TunnelBear review 2020

Het in Canada gevestigde TunnelBear is een steeds bekendere service, voornamelijk vanwege het gratis VPN-aanbod. Maar afgezien daarvan adverteert het met een premiumservice waarmee gebruikers veilig en privé op internet kunnen surfen, zonder zich zorgen te hoeven maken over datacaps.


Maar hoe verhoudt het zich tot andere premium providers in de ruimte? We hebben de TunnelBear-service getest om te zien hoe deze zich verhoudt tot ExpressVPN en NordVPN.

Functies en prijzen

Zoals gezegd, is TunnelBear het meest bekend om zijn gratis service. Met deze optie krijgt u toegang tot de volledige serverlijst van TunnelBear, die meer dan 20 landen bestrijkt. Dit is weliswaar klein in vergelijking met veel betaalde providers, maar het is eigenlijk een behoorlijke selectie voor een gratis VPN. Het belangrijkste nadeel van de gratis service is dat u slechts 500 MB krijgt om mee te spelen per maand, wat beperkt wat je kunt doen tijdens veilig surfen.

TunnelBear-prijstabel.

Als u liever onbeperkte gegevens heeft, kunt u kiezen voor een betaald abonnement en maandelijks of jaarlijks betalen. Voor de maandelijkse optie zijn de kosten $ 9,99 per maand, maar u krijgt een korting van ongeveer 50% als u kiest voor de eenjarige deal van $ 5,00 per maand. Met elk abonnement kunt u maximaal vijf apparaten tegelijkertijd aansluiten. Deze prijzen liggen rond het industriegemiddelde voor de best beoordeelde providers. Hoewel, sommige bieden grotere kortingen voor langere periodes, oplopend tot minder dan $ 3 per maand.

Plannen worden geleverd met een geld-terug-garantie van 7 dagen, wat niet zo genereus is gezien sommige diensten 30-dagen proefperiodes bieden. Betalingsopties zijn creditcards en bitcoin, de laatste is aantrekkelijk voor meer privacybewuste gebruikers.

Reader korting: TunnelBear biedt onze lezers momenteel 50% korting hier.

Desktopclients zijn beschikbaar voor Windows en MacOS en mobiele apps kunnen worden gedownload voor iOS en Android. Browser-extensies zijn beschikbaar voor Chrome en Opera, hoewel deze alleen uw browserverkeer beschermen en niet uw hele apparaat dekken. Plannen bevatten ook een adblocker die werkt met de Chrome-browser. Helaas kan TunnelBear niet worden geconfigureerd om met thuisrouters te werken.

Deze provider verbood vroeger torrenting, maar tegenwoordig P2P is toegestaan ​​en bepaalde servers worden aanbevolen, waardoor dit een potentiële optie is voor torrenters. TunnelBear-gebruikers zullen genieten van een sterke beveiliging, inclusief codering van "militaire kwaliteit", perfecte voorwaartse geheimhouding, DNS-lekbescherming, automatische wifi-bescherming en een kill-schakelaar.

Setup en interface

Als het op apps aankomt, houdt TunnelBear het eenvoudig. Ze zijn eenvoudig in te stellen en eenvoudig te gebruiken. Voor deze beoordeling hebben we de Windows-desktopclient en de mobiele iOS-app getest. Download om te beginnen de juiste app voor uw besturingssysteem, installeer deze waar nodig en start de app.

Eén ding dat het vermelden waard is voordat we bij de apps komen: ongeacht welk besturingssysteem u gebruikt, u moet voorbereid zijn op vele, vele "bear" woordspelingen. Ze zijn schijnbaar overal, verspreid over de website-informatie, functienamen en installatiemeldingen; deze provider kan gewoon niet genoeg krijgen. Het lijkt misschien schattig voor sommigen, maar kan voor anderen vervelend zijn. Laten we verder gaan met de apps.

Bureaublad

De desktopclient is hetzelfde, of u nu de gratis of betaalde versie van TunnelBear gebruikt. Het enige verschil in de gratis versie is dat je ziet hoeveel gegevens je hebt gebruikt en een upgradeknop onderaan de app. Houd er rekening mee dat we de premiumversie gebruiken voor onze tests.

Nadat u bent aangemeld bij de app, ziet u een reeks welkomstvensters met tips voor het gebruik van de client. Dan kom je bij de Server bladzijde. Bovenaan staat een Aan uit schakelen die u kunt gebruiken om verbinding te maken met of te verbreken met de VPN. Standaard wordt in de Auto modus, wordt u verbonden met de server die u de beste prestaties geeft.

TunnelBear hoofdscherm.

