Sådan fjernes spyware gratis og hvilke værktøjer der skal bruges

værktøjer til fjernelse af spyware


Regeringsspionering og malware udtager muligvis størstedelen af ​​privatlivssamtaler i disse dage, men der er en type virus, der er blevet inficeret lydløst computere: spyware. Spyware er en type computervirus, der skjuler sig på din computer eller mobilenhed, registrerer dine private data og sender disse oplysninger tilbage til, hvem der har oprettet dem eller overvåger dem. Det vanskelige ved spyware - og hvad der adskiller det fra den voksende trussel om ransomware - er det faktum, at spyware er designet til både at installere diskret og fungere lydløst i baggrunden. Dog dig kan fjerne spyware gratis med en række forskellige værktøjer, herunder nogle meget funktionelle virusscannere fra store navne i branchen.

Sådan fjernes spyware gratis: Bedste gratis værktøjer til fjernelse af spyware

Der er et væld af gratis værktøjer til fjernelse af spyware derude. Mange gratis spyware-værktøjer er målrettet mod specifikke typer spyware og kan let få en del af jobbet gjort. De fleste er imidlertid designet til at give mere holistisk fjernelse af spyware. Ikke desto mindre kan nogle former for spyware være ekstremt aggressive og blokere forsøg på fjernelse, hvilket betyder, at du måske finder dig selv i brug af et mere specialiseret værktøj til fjernelse af spyware sammen med dem, der forsøger at fjerne alle typer malware.

"Spyware" er ikke kun en ting. Faktisk, når vi taler om spyware, kunne vi henvise til noget af følgende:

 • Adware
 • trojanske heste
 • Sporing af cookies
 • System skærme
 • keyloggers
 • rootkits
 • Web beacons

I betragtning af, hvordan spyware fungerer, er der en chance for, at du ikke ved, at du har en skjult på dit system. Enhver spyware, der åbenlyst gør sig bekendt, fungerer ikke som tilsigtet, så du kan have spyware gemt på din maskine i måneder eller endda år uden at vide det. Du ved muligvis ikke, hvilken slags virus der skjuler sig på dit system, før du kører en virusscanner.

Når det kommer til fjernelsesværktøjer til spyware, er der flere tilgængelige muligheder, end du kan ryste en tracking-cookie på. Og selvom de fleste helt sikkert vil rense din maskine, vil ikke alle rense din computer effektivt. Faktisk er mange programmer, der i øjeblikket er tilgængelige, ikke pålidelige. Nogle kan endda være vira i forklædning.

Vi kiggede på over to dusin gratis værktøjer til fjernelse af spyware, som vi har set anbefalet andre steder, og hvidtede listen ned til de 14 mest nyttige værktøjer på blokken. Når vi bestemte, hvilke gratis værktøjer der skal opbevares, så vi på følgende kriterier:

 • Værktøjet er gratis for hele livet (bruger ikke en "gratis prøveperiode" -metode og tvinger dig til at betale for at fortsætte servicen)
 • Værktøjet har en for nylig opdateret version (fra 2017)
 • Værktøjet opretholder en respekt og pålidelig service og er godt vurderet af andre sider

Selvom vi brugte enkle kriterier, anvendte vi det temmelig aggressivt for at slippe af med programmer, der syntes endda lidt mistænkelige eller af dårlig kvalitet. Det betød at droppe skitserede tjenester som Yet Another Cleaner (YAC), og dem med ekstremt dårlige ratings og mangler i nylige opdateringer, såsom Lark AntiSpyware. Vi sad med 14 tjenester af høj kvalitet, der indeholder nogle kraftfulde gratis værktøjer fra store navne i branchen.

Bedste gratis værktøjer til fjernelse af spyware

Følgende gratis værktøjer til fjernelse af spyware dækker alle de mest almindelige former for spyware. Vi har bekræftet, at hvert værktøj er 100% gratis og forbliver 100% gratis for livet. De fleste af disse værktøjer er pareret ned versioner af betalte softwareapplikationer, der kan udvide dine muligheder til at omfatte et højere niveau af beskyttelse mod spyware, mest malware og endda nogle beskyttelsesmetoder mod ransomware.

Bedste gratis værktøj til fjernelse af spyware: Avast Free Antivirus

Avast anti-spyware

Kun en lille håndfuld gratis antivirusprogrammer gør det forbi uafhængig laboratorietest. Avast Free Antivirus er en af ​​dem. Selvom Avast Free Antivirus er et mere generelt værktøj til fjernelse af malware, er det veludviklet til at fjerne alle former for malware. Det inkluderer adware, trojanere, rootkits og mere.

