ProtonVPN gjennomgang 2020

Navnet Proton ringer kanskje en bjelle, og hvis du noen gang har brukt ProtonMail, ville du ha rett i å tro at det er en forbindelse her. Tilbyderen av den populære e-postplattformen har også kjørt denne VPN-tjenesten i flere år. lover å levere en rekke funksjoner, inkludert supersterk sikkerhet og raske hastigheter.


Denne tjenesten blir ikke akkurat billig, så det er ingen tvil om at mange potensielle brukere lurer på om det er verdt pengene. Vi har prøvd ut ProtonVPN på dine vegne for å se hva det virkelig har å tilby.

Det grunnleggende

ProtonVPN har innfødt apps for Windows, MacOS og Android, og har nylig lagt til en for iOS. Linux og noen rutere kan konfigureres manuelt for å fungere med VPN.

P2P er tillatt på visse servere hvis du bruker en betalt plan. Data er ubegrenset, personvernreglene er stramme, og hastighetene er store, så dette kan være et solid alternativ for torrentere. Sikkerhetshøydepunkter inkluderer sterk kryptering, en kill switch for alle apper bortsett fra iOS, og DNS- og WebRTC lekkasjebeskyttelse.

Ytterligere funksjoner, som vi vil forklare nærmere nedenfor, inkluderer Plus-servere, Secure Core og muligheten til å bruke Tor over VPN.

Priser

ProtonVPN har fire prisnivåer: Gratis, grunn~~POS=TRUNC, Plus, og Visjonær. Selve prissiden er litt forvirrende ettersom du må bruke en veksle øverst til høyre for å veksle mellom månedlig og årlig prissetting.

Det er klart at selskapet ikke er ute etter å selge brukere på gratisalternativet som tilbyr bare tre lokasjoner (Japan, Nederland og USA), en enhet og langsomme hastigheter. Neste nivå er Basic, som gir deg tilgang til alle servere, lar deg koble til to enheter samtidig, tilbyr raske hastigheter og lar P2P.

ProtonVPN månedlige priser.

Denne planen koster $ 5 per måned eller $ 48 per år for en årsplan. Det siste gir deg besparelser på $ 12 og trener til $ 4 per måned. Denne prisen er lik den for mange topprangerte leverandører langt overordnede planer, slik at du allerede kan se at dette er en dyr tjeneste.

ProtonVPN årlige priser.

Plus-planen er den som er mest sammenlignbar med premieplanene tester vi vanligvis i anmeldelser, og er faktisk den vi har prøvd på for størrelsen. Dette vil sette deg tilbake $ 10 per måned på månedlig basis eller $ 8 per måned hvis du betaler for et helt år foran. Med Plus-pakken, i tillegg til de grunnleggende plantilbudene, har du muligheten til å koble opptil fem enheter samtidig, tilgang til streaming, Tor, "Plus" -servere og "Secure Core" -alternativer.

Det er enda et lag over dette, kalt Visionary. På toppen av Plus-funksjonene kan du koble til ytterligere fem enheter samtidig - så 10 totalt - og ha en ProtonMail Visionary-konto inkludert. Dette er mye dyrere til $ 30 per måned på månedlig basis og $ 24 per måned på en årlig sikt. Merk at en ProtonMail Visionary-konto har samme pris og inkluderer VPN.

Betaling kan sendes inn med et hovedkort eller via PayPal. I tråd med ProtonVPNs dedikasjon til sikkerhet, personvern og anonymitet, er det også et alternativ å betale via bitcoin som vil være gode nyheter for mer personvernbevisste brukere.

LESERHANDLING: Registrer deg for den årlige plussavtalen og spar 24 dollar.

Alle planer har en sjenerøs 30-dagers pengene-tilbake-garanti, slik at du alltid kan ta tjenesten for en testkjøring og få tilbakebetalt betalingen hvis du ikke er fornøyd.

