27 καλύτερα εργαλεία και λογισμικό παρακολούθησης δικτύου για το 2020

27 καλύτερα εργαλεία και λογισμικό παρακολούθησης δικτύου για το 2020


Η επιλογή των εργαλείων παρακολούθησης του δικτύου είναι λίγο διασκεδαστική με εκατοντάδες διαφορετικούς προμηθευτές λογισμικού.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων μας αποφάσισε να συγκεντρώσει την πολυετή πείρα και τις τεράστιες γνώσεις της βιομηχανίας για να δημιουργήσει μια τεράστια λίστα με τα εργαλεία παρακολούθησης του δικτύου για να περάσει από τους βηματισμούς τους.

Στη συνέχεια, θα θέσουμε σε βάθος δοκιμές, συγκρίνοντας και αναθεωρώντας τον καθένα για να σας δώσουμε τον οριστικό κατάλογο των καλύτερων εργαλείων παρακολούθησης του δικτύου για το 2020. Έχουμε συμπεριλάβει δωρεάν, αμειβόμενο και ανοιχτού λογισμικού για Windows, Mac και Linux.

Θα καλύψουμε λεπτομερώς και τα 27 εργαλεία, αλλά για όσους απλά θέλετε να μάθετε τις καλύτερες επιλογές μας, εδώ είναι τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του δικτύου και λίγο για κάθε ένα από αυτά:

7 Best ΔΩΡΕΑΝ Εργαλεία Παρακολούθησης Δικτύου (γρήγορη περίληψη)

 1. Παρακολούθηση επιδόσεων δικτύου SolarWinds (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ) Αυτό το πρωτοποριακό προϊόν διαχείρισης δικτύου από το SolarWinds παρακολουθεί LANs, wifi, virtualization, WAN και Cloud-based resources.
 2. Paessler PRTG Παρακολούθηση Δικτύου (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ) Ένα ενοποιημένο σύστημα παρακολούθησης που καλύπτει δίκτυα, διακομιστές και εφαρμογές, εικονικοποιήσεις και πόρους εκτός του χώρου.
 3. NetCrunch παρακολούθηση σουίτα (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ) Μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα παρακολούθησης δικτύου που περιλαμβάνει ανάλυση κυκλοφορίας, διαχείριση αρχείων καταγραφής, παρακολούθηση διακομιστών και παρακολούθηση εφαρμογών.
 4. Site24x7 Παρακολούθηση δικτύου από το σύννεφο (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ) Μια συνδυασμένη υποδομή πληροφορικής, εφαρμογές και υπηρεσία παρακολούθησης συμπεριφοράς χρηστών που είναι διαθέσιμες στο σύννεφο.
 5. Atera (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ) Το σύστημα διαχείρισης RMM που βασίζεται σε σύννεφα περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία οθονών - διακομιστή, συσκευή και εφαρμογή - κατάλληλο για όλες τις επιχειρήσεις μικρού μεγέθους.
 6. ManageEngine OpManager (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ) Ένα σύστημα παρακολούθησης βασισμένο σε SNMP που καλύπτει LAN, virtualization, WAN και διακομιστές με βάση το σύννεφο.
 7. Συλλογή εργαλείων ροής SolarWinds (ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ) Ένα πακέτο τριών δωρεάν εργαλείων που σας βοηθούν να δοκιμάσετε τη χωρητικότητα του δικτύου μέσω των δρομολογητών της Cisco.

Τα 26 αγαπημένα μας εργαλεία παρακολούθησης δικτύου

Τα τελευταία χρόνια, τα εργαλεία παρακολούθησης του δικτύου βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη. Οι πάροχοι κορεώνουν την αγορά με υψηλής ποιότητας εργαλεία παρακολούθησης δικτύων των Windows και Linux. Για τους διαχειριστές, αυτά είναι καλά νέα, καθώς υπάρχει συνεπής ζήτηση για εργαλεία σάρωση δικτύου, Ενσωμάτωση SNMP, και παρακολούθηση δικτύου σε συνδυασμό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεκάδες εργαλεία υψηλού επιπέδου που μπορούν να παρέχουν ανάλυση σε πραγματικό χρόνο του ζωντανού δικτύου σας.

Τα εργαλεία παρακολούθησης του δικτύου είναι σημαντικά για πολλούς λόγους. Ένα εργαλείο παρακολούθησης μπορεί να σας παρέχει μια προβολή σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κατάσταση των υπηρεσιών σας και την υγεία των υποδομών. Τις περισσότερες φορές τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό των σημείων κακής απόδοσης σε ένα δίκτυο επιχείρησης.

1. Παρακολούθηση επιδόσεων δικτύου SolarWinds (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

Παρακολούθηση επιδόσεων δικτύου SolarWinds

Πρώτα από τη λίστα μας έχουμε Παρακολούθηση επιδόσεων δικτύου SolarWinds. Το SolarWinds Network Performance Monitor είναι ένα κορυφαίο εργαλείο παρακολούθησης δικτύου που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα στοιχεία του δικτύου σας μέσω της χρήσης SNMP και ενός κεντρικού πίνακα ελέγχου. Είτε χρησιμοποιείτε ασύρματο είτε ενσύρματο δίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Παρακολούθηση επιδόσεων δικτύου για να προσέξετε τα σημάδια κακής απόδοσης.

Χαρακτηριστικά με μια ματιά

 • Αυτόματη ανακάλυψη συσκευών σε όλο το δίκτυο
 • Προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις με ενεργοποιητές
 • Χαρακτηριστικά απεικόνισης όπως πίνακες πίτας, γραφήματα και χάρτες
 • Ευφυείς χάρτες υποδομής δικτύου
 • Απεικόνιση κρίσιμης διαδρομής NetPath
 • Δημιουργήστε χάρτες θερμότητας για περιβάλλοντα δικτύου

Από την αρχή, αυτό το προϊόν SolarWinds είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Παρακολούθηση επιδόσεων δικτύου εκτελεί μια δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης που εντοπίζει χειροκίνητα συσκευές στο δίκτυό σας και τις αντιστοιχίζει στο σύστημά σας. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη να ξοδέψετε χρόνο με το χέρι τη σύνδεση των συσκευών δικτύου σας στην κεντρική κονσόλα.

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, το SolarWinds σας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα οπτικά στοιχεία όπως διαγράμματα πίτας, χάρτες, και προειδοποιήσεις για να μπορέσετε να διαβάσετε την απόδοση του δικτύου σας με μια ματιά. Για παράδειγμα, το Κόμβοι με Προβλήματα το παράθυρο επισημαίνει όλα τα στοιχεία δικτύου που αντιμετωπίζουν προβλήματα απόδοσης. Ομοίως, το Εφαρμογή Η ενότητα Επισκόπηση Υγείας σάς επιτρέπει να βλέπετε τη συνολική υγεία των εφαρμογών σας σε ολόκληρο το δίκτυό σας.

Ο μινιμαλιστικός αλλά ολοκληρωμένος σχεδιασμός του SolarWinds είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πώλησης της πλατφόρμας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι όλο αυτό το πρόγραμμα έχει να προσφέρει. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις για να σας ειδοποιήσει σε περίπτωση εμφάνισης σφάλματος δικτύου. Εάν χρειάζεται, μπορείτε να διαθέσετε τις ειδοποιήσεις σας σε συγκεκριμένα μέλη του προσωπικού. Αυτό είναι χρήσιμο για εκείνες τις περιπτώσεις όπου πρέπει να μεταβιβάσετε τις εργασίες απάντησης μεταξύ μιας ομάδας.

Πλεονεκτήματα:

 • Εξαιρετικά εύκολο στη χρήση με διαισθητικό σχεδιασμό διασύνδεσης
 • Ασυναγώνιστη διαμόρφωση με πολλές αυτοματοποιημένες επιλογές
 • Υψηλό επίπεδο προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένων προσαρμοσμένων ειδοποιήσεων
 • Οι ευφυείς χάρτες και οι χάρτες θερμότητας προσφέρουν μια ποικιλία προοπτικών δικτύου
 • Δυνατότητα χρήσης σεναρίων για αυτοματοποιημένη επίλυση προβλημάτων

Μειονεκτήματα:

 • Περιορισμένες επιλογές για την παρακολούθηση υπηρεσιών cloud

Η συνολική παρακολούθηση επιδόσεων του SolarWinds Network είναι στην κορυφή της λίστας μας, διότι προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό εύκολης χρήσης και παρακολούθησης δικτύου all-in-one. Η δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης και η οπτικοποίηση υψηλού επιπέδου είναι δύο ξεχωριστές λειτουργίες. Ο έλεγχος επιδόσεων δικτύου είναι διαθέσιμος από $ 2.895 προς τα πάνω. Υπάρχει επίσης α 30-ημέρες δωρεάν δοκιμή που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Το SolarWinds NPM είναι πολύ περισσότερο από απλός σαρωτής, ο οποίος είναι σημαντικός καθώς τα περισσότερα ζητήματα ασφάλειας προκύπτουν όταν αλλάζουν οι διαμορφώσεις. Προσφέρει σταθερή σάρωση ευπάθειας καθώς και προηγμένες επιλογές για τη δημιουργία και παρακολούθηση των πολιτικών ρύθμισης παραμέτρων και τυχόν ζητήματα που προκύπτουν από αυτά. Η δυνατότητα αυτόματης επίλυσης προβλημάτων χρησιμοποιώντας δέσμες ενεργειών σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό τόσο στην ανίχνευση ζητημάτων όσο και στην επίλυση προβλημάτων.

Κατεβάστε: ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή 30 ημερών από την SolarWinds.com

Επίσημη ιστοσελίδα: https://www.solarwinds.com/network-performance-monitor/

OS: Windows Server

2. Paessler PRTG Network Monitor (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

Paessler PRTGPRTG Network Monitor από την Paessler είναι ένα άλλο προϊόν που παρέχει μια εξαιρετική σουίτα χαρακτηριστικών παρακολούθησης δικτύου. Το PRTG χρησιμοποιεί SNMP, sniffing πακέτων και WMI για την παρακολούθηση συσκευών δικτύου. Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρείτε σχετικά με το PRTG είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείτε τι συμβαίνει στο δίκτυό σας. Παρόλο που δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο ένα προϊόν όπως το OpManager, έχει αρκετό βάθος για να σας δώσει μια σαφή εικόνα αν επιμείνετε πέρα ​​από την αρχική ασυνέχεια και εξοικειωθείτε με αυτό.

Το PRTG είναι μια επιλογή που είναι απλή στην ανάπτυξη. Όπως και άλλα κορυφαία προϊόντα παρακολούθησης της απόδοσης δικτύου, η PRTG έχει τη δική της δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης. Αυτό λειτουργεί ως χαρτογράφος δικτύου και αναγνωρίζει τα στοιχεία δικτύου χωρίς να χρειάζεται να τα ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο. Η αυτόματη ανίχνευση σάς επιτρέπει να χτυπήσετε το έδαφος και να μειώσετε ένα τεράστιο κομμάτι χειρωνακτικής εργασίας. Μπορείτε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση του δικτύου σας σύντομα μετά την ανάπτυξη από μια επιφάνεια εργασίας ή μια κινητή συσκευή μέσω της εφαρμογής PRTG.

