7 καλύτερες πλατφόρμες πληροφοριών απειλών (TIPs)

7 καλύτερες πλατφόρμες πληροφοριών απειλών (TIPs)


ΕΝΑ Πλατφόρμα πληροφοριών απειλών (TIP) έχει ως στόχο να εμποδίσει τους επαναληπτικούς επιτιθέμενους και να εντοπίσει κοινούς φορείς διείσδυσης. Αυτή η αναδυόμενη τεχνολογία είναι μια πρόοδος στα παραδοσιακά συστήματα προστασίας από ιούς (AV) και τείχους προστασίας. Μια συμβουλή θα γίνει προστατεύστε τον εξοπλισμό πληροφορικής σας εφαρμόζοντας στρατηγικές μάθησης βασισμένες σε AI.

Ορισμένες τεχνολογίες αντικατάστασης έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια για τη βελτίωση της προστασίας που παρέχεται από τα παραδοσιακά συστήματα κακόβουλου λογισμικού. Τα προγράμματα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό συγκρίνουν τον κώδικα των νέων προγραμμάτων που εκτελούνται σε έναν υπολογιστή σε μια βάση δεδομένων με υπογραφές κακόβουλου λογισμικού που ανιχνεύθηκαν προηγουμένως.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα στοιχεία για καθένα από τα παρακάτω εργαλεία, αλλά σε περίπτωση που έχετε μόνο χρόνο για μια γρήγορη ματιά, εδώ είναι λίστα μας με τις επτά καλύτερες πλατφόρμες πληροφοριών απειλής:

  1. Διαχείριση συμβάντων SolarWinds Security Event (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ) Χρησιμοποιεί μια στρατηγική ανίχνευσης απειλών για την ανίχνευση αρχείων καταγραφής σε συνδυασμό με μια ζωντανή ροή απειλών συναγερμού από εξωτερική πηγή.
  2. ManageEngine Log360 (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ) Αναζητά απειλές σε δεδομένα αρχείου καταγραφής από Windows Server ή Linux και προσθέτει σε πληροφορίες απειλής από τρεις πηγές.
  3. Παρακολούθηση απειλών SolarWinds (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ) Μια υπηρεσία βασισμένη σε νέφος που διατίθεται στο εμπόριο σε φορείς παροχής υπηρεσιών διαδικτύου. Πρόκειται για ένα εργαλείο SIEM το οποίο επιτρέπει στους ΜΣΠ να προσθέσουν την παρακολούθηση της ασφάλειας στον κατάλογο των υπηρεσιών τους.
  4. Atera (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ) Μια παρακολούθηση συστήματος που έγινε για τους ΜΣΠ που περιλαμβάνει έλεγχο λογισμικού και ανάλυση αρχείου καταγραφής.
  5. Πλατφόρμα ασφαλείας Fireheye Helix Συνδυάζει μια κονσόλα ανίχνευσης απειλών SIEM που βασίζεται σε σύννεφο, μεθόδους μάθησης AI και μια τροφή πληροφοριών για απειλές.
  6. AlienVault ενοποιημένη διαχείριση ασφάλειας Περιλαμβάνει την ανίχνευση απειλών, την απόκριση επίπτωσης και την κοινή χρήση απειλών.
  7. LogRhythm NextGen SIEMs Περιλαμβάνει τη ζωντανή παρακολούθηση των δεδομένων κίνησης και την ανάλυση αρχείων καταγραφής αρχείων.

Στο παραδοσιακό μοντέλο προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, ένα κεντρικό ερευνητικό εργαστήριο διερευνά νέες απειλές για να αντλήσει μοτίβα που τα αναγνωρίζουν. Αυτά τα χαρακτηριστικά κακόβουλου λογισμικού διανέμονται στη συνέχεια σε όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα AV που η εταιρεία έχει πουλήσει σε πελάτες. Το τοπικό σύστημα κατά του κακόβουλου λογισμικού διατηρεί μια βάση δεδομένων απειλών που περιέχει αυτόν τον κατάλογο υπογραφών που προέρχεται από το κεντρικό εργαστήριο.

