11 parasta verkonvalvojan työkalua verkonvalvojille

11 parasta verkonvalvojan työkalua verkonvalvojille


”Sen on oltava verkkoon liittyvä kysymys” on yleinen johtopäätös, kun viallisia PC-, sovellus- ja järjestelmäongelmia vianetsitään. Tämän lausunnon toimittanut henkilö yleensä siirtää dollarin henkilölle, joka jätetään selvittämään, mikä mysteeri “verkkoongelma” todella on. Jos luet tätä, joku olet todennäköisesti sinä.

Tässä kappaleessa esittelemme sinulle joitain työkaluja, jotka auttavat tekemään työtäsi verkko-vianmäärityksenä, ja tarjoamme esimerkkejä aloittamiseen. Olitpa energiakäyttäjä, joka haluaa selvittää sen itse, järjestelmänvalvoja, jonka tehtävänä on todistaa, että se todella on kehittäjän virhe, tai ryhmäjohtaja, joka haluaa varustaa IT-henkilöstösi työkaluilla, jotka auttavat ratkaisemaan ongelmat tehokkaammin, tässä artikkelissa on jotakin sinulle.

Tarkastelemme yksityiskohtia jokaisesta alla valitusta työkalusta, mutta jos sinulla on aikaa, tässä on meidän luettelo parhaista verkon diagnostiikka- ja vianmääritystyökaluista:

 1. SolarWinds-porttiskanneri (ILMAINEN LATAA) - Ilmainen työkalu verkkolaitteiden porttien tarkistamiseen varmistaaksesi, että sinulla ei ole vartioimattomia portteja auki.
 2. Paessler-verkon vianmääritys PRTG: llä (ILMAINEN KOKEELLINEN) - Infrastruktuurin hallintajärjestelmä, joka sisältää satamavalvonnan.
 3. ping - Yksinkertainen komentoriviohjelma, joka tarkistaa yhteyksien nopeuden.
 4. tracert - Vapaa komentorivi-apuohjelma, joka luettelee todennäköiset hypyt verkko- tai Internet-kohdeosoitteeseen.
 5. ipconfig - Tämä komentorivityökalu ilmoittaa kaikkien tietokoneen verkkosovittimien IPv4- ja IPv6-osoitteet, aliverkot ja oletusyhdyskäytävät..
 6. netstat - Tämä työkalu näyttää aktiiviset yhteydet tietokoneellasi.
 7. nslookup - Saatavilla Windowsille, Unixille, Linuxille ja Mac OS: lle, tämä työkalu antaa sinulle DNS-palvelindiagnostiikan.
 8. Nopeus ja ylös / alas testipaikat - Luettelo verkkosivustoista, jotka testaavat Internet-yhteytesi.
 9. Sysinternals - Joukko Microsoftin Windows-työkaluja, jotka auttavat vianmäärityksessä ja määrittämisessä Active Directoryan.
 10. Wireshark - Ilmainen paketinhaku, joka auttaa sinua analysoimaan liikennevirtoja.
 11. Nmap - Verkkoturva- ja seurantatyökalu, joka tarvitsee liitännäisohjelman, Zenmap.

Pikaopas verkon vianmääritykseen

Verkkovastaavalle, joka haluaa hyödyntää tietokoneellaan jo saatavilla olevia työkaluja, nykyaikaisissa Windows-käyttöjärjestelmissä on laaja valikoima verkon vianmääritystyökaluja saatavilla asentamatta ylimääräisiä sovelluksia. Viisi luettelomme työkalua (ping, tracert, ipconfig, netstat, & nslookup) voidaan suorittaa suoraan Windowsin komentoriviltä (cmd.exe) asentamatta mitään lisäohjelmia edistyneiden vianmääritysten varalta.