PRTG Maps είναι η μοναδική προσφορά απεικόνισης πλατφόρμων. Τώρα υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι χάρτες. Το πιο απλό είναι να δημιουργήσετε ένα χάρτη δικτύου που υποδηλώνει κάθε συσκευή στο δίκτυό σας. Ωστόσο, μπορείτε να το προσαρμόσετε ώστε να εμφανίζονται μόνο οι πιο κρίσιμοι αισθητήρες στην τοπική σας υποδομή. Αυτό που είναι πραγματικά εξαιρετικό για αυτό το χαρακτηριστικό είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μπορείτε να ρυθμίσετε την αυτόματη εναλλαγή χαρτών. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάξετε αυτόματα τους χάρτες που βλέπετε από 10, 30, 60 και 10 λεπτά.

Αν και η διεπαφή χρήστη παίρνει μερικούς να συνηθίσει, αυτό είναι ένα προϊόν που είναι ιδανικό για όσους είναι νέοι στον κόσμο της παρακολούθησης του δικτύου. Έρχεται με μια καμπύλη μάθησης, αλλά η αυτόματη ανακάλυψη, ειδοποιήσεις, και οπτικές οθόνες να γίνει αυτή η μία από τις καλύτερες πλατφόρμες στην αγορά. Υπάρχει μια σειρά επιλογών τιμολόγησης για την PRTG από μια έκδοση που λειτουργεί σε έως και 100 οθόνες σε XL5 για $ 1.400 (£ 1.052). Η καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής είναι πιθανώς το πακέτο XL1 που σας προσφέρει απεριόριστους αισθητήρες για $ 13.436 (£ 10.101). Υπάρχει επίσης μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών που μπορείτε κατέβασε εδώ. Το PRTG παραμένει ελεύθερο για έως και 100 αισθητήρες. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια έκδοση λογισμικού PRTG στο Cloud μέσω ενός διαδικτυακού περιβάλλοντος.

Παρακολούθηση δικτύου PRTG από το PaesslerΛήψη δωρεάν δοκιμής 30 ημερών

3. NetCrunch (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

27 καλύτερα εργαλεία και λογισμικό παρακολούθησης δικτύου για το 2020

Η Adrem Software παράγει την πλατφόρμα NetCrunch και προσφέρει τέσσερα επίπεδα πακέτων παρακολούθησης του συστήματος που βασίζονται σε αυτήν - η σουίτα παρακολούθησης NetCrunch είναι η υψηλότερη από αυτές τις δέσμες εργαλείων. Το πρότυπο πακέτο NetCrunch ονομάζεται NetCrunch για συσκευές SNMP. Αυτό χρησιμοποιεί το Απλό πρωτόκολλο διαχείρισης δικτύου για την παρακολούθηση δραστηριοτήτων σε δρομολογητές, διακόπτες και τείχη προστασίας. Το εργαλείο περιλαμβάνει χειρισμό προειδοποίησης, χαρτογράφηση θυρών διακόπτη και παρακολούθηση εφαρμογών.

Μπορείτε να πληρώσετε επιπλέον μονάδες για να προσθέσετε στο βασικό πακέτο ή να επιλέξετε υψηλότερες δέσμες που περιλαμβάνουν επιπλέον λειτουργίες. Ένα βήμα παραπάνω από το NetCrunch για συσκευές SNMP είναι το NetCrunch Performance Monitor. Αυτό έχει όλες τις δυνατότητες της βασικής υπηρεσίας SNMP NetCrunch plus διακομιστή και παρακολούθηση εφαρμογών και διαχείριση αρχείων καταγραφής. Αυτή η υπηρεσία είναι σε θέση να παρακολουθεί απομακρυσμένους πόρους, όπως διακομιστές που βασίζονται σε σύννεφο, και είναι επίσης μια καλή επιλογή αν υλοποιήσετε την εικονικοποίηση στο δίκτυό σας.

Το επόμενο επίπεδο επάνω είναι το NetCrunch για την Υποδομή Δικτύου. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει τις λειτουργίες παρακολούθησης SNMP του βασικού πακέτου συν χαρτογράφηση τοπολογίας δικτύου και ανάλυση ροής κυκλοφορίας. Δεν περιλαμβάνει τις λειτουργίες παρακολούθησης διακομιστών και εφαρμογών ή διαχείρισης αρχείων του NetCrunch Performance Monitor, αλλά μπορείτε να αγοράσετε αυτήν την ενότητα ως πρόσθετο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε τη σουίτα παρακολούθησης NetCrunch, η οποία περιλαμβάνει όλες τις μονάδες NetCrunch. Παίρνετε τον διακομιστή και τον έλεγχο εφαρμογών, τον χαρτογράφο τοπολογίας, τον διαχειριστή αρχείων καταγραφής και τις λειτουργίες ανάλυσης κυκλοφορίας που είναι διαθέσιμες σε άλλες δέσμες NetCrunch. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες απογραφής υλικού και λογισμικού για τα Windows που περιλαμβάνει λειτουργίες διαχείρισης patch και βοηθητικά προγράμματα παρακολούθησης για υπηρεσίες Windows. Η σουίτα παρακολούθησης περιλαμβάνει επίσης διαχείριση διαμόρφωσης και πολιτικές δράσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην αυτοματοποίηση πολλών από τις εργασίες διαχείρισης του συστήματός σας.

Με την πιο πρόσφατη έκδοση 10.6, υπάρχει ένα νέο και βελτιωμένο απομακρυσμένο ανιχνευτή. Είναι σε θέση να παρακολουθεί 70+ υπηρεσίες δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των SNMP και HTTP. Το νέο Remote Probe είναι επίσης σε θέση να παρακολουθεί όλους τους αισθητήρες NetCrunch όπως WMI, SQL και πολλά άλλα.

Ο ανιχνευτής υποστηρίζει την αυτόματη ανεύρεση υπηρεσίας δικτύου. Κάθε φορά που προστίθεται ένας νέος κόμβος, ο ανιχνευτής θα εντοπίσει αυτόματα τις υπηρεσίες και θα αρχίσει να το παρακολουθεί. Επιπλέον, μπορείτε τώρα να ορίσετε ειδοποιήσεις στον κόμβο του απομακρυσμένου καθετήρα και να λάβετε μια ειδοποίηση εάν η σύνδεση του καθετήρα είναι εκτός λειτουργίας.

Βαθμολογούμε αυτή τη σουίτα ιδιαίτερα επειδή είναι αστραπιαία και υπάρχει μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών από όλες τις μονάδες παρακολούθησης του συστήματός της.

NetCrunchDownload 30 ημερών ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή

4. Site24x7 Παρακολούθηση Δικτύου από το Cloud (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

Site24x7

ο Site24x7 εργαλείο παρακολούθησης δικτύου που βασίζεται σε σύννεφο που καλύπτει την υποδομή, τις εφαρμογές και τη συμπεριφορά των χρηστών. Η ενότητα παρακολούθησης δικτύου του εργαλείου μπορεί να εντοπίσει αυτόματα όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο. Το Site24x7 μεταγλωττίζεται ένα απόθεμα εξοπλισμού από τα αποτελέσματα αυτής της αναζήτησης και στη συνέχεια συντάσσει χάρτες τοπολογίας δικτύου αυτομάτως. Το απόθεμα και οι χάρτες όλων ενημερώνονται αυτόματα κάθε φορά που ο εξοπλισμός προστίθεται, μετακινείται ή καταργείται.

Το χαρακτηριστικό αυτόματης ανακάλυψης του Site24x7 καθοδηγείται από το Απλό πρωτόκολλο διαχείρισης δικτύου (SNMP). Αυτό το σύστημα είναι ενσωματωμένο σε όλες τις συσκευές δικτύου. Χρειάζεται απλώς ένας διαχειριστής SNMP να ζητήσει πληροφορίες κατάστασης από το λογισμικό αντιπροσώπων που φορτώνεται σε κάθε διακόπτη και δρομολογητή από τους κατασκευαστές τους. Το Site24x7 πληροί αυτόν τον διαχειριστή SNMP.

Το SNMP περιλαμβάνει μια διαδικασία που επιτρέπει στους πράκτορες της συσκευής να αποστέλλουν μια ειδοποίηση στον διαχειριστή όταν ανακαλύπτει μια κρίσιμη κατάσταση στη συσκευή που παρακολουθεί. Αυτό το μήνυμα μετατρέπεται σε a προειδοποίηση ή ένα συναγερμός από τον πίνακα ελέγχου Site24x7, ανάλογα με τη βαθμολογία σοβαρότητας που επισημαίνεται στο μήνυμα από τον πράκτορα.

Το Site24x7 παρακολουθεί τους διακόπτες, τους δρομολογητές, τις συσκευές τείχους προστασίας, τα τροφοδοτικά, τους φορτιστές, τα ασύρματα δίκτυα, τις υπηρεσίες cloud και τις συνδέσεις WAN. Δεν πρόκειται για παρακολούθηση επισκεψιμότητας εύρους ζώνης. Η οθόνη εστιάζει στο συνδεδεμένο υλικό. Μια ευρύτερη προβολή του πακέτου Site24x7 δείχνει ότι το σύστημα παρακολουθεί επίσης άλλο υλικό, όπως το τελικά σημεία και διακομιστές. Επίσης παρακολουθεί την απόδοση των εφαρμογών. Μια ενότητα συμπεριφοράς χρήστη στο πακέτο είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τις επιχειρήσεις που εκτελούν ιστοσελίδες. Περιλαμβάνει πραγματική παρακολούθηση χρηστών να αναλύσει τα τυπικά ταξίδια αγοραστών και επίσης συνθετική παρακολούθηση συναλλαγών ιστού, που προσομοιώνει την πρόσβαση σε έναν ιστότοπο.

Το Site24x7 είναι διαθέσιμο δωρεάν. Η δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας περιορίζεται στην παρακολούθηση πέντε ιστότοπων ή διακομιστών. Υπάρχουν τέσσερις αμειβόμενες εκδόσεις της υπηρεσίας. Καθένα είναι προσαρμοσμένο στις διαφορετικές ανάγκες της επιχείρησης. Κάθε μία από τις πληρωμένες εκδόσεις του Site24x7 είναι διαθέσιμη την μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Site24x7 Παρακολούθηση Δικτύου Ξεκινήστε 30 ημέρες ΔΩΡΕΑΝ Δοκιμή

5. Atera (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

27 καλύτερα εργαλεία και λογισμικό παρακολούθησης δικτύου για το 2020

Atera είναι μια οθόνη δικτύου που έχουν σχεδιαστεί για χρήση από παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης (MSP). Στην πραγματικότητα, αυτό το σύστημα διαθέτει μια σειρά από οθόνες, συμπεριλαμβανομένων των οθονών διακομιστή και εφαρμογών. Αυτή η πλατφόρμα παρέχει όλο το λογισμικό που χρειάζεται μια ομάδα τεχνικών του MSP για να εκτελέσει με επιτυχία ένα δίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει καθήκοντα συντήρησης καθώς και απλά παθητική παρακολούθηση.

