11 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του SQL Server για το 2020

11 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του SQL Server για το 2020


Διακομιστές είναι μερικοί από τους σημαντικότερους πόρους ενός δικτύου και η ευρέως διαδεδομένη δημοτικότητα των SQL Servers έχει κάνει τα εργαλεία παρακολούθησης του SQL Server προαπαιτούμενα για μακροχρόνια συντήρηση του δικτύου. Η χρήση ενός εργαλείου παρακολούθησης διακομιστών για την παρακολούθηση της υγείας ενός διακομιστή μπορεί να σας δώσει τις πληροφορίες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση προβλημάτων απόδοσης. Μακροπρόθεσμα, η αντιμετώπιση των προβλημάτων απόδοσης στο μέλλον θα διατηρήσει το δίκτυό σας σε λειτουργία.

Παραβλέποντας τη σημασία των εργαλείων παρακολούθησης του SQL Server μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση και το πλήρες downtime στη χειρότερη περίπτωση. Η παρακολούθηση της παρακολούθησης του διακομιστή μπορεί να προκαλέσει την υποβάθμιση ενός διακομιστή και την αποπληρωμή πολλών χρημάτων. Η χρήση ενός εργαλείου παρακολούθησης του SQL Server είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε τους διακομιστές σας από την αποτυχημένη αποτυχία του συστήματος. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του SQL Server για το 2019.

Εδώ είναι τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του SQL Server:

  1. Αναλυτής απόδοσης της βάσης δεδομένων SolarWinds για SQL Server (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ) - Αυτό το εργαλείο για τον Windows Server παρακολουθεί διακομιστές SQL Server, MySQL, Oracle, DB2, SAP ASE και Cloud από μια κεντρική τοποθεσία.
  2. SentryOne SQL Sentry (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ) - Με περισσότερες από 100 συνθήκες ειδοποίησης, το εργαλείο αυτό σας ενημερώνει για προβλήματα διακομιστή SQL.
  3. Paessler SQL λογισμικό παρακολούθησης PRTG (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ) - Ένας υπολογιστής δικτύου, διακομιστή και εφαρμογή που εξετάζει την παρακολούθηση επιδόσεων Microsoft SQL, Oracle SQL, MySQL και PostgreSQL.
  4. Έλεγχος βάσης δεδομένων dbWatch Μια εξειδικευμένη οθόνη βάσης δεδομένων που προσφέρει ένα ενοποιημένο front end για όλες τις περιπτώσεις βάσης δεδομένων σας. Λειτουργεί σε Windows, Mac OS και Linux.
  5. Διαχειριστής διαγνωστικής SQL της Idera - Αυτό το εργαλείο παρακολουθεί βάσεις δεδομένων SQL σε φυσικά και εικονικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένης της CPU διακομιστή, της μνήμης, του σκληρού δίσκου και της χρήσης του δικτύου.
  6. Έλεγχος Lepide SQL Server - Ένα πακέτο ελέγχου διακομιστή για την παρακολούθηση παρουσιών SQL που εκτελούνται σε Windows και Windows Server.
  7. SQL Power Tools - Ελαφριά μη προγραμματισμένη λύση παρακολούθησης SQL που καλύπτει διακομιστές βάσεων δεδομένων Oracle SQL Server, Informix και Sybase.
  8. Παρακολούθηση SQL Red-Gate - Αυτό το εργαλείο διαθέτει 40 προκαθορισμένες ειδοποιήσεις για την παρακολούθηση της χρήσης των πόρων μνήμης, της υψηλής CPU, του χώρου στο δίσκο, των σφαλμάτων SQL και των επιδόσεων επιδόσεων ερωτήματος.
  9. Monitor dbForge - Ανακαλύψτε τη χρήση της CPU, τη χρήση της μνήμης, τη δραστηριότητα δίσκου και την καθυστέρηση του IO με αυτό το εργαλείο.
  10. Apex SQL Monitor - Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα παρακολουθεί τους χρόνους εκτέλεσης των συναλλαγών, τον λόγο επιτυχίας cache buffer, τη διαθέσιμη μνήμη, την αξιοποίηση του επεξεργαστή, το προσδόκιμο ζωής σελίδας, το μέγεθος της βάσης δεδομένων και την ανάπτυξη αρχείων καταγραφής.
  11. Spiceworks Παρακολούθηση SQL Server - Παρακολουθήστε μετρήσεις όπως το μέγεθος του SQL Server, τη σύνδεση και την ταχύτητα με αυτό το εργαλείο.

Τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του SQL Server

Κατά την επιλογή των εργαλείων για αυτό το άρθρο, ελήφθη υπόψη η απόδοση και τα χαρακτηριστικά κάθε εργαλείου, η ευκολία χρήσης τους, η υποστήριξή τους και η τεκμηρίωσή τους, καθώς και η αξιοπιστία τους σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών χρήσεων.

1. Αναλυτής απόδοσης της βάσης δεδομένων SolarWinds για SQL Server (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

Αναλυτής απόδοσης της βάσης δεδομένων SolarWinds

Αναλυτής απόδοσης της βάσης δεδομένων SolarWinds για τον SQL Server έχει σχεδιαστεί ως μια ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης διακομιστών για σύγχρονη δικτύωση. Με Αναλυτής απόδοσης της βάσης δεδομένων SolarWinds για τον SQL Server μπορείτε να παρακολουθήσετε SQL Server, MySQL, Μαντείο, DB2, SAP ASE, και Διακομιστές σύννεφων από μία κεντρική θέση. Ένας από τους κύριους στόχους αυτού του προϊόντος είναι η εύρεση της βασικής αιτίας των σφαλμάτων απόδοσης.

Ο χρήστης διαθέτει μια μηχανή συλλογής δεδομένων για να δει τα δεδομένα ακατέργαστου διακομιστή χρήσης. Περιλαμβάνει ένα γράφημα που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η απόδοση έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, η οποία μπορεί να προβληθεί με πέντε μοναδικούς τρόπους (Περίληψη, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ, Μνήμη, Δίσκος, και Δίκτυο). Για να φτάσετε στη βασική αιτία των προβλημάτων απόδοσης, Αναλυτής απόδοσης της βάσης δεδομένων SolarWinds για τον SQL Server σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μετρήσεις όπως χρόνοι αναμονής, χρήστες, αρχεία, και αντικείμενα για να μάθετε ποιο είναι το πρόβλημα.

Τι κάνει Αναλυτής απόδοσης της βάσης δεδομένων SolarWinds για τον SQL Server ένα από τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του SQL Server είναι ότι έχει χαμηλό γενικό κόστος για τους πόρους του συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα έχοντας ελάχιστη επίδραση στην απόδοση του δικτύου σας.

Αναλυτής απόδοσης της βάσης δεδομένων SolarWinds για τον SQL Server δεν είναι μόνο επεκτάσιμη, αλλά μπορεί επίσης να ενσωματωθεί με άλλα εργαλεία όπως SolarWinds Server και εφαρμογή παρακολούθησης και Έλεγχος πόρων αποθήκευσης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να επεκτείνετε την εμπειρία παρακολούθησης με βάση τις δικές σας απαιτήσεις. Αναλυτής απόδοσης της βάσης δεδομένων SolarWinds για τον SQL Server ξεκινάει σε τιμή $ 1.995 (£ 1.529). Υπάρχει επίσης α Δωρεάν δοκιμή 14 ημερών.

Αναλυτής απόδοσης της βάσης δεδομένων SolarWinds για τον SQL ServerΕφαρμογή ΔΩΡΕΑΝ δοκιμής 14 ημερών

2. SentryOne SQL Sentry (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

Sentry One Εικόνα πίνακα εργαλείων SQL

SentryOne SQL Sentry είναι ένα εργαλείο που υιοθετεί μια πιο κλασική προσέγγιση για την παρακολούθηση SQL. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να προβάλετε τις μετρήσεις απόδοσης των διακομιστών να συνδεθείτε στο δίκτυό σας και να κοιτάξετε πιο κοντά σε ερωτήματα που δεν εκτελούν κακή απόδοση. Μπορείτε επίσης να να ανακαλύψετε σημεία συμφόρησης αποθήκευσης και πόρων. Με Ανάλυση μπλοκ SentryOne μπορείς δείτε όλες τις διαδικασίες δέσμευσης από μια ιεραρχική προοπτική ώστε να μπορείτε να βρείτε πιο γρήγορα τη βασική αιτία.

