Mikä on tuhlaavaa ja miten sitä voidaan välttää?

[ware_item id=33][/ware_item]

Smishing

Tähän mennessä on olemassa suuri mahdollisuus, että olet jo perehtynyt tietojenkalasteluun. Tiedät kaupan. Hakkerit tai muut petolliset verkkorikolliset lähettävät sinulle epäilyttäviä linkkejä sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa tai ohjaavat sinut taitavasti väärennettyihin verkkosivustoihin kerätäkseen yksityisiä tietoja. Huolimatta siitä, että ransomware on keskittynyt nykypäivään, monet verkkorikolliset hyödyntävät edelleen erilaisia ​​tietojenkalastelun muotoja erottaakseen tahaton verkkokäyttäjä rahansa. Mutta se ei ole pelkästään luonnosteltavia verkkosivustoja, joista sinun on huolehdittava. Tietojenkalastelu on antanut tietä uudentyyppiselle digitaaliselle huijaukselle: smishing.

Mikä on tuhlaavaa?

”Smishing” on ”SMS phishing” tai phishing -portmanteau, joka tapahtuu tekstiviestien avulla. Vaikka ensimmäistä löytötapahtumaa on vaikea jäljittää, Google Trends osoittaa vähintään vähäistä kiinnostusta termiin jo vuonna 2004, ja huomattava piikki vuonna 2006.

Google Trends Smishing

Kiinnostus huijaamiseen on lisääntynyt vähitellen siitä lähtien, ja älypuhelimien, joilla on web-selausominaisuudet, kasvu.


Pääosin hölynpöly on vain yleisten tietojenkalastelumenetelmien soveltamista mobiililaitteeseen. Tietoverkkorikolliset joko saavat puhelinnumeron pimeästä verkosta tietorikkomuksen jälkeen, verkkoindeksoijien avulla tarkistamalla sosiaalisen median viestit tai jopa satunnaislukugeneraattorin avulla. Tämän jälkeen he lähettävät tekstiviestejä, joissa käyttäjiä pyydetään soittamaan numeroon tai napsauttamaan linkkiä. Huijareiden lähettämät viestit koskevat usein pankkitilejä, ja joissakin tapauksissa ne voivat sisältää jopa suurimman osan tai kaiken potentiaalisen uhrin luottokortin tai pankkitilin numeron. Huijaukset voivat kuitenkin kattaa alueen, ja niihin voi jopa liittyä huijausyrityksiä, jotka ovat sinulle paikallisesti tunnettuja.

Yksi NBC Nightly News -raportti tuo esiin räikeän huijauksen, joka yritti saada uhrit aktivoimaan uuden luottokortin. Viestit kehottivat henkilöitä soittamaan numeroon ja antamaan henkilökohtaisia ​​tietoja puhelimitse. Muita raportissa havaittuja huijaavia huijauksia ovat sellaiset, jotka ilmoittavat käyttäjille, että heidän verkkotilisi (kuten Apple ID) vanhenee. Toiset tarjoavat Walmartin kaltaisten yritysten rahapalkintoja, jos vain napsautat mukana olevaa linkkiä.

Toisinaan tukahduttaminen voi tosiasiallisesti johtaa siihen, että käyttäjät asentavat viruksen laitteisiinsa. Näissä tilanteissa tulokset voivat olla huonompia joillekin käyttäjille. Pew Research -tutkimuksen mukaan vain 32 prosenttia älypuhelimien käyttäjistä asentaa virustorjuntaohjelmiston laitteisiinsa. Ja vaikka tiedoissa ei tehdä eroa iPhonen ja Android-käyttäjien välillä, paras arvaus on, että suurin osa tästä 32 prosenttia tulee Androidista. Valitettavasti Mac-käyttäjät levittävät virustorjuntaa yleensä uskoen virheellisesti, että heidän Apple-laitteet ovat immuuneja uhkille.

Kaiken mitä sulattajat yleensä etsivät, on puuttuva palapeli. Se voi olla sosiaaliturvatunnus, pin-numero, salasana tai mikä tahansa muu yksityinen tieto, joka auttaa heitä pääsemään tiliisi. On helppo sanoa "älä anna sitä heille", mutta monet huijaavat huijaukset on monimutkaisesti suunniteltu saamaan aikaan vastaus, vaikka vastaus olisi vain alustava ja lyhytaikainen napsauttamalla linkkiä.