Η οθόνη του δικτύου είναι μέρος μιας σουίτας βοηθητικών προγραμμάτων που ονομάζεται a απομακρυσμένη παρακολούθηση και διαχείριση (RMM) Σύστημα. Ένα βασικό μέρος αυτής της υπηρεσίας είναι ότι η ομάδα παρακολούθησης τεχνικών δεν βρίσκεται στην ίδια τοποθεσία με το δίκτυο που παρακολουθείται. Η δυνατότητα παρακολούθησης ενός συστήματος από απόσταση είναι πολύ απελευθερωτική επειδή σημαίνει επίσης ότι ο διακομιστής που τρέχει το λογισμικό παρακολούθησης δεν χρειάζεται να βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με τον τεχνικό που το χρησιμοποιεί.

Το λογισμικό Atera είναι μια υπηρεσία που παραδίδεται από το cloud. Δεν χρειάζεται να διατηρείτε τους δικούς σας διακομιστές για να εκτελέσετε αυτήν την πλατφόρμα. Ωστόσο, ο ιστότοπος του πελάτη θα χρειαστεί πράκτορες εγκατεστημένους σε αυτόν. Οι τεχνικοί MSP έχουν πρόσβαση στην κονσόλα συστήματος ένα τυπικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους διαχειριστές συστημάτων να ελέγχουν την κατάσταση του παρακολουθούμενου δικτύου από οπουδήποτε.

Η δυνατότητα να συνδεθείτε στο σύστημα από οποιαδήποτε συσκευή είναι πολύ σημαντική επειδή η Atera περιλαμβάνει υψηλό βαθμό αυτοματοποίησης. Η υπηρεσία παρακολουθεί το δίκτυο του πελάτη και απαιτεί την ανθρώπινη προσοχή μόνο όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, Η Atera δημιουργεί μια ειδοποίηση και μπορεί να τα στείλει στον τεχνικό μέσω της εφαρμογής για κινητά.

Η υπηρεσία παρακολούθησης του δικτύου της Atera βασίζεται στο Απλό πρωτόκολλο διαχείρισης δικτύου (SNMP). Αυτή η μεθοδολογία περιλαμβάνει τη δυνατότητα ειδοποιήσεων που παράγονται από πράκτορες συσκευών. Παρέχει επίσης ένα μηχανισμό για την ανακάλυψη δικτύου και τη δυνατότητα αυτόματης σύνταξης απογραφής εξοπλισμού.

Η υπηρεσία Atera διατίθεται σε τρεις συσκευασίες: Pro, Ανάπτυξη, και Εξουσία. Το σύστημα χρεώνεται με συνδρομή ανά τεχνικό ανά μήνα. Μπορείτε να επιλέξετε να πληρώνετε ετήσια, η οποία λειτουργεί φθηνότερα. Η Atera είναι διαθέσιμη την μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

AteraStart 30 ημερών ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή

6. ManageEngine OpManager (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager είναι ένα από τα πιο γνωστά εργαλεία παρακολούθησης δικτύου σε αυτόν τον κατάλογο. Αυτή η slickly σχεδιασμένη λύση παρακολούθησης δικτύου έχει σχεδιαστεί καλά για να βοηθήσει τους διαχειριστές δικτύων να επιδιώξουν τη χαμηλή απόδοση σε ένα μεγάλο δίκτυο. Ο πίνακας ελέγχου ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο και παρέχει στο χρήστη γραφήματα που δείχνουν τη διαθεσιμότητα, τη χρήση και τη συνδεσιμότητα των συσκευών σε όλο το δίκτυο.

Η οπτικοποίηση του OpManager είναι ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματά του. Μπορείτε να προβάλετε, να καλέσετε, να διαγράψετε γραφήματα, να διαγράψετε και να διαβάσετε έγχρωμη διαθεσιμότητα μέσω του πίνακα ελέγχου. Υπάρχουν λίγα εργαλεία που παρέχουν μια προοπτική από την κορυφή προς τα κάτω στον ίδιο βαθμό με το OpManager του ManageEngine. Αν αυτές οι δυνατότητες δεν επαρκούν για να αναπτύξετε μια πλήρη προοπτική του δικτύου σας, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες αναφορές. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν χρειαστεί να παραδώσετε τα ευρήματά σας σε άλλο μέλος του προσωπικού.

Προσαρμογή έχει τοποθετηθεί στην καρδιά της λειτουργικότητας του OpManager. Οι κοινοποιήσιμες από το χρήστη ειδοποιήσεις αποτελούν μέρος αυτού του γενικού σχεδιασμού. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε ένα όριο χρήσης CPU και να δώσετε εντολή στο OpManager να σας ειδοποιήσει μόλις φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Έχετε επίσης τη δυνατότητα προώθησης σε βασικά μηνύματα όπως τα δεδομένα Syslog.

ο επεκτασιμότητα του OpManager του ManageEngine είναι τέτοιο ώστε αυτό το εργαλείο να είναι κατάλληλο για ανάπτυξη σε κάθε οργανισμό από τις ΜΜΕ σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Το OpManager διαθέτει 3 διαφορετικές εκδόσεις, όπως το Standard, το Professional και το Enterprise. Η κανονική έκδοση ξεκινά από $ 245 για 10 συσκευές, η έκδοση Professional ξεκινά από $ 345 για 10 συσκευές και η έκδοση Enterprise ξεκινά από $ 11545 για 250 συσκευές. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν διαθέσιμη έκδοση η οποία μπορεί να παρακολουθεί έως 3 συσκευές, με υποστήριξη για διακομιστές VMware, Hyper-V και Xen. Η δωρεάν έκδοση μπορεί να μεταφορτωθεί εδώ.

OpManager από το ManageEngineDownload ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή

7. Πακέτο εργαλείων ροής SolarWinds (ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ)

Πακέτο εργαλείων SolarWinds NetFlow

ο Δέσμη εργαλείων ροής είναι ένα άλλο προϊόν της SolarWinds. Ένα μεγάλο χαρακτηριστικό αυτού του πακέτου είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν για χρήση. Αυτή δεν είναι δοκιμαστική προσφορά, επειδή το πακέτο είναι δωρεάν μόνιμα. Τα χαρακτηριστικά του Bundle δεν περιλαμβάνουν παραστάσεις γραφικών δεδομένων που κανονικά θα περιμένατε από ένα προϊόν SolarWinds. Αντ 'αυτού, έχετε τρεις πολύ απλές διεπαφές, κάθε ένα από το οποίο ξεκινά μια εξειδικευμένη διαδικασία. Μέσα στο πακέτο, έχετε τα ακόλουθα εργαλεία:

 • NetFlow Configurator
 • NetFlow Replicator
 • Γεννήτρια NetFlow

Το πακέτο εργαλείων αφορά στην αξιοποίηση του συστήματος NetFlow που είναι ενσωματωμένο σε όλα Δρομολογητές της Cisco. Δεν θα λάβετε μηνύματα NetFlow από τους διακόπτες Cisco επειδή το σύστημα ανάλυσης δεδομένων συλλέγει και εξετάζει τις κεφαλίδες IP - οι οποίες σχετίζονται με τη λειτουργικότητα του δρομολογητή.

Το NetFlow είναι ένα σύστημα ανάλυσης της κυκλοφορίας δεδομένων που δημιουργήθηκε από την Cisco Systems. Υπάρχουν πολλές εκδόσεις αυτής της γλώσσας εντολών και οι βοηθητικές εφαρμογές της δέσμης εργαλείων ροής λειτουργούν με NetFlow v5.

ο NetFlow Configurator είναι μια απλή διεπαφή στους δρομολογητές της Cisco που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τα μηνύματα NetFlow και να πάρετε τα δεδομένα κατευθυνόμενα προς τον συλλέκτη σας. Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα σας εξοικονομεί την κόπο να χρειάζεται να συνδεθείτε σε κάθε δρομολογητή σας και να περιηγηθείτε στο μενού διεπαφής διαχείρισης.

ο NetFlow Replicator είναι μια μονάδα δοκιμής δικτύου. Θα κυκλοφορήσει πακέτα NetFlow γύρω από το δίκτυό σας σε έναν συγκεκριμένο προορισμό. Με αυτό, μπορείτε να ελέγξετε τις δυνατότητες της υποδομής δικτύου σας για να χειριστείτε συγκεκριμένους όγκους κίνησης.

ο Γεννήτρια NetFlow είναι ένα άλλο εργαλείο δοκιμών που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε αυξημένα σενάρια κυκλοφορίας για τα υπάρχοντα σας. Το εργαλείο παράγει ψεύτικα πακέτα για να εξετάσει τις δυνατότητες υπηρεσιών, όπως οι αντισταθμίσεις φορτίου, τα τείχη προστασίας και τα σήματα παρακολούθησης της απόδοσης του δικτύου.

Η δέσμη εργαλείων ροής είναι ένα χρήσιμο βοηθητικό πρόγραμμα ανάλυσης που εκμεταλλεύεται τις προϋπάρχουσες δυνατότητες NetFlow των δρομολογητών σας και είναι διαθέσιμο ως δωρεάν λήψη.

SolarWinds Flow Tool BundleΛήψη 100% ΔΩΡΕΑΝ δέσμη εργαλείων

8. Zabbix

Zabbix

Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα συχνά χτυπά και χάσει όσον αφορά την παρακολούθηση του δικτύου, αλλά Zabbix είναι ένα προϊόν που το παίρνει δεξιά κατευθείαν από την ανάπτυξη. Από τη στιγμή που ξεκινάτε το GUI είναι εντυπωσιακό πόσο καθαρό είναι το σχέδιο του προγράμματος. Το βάθος των αναλυτικών δυνατοτήτων του GUI έχει επίσης αρκετή ουσία για να ταιριάζει με το στυλ του. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στα περισσότερα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ιστού, όπως το Microsoft Internet Explorer, το Mozilla Firefox και το Google Chrome. Το εργαλείο ενσωματώνεται επίσης σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, όπως το Slack, το WordPress και το OpenVPN.

Zabbix χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό SNMP και IMPI για την παρακολούθηση του δικτύου σας. Στην πράξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Zabbix στο παρακολουθήστε το εύρος ζώνης του δικτύου σας, χρήση της συσκευής από CPU / μνήμη, την υγεία του δικτύου, και αλλαγές διαμόρφωσης. Η προσαρμογή είναι μια περιοχή στην οποία ο Zabbix λειτουργεί ιδιαίτερα καλά. Υπάρχουν ειδοποιήσεις που έχουν διαμορφωθεί από το χρήστη και μπορούν να σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS. Μπορείτε επίσης να εκτελείτε δέσμες ενεργειών από απόσταση σε συσκευές σε όλο το δίκτυό σας. Αυτό είναι χρήσιμο για να ενεργείτε γρήγορα σε περιπτώσεις όπου μια υπηρεσία αντιμετωπίζει προβλήματα επιδόσεων.