Tärkein verkkoon liittyvä ongelma on se, että se näyttää toimivan liian hitaasti. Tietojen saaminen lähteestä kohteeseen määränpäähän voi olla niin pitkä, että loppukäyttäjien käyttämät sovellukset luopuvat ja ilmoittavat verkkovirheestä. Muissa tapauksissa hitaat verkot tekevät interaktiivisten työkalujen, kuten VoIP: n tai videon suoratoiston käytöstä mahdotonta. Käyttämällä kaikkia tämän luettelon työkaluja voit koota työnkulun, joka antaa sinulle tietoja kaikista mahdollisista verkkoongelmista. Jos verkkoinsinöörit suunnittelivat verkkoasi oikein, sen ei pitäisi koskaan kohdata ongelmia, jotka aiheuttavat järjestelmän hidastumisen, ja verkonhallinnan tulisi olla nautinnollinen tehtävä. Verkko-ongelmien, kuten hitaiden nopeuksien, katkenneiden yhteyksien ja ylikuormitettujen verkkolaitteiden, kuten kytkimien ja reitittimien, häiriöiden pääsyyt tai reititystaulukon tai muiden järjestelmätietokantojen, kuten DNS-palvelimen tai DHCP: n puuttuvat tiedot. järjestelmä.

Eteneminen läpi standardi suorituskykytestien, jotka jokainen luettelomme työkaluista tarjoaa, paljastaa verkon pullonkaulan tai osoittaa DNS-vian tai osoiteongelmia, jotka aiheuttavat yhteysongelmia.

Parhaat verkon vianmääritystyökalut

Kuten useimmissa töissä, verkon vianetsinnän suhteen käyttämäsi työkalut voivat tehdä aikaan muutoksen maailmassa. Tätä luetteloa kuratoidessamme otimme huomioon työkalun luotettavuuden käytettäessä erilaisissa tilanteissa, asennuksen ja käytön helppoutta, dokumentaatiota ja tukea sekä kuinka ajan tasalla ohjelmisto pidetään.

1. SolarWinds-porttiskanneri (ILMAINEN LATAUS)

11 parasta verkonvalvojan työkalua verkonvalvojille

SolarWinds-ilmainen porttiskanneri tarjoaa samanlaisia ​​etuja kuin suositussa nmap-porttiskannerissa (josta myös keskustellaan tässä luettelossa) intuitiivisen ja helpon aloittamisen kanssa graafisen käyttöliittymän avulla. Tämä työkalu on loistava paikka aloittaa, jos haluat sukeltaa suoraan verkon vianetsinnän ja porttien skannauksen maailmaan. Helppokäyttöisyys auttaa poistamaan joitain teknisistä esteistä, jotka muilla vastaavilla työkaluilla voi olla.

Ilmainen lataus: SolarWinds-porttiskannerityökalu

Tämä skanneri on kannettava suoritettava tiedosto, jota voidaan käyttää Windows-käyttöjärjestelmissä. TCP- ja UDP-porttien skannauksen lisäksi SolarWinds-porttiskanneri pystyy tunnistamaan MAC-osoitteet ja käyttöjärjestelmät, onko ne auki / suljettu / suodatettu. Skannaustulokset voidaan tallentaa .csv-, .xlsx- tai .xml-muodossa. Voit ladata SolarWinds-porttiskannerin ilmaiseksi täältä.

SolarWinds Port ScannerLataa ILMAINEN TYÖKALUT SolarWinds.com -sivustolta

2. Paessler-verkon vianmääritys PRTG: llä (ILMAINEN KOKEELLINEN)

11 parasta verkonvalvojan työkalua verkonvalvojille

Paessler's PRTG on täydellinen seurantajärjestelmä. Se voi auttaa sinua vianmäärityksessä, koska se pystyy seuraamaan suorituskykyongelmia heti protokollapinoa alaspäin ja tunnistamaan ongelman juuren. Portin valvonta on yksi vianetsintätekniikoista, joita voit käyttää tämän työkalun kanssa.

PRTG-järjestelmä sisältää kaksi portinvalvonta-anturia. Toinen asettuu tietyn laitteen määritettyyn porttiin, toinen tarkistaa porttinumeroalueen. Tämä työkalu tarkkailee vain TCP-portteja. Porttialueen tunnistimella on yksi lisäominaisuus, jota yhden portin tunnistimella ei ole. Voit asettaa sen tarkistamaan portin TLS-suojauksella. Molemmat anturit ilmoittavat portin vasteajan ja sen, onko portti auki vai suljettu.

PRTG sisältää verkkoliikenteen analysointityökaluja toimituksen nopeuksien vianmääritykseen. Työkalu sisältää joukon liikenteen valvontatekniikoita, mukaan lukien reitin jäljittäminen määränpäähän Traceroute-sovelluksella ja Ping-pyyhkäisyllä, jotka antavat vastausajat jokaiselle verkon solmulle. Pakettihaku-apuohjelma voi kertoa, mitkä sovellukset ja päätepisteet tuottavat liiallista liikennettä, ja voit kysyä verkkolaitteilta nähdäksesi, mitkä ovat ruuhkautuneet jonotuspisteeseen..

Paessler rakensi työkalun, joka kattaa palvelimet ja sovellukset sekä verkon tilat, porttien vastausajat ja palvelut tarkkailemaan kaikkia olosuhteita, jotka voivat aiheuttaa ohjelmistojen suorituskykyongelmia. Jos sinulla on VM-verkossa, PRTG voi lajitella niiden alla olevien yhteyksien, palveluiden, palvelimien ja käyttöohjelmien kautta. Seuranta on jatkuvaa, joten pystyt jäljittämään tapahtumien kautta havaitsemaan suorituskykyongelmien lähteen.

Paessler toimittaa PRTG: n pilvipalveluna tai voit asentaa ohjelmiston tiloihisi. Työkalu asentuu Windows Server -ympäristöihin. Voit käyttää järjestelmää ilmaiseksi jopa 100 anturille. Paessler tarjoaa 30 päivän ilmaisen kokeilun rajoittamattomilla antureilla, jotta voit arvioida seuranta- ja vianmääritystyökalua.

Paessler PRTG Network MonitorLataa 30 päivän ILMAINEN kokeilu

3. Ping

Ping on ihanteellinen komento käytettäväksi, kun sinun on vahvistettava verkkoyhteydet IP-tasolla kahden isännän välillä tai vahvistettava, että TCP / IP-pino toimii paikallisella koneellasi. Onnistunut ping varmistaa kahden isännän välisen verkkoyhteyden ja antaa myös raportteja paketin menetyksestä. Alla on esimerkki onnistuneesta ping-komennon suorittamisesta google.com-etäisäntään.

C: \ Users>ping google.com

Pinging google.com [172.217.9.46] 32 tavun datalla:

Vastaus päivältä 172.217.9.46: tavu = 32 aika = 38 ms TTL = 56

Vastaus päivältä 172.217.9.46: tavu = 32 aika = 12 ms TTL = 56

Vastaus päivältä 172.217.9.46: tavu = 32 aika = 14 ms TTL = 56

Vastaus päivältä 172.217.9.46: tavu = 32 aika = 12 ms TTL = 56

Ping-tilastot 172.217.9.46:

Paketit: Lähetetty = 4, Vastaanotettu = 4, Kadonnut = 0 (0% menetystä),

Arvioidut edestakaiset matka-ajat millisekunnissa:

Vähintään = 12 ms, enintään = 38 ms, keskiarvo = 19 ms

Sen lisäksi, että vahvistetaan IP-yhteydet "google.com" -palveluun, nämä tulokset vahvistavat, että pystymme ratkaisemaan verkkotunnukset oikein (ts. DNS toimii paikallisessa koneessa).

Että Menetys luku, jonka näet ping-ulostulon viimeisellä rivillä, on kadonneiden pakettien lukumäärä, jota seuraa sulkeissa oleva pakettien menetyksen määrä.

Muutamia pro-vinkkejä ping-komennon käsittelemiseen edistyneiden vianetsintöjen suhteen:

 • Käytä ping –t jatkuvasti pingottamaan isäntää. Esimerkiksi:

ping – google.com

jatkaisi pinging google.com -sovellusta, kunnes ping keskeytettiin. Lopeta jatkuva ping painamalla control-c (“CTRL” ja “C” näppäimet).