Το μοντέλο βάσης δεδομένων για απειλές AV δεν είναι πλέον αποτελεσματικό στην προστασία των υπολογιστών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι επαγγελματικές ομάδες hackers συμμετέχουν τώρα σε γραμμές παραγωγής κακόβουλων προγραμμάτων με νέες απειλές που εμφανίζονται καθημερινά. Δεδομένου ότι χρειάζεται χρόνος για τα ερευνητικά εργαστήρια να παρατηρήσουν έναν νέο ιό και στη συνέχεια να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά του, ο χρόνος που απαιτείται για τις τυπικές λύσεις AV είναι πλέον πολύ καιρός για να προσφέρει αποτελεσματική προστασία.

Βλέποντας μια απειλή

Μια πλατφόρμα πληροφοριών απειλής εξακολουθεί να περιλαμβάνει μια βάση δεδομένων απειλών. Ωστόσο, αντί να βασίζονται σε χρήστες που αναφέρουν παράξενη συμπεριφορά στα κεντρικά γραφεία του παραγωγού AV, τα νέα συστήματα ασφάλειας του κυβερνοχώρου αποσκοπούν στη συγκράτηση όλων των προσπαθειών έρευνας και απειλής για τον εξοπλισμό κάθε πελάτη. Στην πραγματικότητα, κάθε εγκατάσταση TIP γίνεται μια σύνθετη δέσμη ανίχνευσης, ανάλυσης και ανάλυσης. Δεν είναι πλέον απαραίτητο να ενημερώσετε τη βάση δεδομένων απειλών από ένα κεντρικό εργαστήριο επειδή κάθε μηχανή εκτελεί το έργο της ερευνητικής ομάδας.

Αυτό το κατανεμημένο μοντέλο συλλογής δεδομένων AV είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των "μηδενικών" επιθέσεων. Ο όρος "μηδενικής ημέρας" αναφέρεται σε νέους ιούς που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί από τα μεγαλύτερα εργαστήρια AV στον κόσμο και κατά των οποίων δεν υπάρχει ακόμη αποτελεσματική άμυνα. Ωστόσο, κάθε μηχάνημα δεν λειτουργεί μόνο. Οι πληροφορίες σχετικά με τις νέες απειλές που έχουν ανακαλυφθεί μοιράζονται μεταξύ των χρηστών μιας συγκεκριμένης μάρκας TIP.

Το TIP χρησιμοποιεί διαδικασίες ανίχνευσης σε τοπικό επίπεδο ενώ εξακολουθεί να βασίζεται σε μια βάση δεδομένων απειλών, η οποία συντελείται από την τοπική ανάλυση καθώς και από συχνές λήψεις από τα εργαστήρια του παρόχου λογισμικού. Αυτές οι λήψεις προέρχονται από τις ανακαλύψεις που έγιναν από το ίδιο σύμβολο που έχει εγκατασταθεί σε άλλους ιστότοπους από άλλους πελάτες.

Επιλογή ενός συμβόλου

Αν και κάθε TIP χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο σύνολο στρατηγικών για την ανίχνευση κακόβουλων συμβάντων, δεν είναι όλα τα TIP εξίσου αποτελεσματικά. Ορισμένοι παραγωγοί επικεντρώνονται σε έναν συγκεκριμένο τύπο συσκευής και ένα συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Μπορούν επίσης να παρέχουν συστήματα προστασίας για άλλους τύπους συσκευών και λειτουργικών συστημάτων, αλλά χωρίς το ίδιο επίπεδο επιτυχίας που πέτυχαν με το βασικό τους προϊόν.

Δεν είναι εύκολο να εντοπίσετε μια καλή συμβουλή και οι ισχυρισμοί, μπορεί να υπερηφανεύεται και να κρύβουν τη φρασεολογία της βιομηχανίας που χρησιμοποιείται στους διαφημιστικούς ιστότοπους των παραγωγών τους κάνει την αναζήτηση για το σωστό TIP μια πολύ κουραστική άσκηση. Ευτυχώς, έχουμε κάνει τη δουλειά για εσάς.

Οι πλατφόρμες καλύτερης ακεραιότητας απειλών

Εδώ είναι πιο λεπτομερείς περιγραφές του κάθε μας κορυφαία επτά συνιστώμενα TIP.

1. Διαχειριστής συμβάντων ασφαλείας SolarWinds (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

Διαχειριστής συμβάντων ασφαλείας SolarWinds

Διαχείριση συμβάντων ασφαλείας (SEM) από το SolarWinds συνδυάζει παρακολούθηση συμβάντων στο δίκτυό σας με ένα τροφή πληροφοριών απειλής που παρέχεται από εξωτερική πηγή. Αυτό το εργαλείο όχι μόνο θα ανιχνεύσει απειλές, αλλά θα ενεργοποιήσει αυτόματα απαντήσεις για την προστασία του συστήματός σας.

Στην καρδιά αυτής της λύσης ασφάλειας, θα βρείτε ένα εργαλείο ανάλυσης αρχείου καταγραφής. Αυτό παρακολουθεί τη δραστηριότητα δικτύου, ψάχνει για ασυνήθιστα συμβάντα και παρακολουθεί επίσης αλλαγές σε βασικά αρχεία. Το δεύτερο στοιχείο αυτού του TIP από το SolarWinds είναι a ακεραιότητας του κυβερνοχώρου.

Ο Διαχειριστής συμβάντων ασφαλείας λειτουργεί από μια βάση δεδομένων με ύποπτα ύποπτα γεγονότα και εισπνέει το δίκτυο στην επιφυλακή για τέτοια περιστατικά. Ορισμένες ύποπτες δραστηριότητες μπορούν να εντοπιστούν μόνο με το συνδυασμό δεδομένων από ξεχωριστές πηγές στο σύστημά σας. Αυτή η ανάλυση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω ανάλυσης καταγραφής συμβάντων και έτσι δεν είναι έργο σε πραγματικό χρόνο.

Παρόλο που το SEM ξεκινάει με μια βάση δεδομένων υπογραφής απειλών εκτός του ράφι, το εργαλείο θα προσαρμόσει και θα επεκτείνει το συγκεκριμένο κατάστημα προφίλ απειλής κατά τη λειτουργία του. Αυτή η διαδικασία μάθησης περιορίζει την ενοχλητική εμφάνιση του "ψευδώς θετικά,"Το οποίο μπορεί να προκαλέσει ορισμένες υπηρεσίες προστασίας από απειλές για να τερματίσει τη νόμιμη δραστηριότητα.

Ο αναλυτής καταγραφής σε SEM συγκεντρώνει συνεχώς αρχεία καταγραφής από ασυμβίβαστες πηγές και τα αναδιαμορφώνει σε μια κοινή νευρική διάταξη. Αυτό επιτρέπει στον αναλυτή να ψάξει πρότυπα δραστηριότητας σε ολόκληρο το σύστημά σας ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση, τον τύπο εξοπλισμού ή το λειτουργικό σύστημα.

Ο Διαχειριστής συμβάντων ασφαλείας εγκαθίσταται Windows Server και το SolarWinds προσφέρει το σύστημα σε ένα Δωρεάν δοκιμή 30 ημερών. Αυτή η δοκιμαστική περίοδος θα σας δώσει χρόνο για να δοκιμάσετε τις οθόνες ρύθμισης χειροκίνητων κανόνων που σας επιτρέπουν να βελτιώσετε τη βάση δεδομένων πληροφοριών απειλών για να αντικατοπτρίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις τυπικές δραστηριότητες του ιστότοπού σας. Επίσης, θα έχετε τη δυνατότητα να δώσετε στην υπομονάδα αναφοράς συμμόρφωσης πλήρη έλεγχο, για να διασφαλίσετε ότι το SEM πληροί όλες τις ανάγκες αναφοράς σας.

Διαχείριση γεγονότων SolarWinds SecurityDownload 30ήμερη ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή

2. ManageEngine Log360 (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

7 καλύτερες πλατφόρμες πληροφοριών απειλών (TIPs)

ManageEngine Log360 είναι ένα πολύ ολοκληρωμένο σύμβολο που διερευνά όλες τις πιθανές πηγές δεδομένων καταγραφής για να ενισχύσει την ασφάλεια του συστήματος.

Το ManageEngine προσφέρει ήδη μια σειρά εργαλείων διαχείρισης και ανάλυσης αρχείων καταγραφής. Ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε να τις συνδέσει σε μια συνδυασμένη ενότητα που καλύπτει όλες τις πιθανές πηγές πληροφοριών συστήματος. Επίσης, ενσωματώνει εξωτερικές πηγές πληροφοριών, όπως π.χ. STIX / TAXII-με βάση τις μαύρες λίστες διευθύνσεων IP.