Σε περίπτωση που ο Zabbix αναγνωρίσει κάποιο πρόβλημα στο δίκτυό σας, θα εμφανιστεί μήνυμα στο παράθυρο μηνυμάτων. Αυτό θα διευκρινίσει τα πάντα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ο Zabbix έχει επίσης ένα ευρύ φάσμα προτύπων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την παρακολούθηση δημοφιλών συσκευών. Τα πρότυπα κυμαίνονται από εταιρείες όπως οι Intel, Netgear, Dell και Cisco σε συσκευές Huawei και Nokia Networks. Κάθε πρότυπο περιλαμβάνει προεπιλεγμένες εφαρμογές, ενεργοποιητές, γραφήματα και σενάρια σχετικά με τη συγκεκριμένη συσκευή προμηθευτή.

Γενικά, το Zabbix είναι μια σταθερή παρακολούθηση επιδόσεων δικτύου για μεσαίες έως μεγάλες οργανώσεις. Το Zabbix διατίθεται δωρεάν και μπορεί να προσπελαστεί ως διαδικτυακή διασύνδεση ή να μεταφορτωθεί για CentOS, Debian, Oracle Linux, Ubuntu και Red Hat Enterprise Linux. Αν ενδιαφέρεστε να κατεβάσετε το Zabbix τότε μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη σύνδεση λήψης λογισμικού εδώ.

9. Observium

Observium

Observium είναι μια λύση παρακολούθησης δικτύου που απευθύνεται σε οργανισμούς παντός μεγέθους για την παρακολούθηση της απόδοσης του δικτύου. Ο χώρος του Observium διαθέτει μια εντυπωσιακή σειρά εταιρειών που έχουν αγκαλιάσει αυτό το έργο με ονόματα όπως το Yahoo, το Twitch και το Spotify, μόνο μερικά από αυτά που χρησιμοποιούν το προϊόν. Ως προμηθευτής λογισμικού παρακολούθησης δικτύου, το Observium επέλεξε να χρησιμοποιήσει το πρωτόκολλο SNMP ως κύριο πρωτόκολλο για τη συλλογή πληροφοριών σύνδεσης δικτύου, αν και χρησιμοποιεί επίσης LLDP, CDP, FDP και EDP.

Κάθε πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SNMP μπορεί να αναγνωριστεί μέσω της δυνατότητας αυτόματης ανίχνευσης. Αυτό εντοπίζει αυτόματα συσκευές σε όλο το δίκτυό σας και τραβά τις πληροφορίες από αυτές κατευθείαν στην κονσόλα σας. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να μετατραπούν σε ένα γράφημα για προσεκτικότερο έλεγχο. Η πλειοψηφία της παρακολούθησής σας γίνεται από τη σελίδα επισκόπησης. Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις συσκευές στο δίκτυό σας μαζί με την κατάστασή τους.

Το Observium συναντά επίσης έναν από τους βασικούς μας παράγοντες διαφοροποίησης με τη μορφή ειδοποιήσεων κατωφλίου. Οι ειδοποιήσεις κατωφλίου επιτρέπουν στο χρήστη να παρακολουθεί συσκευές και να λαμβάνει ειδοποιήσεις όταν πληρούνται ορισμένα κριτήρια, όπως ο ελάχιστος χρόνος απόκρισης. Για παράδειγμα, εάν η μνήμη σας πέσει κάτω από το 70%, θα λάβετε μια ειδοποίηση. Μπορείτε επίσης να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν μια συγκεκριμένη υπηρεσία έχει μειωθεί. Αυτό ελαχιστοποιεί το χειρωνακτικό βάρος παρακολούθησης ενός μεγάλου δικτύου.

Το Observium υποστηρίζει λειτουργικά συστήματα όπως Windows, Linux, Dell, HP και Cisco. Το Observium διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Κοινοτική και Επαγγελματική. Η κοινοτική έκδοση μπορεί να μεταφορτωθεί δωρεάν και περιλαμβάνει την αυτόματη ανακάλυψη, χαρτογράφηση δικτύου, και αυτόματη αναγνώριση συσκευής. Ωστόσο, αν χρειάζεστε λειτουργίες όπως ειδοποιήσεις κατωφλίου και το RESTful API, πρέπει να πληρώσετε $ 266 (£ 200) ετησίως. Ένας πλήρης κατάλογος επιλογών τιμολόγησης είναι διαθέσιμος εδώ.

10. Icinga

Icinga

Icinga 2 είναι ένα άλλο σχετικά γνωστό προϊόν λογισμικού παρακολούθησης δικτύου. Το Icinga χρησιμοποιεί SNMP και άμεση παρακολούθηση για να συλλέξει δεδομένα χρήσης από κάθε συσκευή που είναι ενεργή σε ένα δίκτυο. Η πλειονότητα των διαδικασιών διεξάγονται μέσω του RESTful API. Το API REST δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ενημερώνει τις διαμορφώσεις του και να προβάλλει πληροφορίες για υπάρχοντα προβλήματα. Ολόκληρη η διεπαφή χρήστη είναι ασφαλισμένη με SSL. Αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται από διάφορους μεγάλους οργανισμούς. Ονόματα όπως το Audi, το Adobe και η Vodafone έχουν χρησιμοποιήσει το Icinga στο παρελθόν.

Για μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, το περιβάλλον εργασίας του Icinga είναι σχετικά καθαρό. Ωστόσο, ένα από τα πράγματα που θέτει το Icinga εκτός από άλλα προϊόντα είναι το δικό του χρήση plugin. Το Icinga σας παρέχει χιλιάδες plugins για να εκτελέσετε διάφορες εργασίες παρακολούθησης. Υπάρχουν μοναδικά πρόσθετα που λειτουργούν τόσο για Windows όσο και για Linux. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε τότε μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας plugin από το μηδέν. Τα πρόσθετα είναι μια μεγάλη προσθήκη που βοηθά στην επέκταση των βασικών λειτουργιών του προϊόντος.

Το πρόγραμμα αυτό έχει και το δικό του σύστημα προειδοποίησης, η οποία ειδοποιεί τον χρήστη μέσω δοκιμής ή SMS όταν συμβεί ένα συμβάν δικτύου. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορείτε να προσεγγίσετε το περιβάλλον του δικτύου σας, ακόμη και όταν δεν το παρακολουθείτε απευθείας από το γραφείο σας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να ταξινομήσετε τις ειδοποιήσεις και να τις στείλετε κατευθείαν σε συγκεκριμένους χρήστες. "Κατακερματισμένες ειδοποιήσεις" είναι ένα χαρακτηριστικό που θα αποδειχθεί χρήσιμο για μεγαλύτερους οργανισμούς.

Το Icinga ενσωματώνει όλους τους βασικούς διαφοροποιητές που θα περιμένατε από μια κορυφή του προϊόντος της σειράς. Πάνω από όλα, το μεγαλύτερο σημείο πώλησης της Icinga είναι ότι είναι δωρεάν. Μην ξεγελιέστε από την τιμή, επειδή αυτή η πλατφόρμα έχει τα διαπιστευτήρια για να ανταγωνιστεί με κάθε άλλη πλατφόρμα αυτού του καταλόγου. Εάν βρείτε το σύμπλεγμα API REST, υπάρχει ένα μεγάλο ηλεκτρονικό εγχειρίδιο χρήσης για να σας βοηθήσει με τον τρόπο χρήσης του Icinga. Το Icinga 2 μπορεί να μεταφορτωθεί εδώ.

11. Παρακολούθηση δικτύου Spiceworks

Spiceworks Network Monitor

Spiceworks Network Monitor έχει αναπτύξει ένα όνομα για τον εαυτό της ως ένα από τα κορυφαία δωρεάν εργαλεία παρακολούθησης του δικτύου διαθέσιμα. Αυτό το λογισμικό παρακολούθησης δικτύου παράγει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο μέσω της χρήσης του SNMP. Η εγκατάσταση είναι απίστευτα απλή για τους νέους χρήστες. Υπάρχει ένα πρόγραμμα εγκατάστασης που σας μεταφέρει στην αρχική διαδικασία της εγκατάστασης της πλατφόρμας σας. Αφού ολοκληρώσετε τη ρύθμιση, σας παρέχεται μια συντόμευση που συνδέεται με το GUI διεπαφής που βασίζεται στο web. Σε αυτό το σημείο, ο χρήστης πρέπει να συνδεθεί για να ξεκινήσει ζωντανή παρακολούθηση.

Το Network Monitor διατηρεί έναν πολύ ξεκάθαρο σχεδιασμό. Υπάρχει ο κύριος πίνακας ελέγχου όπου μπορείτε να δείτε τα δεδομένα χρήσης σας. Ο ταμπλό μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Το Network Monitor υποστηρίζει ένα ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΠΟ χρωματισμένο γραφικές παραστάσεις ώστε να μπορείτε να προβάλλετε τα δεδομένα σας σε μορφή που είναι εύκολη στην κατανόηση. Υπάρχει αρκετό εύρος ζώνης για να παρακολουθείτε όλες τις συσκευές κλειδιά σας από την αρχική οθόνη.

Προειδοποιήσεις που έχουν ρυθμιστεί από το χρήστη είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που έχει ενσωματωθεί η ομάδα Spiceworks σε αυτό το προϊόν. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει τις παραμέτρους συναγερμού έτσι ώστε να ενημερώνεται μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS όταν πληρούνται ορισμένα κριτήρια. Υπάρχει επίσης η επιλογή να ορίσετε προσαρμοσμένα όρια ειδοποίησης για μεμονωμένες συσκευές. Τούτου λεχθέντος, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις για να επισημάνετε συγκεκριμένες συνθήκες σφάλματος, όπως είναι οι ανεπαρκείς χρόνοι απόκρισης.

Ο κύριος περιορισμός του Network Monitor είναι αυτός έχει διαφημίσεις. Πέρα από αυτό, είναι μια σταθερή επιλογή για οργανισμούς παντός μεγέθους. Το SpiceWorks Network Monitor είναι συμβατό με οποιαδήποτε έκδοση των Windows. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το λογισμικό είναι να το κατεβάσετε στη συσκευή σας. Εάν έχετε κολλήσει ποτέ με τίποτα, υπάρχει μια ενεργή κοινότητα χρηστών για να σας βοηθήσει. Το SpiceWorks Network Monitor μπορεί να μεταφορτωθεί δωρεάν χρησιμοποιώντας αυτό το σύνδεσμο.

12. Advanced IP Scanner

Advanced IP Scanner

Με πάνω από 30 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, Advanced IP Scanner είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εργαλεία παρακολούθησης δικτύου σε αυτόν τον κατάλογο που επικεντρώνεται στη χρήση της διεύθυνσης IP. Ο προηγμένος σαρωτής IP ήταν σχεδιασμένο να αναλύει τα περιβάλλοντα LAN και σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις συσκευές δικτύου σας από έναν υαλοπίνακα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν αυτό το εργαλείο δημοφιλές, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης διευθύνσεων MAC και της δυνατότητας να αλλάζουν και να απενεργοποιούν τους υπολογιστές εξ αποστάσεως.

