Veelgestelde vragen over VPN

Waarom zou ik betalen voor een VPN? Er zijn er gratis?

Er zijn veel opties voor VPN-prijzen en er zijn ook veel gratis services. Vaak zijn de gratis services een beetje meer uitgekleed als een proxy-service.


Een van de grootste gratis VPN-plug-ins is Hola Unblocker, een zeer populaire tool voor toegang tot geografisch geblokkeerde sites. Medio 2015 werd bekend dat het bedrijf de bandbreedte van gratis gebruikers aan hen verkocht zonder dat ze het wisten. Dit is iets om op te letten bij het gebruik van een gratis programma.

Zal een VPN in China werken?

Dit is moeilijk te beantwoorden. Het hangt af van de VPN-provider die u kiest. Sommige VPN-providers zijn geblokkeerd of verbannen. Als u de GreatFire.org-bron aanvinkt, kunt u een lijst met geblokkeerde sites vinden. Onder deze lijst bevinden zich de sites van verschillende VPN-providers. Dit maakt het moeilijk om toegang te krijgen tot de middelen om de software te downloaden. Als je naar China reist en een VPN wilt gebruiken terwijl je daar bent, raden we aan het te downloaden voordat je vertrekt.

Hoe verschilt een VPN van een proxy-service?

Een VPN is een stuk uitgebreider stuk software dat uw hele verkeer versleutelt. Een proxy schakelt gewoon uw IP-adres om.

Heeft iemand ooit problemen gehad met het gebruik van VPN's?

Ja, maar dit is zeldzaam. Er zijn enkele gevallen geweest waarin internetcensors in China hebben geprobeerd de toegang tot VPN-diensten en hun websites te beperken. De VAE heeft ook waarschuwingen afgegeven aan mensen die VPN's gebruiken.

Meer recentelijk werden in Denemarken twee sites offline gehaald en hun eigenaren gearresteerd voor het publiceren van gidsen voor het gebruik van de illegale stoomservice Popcorn Time. De sites bevatten ook handleidingen voor het gebruik van VPN's.

Zijn er juridische implicaties als ik een VPN gebruik?

Over het algemeen brengt het gebruik van een VPN u niet in juridische problemen, tenzij u in een land woont dat de technologie expliciet heeft verboden. Het is mogelijk om illegale activiteiten uit te voeren met behulp van een VPN, net zo min als met een normale verbinding.

Sommige VPN's nemen maatregelen om ervoor te zorgen dat er geen illegale activiteiten of fraude in hun service plaatsvinden. Dit kan tijdstempels zijn van wanneer u zich hebt aangemeld of afgemeld of uw oorspronkelijke IP-adres en het IP-adres dat u gebruikt. Het is zeldzaam dat een VPN de sites die u bezoekt bewaakt of registreert. Zorg ervoor dat u het logboekbeleid van een VPN controleert voordat u het gebruikt.

Is het moeilijk om een ​​VPN in te stellen?

De meeste VPN-providers maken het nu zo eenvoudig mogelijk om een ​​VPN-service te downloaden en te starten, net als elk ander stukje software. Wanneer u instelt, zult u meestal merken dat de standaardinstellingen het gemakkelijk maken om te beginnen. Van daaruit kunt u instellingen zoals de VPN-protocollen naar wens wijzigen.

Heeft een VPN invloed op mijn internetsnelheden?

Ja, dat kan, maar dit hangt allemaal af van verschillende factoren, zoals de sterkte van uw eigen internetverbinding en serverlatentie. Als u verbinding maakt met een server die het verst weg is, kan dit latentieproblemen veroorzaken bij het overbrengen van gegevens. Tegelijkertijd, wanneer u coderingshulpmiddelen gebruikt, kan dit uw verbinding mogelijk vertragen, maar met het verbeteren van software wordt het verschil te verwaarlozen.

Kan ik een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot streaming-sites zoals Netflix?

Ja. Met een VPN kunt u uw IP-adres wijzigen. Als u bijvoorbeeld in het VK woont en toegang wilt krijgen tot de Amerikaanse Netflix-catalogus, kunt u een in de VS gevestigd IP-adres selecteren en vanaf daar vrij browsen. U kunt dit ook doen als u in een land woont waar Netflix nog niet beschikbaar is. U moet nog steeds een abonnement aanschaffen. Bijwerken:  Vanaf begin 2016 is Netflix VS begonnen met het blokkeren van veel VPN's, sommige werken nog steeds en er zijn andere manieren om toegang te krijgen, zoals een slimme DNS. Je kunt hier meer lezen over Netflix VPN-deblokkering en Smart DNS.

Ik heb niets te verbergen, dus waarom heb ik online meer beveiliging nodig, zoals een VPN?

Hacks en datalekken zijn tien per cent. Het is gemakkelijk om het gevoel te hebben dat je niets te verbergen hebt totdat er iets wordt ingenomen of gestolen. Iets eenvoudigs als uw Facebook-wachtwoord is waardevol. Zou u een vreemdeling ooit uw wachtwoorden vertellen en de inloggegevens aan uw online bankdiensten verstrekken??

Zal een VPN garanderen dat ik privé en veilig blijf?

Niets is 100% veilig, elke cybersecurity-expert zal u dit vertellen. Dat betekent niet dat u geen moeite zou moeten doen om uw browsings- en online-accounts te beschermen. Een VPN codeert uw verkeer om extra bescherming te bieden en uw oorspronkelijke IP-adres te verbergen, maar het garandeert geen volledige en totale veiligheid online.

Wat is een virtueel particulier netwerk?

Een virtueel privénetwerk of VPN is een beveiligings- en privacytool die gebruikers een extra laag online bescherming biedt. Een VPN bestaat uit een netwerk van servers waarmee de gebruiker verbinding kan maken om zijn verkeer te coderen en zijn IP-adres te verbergen.

In plaats van verbinding te maken met een reguliere openbare server, kunt u verbinding maken met een van de servers van uw VPN-provider wereldwijd, dit hangt af van wat uw provider aanbiedt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6