5 parasta Ransomware-suojaustyökalua

5 parasta Ransomware-suojaustyökalua


Mikä on lunaohjelmisto?

Lunastusohjelma on yksinkertaisesti haittaohjelma, joka salaa vahingoittuneesta järjestelmästä löytyvät tiedostot ja pyytää sitten uhreja maksamaan lunnaita saadakseen takaisin omat tiedot.

”Lunnaisrahat” voivat olla mistä tahansa muutamasta dollarista satoihin tuhansiin dollareihin.

Tietysti ei missään vaiheessa ole mitään takeita siitä, että uhrit saavat takaisin tiedostoihinsa, vaikka he olisivat maksaneet. Mutta on järkevää, että parhaimmat ransomware-suojausratkaisut ovat paikallaan.

Tarkastelemme kaikkia ransomware-asioita alla yksityiskohtaisesti, mutta jos haluat vain tietää, mitkä ratkaisut tarjoavat parhaan puolustuksen, tässä on luettelo viidestä parhaasta ransomware-suojausratkaisusta:

 1. Acronis Ransomware -suojaus Ilmainen ratkaisu, joka voi kulkea to-to-toe yhdessä parhaan Internetin ympärillä kelluvan lunasohjelman kanssa. Yksi parhaimmista ratkaisuista nollapäivän hyökkäyksille.
 2. Malwarebytes Anti-ransomware Käyttää käyttäytymisanalyysiä haitallisten aikomusten paljastamiseksi; jotain mikään viruksentorjunta ei todellakaan pysty suorittamaan.
 3. Trend Micro RansomBuster Käytä tätä ransomware -suojaustyökalua ongelman ratkaisemiseen vain tallentamalla tietoja ja tiedostoja suojattuun kansioon ja estämällä siihen luvaton pääsy..
 4. Webroot SecureAnywhere Käyttäjille, jotka haluavat tarkan työkalun, joka on sekä tehokas taistelussa lunasuojaohjelmista että helppo käyttää resurssien kulutusta. Tämä työkalu on täydellinen valinta yksityisille ja pienille yrityksille.
 5. Bitdefender Antivirus Plus Ylivoimaisesti yksi parhaista ransomware-ratkaisuista siellä. Tämä on täydellinen puolustuspaketti niille, jotka ottavat turvallisuutensa vakavasti - ei vain lunnasohjelmien torjumiseksi.

Kuinka iTunesin nollapäivä antoi hyökkääjille asentaa lunastusohjelman vireille https://t.co/5iaAfbuGRE

- Dan Goodin (@ dangoodin001) 10. lokakuuta 2019

Tarvitsetko todella suojausta lunasuojaohjelmilta?

Jos uskot, että virustentorjuntaratkaisu tarjoaa riittävän suojan haittaohjelmahyökkäyksiä vastaan, sinulla on uusi ajattelu tulossa.

Ongelma virustentorjuntaratkaisussa on se se voi kaipata äskettäin julkaisttua lunaohjelmaa koska he tietävät sen pian seuraavan päivityksen jälkeen - kun valmistaja päivittää mustan listan tai haittaohjelmatietokannan.

sillä välin, ransomwarevastainen ratkaisu voi pysäyttää ransomware-hyökkäyksen seuraamalla prosesseja tai ohjelmia tarkistamalla, tekevätkö ne oireellisia muutoksia ja osoittavatko ne epäilyttävää käyttäytymistä tai toimintaa.

Toisaalta, vaikka virustentorjuntasi havaitsisi haittaohjelmahyökkäyksen, se ei silti pystyisi palauttamaan ransomware-tiedoston salaamia tiedostoja.. Salauksen purku on anti-ransomware-työkalujen forte.

Ja niin, se on täysin järkevää sinulla on virustorjuntaohjelman lisäksi käynnissä anti-ransomware -suojausohjelmisto. Tämä on, paitsi jos tietysti päätät asentaa virustentorjuntaratkaisun, jonka ominaisuuksien joukossa on lunasuojaohjelma. Katsotaanpa muutama niistä.

Kuinka vakava uhka se on?

Ransomware-hyökkäysten osalta vuosi 2017 muistetaan aina, kun tämä erityinen haittaohjelma hallitsi maailmanlaajuisia verkkohyökkäysotsikoita. Esimerkiksi:

 • Ransomware-luojailla on hyvä kannustin jatkaa kauppaa: Arvioidaan, että he ansaitsivat miljardin dollarin palkkasummat yksin vuonna
 • Haluta itkeä ransomware iski saman vuoden toukokuussa, ja siihen mennessä, kun pöly oli asettunut, se oli aiheuttanut tuhoa digitaalimaailmaan.: se sai sairaalat tuhoamaan Yhdistyneen kuningaskunnan kansallisen terveyspalvelun (NHS), osui viestinnän tarjoajiin sekä noin 10 000 muuhun organisaatioon, arviolta 200 000 henkilökohtaiseen uhriin, ja tavoitti uhrit yli 150 maassa

Petya A -näytön ransomewareLähde: Wikimedia Commons

Vaikka uhat olivat kuollut vuoden loppuun mennessä, se ei ollut tarkalleen hyökkäyksen loppu. Vuonna 2018 ransomware-uhka jatkui ja eräät planeetan suurimmista yrityksistä ja jopa kokonaisten kaupunkien verkot pidettiin lunnaana:

 • Maaliskuussa Atlantan kaupunki sai iskun SamSam ransomware mutta kieltäytyi maksamasta 51 000 dollarin lunnaata. Myöhemmin alkuperäisen arvion palautuslaskusta arvioitaisiin olevan noin 3 miljoonaa dollaria. Tämä luku nousi nopeasti 11 miljoonaan dollariin ja olisi voinut jopa nousta jopa 17 miljoonaan dollariin.
 • Elokuussa, TSMC, merkittävä taiwanilainen puolijohdevalmistaja, joka toimittaa Applen kaltaisia ​​yrityksiä, sai uuden version WannaCry-lunnaohjelmasta; hyökkäys sai yrityksen valmistuksen hiontaan

Asiat eivät olleet paljon parempia vuonna 2019; itse asiassa lopetusohjelmien hyökkäysten määrä kaksinkertaistui ja mikä pahempaa, itse haittaohjelmista tuli vieläkin tehokkaampia. Joitain esimerkkejä:

 • Yhdysvaltain paikallishallinnot jatkoivat kohdentamistaan, esimerkki on Georgian tuomioistuinten hallintovirasto, jonka järjestelmät koputtiin offline-tilaan.
 • Myös suuret teollisuudenalat kärsivät kovasti kuten norjalaisen alumiiniyrityksen Norsk Hydro tapauksessa; hakkerit pyysivät ensimmäistä lunnausta sen jälkeen kun he olivat saaneet jalansijan yrityksen verkossa; myöhemmin he onnistuivat poistamaan käytöstä yli 20 000 sen tietokoneita, jotka olivat levinneet ympäri maailmaa. Lopullinen vahinko: yli 50 miljoonaa dollaria.

Valitettavasti, jos nämä viimeiset viime vuodet ovat menossa, tulevaisuudenennuste ei näytä liian rohkaisevalta. On odotettavissa, että hyökkäykset tulevat entistä tuhoisammiksi, kun taas haittaohjelmat kasvavat entistä tiukemmiksi, kun hakkerit tulevat älykkäämmiksi ja kohdistuvat tietyille toimialoille tai uhreille..

Miksi pienyrityksen pitäisi huolehtia lunastusohjelmista?

Yksinkertaisesti sanottuna, kolme pääasiallista syytä:

 • Kasvava trendi: Hakkerit kohdistavat yhä enemmän pk-yrityksiä. joten on vain ajan kysymys, ennen kuin saat osuman - varsinkin jos kasvaa nopeasti.
 • Olla täydellinen kohde: Pk-yritykset esittävät mehukkaita kohteita kuin yksilöt, ne ovat myös vähemmän turvallisia kuin suuret yritykset - he istuvat hyvällä paikalla.
 • Ei seurauksia: Pk-yrityksillä ei ole valtaa jäljittää tai jäljittää hakkereita; vaikka he selvittäisivät kuka oli vastuussa ransomware-hyökkäyksestä, he eivät silti pysty tekemään paljon siitä - tämä rohkaisee hyökkääjiä.

Kuinka ransomware-hyökkäys voi vaikuttaa yritykseesi?

Kuten olemme juuri nähneet, ja lukuun ottamatta alkuperäistä tietojen menetystä ja tuottavuuden heikentymistä, ransomware-hyökkäyksen laskeuma voi edelleen vaikuttaa yrityksiin pitkään hyökkäyksen jälkeen..

Katsotaanpa miten:

 • Hyökkäys voi pysäyttää yrityksesi prosessit - Kun laitteistosi on hyökkäyksen kohteena, et voi suorittaa prosessejasi tai palvella asiakkaitasi. Tämä johtaa asiakkaiden luottamuksen menettämiseen ja lopulta voittojen laskuun.
 • Arkaluonteisen ja kriittisen tiedon menetys - haittaohjelma voi johtaa yritystietojen katoamiseen, mikä voi myös estää sinua jatkamasta työskentelyäsi. Pahempaa on, että myös asiakkaidesi tiedot voidaan varastaa, mikä asettaa heidät vaaraan.
 • Vääristietojen leviäminen - huomaamaton haittaohjelmahyökkäys voi ottaa hallintaan tietosi ja sovelluksesi ja käyttää sitä sitten väärentämien luomiseen ja virheellisten tulosten ilmoittamiseen. Jos jatkat tahattomasti niiden käyttöä, lopputulos voi olla vain huonompi ja saattaa suistaa yrityksesi ennustestrategian.
 • Palvelunestohyökkäykset (DoS) - Haittaohjelmia voidaan käyttää saattamaan yrityksesi polvilleen tekemällä siitä vain esteettömät ulkomaailmalle. Toisaalta verkon sisällä käynnissä olevia skriptejä voidaan käyttää eristämään sinua tiedoista tai asiakkaista, joita saatat tarvita ulkomaailmasta. Joko niin, yrityksesi nälkää panosta, joka voi aiheuttaa peruuttamattomia vahinkoja, jos esimerkiksi myyntisi riippuu reaaliaikaisesta pääsystä.

Nämä ovat vain muutamia monista tavoista, jotka haittaohjelmahyökkäykset voivat vahingoittaa yritystäsi. Ja niin, kysymyksestä tulee nyt: mitkä ovat parhaat ransomware -suojausratkaisut?

Paras ransomware -suojausvälineet

1. Acronis Ransomware -suojaus

5 parasta Ransomware-suojaustyökalua

Vaikka sitä tarjotaan myös osana kattavampaa Acronis True Image - varmuuskopiointiohjelmaa, Acronis ransomware suojaus työkalu on ilmainen, itsenäinen anti-ransomware -työkalu, jolla on myös kaikki ominaisuudet ja ominaisuudet. Plus, se tulee 5 Gt isännöityä online-varmuuskopiota.

Se on pilvessä, johon kaikki tärkeät tiedot, jotka käyttäjä valitsee suojatakseen, tallennetaan. Ja juuri tätä online-varmuuskopiota käytetään palautuspisteenä lunastettujen ohjelmien hyökkäyksissä.

Tietysti, tämä on varmuuskopiotiedostojen paikallisen välimuistin lisäksi - jonka Acronis Ransomware Protection suojaa hyökkäyksiltä estämällä pääsyn siihen. Kaikki sovellukset tai prosessit, joilla ei ole asianmukaista valtuutusta, estetään.

Sillä välin työkalu tarkkailee ransomware-hyökkäysten merkkejä ja käyttää muiden kriittisten prosessien "sallittujen luetteloiden lisäämistä" varmistaakseen, että se ei vahingossa ilmoita laillisia, joille on käytettävä sitä. Vielä tärkeämpää, tämä työkalu varmistaa oman eheyden estämällä kaikki yritykset muokata omia tiedostojaan.

Lopuksi, Acronis Ransomware Protection on anti-ransomware-työkalu, jota valmistaja tarjoaa ilmaiseksi toivoen, että pidät siitä niin paljon, että lopulta valitset premium-paketin.

No, ne eivät ole liian kaukana merkinnästä - se on vaikuttava anti-ransomware.

2. Malwarebytes Anti-Ransomware

5 parasta Ransomware-suojaustyökalua

Vaikka tämä anti-ransomware -työkalu käynnistyi beeta-tilassa, se on muuttunut yhdeksi markkinoiden parhaista vaihtoehdoista. Koska se on tiettyyn tarkoitukseen luotu työkalu, se ei kuluta prosessointitehoa, ja sillä on itse asiassa pieni digitaalinen jalanjälki. Lisäksi Malwarebytes käyttää sitä osana suurempaa, kattavampaa Malwarebytes Endpoint Protection -suojausta & Vastausratkaisu. Tämä tarkoittaa, että he ovat varmoja siitä, että se on loistava työkalu ja luottavat sen suorituskykyyn.

Asennettuaan se toimii taustalla ilman, että tarvitaan edes alkuperäistä tarkistusta - se vain alkaa suojata laitetta ja reagoi reaaliajassa. Malwarebytesin kauneus on sen Ransomware-palautus [PDF] tekniikka. Kaikki tiedostoihin tehdyt muutokset - kuten haittaohjelmien salatut - voidaan peruuttaa. Tämä tehdään käyttämällä varmuuskopioita, joita tämä haittaohjelmien torjuntaohjelma pitää tarkalleen tähän tarkoitukseen.

Malwarebytes seuraa kaikkia sen ympärillä tapahtuvia asioita ja seuraa ohjelmia tai prosesseja, jotka muuttuivat. Kun se huomaa, että jotain vialla on tapahtunut se voi helposti peruuttaa ajan ja kääntää kaikki tehdyt muutokset riippumatta siitä, oliko kyse muutoksesta, poistosta tai jopa salauksesta.

Siksi niille, jotka saattavat ajatella, että tämä on kevyt työkalu, voimme vain sanoa: ”Tee ei aliarvioi se. ”

Asia, joka tekee Malwarebytesistä yhden parhaista haittaohjelmien torjuntatyökaluista, on se se on suunniteltu suojaamaan uusimmilta online-uhilta. Siksi, kyky kohdistaa viimeisimmät haittaohjelmauhat että edes jotkut muista "isojoukkueen" haittaohjelmien torjuntaratkaisuista eivät ole vielä pystyneet ilmoittamaan.

3. Trend Micro RansomBuster

5 parasta Ransomware-suojaustyökalua

RandomBuster on ilmainen, ja vaikka se onkin Trend Micro Antivirus -sarjan esitelty komponentti, se on saatavana myös erillisenä ohjelmana.

Tämä työkalu käsittelee lunaohjelmisto-ongelmaa hieman eri tavalla - syömällä ransomware-haittaohjelmia, vääriä tiedostoja sijoitetaan ennalta valittuihin strategisiin paikkoihin järjestelmän ympärillä ja niitä tarkkaillaan sitten mahdollisten haitallisten käyttäytymisten tai hyökkäysyritysten varalta.

Sitten on Folder Shield - ominaisuus, joka luo kaksi kansiota, joihin kaikki niiden sisälle asetetut asiakirjat ovat turvassa hyökkäyksiltä. Mikään ohjelma ei voi muokata tai poistaa tiedostoja, jotka on sijoitettu näihin kansioihin, ellei siihen ole annettu erityistä valtuutusta. Tietenkin voidaan luoda uusia tiedostoja, ja se varmistaa niiden suojan alusta alkaen.

Tällä tavoin sen sijaan, että tarkistaa kaikki prosessit tai seurata koko koneessa tehtyjä muutoksia, RansomBuster käsittelee vain kahta kansiota (ja niiden alla olevia alikansioita) estääkseen ohjelmia, prosesseja tai palveluita pääsemästä niihin, ellei heillä ole lupaa . Käyttäjät voivat yksinkertaisesti luoda kansion ja upottaa kaikki arkaluontoiset tietonsa siihen.

Viimeinen eräs hieno asia tässä anti-ransomware -ratkaisussa on, että valmistajilla - Trend Microllä - on omistettu ransomware-hotline-sivu, josta kävijät voivat löytää erilaisia ​​työkaluja taistellaksesi näytökaapin lunastusohjelmia, toimittaa tartunnan saaneet tiedostot tutkimusta varten ja jopa tiedot, jotka purettiin sattuessaan haittaohjelmahyökkäyksen uhreiksi.

4. Webroot SecureAnywhere

5 parasta Ransomware-suojaustyökalua

Webroot SecureAnywhere on virustentorjunta, joka on luotu suojaamaan kaikenlaisilta haittaohjelmilta, ei vain lunastusohjelmilta. Ja silti, ransomware-esto on niin tehokas, että meidän piti sisällyttää se tähän luetteloon.

Tämän työkalun ainutlaatuinen piirre on, että se seuraa kaikkia prosesseja - laillisia tai muuten - ja jättää ne huomioimatta tai poistaa ne riippuen siitä, mihin joukkoon ne kuuluvat. Päättämättömyyden sattuessa työkalu seuraa tarkkaan ohjelmaa tai prosessia, kunnes se voi tehdä päätöksen kumpaankin suuntaan.

Koska Webroot SecureAnywhere on pilvipohjainen virustorjunta, se on resurssien suhteen helppoa siinä määrin, että se jää huomaamatta tehtäväänsä. Toinen etu on, että pilviprosessointi nopeuttaa skannausta - jopa täydellisten skannausten aikana.

Webroot SecureAnywhere estää tunnistamattomia prosesseja yhdistämästä verkkoon tai tekemästä peruuttamattomia muutoksia ja kirjaa kaiken muun. Webroot Central analysoi jatkuvasti prosesseja pilvessä olevan tietokannan perusteella. Jos joku heistä nostaa lipun, työkalu käyttää lokiään mahdollisten tekemiensä muutosten kumoamiseen, mukaan lukien salattujen tiedostojen salauksen purkaminen..

5. Bitdefender Antivirus Plus

5 parasta Ransomware-suojaustyökalua

Tämä on kiistatta, yksi parhaista ransomware-ohjelmistoratkaisuista siellä. Jälleen, vaikka Bitdefender Antivirus Plus on täydellinen viruksentorjuntaohjelma, ja täysimääräisenä puolustusjärjestelmänä se voi pitää verkon turvassa kaikenlaisilta hyökkäyksiltä, ​​se on varsin huomattava suojaus lunaohjelmilta..

Tämä johtuu pääasiassa Safe Files -ominaisuudesta, ominaisuudesta, joka estää arkaluontoisia käyttäjiä pääsemästä arkaluontoisiin asiakirjoihin ja tietojen tallennukseen. Bitdefenderillä on myös oma anti -ware scan-moottori ja monikerroksinen anti-ransomware -suojaus.

Ransomware-taistelujen lisäksi Bitdefender Antivirus Plus toimii myös tietojenkalastelun ja petosten torjunnan työkaluna, ja sillä on seurannan vastainen laajennus verkkoseurannan etsimiseen ja estämiseen. Oletko huolissasi siitä, että joku vakoilee sinua toimistosi tai olohuoneesi yksityisyydessä? Tämän sarjan verkkokameran suojaus estää sovelluksia ottamasta kameraasi, kun Mikrofonimonitori hälyttää, kun sovellus yrittää käyttää mikrofonia.

Kaikkea tätä tukevat ominaisuudet, kuten salasananhallinta, pankkisuojaus, VPN, turvalliset verkkokaupoissa ja paljon muuta. Yllättäen, vaikka Bitdefender onkin raskas antimalware-ratkaisu, se ei ole häiritsevä eikä sitoa koneen resursseja, jonka sen on tarkoitus suojata..

Kaiken kaikkiaan sanoisimme, että tämä on hämmästyttävä monipuolinen verkonpuolustusohjelma.

Päätös lunasuojaohjelman suojaustyökalusta

Jos kysyt, kumpaa suosittelisimme eniten, olisimme silti jakautuneet välillä Bitdefender Antivirus Plus ja Webroot SecureAnywhere. Suosittelemme ensimmäistä yrityksiä ja yrityksiä, kun taas jälkimmäiset olisivat ihanteellisia yksittäisten tai pienten yritysten käyttäjille.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

84 − 76 =

map