Derudover er Avast Free AntiVirus et af de få gratis værktøjer til fjernelse af spyware på vores liste, der inkluderer realtidsbeskyttelse. Avast Free Antivirus inkluderer også et sikkert 1-klik-kodeordhvelv til websteder og en scanner designet til at hjælpe med at opdage svagheder i dit Wi-Fi-netværk.

Avast Free Antivirus er også et af de mest omfattende AV-programmer, der er tilgængelige for dem, der ønsker at slippe af med spyware. Der er gratis versioner af værktøjet til Windows-, Mac-, Android- og iOS-enheder.

Ønsker du at øge din sikkerhed endnu mere? Avast tilbyder også en ekspert, avanceret og en komplet version af deres software, der hver tilføjer flere sikkerhedsfunktioner til din computer.

AVG Antivirus gratis

gennemsnit fjernelse af spyware

Brugere har henvendt sig til AVG Antivirus Free for gratis malware og spyware fjernelse i årevis. Mere end blot en førende inden for branchen har AVG leveret et af de mest konsistente værktøjer til fjernelse af malware, der er tilgængelige. AVG Antivirus Free kan fjerne det meste af dit systems spyware, fra trojanere til adware til junkware. Denne antivirus-software inkluderer beskyttelse i realtid, blokerer aktivt usikre links, downloads og vedhæftede filer og modtager regelmæssige virusdefinitionsopdateringer.

Selv om allerede en næsten komplet pakke som et selvstændigt gratis værktøj, kan AVG Antivirus udvides til $ 69,99 / år. Tilføjelse i det årlige abonnement betyder, at du får sikre personlige mapper, der kan hjælpe med at forhindre tab af ransomware-data, forbedret firewall, ekstra registrering og beskyttelse mod falske websteder og en inkluderet Antivirus-version til Android.

AVG Antivirus fungerer med Windows XP og nyere, Android 2.2 og nyere, og Mac OS X 10.8 og nyere.

Comodo Gratis Anti-Malware BOClean

comodo til fjernelse af spyware

Comodo bliver hurtigt et husholdningsnavn i internetsikkerhed. Velkendt for at tilbyde SSL-sikkerhed til websteder, Comodo tilbyder også antivirus-softwareværktøjer og et gratis malware-fjernelsesværktøj gennem dets gratis Anti-Malware BOClean.

BOClean er fyldt med funktioner, der gør det til en perfekt mulighed for at fjerne spyware. Dette inkluderer beskyttelse i realtid for at forhindre infektion fra fremtidig malware og let fjernelse af de værste slags malware, herunder adware, trojanere og rootkits.

Comodo Free Anti-Malware BOClean konkurrerer let med Avast. Med fuld automatiseret fjernelse af malware, gratis automatiserede opdateringer og minimal systembrug er BOClean et lidt "mindre" program sammenlignet med Avast kun på grund af at arbejde på færre operativsystemer. BOClean er designet til at arbejde på Windows XP gennem Windows 7. Det kan fungere på Windows 8 til 10, men er ikke optimeret til nogen af.

Adaware Antivirus gratis

adaware fjernelse af spyware

I et forsøg på at følge med sine vigtigste gratis rivaler er Adaware Antivirus Free designet med realtidsbeskyttelse, downloadbeskyttelse og prisvindende malware-fjernelsesværktøjer. Uafhængigt testlaboratorium AV Comparatives har konsekvent tildelt Adaware Antivirus med høje karakterer for ydeevne, fildetektion og malware-beskyttelse.

Adaware (tidligere Lavasoft) Antivirus Free kan fjerne alle standard og mange dybt forankrede former for spyware, herunder rootkits, trojanere og adware. Adaware er gratis for livet og udvider også deres kvalitetstjeneste betydeligt for dem, der har brug for nogle forbedrede funktioner. Adaware Pro tilføjer webbeskyttelse, kundesupport, avanceret firewall med mere, mens Total-pakken også inkluderer en "Digital Lock" til at hjælpe med at beskytte filer mod ransomware, og inkluderer en fil-shredder og forældrekontrol til indholdsfiltrering.

Adaware Antivirus Free er tilgængeligt for Windows-brugere, der kører Windows 7 til 10.

SUPERAntiSpyware

fjernelse af spyware

I modsætning til nogle af de andre indstillinger på listen har SUPERAntiSpyware et meget målrettet formål. Mens programmer som AVG og Comodo er designet til at dække hele dit system, lever SUPERAntiSpyware op til sit navn som et rent spyware-fokuseret fjernelsesværktøj.

