Οι 19 καλύτεροι δωρεάν διακομιστές SFTP και FTPS για Windows και Linux

Οι 19 καλύτεροι δωρεάν διακομιστές SFTP και FTPS για Windows και Linux


ο Πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων (FTP) είναι ένα από τα αρχικά πρωτόκολλα διαδικτύου που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μεγάλων αρχείων. Το FTP, με πρόσθετη ασφάλεια όπως αυτή που προσφέρεται στα SFTP και FTPS, εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για τη μεταφορά αρχείων. Αλλά, για να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα διακομιστή SFTP.

Καλύπτουμε καθένα από τα 19 καλύτερα εργαλεία σε βάθος παρακάτω, αλλά εάν δεν έχετε χρόνο, δείτε εδώ λίστα με τους 10 καλύτερους δωρεάν διακομιστές SFTP και FTPS:

 1. SolarWinds SFTP / SCP Server (δωρεάν εργαλείο) Ασφαλές βοηθητικό πρόγραμμα μεταφοράς αρχείων για Windows από τον ηγέτη του κλάδου στα εργαλεία διαχείρισης δικτύου.
 2. Filezilla FTPS Μεγάλος ασφαλής ελεύθερος διακομιστής FTP που εκτελείται σε Windows αλλά μπορεί να λαμβάνει αρχεία από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα.
 3. IIS FTPS Server Ασφαλής διακομιστής FTP με Windows που είναι ενσωματωμένος στον Windows Server και θα προστατεύει τις μεταφορές αρχείων σας με κρυπτογράφηση.
 4. Δωρεάν FTP Λεπτό βοηθητικό πρόγραμμα Windows που σας παρέχει ασφαλείς μεταφορές αρχείων είτε ως εργαλείο ad-hoc είτε ως υπηρεσία συστήματος.
 5. Syncplify.me διακομιστή SFTP Πρόκειται για ένα πληρωμένο ασφαλές βοηθητικό πρόγραμμα FTP που εκτελείται σε Windows. Μπορείτε να εκτελέσετε μια δωρεάν έκδοση έκδοσης αξιολόγησης.
 6. Rebex Tiny SFTP Server - Ασφαλές σύστημα μεταφοράς αρχείων που μπορεί να ενσωματωθεί στο δικό σας προσαρμοσμένο λογισμικό μέσω των βιβλιοθηκών .NET.
 7. CrushFTP Απλό, αλλά ελκυστικό βοηθητικό πρόγραμμα FTP για Windows. ο διακομιστής είναι δωρεάν για δοκιμή 30 ημερών και ο πελάτης είναι δωρεάν για πάντα.
 8. Κεντρικός διακομιστής MFT Η διαχείριση μεταβιβαζόμενου αρχείου (MFT) είναι ένα πληρωμένο ασφαλές σύστημα μεταφοράς αρχείων που εκτελείται σε Windows και είναι δωρεάν για δοκιμή 30 ημερών.
 9. Ο διακομιστής SFTP Globalscape Μια σειρά ασφαλών επιλογών μεταφοράς αρχείων κάτω από τον όρο ομπρέλα "Ενισχυμένη μεταφορά αρχείων" που μπορεί να προσπελαστεί στο Cloud ή να εγκατασταθεί στα Windows. Αυτά είναι αμειβόμενα εργαλεία που μπορούν να δοκιμαστούν σε δωρεάν δοκιμές.
 10. Διακομιστή FTP του Τιτάν Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα FTP περιλαμβάνει FTPS και SFTP για προστατευμένες μεταφορές αρχείων και εκτελείται σε Windows Server 2008 και Windows Server 2012. Πρόκειται για μια πληρωμένη υπηρεσία, αλλά μπορείτε να λάβετε μια δωρεάν δοκιμή 20 ημερών.

Contents

Ποια είναι η διαφορά: FTP vs FTPS vs SFTP vs SCP

Όλοι αυτοί οι όροι ποικίλλουν κατά ένα γράμμα, αλλά η επιστολή αυτή είναι σημαντική.

Πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων (FTP)

Οι 19 καλύτεροι δωρεάν διακομιστές SFTP και FTPS για Windows και Linux

Το αρχικό πρωτόκολλο και ο σημαντικότερος περιορισμός του είναι ότι αποστέλλει δεδομένα και δεδομένα χωρίς κρυπτογράφηση. Οι πληροφορίες σύνδεσης, καθώς και το ίδιο το αρχείο, αποστέλλονται "με σαφήνεια" σε απλό κείμενο που μπορεί να δει ένας παρατηρητής.

Πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων Secure (FTPS)

Διάγραμμα FTPS

(γνωστός και ως FTPES): Αυτό είναι ασφαλές FTP, όπου το S, σε αυτή την περίπτωση, αντιπροσωπεύει Ασφάλεια επιπέδου μεταφοράς (TLS) κρυπτογράφηση. Αυτός είναι ουσιαστικά ένας βασικός διακομιστής FTP που γνωρίζει πώς να διαπραγματευτεί μια κρυπτογραφημένη σήραγγα TLS για να μεταφέρει δεδομένα μέσω.