SentryOne SQL Sentry σας βοηθά να μείνετε μπροστά από την καμπύλη με πάνω από 100 συνθήκες ειδοποίησηςμικρό. Μπορείς προσαρμόσετε τα μηνύματα ειδοποίησης για να εμφανίσετε τις ακριβείς πληροφορίες που θέλετε. Αυτή είναι και μια απλή διαδικασία, επειδή το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στο παράθυρο Condition και να επιλέξετε την κατάσταση που θέλετε να προσαρμόσετε, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Μήνυμα αυτί > Επεξεργασία. Όλα τα μηνύματα βασίζονται σε XML.

Μπορείτε να αγοράσετε SentryOne SQL Sentry σαν Αδεια και ένα Συνδρομή. Η Άδεια μπορεί να αγοραστεί για τιμή $ 2.995 (£ 1.912) και η συνδρομή μπορεί να αγοραστεί για τιμή $ 125 (£ 95.80) το μήνα. Υπάρχει επίσης α Δωρεάν δοκιμή 14 ημερών του SentryOne SQL Sentry διαθέσιμες στον ιστότοπό τους.

SentryOne SQL SentryΛήψη 14 ημερών ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή

3. Paessler Λογισμικό παρακολούθησης SQL PRTG (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ)

Εικόνα δικτύου δικτύου PRTG

Έχουμε συνέχεια Paessler SQL λογισμικό παρακολούθησης PRTG, μέρος του PRTG suite, μια οθόνη δικτύου που προσφέρει επίσης μια σειρά λειτουργιών παρακολούθησης SQL. Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να παρακολουθήσετε Microsoft SQL, Oracle SQLMySQL, και PostgreSQL για ενδείξεις υποβάθμισης της απόδοσης. Αυτή η διαδικασία γίνεται απλή επειδή Paessler SQL λογισμικό παρακολούθησης PRTG έχει προδιαμορφώσει πρότυπα αισθητήρων για όλες τις πιο δημοφιλείς βάσεις δεδομένων.

Κάποιοι από αυτούς τους αισθητήρες Paessler SQL λογισμικό παρακολούθησης PRTG έρχεται εξοπλισμένο με έξω από το πλαίσιο περιλαμβάνουν Ο αισθητήρας Microsoft SQL v2, Ο αισθητήρας Oracle SQL v2, MySQL v2 Sensor, PostgreSQL Sensor, και Ο αισθητήρας ADO SQL v2. Κάθε ένας από αυτούς τους αισθητήρες έχει τη δική του μοναδική εμφάνιση και σας παρέχει τις βασικές μετρήσεις που σχετίζονται με αυτόν τον επιμέρους διακομιστή. Για παράδειγμα, το Ο αισθητήρας Microsoft SQL v2 σας λέει το χρόνο εκτέλεσης του αιτήματος, το χρόνο εκτέλεσης του ερωτήματος, τον αριθμό των επηρεαζόμενων γραμμών και το χρόνο διακοπής.

Έξω από αυτά τα μοναδικά εργαλεία αισθητήρων, Paessler SQL λογισμικό παρακολούθησης PRTG διαθέτει επίσης μια σειρά πρόσθετων λειτουργιών όπως ειδοποιήσεις. Μπορείς ειδοποιήσεις χρονοδιαγράμματος για να προσδιορίσετε πότε θα λάβετε ειδοποιήσεις για συμβάντα απόδοσης στους διακομιστές SQL. Μόλις ενεργοποιηθεί μια ειδοποίηση, θα σταλεί ένα κοινοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα. Αν έχετε το Εφαρμογή παρακολούθησης δικτύου PRTG επί iOS και Android, τότε μπορείτε επίσης να λάβετε την ειδοποίηση εκεί.

Paessler SQL λογισμικό παρακολούθησης PRTG είναι μια από τις καλύτερες οθόνες SQL για συσκευές Windows. Υπάρχει μια δωρεάν έκδοση του PRTG Network Monitor που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε μέχρι και 100 αισθητήρες χωρίς κόστος. Από τότε οι τιμές κυμαίνονται από $ 2.850 - $ 14.500 (£ 2.185 - £ 11.117) ανάλογα με τον αριθμό των αισθητήρων που θέλετε. Η φθηνότερη πληρωμένη έκδοση είναι PRTG 1000 που προσφέρει 1000 αισθητήρες για $ 2.850 (£ 2.185). Η μεγαλύτερη έκδοση είναι η PRTG XL1 η οποία προσφέρει απεριόριστους αισθητήρες για $ 14.500 (£ 11.117). Υπάρχει επίσης α Δωρεάν δοκιμή 30 ημερών του Paessler SQL λογισμικό παρακολούθησης PRTG για αξιολόγηση.

Paessler SQL λογισμικό παρακολούθησης PRTGDownload 30 ημερών ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή

4. Έλεγχος βάσης δεδομένων dbWatch

11 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης του SQL Server για το 2020

ο Έλεγχος βάσης δεδομένων dbWatch Το πακέτο δεν αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου γενικού διακομιστή ή παρακολούθησης εφαρμογών. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο σύστημα παρακολούθησης της βάσης δεδομένων.

Αυτό το εργαλείο είναι ικανό να παρακολουθεί μερικές βάσεις δεδομένων ταυτόχρονα και δεν περιορίζεται στη συνεργασία με μία μόνο μάρκα βάσης δεδομένων. Το εργαλείο είναι σε θέση να παρακολουθεί SQL Server, Μαντείο, Sybase, MariaDB, MySQL, και Postgres βάσεων δεδομένων. Επίσης, δεν έχει πρόβλημα στην παρακολούθηση του συντονισμού των συμπλεγμάτων που δημιουργήθηκαν με το Oracle και τον SQL Server. Πρόκειται για μια καθολική λύση που μπορεί να παρακολουθεί τις βάσεις δεδομένων που βασίζονται σε σύννεφο, τις οποίες διαχειρίζεται Azure SQL καθώς και επιτόπιες υλοποιήσεις, μπορεί να χειριστεί ακόμη και υβριδικά περιβάλλοντα.

Το περιβάλλον σας επιτρέπει να προβάλετε ζωντανά δεδομένα σε συμβάντα βάσης δεδομένων και αυτές οι προβολές μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε βάση ανά βάση δεδομένων ή ως συγκεντρωτικά δεδομένα σε μια επιλογή βάσεων δεδομένων ή σε όλες τις βάσεις δεδομένων. Οι προ-γραπτές αναφορές που συνοδεύουν το σύστημα είναι επίσης διαθέσιμες για την εγγραφή τόσο σε μεμονωμένη βάση δεδομένων όσο και σε όλες τις παρουσίες σας.

Δεν έχει σημασία πού εντοπίζονται οι βάσεις δεδομένων σας, επειδή το dbWatch συγκεντρώνει την πρόσβαση σε αυτές, είτε βρίσκονται στο χώρο του, είτε στο Cloud είτε σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία. Το εργαλείο είναι διαθέσιμο για όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων, χάρη σε μια κλιμακούμενη δομή τιμολόγησης. Ωστόσο, καλύπτει το ελάχιστο μέγεθος άδειας δέκα βάσεις δεδομένων, οπότε πιθανότατα δεν θα ήταν κατάλληλο για πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Το λογισμικό για το dbWatch είναι διαθέσιμο για λήψη και εγκαθίσταται Windows, Mac OS, και Linux διακομιστές. Το πακέτο διατίθεται σε τρία επίπεδα.

Το χαμηλότερο από αυτά, dbWatch Essentials, θα σας δώσει παρακολούθηση του SQL Server και θα καλύψει επίσης κάθε άλλη υλοποίηση του ΣΔΒΔ. Το επόμενο σχέδιο επάνω, dbWatch Professional, περιλαμβάνει αυτοματοποίηση συντήρησης και λειτουργίες διαχείρισης αρχείων SQL Server και Oracle. Το κορυφαίο πακέτο, dbWatch Enterprise, διαθέτει όλες τις δυνατότητες των κάτω δύο πακέτων συν την υποστήριξη συμπλέγματος, την παρακολούθηση της ασφάλειας μέσω της υπηρεσίας καταλόγου Active Directory, την αυτοδιάθεση βάσεων δεδομένων και τη δυνατότητα εξαγωγής δεδομένων σε μορφή CSV για εισαγωγή στο Excel. Μπορείτε να δοκιμάσετε το dbWatch Essentials χωρίς κίνδυνο σε μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

