14 parasta palvelimen hallinta- ja seurantatyökalua vuodelle 2020 (ilmainen ja maksettu)

14 parasta palvelimen hallinta- ja seurantatyökalua vuodelle 2020 (ilmainen ja maksettu)


Palvelimien määrittäminen ei ole nykyään niin monimutkainen tehtävä. Käytön, suorituskyvyn ja mahdollisten huoltokysymysten seuraaminen on paljon vaikeampaa. Suurempia komplikaatioita syntyy, kun laajennat infrastruktuuria kattamaan useita palvelimia. Et halua jäädä takertuvaksi ostamiseen yhdeltä toimittajalta, ja voi olla hyödyllistä käyttää verkon käyttöjärjestelmien sekoitusta.

Tarkastelemme paljon yksityiskohtia jokaisesta alla esitetystä työkalusta, mutta jos sinulla on aikaa, tässä on yhteenveto 14 parhaasta palvelimen hallinta- ja seurantatyökalusta:

 1. SolarWinds Server and Application Monitor (SAM) (ILMAINEN KOKEILU) Palvelinmonitori, joka kattaa Dell PowerEdge -palvelimet, HP ProLiant -palvelimet, IBM eServer xSeries -palvelimet, Dell PowerEdge Blade -telineet, HP BladeSystem -kotelot, Microsoft Windows Server ja VMware vSphere-hypervisorit..
 2. Paessler PRTG -verkkomonitori (ilmainen kokeilu) Tämä on yhtenäinen verkko-, palvelin- ja sovellustyökalu, joka seuraa palvelimien prosessorin kapasiteettia, muistin käyttöä, levyn tilaa ja suorituskykyä, tuulettimen tilaa ja virtalähteen tilaa.
 3. Atera (ILMAINEN KOKEILU) Pilvipohjainen hallittujen palveluntarjoajien alusta, joka sisältää verkon, palvelimen ja sovelluksen hallintaominaisuudet.
 4. Site24x7 -palvelimen valvonta (ILMAINEN KOKEILU) Pilvipohjainen järjestelmä, joka voi tarkkailla monenlaisia ​​palvelimia, mukaan lukien Windows- ja Linux-pohjaiset palvelimet ja enemmän, VMware ja Docker sekä muut ympäristöt kymmenien laajennusten mukana.
 5. ManageEngine Applications Manager (ilmainen kokeilu) Tämä sovellusmonitori kattaa myös palvelimen tilan ja antaa reaaliaikaiset tilat suorittimen käytöstä, levyn suorituskyvystä ja kapasiteetista, muistin käytöstä ja I / O-suorituskyvystä.
 6. Palvelimen tiheys Tämä työkalu tarkkailee paikan päällä olevia ja pilvipohjaisia ​​palvelimia; se kattaa paikan päällä olevat Linux- ja Windows-palvelimet ja AWS- tai Azure-pohjaiset pilvipalvelimet.
 7. Nagios XI Verkonvalvontajärjestelmä, joka kattaa myös sovellukset ja palvelimet. Voit valita ilmaisen version, nimeltään Nagios Core.
 8. Icinga Tämä työkalu on Nagios Core -sovelluksen mukautus ja sitä voidaan käyttää vapaasti.
 9. instrumentaalinen Tämä on sovellusmonitori, joka kattaa myös palvelimen tilat, erityisesti: prosessorin käyttö, levyn tila, lataustiedot, muistitoiminnot, verkkoyhteydet ja sivunvaihtotapahtumat.
 10. Zabbix Ilmainen järjestelmämonitori, joka seuraa prosessoritoimintoja, muistin käyttöä, I / O-virhetasoja, levytilaa, tuulettimen tilaa, lämpötilaa ja virtalähteen suorituskykyä palvelimillasi.
 11. OP5 Palvelinmonitori, joka mahdollistaa kapasiteetin suunnittelun ja trendi-analyysin.
 12. Monitis Pilvipohjainen palvelu, joka tarkkailee sovelluksia ja palvelimen tilaa.
 13. Anturis Pilvipohjainen palvelinmonitori, joka seuraa prosessorin, muistin, levyn käytön, sivuvaihtojen, virtalähteen tilan, tuulettimen tilan ja lämpötilan.
 14. Motadata Verkko-, palvelin- ja sovellustarkkailutyökalu, joka seuraa levytilaa ja varakapasiteettia, suorittimen käyttöä ja muistin käyttöä.

Kunkin palvelimen kirjautuminen vuorotellen ja suorituskyvyn manuaalinen tarkistaminen on erittäin aikaa vievää. Siksi palvelinten hallinnan ja seurannan työkaluista on tullut niin tärkeitä. Etäpalvelinten hallintatyökalut antavat sinun hallita palvelimia useilla sivustoilla ja parantaa tehokkuutta.

Palvelintyypit

Termi “palvelin” on yleinen termi, joka kattaa laajan toiminnan. Verkossa voi olla verkkoon liitetty tallennus- / tiedostopalvelin, Web-palvelin, sovelluspalvelin ja sähköpostipalvelin. Tärkeimmät suorituskykymittarit, jotka joudut hallitsemaan jokaisessa näissä tapauksissa, ovat erilaisia.

Jos otat huomioon pilvipalvelut, Web-, posti-, sovellus- ja tallennuspalvelimet voivat kaikki olla ulkopuolella ja toisen yrityksen omistuksessa. Joten seuraaminen kaikista palvelimista, joiden kanssa päädyt, kun ne ovat useissa eri paikoissa, voi olla painajainen.

Palvelimen valvonta

Yhtenäisen käyttöliittymän hankkiminen kaikkien palvelimien seuraamiseksi yhdestä paikasta tulisi olla ensisijainen asia. Palvelimella on kaksi katsottavaa pääelementtiä: laitteisto ja ohjelmisto. Tarvitset palvelimen seurantatyökalun, joka voi antaa sinulle live-tietoja laitteiston suorituskyvystä, kuten levytilaa, CPU: ta ja muistin käyttöä, mutta sinun on myös tarkistettava, mitkä prosessit toimivat palvelimella ja kuinka monta resurssia kukin prosessiohjelma kuluttaa.

Vaikka ainakin yhdellä ryhmän jäsenellä on palvelinmonitori avoinna koko ajan, et voi todella odottaa omistavansa henkilöresursseja siihen, että yksi henkilö istuu katselemassa palvelinmonitorin kojetaulua ympäri vuorokauden.. Tarvitset palvelimenvalvontatyökalun, joka yhdistää rutiininomaisen elävän tiedon keräämisen ja tilan arvioinnin hälytysten tarjoamiseksi. Automatisoidut hälytykset poistavat tarpeen ketjuttaa ketju pöydälle. Järjestelmä, joka sisältää hälytysten ilmoittamisen tekstiviestinä tai sähköpostitse, helpottaa työtäsi paljon.

Pidä laitteiston käytön päällä suorituskykyongelmien ratkaisemiseksi. Joten, saadaksesi kuvan reaaliaikaisista prosessimääristä saat mahdollisuuden ennustaa ja säätää kapasiteettitarpeitasi.

Palvelimen hallinta

Kapasiteetin suunnittelu vie sinut palvelimen hallintaan liittyviin kysymyksiin. Yrityksen, sen osakkeenomistajien ja asiakkaiden palvelemiseksi paremmin palvelinkapasiteetilla tulisi olla jonkin verran tilaa tilaa kysynnän nousun huomioon ottamiseksi ilman ylimääräistä varausta, mikä aiheuttaisi tarpeettomia kustannuksia.

Palvelinvaatimuksia on vaikea ottaa huomioon ottamatta huomioon muita laitteita, kuten fyysistä tai virtuaalista verkkoasi, virtalähdettä, asumislaitteita ja henkilökunnan saatavuutta. Kaikki muuttujat, jotka tekevät yrityksestäsi ainutlaatuisen, tarkoittavat, että ei ole yhtä palvelinhallinta- ja seurantapakettia, joka olisi paras jokaiselle yritykselle.

Laitteiden saatavuus ja sijainti ovat tärkeitä tekijöitä, jotta järjestelmänhallinta voi pitää silmällä. Ohjelmistolisenssien voimassaolon päättyminen, korjaustiedostojen hallinta ja luvattomien ohjelmistojen asennusten estäminen ovat muita palvelimen hallintotehtäviä, jotka kuuluvat hallintaan.

Palvelimen hallintaroolit

Järjestelmänvalvojien palvelimenhallintatoiminnot kuuluvat vanhempien toimihenkilöiden vastuulle. Monet palvelimien valvonta- ja ylläpitotarkastukset voidaan osoittaa nuoremmalle henkilöstölle tai täysin automatisoida.

Joten kykyä määritellä käyttäjäroolit ja rajoittaa pääsy järjestelmätietoihin riippuu yrityksen koosta ja järjestelmänhallintatiimin koosta,. Jos olet pieni yritys, jolla on vain vähän palvelimia ja vain yksi henkilö, joka vastaa niiden hallinnasta, saatat tarvita vain yhden käyttäjäroolin ja yhden käyttäjätilin palvelimen seurantatyökalulle. Jos sinulla on suuri joukkue ja joudut jakamaan erikoistehtäviä jokaiselle työntekijälle, pääsynhallintatoiminnoista tulee prioriteettia. Palvelimien täydellinen hallinta vaatii useita palvelinten hallintatyökaluja. Jos joudut harjoittamaan etäpalvelimen hallintaa, joudut laajentamaan hallintatyökalujen ostoslistaa entisestään.

Palvelimen työkalun valinta

Etsi seuraavia tekijöitä valittaessa palvelimen hallinta- ja seurantatyökalua:

Useiden toimittajien yhteentoimivuus

Vaikka saatat olla tyytyväinen nykyiseen laitetoimittajaasi, on todennäköisesti virhe kytkeä itsesi valvontajärjestelmään, joka on riippuvainen yhdestä valmistajasta. Joten vaikka sinulla olisi jo kaikki varusteesi yhdestä tuotemerkistä, luo joustavuus tulevaisuudelle antaaksesi sinulle vaihtoehtoja.

Tiedot vastaamaan tarpeitasi

Yritä sovittaa palvelimen hallintatyökalu nykyisiin palvelinvalvontavaatimuksiin. Vaikka siellä on joitain erittäin kattavia palvelimenhallintapaketteja, sinun ei pitäisi olla houkutusta ostaa apuohjelmia, joita et koskaan aio käyttää. Jos sinulla on vain pieni järjestelmä, jota hallitset itse, ja ostaa seurantapaketin, joka on räätälöity suurille ryhmän hallitsemille järjestelmille, saatat joutua käymään niin monella eri näytöllä saadaksesi niin vähän tietoa, että tarvitset, että lopulta hylkäät ohjelmisto.

skaalautuvuus

Jos sinulla on pieni yritys, etsi pienennetty versio suuresta järjestelmänhallintapaketista. Tämän avulla voit päivittää palvelimen seurantatyökalun yrityksen laajentuessa. Jos ostat paketin yrityksestä, joka palvelee vain pieniä yrityksiä, joudut vaihtamaan palveluntarjoajia ja oppimaan tekemään työsi kokonaan uudella seurantatyökalulla.

Prosessien automatisointi

Työkalu, joka vain näyttää palvelimen tekemän toiminnan, ei ole tarpeeksi hyvä. Tarvitset palvelinvalvontajärjestelmän huolehtimaan rutiinipalvelimen hallintotehtävistä automaattisesti. Tässä tapauksessa näiden tehtävien inhimillinen toiminta rajoittuu lokien tarkistamiseen. Tällainen työ luo loistavat harjoitusmahdollisuudet harjoittelijalle ja vapauttaa aikaa tärkeämpiin tehtäviin.

Roolien määritelmä

Vaikka olet ainoa järjestelmänvalvoja, kyky luoda rooleja osittaisen pääsyn myöntämiseksi palvelimen valvontajärjestelmän kojetauluun voi olla erittäin hyödyllinen. Roolien luominen tarkoittaa, että voit myöntää raporttioikeuden johtohenkilöstölle ja antaa heidän vastata omiin kysymyksiinsä. Jonain päivänä saatat ottaa avustajan, ja tarvitset nuorempaa apua päästäksesi järjestelmän osaan ilman, että pääset hallintatyökalun hallintaan.

Muokattavat toiminnot ja raportit

Riippumatta siitä, kuinka palvelimen hallintatyökalu on hyvin järjestetty, huomaat aina, että haluat siirtää raportin saraketta tai siirtää osan tiedoista uuteen tietoon. Samoin kyky mukauttaa kojetaulua saadaksesi tärkeimmät muuttujat näkyvälle paikalle on aikaa säästävä välttämättömyys.

kiinteät kustannukset

Palvelimen hallintatyökalujen myyjät ovat yleensä hyvin avoimia sen yrityksen koosta, johon heidän ohjelmistonsa sopii. Jotkut myyjät yrittävät palvella kaikkia, mutta lopulta heidän ohjelmistonsa kirjoitettiin toimimaan parhaiten tietylle yritykselle. Et halua, että valvontajärjestelmäsi hidastaa palvelinta tai tuottaa liian paljon verkkoliikennettä. Ainoa tapa tietää todella sopiva paketti yrityksellesi on kokeilla sitä. Onneksi monet myyjät tarjoavat koeaikoja.

Paras palvelimen hallinta- ja seurantatyökalut

Yllä olevat kriteerit huomioon ottaen olemme koonneet luettelon markkinoiden kymmenestä parhaasta hallinta- ja seurantatyökalusta. Lista sisältää järjestelmiä, jotka soveltuvat pienille yrityksille ja muita, jotka ovat parempia suuryrityksille. Luet paikallisista ohjelmistoista ja myös pilviratkaisuista.

1. SolarWinds Server and Application Monitor (SAM) (ILMAINEN KOKEILU)

SolarWinds-palvelin ja sovellusmonitori

SolarWinds on johtava IT-infrastruktuurin valvontaohjelmistojen tuottaja. Palvelin- ja sovellusmonitori (SAM) voidaan yhdistää yrityksen Network Performance Monitor -sovelluksen kanssa luodaksesi todella kattava seurantajärjestelmä yrityksellesi. Tämä on kuitenkin ratkaisu, joka soveltuu paremmin suuriin yrityksiin.

Tämä ohjelmisto voi olla vuorovaikutuksessa seuraavien kanssa:

 • Dell PowerEdge -palvelimet
 • HP ProLiant -palvelimet
 • IBM eServer xSeries -palvelimet
 • Dell PowerEdge -terätelineet
 • HP BladeSystem -kotelot
 • Microsoft Windows Server
 • VMware vSphere hypervisor

Voit keskittää kaiken palvelimen järjestelmänvalvojan useista sivustoista ja integroida myös pilvipalvelimen suorituskyvyn. SolarWinds SAM -järjestelmä voi tarkkailla AWS- ja Azure-palveluita ja se kattaa tallennustilat, tietokannat ja yli 1 200 sovellusta sekä palvelinlaitteesi terveyden.

Palvelinlaitteistoihin, joita SolarWinds-järjestelmä valvoo, kuuluvat suorittimen käyttö, kiintolevy, ryhmä, virtalähde ja tuulettimen tila. Sovelluksen suorituskyvyn yleiskatsaus on värikoodattu vihreällä, joka tarkoittaa normaaleja olosuhteita ja kriittisiä tiloja, korostettu punaisella. Tämä esitys tekee suorituskyvyn seurannasta erittäin helpon suorittaa.

Valvontaohjelmistossa on automaattinen havaitsemistoiminto, joka tunnistaa laitteistot ja sovellukset ilman mitään puuttumista sinulta. Tämä ominaisuus on myös tärkeä ominaisuus yrityksen verkonvalvontajärjestelmässä. Kojetaulu sisältää sarjan valmiiksi kirjoitettuja tehtäväpohjia, joiden avulla voit automatisoida säännölliset seuranta- ja ennaltaehkäisevät huoltotehtävät. Valvontaohjelmistoon on myös integroitu ennalta kirjoitettuja raportteja ja hälytyksiä.

