Kuinka käyttää PGP-salausta Windowsissa ilmaiseksi

Windows-10-logo


Paranoidi sähköpostissasi? Haluatko lähettää ne yhdellä turvallisimmista tavoista? Sitten tämä opas PGP-salauksen käytöstä Windowsissa on kaikki mitä tarvitset. Jos etsit taustaa PGP: stä, kuka keksi sen ja miten se toimii syvemmällä tasolla, siirry laajempaan oppaanamme PGP-salauksesta ja sen toiminnasta.

Jos haluat sukeltaa suoraan sisään ja aloittaa turvallisen yhteydenpidon, pysy kiinni. Tässä opetusohjelmassa on kuvakaappauksia ja ajo-ohjeita jokaiselle vaiheelle, mikä tekee siitä helpon asenna, asenna ja käytä PGP-salausta.

Jotta PGP toimisi sujuvasti ja siten, että yksityisyytellesi ja tietoturvallesi olisi mahdollisimman pieni riski, yhdistämme useita erilaisia ​​ohjelmistoja. Ensimmäinen näistä on PGP-salauspaketti Gpg4win, joka on Windowsin asennus, joka tulee mukana Gnu Privacy Guard (GPG) ja joitain lisäkomponentteja.

Gpg4winin lisäksi käytämme myös Mozillan sähköpostiasiakasta, jonka nimi on thunderbird, ja enigmail, joka on Thunderbird-lisäosa, joka yhdistää kaiken. Parasta on se kaikki nämä kolme latausta ovat ilmaisia, joten käyttöönotto ei maksa mitään.

Käytät näitä kolmea komponenttia omalla sähköpostiosoitteellasi. Ihannetapauksessa tämän osoitteen tulee olla palveluntarjoaja, joka hänellä on maine ottaen turvallisuus ja yksityisyys vakavasti, mutta nämä ohjeet toimivat edelleen kaikkien vanhojen Gmail- tai Hotmail-tilien kanssa. Joten kiinnitä itsesi ja valmistaudu salaamaan.

Mikä on normaalin sähköpostisi ongelma?

Suurin osa meistä käyttää sähköpostia päivittäin, mutta monet eivät tiedä, kuinka epävarma se on. valitettavasti, sähköposti ei ole kovin turvallinen ollenkaan. Lähtevän ja vastaanottajan postilaatikon välissä, et koskaan tiedä kuka voi siepata viestisi. Rikolliset, viranomaiset tai hullu entinen poikaystäväsi voisi lukea kaikkea, mikä menee sisään ja ulos.

Turvallisuuden puute on hieno useimmissa tilanteissa. Keskimääräisen ihmisen kannalta ei ole väliä, lukeeko sieppaaja viimeisimmän ketjun sähköpostin kirjoittaakseen postilaatikkoonsa vai saako heidän Internet-palveluntarjoaja käyttää kirjeenvaihtoa yliopiston vanhan ystävän kanssa.

Ongelmia syntyy, kun haluat lähetä jotain arvokasta tai arkaluonteista. Et halua lähettää verkkopankkitilin salasanaa vaimollesi tai järjestää tontti hallituksen kaatamiseksi sähköpostitse. Molemmissa tapauksissa tiedot olivat helposti löydettävissä, johtaa varojen varastamiseen tai erittäin vihaiseen viralliseen koputtamiseen ovellesi.

Mikä on ratkaisu?

Jos haluat pitää sähköpostisi turvassa, Paras mitä voit tehdä, on salata ne. Salaamalla viestisi PGP: llä, sijoitat ne monimutkaiseen koodiin, joka voidaan rikkoa vain vastaanottajan yksityinen avain. Sama pätee salatun viestin saamiseen - yksityinen avaimesi on ainoa asia, jonka avulla siihen voidaan päästä.

Tämä järjestelmä tarkoittaa sitä vaikka joku sieppaisi viestisi, hän ei voi itse lukea niitä. He näkevät kenen kanssa olet yhteydessä viestin lähettämisen yhteydessä, aiheen otsikon ja metatiedot, mutta itse viestin sisältö peitetään lukemattomalla salaustekstilla.

Katso myös: Tunnetut koodit ja salat

Mitä sähköpostin tarjoajaa sinun tulisi käyttää?

Lataamme Gpg4win, Thunderbird ja Enigmail vain hetkessä, mutta tarvitset myös sähköpostiosoitteen aloittamiseen. Voit käyttää mitä tahansa, mitä yleensä teet, mutta ilmaiset sähköpostit, kuten Gmail ja Yahoo, ovat todennäköisesti huono idea. Monet näistä palveluista ovat vain ilmaisia, koska nämä yritykset purkavat tietosi ja myyvät niitä mainostajille.

Vaikka Google ei voi skannata PGP-salatun sähköpostin sisältöä, se voi silti kerätä metatietoja. Jos koko motivaatiosi käyttää PGP: tä on parantaa yksityisyyttäsi ja turvallisuutta, niin sellaisten yritysten palveluiden käyttäminen, joilla on sellaisia ​​kyseenalaisia ​​tietueita, ei todennäköisesti ole hyvä aloitus.

Joten mitä sähköpostipalvelua sinun tulisi käyttää? Jos sinulla on korkea riskitaso, kannattaa ehkä harkita sähköpostin tarjoajaa keskittyy erityisesti suojattuun ja yksityiseen sähköpostiin, kuten Tutanota tai ProtonMail.

Molemmat tarjoavat ilmaisia ​​suunnitelmia, joissa on rajoitetut toiminnot, sekä premium-tilejä, joissa on enemmän tallennustilaa ja ominaisuuksia. Nämä maksavat sinulle muutaman dollarin kuukaudessa, mutta kustannukset voivat ehdottomasti olla sen arvoisia monissa tapauksissa.

PGP-salauksen määrittäminen Windowsissa

Nyt kun ymmärrät miksi tämä on niin hyödyllinen järjestelmä sähköpostisi suojaamiseksi, on aika aloittaa. Tämä on monivaiheinen prosessi, joka sisältää kolmen erillisen sovelluksen lataamisen ja asentamisen ja niiden määrittämisen toimimaan yhdessä.

Gpg4winin lataaminen ja asentaminen

Gpg4win on avoimen lähdekoodin ohjelmistopaketti Windowsille. Mukana on joitain varmenteiden hallintaohjelmia ja laajennuksia, mutta tarvitsemme vain tämän päivän opetusohjelmaan Gnu Privacy Guard salausohjelmisto.

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on siirtyä Gpg4win-verkkosivustoon ja ladata salauspaketti Windowsille.

Napsauta isoa vihreää painiketta, joka sanoo Lataa Gpg4win, jota seuraa versionumero:

PGP-salaus-näkymien-asennus-1

Sinut viedään seuraavalle näytölle, jossa sinulta pyydetään lahjoitusta:

Sinun ei tarvitse lahjoittaa mitään, koska Gpg4win on viime kädessä ilmainen ohjelmistopaketti. Tästä huolimatta on tärkeää muistaa, että GPG on projekti, joka auttaa suojaamaan miljoonien ihmisten viestinnät ympäri maailmaa. Lahjoitukset ovat kriittinen osa projektin ylläpitämistä, joten jos sinulla on ylimääräistä rahaa, se on syytä tukea.

Jos et halua lahjoittaa, napsauta $ 0 joka on PayPal-logon alla, paina sitten ladata painiketta. Siirryt seuraavalle sivulle odottaessasi GPG-paketin lataamista:

PGP-salaus-näkymien-asennus-2

Kun lataus on valmis, tuplaklikkaus sen avulla ohjattu asennustoiminto. Tämä vie sinut valikkoon, jossa voit valita kielen. Valitse haluamasi kieli ja napsauta sitten kunnossa:

PGP-salaus-näkymien-asennus-4

Siirryt seuraavalle sivulle, jolla voit napsauttaa vain Seuraava:

Kuinka käyttää PGP-salausta Windowsissa ilmaiseksi

Tämä vie näytön, jossa voit valita, mitkä GPG-paketin ominaisuudet haluat asentaa. Kaikki mitä todella tarvitsemme tarkoituksiin on GnuPG, mutta oletusvalintojen lataaminen ei haittaa. Voit myös ladata Selaimen integrointi tai GPA jos sinusta tuntuu, että tarvitset niitä jotain muuta varten.

Kun olet tehnyt valintasi, napsauta Seuraava:

Kuinka käyttää PGP-salausta Windowsissa ilmaiseksi

Sinut tuodaan seuraavalle sivulle, jossa voit joko valita jonnekin tallentaaksesi Gpg4win tai jättää vain määränpään sellaisenaan. Klikkaus Asentaa:

Kuinka käyttää PGP-salausta Windowsissa ilmaiseksi

Odota hetki, kun Gpg4win on asennettu. Sitten siirryt seuraavalle sivulle:

Kuinka käyttää PGP-salausta Windowsissa ilmaiseksi

Klikkaus Seuraava, sitten päädyt tänne:

Kuinka käyttää PGP-salausta Windowsissa ilmaiseksi

Klikkaus Suorittaa loppuun viimeistele tietokoneesi Gpg4win-ohjelmiston asennus. Sinun ei tarvitse suorittaa Kleopatraa tämän päivän opetusohjelmaan, joten voit joko poistaa valinnan ruudusta tai sulkea ohjelman vain avautuessaan. Kleopatra on varmennehallinta, jonka avulla voit hallita avaimia, mutta tänään käytämme Enigmailia.

Thunderbirdin asentaminen

Ensimmäinen askel on siirtyä Thunderbird-verkkosivustoon ja sitten isoa vihreää ladata painike keskellä:

pgp-asennus-ikkunat

Odota tiedoston lataamista ja suorita se sitten. Ikkuna saattaa avautua, kysyen, haluatko sallia ohjelman tehdä muutoksia tietokoneeseesi. Napsauta sitten Joo. Seuraava ohjattu asennustoiminto käynnistyy:

pgp-asennus-ikkunat-2

Klikkaus Seuraava, joka tuo sinut tänne:

pgp-asennus-ikkunat-3

Jos olet virrankäyttäjä, voit vapaasti mennä Mukautettu asennusvaihtoehto. Jos et ole liian teknisesti kiinnostunut, on todennäköisesti paras valita standardi asennus sen sijaan. Klikkaus Seuraava, joka vie sinut tälle tarkistussivulle:

pgp-asennus-ikkunat-4

Tarkista valintasi ja napsauta sitten Asentaa jos olet tyytyväinen heihin. Muussa tapauksessa siirry takaisin ohjatun asennustoiminnon läpi ja muuta tiedoston sijainti tai muut vaihtoehdot, joita haluat muuttaa.

Jos teet muutoksia, selaa jokaista yllä olevaa vaihetta uudelleen, kunnes napsautat Asentaa. Odota asennuksen päättymistä, niin sinut viedään viimeistelysivulle. Klikkaus Suorittaa loppuun viimeistele Thunderbirdin asennus.

Thunderbirdin asettaminen

Thunderbirdin pitäisi käynnistyä itsestään. Jos se ei ole, etsi tiedostojasi ja avaa se manuaalisesti. Sinut tuodaan tälle asennusnäytölle:

pgp-asennus-windows-6

Kirjoita nimesi, sähköpostiosoitteesi, jota haluat käyttää, ja kyseiseen tiliin kuuluva salasana. Vahvat salasanat ovat ratkaisevan tärkeitä, koska heikkojen takia hyökkääjä on triviaalia murtautua PGP-salattuun sähköpostiisi. Lisätietoja vahvoista salasanoista saat tutustumalla vahvojen salasanojen luomiseen.

Katso myös: Salasanan luontityökalu

Kun olet kirjoittanut tietosi, napsauta Jatkaa. Tämä vie seuraavaan näyttöön:

pgp-asennus-windows-7

Jos et ole varma tekemästäsi, on todennäköisesti parasta jättää asetukset sellaisina kuin ne ovat. IMAP on protokolla, joka tallentaa sähköpostikansioiden peruskopiot palvelimelle, ja lisäkopioita ylläpidetään paikallisesti. POP3 tallentaa viestisi ensimmäiseen laitteeseen, joka käyttää niitä. Yleisesti, IMAP on kätevämpi, kun kyse on sähköpostien synkronoinnista laitteiden välillä.

Kun olet tyytyväinen kokoonpanoon, napsauta Tehty. Ohjattu asennus vie hetken salasanasi tarkistamiseen, sitten sinut johdetaan uuden Thunderbird-sähköpostiohjelman käyttöliittymään..

Thunderbirdissa voi kokeilla monia muita määritysvaihtoehtoja, kuten suojausasetusten määrittäminen ja HTML-sähköpostien poistaminen käytöstä. Itse asiassa monet näistä ovat tärkeitä yleisen turvallisuutesi ja yksityisyytesi kannalta. Niiden tärkeydestä huolimatta meillä on paljon muita asioita, joita käsitellä tässä viestissä, joten pelastamme heidät vielä yhden päivän.

Enigmailin asettaminen

Helpoin tapa asentaa Enigmail on tehdä se juuri lataamaltamme Thunderbird-asiakasohjelmasta. Thunderbird-postilaatikkosi päänäytöltä näet valikossa pienen kuvakkeen, jossa on kolme vaakasuoraa viivaa. Se sijaitsee oikeassa yläkulmassa, hakukentän vieressä.

Tuo hiiren osoitin tämän kuvakkeen päälle. Näet valikon oikeassa sarakkeessa Lisäosia. Siirrä hiiri tämän yli, odota sitten kolmannen valikkosarakkeen aukeamista. Klikkaus Lisäosia kun se:

pgp-asennus-windows-9

Tämä vie sinut Lisäosia sivu. Jos vierität alas, enigmail pitäisi olla Esitetyt lisäosat jakso. Klikkaus sen päällä:

pgp-asennus-windows-10

Napsauttamalla Enigmail-kuvaketta pääset seuraavalle sivulle:

pgp-asennus-windows-11

Napsauta vihreää Lisää Thunderbirdiin painiketta. Se tuo esiin seuraavan ponnahdusikkunan. Klikkaus Asenna nyt:

pgp-asennus-windows-12

vuonna Lisäosia -näyttö, johon navigoit ennen, voit nyt napsauttaa vasemmalla olevan pystysuuntaisen valikon toista vaihtoehtoa, laajennukset:

pgp-asennus-windows-13

Sinun pitäisi nyt nähdä Enigmail-kuvake luettelossa laajennuksiesi joukossa.

Varmista, että Enigmail ja Gnu Privacy Guard on määritetty oikein, palaa valikkopalkkiin, vie hiiri Lisäosia toisessa sarakkeessa toiseen Lisäosia valikko tulee esiin. Näet nyt enigmail sen alapuolella. Klikkaus sen päällä:

pgp-asennus-windows-14

Tämä vie sinut seuraavaan näyttöön:

pgp-asennus-windows-15

Alla Perus asetukset, missä se sanoo Tiedostot ja hakemistot, haluat sen sanovan “GnuPG löytyi ...”. Jos siinä sanotaan “GnuPG: tä ei löytynyt”, Valitse sitten alla oleva valintaruutu, jossa lukee“OhitaJa kirjoita kohtaan, johon tallensit Gpg4win aiemmin opetusohjelmaan. Klikkaus Okei palata takaisin Thunderbirdin päänäyttöön.

Määritä Enigmail napsauttamalla Ohjattu asennus menemällä takaisin valikkoon ja vierittämällä sitten alas kohtaan, josta se sanoo enigmail toisessa sarakkeessa. Ohjattu asennus pitäisi olla ensimmäinen vaihtoehto, joka aukeaa, kun viet hiiren osoittimen päälle:

pgp-asennus-windows-16

Tätä opetusohjelmaa varten pidämme kiinni aiheesta vakiokokoonpano. Jos olet edistynyt käyttäjä, voit vapaasti valita yhden muista asetuksista. Klikkaus Seuraava:

pgp-asennus-windows-17

Sinut tuodaan uudelle sivulle avainparin asettamista varten. Avainparit ovat PGP: n tärkeä osa, joka koostuu sekä julkisesta avaimesta, jota kirjeenvaihtajat käyttävät viestien salaamiseen, että yksityisestä avaimesta, jonka avulla salaat ne.

Jos joku koskaan löytää yksityisen avaimesi, se antaa heidän käyttää PGP-salattuja viestejäsi. Siksi on tärkeää pitää yksityinen avaimesi aina turvassa muiden silmin. Hyvä ratkaisu on pitää se USB-asemassa, joka on lukittu turvallisesti.

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on kirjoittaa vahva salasana avainten suojaamiseksi:

pgp-asennus-windows-18

Kun olet kirjoittanut salasanasi, napsauta Seuraava. Avaimen luominen voi viedä muutaman minuutin, sitten sinut tuodaan tänne:

pgp-asennus-windows-19

Klikkaus kiinni, sitten Seuraava, joka vie sinut seuraavaan näyttöön:

pgp-asennus-windows-20

Klikkaus Luo peruuttamissertifikaatti. Tämän sertifikaatin avulla voit peruuttaa julkisen avaimesi, jos tarvitset sitä koskaan. On olemassa useita tilanteita, joissa saatat haluta peruuttaa varmenteen, esimerkiksi jos kadotat yksityisen avaimen tai jos luulet koskaan, että hyökkääjät ovat vaaranneet PGP-tiedot..

Asentaaksesi peruuttamissertifikaatin, sinun on annettava juuri luomasi salasana. Sitten sinut johdetaan seuraavalle sivulle, jolla voit valita, mihin haluat tallentaa varmenteen:

pgp-asennus-windows-21

Nyt voit napsauttaa Seuraava päällä Luo peruuttamissertifikaatti sivu. Sinut tuodaan ohjatun asennustoiminnon viimeiseen näyttöön, jossa sinun tarvitsee vain napsauttaa Suorittaa loppuun.

Viimeisenä askeleena Enigmailin asettamisessa haluamme varmistaa, että kaikki on määritetty oikein. Siirry takaisin valikkoon kolmella vaakapalkilla ja vieritä sitten kohtaan vaihtoehdot ja sitten Tilin asetukset. Napsauta vasemmalla puolella olevassa valikossa kuudes vaihtoehto, OpenPGP-suojaus:

PGP-asennus - windows-22

Tässä osiossa haluat varmistaa, että valintaruutu, jossa lukee “Ota käyttöön OpenPGP-tuki (Enigmail) tälle identiteetille”On valittu. Tämä varmistaa, että käytät PGP-salausta Enigmailin kautta.

Luodaan uusia avainpareja

Jos haluat käyttää PGP: tä usean sähköpostitilin kanssa, on suositeltavaa käyttää eri avainta jokaiselle. Jos olet tyytyväinen jo integroituasi tiliisi, ohita tämä vaihe vapaasti.

Äskettäin lataamiesi työkalujen avulla voit luoda uusia avainpareja jokaiselle tilillesi kahdella tavalla. Voit käyttää varmenteiden hallintaa, Kleopatra, tai Thunderbird-lisäosa, enigmail. Tässä opetusohjelmassa keskitymme avainten luomiseen Enigmailin avulla.

Jotta voit luoda toisen avainparin, sinun on ensin lisättävä uusi sähköpostitili. Voit tehdä tämän käynnistämällä Thunderbirdin ja napsauttamalla sitten oikeassa yläkulmassa olevaa valikkoa. Vie hiiri vaihtoehdot, napsauta sitten Tilin asetukset:

pgp-asennus-windows-24

Tämä vie sinut seuraavaan ikkunaan. Napsauta vasemmassa alakulmassa missä se sanoo Tilitoiminnot:

pgp-asennus-windows-25

Alivalikko aukeaa. valita Lisää sähköpostitili, joka tuo esiin seuraavan näytön:

pgp-asennus-windows-26

Kirjoita tietosi ja napsauta sitten Jatkaa. Thunderbirdin pitäisi asettaa tili automaattisesti. Jos käytät harvempaa sähköpostipalveluntarjoajaa, joudut ehkä syöttämään nämä asetukset manuaalisesti.

Kun olet lisännyt tilin, on aika perustaa uusi avainpari siihen. Napsauta Thunderbird-valikkoa, vie hiiren osoitin enigmail napsauta sitten Avaintenhallinta, joka avautuu uudessa valikossa:

pgp-asennus-windows-22

Tämä vie sinut seuraavaan ponnahdusikkunaan:

pgp-asennus-windows-23

Klikkaa Tuottaa ylävalikossa. Valitse Uusi avainpari vaihtoehto, joka tulee esiin alavalikossa. Tämä tuo esiin seuraavan näytön:

pgp-asennus-windows-27

Valitse yläreunassa tili, jolle haluat luoda avainparin. Anna sitten vahva salasana yksityisen avaimen suojaamiseksi. Voit halutessasi muuttaa avainten voimassaoloaikaa, mutta se on tarpeen vain tietyissä käyttötapauksissa. Klikkaa Luo avain, odota sitten hetki, kunnes ohjelma tuottaa avaimen.

Vanhan avainparin tuominen

Jos sinulla on jo olemassa oleva avainpari, jota haluat käyttää, siirry Thunderbird-valikkoon ja aseta sitten osoitin enigmail vaihtoehto, joka aukeaa.

Klikkaa Avaintenhallinta, joka avautuu uudessa valikossa:

pgp-asennus-windows-22

Tämä vie sinut seuraavaan ponnahdusikkunaan:

pgp-asennus-windows-23

Tuo avain napsauttamalla tiedosto, sitten Tuo avaimet tiedostosta. Voit myös napsauttaa Muokata, sitten Tuo avaimet URL-osoitteesta sen sijaan. Se riippuu vain siitä, mistä haluat avaimen tuoda. Enigmail tuo sitten avaimen sijaintipaikasta.

PGP-salattujen sähköpostien lähettäminen ja vastaanottaminen Windowsissa

Nyt kun ohjelmasi on asennettu ja avaimet on asetettu, on aika oppia lähettämään PGP-salattuja sähköposteja. On vain yksi ongelma, joka meidän on ensin ratkaistava. Kenelle lähetät heidät?

Vastaanottajien lisääminen

PGP-salaus on erinomainen työkalu sähköpostien salaamiseen, mutta se on hyödytöntä, jos sinulla ei ole ketään puhuaksesi. Jotta viesti voidaan suojata PGP-salauksella, tarvitset ensin vastaanottajan julkisen avaimen.

Jos he ovat jo PGP-käyttäjiä, se tekee asioista helppoa. Heidän avain voi olla näkyvissä verkkosivustollaan, voit pyytää heitä suoraan tai voit etsiä sitä avainpalvelimilta.

Jos henkilö, jonka kanssa sinun täytyy kommunikoida, ei käytä jo PGP: tä, joudut ehkä vakuuttamaan hänet asettamaan sen, jotta pystyt kommunikoimaan turvallisesti.

Yksi yleisimmistä tavoista jakaa PGP-avain on .asc-tiedoston lähettäminen. Jos aiottu vastaanottaja on jo lähettänyt sinulle avaimen .asc-tiedoston, tallenna se paikallisesti ja siirry sitten takaisin Avaintenhallinta valikko, josta puhuimme viimeisessä osiossa:

pgp-asennus-windows-23

Klikkaa tiedosto, sitten Tuo avaimet tiedostosta. Siirry tietokoneellasi mihin olet tallentanut vastaanottajan .asc-tiedoston ja valitse se lisätäksesi sen Enigmailiin.

Toinen vaihtoehto on lisätä avaimen URL-osoite. Jos törmäät aiotun vastaanottajan URL-osoitteeseen seuraavassa muodossa, sen lisääminen Enigmailiin on helppoa:

pgp-asennus-windows-28

Sinun tarvitsee vain kopioida URL ja siirtyä sitten Avaintenhallinta valikko Enigmailissa. Klikkaus Muokata, jonka jälkeen Tuo avaimet URL-osoitteesta:

pgp-asennus-windows-29

Sinut tuodaan uudelle näytölle, johon voit liittää URL-osoitteen. Klikkaus kunnossa, sitten  kunnossa jälleen kerran vahvistusnäytöllä. Sinut tapataan näytöllä, joka sanoo Menestys! Avaimet tuotu jos avain on tuotu oikein.

Toinen vaihtoehto vastaanottajan julkisen avaimen löytämiseksi on etsiä ne yhdeltä avainpalvelimelta. Alkaen Enigmail-avainten hallinta valikko, vie hiiri avainpalvelimelta, napsauta sitten Etsi avaimia:

pgp-asennus-windows-30

Kirjoita aiotun vastaanottajan nimi tai sähköpostiosoite ja valitse sitten palvelin, jonka kautta haluat suorittaa haun. Klikkaus kunnossa aloittaa haku:

pgp-asennus-windows-31

Hakusi tulokset ilmestyvät uudelle näytölle. Jos löydät oikean vastaanottajan, napsauta hänen nimeä ja valitse sitten kunnossa. Vastaanottajan avain tuodaan, ja sinut kohtataan näytöllä, jossa sanotaan Menestys! Avaimet tuotu.

Julkisen avaimen jakaminen

On yhtä tärkeää, että mahdolliset yhteyshenkilöt pystyvät löytämään PGP-avaimesi, kuin sinun on löydettävä omat. Jos puhut jo jonkun kanssa epävarman kanavan kautta, mutta haluat siirtyä PGP: hen, voit lähettää heille .ASC tiedosto julkista avainta varten. Tämän avulla voit jatkaa kirjeenvaihtoa turvallisella tavalla.

Yksi yksinkertaisimmista tavoista .asc-tiedoston lähettämiseksi on Thunderbirdin kautta. Aloita kirjoittamalla sähköpostia. Lisää vastaanottajan osoite ja kaikki asiaankuuluvat viestit. Kun olet valmis, mene enigmail napsauta sitten Liitä julkinen avain:

pgp-asennus-windows-32

Tämä lisää julkisen avaimesi liitteenä. Huomaa, että tämä ei salata viestiä, vaan antaa vain vastaanottajalle julkisen avaimen, jotta hän voi lähettää sinulle salattuja viestejä tulevaisuudessa.

Voit myös jakaa julkisen avaimen lisäämällä sen avainpalvelimeen. Suoritaksesi tämän, mene takaisin Enigmailille Avaintenhallinta valikko. Napsauta avainta, jonka haluat sijoittaa palvelimelle, ja vie sitten hiiren osoitin avainpalvelimelta valikko. Klikkaa Lataa julkiset avaimet:

pgp-asennus-windows-33

Julkisen avaimen lataaminen vie vain hetken. Kun se on valmis, ihmiset voivat etsiä sitä julkisella palvelimella.

Sähköpostiisi salaaminen

Nyt kun olet lisännyt joidenkin yhteystietojen avaimet ja heillä on myös avaimesi, on aika salata sähköposti. Aloita sähköposti kuten normaalisti, siirtymällä osoitteeseen Kirjoittaa -välilehti Thunderbirdin pääliittymän vasemmassa yläkulmassa.

Kirjoita yhden yhteystiedon sähköpostiosoite, jonka julkiset avaimet olet jo lisännyt, ja kirjoita sitten viesti. Jos haluat, voit sisällyttää aiherivin, mutta varmista, että se ei sisällä mitään liian tarkkaa tai arkaluonteista. Tämä on kriittistä, koska aiheita ja metatietoja ei ole salattu PGP-viesteissä:

pgp-asennus-windows-34

Jos vastaanottajan sähköpostiosoite näkyy punaisena, kuten yllä olevassa kuvassa, se tarkoittaa, että julkista avainta ei ole vielä liitetty sähköpostiosoitteeseen Thunderbirdissä.

Thunderbird tekee tämän yleensä automaattisesti, kunhan se löytää oikean julkisen avaimen. Kun lähetät yhteyshenkilölle seuraavat PGP-sähköpostit, heidän sähköpostiosoitteensa pitäisi näkyä sen sijaan mustana.

Huomaa lähettäjäosoitteen yläpuolella olevassa valikossa oleva lukituskuvake. Se on joko musta lukko, jossa on punainen X, tai kultainen lukko, jossa on vihreä rasti. Salata viestisi napsauttamalla tätä kuvaketta varmistaaksesi, että siinä näkyy kultainen lukko ruudulla.

Kun olet tehnyt tämän, napsauta vain Lähettää ja salattu viestisi toimitetaan vastaanottajan postilaatikkoon. He pääsevät siihen vain antamalla yksityisen avaimen. Jos hyökkääjä sieppaa viestin, kaikki he näkevät vain salaustekstin.

Jos vastaanottajalla ei vielä ole julkista avainta, saatat haluta liittää sen käyttämällä menetelmää, josta on aiemmin keskusteltu kohdassa Julkisen avaimen jakaminen. Tämän avulla vastaanottajan on helpompi vastata salatussa muodossa.

PGP-salatun sähköpostin salauksen purkus

Kun saat PGP-salatun sähköpostin, kaksoisnapsauta sitä. Sitten tulee uusi ikkuna, jossa sinua pyydetään antamaan salasanasi. Kirjoita se ja napsauta sitten kunnossa:

pgp-asennus-windows-35

Niin kauan kuin syötit salasanasi oikein, viestin tulisi avautua selkeänä tekstinä, jotta voit lukea sen:

pgp-asennus-windows-36

Nyt kun tiedät kuinka salata viestit, sinun on kaikki tiedot, joita tarvitset lähettää ja vastaanottaa viestejä turvallisella tavalla. Toki PGP on vähän vaikeampi tottua kuin normaali sähköposti, mutta se on huomattavasti turvallisempi.

PGP-salauksen käyttöaika riippuu uhkamallista. Suurin osa ihmisistä lähettää sähköpostia sen kanssa vain, kun heidän on keskusteltava arkaluontoisista tai arvokkaista tiedoista. He yleensä pitävät tavallista sähköpostia muissa tilanteissa sen yksinkertaisuuden ja yleismaailmallisuuden vuoksi.

Jos kohtaat suurempia riskejä tai haluat vain erehtyä vainoharhaisuuden vuoksi, voit lähettää kaikki viestit PGP: n välityksellä ylimääräisistä ponnisteluista huolimatta. Yksi PGP: n suurimmista eduista on, että se antaa sinulle vapauden parantaa tietoturvaasi tarvittaessa, ja tarjoaa valikoiman kokoonpanovaihtoehtoja, jotka sopivat kunkin käyttäjän yksilöllisiin tarpeisiin.

Miksi sinun pitäisi käyttää Gpg4winiä, Thunderbird & Enigmail yhdessä?

Voit lähettää suojattuja sähköposteja useilla eri tavoilla, mukaan lukien sekä maksetut että ilmaiset vaihtoehdot. Yhdistelmä Gpg4win, Thunderbird ja Enigmail erottuu muutamasta eri syystä.

Yksi tärkeimmistä on, että kaikki nämä komponentit ovat avoin lähdekoodi, ja heidän takanaan on vahva yhteisö. Tämä yhteisö on uskomattoman omistettu tarjoamaan käyttäjille turvallisia viestintävaihtoehtoja.

Toinen avaintekijä on, että kaikki nämä lataukset ovat ilmaisia, mikä tarkoittaa, että jopa ne, joilla ei ole paljon rahaa, voivat toteuttaa tarvitsemansa turvaominaisuudet. Tämä on erityisen tärkeä aktivisteille ja ilmiantajille ympäri maailmaa.

Harkittaessa suojattuja viestintävaihtoehtoja useimmilla suurilla teknologiayrityksillä on ohjelmistopaketeissaan joitain kunnollisia suojausominaisuuksia sekä vaihtoehtoja turvalliselle viestinnälle.

Monissa tilanteissa näitä tarjouksia voidaan käyttää hyvällä tavalla ilman kielteisiä tuloksia. Tästä huolimatta yritykset pitävät Googlen ja Microsoftin tietosuoja on melko huonoa.

Monet ihmiset pitävät mieluummin poissa näistä teknologia jättiläisistä ja heidän omistamistaan ​​ohjelmistoista, sen sijaan, että päättäisivät käyttää avoimen lähdekoodin vaihtoehtoja, joiden kuka tahansa voi tarkistaa koodin. Siksi Gpg4winin, Thunderbirdin ja Enigmailin yhdistelmä on uskomattoman suosittu yksityisyysyhteisössä..

Yksi harvoista pienistä ongelmista tässä asennuksessa on, että se on vähän vaikeampi määritellä kuin jotkut sen vaihtoehdoista, mutta se ei ole mitään, mitä tavallinen Internet-käyttäjä ei pystyisi käsittelemään.

Tarkastellaan mitä tämä ohjelmistoyhdistelmä tarjoaa turvallisuus ja räätälöinti, ylimääräinen sotkeutuminen ei ole liikaa kompromissia. Yhdessä Gpg4win, Thunderbird ja Enigmail ovat erinomainen paketti viestintääsi turvassa.

Katso myös: Julkisen avaimen salaus

Windows 10 -logo kirjoittanut Microsoft lisensoitu CC0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + = 15