Και για τον έλεγχο Αρχεία καταγραφής συμβάντων, το εργαλείο ενσωματώνει τις πληροφορίες που διαμένουν στο Ενεργό αρχείο. Αυτό βοηθά τη μηχανή ανίχνευσης αυτού του εργαλείου για να ελέγξει ποιος έχει τα δικαιώματα επιτυχίας των πόρων που χρησιμοποιούνται στις δραστηριότητες που καταγράφουν τα μηνύματα καταγραφής. Το εργαλείο παρακολουθεί τις αλλαγές στην υπηρεσία καταλόγου Active Directory για να διασφαλίσει ότι οι εισβολείς δεν είναι σε θέση να χορηγήσουν δικαιώματα πρόσβασης.

Η εμβέλεια αυτού του εργαλείου ασφαλείας επεκτείνεται στον ιστό επειδή συγκεντρώνει επίσης αναφορές ελέγχου AWS, Κυανός, και Exchange Online.

Γνωρίζετε ότι τα Exchange, Azure, Log Events και Active Directory είναι όλα τα προϊόντα της Microsoft. Ωστόσο, το Log360 δεν περιορίζεται στην παρακολούθηση συστημάτων βασισμένων σε Windows. Συγκεντρώνει επίσης μηνύματα καταγραφής που έχουν ανασηκωθεί Linux και Unix συστήματος, όπως μηνύματα Syslog. Το εργαλείο θα εξετάσει όλα τα μηνύματα IIS και Apache Web Server και θα καλύπτει μηνύματα που δημιουργούνται από Μαντείο βάσεων δεδομένων.

Τα συστήματά σας ασφάλειας δικτύου και περιμέτρου δικτύου έχουν επίσης σημαντικές πληροφορίες για κοινή χρήση και συνεπώς το Log360 ακούει μηνύματα καταγραφής που προκύπτουν από τείχη προστασίας, δρομολογητές και διακόπτες. Αν έχετε εγκαταστήσει άλλα συστήματα ανίχνευσης και προστασίας εισβολών, το Log360 θα ενσωματώσει τα ευρήματά τους στις περιλήψεις πληροφοριών περί απειλών.

Το Log360 δεν δημιουργεί αρχεία καταγραφής σχετικά με τα αρχεία καταγραφής, τα οποία ίσως καταλήξετε να παραβλέψετε. Το σύστημα δημιουργεί ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε η ομάδα σας να ενημερώνεται μόλις εντοπιστεί ύποπτη δραστηριότητα. Εκτός από την παρακολούθηση, το πακέτο Log360 ελέγχει τακτικά, συνοψίζει και αναφέρει την ασφάλεια ολόκληρου του συστήματος πληροφορικής σας.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το λογισμικό Log360 Windows και Windows Server. Η ManageEngine προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών απο Επαγγελματική έκδοση  Υπάρχει ένα Δωρεάν έκδοση που περιορίζεται στη συλλογή δεδομένων καταγραφής από πέντε μόνο πηγές. Εάν έχετε διαφορετικές απαιτήσεις μπορείτε συζητήστε τιμολόγηση για ένα πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

ManageEngine Log360Λήψη δωρεάν δοκιμής 30 ημερών

3. Παρακολούθηση απειλών SolarWinds MSP (FREE TRIAL)

7 καλύτερες πλατφόρμες πληροφοριών απειλών (TIPs)

ο Παρακολούθηση απειλών είναι προϊόν του SolarWinds MSP που παρέχει λογισμικό και υπηρεσίες για την υποστήριξη παρόχων διαχειριζόμενων υπηρεσιών. Οι ΜΣΠ προσφέρουν τακτικά υπηρεσίες διαχείρισης δικτύων και υπηρεσιών πληροφορικής και έτσι η προσθήκη παρακολούθησης της ασφάλειας αποτελεί φυσική επέκταση των τακτικών δραστηριοτήτων των εν λόγω ΜΣΠ.

Αυτό είναι ένα πληροφορίες ασφάλειας και διαχείριση συμβάντων (SIEM) Σύστημα. Το SIEM εξετάζει τόσο τη ζωντανή δραστηριότητα στο παρακολουθούμενο σύστημα όσο και τις αναζητήσεις μέσω των αρχείων καταγραφής του συστήματος για την ανίχνευση ιχνών κακόβουλων δραστηριοτήτων. Η υπηρεσία είναι σε θέση να παρακολουθεί τα επιτόπου συστήματα των πελατών του MSP καθώς και οποιεσδήποτε Κυανός ή AWS διακομιστή που χρησιμοποιεί ο πελάτης.

