Yksityinen Internet-käyttökatsaus 2020 – Miksi animme sille 8/10-arvosanan

Yksityinen Internet-yhteys tai lyhyt PIA ei näytä paljon. Alkuasetusten jälkeen se toimii kokonaan Windowsin ilmaisinalueelta. Aloittelijakäyttäjä voi määrittää sen muutamassa sekunnissa, mutta edistyneemmät VPN-veteraanit löytävät perusteellisen valikoiman asetuksia, jotka myös mukautetaan. Huolimatta näyttävästä käyttöliittymästä, PIA on tehokas ja monipuolinen VPN konepellin alla.


Yksi kuukausi maksaa 9,95 dollaria (7,61 puntaa), mutta vuoden tilaus antaa sinulle alhaisimman hinnan 61,09 dollaria (46,73 puntaa), joka tulee 5,09 dollaria kuukaudessa. Hintatasoisesti se tekee PIA: sta kärjessä monien markkinoilla olevien VPN-palveluntarjoajien joukossa. Ilmaista kokeiluversiota ei ole saatavilla, mutta jokaisessa tilauksessa on 7 päivän rahat takaisin -takuu.

PIA arvostaa nimettömyyttä, joten asiakkaat voivat maksaa bitcoineilla tai jopa käyttämättömillä lahjakorteilla perinteisten maksutapojen lisäksi. Esimerkiksi 25 dollarin Starbucks-lahjakortti antaa sinulle 100 päivän käyttöoikeuden.

ominaisuudet

pia kirjautuminen

Voit yhdistää jopa viisi laitetta samanaikaisesti PIA: han yhdellä tilillä, mikä tekee siitä varsin lyömättömän edullisen kaupan, jos voit jakaa laskun perheenjäsenten tai talokavereiden välillä. Tämä määräys on laiteagnostinen, ja PIA: lla on sovelluksia Windowsille, Macille, Linuxille, iOS: lle ja Androidille.

Oletusyhteysprotokolla on OpenVPN, joka on todennäköisesti ainoa mitä tarvitset. PPTP, L2TP / IPSec ja SOCKS5-välityspalvelin ovat myös saatavana.

Kaistanleveys ja käyttö ovat rajattomia, samoin kuin palvelinkytkimien lukumäärä.

DNS- ja IPV6-vuodonsuojaus voidaan ottaa käyttöön asetusvalikossa. Entinen varmistaa, että DNS-pyynnöt reititetään VPN: n ja PIA: n yksityisten DNS-palvelimien kautta. Viimeksi mainittu poistaa IPV6-liikenteen käytöstä VPN: n ollessa käytössä, valitsemalla IPV4: n mahdollisuuksien mukaan. Nämä vaihtoehdot tarjoavat paremman yksityisyyden, mutta voivat aiheuttaa joidenkin verkkosivujen toistamisen ja johtaa yhteysongelmiin tietyissä ympäristöissä.

VPN-tappokytkin voidaan ottaa käyttöön, mikä pysäyttää salaamattoman Internet-liikenteen kokonaan, jos yhteytesi VPN-palvelimeen katkeaa. Tämä estää ketään norskamasta, kun vartijasi on alhaalla ja VPN muodostaa uudelleen yhteyden.

Toimiiko PIA Netflixin kanssa?

VPN-verkot ovat suosittu tapa saada lisää Yhdysvaltain Netflixissä saatavilla olevaa ohjelmien ja elokuvien luetteloa verrattuna muihin maihin, vaikka Netflix estää monia VPN-verkkoja. Emme pystyneet muodostamaan yhteyttä Yhdysvaltain Netflixiin yksityisellä Internet-yhteydellä, joka näyttää joutuneen VPN-kieltoon. Jos pääsy Yhdysvaltain Netflixiin on tärkeä näkökohta valitsemasi VPN: n suhteen, tutustu artikkeliin Netflixin VPN-kiellon kiertotavasta tai tutustu parhaimpiin Netflix-VPN-verkkoihin..

Asennus ja käyttöliittymä

PIA: n asettaminen on helppoa. Sinun on aktivoitava tilisi vain kirjautumisen jälkeen kerran. Yhden napsautuksen asennusohjelma on vain 25 Mt, eikä käyttäjän tarvitse tehdä mitään määrityksiä. Noin minuutin kuluttua PIA on valmis ja käynnissä. On syytä huomata, että yksi tietokoneistani käynnistyi automaattisesti uudelleen asennuksen jälkeen, mutta toisessa tietokoneessa näin ei ollut.
pia vpn -lokero

PIA toimii kokonaan ilmaisinalueelta. Ei ole erillistä graafista käyttöliittymää, paitsi säätämällä asetuksia, ja sekin on erittäin minimaalista, suunnittelutapahtumassa. Järjestelmätason kuvake on punainen, kun se on pois päältä, harmaa yhteyden muodostamiseksi ja vihreä, kun yhteys on muodostettu. Napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella kuvaketta, näyttöön tulee palvelinluettelo, samoin kuin painike asetusvalikossa ja mahdollisuus lähettää hitaan nopeuden valitus. Järjestelmälokeron suunnitteluvalinta tekee PIA: sta erittäin tunkeilemattoman, mutta siinä ei ole mitään viitteitä siitä, onko palvelin alhaalla vai onko sillä liikennettä paljon.

Asetusvalikossa syötät käyttäjänimen ja salasanan, päätät, milloin sovellus toimii, valitset salaus- ja yhteysprotokollat ​​ja otat käyttöön / poistat käytöstä eri ominaisuudet.

pia-mobiilisovellus

Mobiilisovellus on yhtä paljain luut kuin työpöydän veljet. Sen mukana tulee monia samoja ominaisuuksia ja vaihtoehtoja, mukaan lukien mahtava tappakytkin. Se on kuitenkin vähän resursseja käyttävä sovellus, joka ei edes kuulu kymmenen suurimman akkujen kuluttajan joukkoon. Voit ottaa yhteyden yhdellä napsautuksella käyttöön, mikä käynnistää VPN: n heti, kun sovellus avataan.

PIA tukee DD-WRT-, Tomato- ja PfSense-reitittimiä, jos haluat määrittää VPN: n reitittimessäsi kunkin kodin tai toimiston laitteen sijaan..

Palvelimet ja suorituskyky

PIA ylläpitää palvelimia 24 maassa, ja useilla paikoilla on yhteyspisteitä, kuten Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa. Tämä numero palaa verrattuna joihinkin kilpailijoihin, mutta sen pitäisi olla riittävä useimmille käyttäjille. Meillä ei ole koskaan ollut ongelmia yhteydenpitoon mihin tahansa luettelossa olevaan palvelimeen, ja yhteydet ovat erittäin vakaat. Yhteys katkesi ja kytkeytyi tappaja-kytkimeen edes langattomassa mobiilisovelluksessa.

PIA: n asettaminen on helppoa. Sinun on aktivoitava tilisi vain kirjautumisen jälkeen kerran. Yhden napsautuksen asennusohjelma on vain 25 Mt, eikä käyttäjän tarvitse tehdä mitään määrityksiä. Noin minuutin kuluttua PIA on valmis ja käynnissä. On syytä huomata, että yksi tietokoneistani käynnistyi automaattisesti uudelleen asennuksen jälkeen, mutta toisessa tietokoneessa näin ei ollut.

Nopeuden suhteen 1080p HD-videoita Youtubessa ja Netflixissä toistettiin ilman, että heidän tarvitsisi koskaan pysähtyä puskuriin. Pelasin jopa muutaman ottelun Brawlhalla - Super Smash Bros -tyylisestä taistelupelistä Steam-verkossa - verkossa ilman havaittavissa olevaa viivettä tai katkaisuja.

Jotta nopeustesteistä tulisi mahdollisimman empiirisiä, latasimme saman 82,7 Mt: n tiedoston (pakattu 103 Mt: sta) kolme kertaa kolmelta eri palvelimelta kolmella eri hetkellä päivässä, yhteensä yhdeksän testiä. Vertailun vuoksi teimme samoin ExpressVPN: lle, jonka myös satun olemaan asentanut, ja ilman VPN: tä ohjausryhmänä. Yhdistin palvelimiin Floridassa ja Texasissa Yhdysvalloissa, jotka ovat maantieteellisesti lähinnä minua, ja Lontoossa. Oheisessa ruudukossa paksu musta viiva edustaa keskimääräistä latausaikaa, kun taas punainen timantti edustaa keskiarvoa. Alempi on parempi.

pia.vs.express.speed

PIA: n mediaani latausaika oli alin (73 sekuntia), mutta epäjohdonmukainen suorittaminen johti siihen, että se laski korkeimman keskimääräisen keskiarvon (94 sekuntia). Tämä viittaa siihen, että palvelimet voivat olla nopeita, mutta ovat todennäköisesti alttiimpia hidastumille ruuhkakäyttöaikoina. Voi olla huomionarvoista, että kaikkein syrjäisin oli Lontoon testin aikana noin klo 17.00. paikallinen aika.

Muista, että tämä testi ei ole lopullinen indikaattori, jonka VPN on nopein. Internetin luontainen haihtuvuus lisää huomattavan satunnaiskertoimen, joten VPN-nopeustesti tulisi aina tehdä suurella suolajyvällä. Alkuperäinen sijaintini on Bogota, Kolumbia, missä suoritan näitä testejä 10 Mbit / s-yhteydellä. Ne, joilla on nopeammat yhteydet, saattavat hyvinkin huomata suuremman nopeuden eroavuuden.

turvallisuus

pia vpn -asetukset
AES-128-salaus, SHA1-todennus ja RSA-2048-kädenpuristus ovat suositeltavia oletusasetuksia, joiden mukaisesti teimme kaiken nopeustestauksen. AES-256 ja Blowfish ovat saatavana myös salausta varten ja SHA256 todennusta varten, samoin kuin viisi muuta kädenpuristusta. Voit jopa poistaa salauksen ja todentamisen kokonaan käytöstä nopeamman yhteyden muodostamiseksi, mutta sitä ei suositella, koska se poistaa kaikki VPN: n suojaustoimenpiteet.

VPN-tappokytkin, DNS-vuodonsuojaus ja IPV6-vuodonsuojaus voivat poistaa useimmat jäljellä olevat haavoittuvuudet.

PIA on logiton VPN, mikä tarkoittaa, että se ei valvo liikennettäsi tai mitään VPN: n kautta tapahtuvaa toimintaa. Tämä on erityisen tärkeää, koska yritys sijaitsee Yhdysvalloissa, hyvin NSA: n ja muiden valtion virastojen lainkäyttövallassa. Ilman käyttäjälokeja ei kuitenkaan ole paljon luopumista.

Kaikista käytettävissä olevista protokollista OpenVPN (oletus) on turvallisin useimpiin tarkoituksiin.

Asiakaspalvelu

PIA tarjoaa 24/7 live chat-tukea, mutta ei puhelintukea. Live chat-tuki vastasi muutamassa sekunnissa keskiyön jälkeen sunnuntai-iltana Yhdysvaltain itärannikon aikavyöhykkeellä. Olimme vieläkin iloisempia huomatessamme, että asiakaspalvelun edustajat eivät kirjoittautuneet evästeenleikkurin vastausten luettelosta, mutta näyttivät itse asiassa olevan varsin tietäväinen tuotteestaan. Kaikkiin kysymyksiimme vastattiin nopeasti ja tiiviisti.

Verkkosivusto sisältää hyödyllisen UKK-osan ja laajoja foorumeita, joissa käyttäjät voivat esittää kysymyksiä, neuvoja ja kommentteja toisilleen ja PIA-henkilöstölle.

Testauksen aikana emme koskaan saaneet PIA: lta yhtäkään ei-toivottua sähköpostia tai muuta viestiä. Sovelluksissa ei ole mainoksia eikä tarjouksia.

tuomio

Nöyrästä ulkoasustaan ​​huolimatta PIA on VPN-palveluntarjoajien keskuudessa alhaisesta hinnasta, rikas turvaominaisuuksista ja erinomaisesta asiakaspalvelusta. Suorituskyky voi olla epäjohdonmukainen, mutta se ei ole mikään nopea palvelinkytkin, jota useimmissa tapauksissa ei voida ratkaista. Olisimme toivoneet enemmän palvelinpaikkoja, mutta se on melko pieni valitus. Viisi samanaikaista laitetta on valtava hankinta, joka yleensä varataan kalliimmalle perhesuunnitelmalle, ja se, että voit maksaa bitcoineilla tai lahjakorteilla, tekee PIA: sta paljon tuntemattomamman.

Käy yksityisessä Internet-yhteydessä

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =