Kuinka suojata verkkokamerasi

web-kameran turvallisuus
Web-kamerat ovat hienoja. Niiden avulla voimme kommunikoida helposti kasvokkain perheen ja ystävien kanssa, vaikka he olisivat toisella puolella maailmaa. Niiden avulla toimittajat voivat haastatella ihmisiä kaukaisissa maailman nurkkaissa. Ne antavat syrjäisten paikkojen yrittäjille mahdollisuuden tehdä liiketoimintaa suurten kaupunkien ihmisten kanssa ympäri maailmaa.


Ongelmana on, että nämä kannettaviin tietokoneisiin ja pöytätietokoneisiin integroidut pienet kamerat voivat myös tarjota hakkereille arvokkaan näkemyksen maailmastasi, antaa heidän seurata kaikkia toimiasi ja ottaa erittäin arkaluontoisia kuvia ja videoita elämästäsi.

Vaikka ei ole yllättävää kuulla, että sellaiset ihmiset kuin NSA: n tiedottaja Edward Snowden, FBI: n johtaja James Comey ja Facebook-perustaja Mark Zuckerberg peittävät kaikki verkkokameransa yksityisyyden suojaamiseksi, kysymys on, pitäisikö meidän kaikkien seurata mallia, ja mitä toimia teet tehdäksesi kamerasta turvallisemman?

Verkkokameran uhat

Verkkokameroiden hakkerointi, joka tunnetaan nimellä leikkaaminen, on tapahtunut vuosia, mutta kun kamerat ovat integroituneet, aina päällä ja tarkennettuina, tämän käytännön aiheuttamat vaarat ovat yhä riskialtisempia..

Vaikka hakkerit ovat suorittaneet suurimman osan verkkokamerahyökkäyksistä, vuonna 2010 kävi ilmi, että järjestelmänvalvojat tarkkailivat kahden Pennsylvanian lukion oppilaita. Järjestelmänvalvojat käyttivät verkkokameroita kannettavissa tietokoneissa, jotka oli lainattu opiskelijoille käyttääkseen kotona koulupiirin kanssa myöntäessään, että se oli otettu 66 000 salattua kuvaa.

Se, että web-kameroita voitaisiin käyttää vakoilemaan niitä käyttäviä ihmisiä, ei ole uusi, mutta uhan todellisuus on saattanut ensimmäisen kerran saada tietoon vuonna 2014, kun entinen Miss Teen USA, Cassidy Wolf, oli verkkokameransa hakkeroinut. entinen luokkatoveri Jared James Abrahams. Abrahams hallitsi kuukausien ajan tunkeutua Wolfin henkilökohtaiseen tietokoneeseen, joka sijaitsee hänen makuuhuoneessaan, tietämättänsä ja vangitsi useita kuvia hänestä kompromissiolosuhteissa. Sitten hän yritti kiristää Wolfia sähköpostitse ja toimitettuaan poliisin Abrahams paljasti suorittaneensa samanlaisia ​​hyökkäyksiä jopa 150 muuta uhria vastaan ​​- mukaan lukien yksi 14-vuotias tyttö.

Verkkokameran haittaohjelma

On olemassa useita esimerkkejä haittaohjelmista, jotka on suunniteltu kohdistamaan erityisesti verkkokameroita, jotta hakkerit voivat salaisesti seurata uhrejaan.

Yksi tunnetuimmista näistä haittaohjelmista oli Blackshades, etäkäyttöön tarkoitettu troijalainen (RAT), jota levitettiin yksinkertaisesti saattamalla uhrit käymään tartunnan saaneilla verkkosivustoilla, avaamalla haitallisia sähköpostin liitteitä tai kytkemällä USB-asemia tietokoneisiinsa. Tätä on Wolfia vastaan ​​käytetty haittaohjelma.

Muiden toimintojen joukossa Blackshades antaa sitä käyttävälle henkilölle mahdollisuuden hallita tartunnan saaneen käyttäjän verkkokameraa. FBI: n mukaan haittaohjelma oli saastuttanut yli puoli miljoonaa henkilökohtaista tietokonetta yli 100 maassa ympäri maailmaa, ja se myi niinkin vähän kuin 40 dollaria tummassa verkossa..

"Vain 40 dollarilla Blackshades RAT antoi kenelle tahansa, kaikkialla maailmassa, mahdollisuuden tulla hetkessä vaaralliseksi verkkorikollisiksi, joka voi varastaa omaisuutesi ja loukkaa yksityisyyttäsi", New Yorkin eteläisen alueen Yhdysvaltain lakimies Preet Bharara sanoi vuonna 2014 FBI oli pidättänyt haittaohjelmien luojat.

Vuonna 2012 Electronic Frontier Foundation ja Citizen Lab ilmoittivat, että Blackshadesia käytettiin Syyrian oppositiojoukkoja vastaan, kun taas toiset ostivat hakkerointityökalun vakoillakseen tuntemaansa ihmisiä, mukaan lukien yksi Leedsistä peräisin oleva mies, jolle vuonna 2015 annettiin 40 viikon lykkäysrangaistus. BlackShades -sovelluksen käytöstä 14 henkilöä vastaan, joista 7 tunsi henkilökohtaisesti - maksamisen siitä entisen tyttöystävänsä luottokortilla.

Äskettäin Gartner kertoi Delilah-haittaohjelmasta, joka kohdistuu erityisesti yrityksiin ja käyttää verkkokameroita kerätäkseen työntekijöitä ja heidän perheitään syyttäviä todisteita heidän kiristämiseksi ja kiristystä varten paljastaakseen arkaluontoisen yrityksen..

Web-kameran suoratoistosivustot

Sinulle kuuluvan verkkokameran käyttäminen ei kuitenkaan edellytä hakkerointia monissa tapauksissa. Vuonna 2014 Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian hallitukset varoittivat, että lukuisia verkkosivustoja seurasi suojaamattomia verkkokameroita ympäri maailmaa.

Nämä sivustot - jotka eivät hakkeroi kenenkään järjestelmiä - luottavat siihen tosiseikkaan, että suurin osa web-kameroista, turvakameroista ja IP-kameroista jättää valmistajan suojausasetukset ennallaan, kun ne asetetaan, ja ovat siten haavoittuvia seuraamaan.

Näiden sivustojen operaattorit sanovat, että he vain etsivät suojaamattomia internetyhteydessä olevia kameroita ja lähettävät sivustoilleen otoksia, joita maissa tai Yhdysvaltojen osavaltioissa voi hakea joissain tapauksissa.

Joten on selvää, että verkkokameran käyttämiseen kotona tai työpaikalla liittyy joitain merkittäviä riskejä. Onneksi on olemassa useita vaiheita, joilla voit suojella itseäsi, perhettäsi ja yritystäsi.

Peitä se

Suositeltava valinta, joka sisältää vähintään lukuja kuin Zuckerberg, Snowden ja FBI: n johtaja James Comey, helpoin tapa estää hakkereita etäkatsomasta elämääsi on peittämällä verkkokamerasi fyysisesti..

Zuckerberg pitää parempana pala mustaa sähköteippiä, kun taas Snowdenin on nähty heittävän viltti koko kannettavan tietokoneen päälle vakoilun estämiseksi, mutta mitä valitset, sinun on aina tarkistettava, että se toimii, käynnistämällä kamerasovellus kannettavalle tai pöytätietokoneellesi. (tai käytä Skypen testipuhelupalvelua) nähdäksesi, sulkeeko käyttämäsi kansi kaiken.

Yksi nauhakappaleen käytön ongelma on, että jos sinulla on tarvetta käyttää kameraa missä tahansa vaiheessa, nauha voi jättää tahmean jäännöksen kameran linssiin, vaikka jonkin voimakkaan hankauksen pitäisi ratkaista tämä ongelma..

Jos et halua käyttää DIY-ratkaisua, mutta haluat jotain huomattavampaa, voit ostaa verkosta fyysisiä webbikameran suojuksia, joita on erimuotoisia, -kokoisia ja -värisiä, joissakin on jopa liukuovi, joten suojautua on helppoa, kun kamera ei ole käytössä. Nämä maksavat yleensä alle 10 puntaa / 15 dollaria, mutta varmista, että ostamasi malli sopii laitteeseesi, eivätkä esimerkiksi estä sinua sulkemasta kannettavaa tietokonetta.

Sulje kannettava tietokone / sammuta tietokone

Jos käytät verkkokameraasi paljon Skype-keskusteluihin tai videoneuvotteluihin (tai vain tarkistaaksesi, ettei sinulla ole jotain hampaiden kiinni), sen sijaan että asetat kannen siihen, voit varmistaa, että tietokoneesi on katkaistu, kun et ole käyttämällä sitä.

Jopa maailman paras hakkeri ei voi nähdä mitä teet, jos suljet kannettavan tietokoneen tai katkaiset tietokoneesi virran, kun et käytä sitä.

Tarkista säännöllisesti tietokoneesi verkkokamerahaittausten varalta

Hakkerit ovat erittäin hyviä kiertämään perinteisiä tietoturvatoimenpiteitä, kuten virustorjuntaohjelmia, ja tyypillisesti verkkokamerakeskeisen haittaohjelman havaitseminen ei ole jotain, mitä nämä ohjelmistot tekevät niin hyvin.

Mutta se ei tarkoita, että sinun ei pitäisi vain tehdä mitään.

Tarvitset niin kutsutun toisen mielipiteen haittaohjelmaskannerin. Aivan kuten nimestä voi päätellä, nämä toimivat toissijaisena haittaohjelmien havaitsemis- ja poisto-ohjelmina, kuten tietokoneesi toinen puolustuslinja, jos ensisijainen skanneri ei havaitse aktiivista haittaohjelmainfektiota.

Hakkerit koodaavat aktiivisesti haittaohjelmia tiettyjen virustentorjuntaohjelmien välttämiseksi. Tämä on aina hyvä idea. Malwarebytes ja Hitman Pro ovat parhaiden tarjousten joukossa.

Kytke LED-ilmoitusvalo päälle

Joissakin verkkokameroissa on mukana toimitetut LED-ilmoitusvalot, jotka syttyvät aina, kun kamera on aktiivinen, joten on huomattavasti helpompi huomata, että joku käyttää kameraa tietämättäsi.

Valitettavasti tämä ei ole järkevä tapa suojata itseäsi, mutta jotkut hakkerit ovat pystyneet koodaamaan haittaohjelmansa sammuttamaan nämä merkkivalot automaattisesti, kun käytät salaisesti kameraasi.

Vaihda oletusarvoinen järjestelmänvalvoja ja salasana

Jos käytät erillistä web-kameraa joko tietokoneesi kanssa tai turvakameran tai vauvamonitorina, sinun on varmistettava, että olet vaihtanut valmistajan määrittämät oletusasetukset ennen lähtöä tehtaalta.

Nämä muutokset tehdään käynnistämällä kameran mukana toimitettu ohjelmisto, mutta jos kuten useimmat ihmiset heitit CD-levyn kameran mukana tulevan laatikon mukana, ohjelmisto pitäisi voida ladata valmistajan verkkosivustolta..

David Burillo “verkkokamera”, lisensoitu CC BY 2.0: n nojalla

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

5 + 5 =

map