Τα πλεονεκτήματα του προγράμματος παρακολούθησης SolarWinds Threat Intelligence έγκειται στην ικανότητά του να συλλέγει πληροφορίες από κάθε σημείο του δικτύου και τις συνδεδεμένες συσκευές. Αυτό δίνει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη των επιθέσεων από ένα μόνο σημείο συλλογής. Οι απειλές προσδιορίζονται από τα πρότυπα συμπεριφοράς και επίσης με αναφορά στην κεντρική βάση δεδομένων SolarWinds Threat Intelligence, η οποία ενημερώνεται συνεχώς. ο βάσης δεδομένων απειλών συντάσσεται από αρχεία γεγονότων που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Επομένως, είναι σε θέση να εντοπίσει αμέσως όταν οι χάκερ εκτελούν παγκόσμιες επιθέσεις ή δοκιμάζουν τα ίδια κόλπα εναντίον πολλών διαφορετικών θυμάτων.

Τα επίπεδα συναγερμού της υπηρεσίας μπορούν να ρυθμιστούν από το χειριστή MSP. Ο πίνακας οργάνων για το σύστημα περιλαμβάνει οπτικοποιήσεις για εκδηλώσεις, όπως πίνακες κλήσης και διαγράμματα, καθώς και ζωντανές λίστες ελέγχων και εκδηλώσεων. Η υπηρεσία παραδίδεται από το σύννεφο και έτσι είναι πρόσβαση μέσω οποιουδήποτε προγράμματος περιήγησης ιστού. Το SolarWinds Threat Intelligence είναι μια υπηρεσία συνδρομής, έτσι ώστε να είναι πλήρως κλιμακούμενη και κατάλληλη για χρήση από ΜΚΟ όλων των μεγεθών. Μπορείτε να δοκιμάσετε το λογισμικό σε μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Παρακολούθηση απειλών SolarWinds Ξεκινήστε 30 ημέρες δωρεάν δοκιμή

4. Atera (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

7 καλύτερες πλατφόρμες πληροφοριών απειλών (TIPs)

Atera είναι μια πλατφόρμα υποστήριξης που χτίστηκε για διαχειριστές υπηρεσιών (ΜΣΕ). είναι παραδόθηκε από το σύννεφο, οπότε ο MSP δεν χρειάζεται να εγκαταστήσει κανένα λογισμικό στους χώρους του και δεν χρειάζεται να εκτελέσει καμία σημαντική υποδομή πληροφορικής. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής με σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα web browser. Ωστόσο, το παρακολουθούμενο σύστημα χρειάζεται ειδικό λογισμικό εγκατεστημένο σε αυτό. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα πράκτορα που συγκεντρώνει δεδομένα και επικοινωνεί με τους διακομιστές Atera.

Όντας μια απομακρυσμένη υπηρεσία, η Atera είναι σε θέση να παρακολουθεί οποιαδήποτε εγκατάσταση πελάτη, συμπεριλαμβανομένου του cloud-based AWS και Κυανός διακομιστές. Η υπηρεσία περιλαμβάνει μια διαδικασία αυτόματης ανασκόπησης, η οποία καταγράφει όλο τον εξοπλισμό που είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο. Για τα τελικά σημεία και τους διακομιστές, το σύστημα παρακολούθησης θα σαρώσει όλο το λογισμικό, δημιουργώντας ένα απόθεμα. Αυτή είναι μια σημαντική πηγή πληροφοριών για τη διαχείριση αδειών λογισμικού και αποτελεί επίσης σημαντική υπηρεσία προστασίας απειλών. Μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή του λογισμικού, ο χειριστής μπορεί να ελέγξει τι μη εξουσιοδοτημένο λογισμικό έχει εγκατασταθεί σε κάθε συσκευή και στη συνέχεια να το διαγράψει.

ο διακομιστή παρακολούθησης ελέγχει τις διαδικασίες ως μέρος των κανονικών εργασιών του και αυτό θα επισημάνει την εκτέλεση κακόβουλου λογισμικού. Ο χειριστής είναι σε θέση να αποκτήσει πρόσβαση από το διακομιστή εξ αποστάσεως και να σκοτώσει ανεπιθύμητες διαδικασίες.

Η Atera παρακολουθεί τους ελεγκτές δικαιωμάτων πρόσβασης στον ιστότοπο του πελάτη, συμπεριλαμβανομένων των Ενεργό αρχείο. Το εργαλείο Live Manager στο πακέτο Atera παρέχει πρόσβαση σε Συμβάν Windows καταγράφει και παρέχει μια δυνατότητα αναζήτησης πιθανών παραβιάσεων ασφαλείας.

