Kuinka käyttää PGP-salausta Gmailissa

gmail-logo


Haluatko tehdä Gmail-viesteistä enemmän turvallinen ja yksityinen? Sitten olet oikeassa paikassa. Tämä opas kertoo kaiken, mitä sinun on tiedettävä PGP-salauksen käyttämisestä Gmailissa estää hyökkääjiä hakemasta viestejäsi. Mistä syystä sinun pitäisi käyttää sitä, käytettävissä oleviin eri vaihtoehtoihin ja kokoonpanovaiheisiin saakka, tämä opetusohjelma muuttaa sinut PGP-pro: ksi muutamassa minuutissa.

Miksi kukaan haluaisi käyttää PGP-salausta Gmailissa?

Aluksi, normaali sähköposti ei ole suojattu millä tahansa metrillä. Kun viesti poistuu tililtäsi, on useita kohtia, joissa se voidaan siepata, lukea ja jopa muuttaa.

Toki säännöllinen sähköposti on hyvä vaihtoehto monille arkipäivän tehtäville. Se on hienoa lähettämällä tilauksia harjoittelijoille siitä, mitä haluat lounaaksi, keskustellaksesi siitä, mikä sininen sävy näyttäisi parhaiten uusista markkinointimateriaaleista, tai suunnitellessasi isoäitisi syntymäpäiväjuhlia.

Kaikille arkaluontoisemmille tai arvokkaammille, sanotaan esimerkiksi lähettää erittäin salaisia ​​yritysasiakirjoja tai suunnitella poliittinen mielenosoitus totalitaarista hallitusta vastaan, sitten normaali sähköposti ei sovellu. Se ei ole myöskään loistava idea jokaiselle, joka on huolissaan online-seuraamuksista tai verkkorikollisuuksista.

PGP-salaus tarjoaa sinulle tavan jatkaa sähköpostin käyttöä joutumatta huolehtimaan näistä huolenaiheista. Normaalilla sähköpostitilillä ja muutamalla mukautuksella voit käyttää Gmailia helposti suojattujen viestien lähettämiseen. Viestit voidaan avata ja katsella vain käyttämällä vastaanottajan yksityistä avainta.

Jos haluat astua taaksepäin ja oppia vähän lisää PGP: stä, mikä se on, miten se toimii ja kuinka se pitää sinut turvassa, PGP-salauksen oppaamme antaa sinulle kaikki tarvitsemasi tiedot.

Muutoin ainoat tekniset yksityiskohdat, jotka sinun on todella tiedettävä, ovat, että PGP pitää viestintääsi turvassa sallimalla salata viestit vastaanottajan julkisella avaimella, johon pääsee vain heidän yksityisellä avaimellaan - jotain, johon vain heidän pitäisi päästä käsiksi..

Sitä voidaan käyttää myös molemmissa vahvistamaan, että lähettäjän väittänyt viestin on lähettänyt, estää hyökkääjiä lähettämästä vilpillisesti viestejä. PGP voi todista, että viestiä ei ole muutettu myös kolmannen osapuolen matkan varrella, osoittaen, säilyttääkö viesti alkuperäisen koskemattomuutensa vai ei. Molemmat tehtävät suoritetaan digitaalisilla allekirjoituksilla.

Katso myös: Mikä on PGP-salaus ja miten se toimii?

Käytät PGP-salausta Gmailin kanssa hyvä ratkaisu uhkatasollesi?

PGP: n käyttö on ehdottomasti päivitys tietoturvallesi, sen käyttäminen Gmailin rinnalla ei ehkä ole paras idea yksityisyyden kannalta. Google skannaa kaikki normaalit sähköpostisi markkinointitarkoituksiin ja vaikka PGP: n käyttö estää tämän, Google saa silti pääsyn metatietoihisi. Tämä sisältää sähköpostin lähettämisajan ja sen henkilön sähköpostiosoitteen, jonka kanssa olet yhteydessä.

