Speedify review 2020: Hoge snelheden en werkt met Netflix

Speedify is een in Philadelphia gevestigd bedrijf dat een VPN-service biedt met een twist. Wat begon als een snelheidsverhogende service die werd omgezet in een VPN nadat codering in 2016 was toegevoegd. Speedify codeert niet alleen uw gegevens en maskeert uw IP-adres, het combineert ook meerdere internetverbindingen, wat een betrouwbaardere en snellere "superverbinding" belooft. ”


Met de aanpak kunt u probleemloos browsen, streamen, uploaden en downloaden op topsnelheden. We hebben deze service beoordeeld om te zien of deze echt voldoet aan zijn claims. Lees verder om erachter te komen hoe Speedify-tarieven gaan als het gaat om prijs, beveiliging, snelheid, klantenservice en meer.

Functies en prijzen

Speedify biedt een paar verschillende soorten pakketten. Ten eerste heb je de Startplan, die helemaal gratis is. Hiermee kunt u 1 GB aan gegevens gebruiken en slechts één apparaat tegelijk aansluiten. Het startersplan is waarschijnlijk niet voldoende voor de meeste gebruikers, maar registratie is niet vereist om voordeel te halen, dus het kan een geweldige manier zijn om te proberen voordat je koopt. Een voordeel is dat u toegang krijgt tot het volledige netwerk van wereldwijde servers, wat zeer ongebruikelijk is voor een gratis abonnement.

Versnel de prijstabel.

Als u onbeperkte gegevens wilt ontgrendelen en maximaal vijf apparaten tegelijkertijd wilt verbinden, moet u een betaald pakket kopen. De individuen plan kan worden betaald op een maandelijkse of jaarlijkse basis. Onze lezers krijgen 75% korting en betalen hier $ 49,99 per jaar voor het jaarplan. Dit komt neer op $ 4,17 per maand. Er is een extra optie voor een dedicated server voor $ 120 extra per maand.

Speedify-plannen.

Deze prijzen zijn ongeveer gemiddeld voor maandelijkse en jaarlijkse abonnementen, hoewel veel providers langere looptijden bieden met hogere kortingen.

Als u een bedrijfseigenaar of -manager bent die een team mensen wil dekken, bent u misschien geïnteresseerd in Speedify's Teams optie. Dit biedt dezelfde functies als het individuele abonnement, maar wordt geleverd met extra functionaliteit op maat van bedrijven, zoals gecentraliseerd accountbeheer, een teambeheer-API en een URL-API voor mobiele apps.

Betaalde plannen komen allemaal met een royale 30 dagen geld-terug-garantie. Betalingsopties zijn onder andere belangrijke creditcards en betaalkaarten of PayPal. Dit is vrij beperkt in vergelijking met veel concurrenten, en privacybewuste gebruikers zullen de optie missen om te betalen met bitcoin of andere cryptocurrencies.

Apps zijn beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS en Android. Linux wordt niet ondersteund, zelfs niet via handmatige configuratie. Veel VPN-providers zijn compatibel met routers, maar Speedify zelf is dat niet. Het moederbedrijf van Speedify is Connectify. Dit bedrijf begon met het aanbieden van een service waarmee gebruikers van hun pc een wifi-hotspot kunnen maken.

Als zodanig sluit Speedify de Connectify-service aan en raadt aan deze te kopen in plaats van een VPN met uw router te configureren. Hoewel het een haalbare optie is, moet je vervolgens betalen voor de Connectify-service bovenop het Speedify-pakket. Veel VPN-providers bieden routerconfiguratie en de mogelijkheid om een ​​virtuele wifi-hotspot te maken (zie onze tutorials voor Windows en MacOS). Dit valt allemaal onder hun basis VPN-pakket, dus de Speedify / Connectify-combinatie is economisch niet logisch.

Alle abonnementen geven u toegang tot een netwerk van meer dan 1.000 servers in 32 landen. Beveiliging hoogtepunten zijn onder meer sterke codering, perfecte voorwaartse geheimhouding, DNS-lekbescherming en een kill-schakelaar. Met hoge snelheden, onbeperkte gegevens en de optie om torrent-vriendelijke servers te selecteren, is deze service absoluut een optie voor diegenen die op zoek zijn naar torrent.

Speedify's kanaalbindingsfunctie onderscheidt het van concurrenten. Andere VPN-services werken eenvoudig via één internetverbinding, net zoals elk apparaat meestal slechts één verbinding tegelijkertijd gebruikt. De service van Speedify kan echter meerdere verbindingen tegelijkertijd combineren.

