8 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Citrix

8 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Citrix


Citrix είναι ένα όνομα που έχει γίνει συνώνυμο της εικονικοποίησης στη δικτύωση. Ως κορυφαίος πάροχος virtualized servers και εφαρμογών, η Citrix βοήθησε στην επέκταση του δικτύου αμέτρητων επιχειρήσεων. Ωστόσο, η πολυπλοκότητα της παρακολούθησης αυτών των υπηρεσιών από την πλευρά του πελάτη έχει δημιουργήσει μερικές σημαντικές προκλήσεις. Αυτός είναι ο λόγος που θα εξετάσουμε τα οκτώ καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Citrix στην αγορά.

Εδώ είναι η δική μας λίστα με τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Citrix:

  1. SolarWinds Server & Παρακολούθηση εφαρμογών (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ)
  2. Paessler PRTG Παρακολούθηση Δικτύου (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ)
  3. eG Enterprise
  4. Dynatrace
  5. SysKit Monitor
  6. ControlUp
  7. ExtraHop
  8. Παρακολούθηση επιδόσεων Goliath

Τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Citrix

1. Διακομιστής SolarWinds & Παρακολούθηση εφαρμογών

8 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Citrix

SolarWinds Server & Παρακολούθηση εφαρμογών είναι μια λύση παρακολούθησης εφαρμογών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της υποδομής Citrix. Το εργαλείο σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε Φορτίο CPU, μετρητές απόδοσης, Υπηρεσίες, γεγονότα και διαδικασίες Για XenApp και XenDesktop. Όλες αυτές οι πληροφορίες παρουσιάζονται με τη μορφή μιας μορφής λίστας συνοδευόμενης από ένα γράφημα με επιλογές χρονικής περιόδου (1h, 12h και 24h).

Ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά είναι το out-of-the-box πρότυπα παρακολούθησης ότι το πρόγραμμα έχει για το Citrix. Οι μετρήσεις απόδοσης περιλαμβάνουν Δικαιώματα CPU, κράτηση, μερίδια, χρήση, Η αποστολή / λήψη της κυκλοφορίας δικτύου IMA, ενεργές συνδέσεις, ΑσφαλήςΜετρήσεις TicketAuthority, Μέτρηση εύρους ζώνης περιόδου λειτουργίας ICA, Τα δεδομένα ανάγνωσης / εγγραφής, DynamicStore read / write, Υπηρεσία κρυπτογράφησης ActiveSync,και εμπειρία του τελικού χρήστη.

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με την απόδοση του Citrix, SolarWinds Server & Παρακολούθηση εφαρμογών προσφέρει ειδοποιήσεις. Το λογισμικό αποστέλλει ειδοποιήσεις σε σας από ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ και γραπτό μήνυμα εάν προκύψουν ορισμένα ζητήματα επιδόσεων. Για παράδειγμα, εάν μια περίοδος σύνδεσης καθυστερεί σε μια ανίχνευση ή μια εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη σε ένα χρήστη, το πρόγραμμα αποστέλλει μια ειδοποίηση.

SolarWinds Server & Παρακολούθηση εφαρμογών είναι ένα αξιόπιστο προϊόν για την παρακολούθηση των κιτρικών και τη μέτρηση της απόδοσης των εφαρμογών. Το περιβάλλον εργασίας χρήστη είναι απλό και διαμορφωμένο έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να υποστηρίξετε τις υπηρεσίες σας. Το λογισμικό είναι διαθέσιμο από μια τιμή $ 2.995 (£ 2.388,21). Μπορείτε να κάνετε λήψη της δωρεάν δοκιμής διάρκειας 30 ημερών.

