Τα 7 καλύτερα εργαλεία για την παρακολούθηση της Apache Cassandra

Τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Cassandra της Apache


Τι είναι το Apache Cassandra? 

Το Apache Cassandra είναι ένα σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων ανοιχτού κώδικα. Το Apache Cassandra έχει χρησιμοποιηθεί από εταιρείες όπως η Apple, η Spotify, η Netflix και η Uber. Το σύστημα χρησιμοποιείται ευρέως επειδή είναι μια ανεκτική σε σφάλματα, κλιμακούμενη και αποκεντρωμένη λύση βάσης δεδομένων. Η Cassandra μπορεί να μεταφορτωθεί δωρεάν από τον ιστότοπο του Apache εδώ.

Παρόλο που η Cassandra έρχεται με χαρακτηριστικά όπως η ενσωματωμένη ανοχή σφάλματος, χρειάζεται ακόμα να τη διαχειρίζεται αποτελεσματικά. Η χρήση ενός εργαλείου παρακολούθησης δικτύου για τη μέτρηση της απόδοσης και της υγείας των βάσεων δεδομένων είναι απαραίτητη για την επίτευξη της βέλτιστης απόδοσης και την αποφυγή συμβάντων ασφάλειας.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία σχετικά με τα παρακάτω εργαλεία, αλλά για μια σύντομη περίληψη, εδώ είναι η λίστα με τα 7 καλύτερα εργαλεία για την παρακολούθηση του Apache Casandra:

  1. SolarWinds Server & Παρακολούθηση εφαρμογών Η κορυφαία επιλογή μας για παρακολούθηση Apache Cassandra. Εξαιρετική για την παρακολούθηση του Linux ή του Unix, συμπεριλαμβανομένων των στατιστικών στοιχείων των κόμβων, της παρακολούθησης και της υγείας του δικτύου.
  2. Διαχειριστής Εφαρμογών ManageEngine Επίσης συμβατό με το MongoDB, διαθέτει ένα εξαιρετικό ταμπλό που μπορεί να παρακολουθεί συστοιχίες και πολλά άλλα.
  3. Dynatrace Ανιχνεύει αυτόματα τις βάσεις δεδομένων Apache Cassandra, μπορεί να πάρει σε βάθος τα δεδομένα που συλλέγει.
  4. AppDynamics Επίσης, ανιχνεύει αυτόματα τις βάσεις δεδομένων Apache Cassandra και προσφέρει καλές επιλογές παρακολούθησης και εντοπισμού.
  5. SignalFx Παρόμοια με τις παραπάνω επιλογές, αλλά βασίζεται σε σύννεφο. Καλό για τη ρύθμιση ειδοποιήσεων.
  6. Instaclustr Παρακολούθηση δικτύου με προσαρμοσμένο API παρακολούθησης Cassandra. Παρέχει ενημερώσεις 20 δευτερολέπτων και μια καλή σύνοψη προβολής συμπλέγματος.
  7. Instana Αυτή η οθόνη είναι καλή στην παροχή μετρήσεων ακριβώς κάτω στο επίπεδο κόμβου.

Τα καλύτερα εργαλεία για την παρακολούθηση του Apache Casandra

1. Διακομιστής SolarWinds & Παρακολούθηση εφαρμογών

Τα 7 καλύτερα εργαλεία για την παρακολούθηση της Apache Cassandra

SolarWinds Server και εφαρμογή παρακολούθησης είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης δικτύου που μπορεί να παρακολουθεί τον Apache Cassandra. Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί την απόδοση και τη διαθεσιμότητα των διακομιστών Apache Cassandra Linux ή Unix. Λεπτομέρειες σχετικά με την υγεία των υπηρεσιών, στατιστικά στοιχεία κόμβων, και παρακολούθηση δικτύου μπορούν όλοι να προβληθούν μέσω ενός ενιαίου πίνακα ελέγχου.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις επί SolarWinds Server & Παρακολούθηση εφαρμογών. Οι παράγοντες που παρακολουθούνται περιλαμβάνουν αυξημένη λανθάνουσα κατάσταση ή συνεχιζόμενη δραστηριότητα υπαινιγμού. Οι ειδοποιήσεις μπορούν να προβληθούν μέσω του Όλες οι ενεργές ειδοποιήσεις σελίδα που σας ενημερώνει για μια λίστα με όλες τις τρέχουσες ειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αιτίας της προειδοποίησης και της διάρκειας της ενεργοποίησής της.