Ασφαλές πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων (SFTP)

SFTP διάγραμμα

Αυτό είναι επίσης ασφαλές FTP, αλλά στην περίπτωση αυτή, το S αντιπροσωπεύει Secure Shell (SSH). Αυτός δεν είναι πραγματικά ένας διακομιστής FTP καθόλου. Αντίθετα, είναι ένας διακομιστής SSH που καταλαβαίνει τις εντολές FTP. Οι πληροφορίες σύνδεσης και τα αρχεία μεταφέρονται κρυπτογραφημένα μέσω SSH. Για να γίνει ακόμα πιο συγκεχυμένη η υπόθεση, η αρχική πρόθεση της συντομογραφίας SFTP ήταν το Πρωτόκολλο μεταφοράς απλού αρχείου που ορίστηκε από το RFC 913, αλλά έχει υποβιβαστεί στην κατάσταση "Ιστορικό" και δεν χρησιμοποιείται πλέον.

Ασφαλές αντίγραφο (SCP)

SCP διάγραμμα

Αυτό δεν είναι ένα πρωτόκολλο FTP, αλλά χρησιμοποιείται ευρέως για ασφαλή μεταφορά αρχείων, επομένως αναφέρει εδώ. Το SCP είναι ένα πολύ απλό αντίγραφο αρχείου από το ένα μηχάνημα στο άλλο χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο SSH. Τα πρωτόκολλα FTP διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων διαχείρισης αρχείων που το SCP δεν διαθέτει.

Πελάτη ή διακομιστή?

Με σύγχυση, ένα βοηθητικό πρόγραμμα GUI που υλοποιεί το πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων SSH ονομάζεται ένα SFTP client αν και μπορεί επίσης να είναι ένα SFTP server. Ο ορισμός προγράμματος-πελάτη SFTP σημαίνει ότι αυτό το λογισμικό ενεργοποιεί συνδέσεις. Ονομάζεται επίσης διακομιστής επειδή είναι συνήθως μέρος του διακομιστή αρχείων όπου αποθηκεύονται οι διαμορφώσεις αντιγράφων ασφαλείας.

SCP vs SFTP: Σκέψεις

Το SCP είναι απλώς μια λειτουργία αντιγραφής. Η SFTP έχει το δικό της περιβάλλον. Σας επιτρέπει να μεταφέρετε αρχεία στο απομακρυσμένο σύστημα, να αλλάζετε τον κατάλογο και ακόμη και να δημιουργείτε καταλόγους στον απομακρυσμένο κεντρικό υπολογιστή. Τόσο το SFTP όσο και το SCP χρησιμοποιούν τις ίδιες διαδικασίες ασφαλείας για την επιβολή της αυθεντικότητας του χρήστη και την προστασία των μεταδόσεων με κρυπτογράφηση μέσω της σύνδεσης. Ωστόσο, Το SFTP δίνει στον χρήστη πολύ περισσότερη πρόσβαση σε λειτουργίες για χειρισμό του λειτουργικού συστήματος. Θα ήταν πιο πιθανό να χρησιμοποιήσετε το SCP για απλές μεταφορές αρχείων.

Οπως και και τα δύο συστήματα απαιτούν έλεγχο ταυτότητας χρήστη, υπάρχει κίνδυνος εάν τοποθετήσετε είτε σε μια παρτίδα εργασίας, επειδή θα πρέπει να δώσετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης στην κλήση στην εντολή. Ωστόσο, θα μπορούσατε να περιορίσετε την πιθανότητα ο καθένας να ανακαλύψει τον λογαριασμό χρήστη στο απομακρυσμένο σύστημα, δημιουργώντας έναν λογαριασμό χρήστη περιορισμένης πρόσβασης για αυτόν τον υπολογιστή, ο οποίος εμποδίζει οποιονδήποτε έχει πρόσβαση σε αυτόν τον λογαριασμό να βγει σε οποιονδήποτε άλλο κατάλογο εκτός από τον αρχικό κατάλογο του λογαριασμού. Ωστόσο, αυτή η στρατηγική θα αναιρούσε πολλές από τις λειτουργίες που παρέχουν στην SFTP τα πλεονεκτήματά της.

ΕΝΑ ασφαλή μεταφορά σε έναν απομακρυσμένο κεντρικό υπολογιστή φέρει μικρότερο κίνδυνο εάν πραγματοποιηθεί με SCP γιατί υπάρχει καμία γλώσσα εντολών δεν ενσωματώθηκε σε αυτό το πρωτόκολλο. Το SFTP είναι πιο κατάλληλο για χρήση από διαχειριστή συστημάτων που εκτελεί διαδραστικές χειρωνακτικές εργασίες και μεταφέρει σε απομακρυσμένο υπολογιστή.