Met behulp van een eigen protocol gebruikt het meerdere interfaces / adapters tegelijkertijd. Thuis kunt u bijvoorbeeld een wifi-verbinding combineren met een ethernet-verbinding. Op mobiel kunnen een mobiele verbinding en een wifi-verbinding worden "verbonden". Speedify detecteert de mogelijkheden van elke verbinding en "verdeelt het verkeer intelligent, zodat u tot 95% efficiëntie van hun gecombineerde doorvoer krijgt".

In theorie, en zoals het bedrijf beweert, zou kanaalbinding twee grote voordelen moeten hebben. Een daarvan is verbeterde snelheid omdat jij combineer de snelheid van meerdere kanalen om een ​​snellere "superverbinding" te creëren. We hebben dit getest en zullen de resultaten hieronder onthullen. Het andere voordeel is verbeterde betrouwbaarheid: zelfs als de ene verbinding wegvalt, blijft de andere intact. Dit betekent geen verstoring van browsen, streamen of wat u ook online doet.

Setup en interface

Het instellen van Speedify is heel eenvoudig. Als u het gratis abonnement uitprobeert, hoeft u zelfs geen informatie te verstrekken. Download en start de app en u bent klaar. Voor het betaalde abonnement ontvangt u een reeks welkomst-e-mails zodra u betalingsinformatie en uw e-mailadres heeft opgegeven. De ene bevat een link om u te helpen bij het instellen van uw wachtwoord.

Voor deze beoordeling hebben we de Windows-desktopclient en de mobiele iOS-app getest.

Bureaublad

Nadat u de installatiesoftware hebt gedownload en uitgevoerd, kunt u de app starten en uw gegevens invoeren. U wordt begroet met het hoofdscherm van de app. Het is een beetje minder strak dan dat van veel concurrenten, maar dat is het wel praktisch en gemakkelijk te navigeren.

Bovenaan ziet u de naam en het type van uw verbinding. In het onderstaande voorbeeld ziet u één wifi-verbinding en de optie om nog een verbinding toe te voegen. Als u meerdere thuisverbindingen hebt, bijvoorbeeld een standaard wifi-verbinding plus een ethernet-verbinding, kunt u deze combineren.

Daarnaast kun je ook bekijken of je verbonden bent, hoeveel gegevens je hebt gebruikt en de locatie van de server waarmee je bent verbonden. Het onderste gedeelte van het scherm geeft u de mogelijkheid om voer een snelheidstest uit, wat handig is om het effect van meerdere verbindingen te bepalen. Een schuifregelaar brengt u naar aanvullende informatie, zoals maandelijks en dagelijks gebruik.

Versnel het hoofdscherm van het bureaublad.

Ga terug naar de meerdere verbindingen, of u nu in de desktop- of mobiele app bent, u kunt toegang krijgen tot de instellingen voor elke verbinding door op de relevante cirkel te klikken.

Kortom, je krijgt het kies wanneer en hoe elke verbinding moet worden gebruikt. Dit is vooral belangrijk als u een beperkt dataplan hebt met uw provider. Overbelasting kan erg steil zijn, dus u wilt voorkomen dat u waardevolle gegevens verspilt.

Als je teruggaat naar het hoofdscherm, in het midden van het scherm, rechts van de serverlocaties, zie je een tandwielpictogram. U kunt hierop klikken om uw instellingen te wijzigen. Ten eerste heb je de Servers scherm waar u uw serverlocatie kunt wijzigen op basis van land of stad. Om toegang te krijgen tot de stadsopties, klikt u eenvoudig op de pijl rechts van de landnaam om nog een vervolgkeuzelijst te openen. Als alternatief kunt u de snelste server kiezen op basis van uw locatie of een torrent-vriendelijke server. De laatste zal je naar een server leiden die P2P-protocollen zoals BitTorrent toestaat.

Versnel bureaubladinstellingen.

beneden Servers, jij hebt Sessie, waar er verschillende opties zijn. Eerste is Maak verbinding bij opstarten die eenvoudigweg een verbinding dwingt tot Speedify elke keer dat u uw apparaat opstart. Dan is er een schakelaar voor Redundante modus die verkeer verzendt via alle geconfigureerde internetverbindingen voor optimale betrouwbaarheid. Vervoer mode geeft u de optie om te beslissen welk tunnelprotocol u het eerst wilt proberen of laat de client voor u beslissen. TCP en UDP worden ondersteund.

Schermen voor sessie en privacy versnellen.

