4 tools voor torrent op een Chromebook, Chrome OS en Chrome-browser

chromebook
Chrome OS biedt geen ondersteuning voor native BitTorrent-clients zoals uTorrent en Vuze voor Windows en Mac, maar dat maakt torrenting niet onmogelijk. Chromebook-gebruikers kunnen nog steeds profiteren van het BitTorrent-netwerk met een van de vier hulpprogramma's die we in deze lijst hebben beschreven: Bitport.io, Put.io, JSTorrent of Bitford. Dit zijn allemaal stand-alone Chrome-extensies of web-apps, zodat ze zowel in Chrome-browser als Chrome OS kunnen worden gebruikt.


De eerste twee, Bitport.io en Put.io, zijn betaalde abonnementsservices waarmee u gedownloade bestanden in een persoonlijke cloud kunt opslaan. Je kunt vervolgens video's streamen vanuit de cloud op je apparaat. Dit is handig als u een Chromebook zonder veel geheugen hebt om grote bestanden op te slaan.

De laatste twee, JSTorrent en Bitford, zijn Chrome-extensies die zijn geschreven in Javascript, wat betekent dat ze volledig op uw computer worden uitgevoerd en niet communiceren met een server. Deze tools hebben beide gratis versies en downloaden bestanden rechtstreeks naar uw computer, en u kunt video streamen tijdens het downloaden.

Hieronder hebben we elk van de tools bekeken en een korte tutorial gegeven om te laten zien hoe ze werken.

Merk op dat al deze tools niet zijn ontworpen om bestanden naar het BitTorrent-netwerk te uploaden, hoewel ze wel seed-bestanden voor anderen gebruiken. Ze werken niet betrouwbaar als seedboxes, dit zijn cloudservices die worden gebruikt om geüploade inhoud naar torrenters te distribueren.

Bitport.io

 • Gratis proefperiode van 1 GB
 • Prijzen beginnen bij $ 5 per maand voor 30 GB opslag
 • Virusscan inbegrepen
 • Streamt video vanuit de cloud
 • Kan magneetlinks aan

Bitport.io is een relatief nieuwe service die voortdurend nieuwe functies en functies toevoegt. Een gratis proefperiode van 1 GB met een enkele download-slot en een limiet van één torrent per dag is beschikbaar. De proefversie bevat geen virusscanfunctie, gebruikt een niet-gecodeerde HTTP-verbinding voor downloads en plaatst u laag op de prioriteitenlijst als het gaat om het uitdelen van bandbreedte.

Betaalde abonnementen beginnen bij $ 5 per maand en worden geleverd met onbeperkte torrents, onbeperkte bandbreedte, HTTPS-gecodeerde overdrachten en alle bestanden kunnen worden gescand op virussen voordat ze worden gedownload. Het basisplan van $ 5 biedt u 30 GB opslagruimte en vijf download-slots. $ 10 per maand levert 100 GB en 10 slots op, terwijl $ 15 de opslagruimte verhoogt naar 250 GB en 20 slots.

Gebruikers kunnen video die ze hebben gedownload naar hun cloud streamen vanuit torrents rechtstreeks in hun browser zonder te downloaden naar hun apparaat, maar niet terwijl de download bezig is. Video's moeten ook worden geconverteerd naar een indeling die kan worden gelezen door de mediaspeler van Bitport voordat ze kunnen worden bekeken. Downloadsnelheden waren geweldig in onze tests, met een piek van 10 MB / s (met een hoofdletter 'B'!), Maar het conversieproces kan even duren.

Hoe Bitport op Chromebook te gebruiken

 1. Registreer een account op Bitport.io
 2. Kopieer en plak de link voor een torrent-bestand of een downloadlink in het bovenste veld op het dashboard en klik op "Nieuwe torrent toevoegen"bitport 1
 3. Controleer onder "Torrents om te downloaden" of de details correct zijn en klik op "Downloaden naar mijn cloud"bitport 2
 4. U wordt automatisch doorgestuurd naar uw downloadwachtrij. Wanneer de download is voltooid, opent u de gedownloade map. U bekijkt een video door eenvoudig op de miniatuur te klikken, of download deze door op de downloadknop te klikken die verschijnt wanneer u met de muis over de miniatuur beweegt.bitport 2.5
 5. De meeste videoformaten moeten worden geconverteerd voordat ze kunnen worden bekeken. Klik op de knop Converteren die in de videospeler verschijnt om deze te starten. Je moet wachten tot de video is geconverteerd voordat je deze kunt bekijken.bitport 3 2

Put.io

 • Integratie met settopboxen en mediacenters
 • Ondersteuning voor RSS-feeds
 • Duur, geen gratis proefperiode
 • Kan worden gebruikt als cloudopslag
 • Extreem snelle downloads

Put.io is de meest robuuste en veelzijdige optie op deze lijst, maar het komt voor een hoge prijs. Zelfs de 5-daagse proef kost $ 3,99, hoewel dat geld aan het EFF wordt geschonken. Het basisplan voor 100 GB cloudopslag begint bij $ 9,99 per maand of $ 99 voor een jaar. De plannen van 500 GB, 1 TB en 2 TB voegen $ 10 per maand of $ 100 per jaar toe voor elke extra laag.

