Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας διακομιστή αποθήκευσης cloud σε ένα κλάσμα του κόστους

αποθήκευση pod
Εάν εκτελείτε μια επιχείρηση μικρού ή μεσαίου μεγέθους που απαιτεί πολλή ψηφιακή αποθήκευση, θα έρθει η ώρα όταν χρειάζεστε το δικό σας σύννεφο. Είτε πρόκειται για αποθήκευση για πελάτες είτε για αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων της εταιρείας, οι μεγάλοι παροχείς ονόματος δεν είναι φθηνοί. Πιθανώς σκέφτεστε Amazon S3, Dell, Sun, EMC και NetApp, μεταξύ άλλων.


Αλλά αν θέλετε πραγματικά να μειώσετε το κόστος, πάρτε την πρόκληση στα χέρια σας. Με λίγα κόλπα και κάποια τεχνογνωσία, μπορείτε να πάρετε τα πεντακύτταρα της αποθήκευσης για μόλις το ένα δέκατο της τιμής, όπως οποιαδήποτε από αυτές τις μεγάλες μάρκες ονόματος.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά βασικά συστατικά:

 • Καταναλωτές σκληρούς δίσκους για να κρατήσει το κόστος χαμηλό
 • Εύκολα διαθέσιμα συστατικά εμπορευμάτων
 • Διαστημικά αποδοτικά ράφια και κιβώτια
 • Ελεύθερο λογισμικό
 • HTTPS για την αποθήκευση και την ανάκτηση δεδομένων

Αυτή η μέθοδος δοκιμάστηκε και δοκιμάστηκε από την BackBlaze, εταιρεία δημιουργίας αντιγράφων σύννεφων που πρωτοστάτησε σε αυτό το σχήμα. Θα δανειστούμε βαριά από τη γνώση που η BackBlaze μοιράστηκε γενναιόδωρα με τον κόσμο.

Δίσκοι και εξαρτήματα

Όταν απογυμνώνεται από τα πάντα, εκτός από τη βασική λειτουργία αυτού που κάνουν όλα τα μεγάλα εμπορικά σήματα επιχειρήσεων, αυτό που παίρνετε είναι τόσο απλό όσο η μεταφορά δεδομένων προς και από σκληρό δίσκο μέσω του διαδικτύου. Εάν χτίζετε το δικό σας διακομιστή σύννεφο, οι σκληροί δίσκοι που αγοράζετε θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το σημείο τιμής και θα συνθέσουν τη χονδρική εκτίμηση τουλάχιστον κατά το ήμισυ και όσο το 80% της επένδυσής σας.

οδηγεί σε pod

Το λογισμικό είναι δωρεάν, οπότε το υπόλοιπο προέρχεται από το περίβλημα, τα ράφια και όλα τα εξαρτήματα. Ο σχεδιασμός ανοιχτού κώδικα για το νεότερο περίβλημα της Backblaze ισχυρίζεται ότι μπορεί να μειώσει το κόστος σε μόλις 3,6 σεντ ανά GB χώρου αποθήκευσης, συνολικής χωρητικότητας 240TB με όλους τους 60 δίσκους. Οι λοβοί κάθονται σε ράφια των 4U και ο σχεδιασμός 6.0 εκτείνεται μερικά εκατοστά πέρα ​​από την άκρη, οπότε σκεφτείτε πόσο διάστημα έχετε στο χώρο server σας.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα από αυτά τα "προκατασκευασμένα" προκατασκευασμένα για $ 3.000 έως $ 7.000, ανάλογα με το πόσες υποδοχές σκληρού δίσκου χρειάζεστε, από 45 Drives ή Blackblaze. Με το pre-built pod, το μόνο άλλο πράγμα που πρέπει να αγοράσετε είναι οι πραγματικοί σκληροί δίσκοι.

Ή μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Για ένα βύσμα 6ης γενιάς με 60 σκληρούς δίσκους, οι πλήρεις λίστες μαζί με εκτιμώμενες τιμές μπορούν να βρεθούν σε αυτό το PDF. Τα περισσότερα εξαρτήματα μπορούν να βρεθούν στο Newegg και στο Amazon, αλλά ορισμένα θα προέλθουν από ειδικούς διανομείς ή συμβασιούχους κατασκευαστές.

Ενώ τα εξαρτήματα διαφέρουν για κάθε έκδοση του σχεδιασμού του Backblaze, ακολουθεί μια γενική περιγραφή όλων όσων χρειάζεστε:

 • 4U πλαίσιο
 • Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος
 • Διακόπτης έναρξης / λήξης
 • Ανεμιστήρας θήκης
 • Αμορτισέρ
 • Ανεμιστήρες
 • Μητρική πλακέτα
 • Ανεμιστήρας CPU
 • CPU (Intel)
 • 8GB RAM
 • Πλέγματα πολλαπλασιαστών θυρών
 • Κάρτες SATA III
 • SATA III καλώδια
 • Καλωδίωση
 • Βίδες και καλώδια

Συνέλευση

θήκη αποθήκευσης σε rack 4u
Μόλις έχετε όλα τα εξαρτήματα, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση. Μπορείτε να κάνετε λήψη των παρακάτω από το BackBlaze:

 • Διαγράμματα καλωδίωσης (αρχείο ZIP)
 • Διαδρομές καλωδίωσης (αρχείο ZIP)
 • Δημιουργία βιβλίου (PDF)

Όλα σε όλα τα 60-drive εγκατάστασης κοστίζουν περίπου 3.500 δολάρια σύμφωνα με το BackBlaze. Θυμηθείτε ότι δεν περιλαμβάνει τους δίσκους. Με 45 σκληρούς δίσκους 4TB, ο συνολικός λογαριασμός ξεπερνά τα 10.500 δολάρια, λέει η εταιρεία.

Σημειώστε ότι σε μια προηγούμενη σχεδίαση, το BackBlaze χρησιμοποίησε μια εγκατάσταση απευθείας καλωδίων, στην οποία όλοι οι σκληροί δίσκοι συνδέονται απευθείας με μια κάρτα SATA ROCKET 750. Αργότερα, επέστρεψαν στην αρχική διαμόρφωσή τους, η οποία χρησιμοποιεί backplanes πολλών πολλαπλών θυρών που κατέχουν πέντε μονάδες το καθένα. Ανάλογα με το τι υλικό είναι διαθέσιμο σε τι τιμή, και οι δύο είναι καλές επιλογές.

Δημιουργία σύννεφου

Τώρα λοιπόν έχετε δημιουργήσει έναν τεράστιο διακομιστή αποθήκευσης για ένα μέρος του τι θα σας κοστίσει για να χρησιμοποιήσετε διακομιστές κάποιου άλλου, αλλά θα πρέπει να το καταστήσετε ένα cloud που είναι προσβάσιμο στους πελάτες, το προσωπικό και / ή τις εφαρμογές.

Ας εργαστούμε από κάτω προς τα πάνω. Το Backblaze συνιστά το 64-bit Debian Linux ως λειτουργικό σύστημα. Το εργαλείο fdisk χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός διαμερίσματος ανά μονάδα δίσκου. Εάν αγοράσατε ένα από τα προκατασκευασμένα λοβό, πολλοί από τους οδηγούς θα έρθουν προεγκατεστημένοι. Οι μονάδες είναι συγκεντρωμένες σε ομάδες των 15 σε τόμους RAID6 με δύο μονάδες ισοτιμίας το καθένα χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα mdadm.

Τώρα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στο σύστημα αρχείων JFS ή ext4. Το Ext4 είναι πιο κοινό, αλλά το JFS είναι αυτό που χρησιμοποιεί το BackBlaze. Κάθε pod διαθέτει τη δική του διεύθυνση IP HTTPS, η οποία είναι ο τρόπος με τον οποίο θα έχει πρόσβαση. Το ext4 υποστηρίζει έως 1EiB, αλλά το αντίγραφο αντιγράφων e2fsprogs υποστηρίζει μόνο 16TB. Το κτίριο από την πηγή χρησιμοποιώντας τη σημαία 64bit λύνει αυτό.

Μόλις όλα αυτά είναι στη θέση τους, καταλήγετε με περίπου 83 τοις εκατό του χρησιμοποιήσιμου χώρου από το σύνολο. Αυτό είναι όπου πρέπει να σταματήσουμε να βασιζόμαστε στο Backblaze για συμβουλές, καθώς το λογισμικό σύννεφων του είναι ιδιόκτητο.

Έχετε δύο επιλογές για το λογισμικό σύννεφο. Το NFS δοκιμάζεται και δοκιμάζεται σε Linux, αλλά όχι σε όλα τα συμβατά με κινητές συσκευές.

Μια άλλη επιλογή είναι το Oxygen Cloud, το οποίο χρησιμοποιεί το Oxygen Storage Connector για να μετατρέψει το αποθηκευμένο χώρο αποθήκευσης στο διακομιστή σε αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τις εφαρμογές του Oxygen Cloud. Το σύννεφο οξυγόνου κρυπτογραφεί τα δεδομένα κατά τη μεταφορά από άκρο σε άκρο. Παίρνετε επίσης πρόσβαση σε πύλες διοχέτευσης Oxygen, οι οποίες σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στο αποθηκευτικό χώρο σας εκτός του δικού σας τείχους προστασίας χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τη διαμόρφωσή σας.

Μειονεκτήματα

Πριν πάτε στο Newegg και αρχίσετε να γεμίζετε το καλάθι αγορών σας με σκληρούς δίσκους και εξαρτήματα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα δυνητικά μειονεκτήματα του να μην πηγαίνετε με παροχέα όπως το Amazon S3 ή το EMC.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι θα μπορούσατε να χάσετε δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να χάσετε την εργασία σας και / ή να βλάψετε την εταιρεία και τους συναδέλφους σας. Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν ενιαίο δίσκο για το λειτουργικό σύστημα κεντρικού υπολογιστή, μερικοί δεν διαθέτουν πλεονασματικά ή αναλώσιμα τροφοδοσίας και κάθε λογισμικό υγείας ή παρακολούθησης πρέπει να κατασκευαστεί, να εγκατασταθεί και να διαμορφωθεί με το χέρι.

Δεν είναι επίσης τόσο εύκολο να επεκταθεί ή να διατηρηθεί. Όταν πληρώνετε για το Amazon S3, η συντήρηση είναι όλα φροντισμένα για εσάς. Αλλά μια εργασία τόσο απλή όσο η εναλλαγή μιας αποτυχημένης κίνησης σε ένα DIY αποθήκευσης υποδεικτών απαιτεί να αφαιρέσετε 12 βίδες και το επάνω κάλυμμα, για να μην αναφέρουμε τη δημιουργία προσαρμοσμένων καλωδίων. Μεγάλο μέρος της απαιτούμενης συντήρησης απαιτεί το σύστημα να τεθεί εκτός σύνδεσης και ενδεχομένως να απενεργοποιηθεί.

Η απλούστερη λύση και στα δύο αυτά προβλήματα είναι να δημιουργηθεί ένας επιπλέον ένας ή περισσότεροι περιττοί διακομιστές που λειτουργούν ως αποτυχίες.

Όλες οι εικόνες από την Backblaze έχουν άδεια χρήσης CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1