5. Idera διαγνωστικός διαχειριστής SQL

Διαχειριστής διαγνωστικής SQL της Idera

Αν ψάχνετε για περισσότερα από ένα ειδικό προϊόν λογισμικού παρακολούθησης SQL στη συνέχεια Διαχειριστής διαγνωστικής SQL της Idera είναι το προϊόν για εσάς. Με Διαχειριστής διαγνωστικής SQL της Idera μπορείτε να παρακολουθείτε βάσεις δεδομένων SQL σε φυσικά και εικονικά περιβάλλοντα. Μπορείτε να δείτε πληροφορίες απόδοσης σχετικά με διακομιστή CPU, μνήμη, σκληρός δίσκος, και χρήση του δικτύου. Με αυτές τις πληροφορίες μπορείτε να διαπιστώσετε αν αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένας διακομιστής.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το πρόγραμμα, θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε Πρόσθετο πρόγραμμα περιήγησης ερωτήματος SQL. Αυτό το πρόσθετο σάς βοηθά να ανακαλύψετε και να διαγνώσετε ερωτήματα SQL που έχουν κακή απόδοση. Κάνει αυτό δημιουργώντας μια γραφική αναπαράσταση των δεδομένων έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει πιο καθαρά.

Οι προειδοποιητικές ειδοποιήσεις είναι ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά που προσφέρει Idera διαγνωστική παρακολούθηση SQL. Μπορείς να ορίσετε προσαρμοσμένα κατώτατα όρια για μια ειδοποίηση για να λάβετε μια ειδοποίηση μόλις γίνει αυτή η προϋπόθεση ενεργοποίησης. Αυτό το προϊόν σας παρέχει επίσης συμβουλές από ειδικούς, έτσι ώστε, όταν εμφανιστεί ένα πρόβλημα, μπορείτε να εκτελέσετε μια αυτόματη δέσμη ενεργειών για να λύσετε το πρόβλημα. Υπάρχει επίσης ειδική καθοδήγηση και περιεχόμενο στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν να διορθώσετε προβλήματα επιδόσεων καθώς εμφανίζονται.

Διαχειριστής διαγνωστικής SQL της Idera είναι διαθέσιμο για Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2008 SP2Windows 7, Windows Server 2008 R2, Server 2012, παράθυρα 8, Windows 8.1Server 2012 R2, Windows 10, και Windows Server 2016. Μπορείτε να αγοράσετε μία άδεια χρήσης του Idera SQL Diagnostic Manager για $ 1.996 (£ 1.530). Υπάρχει επίσης α Δωρεάν δοκιμή 14 ημερών.

6. Έλεγχος Lepide SQL Server

Έλεγχος Lepide SQL Server

Έλεγχος Lepide SQL Server παρέχει μια σταθερή εμπειρία ελέγχου διακομιστή για την παρακολούθηση παραδειγμάτων SQL. Με Έλεγχος Lepide SQL Server όλες οι αλλαγές που έγιναν στη διαμόρφωση του SQL χρήστες, δικαιώματα, ενεργοποιεί, βάσεων δεδομένων, και logins αποθηκεύονται ως δεδομένα ελέγχου. Αυτό είναι καλό για την παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο οι ρυθμίσεις του SQL αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και διατηρώντας την κορυφή του τι συμβαίνει.

ο Έλεγχος Lepide SQL Server πλατφόρμα σας επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε την υγεία των συνδεδεμένων Servers SQL. Έλεγχος Lepide SQL Server παρακολουθεί τους διακομιστές και σας παρέχει δεδομένα χρήση, χρήση επεξεργαστή, συνδέσεις, και ποσοστά σφάλματος. Αν ένας διακομιστής πέσει κάτω, τότε θα ειδοποιηθείτε με μια ειδοποίηση. Οι ειδοποιήσεις αποστέλλονται ως ενημερώσεις κονσόλας, ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, και push κοινοποιήσεις από την εφαρμογή LepideAuditor.

Μπορείτε να κάνετε λήψη Έλεγχος Lepide SQL Server επί Windows 7, παράθυρα 8, Windows 8.1, Windows 10, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, και Windows Server 2016. Εάν θέλετε να μάθετε την τιμή του Παρακολούθηση διακομιστή Lepide τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με την ομάδα πωλήσεων. Lepide επίσης a δωρεάν δοκιμή αυτού του λογισμικού.

7. Ηλεκτρικά εργαλεία SQL

Εικόνα εργαλείων SQL Power

SQL Power Tools είναι ένα μη πρακτική λύση παρακολούθησης SQL που είναι αφιερωμένο στο να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ. Με SQL Power Tools μπορείτε να παρακολουθήσετε Oracle SQL Server, Informix, και Διακομιστές βάσεων δεδομένων Sybase με ελάχιστη επίδραση στους πόρους του διακομιστή σας. Ο αντίκτυπος κρατιέται στο ελάχιστο, επειδή το λογισμικό χρησιμοποιεί παρεμβολές πακέτων για την ανάλυση της απόδοσης του διακομιστή.

Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν από το SQL Power Tools περιλαμβάνει χρόνος απόκρισης, IP προορισμού, source IPώρα έναρξης, τέλος χρόνου, βάση δεδομένων, σειρές επέστρεψαν, αποσταλεί τα byte, και αποστέλλονται τα πακέτα. Αυτό είναι ένα μεγάλο σύνολο δεδομένων που σας δίνει όλα όσα χρειάζεστε για να ελέγξετε την απόδοση μιας βάσης δεδομένων.

Ένας από τους βασικούς τομείς SQL Power Tools επικεντρώνεται στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου. Αυτό το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο Σύνθετη ανάλυση συμπεριφοράς SQL και Ανάλυση συμπεριφοράς χρηστών οντοτήτων (UEBA). Όταν ένας εισβολέας προσπαθεί να παραβιάσει το δίκτυό σας, αυτά τα δύο θα αναγνωρίσουν την απειλή και θα τα σταματήσουν αμέσως. Αυτό κάνει SQL Power Tools μια καλή λύση για τη διασφάλιση των διακομιστών σας όσο και την παρακολούθησή τους.

Συνολικά SQL Power Tools είναι ένα προϊόν που πρέπει να εξετάζεται από οποιονδήποτε οργανισμό που θέλει να συνδυάσει μια λύση παρακολούθησης επιδόσεων με πρόσθετες δυνατότητες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Windows. Για να δείτε την τιμή του SQL Power Tools θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με την ομάδα πωλήσεων. Μπορείς ζητήστε δωρεάν δοκιμή.

8. Οθόνη SQL Red-Gate

Redgate SQL Monitor

Παρακολούθηση SQL Red-Gate είναι μια λύση παρακολούθησης SQL που προσφέρει μία από τις πιο σύγχρονες εμπειρίες παρακολούθησης σε αυτόν τον κατάλογο. Παρακολούθηση SQL Red-Gate σας δίνει ένα Συνολική επισκόπηση που σας επιτρέπει να δείτε την υγεία των συνδεδεμένων διακομιστών από ένα παράθυρο. Αυτή η προβολή δείχνει α έγχρωμη κωδικοποίηση της προβολής της υγείας του διακομιστή σε όλο το δίκτυό σας. Σε περίπτωση που ένας διακομιστής είναι εκτός λειτουργίας, θα γίνει κόκκινο με ένα μήνυμα σφάλματος. Τα μηνύματα σφαλμάτων περιλαμβάνουν μια ειδοποίηση όπως "Έρευνα με παρατεταμένα χρονικά διαστήματα. sharepoint από 4:22 ".

Η Red-Gate αναγνωρίζει ότι ακόμη και με αυτήν την Παγκόσμια άποψη είναι δύσκολο να παρακολουθείτε ένα ζωντανό δίκτυο και γι 'αυτό έχουν τη δική τους σύστημα ειδοποιήσεων. ο σύστημα ειδοποιήσεων συνοδεύεται από 40 προρυθμισμένες ειδοποιήσεις και μπορεί επίσης να προσαρμοστεί για να σας στείλει ειδοποιήσεις μόλις ξεπεραστεί κάποιο συγκεκριμένο όριο. Μπορείτε να ορίσετε κατώτατα όρια για χρήση πόρων μνήμης, υψηλή CPUχώρος στο δισκοSQL σφάλματα, και ζητήματα απόδοσης ερωτήματος.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πράγματα σχετικά με αυτό το προϊόν είναι το πόσο σαφή και παρθένα είναι τα γραφήματα και οι οπτικές απεικονίσεις. Καθιστούν εύκολη την ταχεία παρακολούθηση της υγείας του διακομιστή σας. Υπάρχει επίσης μια ενότητα αναφοράς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων σας για μελλοντική ανάλυση. Μπορείς εξαγωγή αναφορών σε PDF και προγραμματίζετε να σας στέλνουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο μέλλον.