Put.io is vrij populair en heeft een actieve gemeenschap van ontwikkelaars die integratie met meerdere apps en apparaten toevoegen met behulp van de Put.io API. Dat omvat onder meer ondersteuning voor Apple TV, Chromecase, Amazon Fire TV, Roku, Boxee, Plex Media Server en Kodi XBMC. Ondersteuning voor RSS-feeds betekent dat u automatisch nieuwe afleveringen van uw favoriete tv-programma's kunt downloaden zodra deze beschikbaar zijn. Elke ruimte die niet wordt ingenomen door torrent-downloads kan worden gebruikt om de persoonlijke bestanden van een gebruiker op te slaan. Bestanden kunnen ook worden gedeeld tussen gebruikers, zodat u het videobestand van een vriend in uw browser kunt streamen. Put.io kan media downloaden van een handvol ondersteunde streaming-sites zoals Soundcloud en YouTube door eenvoudigweg de link in te voeren.

Het bedrijf heeft meerdere servers over de hele wereld, waardoor het downloaden razendsnel gaat. Put.io heeft letterlijk een video van 12 minuten naar de cloud gedownload - we hadden zelfs geen tijd om een ​​screenshot te maken!

Hoe Put.io te gebruiken op Chrome OS

 1. Registreer een account bij Put.io
 2. Klik in het Put.io-dashboard op Nieuwe overdracht in de rechterbovenhoekput.io 1
 3. Kopieer / plak de torrent- of magneetlink in het veld of navigeer naar het bestand op uw computer als u "uploaden" hebt geselecteerd. Klik op "Start transfers"put.io 2
 4. Wanneer de download is voltooid, klikt u op "Ga naar bestand"put.io 3
 5. Hier kunt u een actie uit het vervolgkeuzemenu kiezen, zoals het toevoegen van de video aan een VLC-afspeellijst, de koppeling delen of downloaden naar uw computer. Klik op de koppeling voor het videobestand om de video rechtstreeks op de website te streamen.put.io 5

JSTorrent

 • Javascript-app draait op uw machine
 • Directe downloads, geen cloudopslag
 • Kan magneetlinks aan
 • Gratis versie tot 20 downloads, betaalde versie prijs is $ 2,99
 • Chrome-winkelbeoordeling: 4,5 sterren

JSTorrent is een Chrome-extensie die volledig in Javascript is geschreven. Bestanden worden rechtstreeks naar uw computer gedownload en de app wordt volledig op uw computer uitgevoerd en downloads worden op uw harde schijf opgeslagen. Er is geen cloudopslagoptie. Een gratis proefversie, JSTorrent Light, is beschikbaar met maximaal 20 downloads. JSTorrent kan video streamen tijdens het downloaden in Chrome met ondersteunde indelingen.

In tegenstelling tot de bovengenoemde cloudopslagopties, vraagt ​​JSTorrent slechts een eenmalige vergoeding van $ 2,99 om het voor altijd te gebruiken. De volledige app kan echter ook rechtstreeks vanuit de Github-repository worden gedownload en als een uitgepakte Chrome-extensie worden geïnstalleerd.

Hoe JSTorrent op Chromebook te gebruiken

 1. Installeer JSTorrent (de Light-versie of de betaalde versie) en de JSTorrent Helper-extensie uit de Chrome Store.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de torrent-link en kies 'Toevoegen aan JSTorrent'. Of open JSTorrent vanuit chrome: // apps en plak de URL voor de torrent in het bovenste invoerveld.jstorrent 1
 3. Het JSTorrent-venster zou moeten verschijnen. Als dit de eerste keer is dat u JSTorrent gebruikt, moet u op het tabblad Instellingen klikken en de downloadmap van uw voorkeur kiezen. U kunt ook andere instellingen aanpassen die u nu wilt beheren.jstorrent 2
 4. Verlaat het instellingenmenu en klik op de torrent in je downloadlijst. Als dit de eerste keer is, geeft de status een foutmelding. Klik op Start om de download opnieuw te initialiseren.jstorrent 3
 5. Open voor magneetkoppelingen het instellingenmenu en scrol naar beneden. Klik onder 'Magneetkoppelingen verwerken' op Instellingen en volg de instructies op het nieuwe tabblad dat wordt geopend in Chrome.
 6. Nadat de download is voltooid, verschijnt het bestand in de map die u hebt opgegeven.
 7. Als u een video wilt streamen tijdens het downloaden, klikt u op het tabblad Bestanden in de onderste helft van de app. Naast het videobestand is er een koppeling om de video in Chrome te streamen voor ondersteunde video-indelingen. Druk op Play zodra het tabblad is geladen.

