Lopullinen WiFi-analysaattoriopas, joka sisältää 20 parasta WiFi-analyysityökalua


Lopullinen WiFi-analysaattoriopas - sisältää 20 parasta työkalua (ilmainen ja maksettu)


Mikä on Wifi-analysaattori?

Kun kyse on wifi-signaalista, signaalin vaihtelut ovat uskomattoman yleisiä. Syynä on, että wifi-signaalisi muuttuu jatkuvasti ulkoisten olosuhteiden vuoksi. Joinakin päivinä voit selata irrottamatta, ja toisina päivinä olet taistelussa vain pysyäksesi verkossa. Tämä on entistä vaikeampaa, jos sinulla ei ole työkaluja ongelman diagnosointiin. Täältä wifi-analysaattori voi olla hyödyllinen. Lyhyesti sanottuna, wifi-analysaattorisovellus hajottaa tiedot verkon tukiasemista ja sijoittaa ne yhdelle näytölle.

WiFi-analysaattori luo visuaalisen kuvan ympäröivien kanavien verkkotiedoista. Sovellus muuttaa tietokoneesi tai mobiililaitteesi analysointiohjelmaksi, jonka avulla voit tunnistaa, mitä sinun täytyy tehdä verkon optimoimiseksi. Esimerkiksi wifi-analysaattorisovelluksella, kuten Microsoft Wifi -analysaattori, voit tarkastella muita verkon kanavia ja selvittää, ovatko ne nopeampia kuin nykyinen kanavasi. Jotkut palveluntarjoajat sallivat sinun jopa laatia lämpökarttoja signaalin jakautumisesta talossasi tai toimistossa auttaaksesi sinua löytämään parhaan sijainnin reitittimellesi.

Tässä oppaassa kerrotaan myös valituista työkaluistamme yksityiskohtaisesti, mutta jos sinulla on vain aikaa yhteenvedon tekemiseen, tässä on meidän luettelo parhaista Windows-analysaattoreista Windowsille:

 1. SolarWinds WiFi -analyysi NPM: llä (ILMAINEN KOKEILU) - Tämä osa Windows Serverillä toimivaa verkon suorituskykymittaria, tämä työkalu näyttää reaaliaikaisen luettelon wifi-päätepistetiloista ja luo hämmästyttävän langattoman signaalin lämpökartan. PRTG-järjestelmä kattaa langattomat verkot ja sisältää hälytykset ja wifi-kapasiteettiraportit.
 2. Paessler PRTG (ILMAINEN KOKEILU) - PRTG-järjestelmä kattaa langattomat verkot ja sisältää hälytykset ja wifi-kapasiteettiraportit.
 3. NetSpot - Tämä Windows- ja Mac OS -käyttöjärjestelmälle rakennettu langaton valvontajärjestelmä sisältää automaattisen etsinnän ja reaaliaikaisen suorituskyvyn kartat.
 4. Akryyli-Wi-Fi - Wifi-analysaattori Windowsille, joka on ilmainen kotikäyttöön, mutta yritysasiakkaiden on maksettava.
 5. InSSIDer - Kilpailukykyisesti hinnoiteltu, helppokäyttöinen langaton liikenteen analysaattori.
 6. WiFi-analysaattori - Microsoftin tuote langattomien verkkojen analysoimiseksi, joka on saatavana sekä ilmaisina että maksullisina versioina.
 7. Vistumber - Mukava ilmainen wifi-analysaattori, joka pystyy peittämään signaalin jalanjäljet ​​Google-kartalla.
 8. Wireshark - Hyvin tunnettu langaton paketinhaku, joka auttaa hakkereita ja järjestelmänvalvojia.

Tässä on meidän luettelo parhaista WiFi-analysaattoreista Mac:

 1. NetSpot - WiFi-analysaattori Mac OS: lle, joka sisältää lämpökartta-ominaisuuden ja häiriöiden arvioijan.
 2. WiFi Explorer - Keskitason wifi-analysaattori Macille, joka sisältää signaalinvoimakkuuden ilmaisimet ja melumittaukset.
 3. WiFi-skanneri - WiFi-skanneri Mac OS -käyttöjärjestelmälle, joka sopii sekä yritys- että kotikäyttäjille.
 4. iSumbler Macille - WiFi-analysaattori Mac OS: lle, joka myös seuraa Bluetooth- ja Bonjour-signaaleja.
 5. KisMAC2 - wifi-analysaattori Mac OS: lle, joka sisältää Apple Airport Extreme -sovelluksen tiedot.

Tässä on meidän luettelo parhaista WiFi-analysaattoreista Linuxille:

 1. kismet - Ilmainen wifi-analysaattori Linuxille, Unixille ja Mac OS: lle, jota voidaan laajentaa laajennuksilla.
 2. wavemon - Ilmainen wifi-analysaattori Linuxille, saatavana GitHubilta.
 3. Sparrow-WiFi -analysaattori - WiFi-analysaattori Linuxille, joka seuraa myös Bluetoothia ja voi käyttää myös GPS: ää.