Σε οργανισμούς όπου η ορατότητα από πάνω προς τα κάτω σε πολλές διαφορετικές διακομιστές είναι ζωτικής σημασίας, Παρακολούθηση SQL Red-Gate είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η παγκόσμια προβολή θα σας προσφέρει αυτή την εμπειρία παρακολούθησης του ταμπλό πυρήνα που σας κρατάει πάνω από όλα όσα συμβαίνουν. Θα πρέπει να ζητήσετε ένα απόσπασμα από την ιστοσελίδα της εταιρείας για να δείτε την τιμή. Μπορείτε να αξιολογήσετε το λογισμικό τους σε ένα Δωρεάν δοκιμή 14 ημερών.

9. Monitor dbForge

dbforge Monitor

Monitor dbForge είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης SQL για Windows που παρέχει μια απλή και σύγχρονη εμπειρία παρακολούθησης SQL. Monitor dbForge απολύτως καρφώνει την προοπτική από πάνω προς τα κάτω που απαιτείται από ένα μεγαλύτερο δίκτυο με μια ειδική καρτέλα Επισκόπηση. Στην καρτέλα Επισκόπηση, μπορείτε να προβάλετε βασικές μετρήσεις όπως Χρήση CPU, χρήση της μνήμης, δραστηριότητα δίσκου, και IO λανθάνουσα κατάσταση.

Αν θέλετε να εμβαθύνετε στη μελέτη και να γράφετε για μεμονωμένα αρχεία βάσης δεδομένων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα Δεδομένα IO. Μέσω της καρτέλας Δεδομένα IO, μπορείτε βλέπε τα συνολικά δεδομένα διαβάζει και γράφει, αφάνεια, και μετρήσεις εισόδου / εξόδου. Ομοίως, το Περιμένετε Στατιστικά η καρτέλα έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σας ενημερώσει για τις ώρες αναμονής και αναμονής για να εντοπίσετε πόρους που επηρεάζουν δυσμενώς την απόδοση του διακομιστή.

Όσον αφορά τα ερωτήματα, Monitor dbForge έχει το δικό του Αναλυτής απόδοσης ερωτήματος SQL για να διατηρήσετε καρτέλες στη βελτιστοποίηση πόρων. ο Αναλυτής απόδοσης ερωτήματος SQL αναζητεί ερωτήματα έντασης πόρων τα οποία κατακλύζουν το σύστημα έτσι ώστε να μην μπορεί να αντιμετωπίσει ολόκληρο το φόρτο εργασίας του. Μπορείτε να δείτε το κείμενο του ερωτήματος και τα δεδομένα προφίλ ερωτήματος, ώστε να μπορείτε να το ξαναγράψετε για να υποστηρίξετε τον διακομιστή σας καλύτερα.

Ολα για όλα, Monitor dbForge είναι το ιδανικό εργαλείο για χρήστες που θέλουν να δουν σε βάθος μετρήσεις χωρίς να βασίζονται σε πάρα πολλές σύνθετες οθόνες. Για να τρέξει Monitor dbForge χρειάζεσαι Microsoft SQL Server Management Studio 2012, 2014, 2016, ή 2017. Πρέπει επίσης να έχετε εγκαταστήσει το .NET Framework 4.5.2. Μπορείς Κατεβάστε το dbForge Monitor δωρεάν.

10. Apex SQL Monitor

ApexSQL Monitor

Apex SQL Monitor είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης του SQL Server που σας επιτρέπει να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε προβλήματα λόγω κακής απόδοσης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μετρήσεις όπως πιο μακροπρόθεσμες συναλλαγές, μνήμη cache buffer hit, διαθέσιμη μνήμη, χρήση του επεξεργαστή, προσδόκιμο ζωής, μέγεθος της βάσης δεδομένων, και ημερολογιακή ανάπτυξη. Αυτές οι πληροφορίες εμφανίζονται σε μικρά γράμματα. Αυτά μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθούν από τα γραφήματα από άλλο λογισμικό, αλλά είναι ακόμα ικανοποιητικά.

Η παρακολούθηση ερωτήσεων είναι κάτι για το οποίο Apex SQL Monitor προσφέρει πλήρη υποστήριξη. Για παράδειγμα, μπορείτε να καταγράψετε τους χρόνους αναμονής για ερωτήματα μεμονωμένα και να μπλοκάρετε τα ερωτήματα. Μπορείτε επίσης να προβολή της απόδοσης ιστορικού ερωτήματος να αναζητήσουμε περιοχές όπου η απόδοση είναι ιδιαίτερα φτωχή.

Η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή του Apex SQL Monitor είναι η δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων μετρήσεων. Μπορείς να δημιουργήσετε και να μετρήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες μετρήσεις ανάλογα με τις ανάγκες του περιβάλλοντος παρακολούθησης. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εισαγάγετε το όνομα της προσαρμοσμένης μέτρησης, μια σύντομη περιγραφή και μια κατηγορία, μια μονάδα, ακολουθούμενη από το κείμενο του ερωτήματος σας.

Apex SQL Monitor λειτουργεί με μοντέλο τιμολόγησης ανά περίπτωση. Για μια περίπτωση η τιμή είναι $ 499 (£ 382), αλλά αν αγοράσετε δύο έως τέσσερα τότε αυτό πέφτει στα $ 399 (£ 305). Η αγορά για πέντε έως εννέα περιπτώσεις γίνεται $ 349 (£ 267) ανά περίπτωση και $ 299 (£ 229) όταν αγοράζετε για 10-19 περιπτώσεις. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε για 20+ περιπτώσεις, αλλά θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με την ομάδα πωλήσεων. Υπάρχει επίσης α δωρεάν δοκιμή διαθέσιμη για λήψη.

11. Spiceworks Παρακολούθηση SQL Server

Spiceworks Παρακολούθηση SQL Server

Spiceworks Παρακολούθηση SQL Server είναι ένα δωρεάν εργαλείο παρακολούθησης διακομιστών που είναι δημοφιλές στις μικρότερες επιχειρήσεις. Με Spiceworks Παρακολούθηση SQL Server μπορείτε να παρακολουθείτε μετρήσεις όπως Μέγεθος του SQL Server, σύνδεση, και Ταχύτητα. Αν ψάχνετε να παρακολουθήσετε την υγεία των συνδεδεμένων διακομιστών τότε δεν πρέπει να κοιτάξετε πέρα ​​από αυτή την πλατφόρμα. ο ο πίνακας ελέγχου είναι πλήρως προσαρμόσιμος και μπορείτε να δημιουργήσετε μικροεφαρμογές για να παρακολουθήσετε την ακριβή υποδομή που θέλετε.

Μόλις ληφθούν τα δεδομένα από ένα διακομιστή, μπορούν να προβληθούν στη συνέχεια προσαρμόσιμα διαγράμματα και γραφήματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να δείτε πώς η απόδοση ενός διακομιστή έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Ο έλεγχος των διακομιστών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σας επιτρέπει να δείτε τα σημάδια της υποβάθμισης της απόδοσης νωρίτερα.

Οργανισμοί που αναζητούν ελαφρύ αλλά καλά σχεδιασμένο Παρακολούθηση του SQL Server η εμπειρία θα ήταν δύσκολο να πάει στραβά με το Spiceworks SQL Server Monitoring. Μπορείτε να κάνετε λήψη Spiceworks Παρακολούθηση SQL Server εργαλείο δωρεάν.

Τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης SQL Server Σύγκριση: Η ετυμηγορία

Αυτό ολοκληρώνει την ματιά μας στα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης SQL για το 2018. Από όλα τα εργαλεία που αναφέρονται σε αυτόν τον κατάλογο συνιστούμε Αναλυτής απόδοσης της βάσης δεδομένων SolarWinds για τον SQL Server και SentryOne SQL Sentry. Κάθε ένα από αυτά τα εργαλεία προσφέρει μια εμπειρία παρακολούθησης της υγείας του διακομιστή που μπορεί να λειτουργήσει καλά σε οποιοδήποτε περιβάλλον μεγέθους. Το χαρακτηριστικό αυτόματης ανακάλυψης του πρώτου καθιστά αυτή την ιδιαίτερα απλή διαδικασία.

Ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις σας, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε μια σειρά από δωρεάν δοκιμές πριν κάνετε μια αγορά. Εάν εργάζεστε σε ένα μικρό δίκτυο τότε είναι ιδανικό να δοκιμάσετε ένα εργαλείο όπως το Paessler SQL λογισμικό παρακολούθησης PRTG λόγω της ελεύθερης έκδοσης του. Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε ένα προϊόν με το οποίο είστε άνετοι να παρακολουθείτε πριν κάνετε μια αγορά. Στο τέλος της ημέρας, η άνεσή σας με το πρόγραμμα θα καθορίσει πόσο αποτελεσματικό θα είναι όταν το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 88