Δείτε επίσης: Οι καλύτεροι δωρεάν διακομιστές SCP και οι καλύτεροι δωρεάν διακομιστές TFTP

Πλήρως εξοπλισμένοι ελεύθεροι διακομιστές SFTP και FTPS:

1. Διακομιστής SFTP / SCP SolarWinds (ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ)

Η επιλογή των συντακτών: Το SolarWinds είναι μια ολοκληρωμένη σουίτα εργαλείων πληροφορικής. Οι σουίτες σε επίπεδο επιχείρησης δεν θα ήταν πλήρεις χωρίς ασφαλή διακομιστή FTP και το SolarWinds περιλαμβάνει έναν δωρεάν και ισχυρό διακομιστή SFTP και SCP ως μέρος της προσφοράς του.

Η λήψη του SolarWinds SFTP / SCP Server είναι ένα αρχείο zip που εξάγει σε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης MSI. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, η ρύθμιση είναι τόσο απλή όσο η εκκίνηση του προγράμματος και ο καθορισμός ορισμένων επιλογών στο περιβάλλον εργασίας χρήστη, όπως τα επιτρεπόμενα πρωτόκολλα και οι επιτρεπόμενες επιλογές μεταφοράς.

Υπάρχει επίσης ένας ενσωματωμένος διακομιστής SCP που έχει νόημα, καθώς τόσο το SFTP όσο και το SCP χρησιμοποιούν SSH για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους. Μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του διακομιστή SFW SolarWinds για να επιτρέψετε επίσης την επιλογή SCP επιλέγοντας τα πρωτόκολλα "Both".

solarwinds-sftp-επιλογές

Στην καρτέλα "Χρήστες", μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμούς χρηστών και να ορίσετε λεπτομέρειες όπως ποια διεπαφή δικτύου θα χρησιμοποιήσει.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης είναι απλό και το SolarWinds υποστηρίζει SFTP και SCP. Με ταυτόχρονη υποστήριξη μεταφοράς και τη δυνατότητα εξουσιοδότησης μόνο συγκεκριμένων διευθύνσεων IP, προσφέρει ισχυρά χαρακτηριστικά χωρίς κόστος.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Το πρόγραμμα εγκατάστασης είναι απλό και το SolarWinds υποστηρίζει SFTP και SCP. Με ταυτόχρονη υποστήριξη μεταφοράς και τη δυνατότητα εξουσιοδότησης μόνο συγκεκριμένων διευθύνσεων IP, προσφέρει ισχυρά χαρακτηριστικά χωρίς κόστος.

Κατεβάστε: ΔΩΡΕΑΝ λήψη στο SolarWinds.com

Επίσημη ιστοσελίδα: www.solarwinds.com/free-tools/free-sftp-server/

OS: Windows

2. FileZilla FTPS

Το FileZilla είναι ένας γνωστός ελεύθερος διακομιστής FTP και μια σουίτα πελάτη. Ο ίδιος ο διακομιστής λειτουργεί μόνο με Windows, αλλά δεδομένου ότι υπάρχουν πελάτες Filezilla για σχεδόν κάθε λειτουργικό σύστημα, είναι μια καλή επιλογή. Δεν υπάρχει καμία απαίτηση να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα-πελάτη FileZilla για να συνδεθείτε σε ένα διακομιστή FTP FileZilla, αλλά ο εξορθολογισμός των προϊόντων μπορεί να βοηθήσει σε θέματα υποστήριξης. Ο διακομιστής FileZilla διαθέτει εύχρηστο περιβάλλον εργασίας και υποστηρίζει FTPS, αλλά όχι SFTP. Ο πελάτης υποστηρίζει και τα δύο. Η διαφορά μεταξύ των υλοποιήσεων FTP και FTPS είναι η προσθήκη προστασίας ταυτότητας TLS και μεταφοράς με χρήση κρυπτογράφησης δημόσιου κλειδιού.

Filezilla-διακομιστή-παράθυρα

3. IIS FTPS Server

Ένας συχνά παραβλέπεται διακομιστής FTPS είναι διαθέσιμος ακριβώς μέσα στον Windows Server. Εάν εκτελείτε ήδη υπηρεσίες Internet Information Services (IIS), μπορείτε να προσθέσετε τον ρόλο του διακομιστή FTP, στη συνέχεια να δημιουργήσετε πιστοποιητικά TLS και να έχετε έναν πλήρως εξοπλισμένο διακομιστή FTPS που εκτελείται παράλληλα με τον διακομιστή IIS σας πολύ γρήγορα.