SUPERAntiSpyware har et gratis program, der dækker næsten alle typer spyware, du måtte have på dit system: adware, trojanere, keyloggers, orme, dialers, flykaprere og mere. Dette værktøj til fjernelse af spyware inkluderer også en tiltrængt funktion til reparation af registreringsdatabasen, der kan hjælpe med at gendanne din internetforbindelse, hvis malware, der inficerer dit system, redigerer dit register og tager din internetforbindelse offline.

Inkluderet i SUPERAntiSpyware-værktøjet er en scanner bare til at hjælpe dig med at fjerne uønskede operationer, der muligvis bremser dit system.

Hvis du fandt SUPERAntiSpyware effektiv, kan du også udvide dets altid gratis værktøj med Professional-versionen af ​​softwaren til $ 29,95. Den professionelle version mere end fordobler antallet af tilgængelige funktioner til denne software, tilføjer realtidsbeskyttelse, automatiske opdateringer til softwaren, planlagt scanning, scanning ved opstart og mere.

Spybot Søg og ødelæg

fjernelse af spyware

Spybot er designet af et meget mindre firma end nogle af de bedste kunstnere og er et gratis værktøj, der fortjener sit sted på vores liste. Med den gratis download vil Spybot-brugere få scannings- og fjernelsesværktøjer til malware og rootkits, internetbeskyttelse for at hjælpe brugerne med at undgå at downloade vira, der skjuler sig online, begrænset realtidsbeskyttelse mod nye vira og en lille håndfuld andre nyttige funktioner.

Kan du lide hvad Spybot Search and Destroy har at tilbyde? Du kan øge funktionslisten ved at købe enten hjemmets tilføjelse eller den professionelle udgave af programmet. De betalte versioner af programmet inkluderer beskyttelse til alle typer malware og spyware, mere aktiv realtidsbeskyttelse, systemreparation (kun Professional), opgaveplanlægning og meget mere.

Spybot Search and Destroy er designet til at arbejde med Windows-computere, men inkluderer et iPhone-scanningsværktøj til dem med Professional-versionen af ​​programmet.

Gratis Fixer

værktøjer til fjernelse af spyware

Du får ikke skylden for at vende næsen op på Free Fixer. Når alt kommer til alt, tjenesten sidder på et websted, der ser ud som om det blev sammensat på en regnfuld eftermiddag og ligner noget, du måske kunne finde online i midten af ​​1990'erne. Ikke desto mindre er Free Fixer et regelmæssigt opdateret værktøj til fjernelse af spyware, der er specifikt designet til at hjælpe dig med at fjerne besværlige spyware og gå videre med dit liv. Softwaren opretholder også en lille tilstedeværelse på dit system med lidt efterspørgsel efter systemressourcer.

Gratis Fixer fungerer på de mere almindelige typer spyware, der muligvis inficerer dit system: adware, spyware, trojanere, rodkits, nogle vira og trojanere. Da Free Fixer er mere målrettet mod fjernelse af spyware, mangler det de fleste af de funktioner, du muligvis finder med andre indstillinger på denne liste. Derfor betyder det også, at det også viser en lavere profil på dit system.

Som mange af de andre programmer på denne liste har Free Fixer en gratis-for-life mulighed, der kan udvides med en betalt mulighed. Den gratis version af Free Fixer inkluderer en systemscanning efter uønsket spyware, fjernelsesværktøjer til malware, en online database med over 90.000 filer og giver dig mulighed for at uploade filer til forbedret virusscanning. For $ 9,95 kommer din gratis Fixer-download også med en karantæneindstilling. Medmindre du er bange for at slette de forkerte filer eller ikke har nogen form for sikkerhedskopiering af data, er de ekstra penge til karantæne ikke en særlig god handel.

Den fristående gratis fixer skal dække de fleste spyware-problemer uden behov for karantæne. Programmet er kun tilgængeligt for Windows-brugere, der kører Windows 2000 gennem Windows 10.

Norton Power Eraser

fjernelse af spyware

Norton er kendt for sin kraftfulde antivirus-software. Faktisk tildeler uafhængigt virustestlaboratorium AV-Test konsekvent Norton Security med dets højest mulige klassificering på tværs af alle testede kategorier. I betragtning af det er det faktum, at Norton leverer et helt gratis værktøj til fjernelse af spyware gennem sin Power Eraser, en velsignelse.

Som Norton siger, bruger deres Power Eraser virksomhedens "mest aggressive scanningsteknologi." Som sådan er programmet designet til at målrette dybt rodfæstet malware, spyware, crimeware og mange andre PUP'er (potentielt uønskede programmer).

