8 καλύτεροι πελάτες FTP και SFTP για Windows και Linux

Καλύτεροι πελάτες FTP και SFTP


FTP και SFTP παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των διακομιστών WordPress, τη διαχείριση των συστημάτων σε ένα δίκτυο και την κοινή χρήση αρχείων. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από δωρεάν και premium Λύσεις λογισμικού πελάτη FTP και SFTP εκεί έξω για να δοκιμάσετε, έτσι σε αυτό το κομμάτι, θα σας βοηθήσουμε να περιορίσετε τις επιλογές σας και να βρείτε μια λύση που να λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Βγαίνουμε σε πολλές λεπτομέρειες για καθένα από τα παρακάτω εργαλεία, αλλά σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο, είναι εδώ λίστα με τους καλύτερους πελάτες FTP και SFTP:

 1. SolarWinds Solar-PuTTY (ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ) Δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα μεταφοράς αρχείων που περιλαμβάνει SFTP FTP και επιλογές SCP
 2. WinSCP Ευρέως χρησιμοποιημένο δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα μεταφοράς αρχείων
 3. FileZilla Δωρεάν εγκατάσταση ασφαλούς μεταφοράς αρχείων για Windows, Mac OS X και Linux
 4. CyberDuck Δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα μεταφοράς αρχείων που λειτουργεί με Windows και Mac OS και ενσωματώνει υποστήριξη για πολλά δημοφιλή συστήματα αποθήκευσης cloud
 5. MonstaFTP Ηλεκτρονική υπηρεσία που εκτελείται μέσω του προγράμματος περιήγησης. Διαθέτει FTP, FTPS, SFTP και SCP. Διατίθεται σε δωρεάν και πληρωμένες εκδόσεις
 6. Καφές φλιτζάνι Δωρεάν FTP Δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα μεταφοράς αρχείων για Windows που περιλαμβάνει FTP, FTPS και SFTP
 7. IPswitch Εφαρμογή WS_FTP για Windows

Σημείωση: Καλύπτουμε λογισμικό πελάτη εδώ. Αν είστε ένας διαχειριστής αναζήτηση λογισμικού διακομιστή SFTP, ολοκλήρωση παραγγελίας Οι 20 καλύτεροι δωρεάν διακομιστές SFTP και FTPS για Windows και Linux.

Τι είναι το FTP?

Το πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων (FTP) είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, ένα πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστών σε ένα δίκτυο. Το FTP χρησιμοποιεί θύρες TCP (Transmission Control Protocol) 20 & 21 από προεπιλογή. Το FTP επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν λήψη, μεταφόρτωση, προβολή, μετονομασία, διαγραφή αρχείων και άλλα.

Το FTP είναι ένα σχετικά παλιό πρωτόκολλο. Ενώ αυτό βοηθάει να εξηγήσουμε κάποιες από τις ιδιαιτερότητες όπως τη χρήση δύο λιμένων, μιλάει επίσης για την ωριμότητα του πρωτοκόλλου. Το αρχικό πρότυπο για το FTP, RFC 114, δημοσιεύθηκε το 1971. Το ισχύον πρότυπο, RFC 959, δημοσιεύθηκε το 1985.

Συνδέσεις: Ενεργός έναντι παθητικού FTP

Υπάρχουν δύο διαφορετικές λειτουργίες σύνδεσης FTP: ενεργό FTP και παθητικό FTP. Με την ενεργή λειτουργία FTP, η θύρα 21 χρησιμοποιείται για την αποστολή εντολών ελέγχου που υπαγορεύουν το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας FTP. Η θύρα 20 χρησιμοποιείται για την πραγματική μεταφορά δεδομένων. Στην παθητική λειτουργία FTP χρησιμοποιείται μια αυθαίρετη θύρα μεγαλύτερη από 1023 στη θέση της θύρας 20. Slacksite παίρνει μια καλή βαθιά βουτιά στο θέμα του ενεργού έναντι παθητικού FTP αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα.

Λειτουργίες μεταφοράς: Δυαδική εναντίον ASCII

Υπάρχουν επίσης δύο διαφορετικές λειτουργίες μεταφοράς FTP: δυαδική και ASCII.