SolarWinds Server & Παρακολούθηση εφαρμογώνΕφαρμογή 30 ημερών ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή

2. Paessler PRTG Network Monitor (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

8 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Citrix

Paessler PRTG Παρακολούθηση Δικτύου είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης δικτύου που διαθέτει έναν αριθμό αισθητήρων που μπορούν να παρακολουθούν τους υπολογιστές Citrix. Μέσα από PRTG αισθητήρα υποδοχής Citrix XenServer, μπορείτε να παρακολουθήσετε το χρήση επεξεργαστή, χρήση μνήμης, χρήση του δικτύου, αριθμός εικονικών μηχανών που εκτελούνται, και ένα μέσου φορτίου των εξυπηρετητών κεντρικού υπολογιστή Xen. Ομοίως, το Citrix XenServer αισθητήρα εικονικής μηχανής μπορεί να παρακολουθεί εικονικές μηχανές σε ένα διακομιστή Xen. Μέσω αυτού του αισθητήρα, μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση της CPU, τη χρήση της μνήμης, τη χρήση του δίσκου, τη χρήση του δικτύου και το μέγεθος στόχου οδηγού μπαλονιού.

Υπάρχει επίσης μια σειρά επιλογών για την παρακολούθηση XenServer backup. Για παράδειγμα, το IMAP αισθητήρα σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για λέξεις-κλειδιά που υποδεικνύουν ότι ένα αντίγραφο ασφαλείας έχει ολοκληρωθεί. Με τη ρύθμιση αυτού του αισθητήρα θα είστε σε θέση να παραμείνετε στην κορυφή των αντιγράφων ασφαλείας και να διασφαλίσετε ότι οι υπηρεσίες σας είναι ενημερωμένες.

Το σύστημα ειδοποιήσεων στις PRTG Network Monitor είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμη. Μπορείτε να στείλετε ειδοποιήσεις μέσω ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, γραπτό μήνυμα, ή push κοινοποιήσεις. Οι ειδοποιήσεις μπορούν να προγραμματιστούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να το ρυθμίσετε έτσι ώστε να μην λαμβάνετε ειδοποιήσεις εκτός των ωρών εργασίας.

Το μεγάλο πράγμα για PRTG Network Monitor είναι ότι το σύστημα αισθητήρων διευκολύνει τη διαμόρφωση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεκινήσετε έναν από τους προκαθορισμένους αισθητήρες και είστε έτοιμοι να πάτε. PRTG Network Monitor έχει ένα κλιμακωτό μοντέλο τιμολόγησης. PRTG Network Monitor ξεκινά από $ 1600 (£ 1.276,31) για 500 αισθητήρες και μία εγκατάσταση διακομιστή. Υπάρχει ένα Δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Paessler PRTG Network MonitorΕφαρμογή δωρεάν δοκιμής 30 ημερών

3. eG Enterprise

8 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Citrix

eG Enterprise είναι μια πλατφόρμα λογισμικού παρακολούθησης δικτύου που μπορεί να παρακολουθεί Υπηρεσίες Citrix XenServer. eG Enterprise είναι μια κορυφαία λύση για την παρακολούθηση εφαρμογών, διότι σας επιτρέπει να κινηθείτε μετά από επιφανειακές μετρήσεις και στο ζήτημα της επίλυσης προβλημάτων. Μπορείτε να παρακολουθείτε κάθε επίπεδο της υποδομής σας Citrix και να παρακολουθείτε δεδομένα όπως χρήση επεξεργαστή με ραβδογράμματα και γραφικές παραστάσεις για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δείτε όλα όσα χρειάζεστε.

Για να παρακολουθείτε τα προβλήματα απόδοσης, eG Enterprise χρησιμοποιεί ειδοποιήσεις. Οι ειδοποιήσεις λειτουργούν με τη χρήση αυτόματων γραμμών βάσης για την παρακολούθηση ασυνήθιστης δραστηριότητας. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τις πολιτικές συναγερμού μέσω του Διαχείριση συναγερμών. Στην πραγματικότητα, έχετε πλήρη έλεγχο της δραστηριότητας για την οποία θα ειδοποιηθείτε.

eG Enterprise διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις (στο εσωτερικό και στο σύννεφο). Εύκολη αξιολόγηση, Perpetual License, Συνδρομή, SaaS, και Υπηρεσία ελέγχου. Για να δείτε μια προσφορά για αυτό το προϊόν, θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με την εταιρεία. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε λήψη της δωρεάν δοκιμαστικής έκδοσης.

4. Dynatrace

8 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Citrix

Dynatrace είναι μια πλατφόρμα παρακολούθησης virtualization που παρακολουθεί εικονικούς πόρους από όλους τους κύριους παρόχους. Xen, Amazon EC2, Hyper-V, KVM, και VMWare είναι μόνο μερικοί από τους παρόχους που υποστηρίζει η Dynatrace. Η πλατφόρμα παρακολουθεί ολόκληρη την υποδομή εφαρμογής πίσω από το στρώμα εικονικοποίησης για να εντοπίσει προβλήματα που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια.

Τι κάνει Dynatrace τέλεια για την παρακολούθηση του XenServer είναι ότι μπορεί ανιχνεύει και εντοπίζει αυτόματα την αιτία θέματα επιδόσεων. Αυτό είναι ακόμα πιο χρήσιμο λόγω του γεγονότος ότι οι αλλαγές της υποδομής ενημερώνονται αυτόματα, ώστε νέοι διακομιστές να προστίθενται αυτόματα στο περιβάλλον παρακολούθησης.

Αν χρειάζεστε μια λύση παρακολούθησης virtualization που παρέχει ορατότητα πέρα ​​από το επίπεδο virtualization τότε Dynatrace είναι μια φυσική επιλογή. Για να δείτε την τιμή του Dynatrace θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με την ομάδα πωλήσεων. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη της δωρεάν δοκιμής 15 ημερών.

5. Οθόνη SysKit

8 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Citrix

SysKit Monitor είναι ένα χωρίς πράκτορα λύση παρακολούθησης δικτύου. Το εργαλείο παρακολουθεί την απόδοση σε πραγματικό χρόνο και την ιστορική απόδοση. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τη ζωντανή εμπειρία των τελικών χρηστών. Μπορείς παρακολούθηση της δραστηριότητας των χρηστών, όπως των συνδέσεων και πόσο καιρό ξόδεψαν σε κάθε κατάσταση των συνεδριάσεών τους.

Οι συνεδρίες χωρίζονται σε τρεις ενότητες. ενεργός, αδρανής, και ασύνδετος. Το λογισμικό παρακολουθεί επίσης για το λειτουργικό σύστημα, τις ενημερώσεις κώδικα και τις άδειες χρήσης των στοιχείων που είναι συνδεδεμένα στο δίκτυό σας. Οι ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο σας κρατούν αναρτημένες, ώστε να μην χάσετε τίποτα σημαντικό.

Οι δυνατότητες αναφοράς του Συσκευή παρακολούθησης Syskit είναι επίσης πολύ ευέλικτες. Υπάρχουν εκθέσεις παρακολούθησης χρηστών και εκθέσεις ελέγχου διακομιστή για να σας δείξει όλα όσα χρειάζεστε για να εντοπίσετε προβλήματα απόδοσης. Όταν δημιουργείτε αναφορές παρακολούθησης χρηστών για Συσκευή παρακολούθησης Syskit μπορείτε να δείτε ένα σύνοψη του αρχείου καταγραφής περιόδου σύνδεσης, λεπτομέρειες της δραστηριότητας του χρήστη, πιο ενεργούς χρήστες, ένα λίστα διευθύνσεων IP και πελατών, και ταυτόχρονες αναφορές χρήσης.

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις του SysKit Monitor διαθέσιμα για αγορά: το Πρότυπο, Επαγγελματίας, και Επιχείρηση εκδόσεις. Η έκδοση Standard κοστίζει $ 199 (158.65 λίρες στερλίνες) ανά διακομιστή και περιλαμβάνει παρακολούθηση αμέσων λειτουργιών, αναφορές δραστηριοτήτων χρηστών και αναφορές εφαρμογών.