Jos sinulla on vakavia tietosuojaongelmia, voi olla parasta vaihtaa sähköpostin tarjoajaan, joka ei pääse näihin tietoihin. Vaihtoehtoja on useita, salatut sähköpostipalveluntarjoajat, kuten ProtonMail ja Tutanota, ovat suosittuja valintoja yksityisyyden ja turvallisuuden puolustajien keskuudessa..

PGP-salauksen käyttäminen Gmailin rinnalla on todennäköisesti riittävä ratkaisu niille, joilla on kohtalaisia ​​yksityisyyden huolenaiheita. Yksi sen eduista on, että se voi olla paljon helpompi toteuttaa ja käyttää kuin turvallisemmat vaihtoehdot. Sinun ei tarvitse perustaa uutta sähköpostitiliä, eikä oppimiskäyrä ole yhtä jyrkkä kuin GPG: n kaltaisella.

Webmail-salaus vs. itsenäiset sähköpostiohjelmat

PGP-salauksen määrittäminen Gmailissa tehdään yleensä selaimen laajennuksilla tai lisäosilla, mikä tekee siitä yhden kätevimmistä tavoista integroida PGP sähköpostikäyttöösi.

Tästä huolimatta on epäkohtia. Yksi tärkeimmistä ongelmista on, että nämä vaihtoehdot ovat selainpohjaisia, mikä tarkoittaa, että ne ovat alttiita käyttämäsi selaimen tietoturvahäiriöille. Uhkamallista riippuen voi olla parasta käyttää erillistä sähköpostiohjelmaa, kuten GPG.

PGP-salauksen määrittäminen

Valitettavasti Gmailia ei ole määritetty salaamaan viestejäsi PGP: llä heti laatikosta, joten joudut tekemään joitain säädöksiä ja asentamaan laajennuksen. Kaksi suosittua vaihtoehtoa ovat Mailvelope ja FlowCrypt.

Mailvelope

Yksi yleisimmin käytetyistä ratkaisuista on Mailvelope-laajennus, jota voidaan käyttää sekä Chromessa että Firefoxissa. Sen avulla voit sekä salata viestit Web-sähköpostisi kautta että vastaanottaa salattuja sähköposteja muun tyyppisistä ohjelmistoista. Mailvelope-sovellusta voidaan käyttää useiden verkkopostipalveluiden tarjoajien kanssa, kuten Gmail, Outlook ja Yahoo.

Se on yksi suosituimmista vaihtoehdoista, mutta se ei välttämättä ole helpointa käyttää. Monet käyttäjät ilmoittavat, että asennus voi olla vähän teknistä ja että se ei ole intuitiivisin ohjelma.

FlowCrypt

Aikaisemmin nimellä CryptUp, FlowCrypt on uudempi pelaaja, jonka käyttöönotto on lisääntynyt viime vuosina. Se on saatavana sekä Chromelle että Firefoxille Android-sovelluksen kanssa, joka on edelleen beta-vaiheessa. Se on avoimen lähdekoodin, nopea asentaa ja sitä pidetään suhteellisen helppokäyttöisenä.

FlowCrypt antaa uusille käyttäjille mahdollisuuden tuoda nykyinen avain ohjelmaan tai se luo avainparin uusille PGP-käyttäjille. Sen avulla käyttäjät voivat myös allekirjoittaa viestinsä digitaalisesti, mikä osoittaa vastaanottajalle, että sähköposti on todistusvoimainen eikä sitä ole käsitelty.

Kuinka asentaa Mailvelope & lähetä PGP-salattu viesti Gmailissa

Ensimmäinen vaihe PGP-salattujen sähköpostiviestien lähettämiseen Mailvelopen avulla on siirtyä kotisivulleen ja vierittää alas ladataksesi joko Chrome-laajennus tai Firefox-lisäosa sen mukaan, mitä selainta haluat käyttää:

mailvelope-asennus-1

Koska puhumme täällä yksityisyydestä, on todennäköisesti parasta mennä Firefoxin kanssa, mutta se ei ole niin tärkeää. Tämä opas keskittyy Firefoxiin, mutta vaiheet sen käyttöönottamiseksi Chromessa eivät ole liian erilaisia.