Tässä on meidän luettelo parhaista Android-analysaattoreista:

 1. WiFi-analysaattori - Yleisesti käytetty wifi-analysointisovellus Androidille.
 2. OpenSignal - WiFi- ja puhelinsignaalianalysaattori Androidille, joka sisältää maantieteelliset kartat signaaleilla.
 3. WiFi-näyttö - Microsoftin tuottama wifi-analysaattori Androidille.

Tässä on meidän luettelo iOS: n parhaista WiFi-analysaattoreista:

 1. Verkkoanalysaattori - wifi-näyttö iOS: lle sekä ilmaisissa että maksullisissa versioissa.
 2. MasterAPP Wifi -analysaattori - wifi-ilmaisin iOS: lle, joka sisältää suorituskykyanalyysin.

Miksi tarvitset Wifi-analysaattoria

Tärkein syy, miksi tarvitset wifi-analysaattoria, on ylläpitää yhteyden laatua. Wifi-signaalit ovat jatkuvassa vaihtelun tilassa. Wi-Fi-yhteytesi voi toimia hyvin, kunnes joku verkossa muuttuu ja alkaa estää sen toimintaa.

Ongelman vianmääritys vaatii tiedonkeruua ja analysointia. Ilman lähdetietoja verkon normaalista toiminnasta ja ongelmaisen järjestelmän nykyisestä käyttäytymisestä ratkaisu on pelkkä arvailu.

Kun wifi alkaa hidastua tai katkaista yhteys, wifi-analysaattori käynnistyy auttaa tunnistamaan ongelman. Diagnoosimalla ongelman ja korjaamalla sen varmistat, että yhteys pysyy yllä ja toimii minimaalisin häiriöin. Wifi-analysaattorin avulla voit suorittaa diagnooseja yhteyden suhteen tapahtuvasta ja antaa sinulle tietoja, joita tarvitaan verkon optimointiin.

Esimerkiksi. Jos signaalisi jakautuminen talon ympärillä on heikkoa, voit käyttää analysaattoria selvittämään nämä tiedot. Se on sanottu, wifi-analysaattoreita voidaan käyttää paljon muutakin kuin signaalin jakamisen vianmääritykseen. Voit käyttää wifi-analysaattoria paikallistaaksesi ja käyttää vähemmän ruuhkautuneita kanavia.

Saman kanavan jakaminen lähellä olevien laitteiden kanssa johtaa alhaisiin yhteysnopeuksiin, häiriöihin ja katkeamiseen. Ei ole harvinaista, että kanavat jaetaan naapureidesi kesken (etenkin jos asut asunnossa). Tämä on yksi yleisimmistä syistä huonoihin yhteyksiin, ja se voidaan korjata käyttämällä laadukasta wifi-analysaattoria.

Wifi-analysaattorin käyttö voi parantaa käyttökokemusta, nopeuttaa selaamista ja poistaa vaivaa yrittäessään arvata, mitkä tekijät haittaavat yhteyden laatua vianetsinnän aikana. Loppujen lopuksi on lähes mahdotonta optimoida verkkoasi, jos sinulla ei ole työkaluja, jotta pystyt näkemään mitä tapahtuu.

Wifi lämpökartta

Monilla edistyneillä wifi-analysaattoreilla on sisäänrakennettu lämpökartta-toiminto. Kuten edellä mainittiin, wifi-lämpökartta tuottaa visuaalisen näytön signaalin voimakkuudesta talossasi. Voit nähdä missä signaali on voimakkain ja valita parhaan sijainnin reitittimellesi.

Yksi markkinoiden parhaista lämpökarttatyökaluista on SolarWinds Wi-Fi-lämpökartta.

Solar Winds antaa käyttäjälle mahdollisuuden luoda mukautettuja langattomia lämpökarttoja ja näyttää "kuolleet alueet", joissa yhteys on heikko. Työkalu toimii lukemalla lähellä olevien yhteyspisteiden signaalin voimakkuus ja osoittamalla yhteyden laatu signaalin sijainnin perusteella.

Tämä työkalu tekee niin tehokkaasta, että wifi-lämpökartta voi tuottaa fyysisen kuvan koko verkkosivustosta. Tämän avulla voit helposti tunnistaa, missä sivustosi aiheuttaa ongelmia yhteydellesi, ja mitä on tehtävä sen korjaamiseksi. Lyhyesti sanottuna lämpökartta helpottaa peittoalueen ja signaalin voimakkuuden parantamista.

Paras wifi-analysaattori Windowsille

1. SolarWinds WiFi -analyysi NPM: llä (ILMAINEN KOKEELLINEN)

SolarWinds WiFi Analyzer - Npm-langaton

 SolarWindin Wifi-analysaattori moduulin mukana Verkon suorituskyvyn valvonta (NPM) pitää langattomat verkonsi napsauttamalla virheettömästi. Tämä työkalu aloittaa käyttöiän automaattinen havaitsemisvaihe. AP-tunnistusjärjestelmä jatkaa sen jälkeen käynnistämistä, jotta saat reaaliaikaiset tilat langattomissa verkoissa.

Löytövaiheen rakentama inventaario muuntuu automaattisesti langattomien laitteidesi kartteiksi. Voit luoda jopa langattoman lämpökartan lähettämällä tilojen pohjapiirros. Tämä näyttää kaikkien langattomien APS-laitteiden signaalijalan ja auttaa sinua näkemään heti, missä päällekkäisyydet ja aukot aiheuttavat huolto-ongelmia.

NPM seuraa kaikkien verkkolaitteiden tilaa, ei vain langattomia tukiasemia, joten näet kuinka WiFi-järjestelmä sopii laajempaan verkkoosi, mukaan lukien etäsivustot ja pilvipalvelut Internetissä.

Tuki WiFi Analyzer korostaa Wi-Fi-kaistanleveysongelmia ja suorituskyvyn heikkenemistä jotta voit nopeasti ratkaista ongelmat ja parantaa palvelua. Näytön näytöt sisältävät reaaliaikaisia ​​tilaraportteja ja myös tutkintatyökalun, nimeltään PerfStack, joka käyttää vetämällä ja pudottamalla -sovellusta, jonka avulla voit asettaa suorituskartat toistensa päälle. Tämä antaa sinulle selkeän kuvan siitä, mitkä laitteet ovat kaikkien suorituskykyongelmien perimmäinen syy, jonka näet rypistyvän kaaviopinoa pitkin.

Vaihtoehtoinen suorituskyvyn valvonnanäkymä työkalussa on NetPath näyttö. Tämä näyttää siirtymät kaikkien verkon linkkien välillä ja antaa sinun nähdä reitin, joka signaalit ylittävät langattomiin verkkoihin ja niihin. Tämä on toinen mahdollisuus saada visuaalinen vihje suorituskykyongelmien sijainnista.

Voit saada SolarWinds WiFi -analysaattori moduuli osana NPM. Se asennetaan Windows Serveriin ja voit käyttää ohjelmistoa 30 päivän ilmaisella kokeilukerralla.

TOIMITTAJAN VALINTA

SolarWinds WiFi -analyysi NPM: n avulla: tämä työkalu saavuttaa kärkipaikkansa monenlaisten ominaisuuksiensa ansiosta, jotka aloittelijat ja kokeneet käyttäjät arvostavat.

Ladata: Lataa ILMAINEN 30 päivän kokeiluversio SolarWinds.com-sivustosta

Virallinen sivusto: www.solarwinds.com/topics/wifi-analyzer/

2. Paessler PRTG (ILMAINEN KOKEILU)

Lopullinen WiFi-analysaattoriopas, joka sisältää 20 parasta WiFi-analyysityökalua

Paessler PRTG löytää kaikki verkon verkkolaitteet, mukaan lukien wifi-reitittimet. Verkkomonitorin toiminnan löytövaihe luo verkkokartan. Tämä osoittaa, mitkä muut verkon laitteet on kytketty reitittimiin.

PRTG käyttää kolmea tapaa seurata wifi-reitittimiä. SNMP, kumpi on Yksinkertainen verkonhallintaprotokolla, ilmoittaa keskusvastaajalle tarkkailun reitittimen tiloista. Nämä tiedot sisältävät reitittimen kapasiteetin ja terveyden. NetFlow-viestintäprotokolla on PRTG: n toinen seurantaväliaine. Tämä standardi lähettää verkkoliikennetiedot, jotka PRTG-keräilijä poimii. Kolmas wifi-reitittimien seurantajärjestelmä on PRTG-paketinhaku. Tämä tutkii verkkoasi ylittävien pakettien otsikot. Työkalu sieppaa vain kyseisten pakettien otsikot, joten tietosuoja säilyy. Pakettihakkuri raportoi liikennemäärät sovelluksen, porttinumeron ja protokollan mukaan.

PRTG: n käyttöliittymä tulkitsee kaikki wifi-verkkoihisi kerätyt tiedot luomalla reaaliaikaisen datan kuvaajia ja myös historiallisen datan kaavioita. Mitään ongelmia reitittimessä, joka voi aiheuttaa palvelun keskeytymisen saada ilmoituksia näytölle heti, kun ne ilmenevät. Nämä hälytykset korostavat ylikuormitusta tai laitevikaa. Voit asettaa varoituspisteitä, jotta järjestelmä ilmoittaa sinulle, jos liikenne lähestyy kriittisiä olosuhteita. Voit jopa luoda mukautettuja hälytyksiä, jotka yhdistävät useita eri ehtoja.

Paessler PRTG asentaa Windowsille tai voit myös halutessasi hankkia järjestelmän pilvipalveluna. Paessler laskuttaa PRTG: tä aktivoimiesi anturien lukumäärän mukaan. PRTG on ilmainen, jos haluat seurata vain 100 anturia. PRTG mukana tulee 30 päivän ilmainen kokeilu.

Paessler PRTGLataa ILMAINEN 30 päivän kokeiluversio

3. NetSpot

wifi-analysaattori

Kuten yllä mainittu, NetSpot on yksi parhaista Windows- ja Mac-ohjelmista yksityiskohtaisesta lämpökartastaan ​​johtuen. Käyttäjä voi lähettää sijaintikartansa ja suorittaa kyselyn ilman monimutkaisuutta. Kun kysely on suoritettu, alueet, joilla yhteys on vahvin, merkitään punaisella.

NetSpotin löytötilassa voit koota tietoja ympäröivistä wifi-verkoista ja muuntaa ne taulukkoon. Pöydällä voit käyttää SSID-, MAC-osoitetta, signaalitietoja ja toimittajaa koskevia tietoja.

Samoin voit muuntaa nämä tiedot CSV-tiedostoksi paperitietueen luomiseksi. Ohjelman yhdistelmä yksinkertaisuutta ja teknisiä yksityiskohtia tekevät siitä sopivan sekä kotikäyttäjille että verkonvalvojille.

4. Akryyli-Wi-Fi

wifi-analysaattori

Akryyli-Wi-Fi on ilmainen wifi-analysaattori, joka on suunniteltu Windowsille. Käyttäjä voi etsiä paikallisia langattomia tukiasemia ja laatia taulukon asiaankuuluvista yksityiskohdista. Kaikki ydinmittarit sisältyvät taulukkoon, kuten MAC-osoite, SSID, RSSI, kanava ja toimittaja.

Lisäksi näyttötilassa käyttäjä voi tarkkailla verkkopaketteja, joita voidaan käyttää piilotettujen verkkojen paikantamiseen. Valitettavasti akryyli on ilmainen vain henkilökohtaiseen käyttöön, ja yrityskäyttäjien on hankittava ammattimainen versio.

Ammattimaisesta versiosta voi hankkia 47,99 dollarin (34,52 puntaa) kertaluonteisen maksun, joka antaa käyttäjälle pääsyn yksityiskohtaisempaan verkkotietoon ja raporttien luomiseen..

5. INSSIDer

wifi-analysaattori

19,99 dollaria (14,38 puntaa), inSSIDer on yksi markkinoiden kilpailukykyisimmin hinnoiteltuista wifi-analysaattoreista. Sovellus hajottaa kaikki asiaankuuluvat tiedot lähellä olevista langattomista verkoistasi ja yksityiskohtaisia ​​tietoja tukiasemista. Käyttäjät voivat tarkastella tietoja kaikesta salaustyypistä signaalin voimakkuuteen ja kanavaan.

Mikä tekee INSSIDERin erottuvaksi, on sen helppokäyttöisyys. Jos haluat löytää lisätietoja verkosta, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja sinulle näytetään valittavissa oleva tietovalikko. Voit napsauttaa SSID: tä, signaalia, kanava- tai verkkotyyppiä nähdäksesi lisätietoja kyseisestä kategoriasta.

Käyttöliittymän yksinkertaisuus tekee siitä ihanteellisen vähemmän kokeneille käyttäjille, mutta verkkoammattilaiset löytävät toiminnot rajoitettaviksi. Esimerkiksi useimmat sisäpiiriläisten versiot eivät tarjoa GHz-kanavan käyttöä tai 5 GHz: n spektrianalyysiä.

6. WiFi-analysaattori

wifi-analysaattori

WiFi-analysaattori on Microsoftin vastaus huonoihin yhteyksiin. Käyttäjien, jotka etsivät helppokäyttöistä wifi-analysaattoria, ei pitäisi etsiä enää. Sovellus on suunniteltu erityisesti kotikäyttäjille ja muuntaa käyttäjän verkon visuaaliseksi näytöksi, jossa he näkevät selvästi signaalin voimakkuuden.

Kuten monet muutkin tämän luettelon sovellukset, Wifi Analyzer on saatavana sekä ilmaisena että ammattimaisena versiona 2,99 dollaria (2,15 puntaa). Ilmainen versio tarjoaa sinulle kaiken, mitä tarvitset graafisten näyttöjen tuottamiseen ja verkon ongelmien tunnistamiseen.

Pro-versio perustuu tähän tarjoamalla äänimerkki signaalin voimakkuudesta ja kyvystä muuttaa signaalin voimakkuuden rajoja. Bonuksena käyttäjä voi myös muodostaa yhteyden suoraan uuteen verkkoon sovelluksen kautta.

Käyttöliittymän ja visuaalisen näytön yksinkertaisuus tekee siitä ihanteellisen valinnan uusille wifi-analysaattorityökaluille. WiFi-analysaattorin avulla on helppo etsiä verkon käytettävissä olevia kanavia ja siirtyä optimaaliseen kanavaan.

7. Vistumbler

wifi-analysaattori

Jos haluat ajaa wifi-analytiikkaa budjetilla, Vistumbler pitäisi olla ensimmäinen käyntisatama. Tämän ilmaisen työkalun avulla käyttäjä voi paikantaa lähellä olevat tukiasemat ja kerätä tietoja signaalin voimakkuudesta. Kun käytät alustaa, voit luoda ainutlaatuisen kaavion jokaisesta läheisyydessäsi olevasta verkosta.

Vistumberin kaavioiden avulla on helppo tunnistaa, mitkä verkot toimivat hyvin, ja mitä voit tehdä oman verkon suorituskyvyn parantamiseksi. Jos etsit enemmän sijaintiperusteista lähestymistapaa, sinun on lisättävä GPS kannettavaan tietokoneeseen.

Jos teet tämän, voit luoda langattoman verkon kartan Google Earth -kuvan päälle. Tämä tarkoittaa, että jos Vistumbler löytää verkon, se osoittaa sen kartalle mukana olevilla tiedoilla (nimi, salauslaji, signaalin voimakkuus). Ainoa Vistumberin ongelma on, että sen käyttö ei ole helppoa.

Vistumbler on alun perin suunniteltu antamaan käyttäjille mahdollisuus etsiä wifi-verkkoja liikkuvissa ajoneuvoissa, joten sitä ei ole räätälöity koti- tai toimistokäyttäjille. Kun olet ohittanut alkuperäisen oppimiskäyrän, se tarjoaa enemmän kuin tarpeeksi verkon optimoimiseksi.

8. Wireshark

wifi-analysaattori

Viimeinkin meillä on Wireshark. Vaikka teknisesti pakettianalysaattori ja vankka avoimen lähdekoodin verkkoanalyysityökalu, Wiresharkia voidaan käyttää myös wifi-analysaattorityökalu Windowsille, Macille, ja Linux. Tämä ilmainen ohjelma on räätälöity sekä ammattilaisille että kotikäyttäjille. Wireshark on tehokas verkkoanalysaattori ja sillä on vahvuus tuottaa tietoja koko toimistoverkosta.

Järjestelmä tarjoaa reaaliaikainen tiedonkeruu jotta näet reaaliaikaisen verkkoyhteyden ja etsiä yhteysongelmia. Samoin voit myös suorita salauksen purku ja VOIP-analyysi ympäröivien verkkojen näkyvyyden parantamiseksi

Wiresharkin ainoa ongelma on, että ulkoisella tuella ei ole paljon esteitä. Yhteisössä on aktiivinen yhteisö, mutta vain vähän tai ei lainkaan asiakirjoja, jotka auttavat käyttäjiä mahdollisissa ongelmissa.

Alustan monipuolinen toiminnallisuus tarjoaa kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi tarjotakseen kodin ja toimiston käyttäjille alan standardin mukaisen wifi-analysaattorisarjan.

Paras wifi-analysaattori Macille

1. NetSpot

wifi-analysaattori

Kun kyse on wifi-analysaattorisovelluksista Macille, NetSpot on yksi markkinoiden parhaista tarjouksista. Netspot tarjoaa yksityiskohtaisen lämpökartan, jonka avulla käyttäjä voi tunnistaa signaalin voimakkuuden ympäristössään. Sovellus kerää tietoja kaikesta kanavan leveydestä MAC-osoitteeseen, signaalin laatuun ja verkon salaukseen, jotta läpinäkyvyys paikallisverkossa olisi parempi..

Toisin kuin monet muut analysaattorit, NetSpot antaa sinun arvioida myös WLAN-häiriöitä. Mikä todella erottaa tämän sovelluksen joukosta, on sen raporttien syvyys, helppokäyttöisyys ja verkkotiedot. Ohjelman väri koodaa signaalin voimakkuuden alueet, heikot signaalit korostetaan violetilla tai sinisellä.

Lämpökartan skaalautuvuus tekee NetSpotista ihanteellisen sekä koti- että toimistokäyttäjille. Kotiversio on saatavana hintaan 49 dollaria (35,26 puntaa) ja ammattimainen versio 149 dollaria (107,21 puntaa). Sovellus tarjoaa kuitenkin toisen version, jossa käyttäjät voivat etsiä paikallisia verkkoja ja katsella signaalin voimakkuutta ilmaiseksi.

2. WiFi Explorer

wifi-analysaattori

Yhtenä parhaimmista keskitason työkaluista tässä luettelossa, WiFi Explorer on vankka vaihtoehto aloittelijoille ja kokeneille käyttäjille. Kun käyttäjä käynnistää WiFi Explorerin, hän voi alkaa paikallistaa langattomat verkot välittömästi. Kun tämä tapahtuu, käyttäjä voi selata verkkoja, jotka on tunnistettu näytön välilehteiden avulla.

Käyttäjät voivat tarkastella kaikkea: verkon yksityiskohdat, signaalin voimakkuus, 2,4 GHz ja 5 GHz kanavia. Signaalinvoimakkuuden välilehti on WiFi Explorerin versio lämpökartoista, jotka näkyvät muissa sovelluksissa, kuten Solarwinds-sovelluksissa.

Voit yksinkertaisesti asettaa sovelluksen mittaamaan signaalin voimakkuutta, ja se tuottaa kuvaajan kävellessäsi rakennuksen ympäri. Ainoa haittapuoli on, että et pysty tunnistamaan piilotettuja verkkoja. Tämä johtuu siitä, että Apple ei tarjoa tarvittavia tietoja piilotettujen langattomien verkkojen havaitsemiseksi.

On syytä mainita, että sovellus tarjoaa myös monenlaisia ​​tietoja, jotka auttavat kokeneempia käyttäjiä etsimään edistyneitä toimintoja. Voit tunnistaa tiedot, kuten SSID, BSSID, signaali-kohinasuhde ja signaalin laatu, kun olet tunnistanut toisen verkon. Haluatko hajottaa verkon suorituskyvyn tai löytää tehokkaamman kanavan, WiFi Explorer on antanut sinulle suojan.

3. WiFi-skanneri

wifi-analysaattori

AccessAgilityn WiFi-skanneri on yksi parhaiten säilyneistä salaisuuksista, kun kyse on wifi-analysaattoreista. Tämän kilpailukykyisesti hinnoitellun työkalun vähittäismyyntihinta on 14,99 dollaria (10,79 puntaa), jonka avulla käyttäjät voivat analysoida verkkojensa lataus- ja latausnopeuksia yksinkertaisesti. Tämä tekee siitä ihanteellinen kotikäyttäjille joilla ei ole suurta budjettia.

Sovellus hajottaa ympäröivän alueen tukiasemat ja tarjoaa tietoja, kuten BSSID- ja MAC-osoitteita. Toisin kuin monissa muissa tämän luettelon työkaluissa, WiFi-skanneri antaa käyttäjän myös tunnistaa verkon luvattomia laitteita IP-skannerin avulla. Tämä tekee siitä loistavan työkalun verkon yleiseen läpinäkyvyyteen.

4. iStumbler Macille

wifi-analysaattori

Sen sijaan, että valitsisit visuaalisen näytön, iStumbler etsii wifi-verkkoja ja laittaa ne luetteloon. Tämä luettelo päivitetään reaaliajassa joten voit napsauttaa mitä tahansa näkemääsi verkkoa ja tarkastella tarkempia tietoja, kuten dBm-arvoja.

Voit nähdä, kuinka paljon signaalia on saatavilla, sekä mahdolliset kohinat tietyllä kanavalla. On syytä mainita, että sinä voi myös hajottaa Bluetoothin, bonjour ja sijainnit yhteydet wifi-signaalin ulkopuolella.

Valitettavasti ilmainen versio pommittaa käyttäjää loputtomilla ponnahdusikkunoilla, jotka rohkaisevat heitä päivittämään. Tämä voidaan kuitenkin välttää, jos valitset päivityksen 20 dollarin (14,39 puntaa) versioon. Signaalitietojen syvyys ja alustan helppokäyttöisyys tekevät tästä hyvän valinnan käyttäjille, jotka ovat uusia wifi-analysaattoreiden maailmassa..

5. KisMAC2

wifi-analysaattori

KisMAC 2 on valtava ja tekninen avoimen lähdekoodin wifi-analysaattori, joka tukee laajaa valikoimaa wifi-analyysitoimintoja. Kuten muutkin ohjelmat, kaikki mitä sinun tarvitsee aloittaa verkon skannaaminen on paina Start. Tämän jälkeen voit hajottaa verkkosignaalin voimakkuuden, vaikka KisMAC: n ominaisuudet ylittävätkin sen.

Voit myös analysoida USB-Wifi-sovittimia, Kismets-palvelimia ja drooneja. Kehittyneempien ominaisuuksien suhteen, KisMAC2 auttaa käyttäjää jakamaan SSID-tunnukset riippumatta siitä, ovatko ne auki, piilotettuja tai suljettuja. Samoin alusta tukee Apple Airport Extreme -sovellusta, joka auttaa laajentamaan verkon läpinäkyvyyttä entisestään.

Ainoa rajoitus on, että KisMAC on tarkoitettu ammattimaisille käyttäjille, ja uudempien käyttäjien navigointi voi olla erittäin vaikeaa.

Parhaat wifi-analysaattorit Linuxille

1. Kismet

kismet

kismet on wifi-analysaattori tai verkkoanalysaattori, joka on suunniteltu toimimaan IEEEE802.11 Wifi -korttien kanssa. kismet käyttävät usein Linux-käyttäjät, mutta sitä voidaan käyttää myös FreeBSD, NetBSD, OpenBSD ja Mac käyttöjärjestelmä yhtä hyvin. Tätä työkalua käytetään laajasti, koska se tarjoaa tukea monille protokollille, mukaan lukien Bluetooth ja RTL433.

kismet Vuoden 2018 versio tarjoaa useita ominaisuuksia, jotka parantavat alustan perustoimintoja. Nyt, kun työskentelet suuren ryhmän kanssa, voit suorittaa reaaliaikaisen reaaliaikaisen seurannan sieppauksista jakaaksesi tietoja muiden kollegoiden kanssa verkkotoiminnasta. Jos haluat mukauttaa kokemustasi, voit käyttää ulkoisia työkalusovellusliittymiä lisäominaisuuksien lisäämiseen.

kismet on käytettävissä useita laajennuksia, joita voidaan laajentaa perustuotteeseen, mukaan lukien Kestrel, IoD - Ruuvimeisseli ja Elkentaron yksinkertaistettu mobiilihallintataulu ja ElKentaron yksinkertaistettu mobiilihallintataulu. kismet voidaan ladata ilmaiseksi.

2. aaltomoni

wavemon

wavemon on ilmainen avoimen lähdekoodin wifi-analysointityökalu jonka avulla käyttäjät voivat seurata laitteita Linuxissa. Jotta voit käyttää wavemonia, sinun on otettava käyttöön langattomat laajennukset. Kun käytät ytimen asennusta CONFIG_CFG80211 kanssa, sinun on varmistettava, että CONFIG_CFG80211_WEXT paketti on aktivoitu. Haluat myös varmistaa, että sinulla on pkg-config-paketti.

Kun olet tehnyt tämän, käyttökokemus on melko suoraviivainen. wavemon käyttötarkoitukset autoconf jotta pääset nopeasti läpi asennusprosessin. Ohjelma päivitetään Githubissa, jotta voit lisätä päivityksiä säännöllisesti. wavemon on saatavana lähdekoodina GitHubilta tämän linkin kautta.

3. Sparrow-WiFi -analysaattori

Sparrow-wifi

Sparrow-WiFi -analysaattori on 2,4 GHz: n ja 5 GHz: n Wifi- ja Bluetooth-analysaattori Linuxille. Sparrow-wifi alusta on sijoitettu GUI-ystävällisemmäksi korvaavaksi muille työkaluille, kuten inSSIDer ja linssid. Tätä wifi-analysaattoria käytettäessä voit suorittaa wifi-SSID-tunnistuksen ja seurata wifi-lähteitä.

Asennusprosessi Sparrow-wifi on hyvin yksinkertainen. Tarvitset Debianissa qtchart ja Ubuntu ja Linux sinun täytyy antaa pari komentoa käynnistyäksesi:

sudo apt-get install python3-pip gpsd gpsd-asiakkaat python3-tk python3-setuptoolssudo pip3 asenna QScintilla PyQtChart gps3 dronekit manuf python-dateutil numpy matplotlib

Lisäksi on mahdollista käyttää GPS: tä seurataksesi SSID: n ja Bluetooth-laitteita. Sparrow-wifi antaa sinun luoda Google Maps, joka kirjaa nämä puolestasi. Jos sinun on analysoitava wifi-tuloksia tarkemmin, voit myös tuoda ja viedä tietoja CSV ja JSON. Jos haluat ladata Sparrow-wifi voit tehdä sen tästä linkistä täältä.

Paras wifi-analysaattori Androidille

1. Wifi-analysaattori

wifi-analysaattori

Kun kyse on wifi-analysaattoreista Android-laitteille, Wifi-analysaattori on nimi, joka jatkaa leikkaamista. Yli 10 000 000 asennusta, tämä sovellus on yksi vakiintuneimmista wifi-analysaattoreista alustalla. Wifi-analysaattori osaa tunnistaa lähellä olevat verkot. Sovellus skannaa ja luo visuaalisen esityksen wifi-signaalistasi.

Tämä visuaalinen kuva on hyvä tarjoamaan yleiskuvan paikallisista kanavista. Heti kun lataat Wifi-analysaattorin, sinulle näytetään kuva läheisistä signaaleista, joiden avulla voit tunnistaa ylikylläiset kanavat. Tämä helpottaa huomattavasti vähemmän ruuhkaisen kanavan havaitsemista ja liikkumista vastaavasti. Tämä tehokas sovellus on saatavana ilmaiseksi, vaikka joudut sietämään joitain näyttömainoksia.

2. OpenSignal

wifi-analysaattori

OpenSignal on yksi luettelon monipuolisimmista sovelluksista. Voit nähdä wifi-signaalin kattavuuden virtuaalinäytöllä ja ajaa nopeus- ja latenssitestejä. Mikä erottaa OpenSignalin toisistaan, on sen yksityiskohtainen karttajärjestelmä. Sinä pystyt katsella wifi-yhteyspisteiden ja puhelinten tornien karttaa nähdäksesi missä yhteyden laatu on paras. On syytä huomata, että esitetyt puhelintornit koskevat vain puhelinoperaattoriasi.

OpenSignal on paras valinta käyttäjille, jotka haluavat seurata sekä wifi- että mobiilisignaalin kattavuutta. Tietysti voit silti tuottaa laajoja langattoman verkon tietoja, jos haluat pitää kiinni perusteista. Tämä sovellus on kilpailukykyinen myös hinnan suhteen, ja se on saatavilla ilmaiseksi ilman laitetta koskevia ilmoituksia.

3. WiFi-näyttö

wifi-analysaattori

Microsoftin WiFi Monitor on saanut nimensä itselleen Androidissa hyvästä syystä. Sovellus yhdistää aineen yksinkertaiseen käyttöliittymään. 4 välilehteä (yhteys, verkot, kanavat, vahvuus) anna käyttäjän syventyä verkkoparametreihinsa. Verkot-välilehti hajottaa kaikki lähellä olevat wifi-verkot ja Kanavat-välilehti näyttää, kuinka wifi-kansiosi jakautuvat.

Voit sitten käyttää vahvuuskaaviota arvioidaksesi signaalin voimakkuutta ja tunnistaaksesi missä heikko signaali on. Nopeuskaavion alla on sinulle yksityiskohtainen erittely kaikista lähettämistäsi ja vastaanotetuista tiedoista. Jos etsit ilmaista sovellusta, jolla on syvällisimmät ydintoiminnot, WiFi-näytön tulisi olla ensimmäinen valinta.

Paras wifi-analysaattori iOS: lle

IOS-käyttöjärjestelmä estää sovellusten pääsyn wifi-prosesseihin tai yhteyslaitteistoihin. Tämä on suuri ongelma langattomien pakettien haastajien suunnittelijoille. Jotkut uskomattomat ohjelmistovalmistajat ovat kuitenkin ottaneet kuvan wifi-analysaattoreiden tuottamisesta iPhoneille ja iPadille. Katso seuraavat vaihtoehdot:

1. Verkkoanalysaattori

Sinut on jo esitelty tähän analysaattoriin Techetiltä. Yhtiö tuottaa ilmaisen mainosten tukeman version iOS: lle, jota kutsutaan Network Analyzer Lite. Jos et halua sietää mainoksia, sinun tulee valita maksettu Network Analyzer Pro. Network Analyzer toimii iOS: n rajoissa, ja se voi antaa sinulle luettelon kantamalla olevista wifi-laitteista ja verkon suorituskykytestien sarjan tuloksista.

2. MasterAPP Wifi -analysaattori

Tunnistat tämän IOS-sovelluksen nimen tämän oppaan Windows-osiosta. Tämä ei kuitenkaan ole sama tuote, ja sen on tuottanut eri yritys. MasterAPP Solutions Wifi -analysaattori ei pysty sieppaamaan paketteja käyttöjärjestelmän rajoitusten vuoksi. Se voi kuitenkin suorittaa sarjan verkkotestejä verkon suorituskyvyn yksityiskohtien selvittämiseksi.

Sanasto

dBm - dBm tarkoittaa desibeliä milliwattia. dBm on mittaus, jota käytetään wifi-signaalin voimakkuuden mittaamiseen.

IP-osoite - Ainutlaatuinen numero, jossa on täysi piste, jota käytetään tunnistamaan tietokone, joka kommunikoi wifi-verkon kautta.

MAC-osoite (Media Access Control Address) - Yksilöivä tunniste, jota käytetään viitaamaan verkkosovittimeen verkon kautta.

RSSI (vastaanotettu signaalinvoimakkuuden osoitin) - Mittaus, jota käytetään radiosignaalin voimakkuuden tunnistamiseen.

Signaalin melusuhde - Sähköisen signaalin voimakkuuden suhde ulkoisiin häiriöihin.

SSID (Service Set Identifier) - wifi-verkon nimen tekninen nimi.

Myyjä - Langattoman verkon tarjoaja.

Wifi-kanavat - wifi-kanava on wifi-verkon tietojen vaihto (kanavat 6 ja 11 ovat useimpien reitittimien tietojen vaihto).

Langaton tukiasema (WAP) - Lähiverkon laitteisto tai konfiguroitu solmu, joka mahdollistaa langattomien laitteiden yhteyden wifi- ja Bluetooth-yhteyksien kautta.

WLAN (langaton lähiverkko) - Verkko, jonka avulla laitteet voivat muodostaa yhteyden, olla vuorovaikutuksessa ja kommunikoida keskenään langattomasti.

Hanki parempi yhteys Wifi-analysaattorilla

Oletko kotikäyttäjä vai taistelun testattu verkon järjestelmänvalvoja, wifi-analysaattori on tärkeä työkalu verkon hallintaan. Jos haluat ylläpitää wifi-yhteytesi nopeutta ja eheyttä, wifi-analysaattorisovelluksen tulee olla ensisijainen tavoite.

Markkinoilla on paljon erilaisia ​​vaihtoehtoja. Jos haluat saada täyden kattavuuden, on hyvä idea etsiä malli, jossa on sisäänrakennettu lämpökartta, koska tämä on tehokkain tapa nähdä paikallisen signaalin voimakkuus reaaliajassa.

Viime kädessä etsit sovellusta, jota on helppo käyttää ja joka tarjoaa tarpeitasi varten tarvittavat toiminnot. Kotikäyttäjä saattaa pystyä kaavinta mukaan ilmaisella ohjelmalla, mutta koko osasto tarvitsee tehokkaamman ratkaisun.

Jotta aikaa tutkitaan yrityksellesi sopiva työkalu, voit optimoida verkkokokemuksesi paljon tehokkaammin. Olitpa koti- tai yrityskäyttäjä, tutkimuksen tekeminen on avain löytää sinulle sopiva wifi-analysaattorisovellus.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3