Servere og ytelse

ProtonVPN tilbyr drøyt 380 servere i 32 land. Vi har sett at mindre VPN-er gjør det veldig bra, for eksempel PrivateVPN som har under 100 servere, selv om den leverandøren riktignok dekker flere land. Men så har du mye større VPN-er som tilbyr enorme nettverk med tusenvis av servere (NordVPN har 5000) som spenner over mange flere land (ExpressVPN dekker 94). De fleste ProtonVPN-servere ser ut til å være konsentrert i Europa og Nord-Amerika, med noen i Asia og noen få i Australia og Sør-Afrika.

Når du velger en server, kan du ganske enkelt velge etter land, eller du kan bruke rullegardinmenyen for hvert land for å velge nøyaktig hvilken server du vil ha.

En spesiell funksjon som ProtonVPN tilbyr er Secure Core. Når dette er slått på, trafikken din blir dirigert gjennom to servere i stedet for en. Secure Core-servere er lokalisert i Sveits, Island og Sverige, og kan bare brukes sammen med visse andre servere.

Secure Core-servere.

Du kan for eksempel velge å koble til en kanadisk server via en i Sveits. Secure Core-funksjonen kan slås av og på i serverlisten i appen. Husk at dette kan bremse ting, så det bør bare brukes der personvern er en viktig bekymring.

Vi testet servere på forskjellige steder i USA, USA og Storbritannia ved å utføre flere daglige onlineoppgaver, for eksempel generell surfing, streaming av HD-video og spille online spill. Vi hadde ingen problemer med forsinkelse eller buffering og så ingen merkbare avmatninger når vi koblet til de forskjellige serverne. Dessuten var det raskt og smertefritt å koble fra og koble til servere.

ProtonVPN hastighetstestytelse

Vi testet også hver av serverne ovenfor for hastighet. Når vi kjører disse testene, tar vi sikte på å være så empiriske som mulig ved å laste ned den samme testfilen (100 MB i størrelse) på tre forskjellige tidspunkter i løpet av dagen. Testene kjøres i Toronto og filen lastes ned fra en server i Oregon.

Ved hver tidspunkt kjører vi også en kontrolltest uten VPN-tilkobling. Du kan se resultatene i boksplottet nedenfor - linjen der de mørke og lyseblå boksene møtes viser medianhastighet. Nedre er bedre. Størrelsen på boksen er en indikator på spredningen i resultatene. Mindre betyr mer konsistent.

<a href = '#'><img alt = '' src = 'https:&# 47;&# 47; public.tableau.com&# 47; statisk&# 47; bilder&# 47; VP&# 47; VPNSpeedTestResultsManualtesting&# 47; Ark1&# 47; 1_rss.png 'style =' border: none '/></en>

var divElement = document.getElementById ('viz1538588508649'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('objekt') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Som du kan se, ProtonVPN klarte seg veldig bra under disse testene. For de amerikanske serverne festet den hastigheter bare 0-30% saktere enn kontrollen, noe som i VPNs verden er utmerket. For de britiske serverne ser vi ofte betydelige avmatninger, men med ProtonVPN var hastighetene bare noen få sekunder tregere enn de amerikanske serverne. Dessuten viser den lille boksestørrelsen at resultatene var veldig konsistente, så du trenger ikke å lure på om tjenesten vil være rask eller treg med forskjellige servere til forskjellige tider av døgnet..

Vi må merke oss at disse resultatene bare kan tjene som en omtrentlig indikator på hva du faktisk kan oppleve når du bruker tjenesten. Internets flyktighet tilfører en tilfeldighetsfaktor, så testene bør tas med et saltkorn. De ble kjørt mens du bruker en 60 Mbps tilkobling, slik at du kan se lengre ventetid med en tregere tilkobling, og potensielt mindre eller større avvik.

Avblokkerer ProtonVPN Netflix og andre populære streaming-nettsteder?