Desværre går Norton ikke i detaljer i softwaren og alt hvad den kan gøre. Dette gør det lidt af en gamble, hvis du aktivt beskæftiger dig med et betydeligt spyware-problem, eller hvis du planlægger fremad og downloader et spyware-fjernelsesprogram “bare i tilfælde af.” Mens vi kan anbefale Norton Power Eraser generelt, hvis du ' når du leder efter et værktøj, der giver flere detaljer om, hvad det vil håndtere, vil en af ​​de andre muligheder ovenfor dække dine behov.

RegRun Reanimator

regun

Hvis du bruger Windows 95 gennem Windows 10, kan RegRun Reanimator muligvis hjælpe med at rense din spyware-inficerede maskine. RegRun Reanimator er designet til at arbejde uden at forstyrre din nuværende antivirus-software og er specifikt rettet mod spyware, malware, trojanere og et antal rootkits.

RegRun Reanimator er den gratis, men funktionsbegrænsede version af den betalte RegRun Security Suite. I modsætning til de andre indstillinger på vores liste, fjerner RegRun Reanimator ondsindede programmer og spyware fjernadgang. Brugere sender en Reanimator-rapport til RegRuns supportteam. Efter analyse af filen sender supportteamet en "kur" -fil tilbage til gengæld, der er designet til at køre gennem Reanimator-softwaren og udslette al spyware eller anden malware, der muligvis inficerer dit system.

I betragtning af RegRuns fjernelsesmetode, kan det effektivt tage meget længere tid end normalt at rengøre spyware fra dit system. For mange brugere kan dette være timer eller en dag eller mere. Mens RegRun Reanimator er meget rost af de, der har brugt det, er det et solidt program, der muligvis ikke passer til alles behov og tidsplan.

Bedste engangsværktøjer til fjernelse af spyware

Mens listen ovenfor indeholdt værktøjer til fjernelse af malware, der kan dække alle former for malware og spyware, er de følgende tre indstillinger designet til kun at rengøre specifikke typer spyware og junkware, der enten kan blive spioneret på eller nedsat dit system.

Bitdefender-værktøj til fjernelse af adware til pc

fjernelse af spyware

Vi gav Bitdefender Antivirus Plus en perfekt 10 i vores gennemgang af softwaren. Bitdefender udvikler hurtigt et positivt omdømme for sin billige antivirus-software. Med det i tankerne, hvis alt hvad du behøver er fjernelse af adware, kan Bitdefenders værktøj til fjernelse af adware til pc muligvis være det rigtige for dig.

Værktøjet til fjernelse af adware er rettet mod adware, der muligvis forårsager problemer med dit system. Det inkluderer adware, der er installeret på dit system og adware, der er knyttet til dine webbrowsere, herunder skrammelværktøjslinjer og irriterende websøgningsprogrammer. Bitdefenders værktøj til fjernelse af adware bruger virksomhedens proprietære software til at målrette adware uden omkostninger for brugeren. Værktøjet fungerer på Windows XP og nyere.

Malwarebytes AdwCleaner

adwcleaner

Malwarebytes har ikke sit eget adware-rengøringsværktøj for ikke at blive overgået af Bitdefender. I modsætning til Bitdefender slipper Malwarebyes AdwCleaner ikke kun af indgribende adware- og browserværktøjslinjer, det er også målrettet mod potentielt uønskede programmer (PUP'er) og browserkaprere.

Brug for mere? Malwarebytes leverer også komplette værktøjer til fjernelse og forebyggelse af antivirus til brugere af Windows, Android og Mac.

Malwarebytes fjernelse af Junkware-værktøj

fjernelse af junkware

Adskilt fra sin AdwCleaner tilbyder Malwarebytes også et gratis værktøj til fjernelse af Junkware. Interessant nok er dette program designet til at rense de samme typer programmer som Malwarebytes AdwCleaner: PUP'er og adware. Junkware-fjernelsesværktøjet er dog mere specifikt designet til at fokusere på junkware, eller programmer, der ofte er installeret sammen med andre programmer, og som tilføjer til systemopblussen. Disse er ofte kendt som "hitchhikers", som Junkware Removal Tool er designet til at feje væk fra din pc.

Malwarebytes Anti-Rootkit

anti rodkit

Hvis dit system blev renset, men der stadig ser ud til at være noget galt, kan du have rodkits gemt på dit system. Rootkits kan være særligt besværlige og er i mange tilfælde i stand til at undgå mindre grundige værktøjer og scannere til fjernelse af antivirus.

Ved hjælp af Malwarebytes Anti-Rootkit kan du muligvis "udrydde" alle uønskede rodkits, der stadig skjuler sig på dit system og give væk dine private oplysninger. Malwarebytes identificerer specifikt denne software som en "Beta" -version, hvilket betyder, at den stadig er under udvikling og muligvis ikke er komplet eller lever op til forventningerne.