Eindelijk heb je de Privacy tabblad met verschillende beveiligings- en privacyopties. Eerst wordt u gevraagd uw regio te selecteren. Dit is een nieuwe toevoeging aan de pagina, waarschijnlijk vanwege de nieuwe GDPR. De opties blijven hetzelfde voor alle regio's, behalve Europa. Als u Europa selecteert, ziet u niet langer het Optimalisatie gegevens toggle. Vermoedelijk druist dit in tegen GDPR en zou dit dus niet moeten gelden voor Europese gebruikers.

Onder de regioselectie hebt u DNS-lekbescherming en de kill-schakelaar - merk op dat beide standaard zijn uitgeschakeld. De volgende optie is gecodeerde, wat vreemd lijkt voor een VPN. Speedify brengt zichzelf echter op de markt als meer een 'channel bonding-service' dan een VPN. Het deactiveren van de codering zou de verbinding nog verder moeten versnellen. Natuurlijk zou het niet langer veilig zijn zonder codering.

Daaronder schuilt dat Optimalisatie gegevens. Als u dit inschakelt, betekent dit dat u "toestaat dat Speedify netwerkstatistieken verzamelt voor het afstemmen van de prestaties.".

Tenslotte, Crashrapporten stelt Speedify in staat om foutopsporingsinformatie te ontvangen in het geval van een crash.

mobiel

Wanneer u de mobiele app voor het eerst downloadt en opent, wordt u gevraagd in welke regio u zich bevindt.

Versnel schermen van het privacybeleid van de mobiele app.

U krijgt dan een kort privacybeleid te zien waarin staat welke informatie wel en niet wordt bijgehouden en vastgelegd (daarover later meer).

Als je dat voorbij bent, zie je het hoofdscherm, dat erg lijkt op dat van de desktop-app. Internetverbindingen verschijnen bovenaan met VPN-verbindingsgegevens net daaronder. Houd er rekening mee dat als u bent verbonden met wifi en uw apparaat is verbonden met een mobiel netwerk, Speedify gebruikt automatisch beide verbindingen. U kunt op elke cirkel klikken om elke verbinding te verwijderen of de instellingen ervan te wijzigen.

Versnel het hoofdscherm van de mobiele app.

Om toegang te krijgen tot instellingen kunt u op het tandwielpictogram naast de serverlocatie in het midden van het scherm klikken. Hier ziet u verschillende opties, de eerste is Servers. Net als in de desktopclient kunt u van server wisselen op basis van locatie, snelheid of P2P-capaciteit.

Speedify mobiele servers en sessieschermen.

Vervolgens heb je Sessie waar u opstartverbindingen kunt wijzigen, inschakelen Redundante modus, of wijzig instellingen voor Vervoer mode.

De meldingen kunt u instellingen aanpassen voor meldingen en waarschuwingen, inclusief een dagelijkse herinnering om verbinding te maken en beveiligingswaarschuwingen.

Meldingenschermen voor mobiele app versnellen.

Eindelijk heb je de Privacy tabblad waar u de kill-schakelaar kunt inschakelen, codering kunt uitschakelen en crashrapporten kunt uitschakelen.

Over het algemeen is het een robuuste app met een behoorlijk niveau van aanpassing. Het is gemakkelijk te gebruiken en zal niet overweldigend zijn voor beginners.

Servers en prestaties

Speedify beheert een netwerk van meer dan 1.000 servers verspreid over 32 landen. Dit is een relatief klein netwerk, zowel wat betreft het aantal servers als het aantal locaties. NordVPN beheert bijvoorbeeld meer dan 4.000 servers, terwijl het netwerk van ExpressVPN zich uitstrekt over 94 landen. De servers zijn voornamelijk geconcentreerd in Noord-Amerika, Europa en Azië, met slechts een handvol locaties in Zuid-Amerika, Afrika en Oceanië gecombineerd.

Servers kunnen worden geselecteerd op basis van land of stad, of u kunt ervoor kiezen om verbinding te maken met de snelste server voor uw locatie of een P2P-vriendelijke server.

We hebben de service getest voor meerdere doeleinden en hebben geen problemen ondervonden. Met de desktop-client konden "appels met appels" worden vergeleken met andere VPN's. We hebben slechts één internetverbinding gebruikt en de VPN-service heeft goed gepresteerd. De verbinding was betrouwbaar en er waren geen problemen tijdens het browsen, streamen in HD of het spelen van online games.

Bij het wisselen van servers, verbindingen werden zeer snel gemaakt, vaak binnen enkele seconden. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het loskoppelen, wat een klein punt is, maar wel voor een betere gebruikerservaring.

Voor de mobiele app hebben we deze met een enkele wifi-verbinding gebruikt en vervolgens gecombineerd met een LTE-verbinding. We hebben de snelheidstest in de app gebruikt om wat rudimentaire resultaten te krijgen, en dit is wat we zagen:

PingDownload SpeedUpload Speed
Wifi alleen 32ms 33.6Mbps 10.9Mbps
Wifi + LTE 30ms 66.8Mbps 11.5Mbps

Natuurlijk is dit afhankelijk van interne testen van de app, dus het is misschien niet volledig betrouwbaar, maar de kanaalbinding lijkt een drastisch effect te hebben op de downloadsnelheid en een kleinere maar positieve impact op de uploadsnelheid.

Versnel de snelheidstestprestaties

Dus hoe verhoudt Speedify zich ten opzichte van andere VPN-providers? We streven ernaar dat onze tests zo empirisch mogelijk zijn, dus om te vergelijken met like, hebben we Speedify getest met slechts één verbinding met een vergelijkbare testmethode als die we gebruiken voor andere VPN-providers.

Deze tests werden uitgevoerd in Toronto en omvatten een enkel bestand (~ 100MB) dat werd gedownload van een server in Oregon. Voor elke provider hebben we op drie verschillende tijdstippen gedurende de dag tests uitgevoerd op drie voorbeeldservers in het oosten van de VS, het westen en het VK. Op elk tijdstip werd een controletest uitgevoerd zonder een VPN-verbinding.

Kijkend naar de onderstaande boxplots, is de mediane downloadsnelheid voor elke provider waar de licht- en donkerblauwe dozen elkaar ontmoeten. Lager is beter. De totale grootte van het vak is een indicator voor de spreiding in resultaten. Kleiner is beter.

Boxplot van snelheidstestresultaten.

Zoals je kunt zien, deed Speedify het heel goed in de tests. Snelheden waren slechts iets langzamer dan de controle en waren bijzonder snel wanneer verbonden met een geografisch dichtbijgelegen server. Zoals verwacht, leverden VPN-servers verder weg lagere snelheden op, maar ze waren nog steeds sneller dan vergelijkbare servers voor andere providers.

Het is belangrijk om erop te wijzen dat deze tests niet definitief zijn en alleen kunnen dienen als een algemene indicatie van de prestaties die u mogelijk ziet. De inherente vluchtigheid van internet voegt een significante factor van willekeur toe, dus deze tests moeten met een korreltje zout worden genomen. Ze werden uitgevoerd terwijl een 60 Mbps-verbinding werd gebruikt, dus je kon langere wachttijden zien met een langzamere verbinding, en misschien kleinere of grotere verschillen.

Het is fijn om te zien dat deze provider zijn naam en claims op het gebied van snelheid waarmaakt. En natuurlijk, zoals eerder aangetoond, met behulp van de kanaalbindingsfunctionaliteit, kun je een duidelijke toename van de snelheid van de VPN-verbinding verwachten als je een andere internetverbinding toevoegt.

Blokkeert Speedify de blokkering van Netflix?

Ja, Speedify deblokkeert Netflix. We hebben Speedify getest met meerdere Amerikaanse servers en het werkte om Amerikaanse Netflix elke keer naadloos te deblokkeren. Dit is welkom nieuws gezien het feit dat Netflix nu kraakt over het gebruik van VPN's om toegang te krijgen tot zijn bibliotheken en zeer weinig providers in staat zijn om de Amerikaanse Netflix te deblokkeren. Nog minder kunnen toegang bieden tot Netflix-bibliotheken buiten de VS, en dit lijkt ook een probleem met Speedify te zijn. Het werkte niet om Netflix UK of Netflix Frankrijk te deblokkeren, maar je kunt je geluk beproeven met andere bibliotheken.

We hebben andere streamingdiensten getest met gemengde resultaten. Het bekijken van BBC iPlayer-inhoud van buiten het VK wordt steeds moeilijker naarmate de BBC op VPN-verbindingen tekeergaat. We konden er geen toegang toe krijgen via de desktopclient, maar we hadden succes via de iOS-app. Amazon Prime Video werkte niet met Amerikaanse servers, maar het was prima met een Britse server.

Werkt Speedify in China?

Nee, Speedify werkt niet in China. De grote firewall van China is een ander gebied dat moeilijk door VPN's kan worden aangepakt. Hoewel sommigen nog steeds in China werken, werd ons door een Speedify-vertegenwoordiger verteld dat de service daar waarschijnlijk niet werkt.

Veiligheid en privacy

Speedify is gevestigd in Pennsylvania, VS, een land met vijf ogen. Dit werpt wel een aantal rode vlaggen op omdat deze landen kunnen worden onderworpen aan massaal overheidstoezicht. De sleutel hier ligt in het logboekbeleid. Als er geen logboeken worden bijgehouden, is er immers niets dat aan derden kan worden verstrekt. Het privacybeleid van Speedify begint met "TL; DR: We registreren NIET wat u doet of welke sites u bezoekt via de Speedify-service." Dit vertelt ons dat de service geen verkeerslogboeken registreert.

Er staat verder: "We registreren geen IP-adressen, sites of gegevens die u verzendt of ontvangt via de Speedify-service." De belangrijkste verbindingslogboeken waar we ons zorgen over maken zijn IP-adressen, aangezien deze kunnen worden gekoppeld aan mogelijk gebruikt om activiteit terug te traceren naar een individu.

Zoals eerder opgemerkt, zien we bij het openen van de apps echter een verklaring die in strijd is met het privacybeleid. Het zegt Speedify doet IP-adressen opnemen, zij het tijdelijk, samen met andere gegevens zoals de apparaat-ID en tijdstempels. Dit is duidelijk misleidend en doet ons de betrouwbaarheid van deze aanbieder in twijfel trekken.

Speedify biedt sterke codering. Als uw hardware AES-ondersteuning heeft, is codering 128-bits AES. Anders is het Op ChaCha gebaseerde 256-bit encryptie. Beide komen met een perfecte voorwaartse geheimhouding.

De app wordt geleverd met ingebouwde ingebouwde DNS-lekbescherming, maar houd er rekening mee dat deze standaard is uitgeschakeld. We hebben op lekken getest zonder dat de bescherming is ingeschakeld en er zijn hoe dan ook geen waargenomen. Speedify maakt momenteel gebruik van Google DNS-servers, wat niet ideaal is voor privacy. De meeste betaalde VPN-providers hebben hun eigen privé-DNS-servers.

Apps worden geleverd met een ingebouwde kill-schakelaar dat al het internetverkeer stopt als de VPN-verbinding om een ​​of andere reden onverwachts verbreekt. Nogmaals, dit is standaard uitgeschakeld. Zowel DNS-lekbescherming als de kill-schakelaar kunnen worden ingeschakeld in de Privacy tabblad in de app-instellingen.

Klantenservice

Als je op enig moment tijdens de installatie of het gebruik hulp nodig hebt met Speedify, heb je niet veel opties en moet je misschien geduldig wachten. Er is een online kennisbank redelijk uitgebreid als het gaat om installatiehandleidingen maar is anders een beetje beperkt.

Als je daar niet kunt vinden wat je nodig hebt, kun je een ticket indienen. Helaas is er geen livechatfunctie. We hebben een ticket ingediend met enkele algemene vragen, meestal met betrekking tot beveiliging en privacy, aangezien deze informatie binnen de kennisbank zeer beperkt is. We kregen eerst een automatisch antwoord waarin stond dat kantooruren ma-vr 9-5 EST zijn. Als het verzoek gedurende die tijd is, moet iemand 'zo snel mogelijk' antwoorden.

We ontvingen een reactie ongeveer een week nadat het ticket was verzonden. Toegegeven, er waren verschillende vragen en het was geen probleemoplossing, maar dit lijkt echter erg traag. Een andere algemene vraag over het logboekbeleid van Speedify was reageerde binnen twee dagen, wat veel beter is maar nog steeds niet ideaal.

Vonnis

Als u op zoek bent hoge snelheden, sterke beveiliging en een solide optie voor streaming, Speedify kan een goede keuze zijn. Wees voorzichtig dat het gebruik van de functie voor kanaalbinding kan leiden tot een ernstige afvoer van uw gegevens als u niet voorzichtig bent.

Met onbeperkte bandbreedte en P2P-servers, naast zijn hoge snelheden, zou je denken dat Speedify een goede optie zou zijn voor torrenters. Omdat deze provider IP-adressen registreert, biedt deze echter niet het niveau van privacy waar de meeste torrenters naar op zoek zijn.

Klantenservice is een beetje traag en er is geen live chatfunctie, dus beginners willen misschien verschillende opties verkennen. Gebruikers in China zullen ook elders moeten zoeken.

Ga naar Speedify

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + = 11