Η κύρια προσφυγή της Advanced IP Scanner είναι ότι είναι εξαιρετικά γρήγορη και ελαφριά. Μπορεί να σαρώσει όλες τις διευθύνσεις IP στο δίκτυό σας μέσα σε ένα ορισμένο από τον χρήστη εύρος. Οι συσκευές δικτύου εντοπίζονται αυτόματα και μπορείτε να διαπιστώσετε εάν είναι ενεργοί ή όχι. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τις αγαπημένες σας συσκευές ώστε να μπορείτε να τις σαρώσετε μεμονωμένα. Επομένως, ο IP Scanner είναι κατάλληλος για οργανισμούς που αναζητούν σαρωτή δικτύου.

Ο συνολικός προχωρημένος σαρωτής IP δεν είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί. Δεν χρειάζεται να καθορίσετε ένα εύρος διευθύνσεων IP εάν δεν θέλετε να. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ξεκινήσετε μια σάρωση είναι να κάνετε κλικ Σάρωση. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να αναλύει τις συσκευές του δικτύου σας και θα σας ενημερώνει εκ νέου. Εάν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια μεμονωμένη συσκευή, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε αυτήν. Η λεπτή προσέγγιση της πλατφόρμας είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους έχει γίνει ένα εργαλείο για τους διαχειριστές δικτύων.

Αναμφίβολα, η διεπαφή χρήστη είναι ένας από τους κύριους περιορισμούς για τα Advanced IP Scanners. Είναι εύκολο στη χρήση, αλλά δεν διαθέτει ένα σύγχρονο GUI. Επίσης, δεν σας επιτρέπει να δημιουργείτε γραφήματα ή άλλα οπτικά στοιχεία. Ευτυχώς, μπορείτε να εξάγετε τα αποτελέσματα της σάρωσης σε μορφή CSV για περαιτέρω ανάλυση, αλλά αυτό δεν αντισταθμίζει την έλλειψη οπτικοποίησης.

Παρά τους περιορισμούς της, ο Advanced IP Scanner έχει αρκετό πλεονέκτημα για να προσελκύσει διαχειριστές που εργάζονται σε περιβάλλοντα υψηλού επιπέδου. Αυτό το εργαλείο είναι μια ιδανική λύση σάρωσης δικτύου. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν. Το Advanced IP Scanner μπορεί να μεταφορτωθεί από αυτόν τον σύνδεσμο εδώ.

13. Λογική παρακολούθηση

Λογική παρακολούθηση

Λογική παρακολούθηση είναι ένα εξαιρετικό προϊόν SaaS από τη στιγμή που το χρησιμοποιείτε. Αυτό Το εργαλείο SaaS εντοπίζει αυτόματα συσκευές στο δίκτυο και ξεκινά τη συλλογή πληροφοριών απευθείας από το κουτί. Η ευκολία στη χρήση είναι κάτι που η ομάδα πίσω από το Logic Monitor έχει ενσωματωθεί σε ολόκληρη την πλατφόρμα. Υπάρχουν πάνω από 1000 μονάδες λογικής για να βοηθήσουν τον χρήστη και να αυτοματοποιήσουν την παρακολούθηση της σύνδεσης δικτύου και τις ειδοποιήσεις. Αυτό το προϊόν είναι συμβατό με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών σε όλη την cloud και υβριδική υποδομή. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε Azure, AWS, διακομιστές, εφαρμογές και ιστότοπους από ένα κεντρικό περιβάλλον εργασίας χρήστη.

Όσον αφορά την απεικόνιση, η Logic Monitor έχει πολλά να προσφέρει. Μπορείς μεταφέρετε τα δεδομένα του δικτύου σας και τα εμφανίζετε σε χρωματικά κωδικοποιημένα γραφήματα. Μπορείτε επίσης να προβάλετε πολλαπλές συσκευές μέσω ενός γραφήματος, προβάλλοντας το στοιχείο Λογική στην προβολή σύγκρισης. Ο κύριος πίνακας οργάνων εμφανίζει επίσης τη συνολική υγεία και την απόδοση των υποδομών σας.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της Logic είναι το δικό της ενσωματωμένη πρόβλεψη που δείχνει τις μελλοντικές σας ανάγκες χρήσης. Για παράδειγμα, στο κάτω αριστερό μέρος της εικόνας παραπάνω υπάρχει ένα γράφημα που δείχνει την πρόβλεψη χρήσης δίσκου που δείχνει στον χρήστη πόση χρήση του δίσκου μπορεί να αναμένει στο μέλλον. Αυτό είναι εξαιρετικό για την υλοποίηση μακροπρόθεσμου σχεδιασμού χωρητικότητας.

Υπάρχουν ορισμένες επιλογές τιμολόγησης διαθέσιμες για την εφαρμογή Logic Monitor, έκδοση Starter, Pro και Enterprise. Η έκδοση Starter περιλαμβάνει πίνακες ελέγχου, προειδοποίηση και αναφορά με κατακράτηση δεδομένων 3 μηνών, αποθήκευση ιστορικού ειδοποιήσεων 3 μηνών και έλεγχος υπηρεσίας ιστού για 10 υπηρεσίες. Η έκδοση Enterprise έχει όλες αυτές τις λειτουργίες με διατήρηση δεδομένων 2 ετών, έλεγχοι υπηρεσίας ιστού για 300 υπηρεσίες, αποθήκευση ιστορικού συναγερμού 2 ετών και υποστήριξη 24 × 7. Θα χρειαστεί να ζητήσετε μια προσφορά για να δείτε τις τιμές για αυτές τις άδειες. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών.

14. EventSentry

EventSentry

EventSentry είναι ένα προϊόν που έχει κερδίσει έλξη τα τελευταία χρόνια και για καλό λόγο. Αυτό το προϊόν προσφέρει μια πλήρη σουίτα μέσω της οποίας μπορείτε να παρακολουθείτε ολόκληρο το περιβάλλον δικτύου σας από κόμβους σε συσκευές και διακομιστές. ο το περιβάλλον χρήστη είναι πλήρως προσαρμόσιμο και μπορείτε ακόμη και δημιουργήστε πολλαπλούς πίνακες ελέγχου να υπαγορεύσει το περιβάλλον παρακολούθησης.

Όσον αφορά την ανάπτυξη, το EventSentry περιορίζεται σε συσκευές Windows. Ωστόσο, μπορείτε να είστε έτοιμοι σε περίπου μισή ώρα. Παρόλο που χρειάζεται να ολοκληρώσετε ορισμένες ρυθμίσεις, δεν είναι αρκετό να κάνετε το EventSentry ακατάλληλο. Η νέα έκδοση του EventSentry τώρα σας επιτρέπει επίσης προβολή δεδομένων NetFlow και μέτρηση του εύρους ζώνης. Αυτό είναι χρήσιμο για να προσδιορίσετε πόσο καλά η σύνδεση σας συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της τεχνικής υποδομής σας.

Όλα τα δεδομένα δικτύου σας μπορούν να μετατραπούν σε οπτικές οθόνες, όπως γραφήματα και γραφήματα, και μπορείτε να χαρτογραφήσετε την κίνηση δικτύου σε μια γεωγραφική θέση. Όπως και άλλοι κορυφαίοι ανταγωνιστές της αγοράς, αυτοί οπτικές οθόνες και οι γραφικές παραστάσεις σάς επιτρέπουν να αναγνωρίζετε τη δραστηριότητα του ζωντανού δικτύου σας από ένα στιγμιότυπο αντί να μετακινείτε σε ένα δέντρο πλοήγησης.

Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις υποστηρίζονται μέσω της χρήσης προγραμματισμένων εκθέσεων. Αυτό σας επιτρέπει να στέλνετε αυτόματα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε βασικούς χρήστες μόλις δημιουργηθεί μια αναφορά. Αυτό σημαίνει ότι μόλις επισημανθεί ένα σφάλμα, μπορείτε να στείλετε αμέσως μια αναφορά σε ένα μέλος της ομάδας σας, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσης.

Το EventSentry διαθέτει πολλές επιλογές τιμολόγησης, από τις πλήρεις άδειες χρήσης έως τις άδειες συσκευών δικτύου και τις άδειες NetFlow. Ωστόσο, η πλήρης έκδοση άδειας χρήσης μπορεί να αγοραστεί από $ 85 ανά έτος (£ 63), ανά συσκευή των Windows στα $ 4698 (£ 3,525) για 100 άδειες και $ 28998 (£ 21,763) για 1000 συσκευές. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

15. Nagios XI

Nagios XI

Nagios XI είναι ένα εργαλείο λογισμικού παρακολούθησης δικτύου που διατίθεται στο εμπόριο προς μια ευρεία δημογραφική ομάδα, οι οποίοι αναζητούν λύση παρακολούθησης δικτύου χαμηλής συντήρησης. Ο Nagios XI χρησιμοποιεί μια διαδικτυακή διεπαφή χρήστη που την καθιστά μία από τις πιο προσιτές πλατφόρμες σε αυτόν τον κατάλογο. Οι οδηγούς ρύθμισης παραμέτρων σας μεταφέρουν στη διαδικασία ρύθμισης του περιβάλλοντος παρακολούθησης και στη διαχείριση της υπηρεσίας σας αμέσως.

Η απεικόνιση του Nagios XI είναι εκτεταμένη, συμπεριλαμβανομένων διαγραμμάτων πίτας και γραφήματα που εμφανίζουν απόδοση δικτύου. Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι αυτή του γραφήματα χωροταξικού σχεδιασμού. Αυτά τα γραφήματα σας επιτρέπουν να προγραμματίσετε πότε θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε την υποδομή πληροφορικής σας στο μέλλον. Ο σχεδιασμός χωρητικότητας αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διασφάλισης μακροπρόθεσμου χρόνου λειτουργίας και εξέλιξης παράλληλα με τις ανάγκες σας.

Ο Nagios XI προσφέρει επίσης ένα μοναδικό χαρακτηριστικό με τη μορφή πρόσβαση πολλαπλών μισθωτών. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει πρόσβαση σε πολλούς χρήστες, η οποία αναλύει την υποδομή δικτύου και επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν μόνο τις συσκευές που έχουν εξουσιοδότηση να προβάλλουν. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε μεγαλύτερους οργανισμούς όπου ένα πλήθος προσωπικού έχει πρόσβαση και ευθύνη για την αντιμετώπιση ορισμένων συστημάτων. Οι οργανισμοί που αναζητούν ένα εργαλείο παρακολούθησης δικτύου που είναι εύκολο στη χρήση θα ήταν καλό να κατεβάσετε το Nagios XI. Τόσο το Nagios Core όσο και το Nagios XI μπορούν να επεκταθούν με πρόσθετα που είναι διαθέσιμα από την κοινότητα χρηστών και μπορεί να ενσωματωθεί ένας μεγάλος αριθμός εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών στο εργαλείο.

