Mikä on ICMP?

Mikä on ICMP


Mikä on ICMP?

ICMP (Internet Control Message Protocol) on protokolla, jota verkkolaitteet (esim. Reitittimet) tuottavat virheilmoituksia, kun verkkoongelmat estävät IP-paketteja pääsemästä läpi.

Internet-ohjausviestiprotokolla on yksi perusjärjestelmistä, jotka saavat Internetin toimimaan. Vaikka et ole ehkä kuullut ICMP: stä, olet todennäköisesti kuullut yhdestä sen ominaisuuksista: Ping. Tässä oppaassa opit lisää tästä välttämättömästä protokollasta.

ICMP: n historia

ICMP on osa TCP / IP-protokollapino. Se on sijoitettu Internet-kerros ja se on virhesanomastandardi, joka tukee Internet-ydinprotokollaa. ICMP: n alkuperäisen määritelmän kirjoitti Jon Postel, yksi Internetin perustajista. Ensimmäinen standardi julkaistiin huhtikuussa 1981 RFC 777. Standardia on sittemmin päivitetty useita kertoja. Protokollan vakaa määritelmä sisältyy RFC 792: ään, jonka on myös kirjoittanut Postel ja julkaissut Internet-tekniikan työryhmä syyskuussa 1981.

ICMP: n tarkoitus

Vaikka alemman tason Internet-kerroksen ei ole tarkoitus olla huolissaan yhteydenvarmistuksesta, ICMP antaa vähän palautetta viestinnästä, kun asiat menevät pieleen. Joten vaikka käytät UDP: tä, jolla on yhteydetön viestintämallin avulla, on edelleen mahdollista selvittää, miksi lähetys epäonnistui. Kaikki verkkoon liitetyt laitteet voivat käsitellä ICMP-sanomia, joten niihin sisältyy reitittimiä ja päätelaitteita. ICMP on mukautettu, jotta se voi toimia IPv6: n kanssa aivan yhtä perusteellisesti kuin se on palvellut IPv4: tä.

Koska tämä protokolla sijaitsee Internet-kerroksessa, sen viestit kuljetetaan IP-paketeilla ja siten olemassa korkeammalla tasolla kuin kytkimien toimintarakenteet. Vaikka ICMP kuljetetaan IP-paketin sisällä, sitä ei ole dataa kuljettavien pakettien sisällä. ICMP-paketti luodaan vastauksena saapuvaan datapakettiin vasta, kun kyseisen saapuvan viestin lähetys epäonnistuu. ICMP-pakettia provosoivat virheolosuhteet ovat usein seurausta epäonnistuneen paketin IP-otsikon sisältämistä tiedoista.

ICMP-pakettirakenne

Kun reititin rikošetti palauttaa ICMP-paketin ilmoittaakseen virheestä, se luo uudelleen kaikki sen paketin alkuperäisen IP-otsikon kentät, josta se ilmoittaa. Joten alkuperäisen lähettävän tietokoneen virheidenkeruuohjelma voisi analysoida otsikon ja selvittää tarkalleen, mitkä sen lähettämistä IP-paketeista epäonnistuivat.

IP-otsikon jälkeen tulee kolmen kentän ICMP-otsikko. Ne sisältävät virheen luokittelevan koodin, alikoodikentän, joka tarkentaa virhekoodin kuvausta, ja sitten tarkistussumman. ICMP-kentän jälkeen tulee hyötykuorman ensimmäiset kahdeksan tavua, jotka ovat tosiasiallisesti kuljetuskerroksen otsikko (TCP tai UDP).

ICMP-viestikoodit

ICMP-lohkon ensimmäinen koodikenttä sisältää erittäin hyödyllisiä tietoja. Koodi on numeerinen ja tässä on joitain mielenkiintoisimmista arvoista, joita kentällä voi olla:

0: kaikuvastaus - käytetään pingille

3: määränpäähän ei päästä

4: lähteen sammutus - reititin on ylikuormitettu

5: uudelleenohjaus - käytä toista reititintä

8: kaikupyyntö - käytetään pingille

9: reitittimen ilmoituksen vastaus

10: reitittimen pyytäminen

11: aika ylitetty - käytetty jäljitysreitille

Aika elää

Yksi IP-otsikkokentistä, joka tunnetaan parhaiten ICMP: tä generoivan virheen provosoinnista, on Aika elää kenttä (TTL). Tämä kenttä sisältää numeron, joka ilmaisee reitittimien enimmäismäärä, jonka paketti voi läpäistä. Jokainen pakettia käsittelevä reititin vähentää tätä lukua yhdellä. Jos reititin vastaanottaa paketin, jonka TTL on nolla, se pudottaa paketin ja lähettää ICMP-viestin takaisin epäonnistuneen lähetyksen lähettäjälle.

TTL-ehtymisen tapauksessa syy paketin epäonnistumiseen määränpäähän ei ole mitään tekemistä reitittimen ongelmien tai virheellisen muodon kanssa paketin otsikossa. TTL on rakenne, joka on luotu estämään roistopaketit tukkimasta Internetiä kun reitittimen taulukkovirheet johtivat pyöreisiin polkuihin. Tämän kentän sivutuote on kuitenkin erittäin hyödyllinen verkonhallintatyökalu: traceroute.

Katso myös:  SolarWinds Traceroute Tools -katsaus

Jäljitysreitti ICMP: llä

Traceroute on tunnettu verkonvalvojan työkalu, joka näyttää tyypillisen reitin käynnistävästä tietokoneesta tiettyyn kohde-IP-osoitteeseen. Apuohjelma lähettää sarjan tyhjiä IP-paketteja. Kunkin näiden lähetysten tärkeä ominaisuus on TTL-arvo IP-otsikossa.

Traceroute-ohjelma alkaa lähettämällä paketin TTL on 0. Tämän pudottaa ensimmäinen reititin, joka vastaanottaa sen, joka on yleensä verkon yhdyskäytävä. Tämä reititin lähettää takaisin ICMP-paketin. Ainoat tiedot, joita Traceroute haluaa vastauksesta, ovat palaamiseen kuluva aika ja paketin lähdeosoite. Se kertoo jäljellä ensimmäisen reitittimen osoitteen polulla määränpäähän. Ohjelma lähettää sitten paketin TTL on 1. Tämä pääsee yhdyskäytävän läpi, joka pienentää TTL: tä 1. Reititin, joka seuraavan paketin saa, näkee, että TTL on nolla, pudottaa paketin ja lähettää takaisin ICMP-paketin. Siten polun toinen reititin paljastuu ja Traceroute toteaa vastauksen saapumiseen kuluneen ajan. Lisäämällä TTL: tä 1: llä jokaisella lähetyksellä, Loppujen lopuksi Traceroute rakentaa kartan kaikista linkkistä Internetissä annettuun osoitteeseen.

Jälkiyhteysongelmat

Jäljitysreitti on erittäin yksinkertainen työkalu, joka hyödyntää olemassa olevaa hallinnollista toimintoa ja tekee siitä tehokas ja informatiivinen apuohjelma ulos siitä. Traceroutella on pari heikkoa kohtaa.

Verkon järjestelmänvalvoja käyttää todennäköisesti apuohjelmaa selvittääkseen, miksi viimeaikainen yhteys meni niin huonosti - joko hitaasti tai epäonnistui. kuitenkin, Traceroute ei voi kertoa sinulle mitä tapahtui menneisyydessä. Se voi antaa vain palautetta nykyisen reitin etenemisestä.

Reitittimet tekevät kumpikin oman päätöksensä siitä, mikä naapureista tarjoaa lyhin polku määränpään IP-osoitteeseen paketissa. Tämä päätös ei kuitenkaan välttämättä aina ole täsmälleen sama joka kerta. Jos reititin ruuhkautuu tai kytkeytyy pois päältä, naapurireitittimet saavat pian selville ongelmasta ja säädä reititystaulukoita kiertääkseen ongelmaa. Muutetut reititystiedot rypistetään kaikkiin Internetin reitittimiin, mutta ongelma voidaan korjata ennen kuin kaikki reitittimet saavat selville siitä. Sitten muutettu reitti leviää ympäri maailmaa.

Vaihtoehto komennolla “-j”Antaa sinun määrittää niiden reitittimien osoitteet, joita Traceroute haluaa seurata polkuna. Jotta voit käyttää tätä toimintoa, joudut kuitenkin tiedät jo polun, jonka viallinen lähetys kulki ja voit johtaa nämä tiedot vain jäljitettäessä samalla polulla suoritettua jäljitysohjelmaa.

Joten, jos yhteys muodostuu hitaasti, myöhemmin lähettämäsi jäljityskomento ei välttämättä paljasta mitä tapahtui koska siihen mennessä. Viiveen aiheuttanut ongelma on ehkä korjattu, ja jäljitysreitti ei välttämättä ole sama polku kuin käytetty hidas yhteys.

Toinen Traceroute-ongelma on, että se antaa mielenkiintoisen näytön reitillä, jonka lähetyksesi todennäköisesti kulkee tiettyyn määränpäähän. kuitenkin, Se ei anna sinulle mitään työkaluja tehdä mitään vastaanottamasi tiedon kanssa. Polkua ei voida määrittää, joten jos näet, että yksi Internetin reitittimistä antaa hitaan vasteajan, tiedät mitä reititin hidastaa yhteyksiäsi. Koska reititin ei kuulu yrityksellesi etkä voi nopeuttaa sitä, olet hankkinut tietoa Tracerouten kautta, mutta et voi toimia sen perusteella.

Katso myös: Parhaat työkalut Traceroute-laitteeseen

ICMP Ping

Ping käyttää kahta ICMP-koodia: 8 (kaikupyyntö) ja 0 (kaikuvastaus). Kun annat Ping-komennon kehotteessa, Ping-ohjelma lähettää ICMP-paketin, joka sisältää koodin 8 Tyyppi ala. Vastauksessa on Tyyppi 0. Ohjelma kertaa kauden kaiutuspyyntöpaketin lähettämisen ja vastauksen saapumisen välillä. Joten voit saada “meno-paluu aika”Paketin annettuun määränpäähän ja takaisin.

Kaikupyyntöpaketti on epätavallinen siinä mielessä, että se on ainoa ICMP-paketti, joka lähetetään ilman virheen aiheuttamaa. Joten Pingin ei tarvitse emuloida virhetilaa saadakseen ICMP-viestin takaisin. Pingillä on kaksi vaihtoehtoa, joiden avulla voit määrittää osoitelistan polulle, jonka lähetyksen tulisi kulkea. Nämä ovat "-j", Joka ehdottaa reittiä ja"-K, Joka sanoo reitin.

ICMP Ping-portti

Saatat ihmetellä mitä porttia Ping käyttää. Vastaus on: ei mitään. Jos apuohjelma antaa sinun "ping" portin, se ei ole kirjaimellisesti Ping-komento. Sen sijaan kyseinen apuohjelma käyttää TCP- tai UDP-pakettia portin testaamiseen. Itse asiassa tämäntyyppisiin toimintoihin viitataan ”porttiskannerina” tai “sataman tarkastaja.”

Ping ei voi käyttää portteja, koska se on protokolla, joka on alemmalla tasolla kuin Kuljetuskerros, Satamat ovat tärkeä ominaisuus.

Lähin menetelmä käytettävissä olevaan ICMP Ping -porttiraporttiin on lähetä UDP-paketti tiettyyn porttiin. Jos tämä portti ei ole aktiivinen, lähetys provosoi ICMP-viestin tyypin 3 isäntältä (määränpää saavuttamaton) alatyyppi 3 (määränpääsatama saavuttamaton). Joten vaikka on mahdollista provosoida ICMP-viesti portista, ei ole mahdollista käyttää Ping-mekanismia lähettämään ICMP-paketti kyseiseen porttiin ensinnäkin kaikupyynnönä. Jos kohdistat porttinumeron IP-osoitteeseen Ping-komennossa (ts. Ping :), komento ei käynnisty, mutta palauttaa sen sijaan syntaksivirheen.

PathPing

Polku on apuohjelma, joka on sisäänrakennettu Windows-käyttöjärjestelmään ja se on saatavana kaikissa versioissa Windows NT: n jälkeen. Tämä ohjelma on yhdistelmä ping ja traceroute, joten se hyödyntää kolme ICMP-sanomatyyppiä. Nämä ovat kaikupyynnön ja kaiun vastausviestin tyyppi (8 ja 0) ja aika ylitetyn viestin tyyppi (11).

Kuten sekä Traceroute että Ping, on mahdollista antaa komennolle parametrina ehdotetun polun osoitteiden luettelo ja apuohjelma yrittää lähettää paketin määränpäähän näiden osoitteiden kautta.

Pathping tuottaa muotoilun tulosraportin, joka näyttää reitti ja edestakaiset matkat jokaiseen reitittimeen. Se lähettää toistuvia ping-pyyntöjä jokaiselle reititin reitittimelle sen sijaan, että vain otettaisiin toistuvasti yhteyttä määränpäähän. Sitä Ping tekee tai vain kirjaa jokaisen reitittimen polulle kerran, mitä Traceroute tekee.

Polku ei ole yhtä joustava kuin ping tai traceroute. Vaikka jokainen Internet-laite pystyy lähettämään ICMP-viestejä, Kaikissa laitteissa ei ole ICMP-toimintoja aktivoitu. Jotkut reitittimen ja palvelimen omistajat sulkevat ICMP-toiminnot tahallisesti suojana hakkereiden hyökkäyksiltä.

Jos välireititin ei käytä ICMP: tä, Ping pääsee silti reitittimen läpi testaamaan määränpäätä. Jos Traceroute kohtaa reitittimen, joka ei lähetä ICMP-paketteja, se vain etenee seuraavaan reitittimeen esittäen tähdet rivillä kommunikatiiviselle reitittimelle. Samassa tilanteessa, Polku lopettaa kyselynsä reitittimessä, jossa ICMP on poistettu käytöstä.

Smurffi hyökkäys

Tärkein syy siihen, että jotkut laiteomistajat kytkevät laitteidensa ICMP-ominaisuudet pois päältä, on se, että hakkerit voivat käyttää järjestelmää hyökkäysten kanavana. Smurf-hyökkäys on yksi tällainen tapaus.

Smurf-hyökkäys käyttää heijastusstrategiaa. Se ei hyökkää suoraan kohteeseen, mutta kehottaa muita tietokoneita ja reitittimiä lähettämään viestejä uhriin. Hyökkääjä selvittää uhrin verkossa käytetyn lähetysosoitteen ja lähettää sitten ICMP-kaikupyynnön (ping). Jokainen verkon laite lähettää kaikuvastauksen reitittimelle, joka isännöi IP-osoitetta.

Tämä hyökkäys toimii vain suurissa verkoissa. Se provosoi tehokkaasti hajautetun palvelunestohyökkäyksen (DDoS) verkon sisällä, kun taas suurin osa hyökkäyksistä käynnistetään etätietokoneiden kautta Internetissä. Hyökkäystyyppi voidaan estää sammuttamalla yhdyskäytävän reitittimen ICMP-ominaisuudet tai suodattamalla verkon yleislähetys-IP-osoitetta sisältävien pyyntöjen hyväksyminen paketteihin, jotka tulevat verkkoon etäpaikasta.

Ping-tulva

Ping-tulva on DDoS-strategia, joka ylittää kohdetietokoneen ICMP kaikupyynnöt. Jotkut Ping-toteutukset toimivat paremmin kuin muut. Esimerkiksi hyökkäys on tehokkaampi, jos Ping-komento käynnistetään painikkeella “tulva”Vaihtoehto. Tätä vaihtoehtoa ei kuitenkaan ole saatavana kaikissa Ping-versioissa - se ei ole kelvollinen vaihtoehto Windows-upotetussa versiossa, esimerkiksi. Se, että tulvavaihtoehto ei ole universaali, aiheuttaa ongelmia hakkereille, jotka haluavat ohjata a-tartunnan saaneita etätietokoneita botnet Ohjausohjelma Ping-pyyntöjen lähettämiseksi. Koska tulvavaihtoehto on harvinainen, on todennäköistä, että suurin osa bottiverkon laitteista ei pysty käynnistämään hyökkäystä.

Tällä hyökkäysstrategialla olisi enemmän menestystä, jos hakkeri varmistaa, että kaikki tartunnan saaneet tietokoneet yrittivät käynnistää hyökkäyksen, ja Ping-toteutuksissa oli käytettävissä tulvavaihtoehto. Yksi tapa varmistaa, että olisi testata tietokoneet ennen hyökkäyksiä ja luokitella ryhmä, jolla on oikea muoto pingistä, tai asentaa tulvaominaisuuksilla varustettu Ping kaikkiin tietokoneisiin, jotka ovat botnet-viruksen tartuttamia.

Yksinkertaisin puolustus Ping-tulvaa vastaan ​​on sammuta ICMP-ominaisuudet reitittimessä. Jos käytät web-palvelinta, verkkosovelluksen palomuurin pitäisi suojata sinua Ping-tulvilta.

Kuoleman ping

Kuoleman pingiin sisältyy liian pitkien pingpyyntöpakettien lähettäminen. Pyynnössä on suuri määrä täyteainetta sen lopussa hyötykuormassa. Koska datagrammi on liian pitkä lähettämistä varten, Internet Protocol -prosessori hajottaa merkkijonon palasiksi, jotka ovat lähettäjän suurimman lähetysyksikön (MTU) kokoisia. Vastaanottaja huomaa, että tämä on erityisen pitkä paketti, joka on hajotettu, ja yritä koota uudelleen alkuperäinen, pitkä paketti ennen kuin lähetät sen määränpäähakemukseen. Jos paketin pituus on enemmän tavua kuin vastaanottavan tietokoneen käytettävissä olevan muistin koko, yritetään koota paketti uudelleen tukossa tietokone.

Kuoleman Ping on nyt hyvin tunnettu hyökkäyslaji ja siten tilalliset palomuurit ja tunkeutumisen havaitsemisjärjestelmät voivat havaita sen ja estää sen. Kuten kaikkien tiedossa olevien hakkeritrikkien kohdalla, sen tehokkuus ei ole enää uhka. Joten hakkerit ovat suurelta osin pudottaneet Ping of Death -strategian Ping-tulva.

ICMP-tunneli

Reitittimet tarkastelevat vain ICMP-paketin otsikoita, mukaan lukien TCP / UDP-otsikko, joka saattaa olla ICMP-tietojen takana. Niin normaali paketti, jossa on paljon tietoa, kuljetetaan läpi vain niin kauan kuin siinä oli ICMP-osa. Tämä on mahdollista takaovi kävijöille kiertää julkisten verkkojen todennus- ja laskutusmenettelyjä. Tätä kutsutaan ICMP-tunneliksi tai Ping-tunneliksi.

Ei ole mahdollista tunneloida yhdyskäytävien ja palomuurien läpi vain tavallisella Ping-verkkoapuohjelmalla, joka useimmilla ihmisillä on tietokoneissaan. ICMP-tunneli olisi ohjelmoitava. Tämä on myös mahdollinen reitti hakkeriverkkoon. Valitettavasti verkon järjestelmänvalvojille, Internetistä voi ladata useita ilmaisia ​​ICMP-tunnelipaketteja.

Kuten kahden edellisen tyyppisissä ICMP-hyökkäyksissä, Ping-tunnelit voidaan estää verkkosovellusten palomuureilla, tunkeutumisen havaitsemisjärjestelmillä tai yksinkertaisesti estämällä kaikki ICMP-toiminnot verkon yhdyskäytävällä.

Twinge-hyökkäys

Twinge on hakkerihyökkäysohjelma. Se käynnistyy ICMP-tulva ylikuormittaa kohdetietokonetta. Vaikka kaikki kohteen vastaanottamat Ping-pyynnöt vaikuttavat olevan peräisin monista eri lähteistä, ne kaikki ovat tosiasiassa samasta lähteestä, jokaisen otsikossa on väärennetty lähde-IP-osoite. Twinge on mahdollisesti vain uudelleennimetty Ping-apuohjelma, jonka “tulva” -vaihtoehto on toteutettu. Se olisi erittäin hyödyllinen työkalu botnet omistajat lataavat zombi-tietokoneisiinsa käynnistääkseen Ping-tulvahyökkäykset.

Olennaisesti, twinge-tulva on sama kuin Ping-tulva ja ratkaisut verkon suojaamiseksi siltä ovat samat kuin pääasialliselle DDoS-hyökkäyksen ICMP: n kautta: sammuta ICMP, asenna verkkosovelluksen palomuuri tai tilallinen palomuuri tai asenna tunkeutumisen tunnistusjärjestelmä.

Polku MTU-löytö

Suurin lähetysyksikkö (MTU) on verkkoyhteensopivien laitteiden sanelema asetus Pisin IP-pakettien pituus, jonka laitteen pitäisi käsitellä. Se ilmaistaan oktettia, joka on kahdeksan bittinen tavu. Alkuperäinen MTU: n suositus Internet-yhteyskäytännölle oli 576 oktettia. Ethernet-standardi kuitenkin suosittelee 1500 oktettia ja tästä on tullut standardi kaikille verkko- ja Internet-laitteille.

MTU-asetuksia on mahdollista säätää millä tahansa reitittimellä. Niin, Jos paketit kulkevat reitittimen läpi, jolla on alhaisempi MTU, kukin jaetaan kahteen IP-pakettiin. Tämä hidastaa siirtojen toimittamista, koska vastaanottimen on kokoonpantava alkuperäinen paketti ennen kuin se voi edetä kuljetuskerroksen käsittelyyn ja sitten siirretään kohdesovellukseen.

IP-otsikossa on myös mahdollista määrittää jakaminen, jota kutsutaan “pirstoutuminen”Ei tulisi suorittaa paketilla. Tässä tapauksessa reititin, jonka MTU on pienempi kuin paketin pituus, pudottaa paketin ja raportoi sitten ICMP-virheilmoituksella. Tämä virheviesti olisi ICMP tyyppi 3 (määränpää saavuttamaton) alatyyppi 4 (pirstoaminen vaaditaan, mutta ”älä hajotta” -merkki on asetettu).

Path MTU-löytöyritys välttää pirstoutuneiden tai pudonneiden pakettien ongelman. Jos saat selville alimman MTU: n tiellä, jolla lähetys kulkee, sinun on vain asetettava oma MTU tähän kokoon.

Löytömekanismi toteutetaan yllä kuvattujen vikamenettelyjen avulla. IP-paketti sammuu määränpäähän hyötykuormalla täytettynä, jotta saavutetaan lähettäjän MTU-koko ja ”älä katkaise”Lippu asetettu. Jos tämä saadaan läpi, sinulla ei pitäisi olla ongelmia yhteyksissäsi määränpäähän, jolle lähetit testipaketin. Jos lähetys provosoi ICMP-virheen, kokeile testiä toistuvasti, vähentämällä paketin pituutta joka kerta. Tämän avulla lopulta lähetät paketin, joka läpi tulee, ja paketin pituus kertoo sinulle alimman MTU: n polulla määränpäähänsi.

Pingillä on mahdollisuus asettaa ”älä katkaise”Lippu. Tämä on kuitenkin tehokasta vain, jos Ping-paketti on pidempi kuin sen reitillä olevien reitittimien MTU. Ping ei ole MTU-koon mukainen, joten on epävarmaa, että lyhyt Ping-paketti putoaa koskaan.

Linux-pohjainen IPutils-paketti sisältää jäljityspolun, joka suorittaa MTU-polun etsinnän puolestasi. Päällä Windows tietokoneet, voit tarkistaa ilmaisen mturoute-apuohjelman.

ICMP-maailma

ICMP-järjestelmä on erittäin yksinkertainen mekanismi lähetysvirheiden ilmoittamiseksi. Se on kuitenkin myös yksi tehokkaimmista verkonvalvojien käytettävissä olevista työkalusarjoista. Hyvä uutinen on se ICMP on ilmainen ja saatavana automaattisesti kaikissa verkkoon liitetyissä laitteissa. Huono uutinen on se Hakkerit voivat käyttää ICMP: tä muodostaa hyökkäyksiä tai jopa hiipiä yhteyksiä palomuurien kautta.

Se tosiasia, että ICMP: tä voidaan käyttää haitallisesti, rohkaisee paljon riskinhaluisia verkonvalvojia poistamaan viestijärjestelmän käytöstä. Tämä on sääli, koska se poistaa käytöstä paljon tässä oppaassa kuvattuja erittäin hyödyllisiä apuohjelmia.

Jos ylläpidät verkkoa ja varsinkin jos omistat reitittimen, joka ohjaa Internet-liikennettä, harkitse tilapäisten palomuurien ja tunkeutumisen havaitsemisjärjestelmien käyttöä ICMP: n väärinkäytön estämiseksi sen sijaan, että viestintäprotokolla sammuu kokonaan. Tutki reitittimen asetuksia ja laiteohjelmistoominaisuuksia nähdäksesi, onko siinä ICMP: n väärinkäytösten ratkaisemismenettelyjä, joiden avulla voit jatkaa ICMP: n käyttöä laitteella.

Käytätkö ICMP-menetelmiä yhteyksien tarkistamiseen? Onko sinulla ICMP-pohjainen käyttöliittymä, jota käytät säännöllisesti ja jota voit suositella muille? Oletko poistanut ICMP-reitittimen käytöstä verkon suojaamiseksi? Jätä viesti Kommentit alla oleva jao ja jaa kokemuksiasi.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + = 26