Για αρχεία κειμένου (δηλ. ένα αρχείο που είναι αναγνώσιμο από άνθρωπο με ένα πρόγραμμα όπως το Notepad, το vi ή το nano), Προτείνεται ASCII. Αυτό συμβαίνει επειδή η λειτουργία μεταφοράς ASCII υποστηρίζει τη μετάφραση χαρακτήρων μεταξύ διαφορετικών συστημάτων (π.χ. μετατροπή του χαρακτήρες τέλους γραμμής). Αυτό μπορεί να είναι σημαντικό κατά τη μεταφορά σεναρίων.

Για αρχεία μη κειμένου, όπως εικόνες JPEG, Η λειτουργία δυαδικής μεταφοράς συνιστάται. Αυτό συμβαίνει επειδή η μετάφραση χαρακτήρων σε λειτουργία ASCII μπορεί να καταστρέψει τα μη κείμενα αρχεία. Αν έχετε μεταφέρει ποτέ μια εικόνα μεταξύ δύο υπολογιστών και δεν ήταν ορατή στο μηχάνημα λήψης, η κύρια αιτία μπορεί να ήταν η χρήση της λειτουργίας μεταφοράς ASCII.

Εάν αυτό είναι λίγο δύσκολο να συμβαδίσει, μην ανησυχείτε πάρα πολύ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία μεταφοράς δυαδικών ψηφίων και να μην το σκεφτείτε περαιτέρω.

Είναι ασφαλές το FTP?

Με μια λέξη, όχι. Το FTP στέλνει αρχεία και διαπιστευτήρια σε όλο το δίκτυο καθαρό κείμενο. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα αποστέλλονται με χρήση Το FTP δεν είναι κρυπτογραφημένο.

Για το λόγο αυτό, είναι συχνά καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια κρυπτογραφημένη μέθοδο μεταφοράς, όπως FTPS (FTP Secure) ή SFTP (Πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων SSH).

Τι είναι το FTPS?

Το FTPS είναι ουσιαστικά FTP με υποστήριξη για TLS (Security Layer Security) κρυπτογράφηση. Στο παρελθόν, το FTPS χρησιμοποίησε επίσης SSL (Secure Sockets Layer). Το SSL είναι πολύ λιγότερο κοινό με το FTPS σήμερα, λόγω ποικίλων προβλημάτων ασφάλειας. Η χρήση του FTPS αντί του τυπικού FTP σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε τη λειτουργικότητα του FTP, καθώς και τα πλεονεκτήματα της κρυπτογράφησης και των πιστοποιητικών.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι συνδέσεων FTPS, σιωπηλοί και σαφείς. Οι διακομιστές που χρησιμοποιούν σιωπηρή FTP ακούν τις συνδέσεις στη θύρα 990 αντί της θύρας 21. As που αναφέρεται από το FileZilla, το σιωπηλό FTPS είναι ένα παλαιό πρωτόκολλο σε αυτό το σημείο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα βλέπετε το σιωπηλό FTPS να χρησιμοποιείται τόσο πολύ όσο το FTPS αυτές τις μέρες. Το ρητό FTPS (επίσης γνωστό ως FTPES) χρησιμοποιεί τη θύρα 21 όπως το τυπικό FTP και επιτρέπει στον πελάτη να καλέσει ρητά για κρυπτογραφημένη σύνδεση.

Τι είναι το SFTP?

SFTP, Αντίθετα, δεν είναι απλώς μια κρυπτογραφημένη έκδοση του πρωτοκόλλου FTP. Ενώ εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό της μεταφοράς και διαχείρισης αρχείων, κάτω από την κουκούλα Το SFTP διαφέρει σημαντικά από το FTP και το FTPS. Πολλές από αυτές τις διαφορές οφείλονται στο γεγονός ότι το SFTP βρίσκεται στην κορυφή του πρωτοκόλλου SSH (Secure Shell).

Μία σημαντική διαφορά είναι η χρήση λιμένων. Σε αντίθεση με τη χρήση δύο διακριτών θυρών, το SFTP χρησιμοποιεί μόνο ένα. Από προεπιλογή, αυτή η θύρα είναι θύρα TCP 22 (η προεπιλεγμένη θύρα SSH). Η χρήση της θύρας SSH έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι η SFTP είναι γενικά πιο φιλική προς το τείχος προστασίας και είναι λιγότερο πιθανό να αποκλειστεί από προεπιλογή.