Ο Nagios XI λειτουργεί μόνο σε CentOS ή Redhat Enterprise Linux. Όσον αφορά την τιμολόγηση, η τυποποιημένη έκδοση μπορεί να αγοραστεί για $ 1.995 (£ 1.497). Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον προγραμματισμό χωρητικότητας, την ανάπτυξη ειδοποιήσεων και την καταγραφή του ελέγχου, τότε θα πρέπει να πληρώσετε για την εταιρική έκδοση για $ 3.495 (£ 2.632). Υπάρχει επίσης μια δωρεάν έκδοση που μπορεί να μεταφορτωθεί, η οποία περιορίζεται στην παρακολούθηση 7 κόμβων. Η δωρεάν έκδοση μπορεί να μεταφορτωθεί από αυτόν τον σύνδεσμο εδώ.

16. Kaseya Traverse

Kaseya Traverse

Kaseya Traverse είναι η λύση παρακολούθησης δικτύου που βασίζεται σε σύννεφο, η οποία έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα υβριδικά σύννεφα, τα ιδιωτικά σύννεφα, την εικονική υποδομή και την κατανεμημένη υποδομή δικτύου. Το Traverse χρησιμοποιεί CDP, LLDP, GVRP, EDP, ARP και LAG για να ανακαλύψει ενεργές συσκευές στο δίκτυο. Η πλατφόρμα μετατόπισης πραγματοποιεί επίσης ανάλυση ροής δικτύου.

Το περιβάλλον εργασίας χρήστη έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στον χρήστη να αλλάζει από μια προβολή συστήματος σε μια προβολή σε επίπεδο συσκευής. Η προβολή σε επίπεδο συσκευής βοηθά να καταστεί πολύ πιο εύκολη η διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων όταν αντιμετωπίζετε κακή απόδοση. Το Kaseya Traverse υποστηρίζει πρωτόκολλα παρακολούθησης δικτύου Netflow, sFlow, J-Flow και cFlow.

Το Traverse έχει επίσης τη δική του δυνατότητα πρόβλεψης. Η προγνωστική ανάλυση χρησιμοποιεί τα ιστορικά δεδομένα της φυσικής υποδομής και της υποδομής με βάση το σύννεφο για την παροχή μελλοντικής συντήρησης πόρων. Αυτό βοηθά να αντιμετωπιστούν τα θέματα επιδόσεων στη μειονότητα τους πριν γίνουν ένα πρόβλημα. Μακροπρόθεσμα, αυτό οδηγεί σε μειωμένη χρήση.

Το Traverse προσφέρει επίσης αναφορά σε πραγματικό χρόνο και ιστορικά. Μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες αναφορές με βάση τις επιδόσεις και τα σφάλματα. Αυτές οι αναφορές μπορούν να είναι τόσο απλές όσο και σύνθετες, όπως χρειάζεστε, από βασικούς πίνακες μέχρι πολύπλοκες γραφές που δείχνουν τα δεδομένα πολλών συσκευών.

Το Kaseya Traverse αξίζει να εξετάσετε αν εργάζεστε με ένα ευέλικτο περιβάλλον δικτύου που χρησιμοποιεί υπηρεσίες cloud και virtualized infrastructure. Για να δείτε την τιμή του Kaseya Traverse πρέπει να συμπληρώσετε ένα έντυπο και να ζητήσετε ένα απόσπασμα από την ομάδα πωλήσεων. Ωστόσο, υπάρχει δωρεάν δοκιμή εδώ.

17. Zenoss

Zenoss Core

Zenoss είναι μία από τις λιγότερο γνωστές λύσεις παρακολούθησης δικτύου σε αυτόν τον κατάλογο. Εντούτοις, αυτό που η Zenoss στερείται αξιοσημείωτης αξιοπρέπειας αποτελεί το ισχυρό δυναμικό παρακολούθησης του δικτύου. Το Zenoss προσφέρει ολοκληρωμένη παρακολούθηση του συστήματος με pings ICMP και SNMP. Έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα πάντα, από ροές κυκλοφορίας μέχρι HTTP και FTP. Πρόκειται για μια ευέλικτη γραμμή βάσης μέσω της οποίας μπορείτε να δείτε ένα μεγαλύτερο δίκτυο.

Μια ελεύθερη έκδοση ανοιχτού κώδικα του Zenoss είναι διαθέσιμη. Αυτό ονομάζεται πυρήνας Zenoss. Δυστυχώς, η διαδικασία εγκατάστασης είναι περιττό πολύπλοκο - πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών για να την εγκαταστήσετε. Εάν είστε έμπειροι με γραμμές εντολών, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά για χρήστες που προτιμούν GUI, αυτό είναι ένα dealbreaker.

Υπάρχουν δύο πληρωμένες εκδόσεις του Zenoss, οι οποίες είναι πολύ ευκολότερες στη χρήση. Αυτά είναι Zenoss Cloud, η οποία είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία που φιλοξενείται, και Το Zenoss Στις Εγκαταστάσεις, το οποίο είναι διαθέσιμο για λήψη.

Όλες οι εκδόσεις του Zenoss Core περιλαμβάνουν μια εξαιρετική δυνατότητα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε ειδοποιήσεις χρήστη. Μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν συμβαίνουν συγκεκριμένα συμβάντα στο δίκτυό σας, αλλά αυτό δεν είναι όλα. Μπορείτε επίσης να ορίσετε το Zenoss Core για να στείλετε μήνυμα στον 2ο χρήστη εάν το πρώτο σημείο επαφής δεν ανταποκριθεί. Αυτό είναι ιδανικό για μεγάλους οργανισμούς όπου το προσωπικό μπορεί να είναι δύσκολο να προσεγγίσει, καθώς διασφαλίζει ότι τα θέματα επιδόσεων επιλύονται εγκαίρως.

Γενικά, το Zenoss είναι εύκολο στη χρήση, αλλά απογοητεύεται από τη σύνθετη διαδικασία εγκατάστασης. Αυτό μετριάζεται κάπως από την εκτεταμένη τεκμηρίωση χρήσης, αλλά είναι ακόμα πιο πολύπλοκο από τον ανταγωνισμό.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Zenoss Core εδώ. Θα χρειαστεί να συμμετάσχετε στην κοινότητα Zenoss για να αποκτήσετε πρόσβαση στη σύνδεση λήψης.

18. Datadog

Datadog

Για μικρότερες επιχειρήσεις με λιγότερο εντατικές απαιτήσεις, Datadog είναι ένα πρόγραμμα που έχει πολλά να προσφέρει. Το Datadog μπορεί να πραγματοποιεί παρακολούθηση απόδοσης σε πραγματικό χρόνο σε όλο το δίκτυό σας και δεδομένα καταγραφής. Το Datadog έχει επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθεί υπηρεσίες cloud όπως Amazon Web Services, Google Cloud και Microsoft Azure.

Οραματικά, το Datadog είναι αρκετά καλό. Ενώ είναι λίγο πιο τραχύ γύρω από τις άκρες από τις κορυφαίες επιλογές μας σε αυτή τη λίστα, εξακολουθεί να έχει ένα ισχυρό περιβάλλον εργασίας χρήστη. Μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε στοιχεία, όπως γραφήματα και γραφήματα, στον πίνακα ελέγχου, προκειμένου να προσαρμόσετε την προβολή σας. Μπορείτε επίσης να προβάλετε μετρήσεις όπως η καθυστέρηση και η χρήση για να ελέγξετε προσεκτικά την απόδοση του δικτύου σας.

Ένα από τα αγαπημένα μας χαρακτηριστικά ήταν συνεργατικά σχόλια. Πολλά μέλη του προσωπικού μπορούν να σχολιάσουν μεμονωμένα γραφήματα για να εκτελέσουν την αντιμετώπιση προβλημάτων και να επιλύσουν προβλήματα σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σας επιτρέπει να βρείτε μια λύση στα θέματα επιδόσεων χωρίς να πατάτε το πόδι από την πλατφόρμα. Το Datadog διαθέτει επίσης το δικό του σύστημα ειδοποιήσεων. Μπορείτε να ορίσετε κατώτατα όρια και ειδοποιήσεις uptime έτσι ώστε να γνωρίζετε πότε η υπηρεσία σας λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορείτε επίσης να στείλετε αυτές τις ειδοποιήσεις σε μεμονωμένα μέλη της ομάδας μέσω του Slack.

Το συνολικό Datadog προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία για τους χρήστες, ακόμη και αν δεν έχει τη γενεαλογία ενός εργαλείου όπως το SolarWinds Network Performance Monitor. Υπάρχει μια δωρεάν έκδοση του Datadog που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε έως και πέντε κεντρικούς υπολογιστές. Η έκδοση Pro είναι διαθέσιμη για $ 15 ($ 11) ανά κεντρικό υπολογιστή ανά μήνα για οποιονδήποτε αριθμό φιλοξενουμένων. Η έκδοση Enterprise είναι διαθέσιμη για $ 23 (£ 17) για κάθε κεντρικό υπολογιστή με περισσότερους από 100 κεντρικούς υπολογιστές. Υπάρχει επίσης δωρεάν διαθέσιμη δοκιμή.

19. Παρακολούθηση OP5

OP5 Monitor

OP5 Monitor είναι μια λύση παρακολούθησης σύνδεσης ανοιχτού κώδικα που μπορεί να συμβαδίσει με τα περισσότερα άλλα προϊόντα αυτής της λίστας. Μπορείτε να διαχειριστείτε το περιβάλλον δικτύου σας με την προοπτική προσαρμοσμένων πινάκων ελέγχου με μοναδικά γραφικά, χάρτες και ειδοποιήσεις για να επεξεργαστείτε την απόδοση του δικτύου σας.

Μία περιοχή όπου το OP5 Monitor είναι ιδιαίτερα ισχυρή είναι αυτή της αυτοματοποίησης. Υπάρχει ένα αυτοματοποιημένο πρόγραμμα χειρισμού συμβάντων το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να θεραπεύεται αυτόματα όταν χτυπά με σφάλμα δικτύου. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κολλήσετε στο γραφείο για να απαντήσετε σε μια σχετική απειλή. Όταν αυτο-θεραπεύεται, το OP5 Monitor μπορεί να κάνει επανεκκίνηση ή να αλλάξει τη διαμόρφωση μιας συσκευής ανάλογα με το τι χρειάζεται.

Το OP5 Monitor έχει επίσης τη δική του λειτουργία αναφοράς. Κάθε αναφορά είναι πλήρως προσαρμόσιμη και μπορεί να προσεγγιστεί μέσω του πίνακα ελέγχου. Οι αναφορές κυμαίνονται από αναφορές διαθεσιμότητας έως αναφορές SLA. Αυτό είναι χρήσιμο τόσο από ρεαλιστική όσο και από άποψη κανονιστικής συμμόρφωσης. Σε περίπτωση που χρειάζεστε υποστήριξη για αυτή τη λειτουργία, η βοήθεια είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η υποστήριξη είναι πολύτιμη για εκείνες τις περιπτώσεις, όταν δεν είστε σίγουροι ποια είναι η καλύτερη πορεία δράσης.

Δυστυχώς, πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με το OP5 για να λάβετε μια προσφορά τιμής. Ωστόσο, η εταιρεία σημειώνει ότι η τιμή της προσφοράς σας εξαρτάται από τον αριθμό των συσκευών που πρέπει να παρακολουθήσετε. Αν ενδιαφέρεστε για τη λήψη του OP5 Monitor για δοκιμαστική μονάδα, μπορείτε να κάνετε λήψη ενός Δωρεάν δοκιμή 30 ημερών. Μόλις τελειώσει η δοκιμαστική περίοδος, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε μέχρι και 20 συσκευές χωρίς υποστήριξη.

20. Axence nVision

Axence nVision

Λίγοι διαχειριστές δικτύου θα έχουν ακούσει για nVision, αλλά αυτή η πλατφόρμα παρέχει παρακολούθηση της υποδομής με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δύσκολο να αγνοηθεί. Παρακολούθηση δικτύου είναι κάτι που το εργαλείο αυτό κάνει πολύ καλά. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη χρήση και την κατάσταση των στοιχείων του δικτύου σας μέχρι την υγρασία του περιβάλλοντος του διακομιστή σας. Το βάθος της παρακολούθησης της υποδομής αυτού του προϊόντος σημαίνει ότι μπορείτε να λάβετε υπόψη τους περισσότερους παράγοντες κατά τη συντήρηση της πλατφόρμας.

Το nVision χρησιμοποιεί το SNMP για να παρακολουθεί τι συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια της σύνδεσής σας. προσφέρει επίσης υποστήριξη για την ανάλυση μηνυμάτων syslog. Αυτό παρέχει στο χρήστη όλα όσα απαιτούνται για την αποτελεσματική παρακολούθηση της υποδομής δικτύου. Μπορείτε ακόμη να παρακολουθείτε τις πληροφορίες σας μέσω μιας εφαρμογής Android.

Ο πιο προφανής περιορισμός του nVision είναι η διεπαφή χρήστη. Σε σύγκριση με τα περισσότερα άλλα προϊόντα αυτής της λίστας, το nVision φαίνεται λίγο ξεπερασμένο. Αυτό είναι απογοητευτικό δεδομένου ότι το βασικό προϊόν είναι ισχυρό. Μια πτυχή που το nVision κάνει για αυτό είναι υπό τη μορφή της εκτεταμένα χαρακτηριστικά τεχνικής υποστήριξης. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να αντιστοιχίσετε εισιτήρια υπηρεσιών στην ομάδα σας, τα οποία μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω της αναζήτησης στη βάση γνώσεων.

Ως οθόνη δικτύου, το Nvision είναι πολύ καλό. Ωστόσο, δεν διαθέτει τα απαραίτητα οπτικά στοιχεία για να τα καταστήσει στην κορυφή των προϊόντων που βρίσκονται σε αυτόν τον κατάλογο. Τούτου λεχθέντος, αυτό θα εξακολουθήσει να αναπτύσσεται πολύ καλά σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό περιβάλλον. Δυστυχώς, πρέπει να ζητήσετε μια προσφορά προκειμένου να λάβετε μια τιμή για το nVision. Ωστόσο, υπάρχει μια δωρεάν έκδοση που περιλαμβάνει έως και 10 πράκτορες nVision χωρίς χρέωση. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

21. Παρεμπόδιση

Παρωδία

Παρωδία είναι ένα όνομα που συχνά γλιστρά κάτω από το ραντάρ στον κόσμο της παρακολούθησης του δικτύου, αλλά αυτή η πλατφόρμα προσφέρει σχεδόν πλήρη διαφάνεια στο δίκτυό σας. Με το Pulseway μπορείτε να παρακολουθείτε τα δεδομένα χρήσης του δικτύου σας σε πραγματικό χρόνο. Δεν χρειάζεται να κολλήσετε στη συσκευή διαχειριστή, είτε επειδή μπορείτε να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής για κινητά όπου μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση του δικτύου σας εν κινήσει.

Ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα για το Pulseway είναι ότι έχει ολοκληρωμένη προστασία κατά των ιών και των τελικών σημείων. Αυτό είναι τεράστιο, διότι σας επιτρέπει να διατηρήσετε το δίκτυό σας ασφαλές έναντι εξωτερικών απειλών και να πραγματοποιήσετε παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο. Αυτό είναι ένα ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό, καθώς τα περισσότερα εργαλεία παρακολούθησης του δικτύου μπορούν να επισημάνουν τις επικείμενες επιθέσεις, αλλά δεν είναι σε θέση να τους αντιμετωπίσουν επικεφαλής.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο που έχει να προσφέρει ο Pulseway στον τομέα της ασφάλειας, έχει επίσης ολοκληρωμένη λύση αποκατάστασης καταστροφών. Μπορείτε να παρακολουθήσετε πολλαπλές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας από την κεντρική κονσόλα. Η λύση αποκατάστασης καταστροφής μπορεί να αποκαταστήσει τα κρίσιμα συστήματα τοπικά σε λιγότερο από μία ώρα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν κάτι πάει στραβά, μπορείτε να επαναφέρετε και να τρέξετε αμέσως χωρίς να χάσετε οποιαδήποτε βασικά δεδομένα.

Εάν χρειάζεστε μια πλατφόρμα με πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στη θέση της, το Pulseway θα πρέπει να είναι Αν θέλετε να κάνετε λήψη της Wireshark την επιλογή σας νούμερο ένα. Ο συνδυασμός ανάκτησης ιών και καταστροφών είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη σε αυτό το εργαλείο παρακολούθησης δικτύου. Η δωρεάν έκδοση του Pulseway μπορεί να μεταφορτωθεί από αυτόν τον σύνδεσμο εδώ και μπορείτε να παρακολουθήσετε μέχρι 2 συστήματα. Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Pulseway σε μια επιχείρηση, πρέπει να αγοράσετε την έκδοση της ομάδας για $ 1.38 ανά διακομιστή ανά μήνα και $ 3.45 για κάθε server ανά μήνα.

22. Σύστημα RG

RG System

Για όσους αναζητούν ένα εξαιρετικό GUI στο διαδίκτυο, RG System είναι σίγουρα μια πλατφόρμα που πρέπει να εξετάσετε. Είτε θέλετε να παρακολουθείτε το δίκτυό σας σε αυτοματοποιημένη βάση είτε μέσω κινητής συσκευής, το σύστημα RG σας καλύπτει. Η αρχική ρύθμιση διαρκεί μόνο 5 λεπτά, μετά την οποία είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την παρακολούθηση ολόκληρου του δικτύου σας. Ο πίνακας εργαλείων και το δέντρο πλοήγησης διευκολύνουν την εύρεση όσων χρειάζεστε όταν το χρειάζεστε.

Το σύστημα RG διαθέτει επίσης ένα επίπεδο αυτοματισμού που είναι ασύγκριτο από τους περισσότερους ανταγωνιστές. Μπορείτε να ρυθμίσετε την πλατφόρμα να ανταποκρίνεται αυτόματα μόλις εντοπιστεί ένα συμβάν δικτύου. Στη συνέχεια, η συσκευή θα εκτελέσει αυτόματα μια απάντηση για τη λειτουργία ελέγχου ζημιών. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσετε θέματα δικτύου αμέσως, καθώς το σύστημα RG θα φροντίσει αυτό για εσάς.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το RG System έχει επίσης το δικό του σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς. Η ενότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των παρελθόντων δεδομένων, ώστε να μην τα χάσετε σε περίπτωση καταστροφής δικτύου. Η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι άμεση και συμβάλλει στη μείωση του συνολικού κινδύνου διακοπής της λειτουργίας. Σε ένα περιβάλλον όπου ο χρόνος είναι χρήμα, το σύστημα RG προσφέρει ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας.

Το RG System είναι ένα σύγχρονο προϊόν που έχει αγκαλιάσει την απλότητα σε όλη τη διεπαφή χρήστη. Υπάρχει μια διαδικτυακή επίδειξη που σας δείχνει ακριβώς πώς λειτουργεί αυτό το λογισμικό και τι μπορείτε να επιτύχετε με τη διαφορετική λειτουργικότητα του. Ενώ αυτό δεν είναι τόσο πλήρες ένα προϊόν παρακολούθησης του δικτύου, όπως το SolarWinds Network Performance Monitor, έχει περισσότερα από αρκετά μοναδικά χαρακτηριστικά για να κρατήσει τη δική του. Μπορείτε να κατεβάσετε μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών για το σύστημα RG από αυτόν τον σύνδεσμο εδώ.

23. Χιλιάδες

Χιλιάδες

Στη συνέχεια, στη λίστα μας, έχουμε Χιλιάδες. Πρόκειται για μια πλατφόρμα παρακολούθησης δικτύου που βασίζεται σε σύννεφο, η οποία σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη συνολική απόδοση του δικτύου σας. Αυτό περιλαμβάνει γενική εποπτεία μέχρι να εντοπιστούν οι επιθέσεις DDoS και μη εξουσιοδοτημένους χρήστες. Η ThousandEyes παρακολουθεί το δίκτυό σας σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας ότι θα είστε ενημερωμένοι με όλα όσα συμβαίνουν.

Τα κορυφαία γραφικά είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του εργαλείου. Τα πάντα από το σχεδιασμό των ταμπλό μέχρι τα μεμονωμένα γραφήματα και οθόνες μοιάζουν πολύ γυαλισμένα. Αυτό κάνει για ένα πολύ ικανοποιητικό περιβάλλον παρακολούθησης κατά την επίβλεψη ενός ζωντανού δικτύου. Υπάρχει επίσης μια προβολή χάρτη που σας επιτρέπει να δείτε τη φυσική θέση των στοιχείων του δικτύου.

Σε συμφωνία με άλλα κορυφαία προϊόντα, η ThousandEyes έχει τη δική της σύστημα συναγερμού. Αυτά είναι πλήρως προσαρμόσιμη και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει παραμέτρους σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Αφού τηρηθούν τα προκαθορισμένα κριτήρια τους, μπορούν να σταλούν ένα μήνυμα για να τους ενημερώσουν ότι έχει συμβεί κάποιο γεγονός στο δίκτυο. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα ζωντανών δικτύων για τη δημιουργία αναφορών. Αυτά μπορούν να δημιουργηθούν κατά παραγγελία ή προγραμματισμένα για το μέλλον.

Αυτή η πλατφόρμα αξίζει να εξεταστεί αν ψάχνετε για ένα προϊόν με ένα web-based GUI που είναι σύγχρονο και εύκολο στη χρήση. Η ThousandEyes έκανε αυτήν τη λίστα εξ 'αιτίας της διεπαφής χρήστη και των δυνατοτήτων της. Με τιμή, το ThousandEyes διατίθεται σε ετήσια βάση συνδρομής, αλλά πρέπει να επικοινωνήσετε με την ομάδα πωλήσεων για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες. Αν θέλετε να δοκιμάσετε ThousandEyes υπάρχει επίσης ένα Δωρεάν δοκιμή 15 ημερών.