IIS - δυνατότητα-ftp

4. FreeFTP

Stemming από το FreeSSH, το FreeFTP είναι ένας πλήρως εξοπλισμένος διακομιστής SFTP για Windows. Υποστηρίζει όλες τις γεύσεις του FTP, συμπεριλαμβανομένων των SFTP και FTPS. Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι δωρεάν και υποστηρίζει τη δημιουργία αυθαίρετων χρηστών, γεγονός που την καθιστά ιδανική για γρήγορη ρύθμιση SFTP σε ένα δίκτυο των Windows.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, μπορείτε να επιλέξετε να εκτελείτε το FreeSFTP όπως απαιτείται ή μπορείτε να το εγκαταστήσετε ως υπηρεσία συστήματος. Το τελευταίο σημαίνει ότι θα τρέξει όλη την ώρα και θα είναι διαθέσιμο για τους χρήστες SFTP.

freeftp

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει την τελευταία έκδοση (μεγαλύτερη από 1.0.11). Ένα θέμα ευπάθειας ανακαλύφθηκε στην έκδοση 1.0.11 η οποία έχει ενημερωθεί στο 1.0.12 και η τρέχουσα έκδοση είναι 1.0.13.

5. διακομιστής SFTP Syncplify.me

syncplify.me διακομιστή SFTP

Το Syncplify είναι ένας εκτάσιμος διακομιστής SFTP που μπορεί να τρέξει προσαρμοσμένα σενάρια. Αν διαπιστώσετε ότι πρέπει να μεταβείτε στα στεφάνια για να ταιριάζει ο διακομιστής σας SFTP στη δική σας ροή εργασιών, το Syncplify μπορεί να είναι το εργαλείο που αναζητάτε.

Η έκδοση δωρεάν / αξιολόγησης έχει όλα τα χαρακτηριστικά της έκδοσης Ultimate, αλλά δέχεται μόνο μία σύνδεση και δεν έχει άδεια χρήσης για παραγωγή. Άλλα πλεονεκτήματα της αναβάθμισης στην πληρωμένη έκδοση του διακομιστή SFTP περιλαμβάνουν την ασφάλεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού RSA με την δωρεάν έκδοση, αλλά η πληρωμένη έκδοση του εργαλείου περιλαμβάνει πολλές ακόμα επιλογές ελέγχου ταυτότητας και κρυπτογράφησης.

6. Relay Tiny SFTP Server

syncplify.me διακομιστή SFTP

Ο διακομιστής Rebex Tiny SFTP είναι δωρεάν για όλες τις χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής χρήσης. Εκτελείται στο WIndows XP μέχρι τα Windows 7 και υποστηρίζει επίσης εκδόσεις του Windows Server 2002, 2008 και 2012. Περιορίζεται σε έναν μόνο χρήστη, αλλά συνοδεύεται από λειτουργίες. Δεν απαιτεί ρύθμιση και περιέχει πλήρεις δυνατότητες καταγραφής, καθώς και υποστήριξη για συνδέσεις δημόσιου / ιδιωτικού κλειδιού αντί για κωδικούς πρόσβασης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Rebex παρέχει πλήρεις βιβλιοθήκες .NET για να επιτρέπουν στους προγραμματιστές να συμπεριλαμβάνουν κώδικα SFTP στις δικές τους εφαρμογές. Οι βιβλιοθήκες δεν είναι δωρεάν, αλλά αξίζει να δούμε εάν είστε προγραμματιστής .NET με ένα έργο όπως αυτό που βρίσκεται στο χέρι.

7. CrushFTP

crushftp

CrushFTP είναι ένας διακομιστής FTP με βάση τα Windows που αξιοποιεί τη συμπίεση, εξ ου και το όνομα "Crush". Συμπίπτει τα αρχεία που μεταφέρονται και ρέει τα συμπιεσμένα δεδομένα σε όλο το δίκτυο, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο μεταφοράς για πολλούς τύπους αρχείων.

Το CrushFTP διαθέτει επίσης ενσωματωμένα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ρουτίνες ελέγχου ταυτότητας χρήστη που έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία καταλόγου Active Directory στον κεντρικό υπολογιστή σας. Μπορεί να προστατεύσει από επιθέσεις σύνδεσης με βίαιη δύναμη, απαγορεύοντας αυτόματα την επίθεση IP και η ισχυρή διαχείριση χρηστών περιλαμβάνει εικονικά συστήματα αρχείων και κληρονομιά δικαιωμάτων. Ο διακομιστής CrushFTP έχει δοκιμή 30 ημερών και ο πελάτης είναι πάντα δωρεάν.

8. Ακροδέκτης MFT server

CornerstoneMFT

Cornerstone MFT (Managed File Transfer) είναι ένας διακομιστής SFTP που καλύπτει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις. Το MFT είναι ένας όρος ομπρέλας που υποδηλώνει υψηλότερο επίπεδο ελέγχου και ελέγχου από ότι συνήθως παρέχουν κανονικές ad hoc σχέσεις πελάτη / διακομιστή FTP. Η εμφάνιση του MFT ήταν να αντιμετωπιστεί η ανάγκη για διαφανείς συνδέσεις, μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη μεταφορά και μεγαλύτερη προβολή στην πρόοδο της μεταφοράς αρχείων και επιτυχία ή αποτυχίες.

Cornerstone προσφέρει απομακρυσμένη αποθήκευση αρχείων με κρυπτογράφηση PGP. Τα δεδομένα μπορούν να κρυπτογραφηθούν, έτσι ώστε να μην υπάρχει ποτέ σημείο όπου κρυπτογραφούνται τα μη κρυπτογραφημένα δεδομένα στο δίσκο. Επιπλέον, το Cornerstone παρέχει μηχανισμούς περιμετρικής προστασίας, όπως έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το Cornerstong MFT με την δοκιμαστική του έκδοση 30 ημερών για να δείτε αν ταιριάζει στις ανάγκες σας.

9. διακομιστής SFTP Globalscape

Το Globalscape έχει επεξεργαστεί τη φράση "Enhanced File Transfer" (EFT) για να αναφερθεί στο προϊόν "Μεταφερόμενου File Transfer" (MFT).

Ο διακομιστής EFT του Globalscape μπορεί να αναπτυχθεί σε διαμόρφωση υψηλής διαθεσιμότητας (HA), συμπεριλαμβανομένης της ισορροπίας φορτίου και των διαμορφώσεων συμπλεγμάτων. Επιπλέον, το Globalscape προσφέρει τόσο προωθητικά όσο και cloud προϊόντα, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη λύση EFT για την περίπτωσή σας.

Υπάρχει δωρεάν δοκιμή 30 ημερών για επιχειρήσεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παρόλο που υπάρχει και μια δωρεάν δοκιμή για την έκδοση του Cloud, δεν είναι σαφές πόσο καιρό είναι η δοκιμαστική περίοδος.

10. διακομιστής FTP Titan

TitanFTP

Ο διακομιστής FTP του Titan υποστηρίζει κανονικά FTP, καθώς και FTPS και SFTP. Είναι συμβατό με το HIPAA, το οποίο το καθιστά ιδανικό για χρήση σε νοσοκομεία και κυβερνητικά γραφεία ανά τον κόσμο. Εκτελείται σε Windows Server 2008 και Windows Server 2012.

Εκτός από την απλή παροχή υπηρεσιών μεταφοράς αρχείων, ο διακομιστής FTP του Titan δέχεται ορισμένα μέτρα ασφαλείας που μπορούν να υπερασπιστούν τις προσπάθειες βίαιης δύναμης και τις πλήρεις δυνατότητες ελέγχου, ώστε οι διαχειριστές του συστήματος να γνωρίζουν τι συμβαίνει στους διακομιστές τους.

Η διαχείριση λογαριασμού μπορεί να συνδεθεί με την αυθεντικοποίηση των Windows NT / SAM στην έκδοση Enterprise, ενώ συμπεριλαμβάνεται η λεπτομερής διαχείριση λογαριασμού, όπως η αυτόματη λήξη λογαριασμού.

Ο Titan προσφέρει μια δοκιμή 20 ημερών στον διακομιστή FTP.

Ξεχωριστοί διακομιστές SFTP και FTPS (δεν απαιτείται εγκατάσταση)

11. Syncplify.me Micro SFTP server

syncplify.me-microserver

Εκτός από την έκδοση δωρεάν / αξιολόγησης, το Syncplify προσφέρει επίσης ένα διακομιστή Micro SFTP για Windows. Πρόκειται για έναν φορητό διακομιστή SFTP που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα USB stick. Σε αντίθεση με την έκδοση δωρεάν / αξιολόγησης του πλήρους διακομιστή Syncplify SFTP, η έκδοση του Micro Server είναι εντελώς δωρεάν για χρήση σε οποιαδήποτε κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και των εμπορικών χρήσεων. Θα χρειαστεί να προχωρήσετε στην πληρωμένη υπηρεσία αν θέλετε απομακρυσμένη πρόσβαση στον κατάλογο αρχείων μέσω SSH.

12. Xlight FTP server

Ο διακομιστής FTP χωρίς Xlight διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας φορητής αυτόνομης έκδοσης που δεν απαιτεί εγκατάσταση. Με εκδόσεις 32-bit και 64-bit, θα εκτελείται σε Windows 2000, XP, Vista, 7, 10, 2003 Server, 2008 Server και 2012 Server. Αυτό το εργαλείο μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην εφαρμογή Active Directory για να επικυρώσει τον έλεγχο ταυτότητας χρήστη. Έχει ακόμη και αρχεία εντοπισμού που επιτρέπουν στον ασφαλή διακομιστή FTP να εμφανίζει κείμενο σε διάφορες γλώσσες ή μπορείτε να γράψετε το δικό σας αρχείο γλώσσας εάν η γλώσσα που χρειάζεστε δεν είναι ήδη διαθέσιμη.

Οι 19 καλύτεροι δωρεάν διακομιστές SFTP και FTPS για Windows και Linux

13. Core Mini SFTP Server

Ο κεντρικός διακομιστής Mini FTP είναι ένας δωρεάν διακομιστής SFTP που δεν απαιτεί ρουτίνα εγκατάστασης. Μπορείτε απλά να το κατεβάσετε, να καθορίσετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης, τον κατάλογο που θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορές FTP και είστε έτοιμοι να τρέξετε. Λάβετε υπόψη ότι ο διακομιστής SFTP θα εκτελείται ως χρήστης σας, επομένως δεν υπάρχει προστασία από τους χρήστες SFTP που διαχειρίζονται τα αρχεία σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθορίσει έναν αβλαβή ή κενό κατάλογο για τη χρήση FTP.

Οι 19 καλύτεροι δωρεάν διακομιστές SFTP και FTPS για Windows και Linux

Καλύτεροι διακομιστές SFTP και FTPS για Linux

 1. MySecureShell
 2. vsftp
 3. ProFTPd
 4. PureFTPD
 5. VandDyke VShell

Δεδομένου ότι το SFTP τρέχει σε SSH, τα περισσότερα συστήματα Linux έρχονται με SFTP έτοιμο να πάει. Το FTPS είναι μια διαφορετική ιστορία και απαιτεί έναν αποκλειστικό διακομιστή FTP που υποστηρίζει το TLS, αλλά όταν το SFTP είναι τόσο εύκολο να εγκατασταθεί σε ένα Linux host, είναι δύσκολο να βρεις βάσιμους λόγους για να τρέξεις το FTPS.

Χρησιμοποιώντας το OpenSSH

Σε ένα τυπικό σύστημα Linux οι περισσότεροι έγκυροι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε πρόγραμμα-πελάτη SFTP για να συνδεθούν με τον διακομιστή και να μεταφέρουν αρχεία προς και από τον οικείο κατάλογο. Ωστόσο, επιτρέποντας την πρόσβαση των απομακρυσμένων χρηστών θεωρείται συνήθως ένας κίνδυνος ασφαλείας, πολλοί διαχειριστές συστήματος θα αποκλείσουν αυτήν την πρόσβαση. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι για να γίνει αυτό είναι να αποκλείσετε την πρόσβαση στο κέλυφος των χρηστών ή να αποκλείσετε τη θύρα SFTP (22, ίδια με την SSH) σε συγκεκριμένες διευθύνσεις IP.

Υποθέτοντας ότι αυτοί οι περιορισμοί δεν υπάρχουν, κάθε πρόγραμμα-πελάτης SFTP που μπορεί να συνδεθεί στη θύρα 22 σε ένα διακομιστή SFTP θα πρέπει να λειτουργεί καλά.

$ sftp [email protected]
κωδικός πρόσβασης [email protected]:
Συνδέθηκε στο 172.81.178.34.
sftp> pwd
Απομακρυσμένος κατάλογος εργασίας: / home / test-sftp
sftp>

14. MySecureShell

Το μειονέκτημα για την ευκολία με την οποία το SFTP είναι τόσο εύκολο να ρυθμιστεί στις περισσότερες διανομές Linux είναι ότι σημαίνει επίσης ότι η SSH είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Αυτό συνεπάγεται ένα επίπεδο εμπιστοσύνης στους χρήστες σας που μπορεί να μην είναι ανάλογο με την πραγματικότητα. Αν έχετε άπιστους ή άγνωστους χρήστες SFTP, ίσως θελήσετε να επιβάλλετε περιορισμούς σε ό, τι μπορούν να κάνουν στο σύστημα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιτευχθεί αυτό, όπως επιτρέποντας μόνο τη λειτουργία της μηχανής SFTP που δεν επιτρέπει την κανονική σύνδεση SSH ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή όπως το MySecureShell για να κάνετε βαριά ανύψωση.

Το MySecureShell υποστηρίζει λίστες ελέγχου πρόσβασης, οι οποίες αποτελούν την καρδιά του λεπτομερούς ελέγχου της πρόσβασης των χρηστών. Περιλαμβάνεται σε πολλές αποθήκες διανομής, ώστε να μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε τον διαχειριστή πακέτων για να το εγκαταστήσετε:

$ sudo apt-get να εγκαταστήσετε το mysecureshell
[sudo] κωδικός πρόσβασης για το jdw:
Ανάγνωση λιστών πακέτων ... Τέλος
Δημιουργία δέντρο εξάρτησης
Ανάγνωση πληροφοριών κατάστασης ... Έγινε
Θα εγκατασταθούν τα ακόλουθα ΝΕΑ πακέτα:
mysecureshell

Μετά την εγκατάσταση, ίσως χρειαστεί να γίνουν κάποιες βασικές τροποποιήσεις στο αρχείο ρυθμίσεων της εφαρμογής στο / etc / ssh / sftp_config και στη συνέχεια θα ξεκινήσετε.

mysecureshell-config

15. vsftp

Το Vsftp είναι ένας δωρεάν διακομιστής FTP για συστήματα που μοιάζουν με Unix, συμπεριλαμβανομένου του Linux. Είναι γνωστό ότι είναι πολύ γρήγορος, σταθερός και καταναλώνει λίγους πόρους συστημάτων. Η εκτεταμένη λίστα χαρακτηριστικών περιλαμβάνει υποστήριξη για εικονικούς χρήστες (χρήστες που δεν είναι χρήστες), η δυνατότητα ακρόασης σε οποιαδήποτε διεπαφή, ρύθμιση παραμέτρων ανά χρήστη και περιορισμό ή απώλεια ρυθμού για την αποφυγή επιθέσεων ή χρήσης τύπου DOS.

Πολλές από τις πιο γνωστές διανομές Linux τρέχουν vsftp ως διακομιστής FTP τους, ο οποίος μιλάει όγκους για την ασφάλεια και τη σταθερότητά του. Μέρος αυτής της γενεαλογίας μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο συντηρητής της εφαρμογής, Chris Evans, έχει ιστορικό να ανακαλύπτει τις ευπάθειες ασφαλείας.

Το Vsftp βρίσκεται στις περισσότερες διανομές Linux και μπορεί να εγκατασταθεί μέσω του διαχειριστή πακέτων.

$ sudo apt-get install vsftpd
Ανάγνωση λιστών πακέτων ... Τέλος
Δημιουργία δέντρο εξάρτησης
Ανάγνωση πληροφοριών κατάστασης ... Έγινε
Θα εγκατασταθούν τα ακόλουθα ΝΕΑ πακέτα:
vsftpd

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα εργαλεία Linux, μια γρήγορη εκτέλεση μέσω του αρχείου /etc/vsftp.conf είναι απαραίτητη για να ορίσετε ορισμένες βασικές επιλογές διαμόρφωσης και στη συνέχεια ο διακομιστής vsftp σας είναι έτοιμος.

vsftp-config

16. Το ProFTPd έχει ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιεί SFTP

Το ProFTP κατασκευάστηκε από την αρχή λόγω της ανάγκης να μετατοπιστεί το wu-ftp ως ένας ευρέως χρησιμοποιούμενος διακομιστής FTP. Το Wu-ftp κατέστη δυσκίνητο λόγω των πολυάριθμων τροποποιήσεων που κατέστησαν αναγκαίες λόγω της ανασφάλειας στην εφαρμογή και τελικά έγινε πιο παραγωγικό να δημιουργηθεί απλά από την αρχή ένας νέος πελάτης FTP.

Το ProFTP εμπνέεται κάπως μετά από τον εξυπηρετητή Apache. Μπορείτε να δείτε αυτό ως επί το πλείστον στη μορφή των αρχείων ρυθμίσεων και στο γεγονός ότι χρησιμοποιεί μονάδες για τη φόρτωση της απαιτούμενης λειτουργικότητας. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το ProFTP με τη φορτωμένη λειτουργική μονάδα mod_sftp για να αποκτήσετε λειτουργικότητα SFTP.

proftpd-basic-config-παράδειγμα

Ο ιστότοπος ProFTP παρέχει μερικές παραλλαγές παραδειγμάτων για να ξεκινήσετε στο σωστό δρόμο.

Το FTP παραμένει ένα πολύ σημαντικό μέρος του εργαλείου διαδικτύου παρά το γεγονός ότι στερείται εγγενώς εγγύησης. Όπως το πρωτόκολλο HTTP είχε TLS βιδωμένο επάνω του για την ασφάλεια για να σχηματίσουν αυτό που τώρα ονομάζουμε HTTPS, το FTP είχε συγχωνεύσει τόσο το TLS όσο και το SSH σε αυτό για να παρέχει κρυπτογράφηση και ασφάλεια. Υπάρχουν λίγα άλλα εργαλεία που επιτρέπουν τόσο εύκολα την αυθαίρετη μεταφορά μεγάλων αρχείων. Πολλοί οργανισμοί θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν SFTP ή FTPS για μεγάλο χρονικό διάστημα.

17. PureFTPD

Το PureFTPD είναι ένας διακομιστής SFTP ανοιχτού κώδικα που λειτουργεί σε όλες σχεδόν τις εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων που μοιάζουν με Unix, όπως Linux, BSD, Solaris και πολλά άλλα. Διατηρείται ως έργο ανοιχτού κώδικα που στοχεύει ειδικά στην παροχή ενός διακομιστή FTP συμβατού με τα πρότυπα. Τα μηνύματα διεπαφής έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, οπότε αν εργάζεστε με μια διεθνή βάση χρηστών, το PureFTP μπορεί να είναι για εσάς.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί με το PureFTP. όλα τα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα από την αρχή. Μεταξύ των πιο χρήσιμων χαρακτηριστικών του είναι η δυνατότητα να γκρεμίζει τις συνδέσεις για να διατηρεί το εύρος ζώνης, να το τρέχει σε ένα εικονικό σύστημα αρχείων ("chroot" στο * nix parlance), να θέτει όρια upload / download και άλλα.

Καλύτεροι διακομιστές SFTP και FTPS για Windows

18. Παρακολούθηση FTP Paessler με PRTG (FREE TRIAL)

Ένα πρόβλημα με το πρότυπο FTP και τα ασφαλή παράγωγά του είναι ότι δεν παρέχουν πολλά δεδομένα για ανάλυση. Τα περισσότερα τυπικά προγράμματα FTP διατίθενται στο λειτουργικό σύστημα δωρεάν, αλλά μπορούν να ενισχυθούν με ένα πακέτο παρακολούθησης. Για παράδειγμα, Paessler PRTG είναι ένα πακέτο παρακολούθησης σε επίπεδο συστήματος το οποίο αποτελείται από "αισθητήρες" που είναι μεμονωμένοι μόνιτορ. Μπορείτε να προσαρμόσετε την υπηρεσία επιλέγοντας ποιοι αισθητήρες θα ενεργοποιηθούν.

Οι 19 καλύτεροι δωρεάν διακομιστές SFTP και FTPS για Windows και Linux

Το PRTG περιλαμβάνει αισθητήρες για FTP, SFTP και FTPS. Αυτά παρέχουν ασφαλή εποπτεία των διακομιστών αρχείων, παρέχοντας δεδομένα απόδοσης για απομακρυσμένους διακομιστές καθώς και εκείνα που λειτουργούν στον ίδιο διακομιστή που φιλοξενεί το λογισμικό PRTG. Το PRTG εκτελείται στον Windows Server. Ωστόσο, οι αισθητήρες FTP είναι σε θέση να παρακολουθούν τους διακομιστές FTP και σε διακομιστές Linux. Όταν ο αισθητήρας συνδέεται σε άλλο διακομιστή, ειδικά όταν αυτός ο διακομιστής βρίσκεται σε άλλη τοποθεσία, χρησιμοποιεί SSL ή SSH για να προστατεύει τις συνδέσεις από τους snoopers.

Οι αισθητήρες συλλέγουν τους χρόνους απόκρισης, τα μηνύματα διακομιστή και τον τρέχοντα αριθμό αρχείων για κάθε συνεδρία FTP. Αυτές οι πληροφορίες εμφανίζονται στον πίνακα ελέγχου PRTG, έτσι ώστε οι διαχειριστές που χρησιμοποιούν PRTG για την παρακολούθηση του συστήματος δεν χρειάζεται να μεταβούν σε άλλη εφαρμογή για να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις μεταφορές αρχείων. Τα δεδομένα επιδόσεων μπορούν να έχουν καθορισμένα όρια για την ενεργοποίηση ειδοποιήσεων. Με αυτό το εργαλείο, ο διαχειριστής μπορεί να παρακολουθήσει άλλες εργασίες και χρειάζεται μόνο να δώσει προσοχή στους διακομιστές FTP όταν προκύψουν προβλήματα.

Οι 19 καλύτεροι δωρεάν διακομιστές SFTP και FTPS για Windows και Linux

Το PRTG είναι ένα μόνο εργαλείο παρακολούθησης του συστήματος που μπορεί να παρέχει εποπτεία FTP. Αυτή η διαδρομή για τη διαχείριση των μεταφορών αρχείων αποτελεί εναλλακτική λύση στη χρήση ενός πακέτου λογισμικού διακομιστή FTP που περιλαμβάνει ολοκληρωμένη αναφορά απόδοσης. Εάν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στο πώς ο PRTG διαχειρίζεται διακομιστές FTP, μπορείτε να πάρετε το εργαλείο με απεριόριστους αισθητήρες σε μια Δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Paessler Παρακολούθηση FTP με PRTGΕφαρμογή ΔΩΡΕΑΝ Δοκιμή 30 ημερών

Καλύτεροι διακομιστές SFTP και FTPS για Windows και Linux

19. VandDyke VShell

vshell

Το λογισμικό VanDyke VSHell είναι ένας διακομιστής SFTP και SCP σε επίπεδο επιχειρήσεων για Windows και Unix. Υποστηρίζει SFTP, SCP και FTPS και περιλαμβάνει πολύ λεπτομερή έλεγχο πρόσβασης των χρηστών.

Η έκδοση των Windows διαθέτει ένα εύκολο στη χρήση γραφικό πρόγραμμα εγκατάστασης και μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες μεθόδους ελέγχου ταυτότητας χρήστη, όπως LDAP και ζεύγη δημόσιων / ιδιωτικών κλειδιών.

Η έκδοση Unix υποστηρίζει εικονικούς καταλόγους καθώς και άριστα δικαιώματα αρχείων. Τα δικαιώματα αρχείων μπορούν να οριστούν ανά χρήστη ή στους εικονικούς καταλόγους.

Το VShell έρχεται με μια δοκιμή 30 ημερών.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − 20 =