Bitford

 • Javascript-only app draait volledig op uw machine
 • Directe downloads naar uw machine
 • Helemaal gratis
 • Chrome-winkelbeoordeling: 3 sterren
 • Mag geen magneetlinks gebruiken

Net als JSTorrent is Bitford een op JavaScript gebaseerde Chrome-extensie die bestanden rechtstreeks naar uw computer downloadt met behulp van torrents. Het is de enige volledig gratis optie op de lijst, maar veel gebruikers hebben geklaagd in beoordelingen over stabiliteitsproblemen, een schaarse functieset en trage downloads. Hoewel we geen fouten tegenkwamen, had Bitford moeite om boven de 50 KB / s te blijven op een 10 Mbps-verbinding. Ter vergelijking: met dezelfde torrent bereikte JSTorrent 10 keer die snelheid.

Bitford kan ook geen magneetlinks aan, die de status-quo worden voor torrent-trackers zoals ThePirateBay en anderen. Het afspelen van de video werkt prima, maar de video bufferde niet snel genoeg vanwege de lage snelheid. Uiteindelijk werkt Bitford als een optie voor mensen met een krap budget, maar we raden aan de $ 3 voor JSTorrent weg te schieten als je kunt.

Hoe Bitford te gebruiken op Chrome OS

 1. Installeer Bitford vanuit de Chrome Store
 2. Navigeer naar chrome: // apps en klik op Bitford om het in een apart pop-upvenster te openen.bitford 1
 3. Download op je favoriete torrent-tracker het gewenste torrent-bestand naar je computer (er is geen optie om de link te kopiëren / plakken, dus je moet torrent-bestanden downloaden).
 4. Klik op de knop "Torrent laden" onderaan de Bitford-app
 5. Navigeer naar het torrent-bestand dat je hebt gedownload en selecteer het
 6. Het downloaden begint automatisch. Als u een video wilt bekijken terwijl deze wordt gedownload, klikt u op de knop Streamen naast de naam van het videobestandbitford 2

Gebruik een VPN bij torrenting op Chrome OS

Ongeacht welke van deze tools u besluit te gebruiken, maak altijd verbinding met een VPN voordat u torrent-sites bezoekt of bestanden downloadt met behulp van het BitTorrent-netwerk. Een VPN of virtueel privénetwerk codeert al het verkeer dat van en naar uw computer reist en leidt het via een server op een locatie naar keuze. 

Dit proces voorkomt dat uw internetprovider, wetshandhaving en auteursrechttrollen uw activiteit volgen. ISP's staan ​​bekend om het beperken van verkeer en het beëindigen van verbindingen die worden gebruikt door torrenters. Copyright-trollen registreren IP-adressen die op het BitTorrent-netwerk staan ​​en sturen torrenters-afrekeningsbrieven om geld af te persen. Wetshandhaving kan u beboeten of zelfs arresteren wegens inbreuk op het auteursrecht van illegale torrents.

U kunt als volgt een VPN instellen in een Chromebook met Chrome OS volgens Google-ondersteuning:

 1. Log in op uw Chromebook als u dit nog niet heeft gedaan
 2. Klik op het statusgebied, waar uw accountafbeelding wordt weergegeven
 3. Klik op Instellingen
 4. Klik in het gedeelte 'Internetverbinding' op Verbinding toevoegen.
 5. Klik op OpenVPN / L2TP toevoegen
 6. Vul de onderstaande informatie in in het vak dat verschijnt
 7. Klik op Connect

We raden een gerenommeerde, snelle en betrouwbare VPN-provider zoals ExpressVPN aan voor torrenting. Bekijk onze volledige lijst met de beste VPN's voor torrenting, evenals ons artikel over de legaliteit van torrenting en onze lijst met de beste VPN's voor Chrome.

Comparitech staat geen schending van auteursrechtbeperkingen toe of moedigt deze aan. Overweeg de wet, slachtoffers en risico's van piraterij voordat u auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder toestemming downloadt.

'Chromebook' van slgckgc onder licentie van CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 23