Μία ακόμα υπηρεσία προστασίας απειλής που περιέχεται στο πακέτο Atera είναι η υπηρεσία της patch manager. Αυτό ενημερώνει αυτόματα τα λειτουργικά συστήματα και το βασικό λογισμικό εφαρμογών όταν αυτά είναι διαθέσιμα. Αυτή η σημαντική υπηρεσία εξασφαλίζει ότι εγκαθίστανται όσο το δυνατόν γρηγορότερα τυχόν λύσεις εκμετάλλευσης που παράγονται από παρόχους λογισμικού.

Η Atera χρεώνεται με συνδρομή με το επιτόκιο χρέωσης ανά τεχνικό. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός μηνιαίου προγράμματος πληρωμής ή ενός ετήσιου επιτοκίου. Η ετήσια περίοδος πληρωμής λειτουργεί φθηνότερα. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα Δωρεάν δοκιμή 30 ημερών για να βάλει Atera μέσω των βημάτων της.

AteraStart 30 ημερών ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή

5. Πλατφόρμα ασφαλείας FireEye Helix

Πλατφόρμα ασφαλείας Fireheye Helix

Πλατφόρμα ασφαλείας Fireheye Helix είναι ένα σύνθετο σύστημα προστασίας ανάμεικτων δικτύων και τελικών σημείων. Το εργαλείο περιλαμβάνει μια προσέγγιση SIEM που παρακολουθεί τη δραστηριότητα του δικτύου και επίσης διαχειρίζεται και αναζητά αρχεία καταγραφής. ο απειλές πληροφοριών που παρέχεται από το FireEyes ολοκληρώνει αυτήν την πολύπλευρη λύση παρέχοντας μια ενημερωμένη βάση δεδομένων απειλών για το δικό σας σύστημα παρακολούθησης.

Το FireEyes είναι μια εξέχουσα εταιρία στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία του για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με απειλές σε α συνδρομή βάση. Η μορφή και το βάθος αυτής της νοημοσύνης εξαρτώνται από το σχέδιο που επιλέγει ο πελάτης. Το FireEyes προσφέρει προειδοποιήσεις σε ολόκληρο τον κλάδο σχετικά με νέους φορείς απειλής, οι οποίοι επιτρέπουν στους διαχειριστές υποδομής να προγραμματίσουν την άμυνα. Προσφέρει επίσης μια τροφή πληροφοριών για απειλές, η οποία μεταφράζεται άμεσα σε κανόνες ανίχνευσης και επίλυσης απειλών στην πλατφόρμα Helix Security Platform.

Το πακέτο Helix περιλαμβάνει επίσης "playbooks,"Οι οποίες είναι αυτοματοποιημένες ροές εργασιών που εκτελούν αποκατάσταση απειλών μόλις εντοπιστεί ένα πρόβλημα. Αυτές οι λύσεις περιλαμβάνουν μερικές φορές συμβουλές για ασφαλείς πρακτικές και δράσεις καθαρισμού, καθώς και αυτοματοποιημένες απαντήσεις.

6. Unified Security Management AlienVault

AlienVault USM

Διαχείριση ενοποιημένης ασφάλειας AlienVault (USM) είναι προϊόν του ΣΤΟ&T Cybersecurity, η οποία απέκτησε το εμπορικό σήμα AlienVault το 2018. Το AlienVault USM εξελίχθηκε από ένα έργο ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται OSSIM, που σημαίνει "διαχείριση πληροφοριών ανοιχτής πηγής." Το OSSIM εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο δωρεάν με το AlienVault USM να τρέχει παράλληλα ως εμπορικό προϊόν.

Το OSSIM είναι στην πραγματικότητα μια εσφαλμένη ονομασία, επειδή το σύστημα είναι ένα πλήρες σύστημα SIEM, το οποίο περιλαμβάνει και την παρακολούθηση της ανάλυσης μηνυμάτων μηνυμάτων με την εξέταση δικτύου σε πραγματικό χρόνο. Το AlienVault USM περιλαμβάνει και τα δύο αυτά στοιχεία. Το AlienVault διαθέτει μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες στο OSSIM, όπως ενοποίηση καταγραφών, διαχείριση αρχείων καταγραφής αρχείων και αρχειοθέτηση. AlienVault USM είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που βασίζεται σε σύννεφο που έρχεται με πλήρη τηλεφωνική και ηλεκτρονική υποστήριξη, ενώ το OSSIM είναι διαθέσιμο για λήψη και βασίζεται σε φόρουμ κοινότητας για υποστήριξη.

Ένα βασικό όφελος που είναι διαθέσιμο στους χρήστες τόσο των δωρεάν όσο και των πληρωμένων προϊόντων ασφαλείας είναι η πρόσβαση στο Άνοιγμα απειλής ανταλλαγής (OTX). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πλατφόρμα πληροφοριών πληροφοριών απειλών στον κόσμο στον κόσμο. Οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο OTX μπορούν να μεταφορτωθούν αυτόματα στο AlienVault USM για την παροχή μιας ενημερωμένης βάσης δεδομένων απειλών. Αυτό παρέχει τους κανόνες ανίχνευσης και τις ροές εργασίας που απαιτούνται από το SIEM. Η πρόσβαση στο OTX είναι δωρεάν για όλους.

7. LogRhythm NextGen SIEM

LogRhythm

Το LogRhythm εκφράζει το όνομά του NextGen SIEM όπως και ένα πλαίσιο διαχείρισης της απειλής του κύκλου ζωής (TLM). Η πλατφόρμα εξυπηρετεί δύο προϊόντα LogRhythm, τα οποία είναι οι σειρές Enterprise και XM. Και τα δύο αυτά προϊόντα διατίθενται είτε ως συσκευή είτε ως λογισμικό. Η LogRhythm Enterprise απευθύνεται σε πολύ μεγάλους οργανισμούς, οι οποίοι η LogRhythm XM εξυπηρετεί μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η SIEM αντιπροσωπεύει Διαχείριση πληροφοριών συμβάντων ασφαλείας. Αυτή η πυκνή στρατηγική συνδυάζει δύο δραστηριότητες, τη διαχείριση πληροφοριών ασφαλείας (SIM) και τη διαχείριση συμβάντων ασφαλείας (SEM). Το SEM παρακολουθεί την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, αναζητώντας μοτίβα επίθεσης που είναι αποθηκευμένα σε μια βάση δεδομένων απειλών. Το SIM αναφέρεται επίσης στη βάση δεδομένων απειλών, αλλά συγκρίνει τα συμβάντα που καταγράφονται στα αρχεία καταγραφής με τα πρότυπα που καθορίζονται στους κανόνες ανίχνευσης απειλών.

Μπορεί να εγκατασταθεί το λογισμικό για το NextGen SIEM Windows, Linux, ή Unix. Είναι επίσης δυνατό να διατηρήσετε το σύστημα διαχείρισης απειλών σας εντελώς ανεξάρτητο από το υλικό σας αγοράζοντας το σύστημα ως συσκευή που συνδέεται με το δίκτυό σας.

Επιλογή συμβουλής

Ο τομέας του κυβερνοχώρου είναι πολύ ζωντανός αυτή τη στιγμή. Η αύξηση των απειλών κατά της εισβολής αυξάνει τον συνεχώς αυξανόμενο κίνδυνο κακόβουλου λογισμικού και ανάγκασε τη βιομηχανία να επανεξετάσει πλήρως την προσέγγισή της όσον αφορά την προστασία του συστήματος. Η κατάσταση αυτή οδήγησε σε σημαντικούς παραγωγούς ΑΒ να επενδύσουν μεγάλα ποσά σε ευρώ καινοτόμες τεχνικές AI και νέες στρατηγικές για την καταπολέμηση των χάκερ και των κυβερνο-τρομοκρατών.

Νέοι παίκτες στην αγορά προσθέτουν επιπλέον πίεση στη φήμη των εγκατεστημένων φορέων παροχής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και τηρούν ωθώντας τα όρια της τεχνολογίας του κυβερνοχώρου. Οι πλατφόρμες πληροφοριών για απειλές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον αγώνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο παράλληλα με τα συστήματα SIEM και τα συστήματα πρόληψης εισβολής.

Παρόλο που εμφανίζονται συνεχώς νέα TIP, είμαστε βέβαιοι ότι οι προτεινόμενες πλατφόρμες πληροφοριών απειλών στη λίστα μας θα παραμείνουν στην κορυφή της συσκευασίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εταιρείες που τους παρέχουν έχουν μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα και έχουν δείξει ότι είναι έτοιμοι να καινοτομήσουν για να αντιμετωπίσουν τις απειλές.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =