Οι 7 καλύτεροι δωρεάν διακομιστές SCP για Windows, Linux και Mac

7 καλύτερους δωρεάν διακομιστές SCP


Τι είναι ένας διακομιστής SCP?

Το πρωτόκολλο SCP ή ασφαλές αντίγραφο είναι το μέσο για την ασφαλή μεταφορά αρχείων μεταξύ ενός τοπικού κεντρικού υπολογιστή και ενός απομακρυσμένου κεντρικού υπολογιστή ή μεταξύ δύο απομακρυσμένων κεντρικών υπολογιστών.

Ακολουθεί ο κατάλογος των καλύτερων διακομιστών SCP:

  1. SolarWinds Δωρεάν SFTP και SCP Server (ΔΩΡΕΑΝ DOWNLOAD) - Μια δωρεάν εφαρμογή SCP για Windows από έναν κορυφαίο παραγωγό λογισμικού παρακολούθησης δικτύου.
  2. Βέβαια - Ένα εργαλείο SFTP και SCP για Windows.
  3. FreeSSHd - Μια δωρεάν δέσμη βοηθητικών προγραμμάτων δικτύου για τα Windows που περιλαμβάνει SFTP.
  4. OpenSSH για Windows - Ένα εργαλείο γραμμής εντολών που βασίζεται σε κείμενο για Windows που περιλαμβάνει SCP.
  5. Cygwin για Windows - Ένα δωρεάν εργαλείο SSH και SCP για το Linux το οποίο έχει προσαρμοστεί ώστε να λειτουργεί σε παράθυρα.
  6. OpenSSH SCP Server - Ένα εργαλείο SCP που είναι προεγκατεστημένο στις περισσότερες διανομές Linux.
  7. Dropbear SCP - Ένας ελαφρύς διακομιστής SCP που προορίζεται για χρήση σε ενσωματωμένα συστήματα.
  8. Το εγγενές διακομιστή SCP του MacOS - Ένας διακομιστής SCP που περιλαμβάνεται στο λειτουργικό σύστημα Mac OS.

Όταν μιλάμε για έναν "διακομιστή SCP", εννοούμε πραγματικά τη "μεταφορά δεδομένων σε έναν SSH server", ο οποίος φέρνει μαζί του όλα τα πλεονεκτήματα της ασφάλειας, της κρυπτογράφησης και της εμπιστευτικότητας της SSH. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα σαν SCP "server" per se. Αντίθετα, ένας διακομιστής SSH χρησιμοποιείται για την εκτέλεση του αντιγράφου αρχείου.

SSH είναι το "Secure Shell,"Το οποίο ενσωματώνει κρυπτογράφηση για τη διασφάλιση μεταδόσεων σε μη ασφαλισμένα δίκτυα. Κατά την εφαρμογή του SCP, πρέπει να δημιουργήσετε ένα διακομιστή SSH. Αυτή η υπηρεσία φροντίζει για την πρόσθετη ασφάλεια για να κάνει μια τυποποιημένη ενέργεια αντιγραφής δικτύου σε μια συναλλαγή Secure Copy.

Υπάρχουν πολλά πρωτόκολλα που διευκολύνουν τη μεταφορά αρχείων μέσω του δικτύου. Ορισμένες από τις προηγούμενες που χρησιμοποιούνται ακόμα σήμερα είναι οι Πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων και το Πρωτόκολλο μεταφοράς τριπλού αρχείου (FTP και TFTP). Μια άλλη, ασφαλέστερη μέθοδος είναι η Secure αντίγραφο (SCP). Ενώ το FTP μπορεί να γίνει πιο ασφαλές με τη χρήση Ασφάλεια επιπέδου μεταφοράς (TLS), Το SCP είναι εγγενώς πιο ασφαλές επειδή είναι πραγματικά μόνο μια περίοδος SSH που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μεταφορά αρχείων. Το FTP με TLS / SSL υποδηλώνεται ως "FTPS".

SCP και SFTP: Ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις για το FTP

Αν και το FTP εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως σε δίκτυα και στο διαδίκτυο μέχρι σήμερα, είναι εγγενώς ανασφαλές. Όπου απαιτούνται διαπιστευτήρια σύνδεσης για μια περίοδο σύνδεσης, το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης αποστέλλονται σε απλό κείμενο, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε αναχαίτις θα μπορούσε να τα διαβάσει.

Το SCP είναι μία από τις δύο ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις για τις εργασίες FTP. Η άλλη επιλογή είναι η Ασφαλές πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων (SFTP), γνωστός και ως SSH FTP επειδή, όπως το SCP, χρησιμοποιεί SSH για προστασία.

Οι διαφορές μεταξύ SCP και SFTP

Η διαφορά μεταξύ SFTP και SCP είναι ότι το αργότερο είναι καθαρά ένα σύστημα μεταφοράς αρχείων, ενώ Το SFTP περιλαμβάνει εντολές για αναζήτηση και αλλαγή της δομής καταλόγου απομακρυσμένου υπολογιστή.

FTP μέσω SSH

Για να προσθέσετε στη σύγχυση ασφαλών εναλλακτικών λύσεων FTP, μπορείτε επίσης να ακούσετε για το "FTP over SSH" περισσότερο από μια τεχνική παρά από ένα πρωτόκολλο. Ανοίγετε μια τυπική περίοδο σύνδεσης FTP σε μια περίοδο SSH που ταξινομείται ως "tunneling." Μόλις καταλάβετε ότι το FTP απαιτεί δύο ξεχωριστές συνδέσεις για να σχηματίσετε μια περίοδο λειτουργίας, αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε ότι το FTP over SSH μπορεί σύντομα να βρωμίσει.

Το FTPS προσθέτει SSL

Η μεθοδολογία FTPS προσθέτει μια διαδικασία που πρέπει να συμπεριληφθεί Ασφαλής στρώση υποδοχών (SSL) (αντικαταστάθηκε από το Security Layer Security) σε μια περίοδο λειτουργίας FTP. Αυτός ο συνδυασμός πρωτοκόλλων παρουσιάζει αδυναμίες ασφάλειας, ωστόσο, επειδή οι εντολές για την έναρξη των μέτρων ασφαλείας αποστέλλονται σε απλό κείμενο και μπορούν να υποκλαπούν.

Αντικαταστήστε το TFTP με SCP για κρυπτογράφηση

Το TFTP δεν έχει καθόλου μέτρα ασφαλείας και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε φυσικά ασφαλή ιδιωτικά δίκτυα. Θα μπορούσες υποκατάστατο SCP για TFTP για να προσθέσετε κρυπτογράφηση στη διανομή αρχείων ρυθμίσεων στο δίκτυό σας, επειδή είναι ένα πιο ελαφρύ σύστημα ασφαλούς μεταφοράς αρχείων από το SFTP.

Εφαρμογή διακομιστή SCP

Το SCP παίρνει το όνομά του από την εντολή cp Unix, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως για την αντιγραφή αρχείων. Δεδομένου ότι το Secure Copy αναπτύχθηκε ως "cp με κρυπτογράφηση", είναι πολύ πιο εύκολο να το συναντήσετε σε συστήματα Unix και Unix (Linux, Free BSD και Linux). Συνήθως εφαρμόζεται και ως εντολή. SCP εξυπηρετητές, βοηθητικά προγράμματα SCP με γραφικές διεπαφές χρήστη και SCP για συστήματα Windows είναι πολύ δύσκολο να πηγή. Μπορείτε να το βρείτε ως εντολή σε ένα πακέτο διακομιστή SSH. Έτσι, για να σας παρέχουμε μια λίστα επιλογών διακομιστή SCP, έχουμε συμπεριλάβει και SSH servers σε αυτόν τον οδηγό.

Ακολουθεί μια λίστα με τους καλύτερους διακομιστές SCP:

Windows SCP servers

1. Διακομιστής SFTP / SCP SolarWinds (ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ)

solarwinds-free-scp-server

SolarWinds διατηρεί μια ολοκληρωμένη σουίτα εργαλείων πληροφορικής που περιλαμβάνει ένα συνδυασμό SFTP / SCP Server. Η εφαρμογή λειτουργεί ως υπηρεσία των Windows που σημαίνει ότι η βασική λειτουργία της πρέπει να είναι γνωστή στους διαχειριστές συστημάτων των Windows.

Σε αντίθεση με το SCP που βασίζεται στο Linux, Ο διακομιστής SFTP / SCP της SolarWinds υποστηρίζει τη δημιουργία εικονικών χρηστών. Αυτοί είναι λογαριασμοί χρηστών οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο ταυτότητας στον διακομιστή SCP με σκοπό την αντιγραφή αρχείων. Ωστόσο, οι λογαριασμοί δεν είναι εγγενείς λογαριασμοί των Windows και συνεπώς δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα στο σύστημα. Αυτό παρέχει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ασφάλειας. Σε περίπτωση που μια πιστοποίηση λογαριασμού SCP διακυβεύεται, δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να συνδεθεί στο σύστημα απευθείας ως χρήστης.

Ο διακομιστής SFTP / SCP της SolarWinds προσφέρει ένα γραφικό περιβάλλον και επικεντρώνεται στην SCP παρά στον γενικό SSH server. Οι εναλλακτικές λύσεις για τα Windows είναι είτε ακριβές είτε προέρχονται από ελάχιστα γνωστούς προμηθευτές, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

www.solarwinds.com/free-tools/free-sftp-server/

SolarWinds SFTP / SCP ServerDownload 100% ΔΩΡΕΑΝ εργαλείο

2

bitvise-ssh-server-ρυθμίσεις

Δεδομένου ότι το SFTP και το SCP τρέχουν μέσω SSH, το Bitvise SSH server υποστηρίζει και τα δύο αυτά ασφαλή πρωτόκολλα μεταφοράς αρχείων.

Το Bitvise επιτρέπει τη χρήση είτε των Windows εγγενών λογαριασμών χρηστών ή εικονικούς χρήστες. Αυτό παρέχει μεγάλη ευελιξία, διότι δεν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας λογαριασμών χρηστών Windows με πλήρη εμφάνιση, προκειμένου να παρέχεται ad-hoc πρόσβαση στους καταλόγους αρχείων που είναι ασφαλείς.

Επίσης, επιτρέπει στους διαχειριστές συστημάτων να περιορίζουν τις συνδέσεις μόνο στο SCP. Σε πολλές υλοποιήσεις SCP, η πρόσβαση SCP συνεπάγεται πρόσβαση SSH (shell). Αυτό δεν είναι συνήθως πρόβλημα με λειτουργικά συστήματα που μοιάζουν με Unix, επειδή τα συστήματα αυτά έχουν ασφάλεια στο επίπεδο λογαριασμού. Ωστόσο, με τα συστήματα των Windows, η πρόσβαση αυτή μπορεί ακούσια να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη πρόσβαση σε πράγματα όπως το Power Shell. Έχοντας αυτό υπόψη, το Bitvise υποστηρίζει τη δυνατότητα να επιτρέψει την πρόσβαση στο SCP, αλλά να απαγορεύσει την πρόσβαση στο βασικό κέλυφος.

3. FreeSSHd

freesshd-επιλογές

Το FreeSSHd είναι αυτό που ακούγεται. Είναι ένα Δωρεάν SSH daemon για τα Windows. Στο λεξικό Unix, ένας δαίμονας είναι παρόμοιος με μια υπηρεσία των Windows.

Το FreeSSHd μπορεί να τρέξει σε οποιοδήποτε σύστημα των Windows νεότερο από και συμπεριλαμβανομένων των Windows NT 4 (που είναι σχεδόν όλα αυτά) και δημιουργεί ένα πολύ μικρό αποτύπωμα μνήμης και πόρων. Υποστηρίζει εικονικούς χρήστες και μια εύκολη στη χρήση διεπαφή για την παρακολούθηση και την εκκίνηση ή διακοπή της υπηρεσίας.

4. OpenSSH για Windows

OpenSSH_CLI

Το Open SSH είναι ο grandaddy όλων των διακομιστών SSH. Ήταν γύρω από το 1999, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως μέρος του λειτουργικού συστήματος OpenBSD. Από τεχνική άποψη, το OpenSSH είναι μια σουίτα εργαλείων, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς ανύψωσης γίνεται από το Open SSH πρόγραμμα. Σχεδιάστηκε για να μεταφερθεί σε άλλο λειτουργικό σύστημα και εξαιτίας αυτού, είναι πιθανώς ο πιο διαδεδομένος διακομιστής SSH στον πλανήτη. Συνυφασμένη με SSH έρχεται SCP, έτσι Open SSH πιθανότατα παίρνει το προβάδισμα και στην κατηγορία SCP.

Ο διακομιστής Microsoft Open SSH βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά υπάρχει διαθέσιμη μια έκδοση πριν από την κυκλοφορία (από τις 17 Οκτωβρίου 2017). Θα χρειαστούν κάποιες εντολές διαχειριστή των Windows, καθώς απαιτεί κυρίως τις δεξιότητες της γραμμής εντολών Power Shell για να το εγκαταστήσει και να λειτουργήσει.

Παρόλο που μπορεί να είναι προ-αποδέσμευση τώρα, το Open SSH έχει μια τόσο ισχυρή γραμμή ώστε πιθανότατα να γίνει ο defacto διακομιστής SCP στα Windows, όπως συμβαίνει και με άλλα λειτουργικά συστήματα.

5. Cygwin στα Windows *

* Οι περισσότεροι διαχειριστές συστημάτων Linux γνωρίζουν ένα πρόγραμμα εφαρμογής που ονομάζεται Cygwin. Είναι επίσης δίκαιο να πούμε ότι σχεδόν κανείς άλλος δεν το έχει ακούσει, ωστόσο, πολλοί διαχειριστές συστημάτων Windows πιθανόν να επωφεληθούν από το Cygwin.

Οι 7 καλύτεροι δωρεάν διακομιστές SCP για Windows, Linux και Mac

Το Cygwin είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα που παρέχει ένα αρχείο DLL των Windows το οποίο περιέχει ένα πραγματικά μεγάλο αριθμό λειτουργιών POSIX API. Τι σημαίνει αυτό? Αυτό σημαίνει ότι πολλές εφαρμογές Linux μπορούν να μεταγλωττιστούν για να χρησιμοποιήσουν το Cygwin και συνεπώς αυτές οι εφαρμογές μπορούν να εκτελούνται σε Windows.

Το Cygwin αναφέρεται σε αυτό το άρθρο, επειδή υπάρχουν πολλοί διακομιστές SSH και SCP Linux που φαινομενικά είναι διαθέσιμοι μόνο ως πακέτα Linux, αλλά το σκάψιμο λίγο πιο συχνά αποκαλύπτει ότι έχουν επίσης πακέτα Cygwin. Οι διαχειριστές συστημάτων των Windows που είναι άνετοι σε μια εφαρμογή Linux οποιουδήποτε είδους θα πρέπει να διερευνήσουν εάν υπάρχει διαθέσιμο πακέτο Cygwin.

Linux SCP servers

5. OpenSSH SCP server για Linux

openssh-logo

Οι περισσότερες διανομές Linux έρχονται με το Open SSH εγκατεστημένο, αν και συνήθως δεν εκτελείται από προεπιλογή. Ίσως χρειαστεί να ξεκινήσετε το Open SSH daemon για να επιτρέψετε συνδέσεις SSH, οι οποίες με τη σειρά τους θα επιτρέψουν αντίγραφα αρχείων SCP.