Ja, ProtonVPN fungerer med Netflix. Mange VPN-leverandører vil merke spesifikke servere for bruk med strømmetjenester, men ProtonVPN gjør det ikke, så det er ikke umiddelbart tydelig hvilke servere de skal bruke. Hvis du prøver en tilfeldig server, er sjansen stor for at du ikke får mye hell.

I stedet må du gå til ProtonVPN-nettstedet og velge Brukerstøtte > Få tilgang til innhold > Kan du se Netflix med ProtonVPN? for å finne en oppdatert liste over servere som fungerer med Netflix. Her finner du også et notat om at "Sikker Netflix-streaming er ikke tilgjengelig på mobiltelefoner med VPN akkurat nå, bare stasjonære enheter støttes."

På tidspunktet for testing var det drøyt 20 servere på listen, og vi prøvde tilfeldig noen av dem. Alle de vi testet arbeidet for å fjerne blokkering av Netflix uten problemer. Merk at det bare er amerikanske servere på listen, så du har sannsynligvis ikke mye hell med å fjerne blokkeringen av Netflix-biblioteker fra andre land. Vi testet noen tilfeldige servere i Storbritannia, Frankrike og Japan, men fikk ikke tilgang til de respektive lokale versjonene av Netflix.

For å teste mobilproblemet prøvde vi en av de oppførte Netflix-serverne på iOS, og det fungerte faktisk for å fjerne blokkeringen av Netflix.

Så hva med andre strømmetjenester? Vi prøvde Amazon Prime Video, men klarte ikke å fjerne blokkeringen av den, selv med de vellykkede Netflix-serverne. ProtonVPN hevdet å kunne fjerne blokkeringen av Amazon Prime Video og Hulu på alle servere, selv om denne informasjonen ble endret på nettstedet mens du gjennomførte denne gjennomgangen. Nå hevder den bare å oppheve blokkeringen av Netflix og Hulu.

Til slutt prøvde vi å få tilgang til noen populære streamingtjenester i Storbritannia med en britisk server med blandede resultater. Vi klarte ikke å fjerne blokkeringen av den beryktede strenge BBC iPlayer, men ITV Hub og All 4 jobbet uten problemer.

Jobber ProtonVPN i Kina?

Ja, ProtonVPN skal fungere i Kina, men bare på visse servere. Vi ba kundestøtte om en oppdatert serverliste, og de kunne gi oss et utvalg av mer enn et dusin servere, inkludert flere i USA.

Når det er sagt, har brukere som legger ut på ProtonVPN subreddits, uttrykt bekymring for å ikke kunne koble til i Kina så sent som i midten av 2018. Som sådan, hvis dette er din primære bruk for en VPN, kan det være lurt å se til en mer pålitelig leverandør.

Sikkerhet og personvern

Området med sikkerhet og personvern er definitivt ProtonVPNs forte og er et tema i fokus i markedsføringsmaterialet. Denne leverandøren er basert Sveits, et land med noen av verdens sterkeste personvernlover.

ProtonVPN sveitsisk-basert informasjon.

ProtonVPNs skaper, Proton Technologies AG, kan også henge hatten på sitt rykte som en sikker e-postleverandør, etter å ha tilbudt den populære ProtonMail siden 2014.

Hogst

Som det fremgår av nettstedet ProtonVPN: “I henhold til sveitsisk lov er vi ikke forpliktet til å lagre noen brukerforbindelseslogger, og vi kan heller ikke tvinges til å utføre målrettet logging på bestemte brukere. Dette lar oss sikre at din private nettleserhistorie faktisk forblir privat og ikke under noen omstendigheter kan overføres til en tredjepart. "

Når vi går dypere inn i ProtonVPNs personvernregler, fant vi ut at tjenesten ikke har trafikklogger og registrerer veldig minimale metadata i form av en tidsstempel for det siste påloggingsforsøket. Dette overstyres med hvert vellykket forsøk og er ikke knyttet til en ekte bruker-IP-adresse.

kryptering

Bortsett fra solid privatliv. ProtonVPN tilbyr en sterk pakke med sikkerhetsfunksjoner, inkludert 256-bit AES-kryptering, som anses som god som den blir. Dette sammenholdt med perfekt fremoverhemmelighet, en SHA256-hasj og 2048-biters RSA-nøkler.

Når det gjelder protokoller, har du bare ett alternativ: OpenVPN. Dette er den vi anbefaler brukere, så det er ikke en dårlig ting, men det er hyggelig å ha valg tilgjengelig. For eksempel er IKEv2 et raskere alternativ for noen mobile enheter, noe som kan være flott å surfe eller streame på farten.

Lekkasjebeskyttelse

Sterk kryptering er avgjørende, men den må støttes av lekkasjebeskyttelse, slik at du kan være trygg på at all informasjonen din vil forbli trygt inne i den krypterte tunnelen. ProtonVPN gir deg DNS- og WebRTC lekkasjebeskyttelse og har en kill switch innebygd i alle apper (unntatt iOS). Sistnevnte vil drepe internett hvis VPN-forbindelsen tilfeldigvis går tapt. ProtonVPN bruker sine egne private DNS-servere, som er et pluss for personvernbevisste. Dette betyr at Google (eller en annen tredjeparts DNS-leverandør) ikke kan snuse seg etter trafikkforespørsler.

Ytterligere sikkerhetsfunksjoner

Vi nevnte Secure Core (hovedsakelig dobbel VPN) -server tidligere, men det er verdt å merke seg de store lengdene ProtonVPN går for å beskytte disse serverne. De sveitsiske er lokalisert i et tidligere sveitsisk hærs fallout-ly, 1 000 meter under jorden; Islandene bor i en sikker tidligere militærbase; og Sweden Secure Core-serverne er i et underjordisk datasenter. Det er tydelig at sikkerhet er overhode for denne leverandøren.

Innstillinger og grensesnitt

For det meste er det å komme i gang med ProtonVPN. For denne gjennomgangen har vi testet ut Windows-appen og den manuelle OpenVPN-konfigurasjonen for iOS.

Desktop

Når du er logget på Windows-klienten, kommer du til startskjermen. ProtonVPN har tatt tilnærmingen til et bredt appgrensesnitt kontra den mobile esque-designen mange leverandører bruker. Selv om det ikke ser like pent ut, betyr det at du har mye informasjon på ett sted. Her kan du se serverlisten sammen med et serverkart, samt øktinfo, for eksempel din nåværende synlige IP-adresse og øktvarighet.

ProtonVPN hovedskjerm.

Merk at for å koble til en server, må du velge fra rullegardinlisten, da kartet ser ut til å være der bare for visningsformål. Du kan velge et land fra den alfabetiske serverlisten eller velge pilen til høyre for landet for å se en utvidet liste over alle servere for det stedet. Her kan du se hvilken by de befinner seg i, hvilken hjelper hvis geografisk avstand eller muligheten til å fjerne blokkering av lokalt innhold er en bekymring.

For hver server vises belastningen med en delvis fylt grønn sirkel og prosentverdien ved siden av servernavnet. Overhengende servere er betegnet med et ikon som viser to motsatte piler. Det er litt forvirrende fordi mange leverandører betegner torrenting-servere med "P2P." I ProtonVPN-serverlisten symboliserer en "P" Premium-servere, noe som betyr at serveren bare er tilgjengelig i Plus- eller Visionary-pakkene. Tor-servere er merket med et løksymbol.

For å få tilgang til innstillingene, klikk på menyikonet i øvre venstre hjørne av skjermen og velg innstillinger.

ProtonVPN-innstillinger.

Her kan du justere oppstartsalternativer, slå standardprotokollen og slå deaktiveringsbryteren og DNS-lekkasjebeskyttelse av og på. Merk at drepebryteren er som standard av mens DNS-lekkasjebeskyttelse er på.

Tilbake i rullegardinmenyen til hovedskjermen er det andre alternativet for merknad profiler.

ProtonVPN-profiler.

Denne funksjonen lar deg lage egendefinerte "tilkoblingsprofiler" som lett kan nås fra hovedskjermen.

ProtonVPN Opprett profilskjerm.

Når du oppretter profilen, kan du starte med å velge hvilken type server du vil ha, sammen med protokollen du vil bruke, et serverland og en bestemt server. Du kan navngi og tilordne en farge til hver profil for enkel gjenkjennelse.

Når profilen din er opprettet, vil den vises i profiler kategorien i hovedskjermen (bak land tab). Denne funksjonen er nyttig hvis du pleier å bruke forskjellige innstillinger for forskjellige scenarier. Du kan for eksempel velge en raskere protokoll og en amerikansk server for å streame amerikanske Netflix.

Denne appen er ganske intuitiv for nybegynnere og har sannsynligvis akkurat nok alternativer og funksjoner for å tilfredsstille avanserte brukere.

Mobil

Inntil nylig måtte iOS-brukere koble seg gjennom OpenVPN Connect-appen, med oppsett som tok oss rundt 20 minutter da vi sist testet den. Imidlertid er det nå en egen iOS-app tilgjengelig gjennom App Store som har deg i gang på kort tid.

Du kan ganske enkelt oppgi legitimasjon, velge en server og la appen gjøre endringer, og du er god til å gå.

ProtonVPN anmeld iOS-appen.

Du kan velge en server fra en rullegardinliste eller et kart og opprette en profil som lar deg lagre spesifikke servere. Servere er merket med gjeldende belastning for å hjelpe deg med valget ditt. Secure Core-funksjonen som er diskutert tidligere, er tilgjengelig i appen og kan inkluderes når du oppretter en profil.

ProtonVPN gjennomgår skjermbildet for profiler og innstillinger for iOS-apper.

Den ensomme innstillingen i innstillinger skjermen er Alltid på VPN som vil gjenopprette en VPN-tilkobling så raskt og automatisk, hvis den av en eller annen grunn skulle falle. Dette erstatter ikke funksjonaliteten til en kill switch, men det kan være nyttig.

Den nye appen er ganske ren, men den fungerer og er et mye bedre alternativ enn manuell konfigurasjon.

Kundeservice

For hjelp med oppsett, feilsøking og mer, gir ProtonVPN noen generelle guider, veiledninger og vanlige spørsmål på støttesiden for nettstedet. Det er ikke mye der, men det er sannsynligvis tilstrekkelig til å hjelpe deg med de fleste vanlige problemer.

Hvis du ikke finner det du leter etter, er det dessverre ingen live chat-funksjon, så du må bruke kontaktskjemaet. Da vi prøvde dette, fortalte en popup at vi kunne forvente et svar om 1-2 dager, noe som ikke er ideelt hvis du har et presserende problem.

ProtonVPN kundesupport svarmelding.

Vi endte opp med å få svar innen cirka 14 timer. Ikke så ille, men det kan være raskere, spesielt gitt at det ikke er noen live chat-funksjon. E-post svaret kom dessuten med et notat som sa at det var outsourcet til Zendesk, slik at du ikke en gang gleder deg over det ekstra personvernet du vil få fra egen support.

Kjennelse

ProtonVPN har mye å tilby. Så langt streaming går, er hastighetene fantastiske, og det var ganske greit å fjerne blokkeringen av Netflix. Andre populære streaming-nettsteder viste seg å være et problem, så det avhenger virkelig av hva du ønsker å streame. Med P2P tillatt på mange servere, en tett personvernpolitikk og ubegrenset båndbredde, vil torrentere være glade. Og tjenesten var rask og pålitelig, så fin for generell surfing.

Når det gjelder ulemper, er kundesupporten litt treg, noe som vil være en avkjøring for nybegynnere som kan trenge hjelp til å komme i gang. Til slutt er ikke tjenesten billig, så det kan være lurt å se etter en bedre avtale andre steder.

LESERHANDLING: Registrer deg for den årlige plussavtalen og spar 24 dollar.

Besøk ProtonVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 14