24. GFI LanGuard

GFI LanGuard

Το GFI LanGuard είναι ένα προσεκτικά συσκευασμένο εργαλείο παρακολούθησης δικτύου για τα Windows, το οποίο διαθέτει όλα τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για την παρακολούθηση της υποδομής δικτύου σας. Είτε θέλετε να παρακολουθήσετε συσκευές, διακομιστές ή κινητές συσκευές, αυτή η πλατφόρμα μπορεί να τα κάνει όλα. Το GFI LanGuard είναι διαθέσιμο για Windows, Mac OS και Linux. Ενώ το GUI δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, είναι αρκετά σαφές ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε ένα μεγάλο δίκτυο μόλις το αναπτύξετε.

Μπορείτε να προβάλετε τη δραστηριότητα του δικτύου σας μέσω μιας σειράς διαφορετικών οπτικών ενδείξεων από διαγράμματα πίτας μέχρι ψηφίδες και γραφήματα. Για παράδειγμα, σε μια οθόνη κλήσης, μπορείτε δείτε το επίπεδο ευπάθειας του δικτύου σας σημειώνονται σε χρωματισμένο φάσμα από πράσινο (χαμηλό) έως κόκκινο (υψηλό). Παρομοίως, μπορείτε να δημιουργήσετε πίνακες πίτας σχετικά με την κατάσταση της συσκευής και την ευπάθεια. Αυτό σας δίνει τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για την πλήρη διαφάνεια στο δίκτυό σας.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του GFI LanGuard είναι η ικανότητα διαχείρισης των patch. Με την διαχείριση των ενημερώσεων κώδικα η LanGuard επιτρέπει στο χρήστη να εντοπίζει και να μεταφορτώνει τις ενημερωμένες εκδόσεις που διατίθενται για συσκευές στο δίκτυο. Εφαρμογές όπως το Adobe Acrobat και το Mozilla Firefox υποστηρίζονται από τη διαχείριση των ενημερώσεων κώδικα. Η διαχείριση των ενημερώσεων κώδικα με αυτόν τον τρόπο καταργεί την ανάγκη χειροκίνητης προσαρμογής των ενημερωμένων εκδόσεων σε επιμέρους συσκευές.

Το GFI LanGuard διατίθεται με διάφορες επιλογές τιμολόγησης. Για 25-49 κόμβους πληρώνετε $ 22 (£ 17) ανά έτος ανά κόμβο. Εάν χρειάζεστε περισσότερα, το πακέτο κόμβου 50-249 είναι διαθέσιμο για $ 12 (£ 9.33) ανά κόμβο. Τέλος, έχετε τη συνδρομή 250-2999 για $ 8 (£ 6,67) ανά έτος, ανά κόμβο. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε μια δωρεάν δοκιμή του GFI LanGuard.

25. Colasoft Capsa

Colasoft Capsa

Όταν πρόκειται για αναλυτές δικτύου χαμηλής συντήρησης για τα Windows, το Capsa είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα στην αγορά. Colasoft παίρνει μια επιστροφή στην βασική προσέγγιση με την Capsa που επιτρέπει στο χρήστη να συλλάβει ζωντανά πακέτα δικτύου και να ανταποκριθεί σε απειλές μέσα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον. Αυτό το λογισμικό υποστηρίζει πάνω από 300 πρωτόκολλα που έχουν σχεδιαστεί για την διεξαγωγή ανάλυσης πρωτοκόλλου δικτύου. Έχει επίσης τη δυνατότητα εκτέλεσης ανάλυσης ροής TCP και αντιμετώπισης προβλημάτων όπως η αργή απάντηση στον ιστότοπο.

Όσον αφορά την ανταπόκριση σε κακόβουλες απειλές ασφάλειας, η Capsa αποδίδει καλά. Αναγνωρίζει μη αναγνωρισμένους χρήστες που πραγματοποιούν σάρωση TCP θύρας και άλλη ύποπτη δραστηριότητα που είναι ενδεικτική ότι κάτι δεν είναι σωστό. Έχει επίσης το δυνατότητα ανίχνευσης επιθέσεων DDOS και άλλες κακόβουλες επιθέσεις στη διεύθυνση IP σας. Αυτό είναι χρήσιμο σε ένα επιχειρησιακό περιβάλλον, επειδή βοηθάει στην παροχή ενός φραγμού ασφαλείας έναντι κακόβουλων επιτιθέμενων.

Η διασύνδεση χρήστη της Capsa είναι εύκολα το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της. Είναι εύκολο να ξεφυλλίσετε το δέντρο πλοήγησης και να δείτε οπτικές ενδείξεις της χρήσης του δικτύου σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαγράμματα και γραφήματα για να εμφανίσετε τα δεδομένα χρήσης του δικτύου σας. Το μεγάλο πράγμα γι 'αυτό είναι ότι δεν χρειάζεται να διαβάσετε σε τίποτα όπως όλα εκεί ακριβώς μπροστά σας.

Συνολικά, πρόκειται για μια πλατφόρμα κατάλληλη για επιχειρήσεις που αναζητούν μια βασική πλατφόρμα ανάλυσης δικτύων. Παρόλο που δεν έχει το κλασικό σχεδιασμό ενός προϊόντος SolarWinds ή ManageEngine, διαθέτει όλα τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για την παρακολούθηση της κίνησης του δικτύου σας. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η τιμή είναι λίγο πιο απότομη σε σύγκριση με τους άλλους ανταγωνιστές της. Η Colasoft Capsa Enterprise είναι διαθέσιμη στην τιμή των $ 995 (£ 747) για μια άδεια μόνιμης μίας θέσης. Αν χρειάζεστε περισσότερες θέσεις, υπάρχει επίσης άδεια διαρκείας 5 θέσεων για $ 4,475 (£ 3,359). Υπάρχει επίσης δωρεάν διαθέσιμη δοκιμή.

26. Splunk

Splunk

Μια άλλη εξαιρετική προσθήκη στη λίστα μας είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης δικτύου που ονομάζεται Splunk. Αυτό το ιδιόμορφο προϊόν έχει αναπτύξει φήμη ως ένα από τα καλύτερα προϊόντα παρακολούθησης δικτύων και υποδομών στην αγορά. Από την αρχή, το Splunk παρέχει μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους αυτό επιτυγχάνεται είναι μέσω των ιθαγενών γλώσσα επεξεργασίας αναζήτησης (SPL). Το SPL επιτρέπει στον χρήστη να αναζητά πληροφορίες σε όλες τις συσκευές δικτύου σε πραγματικό χρόνο.

Το SPL επιτρέπει στον χρήστη να διατηρεί ταχύτητα με το χώρο ενός ενεργού περιβάλλοντος δικτύου. Όλα τα οπτικά στοιχεία, τα γραφήματα, τα διαγράμματα και οι οθόνες είναι εξαιρετικά ευανάγνωστες. Ακόμη και αν έχετε να κάνουμε με πιο περίπλοκα γραφήματα, καμία λεπτομέρεια δεν αποκρύπτεται χάρη στην ποιότητα του γραφικού σχεδιασμού.

Η Splunk διαθέτει επίσης το δικό της σύστημα εκμάθησης μηχανών μάθησης. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί ενσωματωμένους αλγόριθμους για την πρόβλεψη της μελλοντικής κατεύθυνσης του δικτύου σας. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, επειδή σας επιτρέπει όχι μόνο να αντιμετωπίσετε το τρέχον περιβάλλον δικτύου σας, αλλά και να βελτιώσετε το μέλλον σας. Τα χαρακτηριστικά του όπως αυτό κάνουν το Splunk να ξεχωρίζει από το πλήθος.

Τα εκτεταμένα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με το χαμηλό σημείο τιμών, καθιστούν μια εξαιρετική λύση παρακολούθησης δικτύου για κάθε επιχείρηση μεγέθους. Υπάρχουν διαθέσιμες διάφορες επιλογές τιμολόγησης για το Splunk. Το πρώτο είναι το Splunk Free το οποίο είναι διαθέσιμο χωρίς κόστος που υποστηρίζει έναν χρήστη και έως και 500mb δεδομένων ανά ημέρα. Οι οργανισμοί που απαιτούν κάτι πιο ουσιαστικό θα ήταν καλό να πάνε για το Splunk Light το οποίο υποστηρίζει έως και 5 χρήστες και 20 GB δεδομένων ανά ημέρα. Ωστόσο, αν θέλετε μια επεκτάσιμη λύση, τότε πρέπει να πάτε για Splunk Enterprise, η οποία προσφέρει απεριόριστους χρήστες, αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο και ειδοποιήσεις. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν δοκιμή για το Splunk που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.

27. Wireshark

Wireshark

Τέλος, έχουμε Wireshark, ίσως το πιο διάσημο πακέτο sniffer στον κόσμο. Οι περισσότεροι διαχειριστές δικτύων έχουν είτε άμεση εμπειρία χρήσης του Wireshark είτε έμμεση γνώση αυτού. Αυτό το εργαλείο παρακολούθησης δικτύου ανοιχτού κώδικα μπορεί να παρακολουθεί σχεδόν 1.000 διαφορετικά πρωτόκολλα και υποστηρίζει μια σειρά λειτουργικών συστημάτων όπως τα Windows, Mac OS, Solaris, UNIX και Linux για να αναφέρουμε μερικά.

Έλεγχος βαθιάς συσκευασίας όχι μόνο σας παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυό σας, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα σημάδια των κακόβουλων επιθέσεων επίσης. Όποτε το Wireshark εντοπίζει συμπεριφορά πακέτων που μοιάζει με κακόβουλη επίθεση, θα στείλει μια ειδοποίηση στο χρήστη για να αναλάβει δράση. Αυτό καθιστά εύκολη την ανταπόκριση σε απειλές κατά την εμφάνισή τους. Παρόλο που αυτό δεν προσφέρει πλήρη προστασία, επιτρέπει την άμεση ανταπόκριση σε συμβάντα ασφαλείας.

Το Wireshark δεν περιορίζεται απλά σε ζωντανή ανάλυση πακέτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Wireshark στο δημιουργία αναφορών και εξαγωγή σε CSV, XML, ή Υστερόγραφο. Αυτό σας επιτρέπει να κόψετε τη διαδρομή ενός προβλήματος στο δίκτυό σας και να βρείτε μια στοχοθετημένη απάντηση. Ενώ η αναφορά δεν είναι τόσο εκτεταμένη όσο πολλές άλλες πλατφόρμες σε αυτόν τον κατάλογο, είναι επαγγελματικού επιπέδου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Wireshark έχει μια ενεργή κοινότητα χρηστών και υπάρχουν αρκετοί διαδικτυακοί πόροι αφιερωμένοι στην εξήγηση του τρόπου χρήσης του προϊόντος. Αυτό ανακουφίζει μεγάλο μέρος της καμπύλης μάθησης που εμφανίζεται όταν χρησιμοποιείτε ένα νέο προϊόν. Το Wireshark είναι κατάλληλο τόσο για οικιακούς χρήστες όσο και για μεγαλύτερους οργανισμούς. Χωρίς αμφιβολία, το καλύτερο μέρος για το Wireshark είναι ότι μπορεί να το κατεβάσετε δωρεάν. Εάν θέλετε να κάνετε λήψη του Wireshark δωρεάν, κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο εδώ.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1