Επιπλέον, το SFTP επιτρέπει στους χρήστες να επωφελούνται από τη χρήση κλειδιών SSH. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα πλεονεκτήματα των κλειδιών SSH και της ασύμμετρης κρυπτογράφησης, ελέγξτε αυτό το άρθρο από τον Ψηληνό Ωκεανό. Με λίγα λόγια, τα κλειδιά SSH προσθέτουν ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας στη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας.

Προσωπικά προτιμώ SFTP σε FTP / FTPS / FTPES, αλλά υπάρχουν επιχειρήματα περίπτωσης χρήσης και για τα δύο. Το σχεδόν πανταχού παρόν των SFTP στους περισσότερους διακομιστές Linux / Unix, τα πλεονεκτήματα του τείχους προστασίας από τη χρήση της ενιαίας θύρας και τα πλεονεκτήματα ασφάλειας της αξιοποίησης του SSH είναι οι λόγοι για τους οποίους προτιμώ. Ωστόσο, ορισμένοι μπορούν να δημιουργήσουν ένα επιχείρημα για το FTPS με βάση τις ιδιαιτερότητες ενός συγκεκριμένου περιβάλλοντος (π.χ. εάν υπάρχουν ήδη διακομιστές FTP), υποστήριξη για Πιστοποιητικά X.509, ή υποστήριξη για μεταφορές αρχείων διακομιστή σε διακομιστή.

Τι γίνεται με το SCP και το FISH?

Εάν εξετάζετε πρωτόκολλα μεταφοράς αρχείων, ίσως έχετε συναντήσει SCP (Secure Copy) και ΨΑΡΙ (Αρχεία που μεταφέρθηκαν μέσω πρωτοκόλλου Shell). Αυτά τα δύο πρωτόκολλα είναι παρόμοια με τα SFTP, επειδή χρησιμοποιούν SSH για να διευκολύνουν τη σύνδεση (το FISH μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει rsh).

Το SCP είναι μια δημοφιλής λύση που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη αν απλά πρέπει να μεταφέρετε αρχεία. Ωστόσο, αν θέλετε να καταχωρήσετε απομακρυσμένους καταλόγους, να δημιουργήσετε νέους καταλόγους, να αφαιρέσετε αρχεία ή να εκτελέσετε άλλες εργασίες διαχείρισης, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε SFTP ή FTP.

Το FISH δεν χρησιμοποιείται τόσο ευρέως ως SCP ή SFTP, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο όταν οι πόροι και η δυνατότητα εγκατάστασης λογισμικού στην πλευρά του διακομιστή είναι πολύ περιορισμένοι.

Πού είναι το FTP & Χρησιμοποιήθηκε SFTP?

Μπορείτε να βρείτε FTP και SFTP που χρησιμοποιούνται σε μια ευρεία ποικιλία περιπτώσεων χρήσης. Οποτεδήποτε θέλετε να μεταφέρετε αρχεία από τον υπολογιστή Α στον υπολογιστή Β ή να διαχειριστείτε αρχεία σε ένα απομακρυσμένο σύστημα είναι μια πιθανή περίπτωση χρήσης SFTP και FTP. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς περιπτώσεις χρήσης περιλαμβάνουν:

 • Μεταφόρτωση αρχείων σε συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) όπως WordPress.
 • *νεράιδα διαχείριση διακομιστή. Η SFTP είναι η «δημοφιλής επιλογή εδώ.
 • Κοινή χρήση αρχείων. Η χρήση ενός πρωτοκόλλου όπως το SFTP μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την ικανοποίηση των απαιτήσεων συμμόρφωσης (π.χ. ΚΑΛΤΣΕΣ, HIPPA, ή FIPS).
 • Αναβαθμίσεις υλικολογισμικού. Πολλές συσκευές υποστηρίζουν αναβαθμίσεις του υλικολογισμικού μέσω FTP ή SFTP.

Τι να αναζητήσετε σε έναν υπολογιστή-πελάτη FTP / SFTP?

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πραγματικά "εξαρτάται". Αν είστε οικιακός χρήστης ή απλά διαχειρίζεστε έναν ιστότοπο WordPress ή δύο, ίσως μπορείτε να ξεφύγετε με έναν πολύ απλό πελάτη μεταφοράς αρχείων. Το μόνο που μπορεί να χρειαστείτε είναι ένα απλό γραφικό περιβάλλον χρήστη (GUI) και υποστήριξη για ένα πρωτόκολλο ή δύο. Από την άλλη πλευρά, εάν είστε προηγμένος χρήστης ή υπόκεινται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις συμμόρφωσης, μπορεί να έχετε μια πολύ πιο εκτεταμένη λίστα αναγκών όταν πρόκειται για τις ανάγκες του λογισμικού πελάτη FTP / SFTP. Παρακάτω είναι μια γρήγορη περιγραφή ορισμένων από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να θέλετε να παρακολουθήσετε για:

 • Πρωτόκολλα & υποστήριξη μεθόδου κρυπτογράφησης - Ξέρετε ότι θα χρειαστείτε μόνο υποστήριξη SFTP; Είστε σε ένα ρόλο όπου ένας διακομιστής χρησιμοποιεί SFTP, άλλο FTPS, άλλο HTTPS και άλλο FTP; Ομοίως, σας ενδιαφέρει (για λόγους συμμόρφωσης ή με άλλο τρόπο) σχετικά με την ασφάλεια των μεθόδων κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί το λογισμικό πελάτη σας; Θα πρέπει να εξετάσετε αυτά τα σημεία κατά την επιλογή λογισμικού πελάτη.
 • Σέρνω & πτώση - Αυτό είναι πραγματικά ένα χαρακτηριστικό ευκολία, αλλά drag and drop με GUI λογισμικού πελάτη μπορεί πραγματικά να απλοποιήσει τη διαδικασία μεταφοράς αρχείων.
 • Έλεγχοι ακεραιότητας αρχείων - Πώς ξέρετε αν το αρχείο που μετακινήσατε από τη θέση Α στη θέση Β το έκανα εκεί χωρίς καμία διαφθορά; Η σύγκριση του κατακερματισμού ή του αθροίσματος ελέγχου μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό. Κάποιο λογισμικό πελάτη θα το φροντίσει για εσάς.
 • Προγραμματισμός ενεργειών - Πόσο χρόνο θα εξοικονομήσετε εάν εσείς ή η ομάδα σας μπορεί να αυτοματοποιήσει τις μεταφορές αρχείων σας; Εάν βρίσκεστε σε επιχείρηση μεσαίου ή μεγαλύτερου μεγέθους, η αυτοματοποίηση των εύκολων εργασιών μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα Opex.
 • Όρια σύνδεσης - Πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε απεριόριστες συνδέσεις ή μπορείτε να ξεφύγετε μόνο με ένα ή δύο?
 • Ξύλευση - Για τον έλεγχο, τη συμμόρφωση και την αντιμετώπιση προβλημάτων, τα λεπτομερή αρχεία καταγραφής μπορούν να είναι πολύ σημαντικά. Η καταγραφή σας έχει σημασία?
 • Συγχρονισμός & αντίγραφα ασφαλείας - Πρέπει να μπορείτε να συγχρονίζετε αυτόματα αρχεία σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες; Θα αυτοματοποιούσε μια διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας να αποθηκεύει την ομάδα σας έναν τόνο χρόνου; Εάν ναι, αναζητήστε αυτές τις δυνατότητες στο λογισμικό πελάτη σας.

Οι καλύτεροι πελάτες FTP και SFTP

1. SolarWinds Solar-PuTTY (ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ)

8 καλύτεροι πελάτες FTP και SFTP για Windows και Linux

SolarWinds κυκλοφόρησε πρόσφατα Solar-PuTTY, ένα λογισμικό που παίρνει το δημοφιλές Στόκος το λογισμικό και το χτίζει λίγο περισσότερο για να προσθέσει ένα πιο σύγχρονο GUI και μια ποικιλία πρόσθετων χαρακτηριστικών. Θα καλύπτω αυτό το λογισμικό με μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε ένα κομμάτι στο εγγύς μέλλον, έτσι θα επικεντρωθούμε στα χαρακτηριστικά FTP, SCP και SFTP του SolarPutty εδώ.

Με λίγα λόγια, αυτό το φορητό λογισμικό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για ad-hoc μεταφορές αρχείων. Είναι δωρεάν, υποστηρίζει μεταφορές μεταφοράς και απόθεσης, καταγραφή, αποθήκευση διαπιστευτηρίων και περιόδων σύνδεσης και πολλά άλλα. Έχω χρησιμοποιήσει το Solar-PuTTY στη θέση του PuTTY ως το go-to SSH client για λίγο, και ο πελάτης SFTP ήταν ένα ωραίο plus.