 • Jos et voi pingittää verkkotunnuksia kuten google.com, mutta voit pingittää IP-osoitteita Internetissä, kuten 8.8.8.8 (Googlen DNS-palvelimet), sinulla voi olla DNS-ongelma.
 • Jos et voi pingittää IP-osoitteita Internetissä kuten 8.8.8.8, mutta voit pingittää isäntä lähiverkossa (LAN), sinulla voi olla ongelma oletusyhdyskäytävässä.
 • Voit testata paikallisen koneesi TCP / IP-pinoa “ping localhost”, “ping :: 1” tai “ping 127.0.0.1”. ”Localhost” on nimi, joka erottuu johonkin paikallisen koneen takaisinkytkentäosoitteista, “:: 1” on IPv6-takaisinkytkentäosoite ja “127.0.0.1” on IPv4-takaisinkytkentäosoite.

4. Jäljitys

Tracert on samanlainen kuin ping, paitsi että se hyödyntää Time To Live (TTL) -arvoja osoittamaan kuinka monta ”humalaa” on kahden isännän välillä. Tämä tekee siitä hyödyllisen työkalun määritettäessä, missä verkkoyhteyden katkeaminen tapahtuu. Periaatteessa tracert auttaa sinua ymmärtämään, onko tietokoneesi ja etäisäntän välissä oleva reititin tai verkko hallitsemasi vai ei. Jälleen käyttämällä esimerkkiä google.com, voimme nähdä, että tietokoneemme ja google.comin välillä oli 10 humalaa.

C: \ Users>tracert google.com

Jäljitysreitin sivustoon google.com [172.217.4.78]

enintään 30 humalaa:

1 1 ms 1 ms 3 ms 192.168.1.1

2 246 ms 49 ms 56 ms 10.198.1.177

3 58 ms 48 ms 54 ms 10.167.184.102

4 63 ms 55 ms 85 ms 10.167.184.107

5 50 ms 55 ms 56 ms 10.164.72.244

6 72 ms 365 ms 69 ms 10.164.165.43

7 92 ms 61 ms 45 ms 209.85.174.154

8 67 ms 42 ms 58 ms 108.170.244.1

9 372 ms 66 ms 46 ms 216.239.51.145

10 64 ms 73 ms 44 ms lga15s47-in-f78.1e100.net 172.217.4.78]

Jäljitys valmis.

5. Ipconfig

IP-asetusten määrittäminen tietokoneella on tärkeä osa verkon vianetsintää. Ipconfig-komento auttaa sinua tekemään juuri sen. Jos kirjoitat ipconfig-komentokehotteeseen, kaikki PC: n verkkosovittimet palauttavat IPv4- ja IPv6-osoitteet, aliverkot ja oletusyhdyskäytävät. Tästä voi olla apua määritettäessä, onko tietokoneellasi oikea IP-kokoonpano. Lisäksi ipconfigia voidaan käyttää valittujen IP-asetusten muuttamiseen tai päivittämiseen.

Pro-vinkkejä ipconfig-työhön:

 • Jos ipconfig palauttaa IP-osoitteen, joka alkaa numerolla 169.254 (esim. 169.254.0.5), tietokoneesi on todennäköisesti määritetty DHCP: lle, mutta ei pystynyt vastaanottamaan IP-osoitetta DHCP-palvelimelta.
 • Käytä ipconfig / all saadaksesi täydet TCP / IP-määritystiedot kaikille verkkosovittimille ja rajapinnoille.
 • Käytä ipconfig / release vapauttaaksesi nykyiset DHCP-osoitetut verkkoparametrit.
 • Voit päivittää nykyiset DHCP: lle osoitetut verkkoparametrit käyttämällä ipconfig / uusia.
 • Käytä ipconfig / flushdns -sovellusta DNS-välimuistin tyhjentämiseen, kun nimiresoluutioongelmia selvitetään.

6. Netstat

Netstat antaa sinun näyttää aktiiviset yhteydet paikallisella koneellasi. Tästä voi olla apua määritettäessä, miksi käyttäjät eivät pysty muodostamaan yhteyttä tiettyyn sovellukseen palvelimella, tai määritettäessä, mitkä yhteydet tehdään tietokoneen etäisäntöihin. Kun kirjoitat netstat-komentokehotteeseen, kaikki aktiiviset TCP-yhteydet näkyvät. Parametrien lisääminen netstat-komentoon laajentaa tai muuttaa toimintoa. Tässä on muutama hyödyllinen netstat-komento ja niiden toiminta:

 • netstat –a näyttää kaikki aktiiviset TCP-yhteydet ja TCP- ja UDP-portit, joita tietokone kuuntelee.
 • netstat –n näyttää kaikki aktiiviset TCP-yhteydet kuten netstat-komento, mutta se ei yritä kääntää osoitteita tai porttinumeroita nimiksi ja näyttää vain numeeriset arvot.
 • netstat –o näyttää kaikki aktiiviset TCP-yhteydet ja sisältää prosessin tunnuksen (PID) kullekin yhteydelle käyttävälle prosessille.

Voit yhdistää erilaisia ​​parametreja laajentaaksesi netstat-toiminnallisuutta. Esimerkiksi netstat –ano näyttää kaikki aktiiviset TCP-yhteydet ja TCP- ja UDP-portit, joita tietokone kuuntelee, käyttää numeerisia arvoja ja ilmoittaa yhteyksiin liittyvä PID.

7. Nslookup

nslookup on hyödyllinen komentorivi-apuohjelma, joka mahdollistaa DNS-vianmäärityksen ja diagnostiikan. Nslookup on saatavana Windows- ja * nix-käyttöjärjestelmissä. Tätä joustavaa apuohjelmaa varten on erilaisia ​​käyttötapoja, ja sitä voidaan käyttää vuorovaikutteisessa tilassa tai kirjoittamalla komentoja suoraan komentokehotteeseen.

Jotta pääset alkuun, tarkastelemme joitain nslookup-komentoja, joista on apua kolmessa yleisimmässä käyttötapauksessa: IP-osoitteen löytäminen verkkotunnuksen perusteella, verkkotunnuksen löytäminen IP-osoitteen perusteella ja sähköpostipalvelimien etsiminen verkkotunnukselle. Seuraavassa on esimerkkejä siitä, kuinka jokainen tehdään Windows-komentoriviltä.

IP-osoitteen löytäminen verkkotunnuksen perusteella:

C: \ Users>nslookup google.com

Palvelin: ns2.dns.mydns.net

Osoite: 192.168.247.45

Ei-arvovaltainen vastaus:

Nimi: google.com

Osoitteet: 2607: f8b0: 4009: 805 :: 200e

172.217.10.46

Yllä oleva tulos osoittaa meille, että paikallisessa koneessamme käytetty DNS-palvelin oli ns2.dns.mydns.net ja koska ns2.dns.mydns.net ei ole valtuutettu nimipalvelin Googlen verkkotunnuksessa, saamme ”Ei-arvovaltainen vastaus” . Jos halusimme määrittää toisen DNS-palvelimen kyselyssämme, lisäämme vain DNS-palvelimen verkkotunnuksen tai IP-osoitteen komennon jälkeen, kuten näin (käyttämällä CloudFlaren 1.1.1.1 DNS-palvelinta).

C: \ Users>nslookup google.com 1.1.1.1

Palvelin: 1dot1dot1dot1.cloudflare-dns.com

Osoite: 1.1.1.1

Ei-arvovaltainen vastaus:

Nimi: google.com

Osoitteet: 2607: f8b0: 4009: 812 :: 200e

216.58.192.174

Verkkotunnuksen löytäminen IP-osoitteen perusteella

Verkkotunnuksen löytäminen IP-osoitteen perusteella on samanlainen kuin aikaisempi prosessi, käytät yksinkertaisesti IP-osoitetta verkkotunnuksen sijasta “nslookup” -komennon jälkeen. Käytämme esimerkiksi alla olevaa komentoa saadaksesi selville esimerkiksi IP-osoitteen 8.8.8.8 täysin kelvollinen verkkotunnus (FQDN):

C: \ Users>nslookup 8.8.8.8

Palvelin: ns2.dns.mydns.net

Osoite: 192.168.247.45

Nimi: google-public-dns-a.google.com

Osoite: 8.8.8.8

Tulosten perusteella voimme nähdä, että 8.8.8.8 liittyvä FQDN on “google-public-dns-a.google.com”, mikä on järkevää, koska 8.8.8.8 on yksi kahdesta suositusta julkisesta DNS-palvelimesta, joita Google tarjoaa.

Etsitään verkkotunnuksen sähköpostipalvelimia

Joskus joudut ehkä määrittämään, mitkä sähköpostipalvelimet ovat käytettävissä verkkotunnuksessa. Tätä varten meidän on vain määritettävä, että etsimme MX-tietueita -ty-kytkimen avulla. Seuraavassa esimerkissä tarkistamme, mitkä postipalvelimet palautetaan gmail.com-sivustolle:

C: \ Users>nslookup -ty = mx gmail.com

Palvelin: ns2.dns.mydns.net

Osoite: 192.168.247.45

Ei-arvovaltainen vastaus:

gmail.com MX-asetus = 40, sähköpostinvaihto = alt4.gmail-smtp-in.l.google.com

gmail.com MX-asetus = 5, sähköpostinvaihto = gmail-smtp-in.l.google.com

gmail.com MX-asetus = 30, sähköpostinvaihto = alt3.gmail-smtp-in.l.google.com

gmail.com MX-asetus = 10, postinvaihto = alt1.gmail-smtp-in.l.google.com

gmail.com MX-asetus = 20, postinvaihto = alt2.gmail-smtp-in.l.google.com

Tässä palautettiin viisi postipalvelinta ja MX-asetusarvo. Mitä alempi MX-asetusarvo, sitä korkeampi kyseisen palvelimen prioriteetti on (ts. Näitä palvelimia tulisi käyttää ensin).

8. Nopeus ja ylös / alas testipaikat

Joskus sinun on aloitettava vianetsintä selvittämällä, onko ongelma verkkosivustoa käyttävissä asiakastietokoneissa vai itse verkkosivustossa. On olemassa useita sivustoja, jotka voivat auttaa sinua tekemään juuri tämän. Esimerkiksi Uptrendsin käytettävyyden tarkistustyökalun avulla voit tarkistaa verkkosivuston tilan ja vasteajan tarkastuspisteistä ympäri maailmaa..

11 parasta verkonvalvojan työkalua verkonvalvojille

Tästä voi olla erityistä hyötyä, jos sinun on selvitettävä, miksi jotkut käyttäjät pääsevät sivustoosi, kun taas toiset eivät. Voit kokeilla yksinkertaista, mutta entistä mainoksellisempaa ylös / alas-tarkistusta kokeilemalla Down For For All tai Just Me.

11 parasta verkonvalvojan työkalua verkonvalvojille

Vaihtoehtoisesti voit haluta nopean ja helpon tavan testata lataus- ja latausnopeutesi nähdäksesi, onko sinulla kaistanleveyttä vai viivettä koskevaa ongelmaa. Laajakaistan nopeustesti on hieno tapa tehdä juuri tämä ja auttaa keräämään rahaa hyväntekeväisyyteen.

11 parasta verkonvalvojan työkalua verkonvalvojille

9. Sysinternals

Windowsin järjestelmänvalvojat, jotka vaativat edistyneitä verkon diagnostiikka- ja vianetsintätyökaluja, palvelevat hyvin Microsoftin Sysinternals-verkko-apuohjelmia. Sysinternals-apuohjelmat sisältävät työkaluja, jotka voivat auttaa vianmäärityksessä ja määrittämisessä Active Directory (AD), kuten AD Explorer ja AD Insight. Muut työkalut voivat auttaa mittaamaan verkon suorituskykyä (PsPing), skannaamaan tiedostoosuuksia (ShareEnum), luetteloimaan tai suorittamaan prosesseja etäyhteyden kautta (PsTools) ja paljon muuta. Jos tarvitset vain yhden tai muutamaa Sysinternals-apuohjelmasta, voit asentaa ne erikseen koko Sysinternals Suite -sovelluksen lataamisen sijaan.

10. Wireshark

Wireshark on protokolla-analysaattori ja yksi siirryttävän verkon työkaluista kaiken kokoisille organisaatioille, kun verkkoongelmat on selvitettävä erittäin yksityiskohtaisesti. Wiresharkin avulla verkkoliikenteen analysoinnissa on etuna se, että pystyt tarkastelemaan raakoja verkkopaketteja, ja tämän avulla voit usein tunnistaa ongelman perimmäisen syyn. Tämä voi olla erityisen hyödyllinen tilanteissa, joissa on epäselvää, mikä sovellus ei tee sitä, mitä sen on tarkoitus, tai kun yrität kääntää huonosti dokumentoidun ohjelman toiminnallisuuden suunnittelijaksi. Tässä kompromississa on, että sinulla on paljon tietoja, jotka täytyy jäsentää, joten tärkeitä tietoja voidaan tarvittaessa tutkia jonkin verran teknistä tietämystä. Voit ladata Wiresharkin ilmaiseksi täältä.

11 parasta verkonvalvojan työkalua verkonvalvojille

Windows-käyttöjärjestelmissä LinkS-kerrosten pakettien sieppaukset WireSharkilla tehdään usein mahdolliseksi Winpcapilla (tarvitaan joko Winpcap tai Npcap). Sen lisäksi, että WireShark on otettu käyttöön Windowsissa, Winpcap voi ottaa käyttöön tehokkaan Windump-komentoriviohjelman, joka on Windowsin vastaus suosittuun tcpdump-ohjelmaan, joka löytyy monista * nix-käyttöjärjestelmistä. Katso syvempi sukellus Winpcap-, Windump- ja tcpdump-ohjelmiin tutustuamme viimeaikaiseen artikkeliimme pakettien haastajista ja verkkoanalysaattoreista.

Vaikka WireShark on erinomainen työkalu, luodut tiedot eivät ole aina helpoimpia ymmärtämättömille. Jos etsit tapaa paremmin visualisoida ja jäsentää WireSharkin avulla tuotettua tietoa, SolarWinds Response Time Viewer voi auttaa. Tämän työkalun avulla käyttäjät voivat ladata ja analysoida .pcap-tiedostoja ja tarjoaa helposti luettavat yhteenvedot vastausajoista ja tietomääristä.

11 parasta verkonvalvojan työkalua verkonvalvojille

SolarWinds-vastausaika Viewer for WireSharkDownload ILMAINEN työkalu

11. Nmap

Nmap on suosittu tietoturvavalvonta- ja verkon etsintätyökalu, joka on julkaistu mukautetulla avoimen lähdekoodin lisenssillä GPLv2: n perusteella. Vaikka nmap: n suosituimpia käyttötapoja ovat turvatarkistukset ja tunkeutumistestit, se voi osoittautua varsin hyödylliseksi myös verkon vianmääritystyökaluna. Esimerkiksi, jos kyseessä on tuntematon sovellus ja haluat selvittää, mitkä palvelut ovat käynnissä ja mitkä portit ovat avoinna, nmap voi auttaa. Itse Nmap käyttää komentoriviliittymää (CLI), mutta se ei tarkoita, että sinulla ei olisi onnea, jos haluat graafisen käyttöliittymän (GUI). Zenmap on virallinen nmap-käyttöliittymä ja se on hyvä tapa aloittelijoille aloittaa työskentely nmap: n kanssa. Katso lisää Zenmapistä ja syvemmältä nmap: stä tutustumalla 10 parhaaseen ilmaiseen satama Checkers for 2018 -artikkeliimme.

zenmap

Yhteenveto

Tässä käsitellyillä työkaluilla on hienoa, että ne ovat verkon työkalupakossasi, ja suosittelemme kokeilemaan joitain niistä seuraavan kerran, kun huomaat tekevänsä pään naarmuuntumisen verkon vianetsintäskenaarion. Jäimmekö suosikki verkon vianmääritystyökalut pois tai onko sinulla kysymyksiä täällä mainitsemista työkaluista? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − 25 =