Hotspot Shield-översyn (2020)

Förra gången jag testade omfattande Hotspot Shields Premium VPN-tjänst gick det bra, men var fortfarande långt ifrån att betraktas som en högst rankad leverantör.


Framstående frågor inkluderade en dålig sekretesspolicy, ett begränsat antal serverplatser och oförmåga att avblockera Netflix.

Sedan dess har företaget renoverat sin tjänst, bland annat att utöka sitt nätverk och utnyttja dess proprietära protokoll.

Men har saker förändrats så mycket?

Jag är angelägen om att se exakt hur långt denna VPN har kommit. För att hjälpa dig att avgöra om det är värt att slänga dina pengar har jag under min översyn av 2019 testat Hotspot Shield VPN-tjänsten noggrant.

Innan vi går in på detaljerna, här är en snabb överblick på nyckeldata och poäng som loggats under min utvärdering av Hotspot Shield. Observera att även om Hotspot Shield erbjuder en begränsad gratisversion, Jag kommer att fokusera på Premium-tjänsten (betald) i denna översyn.

Hotspot Shield-nyckeldata

ALLMÄN RANK: # 4 av 42 VPNS

Hastighet

Medelhastighet *:

Stöd för videoströmning:

Strömning

Netflix:

Andra strömningstjänster:

säkerhet

Krypteringstyp:

Kill Switch:

Loggpolicy:

protokoll:

Värde för pengar

Lägsta månadskostnad:

Pengar tillbaka garanti:

Hemsida

Betyg: 9 / 10Läs mer
29 Mbps
4K UHD
Betyg: 9 / 10Läs mer
Ja
Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, ITV Hub
Betyg: 8 / 10Läs mer
256-bitars AES med perfekt sekretess framåt
Ja
IP-adress loggad under sessionens varaktighet
Catapult Hydra
Betyg: 8 / 10Läs mer
$ 2.99
45 dagar
www.hotspotshield.com

* Medelhastighet över flera globala platser baserat på flera hastighetstester per dag.

Jag har använt Hotspot Shield dag till dag under de senaste månaderna för att se hur det går ihop mot andra VPN: n som jag har testat. Bortsett från att använda den för att surfa på webben har jag gjort tjänsten genom min vanliga stränga tester, inklusive:

 • Hastighetstester
 • Streaming-kapacitet
 • Läcktest (WebRTC och DNS)
 • Kundsupport kompetens och snabbhet
 • Integritetspolicy och servicekontroller

…och mycket mer!

När det gäller hastighet hävdar Hotspot Shield att vara den snabbaste i branschen, men naturligtvis gör många konkurrenter liknande krav. Jag gillar en utmaning och ville komma till botten i huruvida påståendena verkligen är sanna i det här fallet.

Dessutom försökte jag svara på följande brinnande frågor:

 • Har Hotspot Shield förbättrat sin integritetspolicy?
 • Kan jag använda den för att avblockera strömningssidor som Netflix, BBC iPlayer och Amazon Prime Video?
 • Erbjuder Hotspot Shield värde för pengarna?
 • Hur kan Hotspot Shields säkerhetsfunktioner jämföras med andra högst rankade leverantörer?

... plus mycket mer om denna populära tjänst.

Jag använde Hotspot Shield på både mobil och desktop för att säkerställa att jag fick hela användarupplevelsen och för att ge dig allt du behöver veta om tjänsten. Kolla in min översikt och fördelar och nackdelar nedan om du bara behöver ta reda på om den här tjänsten kan vara för dig.

Hotspot Shield-översikt

Hotspot Shield är en säker VPN som är idealisk för strömning. Den har massor av platsalternativ, är utmärkt vid avblockering och mycket snabba tappar. Denna leverantör har en tveksam loggningspolicy, så det kanske inte är bäst för att strömma. Det kan vara ett bra alternativ för användare i Kina.

Hotspot Shield för- och nackdelar

Här är några av de viktigaste fördelarna och nackdelarna som jag upptäckte när jag använde den här tjänsten. Du hittar mer information om var och en nedan.