Ενώ δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει περισσότερο από το WinSCP τη διασύνδεση Solar-PuTTY για SFTP / SCP μεταφορές, το γεγονός ότι είναι επίσης ένας πελάτης SSH είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Αυτό και η αποθήκευση των συνεδριών καθιστά αρκετά εύκολο για μένα να χρησιμοποιώ τακτικά το Solar-PuTTY. Αν ψάχνετε για ένα κομμάτι του ελεύθερου λογισμικού των Windows που μπορεί να χρησιμεύσει ως λογισμικό πελάτη τύπου "Swiss Army Knife", δώστε στο Solar-PuTTY μια δοκιμή δωρεάν.

SolarWinds Solar-PuTTYDownload 100% δωρεάν εργαλείο

2. WinSCP

8 καλύτεροι πελάτες FTP και SFTP για Windows και Linux

WinSCP είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα μεταφοράς αρχείων για Windows, με πάνω από 114 εκατομμύρια λήψεις. Είναι δωρεάν, επεκτάσιμη και υποστηρίζει SFTP, FTP (S), SCP, και WebDav (μια επέκταση του HTTP). Το WinSCP υποστηρίζει μεταφορά και απόθεση, μια ποικιλία γλωσσών, scripting και περιλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο επεξεργαστή κειμένου.

Αυτό το λογισμικό ήταν παλιό μου λογισμικό SFTP και SCP εδώ και αρκετό καιρό. Οι διασυνδέσεις γραμμής εντολών CLI, PuTTY και η μεγάλη βάση χρηστών συμβάλλουν στην επέκταση του ποσού που μπορείτε να αποκτήσετε από αυτό το ελεύθερο λογισμικό. Μπορείτε να κάνετε λήψη του WinSCP εδώ.

3. FileZilla

8 καλύτεροι πελάτες FTP και SFTP για Windows και Linux

FileZilla είναι μια ελεύθερη και ανοιχτή πηγή (που κυκλοφορεί υπό το Γενική δημόσια άδεια GNU) Λογισμικό πελάτη FTP για Windows, Mac OS X και Linux.

Το FileZilla είναι ένα δημοφιλές και ώριμο λογισμικό προγράμματος-πελάτη FTP που υποστηρίζει FTP, FTPS και SFTP. Η "Pro" έκδοση του FileZilla προσθέτει υποστήριξη για το WebDav και για πολλούς παρόχους αποθήκευσης cloud (Amazon S3, Dropbox, κ.λπ.). Το FileZilla υποστηρίζει μεταφορά και απόθεση, μεταφορά αρχείων μεγαλύτερων από 4GB, ρυθμιζόμενα όρια ταχύτητας μεταφοράς και άλλα. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του FileZilla είναι μεγάλη κοινότητα χρηστών. Εάν είστε κολλημένοι προσπαθώντας να υπολογίσετε τα πράγματα μόνοι σας και να αντιμετωπίσετε προβλήματα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένας πολύ χρήσιμος ελεύθερος πόρος. Μπορείτε να κάνετε λήψη του προγράμματος-πελάτη FileZilla δωρεάν εδώ.

Μία από τις κριτικές του FileZilla ήταν ότι προσπαθεί να προσθέσει "bloatware" κατά την εγκατάσταση. Ενώ αυτό είναι κατανοητό δεδομένου ότι προσπαθούν να κάνουν κάποια χρήματα, μπορεί να είναι off-putting σε πολλούς χρήστες. Τουλάχιστον, το FileZilla σας δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθείτε από το πρόσθετο λογισμικό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης. Είναι κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάντε τυφλά κλικ στην εγκατάσταση αυτού του λογισμικού.

4. CyberDuck

8 καλύτεροι πελάτες FTP και SFTP για Windows και Linux

CyberDuck είναι ένας ελεύθερος και ανοικτού κώδικα πελάτης μεταφοράς αρχείων με υποστήριξη για μια μεγάλη ποικιλία πρωτοκόλλων και παρόχων αποθήκευσης cloud. Το CyberDuck είναι μια σταθερή εναλλακτική λύση για τους χρήστες που θέλουν να απομακρυνθούν από το FileZilla καθώς προσφέρει πολλές από τις ίδιες δυνατότητες και την δυνατότητα εισαγωγής σελιδοδεικτών από το FileZilla (καθώς και από πολλές άλλες εφαρμογές).

Παρόλο που το CyberDuck έχει ένα αξιόπιστο σύνολο χαρακτηριστικών όταν πρόκειται για υποστήριξη πρωτοκόλλου (FTP, FTPS, SFTP και WebDAV όλα υποστηρίζονται) και την ασφάλεια, αυτό που πραγματικά μου έδειξε ήταν η υποστήριξή του για μια μεγάλη ποικιλία παρόχων υπηρεσιών αποθήκευσης cloud. Το CyberDuck διαθέτει υποστήριξη για το Amazon S3, το OpenStack Swift, το Backblaze B2, το Microsoft Azure & OneDrive, Google Drive, DRACOON και Dropbox.

Το GUI δεν είναι προεπιλεγμένο σε μια "διπλή" προβολή "drag-and-drop" όπως πολλοί άλλοι πελάτες, αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα να σέρνω από την Εξερεύνηση των Windows στο CyberDuck GUI. Μπορείτε να κάνετε λήψη του CyberDuck για Windows ή Mac απευθείας από την αρχική του σελίδα εδώ.

5. MonstaFTP

8 καλύτεροι πελάτες FTP και SFTP για Windows και Linux

MonstaFTP είναι μια νέα προσέγγιση για το FTP. Πρόκειται για μια εφαρμογή που βασίζεται σε PHP και Javascript τρέχει σε έναν ιστότοπο και αποτελεσματικά κάνει το πρόγραμμα περιήγησης FTP client. Ενώ αυτό σημαίνει ότι ο διαχειριστής του διακομιστή θα πρέπει να το εγκαταστήσει και ως εκ τούτου δεν είναι η ιδανική λύση για όλους, πιστεύαμε ότι αξίζει να σημειωθεί και η ιδέα εδώ.

Υποστηρίζει το MonstaFTP FTP, FTPS, SFTP, και SCP. Επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν αρχεία .zip και να τα εξάγουν στην πλευρά του διακομιστή, να επεξεργάζονται τα αρχεία στην οθόνη, να προσαρμόζουν το περιβάλλον εργασίας χρήστη και να αναδιαμορφώνουν το λογισμικό. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα λύση εάν είστε διαχειριστής που προσπαθεί να διευκολύνει τη ζωή των χρηστών σας. Σε αντίθεση με την επιλογή τους να επιλέξουν έναν πελάτη από μόνος του (ο οποίος μπορεί να έρθει με ένα μη τετριμμένο βάρος υποστήριξης για εσάς), μπορείτε να παρέχετε τον πελάτη από την πλευρά του διακομιστή. Η δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης από την Εξερεύνηση των Windows είναι ένα ωραίο πλεονέκτημα.

Υπάρχουν διαθέσιμες από το MonstaFTP εκδόσεις Lite (δωρεάν), επιχείρηση ($ 49 / έτος) και φιλοξενία ($ 149 / έτος). Μπορείτε να κατεβάσετε την δωρεάν έκδοση ή να αγοράσετε μια άδεια εδώ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια δωρεάν δοκιμή 45 ημερών Host Edition όταν κάνετε λήψη της έκδοσης lite. Εάν θέλετε να το πάρετε για δοκιμαστική μονάδα πριν την εγκατάσταση, μπορείτε να κάνετε demo MonstaFTP από το πρόγραμμα περιήγησής σας εδώ.

6. Κύπελλο καφέ Δωρεάν FTP

8 καλύτεροι πελάτες FTP και SFTP για Windows και Linux

Φλυτζάνι καφέ Δωρεάν FTP είναι δωρεάν FTP, FTPS, και SFTP πελάτης για Windows λειτουργικά συστήματα. Εκτός από αυτά τα πρωτόκολλα μεταφοράς αρχείων, μπορεί επίσης να υποστηρίζει HTTP. Το GUI υποστηρίζει μεταφορά και απόθεση, και αν είστε εντάξει με τις διαφημίσεις στο κάτω μέρος του παραθύρου, είναι αρκετά εύκολο στη χρήση.

Η δωρεάν έκδοση του Coffee Cup FTP υποστηρίζει αρχειοθέτες, συνδυασμούς σελιδοδεικτών, ιστορικές πληροφορίες αρχείων και πολλά άλλα. Η πληρωμένη έκδοση αυτού του λογισμικού, το Direct FTP προσθέτει χαρακτηριστικά όπως ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα με λειτουργίες ολοκλήρωσης κώδικα. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν καφέ φλιτζάνι καφέ εδώ. Μπορείτε να αγοράσετε Direct FTP εδώ.

7. Διακόπτης IP

8 καλύτεροι πελάτες FTP και SFTP για Windows και Linux

Το IPswitch προσφέρει ένα ισχυρό WS_FTP Professional Client για Windows με μια ποικιλία προηγμένων λειτουργιών. Σύμφωνα με τον IPswitch, αυτό το δημοφιλές πρόγραμμα μεταφοράς αρχείων εμπιστεύεται πάνω από 40 εκατομμύρια χρήστες.

Ο επαγγελματίας πελάτης WS_FTP διαθέτει υποστήριξη για διάφορα πρωτόκολλα μεταφοράς, όπως FTP, FTPS, SFTP, HTTP και HTTPS. Αυτό καθιστά το λογισμικό πελάτη του IPswitch εξαιρετικά επεκτάσιμο. Εάν ένα πρωτόκολλο δεν λειτουργεί, δεν θα χρειαστεί να μεταβείτε αμέσως σε άλλο λογισμικό για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Με πολλές περιπτώσεις χρήσης που προτιμούν μεταφορές HTTP ή HTTPS σε FTP ή SFTP, η προσθήκη αυτών των δύο πρωτοκόλλων είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Ο επαγγελματίας πελάτης WS_FTP λαμβάνει επίσης πολύ σοβαρή ασφάλεια. Οι μεταφορές αρχείων μπορούν να εξασφαλιστούν με 256-bit AES Transport Encryption, η ακεραιότητα των αρχείων επικυρώνεται με τη χρήση ποικίλων μεθόδων όπως το SHA512, PGP η κρυπτογράφηση αρχείων υποστηρίζεται και η κρυπτογραφία είναι FIPS 140-2 επικυρωμένη. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα όχι μόνο για τους επαγγελματίες χρήστες που θέλουν να παραμείνουν συμβατοί, αλλά και για τους χρήστες που τοποθετούν ένα ασφάλιστρο στην ασφάλεια.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του WS_FTP Professional Client είναι η δυνατότητα αυτοματοποίησης εργασιών και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να διαγράψετε ένα αρχείο από τη θέση Α αφού μεταφερθεί στη θέση Β, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία μαζί με τη μεταφορά. Ομοίως, μπορείτε να προγραμματίσετε και να συμπιέσετε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών δεδομένων σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των σκληρών δίσκων, των κοινόχρηστων δικτύων, των διακομιστών αρχείων ή των υπηρεσιών φιλοξενίας μέσω Διαδικτύου. Η λειτουργία συγχρονισμού σάς βοηθά να διατηρείτε σε συγχρονισμό τους διάφορους καταλόγους και να συμβάλλετε στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης.

Επιπλέον, αυτό το λογισμικό από το IPswitch περιλαμβάνει μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες υψηλής ποιότητας που βοηθούν να γίνει μια ολιστική λύση μεταφοράς αρχείων. Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν: ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απεριόριστες συνδέσεις, υποστήριξη διακομιστή μεσολάβησης, καταγραφή, δυνατότητα δημιουργίας και προβολής μικρογραφιών (think WordPress) και πολλά άλλα.

Παρόλο που είναι γεμάτο από χαρακτηριστικά, βρήκα το WS_FTP Professional Client αρκετά εύκολο για να ξεκινήσετε. Το GUI drag-and-drop είναι αρκετά διαισθητικό και σας βοηθά να βουτήξετε απευθείας στη μεταφορά αρχείων. Μπορείτε να κάνετε λήψη μιας δωρεάν δοκιμής του προγράμματος-πελάτη FTP IPswitch εδώ.

8. Ενσωματωμένα προγράμματα CLI για Linux, Windows και macOS

Αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να εγκαταστήσετε προγράμματα, ίσως μπορείτε να ξεφύγετε από τις διάφορες επιλογές γραμμής εντολών που είναι διαθέσιμες στα πιο σύγχρονα λειτουργικά συστήματα. Εδώ θα δούμε μια γρήγορη επισκόπηση του τι είναι διαθέσιμο σε Linux, macOS και Windows.

Για όσους από εσάς αισθάνεστε άνετα με το CLI του Linux, το ενσωματωμένο SFTP και FTP τα προγράμματα μπορεί να είναι όλα που χρειάζεστε. Εάν αισθάνεστε άνετα με τη χρήση SSH από μια γραμμή εντολών, η χρήση αυτών των δύο προγραμμάτων θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολη. Για ένα αστάρι στο SFTP από το Linux CLI, ελέγξτε έξω αυτό το άρθρο Digital Ocean.

8 καλύτεροι πελάτες FTP και SFTP για Windows και Linux

8 καλύτεροι πελάτες FTP και SFTP για Windows και Linux

Δεδομένου ότι και οι δύο είναι * nix λειτουργικά συστήματα, το πρόγραμμα γραμμής εντολών SFTP του MacOS είναι παρόμοιο με το πρόγραμμα SFTP Linux που περιγράφεται παραπάνω. Ωστόσο, ξεκινώντας από την High Sierra, η macOS έριξε υποστήριξη για το FTP απλού κειμένου από τη γραμμή εντολών (ελέγξτε το Συζήτηση της Apple για λεπτομέρειες). Εάν χρειάζεστε την υποστήριξη FTP χωρίς πλατφόρμες CLI και τρέχετε ένα νεότερο macOS, εγκαταστήστε το open-source inetutils μπορεί να είναι ο τρόπος να πάει. Η εντολή εγκατάστασης εντολών inetutils μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση της σειράς εργαλείων inetutils. Σημείωση: Το inetutils περιλαμβάνει μια ποικιλία προγραμμάτων πελάτη και διακομιστή, πολλά από τα οποία μεταφέρουν δεδομένα σε απλό κείμενο. Εξετάστε τη χρήση μιας κρυπτογραφημένης μεθόδου μεταφοράς αρχείων, όπως SFTP ή FTPS, αντί να εγκαταστήσετε inetutils.

Τα Windows παρέχουν επίσης ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα FTP γραμμής εντολών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά πληκτρολογώντας "ftp" στη γραμμή εντολών. Ωστόσο, δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα για το SFTP, οπότε θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα εργαλείο τρίτου μέρους PSFTP (από τους δημιουργούς του Putty).

8 καλύτεροι πελάτες FTP και SFTP για Windows και Linux

Τιμητικές αναφορές

Υπήρχαν δύο προϊόντα λογισμικού πελάτη που μόλις χάσατε τη λίστα μας (αν νομίζετε ότι πρέπει να επανεξετάσουμε, ενημερώστε μας στην ενότητα Παρατηρήσεις παρακάτω).

Κλασσικό FTP είναι ένα λογισμικό που ίσως θελήσετε να εξετάσετε αν είστε οικιακός χρήστης των Windows που χρειάζεται μόνο υποστήριξη για FTP και FTPS (το SFTP δεν υποστηρίζεται). Δεδομένου του πλαισίου της λίστας μας, αποφασίσαμε να την αφήσουμε, καθώς η έκδοση του δωρεάν λογισμικού είναι διαθέσιμη μόνο για μη εμπορική χρήση.

FireFTP είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης που θα είχαμε προσθέσει στη λίστα μας, αν η FireFox δεν είχε εγκαταλείψει την υποστήριξη. Τώρα το FireFTP συνιστά στους χρήστες να εκμεταλλευτούν το λιγότερο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης WaterFox, γι 'αυτό αποφασίσαμε να τα αφήσουμε μακριά. Ο συλλογισμός πίσω από αυτή την απόφαση δεν ήταν ότι το FireFTP ή το WaterFox είναι υποτιθέμενοι, μόνο ότι η αλλαγή των browsers μόνο για υποστήριξη FTP μπορεί να μην είναι ιδανική δεδομένης της διαθεσιμότητας εναλλακτικών λύσεων.

Ενημερώστε μας τι πιστεύετε!

Αυτή ήταν η λίστα των οκτώ καλύτερων πελατών FTP και SFTP για Windows και Linux. Έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα προϊόντα λογισμικού που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο; Νομίζεις ότι υπάρχει κάτι που έχουμε αφήσει έξω; Έχετε μια ερώτηση σχετικά με ένα FTP ή SFTP; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα "Σχόλια".

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − = 10