Als u liever een locatie kiest, kunt u dit doen door op een van de 'honeypot'-pictogrammen in het land van uw keuze te klikken. Houd ingedrukt en sleep om naar de gewenste locatie te gaan, klik op het pictogram en selecteer Ja verbinden. U kunt ook de vervolgkeuzelijst gebruiken om uw land te selecteren.

Bij andere providers zien we meestal opties om serverlijsten te ordenen, bijvoorbeeld per stad of favorieten. Gezien het kleine aantal serverlocaties is dit echter geen probleem met TunnelBear.

Het TunnelBear-hoofdscherm terwijl het is verbonden.

Kijkend naar het menu links, onder de Server tabblad, je hebt instellingen die is opgedeeld in Algemeen, Veiligheid, Vertrouwde netwerken, en Account.

In Algemeen, u kunt instellingen aanpassen voor opstarten, meldingen en uiterlijk. Een van de opstartopties is TCP-override die kan helpen bepaalde problemen op te lossen, zoals uw ISP-beperking of blokkering van UDP-verkeer.

TunnelBear-instellingen.

Veiligheid opties omvatten schakelaars voor VigilantBear en GhostBear, die we hieronder zullen toelichten. Deze zijn standaard uitgeschakeld.

Het tabblad TunnelBear-beveiliging.

In de Vertrouwde netwerken kunt u ervoor kiezen om bepaalde netwerken aan een witte lijst toe te voegen. Wanneer de functie vertrouwde netwerken is ingeschakeld, wordt TunnelBear automatisch geactiveerd op elk wifi-netwerk dat niet op uw lijst met vertrouwde netwerken staat. Dus als u verbinding maakt met een wifi-hotspot in een coffeeshop of hotel en u het netwerk niet op de witte lijst hebt gezet, wordt de VPN automatisch gestart.

Het tabblad TunnelBear Trusted Networks.

Sommige geavanceerde gebruikers missen mogelijk extra functies, waaronder een bredere serverselectie en de mogelijkheid om van protocol te wisselen, maar al met al is dit een goed ontworpen en robuuste app.

mobiel

De mobiele app van TunnelBear lijkt erg op de desktop, zij het met minder instellingen. Nadat u de app hebt gestart, wordt u gevraagd om TunnelBear toe te staan ​​VPN-instellingen op uw apparaat te installeren. Daarna krijgt u een korte rondleiding door de eenvoudige interface.

Het mobiele hoofdscherm van TunnelBear.

Net als in de desktop-client toont het hoofdscherm een ​​kaart met serverlocaties. U kunt uw gewenste locatie op de kaart vinden of de vervolgkeuzelijst gebruiken om uw land te selecteren. kiezen Auto verbindt u met de server die u de beste prestaties geeft.

De TunnelBear mobiele serverlijst.

Klik in het hoofdscherm op het menupictogram om naar uw instellingen te gaan.

Het scherm TunnelBear mobiele instellingen.

Het enige kenmerk van opmerking hier is de Vertrouwde netwerken optie, die op dezelfde manier werkt als in de desktop-app. Hier kunt u een vertrouwd netwerk toevoegen als u liever geen VPN gebruikt terwijl u bent verbonden met dat netwerk.

Over het algemeen is deze app aantrekkelijk en zeer eenvoudig te gebruiken. Net als bij de desktopclient zijn geavanceerde gebruikers echter op zoek naar extra functionaliteit, zoals de mogelijkheid om beveiligingsfuncties aan te passen en servers te selecteren op basis van functie.

Servers en prestaties

Zoals gezegd heeft TunnelBear geen enorme serverselectie. In tegenstelling tot de meeste providers die hun totale serveraantallen sterk promoten, kon TunnelBear ons niet vertellen hoeveel het heeft, alleen dat het aantal fluctueert. Dat weten we wel het netwerk beslaat slechts 22 landen. Het grootste deel hiervan bevindt zich in Europa, met vier in Noord- en Zuid-Amerika, vier in Azië en één in Australië en Nieuw-Zeeland. Als je bedenkt dat een provider als NordVPN bijna 5.000 servers heeft en ExpressVPN 94 landen dekt, begin je te zien hoe relatief klein het TunnelBear-netwerk is.

Deze provider verschilt ook van de meeste VPN's doordat zijn servers allemaal virtueel zijn en op afstand worden beheerd. Dit zijn cloudservers, geleverd door externe bedrijven - in het geval van TunnelBear zijn dit Digital Ocean en Vultr. Hoewel TunnelBear opmerkt dat dit "gerenommeerde providers" zijn, worden virtuele servers nog steeds als minder veilig beschouwd omdat ze een derde partij in het serverbeheer introduceren. Bovendien kunnen ze de prestaties beïnvloeden omdat meerdere bedrijven bronnen op dezelfde virtuele server delen.

We hebben servers in Canada, de VS en het VK getest, omdat dit meestal populaire locaties zijn bij gebruikers. De algemene verbinding op alle servers was goed en het veranderen van servers was snel en pijnloos.

We konden zonder problemen HD-video streamen, op internet surfen en online games spelen. Dat gezegd hebbende, zijn er meldingen geweest dat gebruikers van de gratis service merkbare vertragingsproblemen hadden tijdens het browsen. Helaas is dit een algemene verwachting met gratis VPN-services en het kan zelfs een tactiek zijn om gebruikers aan te moedigen om te upgraden.

TunnelBear-snelheidstestprestaties

We streven ernaar zo empirisch mogelijk te zijn bij het uitvoeren van onze snelheidstests en het testen van meerdere VPN-servers voor elke provider. We testen meestal twee Amerikaanse servers en één in het VK, maar gezien er slechts één optie bestaat in de VS, hebben we besloten om de locatie van TunnelBear in Canada te testen. De tests worden uitgevoerd in Toronto en zijn vergelijkbaar met de tests die we voor andere providers hebben uitgevoerd.

Terwijl we verbonden zijn met een test VPN-server, downloaden we een bestand (100 MB groot) van een server in Oregon. We herhalen de tests op drie verschillende momenten van de dag. Op elk tijdstip voeren we ook controletests uit zonder een VPN-server.

De resultaten worden weergegeven in de onderstaande boxplots. De lijnen waar de donkerblauwe en lichtblauwe vakken samenkomen, tonen de mediane snelheid. Lager is sneller. De totale doosgrootte geeft de spreiding in resultaten aan. Kleiner betekent consistenter.

TunnelBear review 2020

var divElement = document.getElementById ('viz1538588508649'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('object') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Zoals u uit de resultaten kunt zien, deed TunnelBear het niet goed op de tests. Verrassend genoeg hingen de Canadese servers, die vermoedelijk het dichtst bij de testlocatie stonden, meer dan drie keer vast aan die van de controle. De Amerikaanse locatie deed het veel beter, maar de Britse server gaf enkele van de laagste snelheden die we in deze tests hebben gezien. Verwacht wordt dat geografisch verre servers traag zullen zijn, maar deze vertragingen zijn zeer aanzienlijk.

Het is vermeldenswaard dat deze tests alleen dienen als een ruwe indicatie van wat u zou kunnen zien wanneer u de service gebruikt. De inherente vluchtigheid van internet voegt een significante factor van willekeur toe, dus deze tests moeten met een korreltje zout worden genomen. Ze werden uitgevoerd terwijl een 60 Mbps-verbinding werd gebruikt, dus u zult waarschijnlijk langere wachttijden zien met een langzamere verbinding en mogelijk kleinere of grotere verschillen.

Blokkeert TunnelBear Netflix en andere populaire streaming-sites?

Nee, TunnelBear deblokkeert Netflix niet. We proberen meestal minstens een paar Amerikaanse servers met Netflix, maar er is slechts één Amerikaanse serveroptie met TunnelBear. We hebben deze zonder geluk geprobeerd. Een van de aanbevelingen op de TunnelBear-pagina met veelgestelde vragen is dat u probeert los te koppelen en opnieuw verbinding te maken om van IP-adres te wisselen, in de hoop dat u landt met een die niet is geblokkeerd. We hebben dit verschillende keren geprobeerd, maar nogmaals, we hadden geen geluk met toegang tot Netflix.

We namen contact op met de klantenservice en een vertegenwoordiger gaf ons een beetje een vage reactie, waarin stond dat "we veel gebruikers hebben die onze services kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot regio-geblokkeerde inhoud" en ons doorverwijzen naar een artikel voor probleemoplossing. Helaas konden we Netflix niet aan het werk krijgen.

We hebben ook Netflix geprobeerd terwijl we verbonden waren met servers in andere landen, waaronder het VK, Canada en Frankrijk. Deze werkten ook niet, hoewel dit geen grote verrassing is, omdat slechts weinig VPN-services andere Netflix-bibliotheken dan de VS kunnen deblokkeren.

Bij pogingen om toegang te krijgen tot andere streamingdiensten, hadden we gemengde resultaten. Terwijl een Canadese server werkte om Amazon Prime Video te deblokkeren, deed een Amerikaanse en Britse dat niet. De Britse server kon geen toegang bieden tot BBC iPlayer, hoewel het wel toegang tot All 4 en ITV Hub mogelijk maakte.

Werkt TunnelBear in China?

Ja, TunnelBear werkt in China. Hoewel het niet veel middelen lijkt te gebruiken om toegang tot streamingdiensten mogelijk te maken, heeft het wel een methode voor gebruikers om de Chinese grote firewall te omzeilen. We noemden GhostBear eerder, en het kan worden ingeschakeld in de Veiligheid tabblad van de instellingen menu.

Deze functie - beschikbaar voor Windows, MacOS en Android - versluiert gecodeerd verkeer zodat het lijkt op regulier internetverkeer. De Chinese firewall gebruikt Deep Packet Inspection (DPI) om bepaalde vormen van verkeer te blokkeren, maar uw door GhostBear verhulde verkeer kan onder de radar vliegen.

Een ding om op te merken is dat het verduisteringproces dingen een beetje langzamer zal maken, maar dit is een kleine prijs om te betalen voor toegang tot het gratis web.

Zie ook: Wat is de beste VPN voor China?

Veiligheid en privacy

TunnelBear is gevestigd in Canada, waarvan bekend is dat het enkele minder dan wenselijke wetten heeft met betrekking tot gegevensbewaring en netneutraliteit. Bill 51, dat Canadese inlichtingendiensten de mogelijkheid biedt om een ​​overvloed aan privé-informatie te verzamelen, is vooral verontrustend voor de privacybewuste. Niets van dit alles is echter echt van belang wanneer een VPN minimale logs bijhoudt.

logging

Gelukkig houdt TunnelBear zich aan een strikt beleid zonder logboeken: "TunnelBear slaat GEEN IP-adressen van gebruikers op wanneer ze zijn verbonden met onze service en kan dus geen gebruikers identificeren wanneer deze IP-adressen van onze servers krijgen. "

Het verzamelt een kleine hoeveelheid gegevens, inclusief welk besturingssysteem u gebruikt, of u de afgelopen maand al dan niet actief bent geweest en de totale hoeveelheid gegevens die u in de maand hebt gebruikt. Dit is allemaal redelijk standaard voor veel providers en maakt geen inbreuk op uw privacy.

Encryption

Als het gaat om beveiliging, gebruikt TunnelBear 256-bit AES-codering, die zo goed als goed wordt beschouwd. Dit gaat samen met een SHA1- of SHA256-hash (afhankelijk van het besturingssysteem) en 2.048-bits RSA-sleutels voor authenticatie, samen met een perfect voorwaartse geheimhouding. Protocolopties omvatten OpenVPN, IKEV2, IPSec.

Zie ook: Versleutelingshandleidingen en bronnen

Lekbescherming

Bescherming tegen WebRTC en DNS-lekken is ingebouwd en altijd aan. Deze provider gebruikt zijn eigen privé-DNS-servers, wat een pluspunt is voor privacy. We noemden VigilantBear eerder; dit is de kill-schakelaar van TunnelBear. In het geval dat de VPN-verbinding wordt verbroken, blokkeert VigilantBear al het onbeveiligde verkeer totdat de VPN opnieuw verbinding maakt. Deze functie is beschikbaar op de desktopclients, maar niet in de mobiele apps.

Klantenservice

Als u hulp nodig hebt bij het starten met of het gebruik van TunnelBear, hebt u een paar opties. Help-pagina's van websites bevatten secties over Ermee beginnen en Probleemoplossen. Als u daar niet kunt vinden wat u zoekt, kunt u de Neem contact op het formulier. Helaas is er geen optie voor livechat.

Toen we een contactformulier indienden, kregen we een pop-up waarin stond dat we binnen 48 uur een reactie konden verwachten. Het is lang wachten om te overwegen hoeveel providers je probleem binnen enkele minuten zullen oplossen via live chat.

TunnelBear-bericht voor klantenondersteuning.

Gelukkig hoefden we niet twee dagen te wachten en kregen we een reactie binnen ongeveer 21 uur. Dit is nog steeds een vrij lange wachttijd, vooral als u een probleem hebt waarbij u verschillende keren heen en weer moet gaan.

Vonnis

Over het algemeen voldeed TunnelBear niet helemaal aan de verwachtingen. Het staat P2P toe en biedt onbeperkte gegevens, dus het kan een goede optie zijn voor torrenters, hoewel de snelheden niet geweldig zijn. Sommige gebruikers die streamingplatforms willen deblokkeren, kunnen geluk hebben. Als u echter toegang wilt krijgen tot enkele van de strengere sites zoals Netflix, Amazon Prime Video en BBC iPlayer, moet u ergens anders kijken.

TunnelBear biedt een degelijk privacybeleid en sterke beveiliging, dus als uw primaire doel veilig en privé browsen is, zou het een goede pasvorm kunnen zijn. Wees gewoon bereid om te wachten op klantenondersteuning; er is geen live chatfunctie en de e-mailondersteuning is redelijk traag.

Ga naar TunnelBear VPN

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2