Τα 6 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του διακομιστή Web Apache

Τα 6 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του διακομιστή Web Apache


Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο on-line τότε οι πιθανότητες είναι ότι έχετε αλληλεπιδράσει με έναν ιστότοπο που υποστηρίζεται από Apache Web Server. Το Apache HTTP Server είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο δημοφιλείς διακομιστές web στον κόσμο, υποστηρίζοντας ιστοσελίδες όπως το eBay, το LinkedIn και το Facebook. Η υποστήριξή του στους διακομιστές Windows και Unix βοήθησε πολλούς οργανισμούς σε περιβάλλοντα πολλαπλών πλατφορμών. Σε αυτόν τον Οδηγό διακομιστή Apache Web πρόκειται να εξετάσουμε τι Apache Web Server είναι και τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης για αυτό.

Δεν υπάρχει χρόνος για να διαβάσετε ολόκληρη τη θέση; Εδώ είναι η περίληψη μας λίστα με τα 6 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του Apache Web Server:

  1. Apache SolarWinds Monitor με διακομιστή & Παρακολούθηση εφαρμογών Πλήρες εργαλείο παρακολούθησης διακομιστών και εφαρμογών που μπορεί να παρακολουθεί τις βασικές μετρήσεις απόδοσης Apache με μια ειδική ενότητα.
  2. Paessler PRTG Παρακολούθηση Δικτύου (ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΚΗ) Ανιχνεύει αυτόματα τη δομή του δικτύου σας κατά την εγκατάσταση και διαθέτει πάνω από δώδεκα λειτουργικές μονάδες παρακολούθησης για το Apache.
  3. Dynatrace Παρακολουθήστε και δείτε τις μετρήσεις του Apache μέσω του πλαισίου των υπηρεσιών ιστού που εκτελούν το Apache.
  4. Διαχειριστής Εφαρμογών ManageEngine Έχει αφιερωμένο εργαλείο παρακολούθησης Apache που προσφέρει απρόσκοπτη παρακολούθηση επιδόσεων σε διάφορες μετρήσεις.
  5. AppDynamics Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο για την αναγνώριση των σημείων συμφόρησης με την αυτόματη ανακάλυψη και την απόδοση των συναλλαγών από άκρο σε άκρο.
  6. Anturis Έχει αφιερωμένη μονάδα Apache για την παρακολούθηση βασικών μετρήσεων απόδοσης.

Τι είναι ο διακομιστής Apache Web Server?

Apache Web Server είναι ένα διακομιστή web ανοιχτού κώδικα που διαχειρίζεται το Apache Software Foundation. Ένας εξυπηρετητής ιστού είναι μια υπηρεσία που βρίσκεται μεταξύ ενός διακομιστή και μιας συσκευής πελάτη. Apache Web Server λειτουργεί ως λογισμικό σε ένα διακομιστή και λαμβάνει αιτήματα πελατών από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ενός χρήστη. Στη συνέχεια αποστέλλει απάντηση στο αίτημα με τη μορφή μιας ιστοσελίδας. Τι κάνει Apache Web Server δημοφιλή είναι η γκάμα των ενοτήτων που προσφέρει στις επιχειρήσεις πρόσθετα χαρακτηριστικά.

Οι ενότητες επιτρέπουν την προσαρμογή με τη μορφή πρόσθετων λειτουργιών. Για παράδειγμα, IPv6, FTP, HTTP / 2, εύρος ζώνης, WebDAV, εξισορρόπηση φορτίου, και Επανασύνδεση διεύθυνσης URL είναι μόνο μερικά από τα επιπλέον χαρακτηριστικά που Apache Web Server πρέπει να προσφέρει. Αυτά τα χαρακτηριστικά σας παρέχουν μεγαλύτερο έλεγχο της εμπειρίας που παρέχετε στον τελικό χρήστη.

Για να χρησιμοποιήσετε το Apache, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε το λογισμικό από τον επίσημο ιστότοπο. Το λογισμικό είναι εντελώς δωρεάν για να μπορείτε να ξεκινήσετε τη βελτίωση της υπηρεσίας του ιστοτόπου σας χωρίς να σπάσετε την τράπεζα.

Τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του διακομιστή Web Apache

Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή Apache Web Server, η χρήση ενός εργαλείου παρακολούθησης διακομιστών είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή εξαιρετικής εμπειρίας. Μέρος της μάχης παρακολούθησης των διακομιστών ιστού έχει τα απαραίτητα εργαλεία και την προβολή για την αντιμετώπιση προβλημάτων απόδοσης. Όλα τα εργαλεία που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι εξαιρετικές επιλογές για την επίβλεψη της απόδοσης του Apache Web Server.

1. Παρακολούθηση Apache SolarWinds με διακομιστή & Παρακολούθηση εφαρμογών

Τα 6 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του διακομιστή Web Apache

Το SolarWinds Παρακολούθηση Apache για την απόδοση του διακομιστή με Υπηρέτης & Παρακολούθηση εφαρμογών είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης εφαρμογών που μπορεί να παρακολουθεί Apache Web Server. Το εργαλείο παρακολουθεί Χρόνος λειτουργίας του διακομιστή Apache Web Server, πρόσβαση, ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ, αδρανείς εργαζόμενους, διαθεσιμότητα, Φορτίο CPU, πλήρης πρόσβαση, αίτημα διακομιστή ανά δευτερόλεπτο, μνήμη, και περισσότερο για τον εντοπισμό ζητημάτων απόδοσης. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα παρακολούθησης άλλων τμημάτων υποδομής που υποστηρίζουν τον διακομιστή ιστού, όπως Linux, MySQL και PHP.

Έξω από το Apache, το εργαλείο προσφέρει αυτόματη εφαρμογή και ανακάλυψη διακομιστή. Η αυτόματη ανασκόπηση είναι χρήσιμη για την ενημέρωση του περιβάλλοντος δικτύου σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πλήρη προβολή σε ό, τι συμβαίνει.

Το σύστημα ειδοποιήσεων προσφέρει επίσης υψηλό επίπεδο υποστήριξης για Apache Web Server παρακολούθησης. ο σύστημα ειδοποιήσεων λειτουργεί με βάση τα όρια και στέλνει ειδοποιήσεις εάν μια συσκευή ή μια εφαρμογή ταιριάζει με ορισμένα προβλήματα επιδόσεων. Για παράδειγμα, εάν ο διακομιστής πέσει κάτω ή το φορτίο της CPU φτάσει σε ένα προβληματικό επίπεδο, το πρόγραμμα θα σας ειδοποιήσει.

SolarWinds Server & Παρακολούθηση εφαρμογών ξεκινάει σε τιμή $ 2.995 (£ 2.382). Μπορείτε να κατεβάσετε το Δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Apache SolarWinds Monitor με διακομιστή & Παρακολούθηση εφαρμογώνΕφαρμογή 30 ημερών ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή

2. Paessler PRTG Network Monitor (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

Τα 6 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του διακομιστή Web Apache

Paessler PRTG Παρακολούθηση Δικτύου είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης της υποδομής που διαθέτει δικό του αισθητήρα Apache Web Server. ο HTTP Apache ModStatus Αισθητήρας PerfStats σας παρουσιάζει μια σειρά μετρήσεων που συμπεριλαμβάνουν Φορτίο CPU, uptime διακομιστή, αιτήσεις ανά δευτερόλεπτο, bytes κατόπιν αιτήματος, αριθμός τρέχουσων νημάτων εργασίας, και αριθμός αδρανών νημάτων εργαζομένων. Ο αισθητήρας εμφανίζει όλα αυτά τα δεδομένα με τη μορφή κλήσεων που μπορούν να θεωρηθούν ως ζωντανά και ιστορικά δεδομένα.

Μόλις διαμορφωθεί ο αισθητήρας, το σύστημα ειδοποιήσεων θα σας ενημερώσει εάν υπάρχει ένα ζήτημα που απαιτεί την άμεση προσοχή σας. Ειδοποιήσεις είναι διαθέσιμη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γραπτό μήνυμα και push κοινοποιήσεις. Υπάρχει επίσης ένα API που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα σενάρια ειδοποιήσεων.

PRTG Network Monitor είναι δωρεάν για επιχειρήσεις που παρακολουθούν με λιγότερους από 100 αισθητήρες. Αν χρειάζεστε περισσότερα, θα πρέπει να αγοράσετε μία από τις πληρωμένες εκδόσεις. PRTG Network Monitor ξεκινάει σε τιμή $ 1600 για 500 αισθητήρες και μία εγκατάσταση διακομιστή έως και $ 10.500 για 5000 αισθητήρες και μία εγκατάσταση διακομιστή ή $ 60.000 για 5 εγκαταστάσεις διακομιστών και απεριόριστους αισθητήρες. Υπάρχει επίσης α Δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Paessler PRTG Network MonitorΕφαρμογή δωρεάν δοκιμής 30 ημερών

3. Dynatrace 

Τα 6 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του διακομιστή Web Apache

Dynatrace είναι μια πλατφόρμα παρακολούθησης της απόδοσης εφαρμογών με δυνατότητες παρακολούθησης Apache. Το εργαλείο σας παρέχει ένα εκτέλεσηταμπλό που εμφανίζεται διαθεσιμότητα, αιτήσεων, μεγέθη απόκρισης, πολυάσχολους εργαζόμενους, έκδοση εφαρμογής, διαδρομή διαμόρφωσης, αλλαγές υποδομής, και επανεκκίνηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ένα Apache Web Server διάγραμμα διαθεσιμότητας που σας δείχνει πότε η υπηρεσία τέθηκε εκτός σύνδεσης.

Μια λειτουργία που ονομάζεται βαθιά παρακολούθηση της διαδικασίας σας επιτρέπει να πάρετε ένα μικροσκόπιο στο χρόνο απόκρισης των υπηρεσιών Apache που εκτελούνται μέσα από διάφορες διαδικασίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ένα γράφημα που καταρρίπτει ποιες υπηρεσίες παίρνουν τον περισσότερο χρόνο για να εκτελέσουν. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν Μονάδες Apache, Δραστηριότητα βάσεων δεδομένων, Σύνταξη PHP, και Εκτέλεση PHP.

Ένας λόγος για τον οποίο Dynatrace είναι ένα κορυφαίο εργαλείο για την παρακολούθηση Apache Web Server είναι του μηχανή ανίχνευσης ανωμαλιών. Η μηχανή ανίχνευσης ανωμαλιών ανιχνεύει αυτόματα ανωμαλίες απόδοσης για τον εντοπισμό της σχετικής δραστηριότητας. Εάν εντοπιστεί ανωμαλία, θα ειδοποιηθείτε με μια ειδοποίηση. Η ειδοποίηση όχι μόνο θα υπογραμμίσει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά εντοπίζει τη βασική αιτία, ώστε να μπορείτε να το αντιμετωπίσετε νωρίς.

Για ορατότητα από πάνω προς τα κάτω μέσω Apache Web Server μέχρι το επίπεδο διεργασίας, Dynatrace είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ωστόσο, αν θέλετε να μάθετε τις διαθέσιμες επιλογές τιμολόγησης Dynatrace θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με την εταιρεία. Μπορείτε να κάνετε λήψη της δωρεάν δοκιμής 15 ημερών.

4. ManageEngine Applications Manager 

Τα 6 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του διακομιστή Web Apache

Διαχειριστής Εφαρμογών ManageEngine είναι μια πλατφόρμα λογισμικού παρακολούθησης εφαρμογών που προσφέρει Apache Web Server παρακολούθησης. Με Διαχειριστής Εφαρμογών ManageEngine μπορείτε να παρακολουθήσετε το διαθεσιμότητα, χρόνος απόκρισης, Χρήση CPU, Byte μεταφέρθηκαν / sec, ζητήστε λεπτομέρειες του Apache Web Server, κι αλλα. Το φάσμα των μετρήσεων που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε αν υπάρχει κάτι που επηρεάζει τους τελικούς χρήστες σας.

ο σύστημα ειδοποιήσεων μαζί με Διαχειριστής Εφαρμογών ManageEngine επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίσει κατώτατα όρια για την παρακολούθηση των μετρήσεων απόδοσης. Οι ειδοποιήσεις αποστέλλονται μέσω ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ και γραπτό μήνυμα ώστε να γνωρίζετε πότε πραγματοποιείται ένα γεγονός απόδοσης. Οι ειδοποιήσεις είναι ιδιαίτερα διαμορφωμένες ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τις δραστηριότητες που σας ειδοποιεί το εργαλείο. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε ένα όριο για το χρόνο απόκρισης έτσι ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις αν ο διακομιστής απαντά αργά.

ο Αναφορές λειτουργικότητα στο Διαχειριστής Εφαρμογών ManageEngine είναι ένα ακόμη από τα ισχυρά σημεία των προγραμμάτων. Οι αναφορές παρουσιάζουν ιστορικά δεδομένα απόδοσης στο Apache Web Server αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη μηχανική μάθηση για να προβλέψετε τις μελλοντικές τάσεις απόδοσης. Η μηχανική μάθηση σας βοηθά να προγραμματίσετε το μέλλον.

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις του Διατίθεται διαχειριστής εφαρμογών διαχείρισης ManageEngine: Ελεύθερος, Επαγγελματίας, και Επιχείρηση. Η δωρεάν έκδοση υποστηρίζει έως και πέντε διακομιστές ή εφαρμογές. Η έκδοση Professional ξεκινά από $ 945 (£ 751) για 25 οθόνες και η έκδοση Enterprise ξεκινά από $ 9.595 (£ 7.632) για 250 οθόνες. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση διάρκειας 30 ημερών.

5. AppDynamics

Τα 6 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του διακομιστή Web Apache

AppDynamics είναι μια παρακολούθηση επιδόσεων εφαρμογών, η οποία μπορεί να ανακαλύψει αυτόματα την τοπολογία της εφαρμογής Apache Web Server. Το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή των επιχειρηματικών συναλλαγών. Τα δεδομένα παρακολουθούνται από το AppDynamics Για Apache Web Server περιλαμβάνει φορτώνω, μέσος χρόνος απόκρισης, και Σφάλματα.

Ειδοποιήσεις σε AppDynamicsανεξάρτητα υπολογίζουν τις τιμές αναφοράς για τους δείκτες KPIs για να διακρίνει τις κακές επιδόσεις. Οι υπολογισμοί είναι αρκετά ακριβείς ώστε να εξαλείφουν τα ψεύτικα θετικά, ώστε να μην στέλνετε άσχετους ή εσφαλμένους συναγερμούς. Από διοικητική άποψη, αυτό εξασφαλίζει ότι ανταποκρίνεστε μόνο σε σημαντικές ειδοποιήσεις.

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις του Διαχείριση επιδόσεων εφαρμογών AppDynamics διαθέσιμος: APM Pro, APM Advanced, και APM Peak. Το APM Pro είναι το βασικό πακέτο που περιλαμβάνει τις ικανότητες παρακολούθησης της υποδομής. Το APM Advanced περιλαμβάνει επίσης προβολή στη στοίβα εφαρμογών. Τέλος, το APM Peak προσφέρει παρακολούθηση επιχειρηματικών επιδόσεων σε πραγματικό χρόνο, επαγγελματικά ταξίδια και αναλύσεις συναλλαγών. Μπορείτε να ξεκινήσετε την δωρεάν δοκιμή 15 ημερών.

6. Anturis

Τα 6 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του διακομιστή Web Apache

Anturis είναι μια πλατφόρμα παρακολούθησης εφαρμογών που διαθέτει το δικό της εργαλείο παρακολούθησης Apache. ο Apache οθόνη συλλέγει μετρήσεις όπως το αριθμός απασχολημένων εργαζομένων, αριθμός αδρανών εργαζομένων, αιτήσεις ανά δευτερόλεπτο, Ο Kbytes σερβίρεται ανά δευτερόλεπτο, Kbytes κατόπιν αιτήματος, χρήση επεξεργαστή, και κατανάλωση μνήμης.

Το εργαλείο παρακολουθεί επίσης δεδομένα κίνησης (το οποίο είναι χρήσιμο για την ανίχνευση συνηθισμένων τύπων κυβερνοεπιτήρησης όπως οι επιθέσεις DDOS). Αυτές οι μετρήσεις περιλαμβάνουν τον αριθμό αιτήσεων ανά δευτερόλεπτο, ο αριθμός των bytes που εξυπηρετούνται ανά δευτερόλεπτο, και το μέσου αριθμού ψηφιολέξεων ανά αίτηση.

Όσον αφορά τη διαμόρφωση, Anturis χρησιμοποιεί και τα δύο παρακολούθηση βάσει παραγόντων και χωρίς παρακολούθηση. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πρόγραμμα μέσω ενός διαδικτυακού GUI. Σε περίπτωση που χάνετε σημαντικές πληροφορίες εδώ, το πρόγραμμα έχει ειδοποιήσεις μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να σας ενημερώνει για θέματα επιδόσεων.

Το Anturis διατίθεται ως δωρεάν και πληρωμένη έκδοση. ο Δωρεάν έκδοση υποστηρίζει έως και 5 οθόνες με ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αμειβόμενες εκδόσεις του Anturis ξεκινούν από $ 10 (£ 7,95) το μήνα για 10 οθόνες μέχρι και $ 95 (£ 75) το μήνα για 100 οθόνες. Μπορείτε να κάνετε λήψη της δωρεάν δοκιμής διάρκειας 30 ημερών ή να δείτε την τιμολόγηση εδώ.

Παρακολούθηση διακομιστή Apache Web

Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το Dynatrace ή SolarWinds Server & Παρακολούθηση εφαρμογών θα είστε σε θέση να βεβαιωθείτε ότι ο χρόνος απόκρισης παραμένει χαμηλός και αποφύγετε τυχόν απρόβλεπτα προβλήματα απόδοσης. Όσο καλύτερη είναι η απόδοση του διακομιστή, τόσο πιο ικανοποιητική είναι η εμπειρία των χρηστών που θα απολαύσουν οι επισκέπτες σας.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4