Το όνομα του πακέτου στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το openssh-server.

αναζήτηση apt-cache openssh-server
server openssh-server-secure shell (SSH), για ασφαλή πρόσβαση από απομακρυσμένα μηχανήματα

Η εγκατάσταση θα πρέπει να είναι τόσο απλή όσο η εκτέλεση της εντολής εγκατάστασης του διαχειριστή πακέτων.

$ apt-get εγκαταστήστε το openssh-server

Μόλις εγκατασταθεί και εκτελείται ο διακομιστής, οι υπάρχοντες χρήστες του συστήματος θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν πελάτη SCP για να συνδεθούν και να αντιγράψουν αρχεία προς και από τους καταλόγους του διακομιστή όπου έχουν δικαιώματα ανάγνωσης. Σε αντίθεση με το FTP, το οποίο συνήθως έχει ρυθμιστεί για να επιτρέπει σε πολλούς χρήστες να έχουν πρόσβαση στο ίδιο σύνολο καταλόγων μεταφόρτωσης και λήψης, ο SSH ρίχνει τους χρήστες στον οικείο κατάλογο από προεπιλογή. Μπορεί να χρειαστεί να τροποποιήσετε τα δικαιώματα του συστήματος αρχείων σας εάν θέλετε οι χρήστες σας να έχουν πρόσβαση σε άλλους καταλόγους στο διακομιστή.

6. Dropbear server SCP

Μπορεί να υπάρχουν καταστάσεις όπου ένας διακομιστής SCP πλήρους εμφάνισης δεν είναι εφικτός ή επιθυμητός. Σε αυτή την περίπτωση, διακομιστές SCP μικρότερου αποτυπώματος, όπως το Dropbear, μπορούν να σας βοηθήσουν. Το Dropbear απευθύνεται σε ενσωματωμένα συστήματα, όπως δρομολογητές που μπορεί να χρειάζονται λειτουργικότητα SSH ή SCP, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακομιστής SCP σε οποιαδήποτε πλατφόρμα συμβατή με POSIX.

Οι διαχειριστές συστημάτων που επιθυμούν να προσαρμόσουν το Dropbear θα πρέπει να έχουν κάποιες μέτριες ικανότητες. Οι εργασίες όπως η απενεργοποίηση του βασικού SSH, αλλά η λειτουργία του SCP, θα απαιτούν τροποποιήσεις στο makefile Dropbear και μια ανασυγκρότηση του εκτελέσιμου.

 διακομιστές macOS SCP

7. τον εγγενή διακομιστή SCP του macOS

Ως λειτουργικό σύστημα που μοιάζει με Unix, το macOS έχει εγγενή υποστήριξη για SSH και επομένως SCP. Για να ενεργοποιήσετε το SSH στον υπολογιστή MacOS, μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος -> Κοινή χρήση του Applet και ενεργοποίηση της επιλογής Απομακρυσμένης σύνδεσης. Αυτό θα επιτρέψει SSH για όλους τους χρήστες του μηχανήματος.

macos_sharing_settings

Τελικές λέξεις

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξετε SCP μέσω FTP και FTPS, αλλά λιγότεροι λόγοι για να επιλέξετε SCP μέσω SFTP. Τόσο το SCP όσο και το SFTP είναι πραγματικά ειδικοί τύποι συνεδριών SSH, ώστε να παρέχουν τα ίδια πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τυπικής συνόδου κελύφους SSH. Αντίθετα, τα FTP και FTPS είναι λιγότερο ασφαλή, οπότε αν τρέχετε κάποιον από αυτούς τους τύπους διακομιστών, θα πρέπει να μεταφέρετε σε SCP ή SFTP.

Δείτε επίσης:

  • Καλύτερους διακομιστές TFTP
  • Οι καλύτεροι διακομιστές SFTP
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 75