Fördelar:

 • Utmärkta hastigheter
 • Expansivt servernätverk
 • Avblockerar Netflix och andra webbplatser
 • Anslut fem enheter samtidigt
 • 45-dagars återbetalningsgaranti
 • Får arbeta i Kina

Nackdelar:

 • Inget stöd för Linux eller routrar
 • Lackluster kundsupport
 • Inga cryptocurrency betalningar
 • Tidigare integritetsproblem

Hastighet: Hur snabbt är Hotspot Shield?

Hotspot Shields tagline är "Den snabbaste säkraste VPN-tjänsten." Jag kommer till säkerhetsdelen senare, men låt oss först se om denna hastighetsanspråk.

Innan jag avslöjar mina testresultat är det värt att notera att VPN-hastighetstester bör tas med ett saltkorn.

Min vanliga testmetod använder en virtuell maskin. Detta fungerar dock inte med Hotspot Shields egenutvecklade protokoll, så jag var tvungen att nöja mig med att använda en online-hastighetstestare. Detta används av de flesta VPN-granskningspublikationer och kommer fortfarande att ge en god uppfattning om Hotspot Shields hastigheter jämfört med dem när du inte använder ett VPN.

Hastighetstest för Hong Kong-server.

Jag använde en 60 Mbps-anslutning i Nordamerika för att mäta nedladdningshastigheterna för olika servrar. Jag testade tre VPN-serverplatser - Storbritannien, USA och Hong Kong - kl tre olika tider under dagen. Testtiderna var minst fyra timmar från varandra.

Så hur mättes Hotspot Shield?

Ingen VPNUK-serverUS ServerHK-server
9 am EST 34 Mbps 11 Mbps 21 Mbps 26 Mbps
15.00 EST 43 Mbps 36 Mbps 43 Mbps 45 Mbps
21.00 EST 30 Mbps 27 Mbps 25 Mbps 28 Mbps

Som du kan se var det bra med Hotspot Shield i hastighetstesterna. Den hade en genomsnittshastighet på 29 Mbps, vilket bara är 7 Mbps långsammare än medelhastigheten när den inte använder ett VPN. Det enastående resultatet inträffade när den var ansluten till en UK-server runt 2 PM BST där hastigheten endast var ungefär en tredjedel av kontrollhastigheten. Det är inte ovanligt att se, särskilt med servrar som ligger geografiskt från testplatsen.

Kanske mest anmärkningsvärt är att ett par tester visade hastigheter snabbare än kontrollen. Detta innebär att anslutningen till Hotspot Shield faktiskt förbättrade min anslutningshastighet (om än väldigt lite) i vissa fall.

Detta verkar otroligt med tanke på att hastigheter i teorin bör bromsa när de är anslutna till en VPN-server. När allt kommer omkring måste trafiken krypteras och passera genom en extra server, så fysiklagarna föreslår att en snabbare hastighet skulle vara omöjlig.

Enligt Hotspot Shield beror det på företagets egenprotokoll, Catapult Hydra. Detta är det enda protokollet som erbjuds inom tjänsten, och även om det inte är open source används det av flera ansedda cybersecurity-företag inklusive McAfee och Bitdefender.

Enligt webbplatsen Hotspot Shield:

Det unika med protokollet som ger det en stor prestationsfördel är hur nyttolasten levereras i de säkrade tunnlarna mellan klienten och servern.

Och här är ett utdrag om Catapult Hydra från Hotspot Shields vanliga frågor:

Vi ändrar inte kryptering på något sätt, men vi påverkar prestandan väsentligt för att erbjuda den snabbaste VPN-tekniken i världen för både användare och företag..

Catapult Hydra information.

Det är värt att notera att jag såg liknande resultat förra gången jag testade tjänsten, så det är förmodligen inte ett problem.

För en given plats bör du anslutas automatiskt till den snabbaste servern. Många topp-VPN visar dig de snabbaste servrarna för din plats eller listar pinghastigheterna (som anger latens) för varje server, men det är inte fallet här.

Med det sagt, om du ansluter till en amerikansk server kan du välja en stad. Att välja en geografiskt nära server bör generellt ge dig en snabbare anslutning.

Hotspot Shield-serverlista.