ο Επαγγελματίας έκδοση κοστίζει $ 299 (£ 238.36) ανά διακομιστή και προσθέτει άλλα χαρακτηριστικά όπως Διαχείριση PowerShell και Αναφορές αδειών χρήσης. ο Επιχείρηση η έκδοση κοστίζει $ 449 (£ 357.94) ανά διακομιστή και περιλαμβάνει μια εφαρμογή ιστού καθώς και αναφορές απόδοσης. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση διάρκειας 30 ημερών.

6. ControlUp

8 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Citrix

ControlUp είναι ένα εργαλείο λογισμικού παρακολούθησης απόδοσης που εντοπίζει ζητήματα σε όλη την υποδομή σας Citrix. Το πρόγραμμα παρέχει διαφάνεια από τους hypervisors μέχρι τις μεμονωμένες συνεδρίες χρηστών. Ο ταμπλός εμφανίζει δεδομένα απόδοσης σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα που εμφανίζονται στον πίνακα ελέγχου περιλαμβάνουν αφάνεια, ώρα σύνδεσης, και τους χρόνους έναρξης εφαρμογής, με τη μορφή πίνακα. Ο πίνακας είναι χρωματικά κωδικοποιημένος έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε τα προβλήματα με μια ματιά.

Μόλις εντοπιστεί ένα πρόβλημα, υπάρχουν διάφορες ενέργειες που μπορεί να κάνει ο χρήστης για να το αντιμετωπίσει. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το 'Kill Policy' επιλογή για να κατάργηση των περιορισμών πολιτικής ομάδας και επιτρέπουν την αλλαγή των ρυθμίσεων με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ό, τι πριν (ιδιαίτερα χρήσιμο όταν αντιδρούμε σε προβλήματα απόδοσης).

Ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα αυτού του προϊόντος σε σύγκριση με πολλούς άλλους στην αγορά είναι ότι μπορεί παρακολούθηση πολλαπλών εφαρμογών Citrix και επιτραπέζιους υπολογιστές. Το λογισμικό υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές Citrix Virtual, και Επιφάνεια εργασίας έτσι ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε ολόκληρη την εικονική υποδομή σας από μια τοποθεσία.

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις του ControlUp διαθέσιμα για αγορά: το Pro, Επιχείρηση, και Πλατίνα εκδόσεις. Η έκδοση Pro έχει μονοήμερη διατήρηση δεδομένων, η έκδοση επιχείρησης έχει ένα μήνα και η έκδοση πλατίνας έχει ένα έτος. Πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με την εταιρεία για να δείτε ένα απόσπασμα. Μπορείτε να κατεβάσετε μια δωρεάν δοκιμή.

7. ExtraHop

8 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Citrix

ExtraHop είναι μια πλατφόρμα παρακολούθησης της απόδοσης της εφαρμογής που υποστηρίζει την παρακολούθηση της υποδομής Citrix. ο ExtraHop Citrix ICA Ενότητα παρέχει ορατότητα για XenDesktop και XenApp, και εμφανίζει τις συναλλαγές ICA και CGP σε πραγματικό χρόνο. ο Citrix ICA module έρχεται διαμορφωμένο έξω από το κουτί. Οι μετρήσεις κατανέμονται σε χρήστης, συνεδρίαση, και πελάτη. Από αυτή την ενότητα, μπορείτε να παρακολουθείτε για θέματα όπως αργές συνδέσεις και μεγάλες ώρες φόρτωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε το εύρος ζώνης με το ExtraHop Citrix ICA Ενότητα επισης. Η ενότητα παρουσιάζει τη δραστηριότητα εύρους ζώνης από την εφαρμογή, ώστε να μπορείτε να δείτε οποιαδήποτε bandwidth hogs στην εικονική υποδομή σας. Έχετε επίσης ένα σύστημα προειδοποιήσεων το οποίο σας ειδοποιεί όταν αναγνωρίζεται ανωμαλία συμπεριφοράς.