Ως λύση παρακολούθησης Apache Cassandra, SolarWinds Server & Παρακολούθηση εφαρμογών είναι ένα εξαιρετικό προϊόν λόγω του συστήματος ειδοποιήσεων και του ευέλικτου ταμπλό του. SolarWinds Server & Παρακολούθηση εφαρμογών ξεκινά από $ 2.995 (£ 2.397). Μπορείτε να κατεβάσετε ένα Δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

SolarWinds Server & Παρακολούθηση εφαρμογώνΕφαρμογή 30 ημερών ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή

2. ManageEngine Applications Manager 

Τα 7 καλύτερα εργαλεία για την παρακολούθηση της Apache Cassandra

Διαχειριστής Εφαρμογών ManageEngine είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης εφαρμογών που είναι συμβατό με τα Apache Cassandra και MongoDB. Μετρικές μετρήσεις απόδοσης με τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε Διαχειριστής Εφαρμογών ManageEngine περιλαμβάνω χρήση επεξεργαστή, επιχειρησιακές επιδόσεις, αφάνεια, εκκρεμείς εργασίες, και χρήση της μνήμης. Ο πίνακας εργαλείων έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις συσπειρώσεις και καταστρέφει την κατάσταση υγείας των επιμέρους ομάδων σε μορφή λίστας.

Πέρα από τον πίνακα οργάνων, υπάρχουν πολλά διαφορετικά γραφήματα απόδοσης που σας δείχνουν πώς εκτελεί η Cassandra. Υπάρχουν γραφήματα για χρήση της μνήμης, χρήση επεξεργαστή, και στατιστικά στοιχεία αποθήκευσης. Για παράδειγμα, το γράφημα χρήσης της μνήμης σας δείχνει πώς χρησιμοποιημένη μνήμη, ελεύθερη μνήμη, και συνολική μνήμη έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις του Διαχειριστής Εφαρμογών ManageEngine: Ελεύθερος, Επαγγελματίας και Επιχείρηση. Η δωρεάν έκδοση υποστηρίζει έως και πέντε εφαρμογές ή διακομιστές χωρίς χρέωση. Η επαγγελματική εκδοχή ξεκινά από 25 οθόνες για $ 945 έως £ 250 για οθόνες για $ 7,195 (£ 5,759).

Η έκδοση Enterprise κοστίζει $ 9.595 (£ 7.680) για 250 οθόνες μέχρι $ 83.995 (£ 67.238) για 5000 οθόνες. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον οθόνες έως και 10.000 οθόνες συνολικά. Μπορείτε να κατεβάσετε την δωρεάν δοκιμαστική έκδοση των 30 ημερών.

3. Dynatrace 

Τα 7 καλύτερα εργαλεία για την παρακολούθηση της Apache Cassandra

Dynatrace είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης της απόδοσης της εφαρμογής που μπορεί να παρακολουθεί Apache Cassandra. Dynatrace ανιχνεύει αυτόματα τις βάσεις δεδομένων της Cassandra σε λιγότερο από πέντε λεπτά, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση της απόδοσής τους. Μπορείτε να συμπεριλάβετε μετρήσεις απόδοσης που μπορείτε να παρακολουθήσετε ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ, συνδεσιμότητα, χρόνο συλλογής απορριμμάτων, εναιώρημα, και αναμεταδόσεις. Στο Περαιτέρω λεπτομέρειες καρτέλα, μπορείτε να ξεκινήσετε να εξετάζετε βαθύτερα στατιστικά στοιχεία όπως χρήση δίσκου, Κρύπτη, Συμβουλές, Φορτώνω, Σύνδεσμοι θεμάτων, και Java Διαχείριση μνήμης.

Η ανάλυση της αιτίας των ριζών είναι μία από αυτές Η Δυναντράκη ισχυρότερα χαρακτηριστικά. Dynatrace θα είναι σε θέση να υπογραμμίστε τη βασική αιτία προβλημάτων απόδοσης σε μεμονωμένους κόμβους. Η αυτοματοποίηση της ανάλυσης βασικών αιτιών σάς επιτρέπει να απαντάτε πολύ πιο γρήγορα σε προβλήματα διακομιστή, διαθέτοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να κάνετε μια ενημερωμένη απάντηση.

Εάν χρειάζεστε ένα εργαλείο παρακολούθησης Cassandra που είναι εύκολο στη διαμόρφωση και την ορατότητα που εκτείνεται μέχρι το επίπεδο κόμβου τότε Dynatrace είναι ένα εργαλείο που πρέπει σίγουρα να εξετάσετε. Εάν θέλετε να μάθετε την τιμή του Dynatrace θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με την εταιρεία. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν δοκιμή 15 ημερών.

4. AppDynamics 

Τα 7 καλύτερα εργαλεία για την παρακολούθηση της Apache Cassandra

AppDynamics είναι ένα άλλο κορυφαίο εργαλείο διαχείρισης εφαρμογών που μπορεί να παρακολουθεί τις βάσεις δεδομένων της Cassandra. Με AppDynamics, μπορείτε να δείτε ακριβώς κάτω στις λεπτομέρειες των επιχειρηματικών συναλλαγών. Το προϊόν ανακαλύπτει αυτόματα τις βάσεις δεδομένων του Apache Cassandra και τα προσθέτει στο περιβάλλον παρακολούθησης.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μετρήσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε AppDynamics. Για παράδειγμα, παρακολουθώντας επικοινωνίες back-end της Cassandra, μπορείτε να καταγράψετε δεδομένα μέσος χρόνος απόκρισης, σφάλματα ανά λεπτό, και κλήσεις ανά λεπτό. Αυτές οι πληροφορίες σας δίνουν μια γενική εικόνα του τρόπου με τον οποίο η υπηρεσία εκτελεί.

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις του AppDynamics διαθέσιμο για αγορά. APM Pro, APM Advanced, και APM Peak. Το APM Pro περιλαμβάνει την παρακολούθηση των επιχειρηματικών συναλλαγών ως βασικό πακέτο αλλά χρειάζεστε την APM Advanced για να αξιοποιήσετε την ορατότητα των διακομιστών και την ορατότητα δικτύου.

Το APM Peak είναι το πακέτο πριμοδότησης που περιλαμβάνει παρακολούθηση επιχειρηματικών επιδόσεων, αναλύσεις συναλλαγών και επαγγελματικές μετακινήσεις. Για να δείτε την τιμή αυτών των πακέτων, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ομάδα πωλήσεων. Μπορείτε να κάνετε λήψη της δωρεάν δοκιμής 15 ημερών.

5. SignalFx 

Τα 7 καλύτερα εργαλεία για την παρακολούθηση της Apache Cassandra

SignalFx είναι ένα προϊόν παρακολούθησης cloud που σχεδιάστηκε για την παρακολούθηση υποδομών όπως η Cassandra. SignalFX χρήσεις συλλογή και JMX για τη συλλογή δεδομένων από την Cassandra. Οι μετρήσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε με αυτό το εργαλείο περιλαμβάνουν αφάνεια, αιτήσεις διεκπεραίωσης, Σφάλματα, δραστηριότητα συμπύκνωσης, και υποδηλώνει δραστηριότητα. Όλα αυτά τα δεδομένα μπορούν να προβληθούν μέσω των πινακίδων παρακολούθησης.

Μπορείτε επίσης να να διαμορφώσετε κανόνες συναγερμού για να καθορίσετε ποια δραστηριότητα θα ενεργοποιήσει μια ειδοποίηση. Οι ειδοποιήσεις κατηγοριοποιούνται ως Κρίσιμος, Μείζων, Ανήλικος, Προειδοποίηση, και Πληροφορίες. Οι κανόνες προειδοποίησης μπορούν να αντιμετωπιστούν στο Ειδοποιήσεις προβολή όπου ρυθμίζετε τις παραμέτρους Όνομα κανόνα και πηγή, ΑνιχνεύουνΟνομα, και Διάρκεια. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα χρήσης αναλυτικών στοιχείων σε πραγματικό χρόνο για την ανίχνευση σημαντικών τάσεων χρήσης (που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν άλλα προβλήματα επιδόσεων).

SignalFx διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Παρακολούθηση Υποδομής SignalFx και SignalFx Microservices APM. Το κόστος παρακολούθησης της υποδομής SignalFx κυμαίνεται μεταξύ $ 15 (£ 12) και $ 25 (£ 20) ανά κεντρικό υπολογιστή ανά μήνα. Το SignalFx Microservices APM κυμαίνεται από $ 45 (£ 36) έως $ 65 (£ 52) ανά κεντρικό υπολογιστή ανά μήνα. Μια δωρεάν δοκιμή είναι διαθέσιμη.

6. Instaclustr 

Τα 7 καλύτερα εργαλεία για την παρακολούθηση της Apache Cassandra

Instaclustr είναι μια πλατφόρμα παρακολούθησης δικτύου που έχει ένα API παρακολούθησης Cassandra. Το API παρακολούθησης Cassandra παρακολουθεί το χρήση δίσκου, Χρήση CPU, διαβάζει και γράφει, καθήκοντα καθυστέρησης, εν αναμονή συμπυκνωμάτων, στατιστικά στοιχεία εργασιών, ζωντανά κύτταρα και επιτύμβια ανά ανάγνωση. Κάθε μετρική ενημερώνεται κάθε 20 δευτερόλεπτα, ώστε όλες οι πληροφορίες που βλέπετε να είναι ενημερωμένες. Για μια γενική προοπτική, το Σύνοψη συμπλέγματος προβολή σας παρέχει αρκετές πληροφορίες για να διαπιστώσετε την υγεία ενός συμπλέγματος.

Η οπτικοποίηση περιλαμβάνεται με Instaclustr σας βοηθά να παρακολουθείτε τις αλλαγές στις μετρήσεις με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, μπορείτε δείτε ένα γράφημα που σας δείχνει τις διακυμάνσεις στο 'Read Latency' με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα γραφήματα καθιστούν εύκολο τον εντοπισμό τάσεων που μπορεί να χάσετε αν χρησιμοποιείτε τον πίνακα ελέγχου.

Υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις του Instaclustr διαθέσιμο για αγορά: Προγραμματιστής - Εκκίνηση, Προγραμματιστής - Επαγγελματίας, Παραγωγή, και Επιχείρηση. Προγραμματιστής - Ο εκκινητής κοστίζει $ 20 (£ 16) ανά κόμβο ανά μήνα με χωρητικότητα αποθήκευσης 5 GB και μνήμη 2000 MB. Η επαγγελματική έκδοση κοστίζει $ 79 (£ 63) ανά κόμβο ανά μήνα για αποθήκευση 30 GB και μνήμη 3750-4000 MB.

Η έκδοση παραγωγής ξεκινά από $ 250 (£ 200) για αποθήκευση 250-3200 GB και μνήμη 8000-122000 MB. Η έκδοση Enterprise ξεκινά από $ 2.500 (£ 2.000) και απευθύνεται σε εταιρείες που θέλουν να παρακολουθήσουν πάνω από 30 κόμβους. Μπορείτε να κάνετε λήψη της δωρεάν δοκιμής.

7. Instana 

Τα 7 καλύτερα εργαλεία για την παρακολούθηση της Apache Cassandra

Instana είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης της απόδοσης της εφαρμογής με μια σειρά υποστήριξης για την Cassandra. Μόλις εγκατασταθεί το Instana, θα το κάνει ανιχνεύει αυτόματα την Cassandra. Τα χαρακτηριστικά αυτόματης ανασκόπησης σας βοηθούν να ρυθμίσετε γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να διαχειριστείτε πολλές χειροκίνητες ρυθμίσεις. Ορατότητα, το λογισμικό εμφανίζεται ακριβώς κάτω από τις μετρήσεις σε επίπεδο κόμβου, όπως Αιτήσεων, Πελάτης ανάγνωσης / εγγραφής καθυστέρησης και εκκρεμείς αιτήσεις. Υπάρχουν επίσης μετρήσεις σε επίπεδο συμπλέγματος που σας δείχνουν λεπτομέρειες του κλειδιού, παράγοντες αναπαραγωγής, και μεγέθη δίσκου.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε την υγεία της Κασσάνδρας μέσω του Δυναμικό γράφημα. Το Dynamic Graph εμφανίζει συμβάντα υποδομής παράλληλα με μια χρονολογική σειρά, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς η απόδοση αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Έχοντας αυτές τις πληροφορίες μπροστά σας, έχετε μια σαφή προοπτική των τάσεων απόδοσης που επηρεάζουν την υπηρεσία.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του Instana διαθέσιμο για αγορά: Παρακολούθηση υποδομής και Διαχείριση απόδοσης εφαρμογών. Παρακολούθηση υποδομής κοστίζει $ 11 (£ 8) ανά κεντρικό υπολογιστή ανά μήνα με απεριόριστους χρήστες και πάνω από 100 αισθητήρες. Το πακέτο διαχείρισης απόδοσης κόστους κοστίζει 75 $ (60GB) ανά κεντρικό υπολογιστή ανά μήνα και περιλαμβάνει παρακολούθηση υποδομής, παρακολούθηση τελικών χρηστών και αναλύσεις. Μπορείτε να κάνετε λήψη της δωρεάν δοκιμής.

Τι εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιώ για την παρακολούθηση του Apache Cassandra? 

Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την περίοδο το Apache Cassandra για τη διαχείριση των βάσεων δεδομένων σας, τότε είναι απαραίτητη μια λύση παρακολούθησης. Ένα καλό εργαλείο παρακολούθησης της υποδομής θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι η βάση δεδομένων σας εκτελεί. Εργαλεία όπως SolarWinds Server & Παρακολούθηση εφαρμογών και Dynatrace είναι γνωστά για την παροχή ορατής προβολής στη φυσική και την εικονική υποδομή.

Από άποψη διαμόρφωσης και βάθους, Dynatrace είναι ένας από τους καλύτερους σε αυτόν τον κατάλογο (ιδιαίτερα λόγω της ικανότητάς του να ανιχνεύει αυτόματα την Cassandra!). Ωστόσο, εάν θέλετε περισσότερη προσέγγιση βασισμένη στον πίνακα ελέγχου για παρακολούθηση, SolarWinds Server & Παρακολούθηση εφαρμογών είναι μια κορυφαία επιλογή.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1