Hotspot Shield review (2020)

De laatste keer dat ik de Premium VPN-service van Hotspot Shield uitvoerig testte, ging het goed, maar het was nog lang niet de beste aanbieder.


Belangrijke problemen waren een slecht privacybeleid, een beperkt aantal serverlocaties en het onvermogen om Netflix te deblokkeren.

Sindsdien heeft het bedrijf zijn service vernieuwd, inclusief het uitbreiden van zijn netwerk en het aanscherpen van zijn eigen protocol.

Maar zijn de dingen zoveel veranderd??

Ik wil graag zien hoe ver deze VPN is gekomen. Om je te helpen beslissen of het de moeite waard is om je geld naar te gooien, heb ik in mijn review van 2019 de Hotspot Shield VPN-service grondig getest.

Voordat we op de details ingaan, volgt hier een kort overzicht van de belangrijkste gegevens en scores die zijn vastgelegd tijdens mijn beoordeling van Hotspot Shield. Merk op dat hoewel Hotspot Shield een beperkte gratis versie biedt, Ik zal me richten op de Premium (betaalde) service in deze review.

Belangrijkste gegevens van Hotspot Shield

ALGEMENE RANG: # 4 van 42 VPNS

Snelheid

Gemiddelde snelheid *:

Ondersteuning voor videostreaming:

streaming

Netflix:

Andere streamingdiensten:

Veiligheid

Encryptie type:

Dodemansknop:

Logbeleid:

protocollen:

Waar voor je geld

Laagste maandelijkse kosten:

Geldteruggarantie:

Website

Score: 9 / 10Lees meer
29 Mbps
4K UHD
Score: 9 / 10Lees meer
Ja
Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, ITV Hub
Score: 8 / 10Lees meer
256-bit AES met Perfect Forward Secrecy
Ja
IP-adres vastgelegd voor sessieduur
Catapult Hydra
Score: 8 / 10Lees meer
$ 2.99
45 dagen
www.hotspotshield.com

* Gemiddelde snelheid over meerdere wereldwijde locaties op basis van meerdere snelheidstests per dag.

Ik heb de afgelopen maanden Hotspot Shield dagelijks gebruikt om te zien hoe het zich verhoudt tot andere VPN's die ik heb getest. Afgezien van het gebruik om op internet te surfen, heb ik de service onderworpen aan mijn gebruikelijke rigoureuze testen, waaronder:

 • Snelheid testen
 • Streaming mogelijkheid
 • Lektests (WebRTC en DNS)
 • Klantondersteuningscompetentie en snelheid
 • Privacybeleid en servicevoorwaarden

…en nog veel meer!

Als het op snelheid aankomt, beweert Hotspot Shield de snelste in de branche te zijn, maar natuurlijk doen veel concurrenten vergelijkbare claims. Ik hou van een uitdaging en wilde uitzoeken of de claims echt waar zijn in dit geval.

Bovendien wilde ik de volgende brandende vragen beantwoorden:

 • Heeft Hotspot Shield zijn privacybeleid verbeterd?
 • Kan ik het gebruiken om streaming-sites zoals Netflix, BBC iPlayer en Amazon Prime Video te deblokkeren?
 • Biedt Hotspot Shield waar voor uw geld?
 • Hoe verhouden de beveiligingsfuncties van Hotspot Shield zich tot die van andere toonaangevende providers?

... plus nog veel meer over deze populaire service.

Ik gebruikte Hotspot Shield op zowel mobiel als desktop om ervoor te zorgen dat ik de hele gebruikerservaring kreeg en om je alles te bieden wat je moet weten over de service. Bekijk mijn overzicht en de voor- en nadelen hieronder als je even snel wilt weten of deze service misschien iets voor jou is.

Hotspot Shield-overzicht

Hotspot Shield is een veilige VPN ideaal voor streaming. Het heeft een heleboel locatie-opties, is goed in het deblokkeren en pinnen zeer hoge snelheden. Deze provider heeft een dubieus logbeleid, dus misschien niet de beste voor torrenting. Het is misschien een goede optie voor gebruikers in China.

Voor- en nadelen van Hotspot Shield

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen en nadelen die ik tijdens het gebruik van deze service heb ontdekt. U vindt hieronder meer informatie over elk van deze.

Voors:

 • Uitstekende snelheden
 • Uitgebreid servernetwerk
 • Blokkeert Netflix en andere sites
 • Sluit 5 apparaten tegelijkertijd aan
 • 45 dagen geld-terug-garantie
 • Kan in China werken

nadelen:

 • Geen ondersteuning voor Linux of routers
 • Gebrekkige klantenservice
 • Geen cryptocurrency-betalingen
 • Eerdere privacykwesties

Snelheid: hoe snel is Hotspot Shield?

De slogan van Hotspot Shield is "De snelste en veiligste VPN-service". Ik kom later bij het beveiligingsgedeelte, maar laten we eerst eens kijken naar deze snelheidsclaim.

Voordat ik mijn testresultaten onthul, is het vermeldenswaard dat VPN-snelheidstests met een korreltje zout moeten worden genomen.

Mijn gebruikelijke testmethode maakt gebruik van een virtuele machine. Dit werkt echter niet met het eigen protocol van Hotspot Shield, dus moest ik genoegen nemen met een online snelheidstester. Dit wordt gebruikt door de meeste VPN-beoordelingspublicaties en geeft nog steeds een goed idee van de snelheden van Hotspot Shield in vergelijking met die wanneer geen VPN wordt gebruikt.

Snelheidstest voor Hong Kong-server.

Ik gebruikte een 60 Mbps-verbinding in Noord-Amerika om de downloadsnelheden van verschillende servers te meten. Ik testte drie VPN-serverlocaties - Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Hong Kong - op drie verschillende tijden gedurende de dag. De testtijden lagen minimaal vier uur uit elkaar.

Dus hoe heeft Hotspot Shield het gemeten?

Geen VPNUK-serverUS ServerHK-server
9 uur EST 34 Mbps 11 Mbps 21 Mbps 26 Mbps
15.00 uur EST 43 Mbps 36 Mbps 43 Mbps 45 Mbps
21.00 uur EST 30 Mbps 27 Mbps 25 Mbps 28 Mbps

Zoals je kunt zien, deed Hotspot Shield het redelijk goed in de snelheidstests. Het had een gemiddelde snelheid van 29 Mbps, wat slechts 7 Mbps lager is dan de gemiddelde snelheid wanneer geen VPN wordt gebruikt. Het enige afwijkende resultaat deed zich voor bij aansluiting op een Britse server rond 14.00 uur BST waar de snelheid slechts ongeveer een derde van de regelsnelheid bedroeg. Dat is niet ongebruikelijk om te zien, vooral met servers die zich geografisch ver van de testlocatie bevinden.

Misschien wel het meest opvallend is dat een paar tests toonde snelheden sneller dan de controle. Dit betekent dat het verbinden met Hotspot Shield in sommige gevallen mijn verbindingssnelheid (zij het lichtjes) daadwerkelijk heeft verbeterd.

Dit lijkt ongeloofwaardig, gezien het feit dat snelheden in theorie zouden moeten vertragen terwijl ze zijn verbonden met een VPN-server. Verkeer moet immers worden gecodeerd en door een extra server gaan, dus volgens de natuurwetten is een versnelling onmogelijk.

Volgens Hotspot Shield komt het neer op het eigen protocol van het bedrijf, Catapult Hydra. Dit is het enige protocol dat binnen de service wordt aangeboden en hoewel het geen open source is, wordt het gebruikt door verschillende gerenommeerde cybersecuritybedrijven, waaronder McAfee en Bitdefender.

Volgens de Hotspot Shield-website:

Het unieke van het protocol dat het een groot prestatievoordeel geeft, is hoe de payload wordt geleverd in de beveiligde tunnels tussen de client en de server.

En hier is een fragment over Catapult Hydra van de FAQ-pagina's van Hotspot Shield:

We wijzigen de codering op geen enkele manier, maar we beïnvloeden de prestaties aanzienlijk om de snelste VPN-technologie ter wereld te bieden voor zowel gebruikers als bedrijven..

Catapult Hydra-informatie.

Het is vermeldenswaard dat ik vorige keer vergelijkbare resultaten zag toen ik de service testte, dus het is waarschijnlijk geen toeval.

Voor een bepaalde locatie moet u automatisch worden verbonden met de snelste server. Veel top VPN's tonen u de snelste servers voor uw locatie of vermelden de ping-snelheden (die de latentie aangeven) voor elke server, maar dat is hier niet het geval.

Dat gezegd hebbende, als je verbinding maakt met een Amerikaanse server, kun je een stad kiezen. Als u kiest voor een geografisch gesloten server, krijgt u over het algemeen een snellere verbinding.

Hotspot Shield-serverlijst.

Schakelen tussen servers gaat erg snel en duurt meestal slechts enkele seconden. Ik kon zonder problemen 1080p HD-video streamen met behulp van verschillende servers. Ik zag geen merkbare vertragingen tijdens het browsen en ondervond geen verbindingsverlies.

Let daar op deze tests dienen alleen als algemene gids over wat u zou kunnen zien wanneer u de service gebruikt. Het willekeurige karakter van internet en de vele factoren die de snelheid kunnen beïnvloeden, betekenen dat u zeer verschillende resultaten kunt zien.

Apps: met welke apparaten werkt Hotspot Shield?

Hotspot Shield biedt apps voor alle belangrijke besturingssystemen, waaronder Windows, MacOS, iOS en Android. Er is ook een Chrome-extensie, maar deze codeert alleen je browseverkeer, waardoor andere apps op je apparaat zichtbaar blijven.

U kunt maximaal vijf apparaten tegelijkertijd verbinden met één betaald abonnement. Elk apparaat heeft toegang tot alle 3.200+ servers van Hotspot Shield verspreid over meer dan 70 landen.

Over het algemeen zijn de apps modern en gebruiksvriendelijk. De desktop-app heeft slechts één instellingenscherm, wat geweldig is voor beginners, maar betekent dat er beperkte opties zijn voor gevorderde gebruikers.

Een onzinnige en enigszins irritante nuance is dat u verbinding moet maken met een server voordat u van server kunt wisselen. Standaard wordt u verbonden met een server op de laatste locatie die u hebt gekozen, en eenmaal verbonden kunt u de vervolgkeuzelijst openen om een ​​nieuwe locatie te kiezen.

Dit is hetzelfde in zowel de mobiele als desktop-apps. De mobiele app is qua ontwerp vergelijkbaar met de desktopclient, maar het instellingenscherm heeft slechts één optie: Onveilige verbinding. Dit is een automatische wifi-beveiligingsfunctie. Indien ingeschakeld, maakt uw apparaat automatisch verbinding met de VPN wanneer u verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk (waarvoor geen wachtwoord vereist is).

Hotspot Shield mobiele app-interface.

Hoewel heel weinig VPN's een Linux-app bieden, bieden de meeste zelfstudies om aan de slag te gaan met Linux. Hotspot Shield stelt echter dat het geen ondersteuning biedt voor Linux, dus die gebruikers moeten ergens anders zoeken.

Er is ook geen ondersteuning voor routerconfiguratie. De meeste topproviders geven u de keuze om een ​​vooraf geconfigureerde router te kopen of een router handmatig met de VPN te configureren, maar Hotspot Shield biedt geen van deze opties.

Streaming, Netflix en Kodi

Werkt Hotspot Shield met Netflix?

Ja!

Hotspot-schild deblokkeert Netflix US gemakkelijk, Netflix UK, en een handvol andere bibliotheken. Ik heb het getest met verschillende Amerikaanse servers, waaronder die in Chicago, Portland en Miami, en ze werkten allemaal zonder problemen.

Voor veel VPN-providers moet u de klantenservice vragen welke server u moet gebruiken. Hoewel dit niet veel gedoe is, is het leuk om die extra stap niet te hoeven doorlopen.

Netflix-pagina.

Naast US Netflix deblokkeert Hotspot Shield de Britse catalogus betrouwbaar. Andere landen zijn wisselvallig. Zweden en Spanje werkten voor mij terwijl Australië en Canada fouten opleverden.

Wilt u streamen vanaf andere sites? Hotspot Shield deblokkeerde het volgende tijdens het testen:

 • BBC iPlayer
 • Hulu
 • Amazon Prime Video
 • ITV Hub
 • Alle 4

Sinds de laatste keer dat ik de service heb getest, is de blokkering ervan absoluut verbeterd. En met hoge snelheden zou je zoveel HD-video moeten kunnen streamen als je wilt.

Ben je een Kodi-gebruiker? helaas, Hotspot Shield ondersteunt geen Kodi-configuratie. Het is ook niet geschikt voor gebruik met andere apparaten die vaak kunnen worden geconfigureerd met VPN's, zoals Chromecast, Amazon Fire TV of Windows Phone.

Staat Hotspot Shield torrenting toe?

Hotspot Shield staat torrenting toe en de praktijk wordt ondersteund door onbeperkte bandbreedte en gegevens en het gebruik van gedeelde IP-adressen. Wat torrenters echter echt moeten weten, is of deze service al dan niet achter de rug is als het gaat om privacy. Dat geldt ook voor Hotspot Shield geschikt voor torrenting? Laten we het uitzoeken.

Het bedrijf promoot het gebruik van zijn service voor torrenting met behulp van uTorrent en BitTorrent.

Torrentpagina voor Hotspot Shield.

En in het gedeelte Veelgestelde vragen gaat Hotspot Shield verder in op waarom je de service zou moeten gebruiken om je identiteit te verbergen tijdens torrenting, inclusief de volgende belofte:

[…] We kunnen u 100% privacy en anonimiteit garanderen tijdens het gebruik van onze applicatie.

Informatie over torrenting van Hotspot Shield.

Ondanks deze claims lijkt het bedrijf echte IP-adressen van gebruikers te registreren, zij het tijdelijk. Ik ga dieper in op het privacybeleid van Hotspot Shield in de volgende sectie, maar kort gezegd, zou ik er twee keer over nadenken voordat ik het voor torrenting zou gebruiken.

Hotspot Shield heeft nog een aantal andere privacyfuncties die gunstig zijn voor torrenters, waaronder een kill-schakelaar (maar alleen in de Windows-client) en DNS-lekbescherming.

Beveiliging, privacy en logboekregistratie

Hotspot Shield is in het verleden onder vuur komen te liggen vanwege de twijfelachtige manier van loggen, dus ik wilde graag zien hoe goed de huidige iteratie van de service de privacy van gebruikers beschermt.

Hotspot Shield is een product van AnchorFree, een in Zwitserland gevestigd bedrijf. Zwitserland staat bekend om zijn privacywetten en er is op dit niveau geen reden voor het bedrijf om gebruikerslogboeken bij te houden.

Het privacybeleid van Hotspot Shield is op zijn zachtst gezegd verwarrend. Het is duidelijk dat de provider geen verkeerslogboeken opslaat, maar het onderwerp van verbindingslogboeken is troebel.

Ik wil met name weten of een VPN mijn IP-adres registreert, omdat deze informatie kan worden gebruikt om mij te identificeren.

In sommige delen van de literatuur stelt het bedrijf dat het nooit IP-adressen registreert of opslaat. Neem dit via het helpcentrum van de website:

We verzamelen, bewaren of delen geen permanente ID's van gebruikers, inclusief IP-adressen.

Hotspot Shield beweert geen logboekclaims.

In het overzicht van het privacybeleid staat echter:

Ons VPN-product zal uw IP-adres nooit opslaan of loggen na de duur van uw VPN-sessie en we verwijderen uw IP-adres altijd nadat u de verbinding met de VPN hebt verbroken..

Dit betekent dat IP-adressen worden op een gegeven moment verzameld en opgeslagen, en inderdaad, dit wordt later in het beleidsoverzicht bevestigd.

Hoewel niet ideaal, is tijdelijke opslag van uw echte IP-adres niet het slechtste scenario. En er moet worden opgemerkt dat het IP-adres is gecodeerd en dus niet leesbaar moet zijn voor derden.

Het meest zorgwekkende is hier het gebrek aan duidelijkheid in de gebruikte taal, waarbij verschillende uitspraken elkaar overduidelijk tegenspreken.

Zorgwekkend is dat Hotspot Shield niet echt een rooskleurig verleden heeft als het gaat om privacy. Een rapport uit 2016 bracht enkele van de twijfelachtige activiteiten van het bedrijf aan het licht, waaronder het gebruik van JavaScript-codes voor advertentie- en trackingdoeleinden en het omleiden van e-commerceverkeer via gelieerde links.

Daarnaast heeft een belangenbehartigingsgroep voor privacy, het Center for Democracy and Technology, in augustus 2017 een verwante klacht tegen Hotspot Shield ingediend bij de Federal Trade Commission.

Merk op dat Hotspot Shield bezig is zijn privacybeleid bij te werken. Het nieuwe beleid wordt van kracht begin oktober 2019, maar is al gepubliceerd. Het lijkt erop dat er niet veel is veranderd op het gebied van de tijdelijke logboekregistratie van gecodeerde IP-adressen, maar in alle eerlijkheid ten opzichte van Hotspot Shield is de gebruikte taal duidelijker in de bijgewerkte versie.

Versleutelingsdetails zijn als volgt:

 • 256-bit AES GCM-codering
 • 2048-bit RSA-sleutels
 • ECDHE voor perfecte voorwaartse geheimhouding (om ervoor te zorgen dat eerdere sessies niet kunnen worden bekeken als een coderingssleutel is aangetast)

De Windows-app is de enige met een kill-schakelaar, hoewel er plannen zijn om ze ook aan andere versies toe te voegen. De kill-schakelaar stopt uw ​​internetverbinding in het geval dat de VPN-verbinding verloren gaat. Dit is standaard uitgeschakeld, dus je moet naar het instellingenscherm gaan om het in te schakelen.

Scherm met beveiligingsinstellingen van Hotspot Shield.

De Windows-app wordt ook geleverd met ingebouwde DNS-lekbescherming (gelabeld Voorkom IP-lekken). Dit is standaard ingeschakeld, maar kan worden uitgeschakeld in het instellingenscherm. De service biedt geen garantie voor WebRTC-lekbescherming, maar ik heb op deze lekken getest en er geen vastgesteld.

Browserleaks.com testresultaten.Links: zonder VPN (uit het VK). Rechts: Met een Hotspot Shield US-server.

IPv6-bescherming is ook niet ingebouwd, dus misschien wilt u dit uitschakelen (en misschien ook WebRTC) om aan de veilige kant te zijn.

Hotspot Shield geeft u geen protocolopties, wat teleurstellend kan zijn voor meer geavanceerde gebruikers. In plaats daarvan gebruikt het altijd zijn eigen Catapult Hydra-protocol.

Ik raad meestal het OpenVPN-protocol aan als de gouden standaard in de branche. Een van de voordelen is dat het open source is, zodat het kan worden beoordeeld door beveiligingsexperts. Het gebrek aan mogelijkheden voor peer review is ook een van de redenen waarom ik soms sceptisch sta tegenover de eigen protocollen van VPN-providers.

Deze casus is echter een beetje anders dan het protocol van Hotspot Shields gebruikt door enkele topbedrijven voor cyberbeveiliging, inclusief McAfee en Bitdefender. Deze bedrijven evalueren het protocol voordat ze het gebruiken en ik zou zeggen dat we hun oordeel kunnen vertrouwen.

Werkt Hotspot Shield in China?

Zeer weinig VPN's werken betrouwbaar in China, dus ik was benieuwd of Hotspot Shield een van hen is.

Als het gaat om gebruik in China, zijn er echt drie categorieën VPN's: de paar die meestal betrouwbaar werken, anderen die wisselvallig zijn; en de meerderheid die helemaal niet werkt.

Hotspot Shield valt in de middelste categorie waarbij sommige gebruikers geluk hebben met de service en anderen problemen hebben.

Een deel van de website erkent dat er problemen zijn in China en sommige andere landen en raadt gebruikers aan een ander apparaat te proberen als ze problemen ondervinden. Volgens Hotspot Shield:

Verbindingsproblemen kunnen per platform verschillen omdat ze verschillende servers gebruiken om een ​​verbinding tot stand te brengen.

Bekende pagina met geblokkeerde landen.

Een medewerker van de klantenservice gaf aan dat er veel actieve Hotspot Shield-gebruikers in China zijn en een reddit-gebruiker bevestigde dat het vrij recent werkte.

Reddit China VPN-thread.

Let daar op De website van Hotspot Shield is geblokkeerd in China, samen met de sites van de meeste andere VPN-providers. Daarom moet u de software en eventuele installatie- en probleemoplossingshandleidingen downloaden voordat u het land binnenkomt.

Is de klantenservice van Hotspot Shield goed??

Hotspot Shield biedt veel zelfstudies en veelgestelde vragen in het ondersteuningsgedeelte van zijn website. Als je nog steeds problemen ondervindt, heb je twee opties. U kunt de 24/7 live chat-functie (uitbesteed aan Zendesk) gebruiken om snel een antwoord te krijgen, of een e-mail binnenshuis verzenden via een formulier in het ondersteuningsgedeelte van de website.

In mijn ervaring waren de vertegenwoordigers van de livechat-klantenservice vriendelijk en snel. Ze hadden echter moeite met het beantwoorden van basisvragen over de beveiligings- en privacyfuncties van de service.

Als u echter op zoek bent naar een antwoord op een eenvoudig probleem, bijvoorbeeld met betrekking tot accounts, streaming of kleine technische problemen, is livechat een goede plek om te beginnen.

Hotspot Shield live chat vastleggen.

Met een ietwat onvoldoende live chatfunctie hoop je dat e-mailondersteuning snel en deskundig is. Mijn e-mailvragen zijn echter niet beantwoord op het moment van schrijven.

Servers en locaties

Toen ik Hotspot Shield voor het laatst testte, had het een groot aantal servers, maar een relatief klein aantal locaties (slechts 25 tegelijkertijd). Nu is dat aantal bijna verdrievoudigd naar meer dan 70 locaties met meer dan 3.200 servers verspreid over hen.

Hotspot Shield-serverpagina.

Het is mogelijk dat sommige van deze locaties virtuele servers bevatten. Echter, vertegenwoordigers van klantenondersteuning zouden niet bekendmaken of dit het geval is. Ze waren ook zweepslagen over het feit of Hotspot Shield zijn servers bezit of huurt. De meeste bedrijven leasen hun servers, dus dat is niet erg, maar het bezit ervan is beter voor zowel privacy als prestaties.

Serverlocaties omvatten landen in Azië, Afrika, Europa en Amerika. Er zijn 27 steden in de VS om uit te kiezen en u kunt verbinding maken met servers in Rusland en China.

Onderdeel van Hotspot Shield-serverlijst.

Hotspot Shield-prijzen

Hoe goed een service ook is, ik stel altijd de vraag: Biedt het waar voor uw geld?

Hotspot Shield-prijzen.

Hotspot Shield kost $ 12,99 als u maandelijks betaalt, wat vergelijkbaar is met vele, veel gewaardeerde providers voor dezelfde looptijd. Het biedt steile kortingen voor langere periodes en het abonnement van één jaar kost $ 6,99 per maand, terwijl een termijn van drie jaar slechts $ 2,99 per maand kost.

Hotspot Shield biedt een paar verschillende betaalmethoden, waaronder creditcard, PayPal, Neosurf, Alipay en enkele anderen. Er is geen cryptocurrency-optie die teleurstellend zal zijn voor sommige privacybewuste gebruikers.

Plannen worden geleverd met een genereuze 45 dagen geld-terug-garantie.

Hotspot Shield kortingscodes

Er is geen officiële kortingscode voor Hotspot Shield, maar de kortingsactie van 2 jaar met $ 2,99 per maand vertegenwoordigt de grootste beschikbare besparing.

Hotspot Shield CouponSpeciale aanbieding - bespaar 75% op het 3-jarig planGET DEALKorting automatisch toegepast

Moet ik Hotspot Shield kopen?

Ik zou deze service aanbevelen nadat ik Hotspot Shield grondig heb getest?

Kortom, ja, maar alleen voor bepaalde gebruikers.

Het aanbod van Hotspot Shield is zeker verbeterd sinds ik het voor het laatst heb geprobeerd. Het heeft nu een servernetwerk dat overeenkomt met enkele van de topproviders in de industrie en een aantal uitstekende snelheden om op te starten.

Gezien het deblokkeerpotentieel voor Netflix en andere streaming-sites, kan dit een ideale VPN voor mensen die regelmatig willen streamen. Het zou ook een goede optie kunnen zijn voor gebruikers in China.

Als je voornamelijk op zoek bent naar torrent, zou ik aarzelen om deze service te kiezen boven anderen met een beter privacybeleid. Beginners kunnen ook beter af zijn met andere providers, gezien de matige klantenondersteuning van Hotspot Shield.

alternatieven

Hoewel Hotspot Shield indruk op me heeft gemaakt, heeft het nog steeds een paar nadelen: problemen met de privacy en ondersteuning uit het verleden. Gelukkig, als dat dealbreakers voor je zijn, heb je een aantal geweldige alternatieven om te overwegen.

ExpressVPN is niet de goedkoopste VPN op de markt, maar wel overtreft zijn rivalen in bijna elk ander gebied. Het registreert nooit informatie die gebruikers kan identificeren en wordt geleverd met een reeks beveiligingsfuncties. Het deblokkeert een heleboel streaming-sites, werkt in China, heeft razendsnelle snelheden en werkt met vrijwel elk apparaat.

Als de prijs een probleem is, is NordVPN een geweldige budgetaanbieder. Het werkt in China en heeft een enorm servernetwerk, uitstekende beveiliging en de mogelijkheid om veel populaire streaming-sites te deblokkeren.

Hotspot Shield gratis versie

Zoals gezegd, heeft Hotspot Shield een gratis aanbod. Dit is echter zeer beperkt en waarschijnlijk niet de moeite waard. Je krijgt toegang tot een enkele serverlocatie, lage verbindingssnelheden, een limiet van 500 MB per dag (genoeg om ongeveer een half uur van Netflix te streamen), geen live chatondersteuning en veel advertenties.

Meer in het bijzonder vermeldt het privacybeleid van Hotspot Shield specifiek dat gebruikers van de gratis versie aan iets andere voorwaarden zijn onderworpen dan betaalde gebruikers. Het belangrijkste probleem is dat derden toegang hebben tot de echte IP-adressen van gebruikers.

Als u overweegt om deze service te gebruiken, raden we u aan in plaats daarvan te kiezen voor een budgetaanbieder zoals NordVPN.

Bezoek Hotspot Shield

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 61