Η προοπτική από πάνω προς τα κάτω που αποκτήθηκε από τη χρήση ExtraHop είναι εξαιρετική για κατάδυση κατευθείαν στη ρίζα των προβλημάτων απόδοσης. Εάν μια εφαρμογή αντιμετωπίζει δυσκολίες, θα μπορείτε να την βρείτε και να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων. Για να δείτε την τιμή για ExtraHop θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με την εταιρεία. Μια δωρεάν δοκιμή είναι επίσης διαθέσιμη για λήψη.

8. Παρακολούθηση απόδοσης Goliath

8 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Citrix

Παρακολούθηση επιδόσεων Goliath είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης δικτύου που μπορεί να παρακολουθεί διακομιστές και εφαρμογές Citrix. Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ορατή προβολή της virtualized υποδομής μέχρι την εμπειρία του τελικού χρήστη.

Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε Εμπειρία τελικού χρήστη δεδομένα όπως Έναρξη / Τέλος περιόδου λειτουργίας, ICA / RTT, εύρος ζώνης, Απώλεια πακέτων, Λανθάνουσα κατάσταση δικτύου, Μετρήσεις καναλιού ICA, Διάρκεια σύνδεσης, και διαθεσιμότητα. Για εφαρμογές, μπορείτε να παρακολουθείτε τις διαδικασίες ανά συνεδρία, την απόδοση της εφαρμογής, τη CPU, τη μνήμη, το IOPS, τη διαθεσιμότητα, τη διαθεσιμότητα εφαρμογών και πολλά άλλα.

Το πρόγραμμα έχει επίσης ένα έξυπνο σύστημα ειδοποιήσεων. Οι ειδοποιήσεις λειτουργούν σε κατώτατο όριο και ενεργοποιούνται όταν πληρούνται ορισμένοι όροι ενεργοποίησης. Για περαιτέρω ανάλυση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προηγμένη ενότητα αναφορών και αναλύσεων που περιλαμβάνει 66 αναφορές εκτός πλαισίου. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γράφημα που εμφανίζει το Μέσος χρόνος για τμήματα της σύνδεσης σε όλες τις υπηρεσίες XenApp.

Παρακολούθηση επιδόσεων Goliath διατίθεται σε διάφορες επιλογές τιμολόγησης, όπως: διαρκή άδεια, συνδρομή, συμφωνίες εκμετάλλευσης επιχειρήσεων, και OEM επιλογές. Μπορείτε να κάνετε λήψη μιας δωρεάν δοκιμής διάρκειας 30 ημερών.

Επιλογή εργαλείου παρακολούθησης Citrix

Η παρακολούθηση της εικονικής υποδομής μπορεί να είναι περίπλοκη χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία. Όλα τα προϊόντα αυτής της λίστας είναι ιδανικά για την παρακολούθηση της απόδοσης της υποδομής Citrix και τη διατήρηση των βασικών υπηρεσιών. Λογισμικό όπως SolarWinds Server & Παρακολούθηση εφαρμογών επικεντρώνεται σε μια εμπειρία παρακολούθησης που κρατά τα πράγματα απλά για τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Άλλα εργαλεία όπως Dynatrace επικεντρωθείτε στην αύξηση της ορατότητας των επιδόσεων και στη διάγνωση της αιτίας των προβλημάτων διακομιστή ή εφαρμογών. Εάν θέλετε την πιο ανταποκριτική εξυπηρέτηση τότε Dynatrace είναι πιθανώς το καλύτερο στοίχημα σας λόγω των αυτόματων ενημερώσεών του που σας κρατούν ενημερωμένους.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 34 = 39