Kuinka käyttää Tor-maatunnuksia Windowsissa, Macissa ja Linuxissa huijaamaan sijaintiasi

Kuinka käyttää Tor-maakoodejaTor on yksi tärkeimmistä nimettömän selauksen työkaluista. Vaikka sen vakiokokoonpano on loistava verkkotoimintojen piilottamiseen, joudut tekemään joitain muutoksia, jos haluat, että tietosi kulkevat tiettyjen maiden solmujen läpi. Tämä artikkeli näyttää sinulle kuinka muuttaa Tor-maatunnuksia Windowsissa, Macissa ja Linuxissa.


Onneksi se on helppo asentaa. Tämän oppaan loppuun mennessä voit lähettää verkkoliikennettä Albaniasta Sambiaan, kaikki poistumatta talostasi..

Miksi haluat muuttaa maakoodiasi Torissa?

Kun ajat Toria normaalisti, verkkoliikenne tulee verkkoon satunnaisessa solmussa, pomppii useiden erilaisten releiden ympäri ja poistuu satunnaisesti valitusta poistosolmusta kohti kohdekohteesi. Tämä prosessi auttaa piilottamaan datan alkuperästä, mikä antaa Internet-käyttäjille nimettömänä.

Nimetön selaaminen on hienoa, mutta on myös tilanteita, joissa käyttäjät haluavat tietojensa kulkevan tiettyjen sijaintien läpi. Jotkut ihmiset haluavat huijata henkilöllisyyttään tai sijaintiaan, josta heidän tietonsa ovat peräisin.

Esimerkiksi Guatemalan aktivisti saattaa haluta Internet-liikenteen näyttävän siltä, ​​että hänen kotonaan on Belgiassa asuvaa henkilöä suojellakseen itseään ja piiloutuakseen viranomaisilta. Samoin kuubalainen taiteilija saattaa haluta asettua uuden-seelantilaiseksi kiertääkseen joitain hallituksen rajoituksista..

Maakoodien muuttaminen antaa näissä tilanteissa ihmisille mahdollisuuden valita tietyt maat, joissa he haluavat tietojensa käyvän läpi. Myös asetusten muuttaminen on suhteellisen helppoa, mikä tarkoittaa, että jokainen, jolla on Internet-yhteys, voi tehdä sen.

Tor-maatunnusten käytön haitat

Jos valitset erityiset maat, etenkin ne, joissa ei ole monia Tor-solmuja, et ehkä pysty muodostamaan yhteyttä. Jos mahdollista, yhteys voi olla epävakaa ja vaikea käyttää. Yleisesti, mitä enemmän rajoitat solmujen valintaa, sitä huonompi yhteys on.

Tor-maatunnukset vs. VPN: t sijainnin väärentämiseen

Tor-maatunnusten muuttaminen voi olla loistava tapa huijata sijaintiasi, mutta se ei ole ainoa tapa tai sopivin monissa tilanteissa. VPN: t voivat olla paljon tehokkaampia monissa erilaisissa käyttötapauksissa.

Jos etusijalla on nimettömyys etkä halua joutua luottamaan kolmanteen osapuoleen, kuten VPN-palveluntarjoajaan, Tor saattaa olla paras vaihtoehto geo-väärentämiseen.. Se on ilmainen, mutta yleensä melko hidas ja on hyvä valinta aktivismiin ja siihen liittyviin käyttötarkoituksiin.

Jos haluat huijata sijaintiasi, jotta voit katsella maantieteellisesti rajoitettua Netflixiä tai jotain vastaavaa, sinun tulisi käyttää VPN: tä Tor-verkon sijasta. Ensimmäinen syy on käytännöllinen - yhteytesi on paljon nopeampaa luotettavan VPN: n avulla.

Toinen pääkysymys on, että Tor-verkko on tärkeä työkalu monille aktivisteille, toisinajattelijoille ja muille, jotka tarvitsevat sen nimettömyyden oman turvallisuutensa vuoksi. Tor on jo paljon rasitusta, koska siellä ei ole tarpeeksi solmuja ihmisille, jotka haluavat käyttää sitä.

Monet pitävät sitä epäeettisenä, jos aiheuttaisit entistä enemmän rasitusta jo kamppailevalle verkolle vain, jotta voit katsella Game of Thronesia. Jos tämä on ainoa syy, jonka haluat huijata sijaintiasi, on parasta hankkia VPN.

Katso myös: Kuinka käyttää Toria VPN: n kanssa

Kuinka muuttaa Tor-maakoodiasi Windowsissa, Macissa tai Linuxissa

Maakoodien muuttaminen edellyttää hiukan erilaista asennusta jokaiselle järjestelmälle, mutta kun olet tehnyt sen, maakoodausprosessi on sama.

Tor-maatunnuksen muuttaminen Windowsissa

Ensimmäinen askel Tor-maakoodien muuttamiseen on selaimen lataaminen ja asentaminen. Ennen kuin aloitat koodien muokkaamisen, sinun on varmistettava, että olet suorittanut Torin vähintään kerran etukäteen. Tämä tekee torrc-tiedosto ilmestyvät, joita tarvitset Torin suorittamien solmujen vaihtamiseen.

Kun asennus on valmis, sinun on tehtävä kaksoisnapsauta Tor-kuvaketta avata selain ja paina sitten Kytkeä näkyviin tulevassa näytössä. Kun olet muodostanut yhteyden, torrc-tiedosto on saatavana, ja voit jatkaa muun prosessin kanssa seuraavasti.

Tavalliset Tor-käyttäjät (ja ne uudet käyttäjät, jotka ovat juuri yhdistäneet Torin ensimmäistä kertaa) voivat aloittaa etsimällä torrc-tiedosto. Löydä se, kaksoisnapsauta Selain-kansiota, sitten kaksoisnapsauta TorBrowser-painiketta kansio sen sisällä.

TorBrowser-kansiossa on toinen kansio nimeltään data. Kaksoisnapsauta sitä. Täällä näet toisen kansion nimeltä Tor. Tuplaklikkaa sitä myös. Tämä vie sinut torrc-tiedosto:

Tor-maa-koodit-1

Kaksoisnapsauta torrc-tiedosto avata se. Näyttöön tulevassa ikkunassa se pyytää sinua valitsemaan, millä ohjelmalla haluat avata tiedoston. valita Muistilehtiö joka tuo esiin seuraavan ikkunan:

Tor-maa-koodit-2

Kun olet tehnyt tämän, voit siirtyä eteenpäin kohtaan nimeltään Laita Tor-maatunnukset tekstieditoriin.

Tor-maatunnuksen muuttaminen Macilla

Aivan kuten Windowsin kanssa, sinun on myös varmistettava, että olet suorittanut Torin vähintään kerran etukäteen torrc-tiedosto ilmestyä. Jos et ole vielä tehnyt niin, lataa Tor-selain ja asenna se. Kun se on määritetty, avaa selain ja napsauta Kytkeä.

Kun Tor on kytketty ainakin kerran, sinun on löydettävä torrc-tiedosto. Ensinnäkin, suuntaa Mennä välilehti ja napsauta sitten Siirry valikkoon, joka näkyy alavalikossa:

Tor-maa-koodit-10

Etsiä Tor-kansio jolla on seuraava osoite:

Tor-maa-koodit-6

Kun olet kansion sisällä, etsi torrc-tiedosto. Tuplaklikkaus valitse se TeXturi alkaen Avaa vaihtoehdoista:

Tor-maa-koodit-9

Se avaa seuraavan tiedoston:

Tor-maa-koodit-7

Tästä kohdasta voit siirtyä eteenpäin nimeltä osaan Laita Tor-maatunnukset tekstieditoriin.

Tor-maatunnuksen vaihtaminen Linuxilla

Ennen kuin aloitat, joudut määrittämään Torin ja ajamaan sen vähintään kerran. Voit ladata Tor-selaimen Tor-projektin verkkosivustolta ja suorittaa asennuksen. Avaa selain ja napsauta sitten Yhdistä, niin että torrc-tiedosto ilmestyy.

Kun tämä on tehty, voit etsiä torrc-tiedosto avaamalla Tor-selain -kansio ja sitten suunta selain alikansio TorBrowser, sitten selain, ja sitten lopulta Tor kansio.

Avaa torrc-tiedosto Tuo tiedosto esiin tavallisen tekstieditorin kanssa. Täällä voit lisätä haluamasi maakoodit. Se näyttää suunnilleen samalta kuin Notepad- ja TextEdit-tiedostot, jotka on esitetty yllä olevissa Windows- ja Mac-osioissa. Kun olet tehnyt tämän, voit siirtyä seuraavaan kohtaan.

Laita Tor-maatunnukset tekstieditoriin

Nyt kun olet avannut tiedoston (joko Windowsissa, Macissa tai Linuxissa), on aika etsiä tulo- ja poistumisolmuja, joita haluat käyttää Torissa. Siirry seuraavaan linkkiin SCCM Rookie -kohdassa löytääksesi niiden maiden koodit, joihin haluat muodostaa yhteyden. Jokainen maakoodi koostuu kahdesta kirjaimesta sulujen väliin {}:

Tor-maa-koodit-3

Esimerkiksi Argentiinan maakoodi on ar, Bangladeshin koodi on bd. Tässä oppaassa käytämme Hollanti {nl}, Saksa {de}, Yhdysvallat {me}, Singapore {sg} ja Australia {au} sekä sisääntulo- että poistumissolmujemme. Muita maakoodeja varten selaa yllä linkitetyn sivun läpi.

Kun olet löytänyt etsimäsi maakoodit, siirry takaisin Muistio-tiedosto (Windows), Tekstin muokkaustiedosto (Mac) tai mikä tahansa tekstieditori, jota käytit (jos muutat maakoodeja Linuxissa), että avasimme ennen. Napsauta viimeisen tekstirivin alla ja kirjoita seuraava (mukaan lukien välilyönnit sekä EntryNodes- että ExitNodes-merkin jälkeen, mutta ilman välilyöntejä kunkin maakoodin välillä):

EntryNodes {nl}, {de}, {us}, {au}, {sg}

ExitNodes {nl}, {de}, {me}, {au}, {sg}

EntryNodes koodi määrittelee mitä syötesolmuja haluaisit Torin käyttävän. ExitNodes koodi tekee saman, mutta poistosolmuille. Huomaa, että näiden asetusten mukaisesti Tor voi silti käyttää solmuja muissa maissa sisääntulon ja poistumisen välillä.

Jos Tor ei pysty muodostamaan yhteyttä oikein käyttämällä mitä tahansa määritettyä tulo- ja poistosolmua, se palaa muihin solmuihin, mikä voi pakottaa tietosi kulkemaan ei-toivottujen paikkojen läpi..

Katso Muut hyödylliset Tor-maatunnukset artikkelin lopussa oleva osa, jos haluat nähdä muita vaihtoehtoja. Näitä ovat koodit, joita voidaan käyttää solmujen poissulkemiseen, ja koodit, jotka voivat pakottaa Toria käyttämään vain tiettyjä solmuja, vaikka tämä tarkoittaa, että yhteys muuten epäonnistuu.

Sen pitäisi näyttää tältä Windowsissa:

Tor-maa-koodit-4

Tai näin Mac:

Kuinka käyttää Tor-maatunnuksia Windowsissa, Macissa ja Linuxissa huijaamaan sijaintiasi

Muista korvata {nl}, {de}, {me}, {au}, ja {Sg} valitsemillesi maakoodeille.

Kun olet tehnyt valintasi, tee seuraava:

  • Windows - Klikkaus tiedosto vasemmassa yläkulmassa Muistilehtiö, sitten Tallenna nimellä… Siirry esiin tulevassa ruudussa kohtaan Tallenna tyypiksi vaihtoehto alareunassa ja valitse Kaikki tiedostot. Napsauta sitten torrc-tiedosto, jonka jälkeen Tallentaa ja Joo:

Tor-maa-koodit-5

  • Mac - Osuma Komento ja S Samanaikaisesti tallenna tiedosto ja sulje se.
  • Linux - Tallenna tiedosto normaalisti (tämä riippuu käyttämästäsi tekstieditorista).

Nyt kun olet muuttanut ja tallentanut torrc-tiedosto, käynnistä Tor-selain. Siirry valitsemallesi verkkosivustolle. Tässä tapauksessa siirrymme Wikipediaan. URL-osoitteen vasemmalla puolella on pieni kuvake, jossa on minä ympyrässä:

Tor-maa-koodit-6

Napsauta sitä nähdäksesi piirin, jota yhteys muodostaa. Jos olet tehnyt asiat oikein ja Tor voi muodostaa yhteyden valittujen maiden kautta, huomaat, että liikenteesi käyttää valittuja tulo- ja poistosolmuja. Tässä tapauksessa Tor-yhteys on käynnissä Saksan ja Alankomaiden kautta.

Kuten näette, maakoodien muuttaminen Torissa on yksinkertainen prosessi, jonka avulla voit huijata sijaintisi helposti. Yllä lueteltujen asetusten avulla voit valita haluamasi solmut, ja Tor lähettää parhaiten liikenteesi näiden sisääntulon ja poistumisen solmujen kautta. Jos se ei pysty muodostamaan vakaata yhteyttä niiden avulla, se palaa muihin solmuihin.

Katso myös: Lopullinen opas Toriin

Muut hyödylliset Tor-maatunnukset

Yllä olevien asetusten käyttäminen ei ole ihanteellista kaikissa tapauksissa. Joissakin tilanteissa voi olla parasta sulkea pois solmut, joita et halua käyttää, sen sijaan, että asetat solmut, jotka haluat sisällyttää. Voit esimerkiksi haluta sulkea pois poistosolmut vain Yhdysvalloissa.

Lukuun ottamatta solmuja

Voit tehdä tämän noudattamalla täsmälleen samaa prosessia kuin yllä, mutta sen sijaan, että käytät EntryNodes ja ExitNodes koodit aikaisemmasta, käytä ExcludeExitNodes. Kirjoita seuraava kohta torrc-tiedosto Muistiossa:

ExcludeExitNodes {us}

Jos halusit sulkea pois useita poistosolmuja, erottaisit ne vain pilkuilla kuten aiemmin. Muissa tilanteissa saatat haluta estää tiettyjen solmujen käytön tulo- tai lähtöpisteinä tai muualla niiden välissä. Voit tehdä tämän käyttämällä ExcludeNodes-koodia samalla tavalla:

ExcludeNodes {us}

StrictNodes

Käyttämällä yllä olevia koodeja sinäkin törmäät ongelmaan, jonka mukaan Tor voi palata käyttämään poissuljettuja solmuja, jos se ei pysty muodostamaan vakaata yhteyttä millään muulla tavalla. Jos et halua yhdistää ollenkaan sen sijaan, että muodostat yhteyden tiettyjen sijaintien kautta, sinun on lisättävä StrictNodes koodi. Voit sijoittaa sen minkä tahansa yllä mainitun koodin alle.

Kanssa StrictNodes asettaminen 1, Tor muodostaa yhteyden vain määritettyjen solmujen kautta (ja välttää niitä, jotka olet poissulkenut). Jos se ei pysty muodostamaan yhteyttä näiden määritettyjen solmujen kautta, se epäonnistuu sen sijaan, että se palaa suljettuihin solmuihin.

Kanssa StrictNodes asettaminen 0, Tor välttää mahdollisuuksien mukaan poissuljettuja solmuja. Jos se ei pysty muodostamaan vakaata yhteyttä sallittuihin solmuihin, se palaa muihin solmuihin toimiakseen kunnolla.

Voit käyttää StrictNodes asetus antamalla mikä tahansa muista yllä mainitsemistamme koodeista (EntryNodes, ExitNodes, ExcludeExitNodes, ExcludeNodes) torrc-tiedosto Muistikirjassa, minkä jälkeen valitaan maatunnukset, jotka joko sisällytetään tai suljetaan pois.

Sitten kirjoitat StrictNodes seuraavan rivin kohdalla 1 jos haluat käyttää vain tiettyjä solmuja, vaikka yhteys johtaisi epäonnistuneeseen yhteyteen. Jos haluat, että Tor pysyy yhteydessä, vaikka se tarkoittaisi ei-toivottujen solmujen käyttöä, kirjoita a 0 sen sijaan.

Esimerkiksi, jos et todellakaan halua, että Tor käyttäisi Yhdysvalloissa sijaitsevia solmuja, kirjoita seuraava:

ExcludeNodes {us}

StrictNodes 1

Torin maakoodin vaihtoehdot ovat joustavia, joten voit muodostaa yhteyden sopivaan tapaan ja riskiprofiiliin sopivalla tavalla. Jotkut käyttäjät arvostavat kykyä pysyä yhteydessä riippumatta siitä, mitä solmuja käytetään, kun taas toiset voivat olla huolissaan turvallisuudestaan, jos heidän liikenteensä kulkee tietyissä paikoissa. Onneksi se on helppo asentaa tarpeitasi vastaavalla tavalla.

Related: Kuinka päästä pimeään verkkoon Torin avulla 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 48 = 54