Appstack-apuohjelma auttaa sinua jäljittämään sovelluksen infrastruktuurin käyttöä sovelluskohtaisesti. Tämä auttaa sinua tunnistaa, mistä kysynnän nousut tulevat ja auttaa sinua suunnittelemaan kapasiteettiasi paremmin. Tämä ohjelmiston käyttöoikeuden ja sitä tukevan laitteiston välinen riippuvuus ulottuu myös verkon toimintaan. Esimerkiksi, jos kohtaat yhtäkkiä SQL Server -ongelmia, sinun on vedettävä kaikki palvelimen hallintatyökalut sisään, jotta tämän ongelman syy saadaan täydellisesti vianmääritykseen..

Voit mukauttaa hallintapaneelia luomalla erilaisia ​​näkymiä eri rooleille, joiden avulla voit siirtää vastuun nuoremman joukkueen jäsenille. Voit myös mukauttaa raportteja ja luoda omia automaatiorutiineja ja mukautettuja hälytyksiä. Nämä toiminnot tekevät SolarWinds SAM todella tärkeä palvelimen hallintatyökalu.

Lukuun ottamatta Verkon suorituskyvyn näyttö, Voit integroida tämän moduulin verkkoliikenneanalysaattorin, verkkomäärityshallinnan, tallennusmonitorin ja virtualisointimonitorin kanssa. Vakiopalvelin- ja sovellusmonitorit sisältävät virtualisoinnin hallintatoiminnot Hyper-V- ja VMware ESX -järjestelmien valvomiseksi.

TOIMITTAJAN VALINTA

Yksi käytettävissä olevista täydellisimmistä työkaluista voit seurata sekä fyysisiä palvelimia että pilvipalveluissa olevia, kuten AWS ja Azure. Se automatisoi mahdollisimman monta tehtävää, sekä tunnistamalla laitteistot että sovellukset ja käyttämällä ennalta kirjoitettuja malleja säännöllisten tehtävien automatisoimiseksi. Tukemalla yli 1200 sovellusta voit tunnistaa kysynnän nousut sovelluskohtaisesti. Täysin muokattavissa oleva kojelauta useille rooleille, tämä on erittäin joustava työkalu.

Ladata: Täysin toimiva 30 päivän ILMAINEN kokeilu SolarWinds.com-sivustossa

Virallinen sivusto: www.solarwinds.com/server-application-monitor

OS: Windows Server

2. Paessler PRTG -verkkomonitori (ilmainen kokeilu)

Paessler PRTG -palvelimen näyttö

Paessler PRTG -verkkomonitori on erittäin kattava infrastruktuurin valvontajärjestelmä, joka tulee jopa ilmaiseksi. Freeware-vaihtoehdossa on enintään 100 anturia, mutta muuten sisältää kaikki maksetun järjestelmän tarjoamat vaihtoehdot. Tämä on se, johon pienyritysten on oltava erittäin varovaisia, koska paketti sisältää niin monia ominaisuuksia, että voit lopulta viettää koko päivän leikkimällä sen kanssa eikä saada mitään työtä tekemättä. Joten tämän vaihtoehdon valitseminen vaatii paljon suunnittelua ja kurinalaisuutta, jos olet vain pieni yritys, jolla on hyvin vähän valvottavia palveluita.

Paketti sisältää verkonvalvontaominaisuudet ja voit kattaa helposti kaiken yrityksen infrastruktuurin PRTG: llä. Todella tämä paketti soveltuu erittäin suurille yrityksille, mutta Paessler tuottaa myös hintapisteitä, jotka houkuttelevat keskisuuria yrityksiä.

PRTG: n kojetaulu on erittäin houkutteleva ja sisältää valitsimet, virtakaaviot ja kaaviot tilan tarkistamisen nopeuttamiseksi.

Laitteistokomponenttien valvonta kattaa prosessorin kapasiteetin, muistin käytön, levyn tilan ja suorituskyvyn, tuulettimen tilan ja virransyötön tilan. PRTG: stä tulee tärkeä osa palvelimen hallintatyökaluja.

PRTG on vuorovaikutuksessa:

 • HPE ProLiant -sarja
 • Dell PowerEdge
 • Cisco UCS
 • IBM System X

Palvelinsovellusmonitorissa on erityisiä menettelyjä web-palvelimille, postipalvelimille (mukaan lukien Exchange-palvelimet), tietokantapalvelimille ja virtuaalipalvelimille. PRTG-järjestelmä etsii automaattisesti koko infrastruktuurisi, mukaan lukien palvelimet, verkko, verkkolaitteet, päätelaitteet, pilvipalvelut ja virtuaaliympäristöt. Tämän kokonaisvaltaisen lähestymistavan avulla järjestelmä voi läpikäydä tilojen seurauksia yhdessä infrastruktuurin osassa ja varoittaa vaikutuksista, joita mahdolliset muutokset vaikuttavat palvelimen suorituskykyyn, sekä palvelimen terveyden tutkimiseen reaaliajassa..

PRTG sisältää Syslog-vastaanottimen, joka kerää Syslog-viestejä ja toimii Syslog-palvelimena.

Virtuaaliympäristöihin, joita PRTG voi seurata, kuuluvat:

 • Hyper-V
 • XEN
 • Parallels Virtuozzo-kontit
 • Amazon EC2

Paessler-hinnoittelumalli tarkoittaa, että maksat kerran ohjelmistosta ja pidät kuitenkin oikeuden käyttää sitä ikuisesti, saat ostoksesi mukana vain yhden vuoden ylläpidon ja tuen. Sen jälkeen joudut maksamaan vuosittaisesta ylläpitosopimuksesta voidaksesi jatkaa korjaustiedostojen ja ohjelmistopäivitysten saamista.

PRTG: n ilmaisen version avulla voit seurata 100 tilaa, joihin yritys viittaa antureiksi. Halvin maksettavista paketeista maksaa 1 600 dollaria ja antaa sinulle oikeuden valvoa 500 anturia. Huippuluokan paketti sopisi erittäin suurille yrityksille ja maksaa 60 000 dollaria.

Sinulla voi olla 30 päivän ilmainen kokeilu koko järjestelmästä rajoittamattomilla antureilla. Kun on aika ostaa, valitset, mitä ehtoja haluat seurata kaikissa infrastruktuureissa, myös verkossa. Jos olet kiinnostunut käyttämään vain PRTG-järjestelmää palvelimien ja sovellusten seuraamiseen, ryhmittele anturisiirto palvelimiin liittyvien tekijöiden mukaan.

Paessler PRTG Network MonitorLataa 30 päivän ILMAINEN kokeilu

3. Atera (ILMAINEN KOKEILU)

14 parasta palvelimen hallinta- ja seurantatyökalua vuodelle 2020 (ilmainen ja maksettu)

Atera on järjestelmä, jota markkinoidaan hallitut palveluntarjoajat. Järjestelmä on saatavana verkossa, joten MSP: n ei tarvitse asentaa mitään ohjelmistoja tiloihinsa tai suorittaa omaa tukiinfrastruktuuria. Ateran ansiosta kaikki MSP: n täytyy alkaa palvella asiakkaitaan on kannettava tietokone, jossa on selain ja Internet-yhteys. Tästä syystä Atera on erittäin houkutteleva pienille MSP: ille ja riippumattomille freelance-tukiteknikkoille.

Atera-järjestelmän päätavoite on mahdollistaa verkot, palvelimet ja sovellukset. Vaikka MSP: n ei tarvitse asentaa mitään ohjelmistoja sivustolleen, asiakkaan sivusto tarvitsee agentteja, jotka on asennettu valvottuihin laitteisiin.

Ateran palvelinvalvontatoiminnot sisältävät Prosessorin, levyn ja muistin kapasiteetin ja käytön valvonta. Palvelu pystyy myös suorittamaan hallintotoimintoja. Se voi luetella kaikki palvelimelle asennetut ohjelmistot ja ottaa käyttöön lisenssien hallinnan. Se voi myös puhdistaa levyt, eheyttää ne ja poistaa väliaikaisia ​​tiedostoja vapauttaaksesi tilaa.

Atera-järjestelmä sisältää korjaustiedoston johtaja joka pitää käyttöjärjestelmät ja tärkeät sovellukset ajan tasalla. Korjauksenhallinta voidaan asettaa toimimaan automaattisesti, kun sille on ilmoitettu uuden korjaustiedoston saatavuudesta. Se voi levittää nämä muutokset useille palvelimille asiakasorganisaatiossa.

Koko työkalusarjaa, jonka Atera tarjoaa MSP: lle, kutsutaan a: ksi etävalvonta ja hallinta (RMM) järjestelmään. RMM-kimppua täydentää toinen toimintoryhmä, jotka tunnetaan yhdessä nimellä ammattimaisten palveluiden automaatio työkalut tai ”PSA”. PSA-järjestelmä sisältää kaikki ominaisuudet, joita MSP tarvitsee harjoittaakseen liiketoimintaansa. Nämä apuohjelmat sisältävät sopimushallinnan, asiakashallinnan ja tiiminhallinnan.

Ateran asiakkaat eivät maksa ohjelmistopaketista etukäteen. Sen sijaan, alustaa veloitetaan kuukausittaisella tilauksella teknikkoa kohti. Saatavana on myös vuosittainen maksusuunnitelma. Tilausmaksu sisältää pilviprosessoinnin ja tallennustilan. Palvelu voidaan testata a 30 päivän ilmainen kokeilu.

AteraStart 30 päivän ILMAINEN kokeilu

4. Site24x7 -palvelimen valvonta (ILMAINEN KOKEELLINEN)

14 parasta palvelimen hallinta- ja seurantatyökalua vuodelle 2020 (ilmainen ja maksettu)

Site24x7 on Zoho-ryhmä, joka omistaa myös ManageEngine. Joten näet paljon samankaltaisuuksia Site24x7 -palvelimen seuranta näytöt ja ManageEngine Applications Manager -palvelimen palvelinvalvontaosasto.

Suuri ero, jonka huomaat Site24x7: stä, on se, että siitä veloitetaan kuukausittaisen tilauksen sijasta kertaluonteisena maksuna. Tämä on erityisen hyödyllistä aloittaville ja kasvaville yrityksille, koska sinun ei tarvitse maksaa etukäteen ohjelmistokustannuksia.

Site24x7 on suunnattu palvelimien hallintaan, mikä periaatteessa vaatii kaiken infrastruktuurin valvontaa sekä paikan päällä että pois päältä. Joten paketti sisältää verkon, palvelimen ja sovelluksen valvontamoduulit.

Site24x7: n vakiovalvontatehtävät kattavat yli 30 tilaa, mukaan lukien Suorittimen suorituskyky, muistikapasiteetti, levyn käyttö, ja potentiaalia, verkkorajapinnan aktiivisuusaste, ja ohjelmistojen suorituskyky. Työkalu seuraa käyttöjärjestelmän resursseja, kuten porttia, NFS: ää, tiedostotilaa ja hakemistojen luomista.

Site24x7 voi seurata isäntiä seuraavilla käyttöjärjestelmillä:

 • Windows
 • Windows Server
 • Linux
 • FreeBSD
 • OS X

Se voi toimia myös seuraavien virtuaaliympäristöjen ja pilvipalvelimien kanssa:

 • Microsoft Hyper-V
 • VMware-virtualisointi
 • Telakkakontit
 • Microsoft Azure
 • Amazon Web Services (AWS)

Näytön konsoli on selainpohjainen ja isännöi etänä. Se antaa sinulle pääsyn tärkeisiin tiedostoihin ja raportteihin omassa järjestelmässäsi. Nämä sisältävät syslog ja Tapahtumaloki viestejä. Se on myös vuorovaikutuksessa aktiivisten hakemistojen toteutustesi kanssa. Työkalu auttaa hallitsemaan näitä tärkeitä järjestelmätietueita, mikä auttaa käytön seurannassa ja tunkeutumisen havaitsemisessa.

Koska näyttö sijaitsee verkon ulkopuolella, sinun ei tarvitse olla sidoksissa yritystiloihin. Sinä voi käyttää konsolia mistä tahansa - mobiililaitteista on jopa sovellus pääsyä varten. Voit käynnistää tai pysäyttää palvelimen sovelluksesta ja myös saada tilahälytyksiä, jotka välitetään sinulle sähköpostina tai tekstiviestinä. Nämä hälytykset ovat näkyvissä myös konsolissa.

Käytä sovellusta ongelmien ratkaisemiseen automatisoitujen tehtävien, kuten tiedonkeruun, järjestelmän sammuttamisen tai valtuutuksen peruuttamisen, avulla. Site24x7 sisältää analyysitoiminto, joka auttaa sinua selvittämään, mitä tapahtui, kun asiat menivät pieleen.

Voit ajoittaa järjestelmänvalvojan tehtävät aikataulun ulkopuolella aukioloaikoina sekä saada tila- ja suojausraportit toimimaan automaattisesti.

Kaiken kaikkiaan Site24x7 -palvelimen seuranta -työkalu on hieno työkalu, ja se vie ManageEngine-palvelun erinomaisen maineen infrastruktuurin hallintatyökalujen kautta pilveen. Voit saada 30 päivän ilmainen kokeilu järjestelmän. Jos et halua ostaa kyseisen ajanjakson jälkeen, niin on rajoitettu ilmainen versio, joka on rajoitettu enintään viiden URL-osoitteen tai palvelimen seurantaan.

Site24x7 Server MonitorStart 30 päivän ILMAINEN kokeilu

5. ManageEngine Applications Manager (ilmainen kokeilu)

ManageEngine Applications Manager

ManageEngine on toinen johtavista infrastruktuurimonitorien tarjoajista ja sen palveluista Sovellusten hallinta on syytä tarkistaa palvelimen valvontaa varten. Yhtiö tuottaa myös erittäin arvostetun OpManager-verkon suorituskykymonitorin, joka integroituu hyvin sovellusten hallintaan antaen sinulle täydellisen palveluiden valvontaohjelman.

Viivakäyrät tarjoavat näytöille graafisen pääviestin. Palvelimien ominaisuudet, joita tämä järjestelmä valvoo reaaliajassa, sisältävät Prosessorin käyttö, levyn suorituskyky ja kapasiteetti, muistin käyttö ja I / O-suorituskyky. Näytössä näkyviin laitteistokertoimiin kuuluvat tehon, tuulettimen ja lämpötila-anturin lukemat.

Applications Manager pystyy toimimaan seuraavien palvelintyyppien kanssa:

 • Windows
 • Windows-klusterit
 • Linux
 • Solaris
 • IBM AS400
 • AIX
 • HP-Unix / Tru64 Unix

Palvelinympäristöjen kartoitus suoritetaan automaattisesti, ja se voi ulottua virtuaaliympäristöihin ja pilvipalveluihin. Näihin virtuaalijärjestelmiin, joiden kanssa Application Manager voi olla vuorovaikutuksessa, kuuluvat:

 • Microsoft Hyper-V
 • VMware ESX / ESXi
 • VMware Horizon View
 • Citrix XenServer
 • Citrix XenApp
 • Satamatyöläinen

Pilvessä voit saada toimitilojen ulkopuoliset palvelut seurantajärjestelmään, jos niitä tarjoavat seuraavat järjestelmät:

 • Microsoft Azure
 • Microsoft Office 365
 • Amazon EC2
 • Amazon RDS
 • OpenStack-operaattorit

Palvelimillasi valvottaviin sovelluksiin kuuluvat SQL Server, ERP-järjestelmä, kuten SAP, Oracle EBS, Microsoft Dynamics AX ja CRM sekä Siebel CRM. IOS: n ja Androidin mobiilisovellukset sekä mobiiliverkkosovellukset kuuluvat myös sovellusmonitoriin, samoin kuin säännölliset palvelut, joita Web ja sovelluspalvelimet käyttävät ja toimittavat.

Tämän paketin sovellusten hallintamoduulissa on joitain erittäin mielenkiintoisia ominaisuuksia, joiden avulla voit suunnitella kapasiteettiasi ja testata uusia sovelluksia. Voit automatisoida testauksen työnkuluilla jotka voivat olla vuorovaikutuksessa palvelimen suoritushistoriasta tallennettujen tapahtumien kanssa. Tämä tarkoittaa, että saat käsityksen siitä, kuinka uusi sovellus vaikuttaa resursseihisi, ennen kuin laitat sen käyttöön. Tämä antaa ManageEngine Application Managerille palvelimen hallintatyökalun tilan.

Suorituskykymittarit tarkistavat Active Directory -palveluiden saatavuuden, mukaan lukien Exchange-palvelimellasi toimivat palvelut. Myös Active Directory- ja LDAP-toimintojen pääsyn nopeutta valvotaan jatkuvasti. Gtool sisältää myös Syslog-viestien ja tapahtumalokien seurannan Windows-järjestelmissä.

Näyttö asentuu itse, eikä se vaadi pääsyä jokaiseen palvelimeen erikseen asennuksen suorittamiseksi. Tämän järjestelmän avulla saat valmiiksi kirjoitettuja tehtävämalleja ja raportteja ja voit myös tuottaa omia automaatioskriptejä ja mukautettuja raportteja.

Voit asentaa valvontakonsolin Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmiin. ManageEngine's Applications Manager -sovelluksen tulohinta on 945 dollaria, mikä tekee siitä yhden halvimmista “soittokellojen” pistokemonitorista. Voit saada 30 päivän ilmainen kokeilu of Applications Manager ja se latautuu suoraan ManageEngine-verkkosivustolta.

ManageEngine Applications ManagerLataa 30 päivän ILMAINEN kokeilu

6. Palvelimen tiheys

Palvelimen tiheys

Palvelintiheys on erikoistunut pilvipalvelimen seuranta, mutta se kattaa myös paikan päällä olevat palvelimet. Monitorissa on erityiset menettelyt verkkosivustojen toiminnan kattamiseksi. Työkalun tarjoaa StackPath ryhmä, joka on erikoistunut DDoS-suojaus ja web-sovelluksen palomuurit, joten pystyt tutkimaan liittyviä tuotteita suojaamaan verkkopalvelintasi hyökkäyksiltä.

Palvelun konsoli on selainpohjainen. Tämä on verkkopalvelu, joten et asenna tietojen tulkkausohjelmistoa sivustoosi. Joudut kuitenkin asentamaan seuranta-agentin jokaiselle palvelimelle, jota haluat tämän työkalun kattavan. Nuo palvelimet voivat olla Linux, Windows, tai AWS, tai Taivaansininen-pohjaiset pilvipalvelimet.

Näyttö tarkistaa palvelimillesi reitit ping. Se myös seuraa levytilat ja käytettävissä oleva tila, Prosessorin käyttö, muistin käyttö, ja Web-palvelimen suorituskyky.

Kojetaulu sisältää otsikkolohkot ja kuvaajat live-tiedoista. Voit asettaa hälytysolosuhteet mihin tahansa edustajien keräämään tietoon. Voit esimerkiksi asettaa prosessorin käytön kynnyksen niin, että kun käsittelyvaatimuksista tulee liian suuria, saat hälytyksen. Nämä hälytykset näkyvät kojetaulussa ja voit myös lähettää ne sinulle sähköpostit tai Tekstiviestit. Järjestelmähälytykset voidaan myös kanavoida löysä, Webhook, ja Pagerduty. Palvelintiheysjärjestelmä sisältää sovellusliittymiä joten voit integroida viestinnän keskuspalvelimen kanssa omiin ohjelmiin.

Konsoli voidaan määrittää monille osastosi käyttäjille ja voit luoda käyttäjätilejä, joilla on pääsy kaikkiin kojelaudan apuohjelmiin tai vain rajoitettu näkymä. Tämä on hienoa, jos haluat antaa osittaisen pääsyn nuoremman joukkueen jäsenille tai luoda raportoivan käyttäjätilin yrityspäällikölle.

"Ohjelmisto palveluna”Palvelintiheyteen käytetty malli tarkoittaa, että tämä työkalu on erittäin helppo asentaa. Voit saada 14 päivän ilmaisen kokeilujakson, jotta järjestelmä voi käydä läpi nopeuden.

7. Nagios XI

Nagios XI -palvelimen näyttö

Nagios XI on erittäin kattava infrastruktuurin valvontajärjestelmä, joka kattaa verkot ja palvelimet. Nagios-järjestelmä perustuu avoimen lähdekoodin projektiin nimeltä Nagios Core. Avoimen lähdekoodin ohjelmisto on ladattavissa koodina. Tämän konseptin tarkoituksena on estää yrityksiä piilottamasta tietoturvaloukkauksia koottuihin ohjelmiin. Se tarkoittaa myös, että kehittäjät ympäri maailmaa voivat luoda lisäominaisuuksia. Nagios Exchange on foorumi, jossa voit noutaa laajennuksia parantaaksesi Nagios-perusjärjestelmää.

Exchange on hyvä paikka hankkia vinkkejä ja mielipiteitä muilta palvelinhallinnoilta. Voit kerätä mielipiteitä vaihtoehtoisista ilmaisjärjestelmistä, kuten Microsoftin RSAT, saada vinkkejä etäpalvelimen hallintatyökaluista ja muista hyödyllisistä ohjelmistoista - sinun ei tarvitse puhua vain Nagiosista.

Nagios Core -käyttöliittymä on hyvin yksinkertainen, ja Nagios XI luotiin niille, jotka haluavat enemmän toimintoja. Nagios XI-kojelauta on muokattavissa ja voit luoda erilaisia ​​näkymiä tieto- ja käyttötasoille ohjaimille jonka avulla voit siirtää työn nuoremmalle henkilökunnalle turvallisesti ja antaa raportointiin pääsyn johdolle ja asiakkaille.

Järjestelmän perustamismenettelyä yksinkertaistaa määritystoiminto, joka tekee suurimman osan työstä sinulle. Kun ostat Nagios-ohjelmiston, saat tukea ensimmäisenä vuonna. Vaikka ostosi antaa sinulle oikeuden käyttää Nagios XI: ää ikuisesti, joudut maksamaan ylimääräisen vuosittaisesta tukisopimuksesta heti, kun ensimmäinen vapaa tukivuode päättyy. Nagios Core -sovelluksen toteuttajien ja ilmaisen Nagios XI: n käyttäjien on luotettava yhteisön foorumeihin saadakseen apua.

Hallintapaneelin grafiikat tekevät tärkeimmät muuttujat ja tilat helposti tunnistettaviksi ja sisältävät ennakoivia ja data-analyysityökaluja kapasiteetin suunnitteluun. Vikatilat luovat hälytyksiä hallintapaneelissa. Ilmoitukset muutoksista voidaan lähettää avainhenkilöille tekstiviesteinä tai sähköpostina.

Nagios XI: lle ja halvin näistä on ilmainen. Ilmainen versio on rajoitettu seitsemän verkkosolmun seuraamiseen, mutta voit määrittää, mitkä verkon kohdat haluat tarkkailla, ja käyttää tätä korvausta palvelimien kanssa. Se olisi edullisempaa yhdistä palvelimen valvonta verkon seurantaan varmistaa, että sama ympäristötyökalu kattaa koko ympäristön. Alin maksettu Nagios XI antaa sinulle oikeuden valvoa 100 solmua, mikä on melko askel vain seitsemästä.

8. Icinga

14 parasta palvelimen hallinta- ja seurantatyökalua vuodelle 2020 (ilmainen ja maksettu)

Icinga luotiin alun perin variaationa avoimen lähdekoodin Nagios Core -koodille. Icinga-projekti on myös avoimen lähdekoodin, mikä tarkoittaa sitä voit käyttää sitä ilmaiseksi. Icingaan on saatavana kolme erilaista käyttöliittymää. Incinga Core -sovellusta voidaan käyttää Icinga Classic Dashboardin tai Icinga Web-käyttöliittymän kanssa. Järjestelmän hienostunut versio on nimeltään Icinga 2 ja jolla on oma hallintapaneelin asettelu, nimeltään Icinga Web 2..

Icinga 2: n peruslataus antaa sinulle seurantamoottorin, joka kattaa verkon ja palvelimet. Voit halutessasi visualisoida kyseiset tiedot suosikkisovelluksissasi tai ladata Incinga 2 Web -käyttöliittymän.

Hallintapaneeli on täysin muokattavissa, joten voit järjestää Incinga Web 2: n latauksen mukana toimitetut vakiowidgetit uudelleen ja lisätä myös muita Incinga-yhteisön kehittämiä laajennuksia. Voit luoda erilaisia ​​käyttäjätyyppejä ja määrittää heille rajoitetut hallintapaneelinäkymät, mukaan lukien asiakkaille ja hallinnolle tarkoitetut vain raportointioikeudet.

Historialokit auttavat sinua keräämään tietoja analysointia ja kapasiteetin suunnittelua varten. Järjestelmässä on komentoriviliittymä, jonka avulla voit kirjoittaa omia skriptejäsi manipuloidaksesi ja siirtääksesi tietoja analysoitavaksi.

Hälytykset ovat keskeisiä järjestelmässä ja pitävät sinut ajan tasalla kriittisistä olosuhteista. Voit nimetä erilaisia ​​käyttäjiä, joille ilmoitetaan tietyissä virheolosuhteissa, ja nämä ilmoitukset ovat saatavana tekstiviestien, matkaviestien tai sähköpostin kautta, joten sinun ei tarvitse olla työpöydälläsi saadaksesi järjestelmän tilahälytyksiä.

Icinga 2 on täysin ilmainen. Se sopii kuitenkin paremmin yrityksille, joilla on järjestelmäohjelmoija, tai pienille yrityksille, joilla on skriptiharrastaja, joka käyttää verkkoa ja hallinnoi palvelimia. Tämä järjestelmä on hieno niille, jotka haluavat luoda räätälöityjä palvelin- ja verkonvalvontajärjestelmiä. Jos koodaus ei ole sinun forte, sinulla on vaikeuksia saada paras irti Icingasta.

9. Instrumentaali

14 parasta palvelimen hallinta- ja seurantatyökalua vuodelle 2020 (ilmainen ja maksettu)

Instrumental keskittyy sovellusten seurantaan ja sisältää palvelinten valvontatoiminnot tukemaan sen pääpainoa. Instrumentalin tilakeräysjärjestelmää kutsutaan InstrumentalD ja se seuraa palvelimen ominaisuuksien tilaa ja käyttöä, mukaan lukien:

 • prosessorin käyttö
 • Levyn tila
 • Kuormitustiedot
 • Muistitoiminta
 • Verkon vuorovaikutus
 • Sivunvaihtotapahtumat

Voit seurata palvelimellasi olevien sovellusten, kuten SQL-palvelimen tai WebDAV: n, reaktioaikoja reaaliajassa ja käyttää sitten tarkennusominaisuuksia tarkastella alla olevien palveluiden ja palvelimen ominaisuuksien toimintaa. Tämän avulla voit suunnitella kapasiteetin huippukuormituksille ja jakaa työn tasaisemmin sovelluspalvelimillesi.

Kyselykieli hallintapaneelissa antaa sinulle mahdollisuuden luoda lennossa tutkimuksia ja luoda myös räätälöityjä raportteja. Instrumental Query -kieltä voidaan käyttää myös mukautettujen hälytysolosuhteiden luomiseen. Nämä hälytykset voidaan lähettää sinulle tekstiviestinä.

Jokainen sivunäkymä ja grafiikka voidaan lähettää kirjeenvaihtajille URL-osoitteena, jolloin voit antaa rajoitetun näkymän tiedoista asiakkaille ja johtajille. Käyttöpaneelin käyttöä hallitaan käyttäjätilillä ja jokaiselle käyttäjälle voidaan osoittaa projekteja, mikä rajoittaa pääsyä järjestelmätiedoille ja hallintalaitteille jokaiselle tiimin jäsenelle.

Tämä paketti olisi ihanteellinen yritykselle, joka keskittyy verkkosovellukseen tai kaupalliseen verkkosivustoon. Yhtiö tarjoaa loistavan vaihtoehdon yhden sivuston ylläpitäjille, koska voit Käytä ohjelmistoa ilmaiseksi jopa 500 metriin. Jokainen kerätty tieto on saatavilla tarkastelua ja yhdistämistä varten kolmen tunnin ajan tämän ilmaisen palvelun avulla.

Seuraava taso korkeammalle ilmaisesta sovelluksesta on Production-paketti. Tämä maksaa 10 senttiä metriltä kuukaudessa ja on hyvä vaihtoehto pienille yrityksille. Tyypillisesti Instrumental-asiakkaat, joilla on tämä paketti, kuluttavat palveluun noin 5 dollaria kuukaudessa. Tämän palvelun avulla kerätyt tiedot ovat saatavilla 13 kuukautta. Yläosa tarjoaa rajoittamattoman määrän muuttujia, ja se hinnoitellaan neuvotteluilla.

10. Zabbix

14 parasta palvelimen hallinta- ja seurantatyökalua vuodelle 2020 (ilmainen ja maksettu)

Zabbix on vapaasti käytettävä avoimen lähdekoodin paketti. Järjestelmän valvontatoimintoihin kuuluvat verkon ja sovelluksen tilan tarkistukset sekä palvelimen valvonta. Näyttö voi toimia IBM-, Linux-, Lenovo-, Dell- ja Solaris-järjestelmissä.

Tärkeimpiä Zabbix-tarkkailijoiden palvelimen suorituskyvyn elementtejä ovat:

 • Prosessorin toiminnot
 • Muistin käyttö
 • I / O-virhetasot
 • Levytila
 • Tuulettimen tila
 • Lämpötila
 • Virtalähteen suorituskyky

Muihin Zabbixin tutkimiin asiaankuuluviin ympäristötiloihin kuuluvat:

 • Verkon kaistanleveyden käyttö
 • Verkon saatavuus
 • Pakettien häviämisaste
 • TCP-yhteysnopeus
 • Reitittimien läpijuoksu
 • Varoitusolosuhteet

Monitori seuraa myös palvelimen ja kaikkien muiden verkkoon kytkettyjen laitteiden ohjelmistojen, käyttöjärjestelmien ja laiteohjelmistojen tilaa. Tähän sisältyy kokoonpanon hallinta ja luvattomien asennusten tai version muutosten tarkistaminen.

Operaatiot suoritetaan menettelytapojen kautta, joita kutsutaan malleiksi. Voit käyttää Zabbix-tiimin ennalta kirjoittamia malleja, poimia muiden yhteisössä Zabbixin toteuttajien luomia malleja tai luoda omia mukautettuja malleja.

Voit myös luoda mukautettuja ilmoituksia ja säädä olemassa olevien varoitusten vakavuusluokka sekoittamaan palvelimen ja verkon kriittisten tilojen oikeat tasot. Järjestelmän tuottamat hälytykset voidaan lähettää sinulle tekstiviestillä, Messenger-sovelluksella tai sähköpostitse.

Järjestelmän avulla voit määrittää erilaisia ​​käyttäjiä kojelautaan vaihtelevilla oikeuksilla ja hälytyksiä voidaan ohjata tietyille käyttäjille. On myös mahdollista luoda automaatioskriptejä ja määritä työnkulut tehtävien määrittämiseen ja hälytysvastauksiin.

Voit seurata sivustoja yhdestä keskeisestä sijainnista turvallisesti, koska kaikki Zabbix-viestit ovat salattuja suojausta varten. Paketti sisältää myös etäkäyttömahdollisuuden, jonka avulla voit ottaa yhteyttä muiden sivustojen laitteisiin suoraan keskushallintakeskuksesta. Joten, tämä on hyvä etäpalvelimen hallintatyökalu.

Tämä järjestelmä voi viedä liian paljon aikaa, ennen kuin yhden järjestelmänvalvojan, joka tarkkailee pientä verkkoa, perustaminen. Laajat viesti- ja salausmenettelyt voivat tehdä järjestelmästä hitaan vastaamaan, jos yli 1000 solmua on katsottava, joten tämä järjestelmä soveltuu parhaiten keskikokoisten yritysten verkkojen seurantaan..

11. OP5

14 parasta palvelimen hallinta- ja seurantatyökalua vuodelle 2020 (ilmainen ja maksettu)

OP5: n palvelinvalvontajärjestelmä mahdollistaa kapasiteetin suunnittelun ja trendi-analyysin sekä säännölliset toiminnot, joita voit odottaa palvelimen valvontapaketilta. Yhtiö tuottaa myös verkonvalvontaohjelmistoja, joten voit yhdistää nämä kaksi pakettia saadaksesi täydellisen infrastruktuurin hallinnan.

Yhtiö toteaa, että sen ohjelmisto pystyy seuraamaan kaikkia palvelinlaitteita ja kaikkia käyttöjärjestelmiä. Voit seurata fyysisiä ominaisuuksia, kuten Prosessorin käyttö, muistitoiminta, levytila, I / O-suorituskyky, virransyötön tila ja tuulettimen saatavuus.

Tämä järjestelmä voi tarkkailla virtuaaliverkkoja ja pilvipalveluita, ja monisivustoiset toteutukset eivät aiheuta ongelmaa.

Suoran suoritustietojen näytön lisäksi palvelinmonitori sisältää hälytyksiä varoittamaan kriittisistä ja odottamattomista vikatilanteista.

Analyysitoiminnot sisältävät palvelimen tavallisten käyttäjän toimintojen tyypilliset vasteajat. Voit tarkastella sovellusten ja palveluiden suorituskykyä ja tunnistaa, mitkä IT-järjestelmän resurssit aiheuttavat pullonkauloja erilaisissa käyttötilanteissa. Erittäin mukava ominaisuus on älykäs kuormituksen tasapainottaja, joka kykenee mukautumaan muuttuvaan kysyntään ja jakamaan pyyntöjä klusterisi vajaakäytössä oleville palvelimille. OP5 on palvelimen hallintatyökalu sekä infrastruktuurimonitori.

Tämä palvelin- ja verkonvalvontajärjestelmä soveltuu keskisuurille yrityksille ja suurille yrityksille. Monitorin käyttöliittymässä on graafisia visualisointeja, ja pääsy tietoihin voidaan jakaa nimetyille käyttäjätilien käyttöoikeuksille. Tämä tekee OP5-järjestelmästä loistavan valinnan järjestelmänvalvojien ryhmälle.

Vaikka OP5: n takana oleva alusta on avoimen lähdekoodin tietoinen, tästä seurantajärjestelmästä ei ole ilmaista versiota. Yhtiö ei ole avoin hinnoistaan. Se antaa sinulle räätälöity tarjouksen kysyttyäsi. Hinnoittelurakenne perustuu valvottavien laitteiden määrään ja neuvotteluihin, jotka käydään tarjouksen lähettämisen jälkeen. Voit käyttää ohjelmistoa 30 päivän ilmainen kokeilu varmistaaksesi, että se tekee kaiken tarvittavan palvelimen näytöltä ennen maksamista.

12. Moniitti

Monitis-palvelimen näyttö

Monitis on pilvipalvelu, joten hyötyisit tästä vaihtoehdosta, jos sinulla ei ole paikan päällä olevaa asiantuntemusta ja et halua joutua asentamaan järjestelmään mitään erityisiä ohjelmistoja. Tämä seurantapaketti on erityisesti tarkoitettu verkkopalvelimille ja sisältää sovellusten seurannan sekä palvelimen fyysisen tilan tarkistukset. Voit seurata kaikkia IT-palveluitasi online-liiketoiminnan toimittamiseksi verkkopalvelinohjelmistolta, SQL Serveriltä ja sähköpostijärjestelmältäsi, vaikka palvelimiesi fyysisiin ominaisuuksiin.

Palvelimen tilaa voidaan tarkastella järjestelmän kojetaulussa, joka voidaan näyttää missä tahansa selaimessa. Yhtiö väittää, että seurantajärjestelmän toiminta palvelimellasi kestää noin kolme minuuttia. Hallintapaneeli voidaan räätälöidä, ja palvelimen määritteitä, joita Monitis valvoo, voidaan laajentaa laajennuksilla.

Kojetaulu on houkutteleva ja helppo seurata valintojen, kaavioiden ja kaavioiden sisältämien visualisointien ansiosta. Näet palvelimen suorituskyvyn live-tiedot sekä hälytykset, jotka ilmoittavat odottamattomista virheistä, jos niitä ilmenee. Suoritettua tietoa säilytetään kaksi vuotta, ja sen avulla voit suorittaa täydellisen analyysin palvelimen suorituskyvystä.

Voit määrittää käyttäjätilit pääsemään palvelimen näytölle ja luo rooleja, jotka rajoittavat näkymiä, joihin kukin käyttäjätyyppi voi päästä. Raportit voidaan jakaa lähettämällä sähköposteja linkkien avulla asiaankuuluviin tietoihin. Tämä on paljon helpompi tapa toimittaa raportteja johtajalle ja antaa heille mahdollisuuden saada tietoja, jotka on esitetty graafisessa muodossa, ei vain tietuetaulukoissa..

Monitisin kirjaamat palvelimen ominaisuudet sisältävät:

 • Suorittimen suorituskyky
 • Muistitoiminta
 • Tallennus ja levyn käyttö
 • Verkon kaistanleveyden käyttö

Monitisin hinnoittelurakenne on pay-as-you-go-muoto, jossa vaikuttajat sisältävät palvelimien määrän ja käyttäjien määrän, jota haluat seurata kuukausittain.. Saat 20 prosentin alennuksen, jos kirjaudut vuosisuunnitelmaan. Tämä skenaario olettaa kuitenkin, että seurannan määrä pysyy samana koko vuoden. Pay-as-you-go -malli on erittäin mielenkiintoinen tarjous käteisellä vaikeille aloittaville yrityksille. Sinun on kuitenkin jatkettava suunnitelmahintasi säätämistä, jos sinulla ei ole tapahtumien suoritusta koskevia historiallisia tietueita kirjautuessasi suunnitelmaan.

Voit ottaa 15 päivän ilmainen kokeilu of Monitis saadaksesi järjestelmän tuntuman ennen ostamista.

13. Anturis

Anturis-palvelimen näyttö

Anturis on toinen pilvipohjainen vaihtoehto palvelimen seurantatarpeisiin. Yrityksellä on paljon hintapisteitä riippuen monista tekijöistä, joita haluat seurata. Jotkut yritykset kutsuvat näitä tekijöitä "antureiksi", mutta Anturis viittaa niihin "näytöiksi". Monitori on aihe, kuten prosessorin käyttö tai HTTP-tapahtumien määrä.

Upea uutinen tämän seurantajärjestelmän lähtötasosta on, että se on ilmainen käyttää. Tämä ilmainen versio on saatavana vain viidelle näytölle, joista voi olla vaikea pysyä kiinni, koska tyypilliset fyysiset tekijät, joita useimpien palvelimien omistajien on tarkkailtava, ovat Prosessori, muisti, levyn käyttö, sivunvaihto, virtalähteen tila, tuulettimen tila ja lämpötila - joka koostuu seitsemästä tekijästä. Anturisin halvin maksettu palvelu antaa sinulle 10 näyttöä 10 dollaria kuukaudessa. Hintapisteet marssivat kymmenessä yksikössä, jolloin kukin näyttö maksaa yhden dollarin enemmän kuukaudessa, pakettiin saakka, joka antaa sinulle 60 näyttöä. Sitten monitorisuhde halvenee ja nousee kokonaan 1000 näytön pakettiin 650 dollarilla kuukaudessa.

Anturis-järjestelmä voi tarkkailla mitä tahansa palvelinta, joka toimii Windows tai Linux ja se voi myös seurata pilvipalvelimiasi, kuten AWS, Azure ja Rackspace. Voit myös seurata palveluiden ja prosessien suorituskykyä palvelinmonitorilla.

Anturis voi myös valvoa verkkoja ja sovelluksia. Päätät itse, missä näytöt sijaitsevat järjestelmässäsi. Hinnoittelu ei vaikuta monitorien aiheeseen, vaan niiden määrään.

Sen lisäksi, että säännöllisesti pyöritetään reaaliaikaista dataa kojelautaan, monitorit lähettävät myös hälytyksiä, jos tapahtuu epäonnistuminen. Hälytykset voidaan lähettää sinulle sähköpostitse ilmaiseksi. Tilauksesi mukana tulee myös puhelinsoitto ja tekstiviesti-ilmoitus. Tämä kiintiö voi kuitenkin nopeasti loppua. Voit maksaa ylimääräisestä puhelin- ja tekstiviesti-ilmoituskapasiteetista.

Anturis tarjoaa ilmainen kokeiluversio 30 päivän ajan, mikä ei rajoita käyttämäsi näyttöjen määrää. Kun ilmainen kokeilujakso on päättynyt, voit joko poistaa kaikki näytöt viittä lukuun ottamatta ja jatkaa järjestelmän käyttöä ilmaiseksi, tai jatkaa suuremman näytön lukumäärän kanssa ja maksaa palvelusta. Ilmainen kokeilu antaa sinulle hyvän mahdollisuuden selvittää, kuinka monta näyttöä tarvitset, joten voit päättää, tekeeko maksettava hinta Anturisin kilpailukykyiseksi muiden luettelossasi olevien vaihtoehtojen kanssa..

14. Motadata -palvelimen seurantatyökalu

Motadata Server Monitor

Mindarray Systemsin Motadata on yhtenäinen infrastruktuurin hallinnan ja seurannan työkalu. Motadata Infrastructure Intelligence Platform (IIP) sisältää verkon, palvelimen ja sovelluksen seurannan erikoistuneilla moduuleilla, jotka seuraavat tietokantojen, pilvipalveluiden ja web-ympäristöjen suorituskykyä.

Jos tarkkailtava palvelin tukee verkkoliiketoimintaa, sinua kiinnostavat erityisesti tämän paketin URL- ja tietokantavalvontatoimet. Se tarkistaa verkkosivujen saatavuuden ja arvioi myös koko infrastruktuurisi toimitustulokset varmistaakseen, että verkkosivustosi kävijöillä on hyväksyttävä käyttökokemus.

Erityiset palvelinmittarit, joita Motadatan palvelimien valvontamoduuli tarkkailee, kattavat palvelimiesi säännölliset fyysiset ominaisuudet, mukaan lukien levyn määrät ja varakapasiteetti, suorittimen käyttö ja muistin käyttö. Monitori kattaa myös palvelimien rajapintojen kaistanleveyden. Monitoriin integroidaan lokianalysaattori tapahtumien havaitsemiseksi, jotka voivat vahingoittaa palvelimiesi kapasiteettia.

Palvelimen suorituskykymittarit ovat vuorovaikutuksessa verkon ja sovelluksen suorituskykymoduulien tuottaman datan kanssa, jotta saadaan pinokuva infrastruktuurista, jotta pystyt havaitsemaan suorituskykyongelmien syyt. Nämä voivat olla tosiasiallisesti palvelinpohjaisia ​​tai johtuvat taustalla olevista palveluista ja verkoista. Valvontamoduulien tietojen yhdistelmä auttaa sinua myös tarkkailemaan kapasiteettirajoja ja suunnittelemaan laitteistovarastosi oikean tason laajentamista, jotta vältetään suorituskyvyn rajoitukset, jotka vaikuttavat palvelusi toimittamisen laatuun.

Motadata pystyy seuraamaan molempia Windows ja Linux palvelimet ja se pystyy integroimaan etäpalvelimet keskitettyyn WAN-valvontaan. Kaikilla infrastruktuurin seurannan tasoilla on saatavana myös pilvipalveluita, joten jos teet sopimusta ohjelmistosta palveluna (SaaS) tai vain pilvitallennuksesta, voit peittää nämä etäresurssit keskitetyllä näytöllä. Jos sekoitat kiinteistöjä ja pilvipalveluita, kaikkia näitä resursseja voidaan hallita yhtenäisellä valvontajärjestelmällä.

Motadatan hallintatoimintoihin sisältyy automaattinen ongelmanratkaisu komentosarjojen ja sisäänrakennettujen toimintojen avulla. Verkkojen, sovellusten ja palvelimien kattavuus tarkoittaa, että Motadata IIP on ihanteellinen ratkaisu virtualisointien seuraamiseen. Monitori seuraa seuraavia ympäristöjä:

 • VMWare
 • Microsoft Hyper-V
 • Citrix Xen

Kojetaulu on houkutteleva ja täynnä, puristaen paljon tietoa otsikkolohkojen, kaavioiden ja kaavioiden avulla. Palvelinmonitorissa on erityisiä osioita tietyille palvelintyypeille - sähköposti-, tietokanta-, sovellus- ja VM-tukipalvelimet.

Motadata asennetaan Linuxiin ja käyttöliittymä on selainpohjainen, joten se vaatii Gnome-ympäristön. Voit saada 30 päivän ilmaisen kokeilun ohjelmiston arvioimiseksi.

Palvelimen valvontavaihtoehdot

Palvelimien seuranta on olennainen tehtävä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse välttämättä kuluttaa paljon rahaa saadaksesi todella hyviä mittareita. Palvelinvalvonnan yhdistäminen sovelluksen ja verkonvalvontaan antaa sinulle palvelun hallinnan paljon enemmän kuin pelkkä palvelimien valvonta voi tuottaa.

Palvelimien seurannan perusteet vain antavat sinulle eri laitteistokomponenttien, kuten levytilan ja prosessorin käytön tilan. Vaikka sinun on pidettävä yllä näitä tekijöitä, ne eivät välttämättä valaise käyttökokemusta, jonka asiakkaasi saavat järjestelmästäsi. Jos keskityt vain tarkkailussa palvelimen tilaan, unohdat monimutkaisia ​​tekijöitä, kuten verkon suorituskyky, tai esittelyäsi tukevien pilvipalvelujen saatavuus.

Suorituskyvyn seuranta on erittäin laaja aihe, ja saat paremman kuvan kaikista infrastruktuurin hyvässä kunnossa pitämiseen liittyvistä tehtävistä tutkimalla kokonaisia ​​järjestelmiä, jotka huolehtivat koko IT-järjestelmästäsi.

Riippumatta siitä, kuinka paljon luet tekemistäsi etsiessäsi oikeaa palvelinmonitoria, et todellakaan saa asianmukaista tunnetta mistään järjestelmästä ennen kuin kokeilet sitä. Onneksi monet luettelomme järjestelmät tarjoavat ilmaisia ​​versioita, joista voit katsoa. Ne, jotka tarjoavat vain maksettuja ratkaisuja, antavat sinulle ilmaisen kokeilujakson. Nämä kokeilutarjoukset ovat välttämättömiä, jos aiot todella arvioida jokaista ehdokasta palvelimen seurantatarpeisiin.

Vaikka yhden järjestelmän kokeilu, repiminen ja toisen näytön asentaminen voi tuntua ajanhukkaa, on parempi käydä läpi pari vaihtoehtoa vain varmistaaksesi, että valitset oikean..

Lisätietoja

Comparitech Verkko-oppaat

 • 10 parasta LAN-seurantatyökalua vuodelle 2018
 • Lopullinen opas DHCP: hen
 • Lopullinen opas SNMP: hen
 • Paras ilmainen NetFlow-analysaattori ja keräilijä Windowsille
 • Paras ilmainen kaistanleveyden seurantaohjelmisto ja työkalut verkkoliikenteen analysointiin
 • 6 parasta ilmaista verkon haavoittuvuuslukijaa ja niiden käyttöä
 • 8 parasta paketinhakua ja verkkoanalysaattoria vuodelle 2018
 • Kuinka luoda oma pilvitallennuspalvelin murto-osalla kustannuksista

Muut tiedot palvelimen valvonnasta

 • Technopedia: Palvelimien seuranta
 • TechTarget: Palvelimen suorituskyvyn seurannan hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla

Kuva: Server Room Pamorma, kirjoittanut Сергей Суглов Flickrin kautta. Lisensoitu CC BY-SA 2.0: lla

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 60 = 62