Att växla mellan servrar är mycket snabbt, vanligtvis tar det bara några sekunder. Jag kunde strömma 1080p HD-video med olika servrar utan problem. Jag såg inga märkbara avmattningar när jag bläddrade och upplevde inga anslutningsfall.

Anteckna det dessa test fungerar endast som en allmän guide vad du kan se när du använder tjänsten. Internets slumpmässiga karaktär och de många faktorer som kan påverka hastigheten gör att du kan se mycket olika resultat.

Appar: Vilka enheter kommer Hotspot Shield att fungera med?

Hotspot Shield tillhandahåller appar för alla större operativsystem, inklusive Windows, MacOS, iOS och Android. Det finns också ett Chrome-tillägg, men det krypterar bara webbläsartrafiken och lämnar andra appar på din enhet exponerade.

Du kan ansluta upp till fem enheter i taget under en betald plan. Varje enhet har tillgång till alla Hotspot Shields över 200 servrar över mer än 70 länder.

Sammantaget är apparna moderna och användarvänliga. Desktop-appen har bara en inställningsskärm, vilket är bra för nybörjare, men innebär att det finns begränsade alternativ för avancerade användare.

En nonsensisk och lite irriterande nyans är att du måste ansluta till en server innan du kan byta server. Som standard kommer du att vara ansluten till en server på den senaste platsen du valde och när du väl är ansluten kommer du att kunna komma åt rullgardinslistan för att välja en ny plats.

Detta är samma sak i både mobil- och stationära appar. Mobilappen liknar designen på skrivbordsklienten, men inställningsskärmen har bara ett alternativ: Osäker anslutning. Detta är en automatisk wifi-skyddsfunktion. När den är aktiverad kommer din enhet automatiskt att ansluta till VPN när du ansluter till ett osäker wifi-nätverk (ett som inte kräver något lösenord).

Hotspot Shield mobilappgränssnitt.

Medan väldigt få VPN: er erbjuder en Linux-app, erbjuder de flesta handledning för att konfigureras med Linux. Hotspot Shield säger emellertid att det inte erbjuder support för Linux, så dessa användare kommer att behöva söka någon annanstans.

Det finns inget stöd för routerkonfiguration heller. De flesta toppleverantörer ger dig valet att köpa en förkonfigurerad router eller konfigurera en router med VPN manuellt, men Hotspot Shield erbjuder inget av dessa alternativ.

Streaming, Netflix och Kodi

Fungerar Hotspot Shield med Netflix?

Ja!

Hotspot Shield enkelt avmarkerar Netflix USA, Netflix UK, och en handfull andra bibliotek. Jag testade det med flera amerikanska servrar, inklusive de som finns i Chicago, Portland och Miami, och de fungerade alla utan problem.

För många VPN-leverantörer måste du be kundtjänst vilken server du vill använda. Även om detta inte är mycket besväret, är det trevligt att inte behöva gå igenom det extra steget.

Netflix-sida.

Förutom amerikanska Netflix, blockerar Hotspot Shield pålitligt den brittiska katalogen. Andra länder drabbas och missar. Sverige och Spanien arbetade för mig medan Australien och Kanada levererade fel.

Vill du strömma från andra webbplatser? Hotspot Shield blockerade följande vid testning:

 • BBC iPlayer
 • Hulu
 • Amazon Prime Video
 • ITV Hub
 • Alla 4

Det har definitivt förbättrat dess avblockerande förmåga sedan jag testade tjänsten senast. Och med stora hastigheter bör du kunna strömma HD-video så mycket du vill.

Är du en Kodi-användare? Tyvärr, Hotspot Shield stöder inte Kodi-konfiguration. Det är inte heller lämpligt att använda med andra enheter som ofta kan konfigureras med VPN, som Chromecast, Amazon Fire TV eller Windows Phone.

Tillåter Hotspot Shield att strömma?

Hotspot Shield tillåter strömning och övningen stöds av obegränsad bandbredd och data och användning av delade IP-adresser. Men vad torrenters verkligen behöver veta är om denna tjänst har ryggen när det gäller integritet. Så är Hotspot Shield lämplig för strömning? Låt oss ta reda på.

Företaget främjar användningen av sin tjänst för torrent med uTorrent och BitTorrent.

Hotspot Shield torrenting sida.

Och i dess FAQ-avsnitt går Hotspot Shield i detalj när det gäller varför du bör använda tjänsten för att dölja din identitet medan du torrent, inklusive följande löfte:

[...] vi kan garantera dig 100% av integriteten och anonymiteten när du använder vår applikation.

Hotspot Shield torrenting information.

Trots dessa påståenden verkar det som om företaget loggar riktiga IP-adresser för användare, om än tillfälligt. Jag gräver in i Hotspot Shields integritetspolicy mer i nästa avsnitt, men kort sagt, jag skulle tänka två gånger innan jag använde den för att strömma.

Hotspot Shield har vissa andra sekretessfunktioner som är fördelaktiga för torrenters, inklusive en kill switch (men bara i Windows-klienten) och DNS-läckskydd.

Säkerhet, integritet och loggning

Hotspot Shield har kommit under eld tidigare för sin tveksamma loggningspraxis, så jag var angelägen om att se hur väl den aktuella iterationen av tjänsten skyddar användarnas integritet.

Hotspot Shield är en produkt av AnchorFree, ett Schweiz-baserat företag. Schweiz är känt för sina integritetslagar och det finns ingen anledning på den nivån för företaget att behålla någon form av användarloggar.

Hotspot Shields integritetspolicy är dock minst sagt förvirrande. Det är tydligt att leverantören inte lagrar några trafikloggar, men ämnet för anslutningsloggar är dumt.

Specifikt vill jag veta om en VPN spelar in min IP-adress, eftersom denna information kan användas för att identifiera mig.

I vissa delar av sin litteratur uppger företaget att det aldrig loggar eller lagrar IP-adresser. Ta det här från webbplatsens hjälpcenter:

Vi samlar inte in, lagrar eller delar inga permanenta identifierare av användare, inklusive IP-adresser.

Hotspot Shield behåller inte loggar.

I sin översikt över sekretesspolicyn står emellertid

Vår VPN-produkt lagrar eller loggar aldrig din IP-adress utöver din VPN-session och vi tar alltid bort din IP-adress när du har kopplat från VPN.

Detta betyder att IP-adresser samlas in och lagras vid någon tidpunkt, och detta bekräftas faktiskt senare i policyöversikten.

Även om det inte är idealiskt är tillfällig lagring av din riktiga IP-adress inte det värsta fallet. Och det bör noteras att IP-adressen är krypterad så att den inte bör vara läsbar för tredje part.

Ju mer beröring här är bristen på tydlighet i det språk som används, med flera uttalanden som motsäger varandra.

Utöver oro har Hotspot Shield inte exakt ett rosigt förflutna när det gäller integritet. En rapport från 2016 visade några av företagets tvivelaktiga aktiviteter, inklusive användning av JavaScript-koder för reklam- och spårningsändamål och omdirigering av e-handelstrafik via affiliate-länkar.

Dessutom lämnade en grupp för integritetsskydd, Center for Democracy and Technology, in ett relaterat klagomål mot Hotspot Shield till Federal Trade Commission redan i augusti 2017.

Observera att Hotspot Shield håller på att uppdatera sin integritetspolicy. Den nya policyn träder i kraft i början av oktober 2019, men har redan publicerats. Det verkar som att inte mycket har förändrats när det gäller tillfällig loggning av krypterade IP-adresser, men i rättvisa till Hotspot Shield är det språk som används tydligare i den uppdaterade versionen.

Krypteringsdetaljer är följande:

 • 256-bitars AES GCM-kryptering
 • 2048-bitars RSA-nycklar
 • ECDHE för perfekt sekretess framåt (för att säkerställa att tidigare sessioner inte kan visas om en krypteringsnyckel äventyras)

Windows-appen är den enda som kommer med en kill switch, även om det finns planer på att lägga till dem i andra versioner också. Dödsbrytaren kommer att stoppa din internetanslutning om VPN-anslutningen går förlorad. Detta är som standard obalansat så du måste gå till inställningsskärmen för att slå på den.

Hotspot Shield säkerhetsinställningsskärm.

Windows-appen kommer också med inbyggt DNS-läckskydd (märkt Förhindra IP-läckage). Detta är aktiverat som standard men kan kopplas av på inställningsskärmen. Tjänsten garanterar inte WebRTC-läcksskydd men jag testade för dessa läckor och observerade ingen.

Browserleaks.com testresultat.Vänster: Utan VPN (från Storbritannien). Höger: Med en amerikansk Hotspot Shield-server.

IPv6-skydd är inte inbyggt heller, så du kanske vill inaktivera detta (och kanske WebRTC också) för att vara på den säkra sidan.

Hotspot Shield ger dig inga protokollalternativ, vilket kan vara en besvikelse för mer avancerade användare. Istället använder den alltid sitt egenutvecklade Catapult Hydra-protokoll.

Jag rekommenderar vanligtvis OpenVPN-protokollet som guldstandarden i branschen. En av dess fördelar är att den är open source så att den kan granskas av säkerhetsexperter. Avsaknaden av peer review-möjligheter är också en av anledningarna till att jag ibland är skeptisk till VPN-leverantörernas egenprotokoll.

Detta fall är dock lite annorlunda som Hotspot Shields-protokollet är används av några toppföretag inom cybersäkerhet, inklusive McAfee och Bitdefender. Dessa företag utvärderar protokollet innan de använder det, och jag skulle säga att vi kan lita på deras bedömning.

Fungerar Hotspot Shield i Kina?

Mycket få VPN fungerar pålitligt i Kina, så jag var angelägen om att ta reda på om Hotspot Shield är en av dem.

När det gäller användning i Kina finns det verkligen tre kategorier av VPN: de få som fungerar tillförlitligt mest av tiden, andra som drabbas och missar; och majoriteten som inte fungerar alls.

Hotspot Shield tillhör kategorin i mitten med vissa användare som har tur med tjänsten och andra som har problem.

Ett segment av webbplatsen erkänner att det finns problem i Kina och vissa andra länder och rekommenderar användare att prova en annan enhet om de stöter på problem. Enligt Hotspot Shield:

Anslutningsfrågor kan variera beroende på plattform eftersom de använder olika servrar för att upprätta en anslutning.

Kända blockerade länder sida.

En kundsupportrepresentant angav att det finns många aktiva Hotspot Shield-användare i Kina, och en reddit-användare bekräftade att det fungerade ganska nyligen.

Reddit Kina VPN-tråd.

Anteckna det Hotspot Shields webbplats är blockerad i Kina, tillsammans med webbplatserna för de flesta andra VPN-leverantörer. Som sådan måste du ladda ner programvaran och eventuella installations- och felsökningsguider innan du kommer in i landet.

Är Hotspot Shields kundservice något bra?

Hotspot Shield erbjuder massor av självstudier och vanliga frågor i supportavsnittet på sin webbplats. Om du fortfarande stöter på problem har du två alternativ. Du kan använda 24/7 livechattfunktionen (outsourcad till Zendesk) för att få ett snabbt svar, eller skicka ett e-postmeddelande internt med hjälp av ett formulär i supportavsnittet på webbplatsen.

Enligt min erfarenhet var representanter för livechattkundsupport vänliga och snabba. De hade dock problem med att svara på grundläggande frågor om tjänstens säkerhets- och sekretessfunktioner.

Om du letar efter ett svar på en enkel fråga, till exempel om konton, streaming eller mindre tekniska problem, skulle livechatt vara ett bra ställe att börja.

Hotspot Shield live chat capture.

Med en något subpar live chattfunktion hoppas du att e-poststödet skulle vara snabbt och kunnigt. Men mina e-postfrågor har gått obesvarade från skrivande stund.

Servrar och platser

När jag testade sist Hotspot Shield hade den ett stort antal servrar men relativt litet antal platser (bara 25 vid den tiden). Nu har numret nästan tredubblats till mer än 70 platser med mer än 3 200 servrar spridda över dem.

Hotspot Shield-serversida.

Det finns en möjlighet att vissa av dessa platser innehåller virtuella servrar. dock, kundsupportföreträdare skulle inte avslöja huruvida detta är fallet eller inte. De var också tippade om Hotspot Shield äger eller hyr ut sina servrar eller inte. De flesta företag hyr sina servrar så det är inte så mycket, men att äga dem är bättre för både integritet och prestanda.

Serverplatser inkluderar länder i Asien, Afrika, Europa och Amerika. Det finns 27 amerikanska städer att välja mellan och du kan ansluta till servrar i Ryssland och Kina.

Del av Hotspot Shield-serverlistan.

Prissättning på hotspot-sköld

Oavsett hur bra en tjänst är, ställer jag alltid frågan: Erbjuder det valuta för pengarna?

Prissättning på hotspot-sköld.

Hotspot Shield kostar $ 12,99 om du betalar varje månad, vilket är jämförbart med många många högst rankade leverantörer för samma löptid. Det erbjuder branta rabatter för längre löptider och ettårsabonnemanget kostar $ 6,99 per månad, medan en treårsperiod kostar bara $ 2,99 per månad.

Hotspot Shield erbjuder några olika betalningsmetoder, inklusive kreditkort, PayPal, Neosurf, Alipay och några andra. Det finns inget cryptocurrency-alternativ som kommer att bli besvikande för vissa integritetsmedvetna användare.

Planerna har en generös 45-dagars återbetalningsgaranti.

Hotspot Shield-kupongkoder

Det finns ingen officiell kupongkod för Hotspot Shield, men det rabatterade 2-årsavtalet till $ 2,99 per månad representerar det största tillgängliga sparandet.

Hotspot Shield-kupongSpecialerbjudande - spara 75% på 3-årsplanen GET DEALBorttagning automatiskt

Ska jag köpa Hotspot Shield?

Jag skulle rekommendera den här tjänsten efter att ha lagt Hotspot Shield genom några seriösa tester?

Kort sagt, ja, men bara för vissa användare.

Hotspot Shields erbjudande har definitivt förbättrats sedan jag senast provade det. Det har nu ett servernätverk som konkurrerar med några av de bästa leverantörerna i branschen och några utmärkta hastigheter att starta.

Med tanke på dess avblockerande potential för Netflix och andra streamingwebbplatser kan detta vara en idealisk VPN för dig som vill strömma regelbundet. Det kan också vara ett anständigt alternativ för användare i Kina.

Om du huvudsakligen vill torrent, skulle jag tveka att välja den här tjänsten framför andra med bättre integritetspolicy. Nybörjare kan också ha det bättre med andra leverantörer med tanke på den obekväma kundsupporten från Hotspot Shield.

alternativ

Även om Hotspot Shield har imponerat mig, har det fortfarande ett par nackdelar: tidigare problem med sekretess och stöd. Tack och lov, om det här är avbrytare för dig, har du några bra alternativ att tänka på.

ExpressVPN är inte den billigaste VPN på marknaden, men det överträffar sina konkurrenter i nästan alla andra områden. Den loggar aldrig någon information som kan identifiera användare och kommer med en serie säkerhetsfunktioner. Det blockerar massor av strömsajter, fungerar i Kina, kan skryta med snabba hastigheter och fungerar med nästan alla enheter.

Om priset är ett problem är NordVPN en bra budgetleverantör. Det fungerar i Kina och har ett massivt servernätverk, högsta säkerhet och möjligheten att avblockera många populära streamingwebbplatser.

Hotspot Shield gratisversion

Som nämnts har Hotspot Shield ett gratis erbjudande. Men detta är mycket begränsat och förmodligen inte värt din tid. Du får tillgång till en enda serverplats, långsamma anslutningshastigheter, en gräns på 500 MB dagligen (tillräckligt för att strömma ungefär en halvtimme Netflix), inget livechatsupport och massor av annonser.

Närmare bestämt nämner Hotspot Shields sekretesspolicy specifikt att användare av gratisversionen omfattas av något andra villkor än betalda användare. Huvudfrågan är att tredje parter kan ha tillgång till användarnas verkliga IP-adresser.

Om du funderar på att använda den här tjänsten rekommenderar vi att du istället söker en betalningsleverantör som NordVPN.

Besök Hotspot Shield

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 75