6 parasta tiedostotoiminnan seurantatyökalua – kuinka seurata tiedostoja, joita käytetään

6 parasta tiedostotoiminnan seurantatyökalua - kuinka seurata tiedostoja, joita käytetään


Arkaluontoisiin tiedostoihin pääsyn hallinnan tulisi olla osa kaikkea kyberturvallisuusstrategiaa. Luottamuksellisten henkilöiden varastamisen estäminen on tärkeää estämään arkaluontoisten tietojen varastaminen. Tiedostojen toiminnan seuranta työkalut käyttävät syvää pakettivalvontaa nähdäkseen, kuinka käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa tiedostojen kanssa verkossa.

Tiedostonvalvontaohjelmisto näyttää, kuka käytti tiedostoa, milloin ja mitä he tekivät. Aiomme tarkastella tässä artikkelissa kuusi parasta tiedostotoiminnan seurantatyökalua:

  1. SolarWinds-palvelin & Sovellusmonitori (ILMAINEN KOKEILU)
  2. ManageEngine DataSecurity Plus
  3. LANGuardian
  4. Teramind
  5. PA-tiedostonäkö
  6. FileAudit

Paras tiedoston toiminnan seurantatyökalut

1. SolarWinds-palvelin & Sovellusmonitori (ilmainen kokeilu)

6 parasta tiedostotoiminnan seurantatyökalua - kuinka seurata tiedostoja, joita käytetään

SolarWinds-palvelin & Sovellusmonitori on sovellusten ja tiedostojen seurantatyökalu, joka seuraa tiedostojen muutoksia reaaliajassa. Hallintapaneelista voit tarkastella tiedostojen ominaisuuksia, kuten sisältö, koko, ikä, ja Kreivi. Nämä näytöt pitävät sinut ajan tasalla verkon muutoksista. Esimerkiksi tiedoston ikävalvoja kertoo, milloin tiedostoa viimeksi muokattiin.

.N nopeutettu kokoonpano SolarWinds-palvelin & Sovellusmonitori tekee siitä ihanteellisen pk-yrityksille. Ohjelmiston asentamisen jälkeen ohjelma alkaa löydä kytketyt laitteet automaattisesti. Alle tunnissa, sinulla voi olla toimiva tiedostovalvontaalusta, jonka seurantamallit sisältyvät valmiiksi.

Tietysti sinun ei tarvitse kalastaa kaikkea reaaliajassa: SolarWinds-palvelin & Sovellusmonitori tekee sen puolestasi. Näytöt kuten tiedostojen määrän näyttö hälyttää, jos hakemistossa olevien tiedostojen lukumäärä ylittää määritetyn kynnysarvon. Hälytystoiminto korostaa mahdollisesti haitallista toimintaa, jotta voit tutustua tarkemmin. Hälytyksiä voidaan mukauttaa jotta voit valita mitä parametreja tulisi käyttää.

Jos tarvitset tiedostojen seurantaratkaisun sovelluksenvalvontaominaisuuksilla, niin SolarWinds-palvelin & Sovellusmonitori on erittäin suositeltava. SolarWinds-palvelin & Sovellusmonitori alkaa hinnasta 2 995 dollaria (2 349 puntaa). On myös 30 päivän ilmainen kokeiluversio, jonka voit ladata tämän linkin kautta täältä.

SolarWinds-palvelin & Application Monitor (SAM) Lataa 30 päivän ILMAINEN kokeilu

2. ManageEngine DataSecurity Plus 

6 parasta tiedostotoiminnan seurantatyökalua - kuinka seurata tiedostoja, joita käytetään

ManageEngine DataSecurity Plus on tiedostojen seurantaohjelmistoalusta, joka näyttää tiedostojen ja käyttäjien toiminnan verkossa. Voit nähdä, kuka käytti tiedostoa, milloin ja mitä he käyttivät. Niitä on myös useita visuaaliset näytöt kuten kuvaajat ja piirakkakaaviot jotka näyttävät sinulle täydellisemmän yleiskuvan.

Esimerkiksi, voit nähdä ympyräkaavion Kaikki tiedosto- ja kansiomuutokset joka jaotellaan Luoda, Poistaa, Muuttaa, Lupamuutos, päälleäänittävän, Nimeä uudelleen, ja Liikkua. Voit myös tarkastella tiedostopalvelimen aktiivisimpia käyttäjiä, eniten käytettyjä tiedostoja ja muokattuja tiedostoja.

Yksi premium-ominaisuus mukana ManageEngine DataSecurity Plus On tiedostojen käyttöanalyysit. Tiedostojen käyttöanalyysit korosta pääsysuuntauksia, seurata pääsyaikaa ja havaita epänormaalit tiedostojen käyttöoikeudet. Työkalu voi esimerkiksi tunnistaa, onko tiedostoon päästy työajan ulkopuolella ja onko käyttäjällä lupa käyttää sisältöä.

Sisäinen auditointi ja säännöstenmukaisuus ManageEngine DataSecurity Plus ovat myös erittäin hyödyllisiä. Työkalu on vaatimusten mukainen PCI DSS, HIPAA, GDPR, SOX, GLBA, ja FISMA. Tarkastelemalla käyttöoikeuksia voit hallita tiedostojen saatavuutta paremmin ja varmistaa, ettet jätä itseäsi rangaistuksiin tai muihin vastuisiin.

varten ManageEngine DataSecurity Plus tiedostopalvelin, joka tarkastaa hinnan, alkaa 745 dollarista (584 puntaa) vuodessa. Hintaan sisältyy tiedostojen eheyden seuranta, tiedostojen vuorovaikutuksen seuranta, hälytykset, lunasuojaohjelmien havaitseminen / karanteeni ja paljon muuta. Voit ladata 30 päivän ilmaisen kokeiluversion.

3. Kieli

6 parasta tiedostotoiminnan seurantatyökalua - kuinka seurata tiedostoja, joita käytetään

LANGuardian on tiedostojen aktiivisuusmonitori, joka käyttää syvä paketti tarkastus seurata käyttäjän toimintaa. LANGuardian on suosittu työkalu, koska se ei ole agentti eikä se vaikuta verkon suorituskykyyn, kun sitä käytetään tiedostojen valvontaan (mikä tekee ohjelmasta ihanteellisen useiden sivustojen hallintaan). Kaaviot luodaan tiedostotoiminnan perusteella. Nämä kaaviot näyttävät Aika, Sisäänkirjautumisen nimi, osasto, Sensori, Lähde IP / aliverkko, ja Tiedostopalvelimen IP / aliverkko.

Ohjelmiston käyttämä syvä pakettivalvonta antaa sinun erottaa, kuka tekee mitä verkossa. Käyttäjän metatiedot saadaan verkkopaketeista käyttäjän toiminnan seuraamiseksi verkossa. Käytännössä tämä näyttää sinulle, milloin käyttäjät avata ja sulje tiedostoja jaetut tiedostot, ladata tai upload tiedostot.

Työkalussa on myös hälytysominaisuus ilmoittaa sinulle epäilyttävästä toiminnasta. Esimerkiksi käyttäjälle lähetetään hälytys jos tiedostojen nimeämisnopeus kasvaa tai käyttäjä kopioi suuria määriä tiedostoja. Ilmoitusten saaminen merkitse epäilyttävä toiminta vähentää varhaisessa vaiheessa todennäköisyyttä, että haittaohjelmat, kuten ransomware, johtavat sinut toimintaan.

LANGuardian on saatavana jatkuvana lisenssinä tai tilauksena. Hinta riippuu verkon käyttäjien lukumäärästä ja tarvitsemiesi anturien lukumäärästä. Sinun on otettava yhteyttä suoraan myyntitiimiin nähdäksesi tarkan hinnan. On myös ilmainen kokeiluversio.

4. Teramind

6 parasta tiedostotoiminnan seurantatyökalua - kuinka seurata tiedostoja, joita käytetään

Teramind on tiedostojen toiminnan seurantaohjelmisto, joka on suunniteltu erityisesti käyttäjän toiminnan seurantaan. Tuote valvoo tiedostojen käyttöoikeus, luominen, poisto, ja kirjoittaa toimintoja. Käyttäjän toimintaa seurataan näytön tallennuksen ja tekstilokien avulla, jotta voit tarkastella tarkemmin käyttäjän toimintaa varmistaaksesi sen legitimiteetin.

On myös ilmoitusjärjestelmä, joka pitää sinut ajan tasalla verkon kehityksestä. Esimerkiksi ilmoitusjärjestelmä ilmoittaa sinulle, kun tiedostoja ladataan pilveen joko sähköpostin liitteenä tai pilvipalvelun, kuten Google Drive, Dropbox tai OneDrive, kautta. Voit myös estää lataamisen pilveen, jos uskot, että toiminta on luonteeltaan haitallista.

Teramind on saatavana paikalla tai pilvipohjaisena ratkaisuna. Jokaisella on kolme tuoteversiota: Teramind Starter, Teramind UAM, ja Teramind DLP. Paikalliset versiot alkavat 60 dollarista (47 puntaa) kuukaudessa 10 päätepisteestä, enintään 150 dollariin (117 puntaan) kuukaudessa 10 päätepisteelle. Pilvipohjaiset versiot alkavat 60 dollarista (47 puntaa) kuukaudessa viidelle käyttäjälle, korkeintaan 150 dollariin (117 puntaan) lisäsisältöpohjaisten tietojen suodatussääntöjen osalta.

5. PA-tiedostonäkö

6 parasta tiedostotoiminnan seurantatyökalua - kuinka seurata tiedostoja, joita käytetään

PA-tiedostonäkö on tiedostojen seurantaratkaisu reaaliaikainen tiedostojen valvontaominaisuudet. Ohjelmisto seuraa tiedostojen luominen, poisto, muutos, ja tiedostojen siirto. Se myös seuraa IP-osoite, data / aika ja tietokoneen nimi vuorovaikutuksesta auttaa tunnistamaan eri käyttäjät ja havaitsemaan epäilyttävät toimet. Voit aloittaa tarkkailun heti, kun olet suorittanut loppuun asennusprosessin, joka voi olla valmis vain muutamassa minuutissa.

Ohjelmalla on myös automaattiset hälytykset. PA-tiedostonäkö ilmoittaa tiedostoihin tehdyistä muutoksista, jotta voit havaita lokin peukalointi. Hälytyksiin kuuluu joukko tukitietoja, mukaan lukien käyttäjätili, käyttäjän IP-osoite, tietokoneen nimi, kohdetiedosto, mikä toiminta oli ja treffiaika. Tämän tiedon saatavuus auttaa sijoittamaan kaikki tarvittavat tiedot yhteen paikkaan, jotta voit aloittaa hyökkäyksen.

Kun kyse on tilintarkastuksesta, PA-tiedostonäkö on erinomainen valinta. Ei vain sen mukainen PCI, HIPAA, FISMA AC-19, SOX, ja ISO 27001/27002, mutta sillä on myös raportteja. Raportit voidaan luoda tekstinä, HTML, PDF tai .CSV. Raportit osoittavat tietyt käyttäjät, tietty ajanjakso, ja ajanjakso.

Tuotteesta on saatavana kaksi versiota: PA-tiedosto Sight Ultra, ja PA File Sight Lite. Lite-version hinta on 199 dollaria (156,18 puntaa) 1-9 lisenssillä, ja se voi tarkkailla tiedostojen toimintaa ja tuottaa hälytyksiä. Ultra-version hinta on 599 dollaria (470 puntaa) 1-9 lisenssillä ja se voi tehdä kaiken mitä Lite-versio pystyy, mutta lisää integroinnin Microsoft SQL Server, raporttien, edistyneet hälytykset, ja kyky estä ulkoiset asemat.

6. FileAudit 

6 parasta tiedostotoiminnan seurantatyökalua - kuinka seurata tiedostoja, joita käytetään

FileAudit on reaaliaikainen tiedostojen seurantatyökalu joka on suunniteltu auttamaan seuraamaan työntekijöiden vuorovaikutusta tiedostojen kanssa. Alusta valvoo tiedoston muutokset, lukea kirjoittaa, poisto, ja omistaminen. Kun nämä tiedot ovat käsillä, voit varmistaa, että voit löytää heti hyökkäykset ja puuttua niihin ennen vaurioiden tekemistä.

Siellä on myös automatisoidut sähköpostihälytykset ilmoittaa sinulle käyttäjän toimista. Hälytyksiä luodaan tietyistä tapahtumista, kuten tiedoston poistamisesta tai jos käyttäjältä on evätty pääsy tiedostoon. Tämän tiedon ylläpitäminen auttaa diagnosoimaan epäilyttävän toiminnan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Sivustosta on neljä versiota FileAudit ostettavissa: Tiimi, Pieni, keskikokoinen, ja yritys. Joukkueversio maksaa 50 dollaria (£ 39) kuukaudessa 100 käyttäjää ja yksi palvelin. Pieni versio maksaa 85 dollaria (66 puntaa) 500 käyttäjälle ja kolmelle palvelimelle.

Medium-versio maksaa 140 dollaria (109 puntaa) 1000 käyttäjälle ja viidelle palvelimelle. Enterprise-versio tukee yli viittä palvelinta, joissa on yli 1000 palvelinta (mutta sinun on otettava yhteyttä suoraan myyntitiimiin). Voit ladata ilmaisen version täältä.

Oikean työkalun valitseminen

Tiedostoimintojen seuranta on olennainen asiakirjahallinta yritysympäristössä. Työkalut kuten SolarWinds-palvelin & Sovellusmonitori ja ManageEngine DataSecurity Plus on rakennettu tätä tarkoitusta ajatellen. Jokainen työkalu on helppo käyttää yksinkertaisen konfiguroinnin ja tiedostojen vuorovaikutuksen yleisen perspektiivin avulla.

Tiedoston käyttöanalyysitoiminto sisältyy toimitukseen ManageEngine DataSecurity Plus on hyödyllinen yrityksille, jotka haluavat automatisoida joitain uhkien havaitsemistaan. Automaatio maksaa osinkoa vastausaikaan reagoidessaan haitalliselle toiminnalle.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =