Ofte stillede spørgsmål om VPN

Hvorfor skal jeg betale for en VPN? Der er gratis derude?

Der er mange muligheder for VPN-priser, og der er også mange gratis tjenester. Ofte er de gratis tjenester lidt mere fjernet som en proxy-tjeneste.


Et af de største gratis VPN-plug-ins er Hola Unblocker, et meget populært værktøj til at få adgang til geo-blokerede websteder. I midten af ​​2015 blev det afsløret, at virksomheden solgte gratis brugers båndbredde uvidende om dem. Dette er noget man skal være opmærksom på, når man bruger et gratis program.

Vil en VPN arbejde i Kina?

Dette er svært at besvare. Det afhænger af den VPN-udbyder, du vælger. Nogle VPN-udbydere er blevet blokeret eller forbudt. Hvis du tjekker ressourcen GreatFire.org, kan du finde en liste over websteder, der er blokeret. Blandt denne liste er flere VPN-udbyders websteder. Dette gør det vanskeligt at få adgang til midlerne til at downloade softwaren. Hvis du rejser til Kina og gerne vil bruge en VPN, mens du er der, anbefaler vi at downloade den, inden du rejser.

Hvordan er en VPN forskellig fra en proxytjeneste?

En VPN er mere fuldt udstyret stykke software, der krypterer hele trafikken. En proxy skifter bare din IP-adresse rundt.

Har nogen nogensinde været i problemer med at bruge VPN'er?

Ja, men det er sjældent. Der har været nogle tilfælde, hvor internetcensorer i Kina har forsøgt at begrænse adgangen til VPN-tjenester og deres websteder. UAE har også udsendt advarsler til folk, der bruger VPN'er.

Senest i Danmark blev to websteder taget offline, og deres ejere blev arresteret for at offentliggøre guider til brug af den ulovlige dampningstjeneste Popcorn Time. Webstederne indeholdt også guider til brug af VPN'er.

Er der nogen juridiske konsekvenser, hvis jeg bruger en VPN?

Generelt vil brug af en VPN ikke få dig i nogen juridiske problemer, medmindre du bor i et land, der udtrykkeligt har forbudt teknologien. Det er muligt at udføre ulovlig aktivitet ved hjælp af en VPN, ikke mere end det er muligt at gøre det med en regelmæssig forbindelse.

Nogle VPN'er træffer foranstaltninger for at sikre, at der ikke sker ulovlig aktivitet eller svig på deres tjeneste. Dette kan omfatte tidsstempler, når du logger ind og ud eller logger din originale IP og den, du opretter forbindelse. Det er sjældent, at en VPN overvåger eller logger de websteder, du besøger. Sørg for at kontrollere logpolitikken for enhver VPN, før du bruger den.

Er det vanskeligt at oprette en VPN?

De fleste VPN-udbydere gør det nu så let som muligt at downloade og lancere en VPN-tjeneste, ligesom ethvert stykke software. Når du konfigurerer, finder du normalt, at standardindstillingerne gør det let at komme i gang. Derfra kan du ændre indstillinger som VPN-protokoller til din smag.

Vil en VPN påvirke mine internethastigheder?

Ja, det kan, men alt dette afhænger af en række faktorer, såsom styrken af ​​din egen internetforbindelse og server latenstid. Hvis du opretter forbindelse til en server længst væk, kan det skabe nogle forsinkelser med overførsel af data. Hver gang du bruger nogen krypteringsværktøjer, kan det potentielt bremse din forbindelse, men med forbedring af software bliver forskellen ubetydelig.

Kan jeg bruge en VPN til at få adgang til streamingwebsteder som Netflix?

Ja. Med en VPN kan du ændre din IP-adresse. For eksempel, hvis du bor i Storbritannien og gerne vil have adgang til det amerikanske Netflix-katalog, kan du vælge en USA-baseret IP-adresse og søge frit derfra. Tilsvarende kan du gøre det, hvis du bor i et land, hvor Netflix endnu ikke er tilgængelig. Du bliver stadig nødt til at købe et abonnement. Opdatering:  Fra begyndelsen af ​​2016 er Netflix US begyndt at blokere mange VPN'er, nogle fungerer stadig, og der er andre måder at få adgang såsom en Smart DNS. Du kan læse mere her om Netflix VPN unblocking og Smart DNS.

Jeg har intet at skjule, så hvorfor har jeg brug for mere sikkerhed online som en VPN?

Hacks og dataovertrædelser er ti kroner. Det er let at føle, at du ikke har noget at skjule, før noget er taget eller stjålet. Noget så simpelt som din Facebook-adgangskode er værdifuld. Vil du nogensinde fortælle en fremmed dine adgangskoder og give dem loginoplysningerne til dine online banktjenester?

Vil en VPN garantere at jeg forbliver privat og sikker?

Intet er 100% sikkert. Enhver cybersecurity-ekspert vil fortælle dig dette. Det betyder ikke, at du ikke bør gøre en indsats for at beskytte din browsing og onlinekonti. En VPN vil kryptere din trafik for at give ekstra beskyttelse og skjule din originale IP-adresse, men den garanterer ikke fuldstændig og total sikkerhed online.

Hvad er et virtuelt privat netværk?

Et virtuelt privat netværk, eller VPN, er et sikkerheds- og privatlivsværktøj, der giver brugerne et ekstra lag af beskyttelse online. En VPN består af et netværk af servere, som brugeren kan oprette forbindelse til for at kryptere deres trafik og skjule deres IP-adresse.

I stedet for at oprette forbindelse til en almindelig offentlig server, kan du oprette forbindelse til en af ​​din VPN-udbyders servere globalt, dette afhænger af, hvad din udbyder tilbyder.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 17 =