Napsauta valintasi ja anna sen ladata. Hyväksy sovelluksen käyttöoikeudet napsauttamalla lisätä painike:

mailvelope-asennus-2

Se avaa uuden välilehden selaimessa, jossa sinua kehotetaan napsauttamaan oikeassa yläkulmassa olevaa painiketta aloittamaan lisäosan määrittäminen:

mailvelope-asennus-3

Napsauttamalla kulmassa olevaa lukituskuvaketta se tuo esiin valikon aloittamaan määritykset:

mailvelope-asennus-4

Tämä vie sinut seuraavalle asetussivulle, jossa Mailvelopella on kaksi vaihtoehtoa, Luo avain tai Tuo avain:

mailvelope-asennus-5

Koska useimmat tätä opasta lukevat käyttäjät ovat todennäköisesti uusia PGP: llä eikä heillä ole olemassa olevaa avainparia, keskitymme avaimen luomiseen. Voit tehdä tämän napsauttamalla sinistä painiketta Luo avain. Jos sinulla on jo PGP-avain, napsauta Tuo avain -painikkeen sijaan ja seuraa ohjeita.

Kun olet painanut Luo avain -painiketta, tulet seuraavalle sivulle:

Mailvelope-asennus-6
Täällä kirjoitat Gmail-osoitteesi viereen täydellisen nimen Mailvelope-avainrekisteriin. Sinun on myös annettava salasana. Koska Mailvelope-ohjelmiston perustaminen johtuu vain tietosuojan ja tietoturvan parantamisesta, on tärkeää, että meillä on myös turvallinen salasana. Muuten salasanasi voidaan helposti murtaa ja kuka tahansa voi käyttää salattua postiasi.

Salasanaohjeet ovat muuttuneet paljon viime vuosina. Ei ole yhtä tärkeää olla symboleita, isoja kirjaimia ja numeroita, ja sen sijaan on parasta keskittyä pitkällä salasanalla. Sekä turvallisuuden että helpon muistamisen kannalta, yli 25 merkkiä pitkä, toisiinsa liittymättömien sanojen jono on ihanteellinen (esim. Cranenaturaltowelpurplelobster).

Katso myös: Salasanan luontityökalu

Tärkeintä on, että salasanan on oltava ainutlaatuinen, eikä salasanan, jota käytät kaikissa muissa tilissäsi. Tehokkain tapa hallita erilaisia ​​salasanoja kullakin tilillä on salasananhallinnalla, kuten avoimen lähdekoodin KeePass tai omistama LastPass..

Nyt kun olet kirjoittanut tietosi suojatun salasanasi rinnalle, Mailvelope-laajennus luo sinulle avainparin. Sinut palautetaan samalle sivulle vihreällä palkilla, jossa lukee “Menestys! Uusi avain luotu ja tuotu avaimenperään”Näkyy sinisen yläpuolella Luo avain nappi.

Yhteystietojen lisääminen

Nyt sinulla on avaimet, mikä on hyvä alku, mutta PGP on turha, jos sinulla ei ole ketään puhua. Napsauta samalla sivulla vasemmalla olevan pystysuuntaisen valikkopalkin toista vaihtoehtoa alaspäin, joka sanoo Tuo avaimet. Lisää tähän vastaanottajat:

Mailvelope-asennus-7

Jos sinulla ei vielä ole aiottua vastaanottajan julkista avainta, voit etsiä sen Mailvelopen avainpalvelimelta. Jos sitä ei ole saatavilla siellä, joudut turvautumaan muihin keinoihin. Näitä ovat muiden avainrekistereiden etsiminen, tarkistaminen, luetellaanko vastaanottaja julkisen avaimen henkilökohtaisella verkkosivustollaan, tai kysytään heiltä suoraan.

Kun sinulla on niiden avain, voit tuoda ne tiedostosta tai tekstinä jommallakummalla sivulla luetelluista vaihtoehdoista. Klikkaus Tuonti kun olet lähettänyt vastaanottajan julkisen avaimen.

Ensimmäisen PGP-salatun sähköpostin lähettäminen

Koska olemme jo luoneet avainparimme ja meillä on nyt joku puhua, on aika siirtyä Gmailiin. Valitse punainen Säveltää -painike, jota yleensä käytät uuden sähköpostin aloittamisessa:mailvelope-asennus-8

Kuten huomaat, viestirajapinnassa on nyt uusi postikirjekuvake lyijykynällä ja paperilla rungon tekstin oikeassa yläkulmassa. Jos haluat lähettää viestin PGP-salauksella, paina tätä painiketta, joka vie ponnahdusikkunaan, johon voit kirjoittaa salaaman tekstin:

mailvelope-asennus-8

Kun olet kirjoittanut viestin, sinun on lisättävä vastaanottajasi. Jos et ole vielä lisännyt niitä, noudata alla lueteltuja vaiheita Yhteystietojen lisääminen.

Kun olet lisännyt vastaanottajan ja kirjoittanut viestin, voit napsauttaa sinistä Salaa -painike oikeassa alakulmassa. Tämä palauttaa sinut takaisin kohtaan “Uusi viesti”-Sivulla. Nyt näet kirjaimien sekoituksen, joka on postilaatikon sivulle kirjoittamasi viestin salattu salattu teksti:

Kuinka käyttää PGP-salausta Gmailissa

Sinun tarvitsee vain osua Lähettää, ja ensimmäinen PGP-salattu viesti on matkalla vastaanottajallesi. Ainoa tapa siihen päästä ja lukea on vastaanottajan yksityinen avain, mikä tekee koko prosessista paljon turvallisemman kuin normaali sähköpostitse lähettäminen..

Kuinka asentaa FlowCrypt & lähetä PGP-salattu viesti Gmailissa

Jos päätät, että FlowCrypt on parempi vaihtoehto sinulle, on vielä helpompaa määrittää ja lähettää sähköpostia. Jälleen kerran tämä opetusohjelma keskittyy Firefoxiin, mutta Chromen vaiheet eivät ole paljon erilaisia. Ensin sinun on siirryttävä FlowCrypt-sivustoon ja napsautettava iso vihreä Saada Firefox-laajennus -painike sivun keskellä:

flowcrypt-asennus-1

Kun napsautat painiketta, Firefox saattaa yrittää estää sen. Napsauta sitten Sallia -painike vasemmassa yläkulmassa:

flowcrypt-asennus-2

Lataus kestää muutaman sekunnin ja napsauta sitten Lisätä -painike, joka tulee samaan paikkaan:

flowcrypt-asennus-3

Sinut tuodaan seuraavaan ruutuun, joka neuvoo napsauttamaan uutta FlowCrypt-kuvaketta oikeassa yläkulmassa:

flowcrypt-asennus-4

Valitse kuvake, joka näyttää vihreältä vuorelta, joka on tehty kolmesta raidasta, ja tulet tälle asetussivulle:

flowcrypt-asennus-5

Klikkaa Jatka Gmailissa -painike, joka lähettää ponnahdusikkunaan, jossa voit kirjoittaa käyttämäsi Gmail-tilin:

flowcrypt-asennus-6

Kun olet valinnut tai kirjoittanut tilisi, FlowCrypt vie sinut seuraavalle sivulle:

flowcrypt-asennus-7

Tämä sivu kattaa elementit, joihin FlowCryptillä on pääsy. Jos et ole varma heistä, voi olla parasta napsauttaa tietosuojakäytännöt tai Opi riskeistä linkkejä. Jos et pidä ajatuksesta, että FlowCryptillä olisi tällainen käyttöoikeus, saatat olla kiinnostuneempi perustamaan PGP itsenäiseen asiakasohjelmaan, jota käsittelemme myöhemmässä opetusohjelmassa.

Napsauta -painiketta, jos sinulla on käyttöoikeuksien mukaisia Sallia, joka vie sinut ponnahdusikkunasta tähän välilehteen:

flowcrypt-asennus-8

Jälleen kerran, tämä opetusohjelma olettaa, että olet uusi PGP, joten se keskittyy avainparin luomiseen. Klikkaa UUSI Kryptointiavain avainten luomiseen. Jos olet jo PGP-käyttäjä ja haluat käyttää jo olemassa olevaa avainta, napsauta Käytä omaa avainta ja noudata sitten ohjeita.

Kun napsautat UUSI Kryptointiavain, sinut tuodaan tänne:

flowcyrpt-asennus-9

Kirjoita uusi tunnuslause, mutta varmista, että se on vahva, muuten kaiken tämän pyrkiminen PGP: n asettamiseen voi olla turhaa. Katso ohjeet vahvan salasanan luomisesta Kuinka asentaa Mailvelope & lähetä PGP-salattu viesti Gmailissa osio yllä.

Kun olet kirjoittanut vahvan salasanasi, paina Luo ja tallenna painiketta. Odota hetki, kunnes se latautuu, niin sinut tuodaan seuraavalle sivulle:

flowcrypt-asennus-10

Kuten voit todennäköisesti arvata, sinun tarvitsee vain napsauttaa KOMPOSOI SIVUSTETTU SÄHKÖPOSTI lähettääksesi ensimmäisen PGP-salatun viestin. Sinut siirretään seuraavaan ponnahdusikkunaan:

flowcrypt-asennus-11

Ensimmäisen PGP-salatun sähköpostin lähettäminen

Yksi FlowCryptin hienoista ominaisuuksista on, että voit lähettää salattuja sähköposteja kenen tahansa sähköpostiosoitteeseen, vaikka he eivät olisikaan FlowCrypt-käyttäjiä eivätkä koskaan ole kuulleet PGP: stä. Jos kirjoitat haluamasi vastaanottajan osoitteen lisää vastaanottaja -kentässä FlowCrypt etsii heidän julkisen avaimensa sinulle. Jos heillä ei vielä ole PGP-avainparia, FlowCrypt pyytää sinua suojaamaan viesti kertaluonteisella salasanalla. Sinun on ilmoitettava tämä salasana heille suojatun kanavan kautta tai henkilökohtaisesti.

Kun olet lisännyt vastaanottajan, kirjoita viesti:

flowcrypt-asennus-12

Kun olet kirjoittanut, napsauta Salaa ja lähetä. Jos et halua sisällyttää aiheriviä, se kysyy, haluatko lähettää viestin ilman sitä.

Aiherivin lisääminen ei ole välttämätöntä, ja se voi olla jopa vaarallinen, koska aiherivit (yhdessä metatietojen kanssa) eivät salaudu PGP-sähköposteihin. Jos lisäät aiherivin, varmista, että se on epämääräinen ja että se ei anna liikaa siitä, mistä kommunikoit.

Kun olet tehnyt tämän, ensimmäinen PGP-salattu sähköposti lähetetään Gmailin kautta. Jos haluat lähettää salattuja viestejä tulevaisuudessa, sinun tarvitsee vain napsauttaa Turvallinen Säveltää -painike, joka näkyy normaalin yläpuolella Säveltää -painike Gmailissa. Seuraa sitten vain yllä mainittuja vaiheita lähettääksesi viestisi turvallisesti.

Kuten huomaat, viestinnän suojaaminen ei ole niin vaikeaa. Vaikka FlowCrypt ei ehkä ole ihanteellisin vaihtoehto yksityisyyden ja turvallisuuden kannalta, sen suurin etu on, että sen käyttö on paljon helpompaa kuin useimpien muiden valintojen. Tämä tekee siitä erinomaisen järjestelmän niille, jotka ovat yhä enemmän huolissaan yksityisyydestään digitaaliaikana.

Related: Salausresurssit

Uusi Gmail-logo kirjoittanut Juancameneses11 lisensoitu CC0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4