Kuinka välttää huijaushuijauksia

Korkealla tasolla huijausten välttäminen on helppoa. Et ole napsauttanut linkkejä tuntemattomissa tai odottamattomissa tekstiviestissä, on helppo ensimmäinen askel. Huijaavia huijauksia käyttävät verkkorikolliset ovat kuitenkin täynnä temppuja, joiden tarkoituksena on saada yksi kahdentyyppisistä vastauksista: joko napsauttamalla linkkiä tai vastausta (joko puhelimitse tai tekstinä) viestin lähettävään numeroon. Vaikka saatat tuntea voimaasi välttäessäsi epäilyttäviä linkkejä, sinun on torjuttava halua soittaa tai lähettää takaisin teksti, jotta käsketään huijarit lopettamaan.

Tässä on muutamia vinkkejä, jotta vältetään lankeamisen huijauksen saalistaminen.

1. Älä vastaa tekstiviestiin tai soita numeroon

Älä koskaan vastaa siihen, vaikka tekstiviestissä sanotaan "lopeta" viestien vastaanottamisen lopettamiseksi. Jos olet varma, että viesti tulee huijausnumerosta, vastaaminen voi todella johtaa lisää viesteihin tulee roskapostia puhelimeesi. Sama voi päteä numeroon soittamiseen. Huijarit eivät usein tiedä, ovatko heidän käyttämänsä numerot todella aktiivisia. Vastaus viestiin varmistaa heille, että numero on todella aktiivinen, mikä johtaa heidät jatkamaan ja kasvattamaan mahdollisesti huijattujen viestien määrää.

Tehokkaampi vaihtoehto on estää numero suoraan. Valitettavasti joissain mallipuhelimissa ei ole puhelimen estämistä puhelimen ohjelmistoon. Saatat joutua asentamaan numeroiden estävän sovelluksen puhelimen sovelluskaupasta.

2. Tee verkkohaku sekä numerosta että viestin sisällöstä

Jos tunnet olevani hieman levoton huijauksesta, kirjoita numero tai viesti (tai molemmat) Google-hakuun. Todennäköisesti et ole ensimmäinen henkilö, joka sai viestin. Monissa tapauksissa löydät muita lähettäviä eri huijauskoodisivustoille. Älä kuitenkaan luota vain yhteen kielteiseen vastaukseen tai kyselyyn. Katso, onko epäilyttävä numero tai viesti lukuisia muita lähettämässä, että se on mahdollisesti huijaus.

Henkilökohtaisia ​​tietoja varten minulla on tapana saada paljon roskapostia ja robokkeja. Oma suosikkini tälle sivustolle on 800notes.com. Kun saan puhelun epäilyttävältä numerolta, luotan siihen, että sivusto tarkistaa mahdollisten huijausten tai roskapostien määrän.

3. Jos tietojenkalasteluviesti huijaa yritystä, soita suoraan yritykseen

Monet tuhlaavat viestit väittävät olevansa tunnettu yritys, kuten myymälä tai pankki. Jos uskot, että viesti on huijaus, etsi huijausnumeron soittamisen tai tekstiviestin lähettämisen sijasta yrityksen asiakaspalvelunumero viralliselta verkkosivustoltaan. Ota yhteyttä palveluun kyseisen numeron kautta ja tiedustele vastaanotetusta viestistä. Jos he vahvistavat, että se ei ole heistä, poista se.

4. Älä napsauta mitään viestin linkkejä

Kaikenlaiset räpytysmuodot ovat yleensä emotionaalisen manipuloinnin peli. Usein huijarit eivät tarvitse sinua luovuttamaan avoimesti salasanoja, tunnuksia ja sosiaaliturvatunnuksia. Toisinaan heidän tarvitsee vain pilata kiinnostuksesi tarpeeksi saadaksesi napsauttamaan linkkiä ja lataamaan viruksen puhelimeesi. On hyvä mahdollisuus, että jos napsautit tietojenkalastelulinkkiä, mobiililaitteesi on jo saanut tartunnan. Koska tällaisten virusten tavoitteena on usein pysyä piilossa, et ehkä ymmärrä, että puhelimesi on todella tartunnan saanut. Jotkut merkkivalot voivat kuitenkin olla:

 • Epäilyttävä muistin käyttö
 • Puhelin kuumenee liian paljon
 • Ponnahdusikkunat, kun käytät älypuhelimen verkkoselainta

Jos napsautit linkkiä epäillystä lyhentävästä tekstiviestistä, paras vaihtoehto on asentaa virustorjuntasovellus ja skannata laite. Kaikki puhelimeesi piiloutuneet virukset voivat kirjata näppäinpainalluksia ja varastaa yksityisiä tietoja, mikä tarkoittaa, että huijaushuijaus olisi voinut jo olla onnistunut. Silti on parempi leikata se kantapäältä, vaikka olet menettänyt arvokasta tietoa tähän asti.

Toisaalta virustentorjuntasovelluksen asentaminen voi auttaa estämään iskeviä hyökkäyksiä tulevaisuudessa. Hyvän virustentorjuntasovelluksen tulisi estää viruksen asennusyritykset tulevaisuudessa sekä estää mahdollisesti haitalliset verkkosivustot.

5.Käytä mobiililaitteesi VPN: ää

Yksi asia, joka usein unohdetaan koskettavien iskujen suhteen, on sijaintitiedot. Internet-tietoturvayrityksen Sophosin mukaan verkkorikolliset käyttävät yhä enemmän sijaintitietoja kohdistaakseen paremmin yksilöitä. Tietoverkkorikolliset voivat käyttää näitä tietoja lähettääkseen paikallisia vaikuttavia viestejä. Jos viesti näyttää henkilökohtaisemmalta, se antaa todennäköisemmin vastauksen uhreilta.

VPN-sovellus voi auttaa huijaamaan sijaintiasi, jolloin näyttää siltä, ​​että olet jossain muualla. Jos saat huijaavan viestin huijauksen sijainnin perusteella, on paljon helpompi tunnistaa se huijaukseksi. Älykkäämmät huijarit voivat kuitenkin käyttää puhelimesi suuntanumeroa toimittaakseen osittain osuvia huijauksia puhelimeesi.

Siitä huolimatta VPN voi estää tietoverkkorikollisuutta hankkimasta tietoja laitteestasi. Kun tietosi liikkuvat älypuhelimesta matkapuhelinverkon kautta, ne salataan VPN-tunnelin kautta. Siksi huijareilla voi olla virus asennettuna laitteeseesi, mutta VPN-salaus ei välttämättä pysty vastaanottamaan siitä arvokasta tietoa. Tämä voi säästää sinusta, jos joudut saalistamaan huijaavaa huijausta, joka asentaa viruksen laitteeseesi ja antaa sinulle aikaa tehokkaasti päästä eroon ajoissa.

Ole aktiivinen

Tärkeintä on, että huijaushuijausten välttämiseen sisältyy aktiivisuus. Jos viesti tuntuu väärin, älä ota mitään mahdollisuutta. Yksikään hyvämaineinen yritys ei koskaan suorita tärkeätä liiketoimintaa tekstiviestien välityksellä, eikä melkein missään vaiheessa koskaan pyydä sinua antamaan yksityisiä tilitietoja tekstiviestin tai epäilyttävän linkin kautta. Jos viesti on oikea ja tärkeä, yritykset soittavat tai lähettävät sähköpostia.

SMS-roskapostin estäminen ja ilmoittaminen Androidissa ja iOS: ssä

RobokillerLähde: RoboKiller

Onko sinulla ongelmia SMS-roskapostin tai puheluiden tullessa Android- tai iOS-laitteeseen? Saatat olla muutama ratkaisu käytettävissäsi sovelluskaupan kautta tai jopa puhelimesi käyttöjärjestelmän kautta.

Estä puhelut ja tekstiviestit iOS: ssä

IOS 7: n käyttöönoton jälkeen Apple on sisällyttänyt puhelujen ja tekstiviestien estämisen ohjelmisto-ominaisuudeksi. Voit estää joko tekstiviestit tai puhelinnumerot siirtymällä osoitteeseen:

 • asetukset
 • Puhelin (tai tekstiviestit)
 • Tukossa

Lisää sieltä numerot, jotka haluat estää, jotta hylkäät kaikki uudet viestit. Voit myös estää tekstiviestien menemisen Viestit-valikkoon, valitsemalla loukkaavan viestin, valitsemalla näytön oikeasta yläkulmasta ”i” -kohdan ”Tiedot” ja valitsemalla sitten ”Estä soittajan”.

Muista, että jotta tämä toimisi, sinun on lisättävä numero yhteystietoluetteloosi. Tämä on hyvä tapa estää yhteystietoja toistuvat rikokset, mutta se ei estä rekisteröimättömien numeroiden aiheuttamia roskapostitus- tai muita roskapostin yrityksiä.

Jos etsit älykkäämpää puhelujen estämistä, kannattaa ehkä harkita RoboKilleriä. Federal Trade Commission on kiittänyt tätä sovellusta kyvystään vähentää merkittävästi roskapuhelujen määrää, joka välittää sen puhelimeesi. RoboKillerillä on järjestelmässäsi rekisteröity useita roskapostinumeroita, mutta se myös ennustaa, milloin puhelu todennäköisesti on roskapostia. Jokainen läpi tuleva puhelu voidaan lisätä sen mustalle listalle. Estetyt numeronumerot, jotka haluat vastaanottaa, ovat sallittuja. Marraskuusta 2017 alkaen RoboKiller sisältää myös tekstiviestisuodattimen estääksesi ei-toivotut roskat ja muut roskapostitekstit.

Estä puhelut ja tekstiviestit Androidilla

Koska Android-puhelimet eivät ole yhtenäisiä arkkitehtuurissaan, sinulla voi olla mahdollisuus lisätä numeroita estoluetteloon. Jokainen laitevalmistaja muuttaa Androidia eri tavoin, ja jotkut mobiiliverkot, kuten T-Mobile tai Verizon, voivat muuttaa käyttöjärjestelmää entisestään.

Suorita ensin Google-haku saadaksesi tietoa siitä, kuinka estää numeroiden luominen omalla puhelimellasi. Voit esimerkiksi etsiä ”kuinka estää tekstejä Galaxy S7: llä”. Tällainen haku tuottaa erilaisia ​​tuloksia laitteestasi ja Android-versiosta riippuen, joten sinun kannattaa tarkistaa se uudelleen.

Jos et ole varma, mitä laitetta käytät, useimmat Android-matkapuhelimissa nämä tiedot ovat saatavilla kautta asetukset > Puhelimesta. Jos tarkastelet ”Puhelimen nimi” -kohtaa, sen tulisi sisältää tarkka käyttämäsi puhelinmalli, oletuksena puhelimen ”nimi”, joka tulee näkyviin, kun muodostat yhteyden wi-fi-verkkoon. Jos olet jostain syystä muuttanut puhelimesi nimeä etkä muista mallinumeroa, napauta “Laitetiedot”. Löydät tiedot myös sieltä.

Kuten iPhonissa, numeroiden estäminen suodattaa toistuvat roskapostin soittajat ja huijausyritykset, mutta se ei estä älykkäästi uusia numeroita. Tätä varten Android-käyttäjillä on pitkä luettelo vaihtoehdoista.

Google Play Kauppa on täynnä ääriään tekstiviestien ja soittorasitusten estäjillä. Kuten useimpien Android-sovellusten kohdalla, joudut kuitenkin tekemään vähän henkilökohtaista tutkimusta päättääksesi, mihin sovellukseen luotat. Nyrkkisääntö: tarkista arvostelut ja sovelluksen luokitus. Nämä kaksi yhdessä eivät kuitenkaan vielä takaa, että saat hyvän sovelluksen, etenkin Google Play Kaupassa. Google Playn vääriä arvosteluita on vähän ongelma, eikä niihin ole myöskään helppoa ratkaisua. Viimeinen asia, jonka haluat tehdä, on ladata huono sovellus tai vielä pahempaa, joka on täynnä vakoiluohjelmia.

Suosittelemme Truecaller: Soittajan tunnuksen, SMS-roskapostin estämistä omien sovellusarviointien ja arviointiemme perusteella & Soittajasovellus. Sovelluksella on yli 100 miljoonaa latausta, yli 4 miljoonaa positiivista arviota, ja sillä on yrityksen sähköpostituki. Sovellus voi älykkäästi estää sekä SMS-roskapostin että puhelut. Sen avulla voit myös mustalla listalla ja sallittujen luetteloiden numeroilla lennossa.

Roskapostien ja viestien ilmoittaminen - Yhdysvallat, Iso-Britannia, Kanada, Australia

Älä soita rekisteriinLähde: Federal Trade Commission

Saatat tuntea olevani hieman avuton roskapostipuheluita ja tekstiviestejä vastaan, mutta sinulla on ääni. Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Kanadassa ja Australiassa on olemassa sekä virallisia että epävirallisia vaihtoehtoja roskapostittajien poistamiseksi.

Yhdysvaltain asukkaat

Useita vuosia sitten Yhdysvallat perusti kansallisen älä soita -rekisterin, jossa ihmiset voivat lähettää puhelinnumeronsa ja saada itsensä poistumaan telemarkkinoijista. Palvelu toimi jonkin aikaa. Viime vuonna kuitenkin monet uutistoimistot alkoivat ilmoittaa tosiasiasta, jonka monet ihmiset jo tunnustivat: rekisteri ei enää toimi.

Huolimatta hallituksen syytteeseen asettamisesta, roskapostin soittajia ja tekstiviestejä korostetaan vasta ponnisteluissaan. Tässä on kaksi tapaa auttaa taistelemaan takaisin.

 1. Rekisteröi roskapostinumerot erillisellä roskapostisivustolla

Nykyään on olemassa useita verkkosivustoja, joilla voit ilmoittaa ja keskustella roskapostinumeroista. Jos saat roskapostinumeron, lähetä numero sivustoon, joka on omistettu puhelimen roskapostin juurtumiseen. Suosittelemme uudelleen verkkosivustoa 800notes.com. Täällä voit lähettää numeron huomautuksella puhelusta tai tekstiviestistä. Tämä auttaa muita, jotka myös vastaanottavat viestejä näistä numeroista ja pohtivat, onko se luotettava.

 1. Jättää valitus

Vaikka kansallinen älä soita -rekisteri on tosiasiallisesti kuollut, voit silti tehdä valituksen FTC: lle. Huomaa kuitenkin, että FTC vaatii numerosi rekisteröimistä rekisterissä vähintään 31 päivän ajan, ennen kuin voit tehdä valituksen. DNCR on tarkoitettu ensisijaisesti roskapostipuheluihin.

Voit ilmoittaa roskapostitekstejä suoraan FTC: lle ilman rekisteröitymistä DNCR: hen. Mene vain täyttämään online-valituslomake.

Älä kuitenkaan odota tällä menetelmällä välitöntä tai oikea-aikaista vastausta. Ja vaikka valitustasi tutkittaisiin, et todennäköisesti kuule hallitukselta suoraan mitään tehdyistä toimista. Valitukset menevät todennäköisesti tietokantaan, jossa FTC etsii toistuvia rikoksentekijöitä ja tutkii näitä lukuja. Tietojen lisääminen heidän tietoihisi voi silti auttaa roskapostittajien kitkemistä.

Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaat

Jos saat huijaustekstejä ja puheluita Isossa-Britanniassa, tässä on muutama käytettävissä oleva vaihtoehto.

 1. Ota yhteyttä ActionFraudiin

ActionFraud tai kansallinen petos & Tietoverkkorikollisuusraportointikeskus perustettiin käsittelemään Yhdistyneessä kuningaskunnassa meneillään olevia huijauskysymyksiä. Jos olet vastaanottanut selvästi petosviestejä, voit soittaa keskukseen (0300 123 2040), tai käytä heidän online-raportointityökalua.

 1. Rekisteröidy puhelinnumeropalveluun - ja tee valitus, jos olet jo rekisteröitynyt

Puhelinvalintapalvelu on suunniteltu estämään tai vähentämään puhelimeesi ei-toivottuja puhelinmarkkinointipuheluita. Voit rekisteröidä numerosi TPS: llä heidän verkkosivustollaan.

Jos olet jo rekisteröitynyt ja saat edelleen puheluita, voit tehdä valituksen myös verkkosivuston kautta.

 1. Tee valitus tiedotusvaltuutetun toimistolle (ICO)

TPS ehdottaa valituksen tekemistä TPS: lle myös, jos jatkat ei-toivottujen puhelujen vastaanottamista. Toisin kuin TPS, ICO määrittelee kuitenkin myös SMS-roskapostin käsittelyn. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos saat kosketusyrityksiä puhelimeesi. ICO käsittelee kaikenlaisia ​​digitaaliseen viestintään liittyviä roskapostia ja petoksia.

 1. Rekisteröi numero käännetyn numeron verkkosivustolla

Jos tiedät huijausnumeron olevan ongelma, etsi se ja rekisteröi se käännetyn numeron verkkosivustolla, kuten who-called.co.uk. Sivustolla voit rekisteröidä huijaamiksi tunnetut numerot sekä etsiä epäilyttäviä numeroita. Jos jätät huijausnumeron sivustolle, voit jättää muistiinpanon selittämään, millaista käyttäytymistä tai viestejä sait auttaaksesi muita torjumaan roskapostia.

Kanadan asukkaat

Kanadassa puhelinhuijaukset ovat edelleen ongelma hallituksen ponnisteluista huolimatta. Tässä on joitain vaihtoehtoja, joita kanadalaiset voivat käyttää taistellakseen takaisin.

 1. Käytä käännetyn numeron haku- ja rekisteröintisivustoa.

Kanadassa on muutamia sivustoja numeroiden hakemiseen. Ehdotamme canadianareacodes.net. Sivusto ylläpitää aktiivista luetteloa Kanadassa rekisteröidyistä numeroista. Voit myös rekisteröidä numeron, jossa on tietoja saamasi viestin tyypistä, jotta muut voivat selvittää, käytetäänkö numeroa huijausten suorittamiseen.

 1. Ilmoita huijauksesta Kanadan petostentorjuntakeskukselle

CAFC perustettiin auttamaan Kanadan asukkaita tunnistamaan ja ilmoittamaan kaikenlaiset petokset ja huijaukset. Tähän sisältyy tukahduttavia yrityksiä ja häiritseviä puheluita. Voit joko soittaa CAFC: lle (1-888-495-8501) tai rekisteröi valitus heidän verkkopetoksia koskevan ilmoitusjärjestelmänsä kautta. CAFC-verkkojärjestelmä vaatii, että sinulla on GCKey kirjautumiseen ja valituksen rekisteröintiin. Avain on ilmainen, mutta sinun on hankittava GCKey online-portaalin kautta.

Australian asukkaat

Kuten Kanadassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa, Australialla on oma, yhä vaikeampi puhelinhuijausongelma. Tässä on joitain ratkaisuja Australian asukkaille, joiden on ryhdyttävä toimiin puhelimen roskapostittajia vastaan.

 1. Syötä Älä soita -rekisteriin

Australian Älä soita -rekisteri on ollut vahva jo yli kymmenen vuoden ajan. Jos unohdat sen, hallitus teki numerot, jotka toimitettiin rekisterille vakinaisesti. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse lähettää numeroa uudelleen, auttamalla ratkaisemaan numeroosi vanhenemisen ongelma ja kyseiset roskapostipuhelut ilmestyvät uudelleen. Vuoden 2015 valtion tutkimus osoitti, että useimmat älä soita -rekisterin käyttäjät havaitsivat toivottujen puhelujen vähentyneen merkittävästi.

 1. Tee valitus Australian viestintä- ja tiedotusviranomaiselle (AMCA)

AMCA, joka ylläpitää myös Älä soita -rekisteriä, antaa sinun tehdä valituksen verkossa, jos olet saanut roskapostia. Sinun on oltava rekisteröitynyt vähintään 30 päivää ja puhelut on pitänyt vastaanottaa ei-normaalina työaikana. Valitettavasti valitusten on liityttävä roskapostipuheluihin, eikä niitä lasketa tekstiviestien roskapostiksi.

Ilmoittaaksesi SMS-roskapostista AMCA: lle, sinun on välitettävä roskapostiteksti suoraan virastolle. SMS-roskapostin edelleenlähetysnumero on: 0429 999 888. On tärkeää, että välität numeron AMCA: lle, koska se lisää heidän tietokantaansa ja auttaa heitä tunnistamaan, seuraamaan ja viime kädessä käsittelemään SMS-roskapostittajia.

 1. Rekisteröi numero käännetyn numeron verkkosivustolla

Jos olet vakuuttunut, että viestien tai puhelujen lähettäminen on huijaus, rekisteröi tämä numero verkossa. Australian kannalta paras sivusto on reverseaustralia.com. Verkkosivustolla voit rekisteröidä numerot ja kommentoida, millaista käyttäytymistä olet saanut numerosta. Voit käyttää sitä myös etsimään epäilyttäviä numeroita siltä varalta, että olet huolissasi tuntemattomasta numerosta tulevasta puhelusta tai tekstistä, joka voi olla huijaus.

Vaikka puhelinhuijauskysymykset olisivat katettu, sinun on silti oltava etsimässä sähköpostihuijauksia. Mutta se on toisen päivän asia.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =