LAN Monitor: 12 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης LAN για το 2020

LAN Monitor: 12 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης LAN για το 2020


Τι είναι μια οθόνη LAN?

Μια οθόνη LAN (ή οθόνη τοπικού δικτύου) σας παρέχει την προβολή του τοπικού δικτύου υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών, δρομολογητών, διακομιστών, εκτυπωτών και πολλά άλλα. Τα εργαλεία παρακολούθησης LAN θα παρακολουθούν την απόδοση του δικτύου και θα σας ειδοποιούν για θέματα όπως ο εκτυπωτής που λειτουργεί εκτός σύνδεσης ή ο δρομολογητής που δεν λειτουργεί.

Καλύπτουμε τα εργαλεία που έχουμε επιλέξει για αυτήν τη λίστα με μερικές λεπτομέρειες παρακάτω, αλλά αν έχετε μόνο χρόνο για μια σύντομη περίληψη, εδώ είναι ο κατάλογός μας με τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης LAN:

 1. Παρακολούθηση επιδόσεων δικτύου SolarWinds (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ) Αυτό είναι το βασικό εργαλείο στο σταθερό των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας διαχείρισης SolarWinds. Επικοινωνεί με συνδεδεμένες συσκευές μέσω SNMP και εκτελείται στον Windows Server.
 2. Paessler LAN παρακολούθηση με PRTG (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ) Αυτό το εργαλείο παρακολουθεί διακομιστές και εφαρμογές καθώς και LAN. Λειτουργεί στα Windows και περιλαμβάνει αισθητήρες για παρακολούθηση της κυκλοφορίας καθώς και ελέγχους υγείας συσκευών δικτύου.
 3. Συστοιχία εργαλείων ροής SolarWinds (ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ) Ένα τρίο βοηθητικών προγραμμάτων που σας βοηθά να δοκιμάσετε την ικανότητα του δικτύου σας.
 4. AdRem Λογισμικό NetCrunch (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ) Ένα σύστημα παρακολούθησης της υποδομής που διατίθεται σε εννέα λειτουργικές ενότητες. Λειτουργεί σε Windows και Windows Server.
 5. Site24x7 Παρακολούθηση Δικτύου με το Cloud (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ) Μια υπηρεσία βασισμένη σε σύννεφο που παρακολουθεί τα δίκτυα, τις εφαρμογές και τη συμπεριφορά των χρηστών.
 6. ManageEngine OpManager Ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης δικτύου που εγκαθιστά σε Windows και Linux. Το εργαλείο χρησιμοποιεί το SNMP για να ελέγξει τις συσκευές δικτύου.
 7. Nagios Core και Nagios XI Πληρωμή (Nagios XI) και δωρεάν (Nagios Core) εκδόσεις μίας οθόνης δικτύου κατάλληλη για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
 8. Pandora NMS Μια παρακολούθηση δικτύου με γνώμονα το SNMP που περιλαμβάνει ενότητες διαχείρισης διευθύνσεων IP και διαμόρφωσης διαχείρισης παραμέτρων.
 9. Zenoss - Διατίθεται σε αμειβόμενες και δωρεάν (Zenoss Core) εκδόσεις, μπορείτε να επιλέξετε να εκτελέσετε αυτό το λογισμικό παρακολούθησης δικτύου στο χώρο του ξενοδοχείου ή να το έχετε πρόσβαση από το Cloud με συνδρομή.
 10. Dynatrace Μια οθόνη σύνδεσης δικτύου που καλύπτει και τις καταστάσεις διακομιστών και συσκευών.
 11. ConnectWise Automate Μια οθόνη δικτύου που περιλαμβάνει αυτοματοποιημένες ενέργειες που ενεργοποιούνται από ειδοποιήσεις κατάστασης.
 12. Zabbix Μια δωρεάν οθόνη ανοιχτού κώδικα δικτύου που χρησιμοποιεί SNMP για την παρακολούθηση των καταστάσεων των συσκευών δικτύου.

Αξιολόγηση εργαλείων παρακολούθησης LAN

Οι Οθόνες LAN κυμαίνονται από την πολυπλοκότητα από τα εργαλεία sniffing πακέτων μέχρι τα συστήματα διαχείρισης πλήρους δικτύου. Τα βασικά καθήκοντα κατά τη διαχείριση ενός δικτύου είναι η δυνατότητα παρακολούθησης της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων, η διασφάλιση ότι ο εξοπλισμός δεν υπερφορτώνεται και ότι είναι σε θέση να παρακολουθεί και να διασφαλίζει ότι όλο το υλικό είναι λειτουργικό. Οι οθόνες LAN σάς ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα προτού επηρεάσουν την απόδοση.

Καθώς το δίκτυό σας περιέχει πιθανώς εξοπλισμό που προέρχεται από μια σειρά κατασκευαστών, δεν θέλετε να συνδεθείτε σε ένα ιδιόκτητο σύστημα για τα εργαλεία παρακολούθησης LAN. Είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι το σύστημα παρακολούθησης που αγοράζετε είναι συμβατό με όλο τον εξοπλισμό δικτύωσης που έχετε ήδη. Παρόλο που τα ασύρματα δίκτυα δεν αποτελούν επίσημα μέρος του ορισμού του "LAN", η απόκτηση μιας οθόνης που μπορεί επίσης να περιλαμβάνει το wifi router σας είναι επίσης μια καλή επιλογή για να κοιτάξετε έξω.

Τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης LAN

Αυτός ο οδηγός θα περιλαμβάνει εργαλεία παρακολούθησης LAN που καλύπτουν όλο το φάσμα των απαιτήσεων, όχι μόνο συστήματα για μεγάλες επιχειρήσεις. Όταν εξετάζουμε τα διαθέσιμα εργαλεία παρακολούθησης LAN, ελήφθησαν υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Οραματισμός - χρειάζεστε την οθόνη για να σας δείξει με μια ματιά την κατάσταση του συνολικού δικτύου
 • Ειδοποιήσεις - η οθόνη θα πρέπει να διαθέτει σύστημα ανατροφοδότησης για τον εντοπισμό βλαβών και στρες
 • Προσαρμογές - το σύστημα θα σας επιτρέψει να γράψετε τα δικά σας σενάρια για να αυτοματοποιήσετε την αναφορά
 • Συμβατότητα με πολλούς προμηθευτές - το σύστημα παρακολούθησης θα πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνεί με όλο τον υπάρχοντα εξοπλισμό σας.
 • Εργαλεία ανάλυσης - Μερικές φορές πρέπει να είστε σε θέση να εξερευνήσετε το δίκτυο, ακριβώς κάτω από τα πακέτα

Με αυτά τα κριτήρια, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης LAN.

1. Παρακολούθηση επιδόσεων δικτύου SolarWinds (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

Οθόνη Solarwinds NPM
Η SolarWinds είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην αγορά τεχνολογίας LAN αυτή τη στιγμή. Η εταιρεία παράγει μια σειρά προϊόντων για διαχειριστές δικτύων που μπορούν να αγοραστούν μεμονωμένα ή να συγκεντρωθούν μαζί για να σχηματίσουν ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης δικτύου.

Δεν χρειάζεται να δεσμευτείτε να αγοράσετε όλες τις άλλες μονάδες για να χρησιμοποιήσετε το Network Performance Monitor, αλλά ενδέχεται να μπείτε στον πειρασμό να ρίξετε μια ματιά στα άλλα βοηθητικά προγράμματα SolarWinds μόλις έχετε συνηθίσει στο εργαλείο παρακολούθησης LAN. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου που το καθιστά νικητή στη λίστα μας είναι ο καλά οργανωμένος πίνακας ελέγχου. Παίρνετε μια επισκόπηση της απόδοσης του συνόλου του δικτύου με μια μόνο ματιά στο περιβάλλον χρήστη. Οι μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη δραστηριότητα του δικτύου γίνονται άμεσα ορατές από γραφικές παρουσιάσεις, συμπεριλαμβανομένων των διαγραμμάτων πίτας και των γραφικών γραμμών.

Εάν είστε υπεύθυνοι για αρκετούς ιστότοπους, μπορείτε να επεκτείνετε την ικανότητα του Network Performance Monitor χάρη στις δυνατότητες απομακρυσμένης παρακολούθησης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαχειριστείτε όλες τις συσκευές του WAN σας από μια κεντρική τοποθεσία.

Ένα από τα τέσσερα πλαίσια της σύνοψης περιλαμβάνει μια λίστα κρίσιμων συνθηκών που συνέβησαν την ημέρα. Τα δεδομένα ζωντανής μετάδοσης που τροφοδοτούνται σε αυτή τη συνοπτική σελίδα προέρχονται από τη μεθοδολογία SNMP. Οι περισσότεροι νέοι εξοπλισμοί συμβατοί με το δίκτυο έρχονται με λειτουργίες SNMP προφορτωμένες στο υλικολογισμικό και το Το SolarWinds Network Performance Monitor εντοπίζει αυτόματα και αλληλεπιδρά με τους πράκτορες της συσκευής για να σας ενημερώνει για την κατάσταση του εξοπλισμού.

Αυτές οι ειδοποιήσεις κατάστασης σε πραγματικό χρόνο είναι ο πυρήνας του συστήματος παρακολούθησης, αλλά δεν θέλετε να κατακλύζεται από κάθε μήνυμα κατάστασης που τροφοδοτεί στην οθόνη. Η διεπαφή μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να φιλτράρει τις ειδοποιήσεις κατάστασης και να ειδοποιεί τα διαφορετικά μέλη της ομάδας ανάλογα με τις διαφορετικές συνθήκες δραστηριότητας δικτύου που μπορεί να προκύψουν. Αυτό σας βοηθά να διαχειριστείτε τον χρόνο σας πιο αποτελεσματικά εάν είστε υπεύθυνος για ένα μεγάλο δίκτυο, υποστηριζόμενο από μια ομάδα ειδικών. Αυτή η διευκόλυνση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν το υλικό σας υποστηρίζεται από εξωτερικούς συνεργάτες - ο Δείκτης Παρακολούθησης Δικτύου ειδοποιεί άμεσα τον πάροχο υπηρεσιών, οπότε δεν χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο να πραγματοποιείτε κλήσεις για υποστήριξη.

Το πακέτο παρακολούθησης διαχειρίζεται τα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα. Μπορείτε να αναπτύξετε λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε κόμβο στο δίκτυο για να εξετάσετε τα προβλήματα και να παρακολουθείτε τη χρήση. Και πάλι, η οθόνη λεπτομερειών κόμβων έχει γραφικές απεικονίσεις για να σας δώσει μια πλήρη εικόνα της απόδοσης με μια ματιά.

Η παρακολούθηση επιδόσεων του δικτύου SolarWinds απευθύνεται σε μεγάλα εταιρικά δίκτυα, με το σύστημα entry-level να εισέρχεται σε $ 2.895. Οι τιμές αυξάνονται ανάλογα με τον αριθμό των κόμβων στο δίκτυό σας. Έτσι, αν διαθέτετε μόνο ένα μικρό δίκτυο και έναν πολύ σφιχτό προϋπολογισμό, αυτό το ολοκληρωμένο εργαλείο παρακολούθησης LAN πιθανότατα δεν είναι για σας.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Παρακολούθηση επιδόσεων δικτύου SolarWinds: Αυτό το εργαλείο διαθέτει ένα κλασσικό ταμπλό που σας δίνει μια γενική εικόνα της απόδοσης του δικτύου σας με μία μόνο ματιά.

Κατεβάστε: Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ 30ήμερη δοκιμή στο SolarWinds.com

Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.solarwinds.com/network-performance-monitor/

2. Paessler LAN παρακολούθηση με PRTG (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

Paessler PRTG
Το σύστημα Paessler PRTG καλύπτει την παρακολούθηση διακομιστών καθώς και την επίβλεψη LAN και WAN. Η υποκείμενη τεχνολογία που οδηγεί αυτή την χρησιμότητα παρακολούθησης είναι η Σύστημα NetFlow. Αυτό είναι σε θέση να παρακολουθεί τα ποσοστά μεταφοράς πακέτων γύρω από το δίκτυό σας σε πραγματικό χρόνο. Ένα βοηθητικό βοηθητικό πρόγραμμα για να κοιτάξετε δεξιά στο επίπεδο του πρωτοκόλλου παρέχεται από ένα βοηθητικό πρόγραμμα πακεταριστή. Ωστόσο, η παρακολούθηση δεν είναι μόνο η παρακολούθηση της κυκλοφορίας. Οι λειτουργίες παρακολούθησης Paessler PRTG LAN βασίζονται στο SNMP για την παροχή ειδοποιήσεων για τις καταστάσεις υλικού. Οι ειδοποιήσεις που παρέχονται από το SNMP επιτρέπουν στους διαχειριστές δικτύων να παραμένουν μπροστά στις κρίσεις. Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα στο γραφείο υποστήριξης, εάν μπορείτε να παραμείνετε μπροστά από την αποτυχία υλικού και να το διορθώσετε πριν οι κλήσεις του χρήστη αρχίσουν να ξεφεύγουν από το χέρι.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του SNMP είναι ότι χρησιμοποιεί πολύ μικρό εύρος ζώνης, οπότε ο έλεγχός σας με αυτή τη σουίτα δεν θα επιβραδύνει το δίκτυο. Ο πίνακας εργαλείων του συστήματος Paessler είναι μια μεγάλη διεπαφή χρήστη που περιλαμβάνει γραφήματα, διαγράμματα και κλήσεις για να σας παρέχει άμεσες πληροφορίες σχετικά με τη συνολική κατάσταση του δικτύου σας. Μπορείς ζητήστε μεμονωμένους κόμβους στο δίκτυο για να λάβετε αναφορές στιγμιαίας κατάστασης που περιέχουν ζωντανά δεδομένα. Αυτές οι σελίδες που αφορούν συγκεκριμένες συσκευές περιέχουν εύχρηστα γραφικά και ολόκληρο το ταμπλό είναι προσβάσιμο από οποιονδήποτε υπολογιστή στο δίκτυο, καθώς και tablet και smartphones.

Το PRTG είναι ιδιαίτερα ισχυρό για λειτουργίες πολλαπλών τοποθεσιών που περιλαμβάνουν συνδέσεις στο διαδίκτυο και υπηρεσίες cloud. Μπορείτε να συγκεντρώσετε όλες τις λειτουργίες διαχείρισης δικτύου σε μία θέση, προσφέροντας από απόσταση σε κάθε τοπικό τοπικό δίκτυο LAN, χάρη στην τεχνολογία του Paessler Απομακρυσμένη ανίχνευση τεχνολογία. Η PRTG θα παρακολουθεί επίσης τα ασύρματα δίκτυα σας.

Μια εγκατάσταση Paessler PRTG είναι πολύ καθοδηγούμενη. Πολλές από τις διαδικασίες εγκατάστασης είναι αυτοματοποιημένες και η ενσωματωμένη δυνατότητα εντοπισμού δικτύου λαμβάνει αυτόματα την τοπολογία σας. Το εργαλείο παρακολούθησης LAN περιλαμβάνει πρότυπα που συγκεντρώνουν πληροφορίες κατάστασης σε κάθε συσκευή. Αυτό φέρνει μια τυποποιημένη μορφή στην προσπάθεια παρακολούθησης, επιτρέποντάς σας να δώσετε ίση προσοχή σε όλο τον εξοπλισμό του δικτύου σας. Πολλές πτυχές του συστήματος παρακολούθησης PRTG μπορούν να προσαρμοστούν, δίνοντάς σας τις ειδοποιήσεις και τις καταστάσεις που έχουν καταστεί κρίσιμες για την επιτυχία του δικτύου σας.

Η δωρεάν δοκιμή PRTG του Paessler επιτρέπει έναν απεριόριστο αριθμό αισθητήρων, αλλά διατίθεται μόνο για περίοδο 30 ημερών. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν έκδοση - η οποία στοχεύει στην παροχή βοήθειας στις μικρές επιχειρήσεις καθώς μεγαλώνουν - η οποία σήμερα επιτρέπει τη χρήση έως και 100 αισθητήρων για αόριστο χρονικό διάστημα.

Paessler LAN παρακολούθηση με PRTGDownload 30-ημέρες ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή

3. Πακέτο εργαλείων ροής SolarWinds (ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ)

Πακέτο εργαλείων SolarWinds NetFlow

ο Δέσμη εργαλείων ροής από το SolarWinds είναι ένα σύνολο τριών βοηθημάτων ανάλυσης κυκλοφορίας δικτύου. Αυτό το πακέτο είναι εντελώς δωρεάν.

Οι επιτηρητές επιδόσεων δικτύου εστιάζουν συνήθως στις καταστάσεις του εξοπλισμού δικτύου. εργαλεία ανάλυσης της κυκλοφορίας δικτύου, όπως αυτό, εξετάστε τους όγκους της κυκλοφορίας που περνούν κατά μήκος του καλωδίου δικτύου μεταξύ των συσκευών. Δεν χρειάζεται να βάζετε ένα δίκτυο στο καλώδιο για να δείτε ότι η κίνηση κατά τη μεταφορά, επειδή όλα τα πακέτα ρέουν κατά μήκος του καλωδίου μεταξύ δύο συσκευών δικτύου. Έτσι, μπορείτε να κατανοήσετε τα γεγονότα στο καλώδιο εξετάζοντας τις ροές της κυκλοφορίας στον εξοπλισμό δικτύου σε κάθε άκρο.

Δημιουργήθηκε η Cisco Systems NetFlow για να επιτρέψετε στους διαχειριστές συστημάτων να συλλέγουν επισκεψιμότητα στο δρομολογητή. Αυτό το σύστημα εστιάζει στη συλλογή κεφαλίδες πακέτων. Διπλάει και την κυκλοφορία και υπολογίζει τις περιλήψεις των τύπων και όγκων κυκλοφορίας. Η δέσμη εργαλείων ροής λειτουργεί με NetFlow v5 και σας βοηθά να εκμεταλλευτείτε τα δεδομένα που δημιουργούνται από το NetFlow για ανάλυση. Το πακέτο περιλαμβάνει τρία βοηθητικά προγράμματα:

 • >NetFlow Configurator
 • NetFlow Replicator
 • Γεννήτρια NetFlow

ο NetFlow Configurator λειτουργεί ως διεπαφή σε όλους τους δρομολογητές Cisco. Το NetFlow λειτουργεί στις κεφαλίδες πακέτων IP, επομένως αποτελεί μια συναφή λειτουργία της μεταγωγής. Αντί να συνδεθείτε σε κάθε δρομολογητή με τη σειρά του και να εργάζεστε μέσω των μενού διαχείρισης δρομολογητών, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε αυτό το απλοποιημένο front end που περιορίζει όλες τις λειτουργίες απλά ενεργοποιώντας τις δυνατότητες NetFlow και κατευθύνοντας αυτήν την κίνηση στον συλλέκτη NetFlow. Αυτό λειτουργεί ως ένας μεγάλος χρόνος εξοικονόμησης.

ο NetFlow Replicator εργαλείο λαμβάνει τα αποθηκευμένα σας δεδομένα NetFlow και επαναλαμβανόμενα συμβάντα στο δίκτυό σας. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να ρίξετε μια ματιά στην κίνηση σε μια επανάληψη. Αυτό σας εξοικονομεί την ανησυχία ότι έχετε χάσει τους λόγους για οποιαδήποτε επιβράδυνση ή αποτυχία που μπορεί να συνέβη όταν βγήκατε έξω από το γραφείο ή μακριά από το γραφείο σας.

ο Γεννήτρια NetFlow δημιουργεί ψεύτικη κίνηση για να σας δώσει επιπλέον όγκο για να τρέξετε γύρω από το δίκτυό σας. Πρόκειται για μια εξαιρετική άσκηση εάν σχεδιάζετε να αυξήσετε τις υπηρεσίες ή να προσθέσετε επιπλέον άκρες στο δίκτυό σας που θα είχαν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερο όγκο επισκεψιμότητας. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις επιδόσεις των συσκευών εξισορρόπησης φορτίου, των τείχη προστασίας και των ειδοποιήσεων παρακολούθησης της απόδοσης του δικτύου πριν από την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων αλλαγών.

Η δέσμη εργαλείων ροής σας βοηθά να προχωρήσετε στην καταστροφή προτού συμβεί. Δεν παίρνετε γραφικές παραστάσεις δεδομένων σε αυτό το εργαλείο, αλλά έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το δίκτυό σας με το δικό σας χρόνο για να αποτρέψετε τα πράγματα να πάθουν λάθος όταν είστε κατειλημμένοι αλλού. Το πακέτο ροής προσφέρεται ως δωρεάν υπηρεσία.

SolarWinds Flow Tool BundleΛήψη 100% ΔΩΡΕΑΝ δέσμη εργαλείων

4. AdRem Λογισμικό NetCrunch (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

LAN Monitor: 12 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης LAN για το 2020

NetCrunch είναι προϊόν του Adrem Software. Η εταιρεία δημιούργησε μια πλατφόρμα παρακολούθησης δικτύου, η οποία περιλαμβάνει ειδικές ενότητες. Έτσι, μπορείτε να προσαρμόσετε την εφαρμογή σας μέσω της επιλογής των μονάδων που αγοράζετε. Κάθε ενότητα λειτουργεί ως ανεξάρτητο εργαλείο, αλλά περισσότερες ενότητες σας δίνουν μεγάλη εικόνα για περισσότερες πτυχές της υποδομής σας.

Η πιο σημαντική ενότητα για την παρακολούθηση του δικτύου είναι η Παρακολούθηση SNMP. Αυτό χρησιμοποιεί τις δυνατότητες απλού δικτύου διαχείρισης πρωτόκολλο που είναι ενσωματωμένη σε όλες τις συσκευές δικτύου. Η οθόνη δικτύου NetCrunch ενεργεί ως διαχειριστής SNMP για το σύστημα, διερευνά τις αναφορές κατάστασης από τους πράκτορες συσκευών. Η οθόνη λαμβάνει επίσης ειδοποιήσεις που οι πράκτορες συσκευών στέλνουν ως "παγίδα"Όταν προκύψουν συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Οι συνήθεις απαντήσεις συσκευών ταξινομούνται σε γραφικές οθόνες στον πίνακα ελέγχου του NetCrunch, που δείχνει ζωντανές καταστάσεις για όλες τις συσκευές δικτύου. Οι παγίδες ερμηνεύονται σε ειδοποιήσεις, που δείχνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης κατάστασης και τη συσκευή που αναφέρει κάποιο πρόβλημα.

Η οθόνη SNMP είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της πιθανής αποτυχίας συσκευής και σας επιτρέπει να διορθώσετε προβλήματα προτού αποδυναμωθεί η απόδοση και αρχίσουν να παρατηρούν οι χρήστες. Το εργαλείο περιλαμβάνει επίσης παρακολούθησης διακόπτη και χαρτογράφησης θυρών. Ελέγχει τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών δικτύου καθώς και την υγεία των συσκευών. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν DNS, DHCP, FTP, και HTTP.

Από τις άλλες οκτώ ενότητες για το NetCrunch, ίσως το πρώτο που θα σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε καλύτερα το LAN σας θα είναι το Αναλυτής ροής κυκλοφορίας. Αυτό το εργαλείο επικοινωνεί με τους δρομολογητές χρησιμοποιώντας IPFix, NetFlow (v5 & v9), sFlow, JFlow, netStream, cFlow, AppFlow και rFlow. Κάθε ένα από αυτά τα πρωτόκολλα χρησιμοποιείται από τα προϊόντα διαφόρων κατασκευαστών συσκευών δικτύου, επομένως δεν θα περιορίζεστε μόνο στην παρακολούθηση ορισμένων συσκευών, εάν διαθέτετε περιβάλλον πολλαπλών προμηθευτών.

Ο πίνακας εργαλείων για τον Αναλυτή ροής κυκλοφορίας εμφανίζει όγκους ζωντανής κυκλοφορίας στο σύστημα. Επίσης, αποθηκεύει δείγματα κυκλοφορίας για ιστορική ανάλυση. Το εργαλείο ενσωματώνει επίσης το NBAR2, το οποίο εμφανίζει την κυκλοφορία ανά κατηγορία πρωτοκόλλου. Αυτός είναι ένας σημαντικός βοηθός όταν θέλετε να υλοποιήσετε τη διαμόρφωση της κυκλοφορίας μέσω της ουράς αναμονής για να αποσπάσετε περισσότερες αποδόσεις από τους πόρους του δικτύου σας και να αποφύγετε τα σημεία συμφόρησης.

Μια άλλη σημαντική ενότητα NetCrunch για τη διαχείριση LAN είναι η Τοπικός χαρτογράφος επιπέδου 2. Αυτό εμφανίζει όλες τις συσκευές του επιπέδου 2 στο δίκτυό σας σε έναν χάρτη, που δείχνει τις συνδέσεις μεταξύ όλων των διακοπτών σας. Ο Πίνακας ελέγχου εμφανίζει τις ροές κυκλοφορίας σε κάθε σύνδεσμο και θα ενημερώσει αυτόματα τη διάταξη του χάρτη αν προσθέσετε, μετακινήσετε ή καταργήσετε μια συσκευή.

Το NetCrunch είναι ένα χρήσιμο, επεκτάσιμο εργαλείο παρακολούθησης δικτύου. Το λογισμικό εγκαθίσταται Windows και Windows Server. Μπορείτε να πάρετε μια δοκιμή 7 ημερών για οποιαδήποτε ή όλες τις μονάδες του NetCrunch χωρίς να χρειάζεται να καταχωρίσετε τα στοιχεία σας. Αυτή η δοκιμαστική περίοδος εκτείνεται σε μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών εάν καταχωρίσετε τα στοιχεία σας.

AdRem Λογισμικό NetCrunchStart ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή 30 ημερών

5. Παρακολούθηση Δικτύου Site24x7 με το Cloud (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

Site24x7

ο Site24x7 Εργαλείο Παρακολούθησης Δικτύου είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης υποδομών πληροφορικής που παρακολουθεί επίσης εφαρμογές. Μια άλλη ενότητα του πακέτου παρακολουθεί τη συμπεριφορά των χρηστών σε ιστότοπους και δημιουργεί συνθετικές οδηγίες για τις δοκιμές του ιστότοπου.

Ένα σημαντικό μέρος της υπηρεσίας παρακολούθησης της υποδομής είναι το οθόνη δικτύου. Πρόκειται για μια οθόνη επιδόσεων δικτύου που επικοινωνεί με συσκευές δικτύου και όχι παρακολουθεί την κυκλοφορία καθώς περνάει πάνω από τα καλώδια του δικτύου.

Αυτό είναι μια υπηρεσία σύννεφο, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη εγκατάστασης λογισμικού διαχείρισης συστήματος στο χώρο. Η υπηρεσία συνδέεται με το παρακολουθούμενο δίκτυο μέσω του διαδικτύου. Όλες οι επικοινωνίες μεταξύ του δικτύου και του ελεγκτή στο σύννεφο προστατεύονται με κρυπτογράφηση. Η πρόσβαση στο ταμπλό, που είναι κάτοικος του cloud, διευκολύνεται μέσω οποιουδήποτε προγράμματος περιήγησης ιστού. Οι μεταδόσεις δεδομένων αυτής της πρόσβασης προστατεύονται επίσης με κρυπτογράφηση.

Το Site24x7 ξεκινά την υπηρεσία επικοινωνώντας με το δίκτυο που παρακολουθεί και εκτελώντας μια σάρωση συστήματος. Σε αυτή τη φάση, η οθόνη του δικτύου επικοινωνεί με κάθε συσκευή για τα στοιχεία της ταυτότητάς της, συμπεριλαμβανομένης της μάρκας, του μοντέλου και των καταστάσεων. Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών είναι γραμμένα σε ένα απόθεμα. Το Site24x7 δημιουργεί επίσης ένα χάρτη τοπολογίας δικτύου από τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της φάσης αυτόματης ανασκόπησης.

Ο χάρτης απογραφής και τοπολογίας ενημερώνεται συνεχώς για να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στο δίκτυο και τις συσκευές που το εκτελούν. Εκτός από τους διακόπτες και τους δρομολογητές, η υπηρεσία παρακολουθεί τείχη προστασίας και άλλες συνδεδεμένες συσκευές. Θα παρακολουθεί την απόδοση των συνδέσεων WAN, των ασύρματων δικτύων και των υπηρεσιών cloud, καθώς και το καλωδιακό δίκτυο που είναι επιτόπου.

Η καρδιά της υπηρεσίας παρακολούθησης τοπικού δικτύου Site24x7 βασίζεται στο Απλό πρωτόκολλο διαχείρισης δικτύου (SNMP). Το πρωτόκολλο αυτό αποτελεί πρότυπο βιομηχανίας. Υπάρχουν δύο στοιχεία στο σύστημα SNMP: πράκτορες συσκευών και ένας διαχειριστής SNMP. Ο ρόλος του διαχειριστή SNMP είναι να κάνει δημοσκόπηση στους πράκτορες της συσκευής. Κάθε πράκτορας σαρώνει τη συσκευή που παρακολουθεί για καταστάσεις και τοποθετεί τις πληροφορίες σε τυποποιημένη μορφή. Όταν φτάσει το αίτημα πληροφοριών, απαντά με την τρέχουσα έκδοση της αναφοράς κατάστασης, η οποία καλείται a Βάση Πληροφοριών Διαχείρισης (MIB). Ο διαχειριστής SNMP μεταγλωττίζει τα ληφθέντα MIB σε καταστάσεις που εμφανίζονται στον πίνακα ελέγχου του συστήματος.

Οι πράκτορες SNMP φορτώνονται σε κάθε συσκευή δικτύου από τους κατασκευαστές εξοπλισμού. Το Site24x7 συμπληρώνει το ρόλο του διαχειριστή SNMP. Ο διαχειριστής λαμβάνει επίσης ειδοποιήσεις επείγουσας κατάστασης από τους πράκτορες συσκευών όταν εντοπίζεται μια κρίσιμη κατάσταση. Αυτές οι ειδοποιήσεις μεταφράζονται σε προειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις στον πίνακα ελέγχου Site24x7, οπότε οι διαχειριστές δικτύου δεν χρειάζεται να περιμένουν έως ότου ένα πρόβλημα με μια συσκευή προκαλέσει εμφανή προβλήματα απόδοσης στο δίκτυο.

Το Site24x7 διατίθεται σε δωρεάν έκδοση και σε τέσσερις πληρωμένες εκδόσεις. Η δωρεάν έκδοση περιορίζεται στην παρακολούθηση πέντε ιστότοπων ή διακομιστών. Οι εκδόσεις που χρεώνονται πληρώνονται για συνδρομή και η κάθε μία είναι διαθέσιμη μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Site24x7 Παρακολούθηση Δικτύου με την CloudStart ΔΩΡΕΑΝ Δοκιμή 30 ημερών

6. ManageEngine OpManager

Πίνακα ελέγχου OpManager
OpManager παράγεται από ManageEngine, ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στη βιομηχανία λογισμικού δικτύου. Μπορείτε να αποκτήσετε μια δωρεάν έκδοση του συστήματος OpManager για να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά του και να παρακολουθήσετε σωστά το δίκτυό σας.

Έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε έως και δέκα συσκευές με το δωρεάν OpManager. Ωστόσο, εξακολουθείτε να έχετε το ίδιο επίπεδο ειδοποίησης συστήματος που λαμβάνουν οι χρήστες της πληρωμένης έκδοσης. Ο κινητήρας της μεθοδολογίας παρακολούθησης χρησιμοποιεί SNMP. Αυτό ενσωματώνεται σε όλο το νέο υλικό συμβατότητας με το δίκτυο, έτσι ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε αυτόματα ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη δραστηριότητα δικτύου από όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας. Μια άλλη κοινή τεχνολογία που υποστηρίζει το σύστημα OpManager είναι η μεθοδολογία παρακολούθησης της κυκλοφορίας NetFlow.

Είτε χρησιμοποιείτε το δωρεάν σύστημα είτε εάν έχετε επιλέξει να πληρώσετε, το λογισμικό μπορεί να φορτωθεί στο Linux ή στα Windows. Περιλαμβάνει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με βάσεις δεδομένων βασισμένες σε SQL και MySQL, Active Directory και Eventlog.

Αν ψάχνετε να αγοράσετε το σύστημα OpManager, έχετε την επιλογή δύο σχεδίων: Essential και Enterprise. Μπορείτε να διαχειριστείτε μέχρι 1.000 κόμβους με το βασικό σχέδιο και μέχρι 10.000 με το πακέτο Enterprise. Και οι δύο αυτές επιλογές μπορούν να επεκτείνουν την παρακολούθησή τους σε συστήματα WAN και φωνής με απομακρυσμένη παρακολούθηση και λειτουργίες QoS.

Μια λειτουργία που δεν λαμβάνετε με την δωρεάν έκδοση του OpManager είναι το βοηθητικό πρόγραμμα αυτόματης ανίχνευσης. Αυτό θα χαρτογραφήσει το δίκτυό σας και θα το παρουσιάσει σε ωραίο γραφικό στον πίνακα οργάνων. Ο χάρτης που εμφανίζεται στην οθόνη βασίζεται σε έναν πραγματικό χάρτη του κόσμου, ώστε να μπορείτε να έχετε μια οπτικοποίηση ολόκληρου του δικτύου σας, ακόμη και αν είναι παγκόσμια. Ο κορυφαίος ιμάντας της κύριας σελίδας του ταμπλό είναι γεμάτος μικροσκοπικά γραφήματα, διαγράμματα και πίνακες. Παρόλο που ο καθένας από αυτούς θα πάει σε πλήρη οθόνη αν κάνετε κλικ σε αυτά, η έγχρωμη κωδικοποίηση των εικονιδίων αυτών καθιστά πολύ εύκολη την γρήγορη επισκόπηση της κατάστασης του δικτύου.

Ο πίνακας εργαλείων περιλαμβάνει τη διάτρηση της συσκευής και μπορείτε να αποκτήσετε μια εφαρμογή για tablet και smartphone για πρόσβαση στις πληροφορίες κατάστασης δικτύου, όπου κι αν βρίσκεστε. Η παρουσία του δωρεάν OpManager είναι μεγάλη είδηση ​​για τις μικρές επιχειρήσεις. Ωστόσο, θα είναι λίγο άλμα για να φτάσουμε στην πληρωμένη έκδοση. Θα ήταν ωραίο εάν η εταιρεία προσέφερε ένα πακέτο εισόδου σε επίπεδο που θα κάλυπτε περίπου 400 ή 500 κόμβους για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να παραμείνουν στο σύστημα OpManager καθώς μετακινούνται σε μεσαίες επιχειρήσεις.

7. Nagios Core και Nagios XI

Οθόνη Nagios XI
Ο Nagios διαχειρίζεται λογισμικό παρακολούθησης δικτύου ανοιχτού κώδικα, το οποίο είναι εντελώς δωρεάν. Η διεπαφή για αυτό το ελεύθερο σύστημα, που ονομάζεται Nagios Core, δεν είναι πολύ εκτεταμένη. Παίρνετε μια βασική διεπαφή ιστού με την κύρια λήψη και, στη συνέχεια, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στις σελίδες κοινότητας του Nagios Core για να αναζητήσετε πρόσθετα και skin που έχουν αναπτύξει άλλοι χρήστες για τον εαυτό τους και είναι πρόθυμοι να μοιραστούν.

Το σύστημα Nagios Core είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν δεν διαθέτετε προϋπολογισμό για τα εργαλεία παρακολούθησης LAN και είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε στην παρουσίαση. Υπάρχει μια δωρεάν έκδοση του Nagios XI που είναι ελεύθερη με περιορισμούς - μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε μόνο για την παρακολούθηση επτά κόμβων. Ωστόσο, αυτή η προσφορά, μαζί με δύο κατηγορίες πληρωμένης χρήσης, σημαίνει ότι ο Nagios XI είναι κατάλληλος για όλα τα μεγέθη του δικτύου.

Η βασική πληρωμένη έκδοση είναι διαθέσιμη για $ 1.995 με τουλάχιστον 100 κόμβους στο δίκτυο και η έκδοση Enterprise ξεκινά από $ 3.495. Πρόκειται για μια εφάπαξ τιμή αγοράς και περιλαμβάνει πρόσβαση σε ηλεκτρονική υποστήριξη και φόρουμ κοινότητας. Μπορείτε να πληρώσετε επιπλέον για τηλεφωνική υποστήριξη. Οι αγοραστές των εκδόσεων Enterprise είναι υποχρεωμένοι να εγγράφονται ετησίως σε σχέδιο συντήρησης ή σχέδιο συντήρησης και υποστήριξης.

Με τον Nagios XI, έχετε τις δυνατότητες παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο του Nagios Core, αλλά τα δεδομένα που συλλέγονται διαχειρίζονται, παρουσιάζονται και φιλτράρονται σε πολύ πιο εύπεπτο μορφότυπο. Τα γραφικά στο ταμπλό κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς. Μπορείτε να δείτε αμέσως πού υπάρχουν προβλήματα στο δίκτυο. Οι σελίδες της διεπαφής περιλαμβάνουν γραφήματα, γραφήματα και αριθμητικά εργαλεία που σας βοηθούν να λάβετε δεδομένα απόδοσης με μια ματιά.

Το σύστημα Nagios XI είναι εύκολο να εγκατασταθεί επειδή το λογισμικό περιλαμβάνει αυτόματη ανακάλυψη, ώστε να χαρτογραφεί το δίκτυο από μόνο του. Αυτή η λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη όταν προσθέτετε εξοπλισμό στο δίκτυο. Ένας οδηγός ρύθμισης παραμέτρων σας βοηθά να έχετε τη διασύνδεση που λειτουργεί σύμφωνα με τα γούστα σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες χρηστών και μεμονωμένους λογαριασμούς για να μεταβιβάσετε μερική πρόσβαση σε δεδομένα μεταξύ των μελών της ομάδας.

Ο Nagios είναι σε θέση να παρακολουθεί τον εξοπλισμό σε απομακρυσμένους ιστότοπους και μπορείτε να εμβαθύνετε τις δυνατότητες απομακρυσμένης παρακολούθησης για τις φυσικές καταστάσεις του διακομιστή εγκαθιστώντας τον απομακρυσμένο προγραμματιστή εκτέλεσης προγραμμάτων σε αυτούς τους διακομιστές.

Το φάσμα των επιλογών συνδρομής, συμπεριλαμβανομένου του Nagios Core και της δωρεάν έκδοσης του Nagios XI για μικρά δίκτυα, σημαίνει ότι αυτό το σύστημα είναι πραγματικά κλιμακωτό. Το Nagios Core αναβαθμίζεται στον Nagios XI με απλή εγκατάσταση λογισμικού. Όταν αλλάζετε από την ελεύθερη Nagios XI στην έκδοση Standard και στη συνέχεια μέχρι το πακέτο Enterprise, δεν χάνετε καμία από τις προσαρμογές σας. Αυτό είναι ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό για ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες.

8. Pandora NMS

Οθόνη Pandora NMS
Μια εγκατάσταση του Pandora NMS ξεκινά με μια σάρωση δικτύου που επιτρέπει στο σύστημα να χαρτογραφήσει την τοπολογία σας. Ο χάρτης του δικτύου είναι μόνο ένα από τα γραφικά που περιέχονται στον πίνακα ελέγχου που σας βοηθά να παρακολουθείτε το σύστημα με μια ματιά.

Οι λειτουργίες παρακολούθησης του Pandora NMS βασίζονται σε διαδικασίες SNMP. Ο κεντρικός κόμβος του κεντρικού σας δικτύου θα διερευνά συνεχώς το σύστημα για να παρακολουθεί τις καταστάσεις των συσκευών. Οι τυπικές ειδοποιήσεις SNMP αναφέρουν κρίσιμες συνθήκες που προκύπτουν χωρίς να περιμένουν ένα αίτημα κατάστασης από το διαχειριστή δικτύου. Ο κινητήρας Pandora είναι σε θέση να επικοινωνεί με συσκευές που χρησιμοποιούν SNMPv1, v2c και v3.

Το πακέτο Pandora δεν καλύπτει μόνο την παρακολούθηση δικτύου σε πραγματικό χρόνο. Το ευρύτερο σύστημα, που ονομάζεται Pandora FMS, περιλαμβάνει τη διαχείριση διεύθυνσης καθώς και ενσωματωμένο IPAM. Ο διαχειριστής διευθύνσεων IP μπορεί να λειτουργεί με διευθύνσεις IPv4 και IPv6.

Το τρίτο στοιχείο του Pandora FMS είναι το σύστημα διαχείρισης διαμόρφωσής του, το οποίο μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση των ενημερώσεων λογισμικού της εταιρείας σας και να εντοπίζει λογισμικό αμαρτίας στο σύστημα.

Το αν ο συνδυασμός αυτός θα σας ενδιαφέρει εξαρτάται από το αν έχετε ήδη μια σουίτα DDI και ένα σύστημα διαχείρισης διαμόρφωσης με το οποίο είστε ευχαριστημένοι. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια εντελώς νέα εργαλειοθήκη δικτύωσης, αυτή η επιλογή θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά για σας.

Εάν διαθέτετε ένα δίκτυο πολλαπλών τοποθεσιών, μπορείτε να συγκεντρώσετε όλη τη διαχείριση του WAN του οργανισμού σας σε μία τοποθεσία μέσω απομακρυσμένης παρακολούθησης. Ωστόσο, είναι δυνατό να κατανεμηθούν οι ευθύνες και η πρόσβαση στο σύστημα στον πίνακα ελέγχου, ώστε να περιοριστεί η πρόσβαση των διαχειριστών σε απλά υποδίκτυα τους - τα περιεχόμενα του πίνακα ελέγχου είναι πλήρως προσαρμόσιμα. Είναι επίσης δυνατό να οριστούν ρόλοι μέσα στην κονσόλα για να δοθεί μερική πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου του πίνακα οργάνων, επιτρέποντας στο κατώτερο προσωπικό να συμμετέχει με ασφάλεια και να επικαιροποιεί τους διαχειριστές για να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες αναφοράς.

Το Pandora NMS είναι ένα ισπανικό προϊόν και οι τιμές του καθορίζονται σε ευρώ. Το βασικό πακέτο λογισμικού παρακολούθησης του δικτύου διατίθεται δωρεάν ως "κοινοτική" έκδοση του λογισμικού ανοικτής πηγής. Το πλήρες σύστημα διαχείρισης δικτύου ξεκινά από € 2.625 και η τιμή αυξάνεται με περισσότερους κόμβους δικτύου. Η τιμή αυτή περιλαμβάνει ένα πακέτο συντήρησης και υποστήριξης για ένα έτος. Μια λύση Enterprise για μεγάλα δίκτυα περιλαμβάνει παρακολούθηση υπηρεσίας cloud. Το πρόγραμμα ξεκινά από € 3.750 για το πρώτο έτος, με την υποστήριξη και συντήρηση ενός έτους.

Ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες είναι διαθέσιμες ως επιπλέον πρόσθετα αλλά περιλαμβάνονται στο σχέδιο Enterprise. Περιλαμβάνουν συστήματα απομακρυσμένης πρόσβασης και παρακολούθηση SAP. Εάν τα χρειάζεστε, μπορείτε να εξετάσετε την αναβάθμιση στο εταιρικό σχέδιο, όπου αυτές οι πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνονται στην τιμή. Το εταιρικό πακέτο διατίθεται με διαπραγμάτευση.

9. Zenoss

Οθόνη Zenoss
Το Zenoss Core είναι ένα σύστημα παρακολούθησης δικτύου ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν. Υπάρχουν δύο πληρωμένες εκδόσεις αυτού του λογισμικού παρακολούθησης και ανάλυσης δικτύου σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να πάρετε μια onsite έκδοση, η οποία ονομάζεται Zenoss Service Dynamics, ή μπορείτε να έχετε μια διαχειριζόμενη υπηρεσία που βασίζεται σε σύννεφο, που ονομάζεται Zenoss-as-a-service.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας, θα λάβετε μια ενότητα αυτόματης ανίχνευσης. Αυτό καταγράφει αυτόματα την τοπολογία του δικτύου σας και καταγράφει όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο σύστημα. Έχετε τη δυνατότητα έως και 1.000 συσκευών δικτύου, αλλά με τις δύο πληρωμένες υπηρεσίες, ο αριθμός των συσκευών που μπορείτε να έχετε είναι απεριόριστος.

Η παρακολούθηση δεν περιορίζεται μόνο στον τυποποιημένο εξοπλισμό δικτύου, στους τερματικούς σταθμούς και στους εκτυπωτές. Θα παρακολουθεί επίσης τροφοδοτικά, ράφια διακομιστών, θύρες, ανεμιστήρες και κάρτες υφασμάτων.

Το σύστημα παρακολούθησης δικτύου βασίζεται στο SNMP. Αυτό είναι υπέροχο γιατί σημαίνει ότι έχετε αυτόματη συμβατότητα με όλο το νέο εξοπλισμό που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή με συνδέσεις δικτύου. Οι ειδοποιήσεις SNMP παρέχουν ειδοποίηση αποτυχίας συσκευής που τροφοδοτείται απευθείας στον πίνακα ελέγχου. Οι ροές κυκλοφορίας γύρω από το δίκτυο παρακολουθούνται από το NetFlow.

Είτε επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε το επιτόπιο σύστημα είτε την έκδοση που βασίζεται σε σύννεφο της υπηρεσίας παρακολούθησης LAN της Zenoss, ο πίνακας ελέγχου είναι διαδικτυακός, που σημαίνει ότι είναι δυνατή η πρόσβαση από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα GUI. Μπορείτε να επεκτείνετε τις δυνατότητες του Zenoss για να καλύψετε πολλαπλούς ιστότοπους και να πραγματοποιήσετε απομακρυσμένη παρακολούθηση εγκαθιστώντας συλλέκτες σε κάθε τοποθεσία.

Το πρότυπο λογισμικό παρακολούθησης μπορεί να επεκταθεί από το ZenPacks. Αυτά είναι πρόσθετα ειδοποίησης που καλύπτουν συγκεκριμένο υλικό που παράγεται από μια σειρά γνωστών κατασκευαστών εξοπλισμού. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε όλα τα διαθέσιμα ZenPacks. Ωστόσο, η γνώση της ύπαρξης ενός ZenPack για μια συγκεκριμένη συσκευή θα διευκολύνει την αγορά νέου εξοπλισμού για το περιβάλλον πολλαπλών προμηθευτών.

Όλες οι γεύσεις του λογισμικού παρακολούθησης δικτύου Zenoss περιλαμβάνουν λειτουργίες παρακολούθησης διακομιστών και αποθήκευσης και όλες περιλαμβάνουν επίσης λειτουργίες διαχείρισης διεύθυνσης IP.

10. Dynatrace

Στιγμιότυπο οθόνης Dynatrace
Η Dynatrace είναι διαφορετική από όλα τα άλλα συστήματα παρακολούθησης δικτύου που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο. Επικεντρώνεται στην απόδοση των συνδέσεων δικτύου και όχι στις καταστάσεις των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο. Οι γραφικές παραστάσεις του δικτύου είναι εκπληκτικές και μπορούν να υπογραμμίσουν πού πήραν υπερβολική φυσική καλωδίωση, δίνοντάς σας μια γενική εικόνα του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να σχεδιάσετε καλύτερα το δίκτυό σας.

Η παρακολούθηση δικτύου σε πραγματικό χρόνο επεκτείνεται σε εικονικά περιβάλλοντα. Όπως και με το φυσικό δίκτυο, η Dynatrace θα ανακαλύψει τις συνδέσεις σας και θα τις χαρτογραφήσει. Η διάταξη του εικονικού περιβάλλοντος σας δείχνει πόση κίνηση προσελκύει κάθε εικονική μηχανή σας, δίνοντάς σας περισσότερες πιθανότητες σωστής χωρητικότητας. Οι κόμβοι που έχουν αντιστοιχιστεί ως μέρος του εικονικού περιβάλλοντος μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες cloud που απασχολεί η επιχείρησή σας.

Η Dynatrace αναλύει την κυκλοφορία δικτύου σε επίπεδο διαδικασίας. Θα μπορείτε να δείτε ποιες διαδικασίες χρησιμοποιούν τους περισσότερους πόρους και ποιες πτυχές της υποδομής σας είναι τεταμένες. Εκτός από τους πόρους δικτύου, η Dynatrace παρουσιάζει μετρήσεις αξιοποίησης διακομιστών, συμπεριλαμβανομένης της μνήμης, του δίσκου και της χρήσης της CPU.

Το σύστημα Dynatrace θα ήταν ιδανικό για online επιχειρήσεις. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την απόδοση των εφαρμογών και να δείτε πώς οι δραστηριότητες των χρηστών κυριαρχούν στην ενεργοποίηση του λογισμικού, στη διεργασία της δραστηριότητας του δικτύου και στη χρήση των πόρων. Οι αναπαραστάσεις της δραστηριότητας δικτύου στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στη χαρτογράφηση. Πρόκειται για μια αρκετά μοναδική προσέγγιση για την παρακολούθηση των επιδόσεων και είναι πολύ αποτελεσματική. Η εστίαση στις ροές της διαδικασίας και όχι στην απόδοση του εξοπλισμού καθιστά αυτό περισσότερο από έναν αναλυτή δικτύου παρά από μια απλή οθόνη.

Εάν εξετάσατε τις άλλες οθόνες δικτύου σε αυτήν τη λίστα και αποφασίσατε ότι δεν σας δίνουν πραγματικά τις λεπτομέρειες σχετικά με τις ροές δεδομένων που αναζητούσατε, τότε η Dynatrace είναι ίσως η απάντηση στο πρόβλημά σας.

11. ConnectWise Automate

ConnectWise Automate
Το ConnectWise παράγει μια σειρά υπηρεσιών δικτύωσης και το σύστημα παρακολούθησης δικτύου ονομάζεται Automate. Αυτή η λύση που βασίζεται σε σύννεφο απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η εταιρεία δεν δημοσιεύει τις τιμές της στην ιστοσελίδα της. Αντ 'αυτού, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν εκπρόσωπο πωλήσεων για να διαπραγματευτείτε μια προσφορά. Η μέθοδος της μυστικοπαθούς τιμολόγησης μπορεί να είναι λίγο off-putting για τους επιχειρηματίες.

Ο πίνακας εργαλείων προσφέρει πολλές μορφές προβολής για τα δεδομένα σας, ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε απλούς καταλόγους συμβάντων ή να δείτε γραφικές απεικονίσεις ζωντανών δεδομένων.

Το όνομα Automate εξηγεί τις μεθοδολογίες λειτουργίας του πακέτου. Η ιδέα είναι ότι αυτό το σύστημα παρακολούθησης θα κάνει τα πάντα για εσάς, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης δικτύου και της παρακολούθησης χρηστών. Ένας αριθμός πρόσθετων σας επιτρέπει να εκτελέσετε πολλές εργασίες διαχείρισης δικτύου στον αυτόματο πιλότο. Για παράδειγμα, ο έλεγχος έκδοσης δεν είναι κανονικά μια λειτουργία που αναμένεται από ένα σύστημα παρακολούθησης δικτύου. Ωστόσο, το Automate περιλαμβάνει ένα εργαλείο διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα, το οποίο καταγράφει όλες τις εκδόσεις του λογισμικού στο σύστημά σας και σας δίνει τη δυνατότητα να το ενημερώσετε από μία κεντρική τοποθεσία.

Το ConnectWise Automate δεν περιορίζεται σε ένα μόνο ιστότοπο. Το λογισμικό μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς πελάτες του MSP και τα πολλά δίκτυα τους. Η αυτοματοποίηση μπορεί να παρακολουθεί πολλαπλές τοποθεσίες με βάση μια σειρά IP καθώς και ενσωματώνει υποδίκτυα αυτών των δικτύων πελατών.

Απομακρυσμένα εργαλεία διαχείρισης, όπως ConnectWise Control, περιλαμβάνονται στην αγορά του ConnectWise Automate.Αυτή μπορεί να είναι μια καλή λύση για λογισμικό ή πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής, διότι δίνει στο τμήμα πληροφορικής σας πλήρη δυνατότητα υποστήριξης χρηστών και όχι μόνο ένα λογισμικό παρακολούθησης δικτύου.

12. Zabbix

Πίνακα ελέγχου Zabbix
Το Zabbix είναι ένα άλλο σύστημα ανοιχτού κώδικα. Ένα πλεονέκτημα του λογισμικού ανοιχτού κώδικα είναι ότι ο καθένας μπορεί να παράγει add-ons. Το βασικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο δωρεάν και τα περισσότερα από τα add-ons.

Παρά το γεγονός ότι είναι δωρεάν, ο πίνακας οργάνων έχει μια πολύ επαγγελματική εμφάνιση σε αυτό. Υμπορεί να απενεργοποιήσει στοιχεία του πίνακα οργάνων για να εμφανίσει τις πιο σημαντικές πληροφορίες στις πιο σημαντικές περιοχές της οθόνης. Οι λειτουργίες του πίνακα ελέγχου περιλαμβάνουν λίστες δεδομένων ζωντανών εκδηλώσεων, γραφήματα και κωδικοποίηση χρωμάτων για να είναι άμεσα αναγνωρίσιμες οι σημαντικές πληροφορίες.

Η μονάδα παρακολούθησης δικτύου σε πραγματικό χρόνο της Zabbix βασίζεται σε SNMP, έτσι θα μπορείτε να επωφεληθείτε από τους πράκτορες της συσκευής που έχει ήδη εγκαταστήσει ο εξοπλισμός σας από τους κατασκευαστές του. Το σύστημα Zabbix μπορεί να παρακολουθεί υπηρεσίες cloud, απόδοση εφαρμογών, υλικό όπως ράφια και UPS και διακομιστές. Το σύστημα μπορεί επίσης να εφαρμόσει απομακρυσμένη παρακολούθηση εάν έχετε άλλους ιστότοπους που θέλετε να διαχειριστείτε κεντρικά.

Δεν υπάρχει μια προκαταρκτική ενότητα αναφοράς με τον Zabbix, αλλά μπορείτε δημιουργήστε τις δικές σας προσαρμοσμένες αναφορές και αναζητήστε μορφές αναφοράς που έχουν γραφτεί από άλλους στους φόρουμ της κοινότητας του ιστότοπου Zabbix.

Μια αδυναμία σε πολλά πρωτόκολλα δικτύωσης είναι ότι λειτουργούν σε χαμηλότερα επίπεδα στη στοίβα πρωτοκόλλων, γεγονός που καθιστά δύσκολη την κρυπτογράφηση. Το Zabbix περιλαμβάνει ένα επίπεδο κρυπτογράφησης, η οποία κλειδώνει τους τηλεκατευθυνόμενους και τους snoopers και επιτρέπει την παρακολούθηση των δεδομένων για να περάσει ασφαλώς μέσω του δικτύου. Το σύστημα κρυπτογράφησης καθιστά διαθέσιμες τις διαδικασίες επαλήθευσης ταυτότητας ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά επίπεδα δικαιωμάτων για πρόσβαση στα διαθέσιμα δεδομένα στον πίνακα ελέγχου της οθόνης δικτύου.

Το Zabbix απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οπότε αν ξεκινήσετε απλά, αυτή η δωρεάν λύση παρακολούθησης δικτύου θα ήταν ιδανική για εσάς.

Λογισμικό δικτύου ανοικτού κώδικα

Η έννοια του λογισμικού ανοιχτού κώδικα γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη στην τεχνολογία δικτύωσης. Αυτό είναι επειδή ιδιωτικά, κλειστά συστήματα πηγής θα μπορούσαν να καλύψουν κακόβουλα προγράμματα και έτσι οι ιδιοκτήτες δικτύων τείνουν να στρέφονται προς τους μεγάλους παρόχους λογισμικού όπως η Microsoft και η Cisco. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες εταιρείες έχουν αποδειχθεί μερικές φορές ότι δεν είναι απολύτως αξιόπιστες.

Ένα παράδειγμα αυτής της κατάστασης αποκαλύφθηκε κατά τις αποκαλύψεις του Edward Snowden σε κατασκοπεία από την NSA στους Αμερικανούς πολίτες. Διαπιστώθηκε ότι η Microsoft είχε κατασκευάσει μια πίσω πόρτα στην κρυπτογράφηση της για το Skype, δίνοντάς της τη δυνατότητα να παράσχει στην NSA λεπτομέρειες για ιδιωτικές συνομιλίες.

Έτσι, η κίνηση ανοιχτού κώδικα θεωρείται θετική λύση για την ασφάλεια του λογισμικού. Ίσως να πιστεύετε ότι επιτρέποντας σε κάθε hacker στον κόσμο την πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα του λογισμικού δικτύου θα τους δώσει χρόνο για να μάθετε πώς να το σπάσει και να σπάσει στο δίκτυό σας. Ωστόσο, το λογισμικό ανοιχτού κώδικα για εφαρμογές ευαίσθητες στην ασφάλεια περιλαμβάνει γενικά δοκιμασμένες διαδικασίες ελέγχου ταυτότητας που κανείς δεν μπορεί να σπάσει. Ουσιαστικά, το μοντέλο ανοιχτής πηγής βασίζεται σε μια προσεκτική προσέγγιση της ασφάλειας αντί να περιμένει ότι αυτό το απόρρητο θα αρκεί.

Οι οθόνες δικτύου ανοιχτού κώδικα μπορούν να παρέχουν δωρεάν πρόσβαση σε μικρές επιχειρήσεις με πρόσβαση στο λογισμικό διαχείρισης δικτύου.

Επιλογή εργαλείων παρακολούθησης LAN

Αν τρέχετε μια μικρή επιχείρηση και πρέπει να αρχίσετε να αγοράζετε λογισμικό παρακολούθησης για το αναπτυσσόμενο δίκτυο σας, τότε ρίξτε μια ματιά σε ορισμένες από τις επιλογές ανοιχτού κώδικα που παρατίθενται σε αυτόν τον οδηγό. Εάν θέλετε ένα σύστημα κορυφαίας ποιότητας που θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη δραστηριότητα του δικτύου καθώς η επιχείρησή σας επεκτείνεται, τότε SolarWinds, OpManager και Paessler PRTG θα ήταν πιθανώς οι καλύτερες επιλογές σας. Ρίξτε μια ματιά στα άλλα συστήματα παρακολούθησης στη λίστα μας, όπως Dynatrace για να ανακαλύψετε ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά που μπορεί να ταιριάζουν στις ανάγκες παρακολούθησης του δικτύου σας καλύτερα από τους ηγέτες του πακέτου.

Η επιλογή του λογισμικού παρακολούθησης LAN μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί υποψήφιοι στην αγορά. Χάρη σε αυτόν τον οδηγό, μπορείτε τώρα να περιορίσετε την αναζήτησή σας μόνο στα πρώτα δέκα εργαλεία παρακολούθησης LAN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1