Hvad er spyware? Hvordan fungerer spyware?

“Spyware” er en større kategori malware eller vira, der er designet til diskret infektion af et system, indsamle oplysninger om brugeren og sende disse oplysninger til en tredjepart. Oplysninger stjålet af spyware kan være alt. Spyware er imidlertid mere specifikt designet til at indsamle følsomme oplysninger, der kan bruges eller sælges af tredjepart, såsom brugernavne og adgangskoder, personnummer, bank- og kreditkortoplysninger eller andre følsomme data, der kan bruges til identitetssvig.

Fordi spyware er designet til at være diskret, indser mange brugere, der er inficeret med spyware, aldrig nogenlunde, at det faktisk er der. Når det er sagt, har mange former for spyware, der får rod i et system, en meget større tilstedeværelse end forventet, idet de trækker på systemressourcer og mærkbart bremser inficerede computere.

Der er fire vigtigste spywarekategorier:

 • Adware
 • trojanske heste
 • System skærme
 • Sporing af cookies

Mens al spyware unægtelig er dårlige nyheder, deler ikke alle spyware et tilsvarende trusselsniveau. Trojanere, adware og systemmonitorer (såsom keyloggers) betragtes generelt som de værste former, mens sporing af cookies typisk betragtes som meget uønsket, men ikke nødvendigvis "virulent" i traditionel forstand.

Mange computerbrugere - især Windows-brugere - vil sandsynligvis kende begge adware og småkager. Adware præsenterer sig ofte enten som popups, ekstra værktøjslinjer i en webbrowser eller falsk software designet til at ligne mere legitim software. Disse kan indsættes i enhver form for uskyldig software, men er ofte knyttet til andre software-downloads.

Sporing af cookies er dog lidt sværere at undgå. Normale webstedscookies er tekstfiler, som din webbrowser opretter, hver gang du besøger et websted. Disse filer kan indeholde forskellige typer oplysninger om, hvordan du interagerer med et websted, herunder at gemme dine sessioner på dette websted, så du ikke behøver at indsætte dine loginoplysninger igen. Det er vigtigt, at normale cookies kun oprettes og bruges af hvert enkelt websted, du besøger.

Dog er nogle cookies designet til ikke kun at registrere, hvad du gør på et givet websted, men de sporer dine browseaktiviteter på tværs af alle andre websteder, du besøger. Som sådan følger sporing (eller vedvarende) cookies dig rundt på nettet og indsamler oplysninger om, hvad du laver online. Disse cookies er normalt ikke virulente og forsøger typisk ikke at indsamle meget følsomme oplysninger. I stedet er de mere almindeligt designet til at registrere dine browservaner for at levere målrettede reklamer.

Relaterede: Sådan overholdes cookielovgivningen og respekterer dine websteds besøgende 'privatliv

I mellemtiden er "trojanere" en noget generisk betegnelse for enhver virus, der er designet til at skjule som et harmløst program. Trojans gentager navnlig ikke på din computer. Og faktisk kan mange typer vira betragtes som trojanere, så længe de passer til de vigtigste kriterier. Mange trojanere er ikke spyware. Computersikkerhedsfirma Malwarebytes leverer en detaljeret opskrivning om ikke kun, hvad der gør noget til en trojan, men om de mange typer trojanere.

"System monitorer" kan findes i mange former. Keyloggers, der registrerer alle oplysninger, du skriver via dit tastatur, er blandt de mest berygtede. Der er dog andre, der kan spejle al din computeraktivitet og sende disse oplysninger til tredjepart. Nogle kan grafisk kopiere alt, hvad din computer laver i realtid. Disse er dog sjældne og er måske ikke så store bekymringer.

Generelt kan de fleste spyware blokeres ved hjælp af antivirus-software med realtidsbeskyttelse. De fleste spyware-fjernelsesprogrammer tilbyder betalte versioner af deres software, mens mange høje kvalitet, komplette antivirus-softwareprogrammer kan købes til en lav pris.

For mere kan du se vores følgende guider:

Bedste antivirusudbydere

Bedste antivirus til Mac

“Malware-infektion” af Blogtrepreneur licenseret under CC af 2.0

Du kan måske også lide VPNVPN-protokoller, der er forklaret og sammenlignetVPNVPN-statistikker: Hvad tallene fortæller os om VPNsVPNA, kort historie med overvågning og spionering af regeringen, og hvordan det invaderer dit privatlivVPNHvordan konfigureres en smart DNS-proxy-service på en DD-WRT-router

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =