Henkilöllisyyspetokset Upworkissa ja muissa freelance-sivustoissa uhkaavat keikkatalouden eheyttä

Henkilöllisyyspetokset uhkaavat keikkatalouden eheyttä


Keikatalouksien talous kukoistaa, mutta mitä tapahtuu niille työntekijöille, jotka ovat lukittuina etätyötasoista tai arvokkaimmista online-työmarkkinoista? Vastauksena on yhä enemmän henkilöllisyyspetokset ja tilien ostaminen. Yhden suuren etätyöalustan, Upworkin, vahvistettujen freelance-tilien keskimääräinen kysyntähinta voi ylittää 1 300 dollaria. Jotkut myyjät pyytävät jopa kymmeniä tuhansia dollareita tileiltään. Lisäksi Upwork-tilin ostoon ja myyntiin liittyvien viestien määrä yhdellä verkkosivustolla nousi yli 5 300 prosenttia vuoden 2019 kuuden kuukauden aikana verrattuna vuoden 2018 vastaavaan ajanjaksoon..

Gig-talouden työntekijät ovat edelleen ensisijaisia ​​kohteita kotona työskenteleville huijauksille, mutta etätyöntekijöiden kysyntä yhdistettynä suurimpiin puutteisiin identiteetin tarkistamismenetelmissä, joita löytyy useimmista kauko-ohjallisista freelance-alustoista, on luonut upeaan ja avoimesti toimivan markkinoiden tilinpetoksiin. Seurauksena freelancerit ovat pettäneet suuren määrän asiakkaita ja ostajia keikkatalousalustoja väärinkäyttämällä.

Mitä löysimme:

 • Pintaverkossa on myytävänä satoja Upwork-tilejä, mikä tarkoittaa, että ostajien ei tarvitse käyttää tummia web-kauppapaikkoja.
 • Upwork-tilin keskimääräinen kysyntähinta on yli 1 300 dollaria.
 • Upwork-henkilöllisyyspetoksien määrä näyttää kasvavan vuoden takaisesta.
 • Vahvistettujen freelancer-tilien kysyntä voi ylittää kymmeniä tuhansia dollareita.
 • Suurin osa tilin ostajista näyttää yrittävän ohittaa freelance-alustojen hyväksyntäprosessit ja alueelliset markkinoiden rajoitukset.
 • Suurin osa tilin ostajista näyttää olevan Kiinasta, Venäjältä, useista Afrikan maista, Intiasta ja Pakistanista.
 • Jotkut ostajat, etenkin Kiinassa ja Venäjällä, ohittavat alueelliset sisältörajoitukset käyttämällä VPN-verkkoja ja vuokraavat myyjien tietokoneille aikaa TeamViewerin ja muiden työpöydänjako-sovellusten kautta.

Freelance-alustat ja identiteettipetokset

Lisääntyvä keikkatalous kattaa valtavan määrän työtyyppejä. Uides- ja Lyft-sovellusten, kuten Wag, koirankävelysovelluksista! ja Rover, kuka tahansa, jolla on taito, kiinnostus tai arvokas resurssi, voi osallistua. Ja kuka tahansa, joka haluaa maksaa näistä palveluista, löytää usein keikkatyöntekijöitä vain muutamassa minuutissa.

Nämä alustat tarjoavat ostajille epäsuoran luottamustason. Kun asiakas tai työnantaja etsii keikkatalouden työntekijöitä näiden verkkosivustojen ja sovellusten kautta, he odottavat työskentelevänsä henkilön kanssa, jonka profiilia hän on tutkinut vuokrausprosessissa..

Henkilöllisyyspetokset näyttävät kuitenkin lisääntyvän gig-etäyhteisöjen etäyhteisöjen välillä. Freelancerit ostavat, vuokraavat ja käyttävät muiden ihmisten tilejä tai luovat vääriä profiileja huijaamaan ja huijaamaan alustaa käyttäviä asiakkaita.

Kuten voidaan olettaa, jotkut suurimmista näistä keikkatalouspaikoista kokevat myös eniten petoksia. Monet näitä sivustoja käyttävät asiakkaat ja ostajat väittävät, että freelancerit ovat pettäneet ostettuja, varastettuja tai vääriä tilejä käyttäviä freelancereita..

Kuten yksi Upwork-asiakas selitti Reddit-keskustelupalstalla / r / Upwork:

Joo [se] tapahtui minulle muutaman kerran. Yksi oli kääntäjä, joka ei todellakaan tiennyt kieltä, [toinen] oli markkinoija, joka lopulta uhkasi minua. "

Upwork tili myy redditLähde: Reddit / r / Upwork

Asiakas totesi, että Upwork onnistui sulkemaan tilin ennen kuin hän ilmoitti siitä, mutta muissa tapauksissa jotkut Upworkia käyttävät asiakkaat menettivät huomattavia summia henkilöllisyyspetoksien takia..

Toinen käyttäjä selitti:

”Yksi asiakkaani palkkasi useita freelancereita samanaikaisesti aikakriittiseen projektiin. Yksi heistä oli huijari, joka lykkäsi asiakasta enimmäispäivään, mutta ei tuottanut merkittäviä tuloksia. Tuo huijari kopioi myöhemmin profiilini. Kaivannut palautetta, hän oli huijannut muutamaa muuta asiakasta. Ilmoitin hänelle. Kesti muutaman kuukauden, mutta hänet lopulta käynnistettiin Upworkista, mutta ei ennen kuin hän oli huijannut kourallisen muita asiakkaita. "

upwork tili myy redditLähde: Reddit / r / Upwork

Tämänkaltaiset tarinat ilmestyvät säännöllisesti Upworkin yhteisöfoorumeilla sekä foorumeilla ja artikkeleilla, jotka kattavat muita etätyöpaikkoja, kuten TopTal.

Henkilöllisyyden todentamismenetelmät freelance-alustoilla

Monet keikkaalustat ja sovellukset vaativat jonkinlaista henkilökohtaista vuorovaikutusta, mikä tekee identiteettipetoksista erityisen vaikeaa vetää pois. Jotkut käyttävät myös teknologisesti edistyneitä tekniikoita, joiden tarkoituksena on poistaa henkilöllisyyspetoksien riski tai vähentää sitä merkittävästi.

Esimerkiksi Uber käyttää järjestelmää nimeltä Real-Time ID Check. Microsoftin kognitiivisten palveluiden tarjoama reaaliaikainen ID-tarkistus käyttää kasvotunnistustekniikkaa kuljettajan henkilöllisyyden todentamiseen ennen kuin kuljettaja voi kirjautua sovellukseen.

Baltimoressa työskentelevän Uber-kuljettajan Michael C.: n mukaan, jonka kanssa puhuimme yrityksen henkilöllisyysvahvistusmenetelmistä, reaaliaikainen ID-tarkistus aktivoituu satunnaisesti Uber-sovelluksen kautta. Henkilöllisyyttä ei kuitenkaan varmenneta, jos valo on liian heikko, kasvot eivät ole täysin näkyvissä tai kasvot eivät vastaa ennätysmääriä. Jos kuljettajan kasvot eivät vastaa Uberin tietueita, kuljettaja voidaan deaktivoida alustalta. Kuljettajat voivat aktivoitua uudelleen vain soittamalla Uberin kuljettajan tukipalveluun ja toimittamalla henkilökohtaisia ​​lisätietoja, jotka Uberilla on kirjaa jokaisesta kuljettajasta.

Useimmat etätyöskentelyympäristöt toteuttavat erilaisia ​​henkilöllisyyden todentamistaktiikoita vähentääkseen tilipetoksien määrää. Sivuston koon ja suosion ansiosta Upwork on täydellinen tapaustutkimus tähän. Alusta vaatii usein (mutta ei aina) freelancereita tarkistamaan henkilöllisyytensä lähettämällä valtion myöntämän henkilöllisyystodistuksen, virallisen maksutavan (kuten tärkeä luottokortti tai PayPal-tili), tiliotteen, puhelinnumeron tai viralliset asiakirjat, jotka tarkistaa nimen ja osoitteen.

Palvelu on myös äskettäin ottanut käyttöön henkilöllisyyden todentamismerkin (samanlainen kuin Twitterin ja Facebookin käyttämät), joka ansaitaan videopuheluilla Upwork-agenttien kanssa tarkistaakseen henkilökuvan oletetun käyttäjän kanssa.

upwork tili myy tunnusmerkkiLähde: Upwork

Se ei ole kuitenkaan täydellinen järjestelmä, ja huomattavasti vähemmän tiukka kuin Uberin nykyisin käyttämä järjestelmä.

Upwork-tukiasiamiehet ovat tunnustaneet yhteisöfoorumin viesteissä, että freelancereiden ei aina tarvita henkilöllisyystodistusta työtä varten alustalla:

upwork tili myy id varmennusLähde: Upworkupwork tilin myyntiLähde: Upwork

Tämä tarkoittaa, että jotkut freelancerit voivat luoda tilejä ja tehdä työsopimuksia asiakkaiden kanssa ennen tilin tarkistamista, jolloin jätetään mahdollisuus petoksiin.

Muissa etätyöympäristöissä, kuten Freelancer, Fiverr, PeoplePerHour, Guru ja TopTal, on myös henkilöllisyyden todentamismenetelmät:

 • Fiverr: Vaatii hallintotunnuksen ja selfien kertaluonteisen lähettämisen.
 • Freelancer: Vaatii viranomaisen henkilöllisyystodistuksen, valokuvan käyttäjästä, jolla on paperia avainkoodilla, ja kopioita kahdesta hyödyllisyyslaskelmasta tai tiliotteesta (tai yhdestä kustakin). Vahvistamisen on tapahduttava mobiililaitteella.
 • PeoplePerHour: Vaatii viranomaisen henkilöllisyystodistuksen, kopion apuohjelmasta tai tiliotteesta, kuvan tiliin liitetystä luottokortista ja kopion vahvistetusta PayPal-tilistä.
 • guru: Vaatii viranomaisen henkilöllisyystodistuksen, osoitteen osoitteen ja nykyisen kuvan. Guru voi pyytää henkilöllisyyden todentamista jatkuvasti.
 • TopTal: Perusteellinen henkilöllisyysvahvistusprosessi, joka sisältää valokuvallisen henkilöllisyyden, sosiaalisen verkoston tiedot, mahdollisen rikollisen taustan tarkistuksen, perhetietojen tarkistuksen ja paljon muuta.
 • contently: Ei ainutlaatuista henkilöllisyyden todentamisprosessia. Ei myöskään estä tilien jakamista (palvelusehdoissa käytetyn kielen perusteella).

Ne palvelut, jotka vaativat henkilöllisyyden todentamista, pyytävät sitä yleensä tilin luomisen aikana tai pian sen jälkeen. Joissain tapauksissa uudelleenvahvistus voi tapahtua, kun palvelu on päivittänyt tai muuttanut vahvistuskäytäntöään. Upworkin uusi käytäntö freelancereiden tarkistamiseksi videopuheluilla vaatii monien alustan freelancereiden tarkistamaan tilinsä tehokkaasti uutta tunnusmerkkiä varten. Joissain tapauksissa Upwork keskeytti freelancer-tilit, kunnes videokeskustelun vahvistus oli suoritettu loppuun.

Useimmissa etätyöskentelyympäristöissä on käytäntö, jonka mukaan henkilöllisyyden todentaminen vaaditaan vain kerran, vaikka harvat väittävät tämän avoimesti kirjallisiksi käytännöiksi. Fiverr on kuitenkin poikkeus, koska se toteaa henkilöllisyyden todennussivullaan, että se pyytää tilin vahvistusta vain kerran.

upwork tili myymällä fivverLähde: Fiverr

Kertaluonteinen henkilöllisyysvahvistuskäytäntö tekee lopulta huijareille paljon helpomman hyödyntää etätyöympäristöjä ja antaa kenelle tahansa mahdollisuuden luoda ja myydä täysin varmennettu tili.

Kuinka pettajat hyödyntävät avoimia freelance-alustoja

Tilien jakamisen, myymisen ja vuokraamisen markkinat ovat nyt kasvavat, etenkin Upwork-tileillä. (Jotkut tilit, jotka myyvät todistettavasti, löytyvät toisesta suuresta etätyöalustasta, Freelancerista, mutta huomattavasti pienemmässä määrin.)

Missä Upwork- ja Freelancer-tilejä ostetaan ja myydään?

Useimmissa tapauksissa laitonta tilimyyntiä tapahtuu yleensä pimeillä verkkomarkkinoilla. Esimerkiksi kuka tahansa, joka haluaa ostaa laittomia Uber-tilejä, voi tehdä niin noin 5 dollarilla. Uberin tapauksessa useimmat myydyt tilit ovat käyttäjätilejä, eivät kuljettajatilejä. Vaikka käyttäjät voisivat myydä omia tai varastettuja Uber-ohjaintilejä, Uberin reaaliaikainen ID-tarkistus vähentää kuljettajatilien arvoa.

upwork tili myy darkweb

Sitä vastoin Upwork- ja Freelancer-tilien myynti ja vuokraaminen näyttää tapahtuvan pääasiassa pintaverkossa tai Internetin ylimmässä osassa, jota suurin osa meistä käyttää. Ja yksi suosituimmista tällaisen toiminnan foorumeista näyttää olevan PlayerUp-niminen pelisivusto.

upwork tili myy pelaajanLähde: PlayerUp

Vuonna 2018 UpBuy.in -niminen verkkosivusto (jota mainostetaan myös nimellä UpBuy.me) yritti virallistaa Upwork-tilien myyntiä, mutta se näyttää olevan suljettu pian sen alkamisen jälkeen. Kyseinen sivusto mainosti myös PlayerUpin Upwork-tilit-osiossa ja tuo esiin PlayerUpissa olevien myyjien ja ostajien huomattavasti suuremmat markkinat..

upworking tili myy upbuyLähde: PlayerUp

Vaikka suuri osa PlayerUpin yhteisöstä on suunniteltu resurssiksi auttamaan videopelien ostamista, myyntiä ja kauppaa, tilit käyttävät palvelua sen sijaan välineenä freelance-tilin henkilöllisyyspetoksiin tai ostavat, myyvät ja myyvät sosiaalisen median tilejä palveluille kuten Instagram ja YouTube.

Tällä kirjoitushetkellä PlayerUp: lla on noin 300 nykyistä ja arkistoitua viestiä, jotka joko myyvät tai pyytävät ostamaan henkilöllisyysvahvistettuja Upwork- ja Freelancer-tilejä. (Emme löytäneet osto- tai myyntiviestejä muille tärkeille freelance-alustoille tällä sivustolla, mikä korostaa osittain keikkosivuston koon ja suosion vaikutusta tilimyyntiin.) 

Suurin osa näistä freelance-tilien myyntitehtävistä on Upworkille, johon keskityimme eniten.

Upwork-tilin myyjät pyrkivät mainostamaan muutamia tilien avainalueita potentiaalisten ostajien vakuuttamiseksi:

 • Varmennustila
 • Tilin ikä
 • Positiivisen palautteen tai arvostelujen määrä
 • Työn menestyspiste (mittari, jota Upwork käyttää arvioimaan freelancereita asiakastyytyväisyydestä)
 • Tilin sijainti
 • Kokonaistulot
 • Keskimääräiset ansiot kuukaudessa
 • Aktiivisten ja laskutettavien sopimusten lukumäärä
 • Valmiiden töiden lukumäärä
 • Tietokoneen etähallinta VPN: n ja Teamviewerin kautta tilin käyttämiseen ja käyttämiseen

Freelancer-tilejä myyvät etsivät samanlaisia ​​kriteerejä, mutta PlayerUp: lla myytävänä olevalle alustalle tarkoitettujen tilien lukumäärä on paljon pienempi, joten tietoja on paljon vähemmän.

Myyjät voivat myös käyttää PlayerUpia toimimaan turvallisena välittäjämaksujärjestelmänä, vaikka jotkut hakevat maksua Payoneerin, toisen välittäjämaksupalvelun tai yksinkertaisesti PayPalin kautta. Middleman-maksutavat ovat yleisiä pimeillä verkkomarkkinoilla, ja ne antavat molemmille osapuolille mahdollisuuden vaihtaa varoja, pysyen samalla täysin tuntemattomina toisilleen.

PlayerUpin ulkopuolella jotkut tilin ostajat ja freelance-alustan identiteettipetturit käyttävät suorempaa reittiä. Jotkut päättävät ottaa yhteyttä freelancereihin, joilla on todennettu ja aktiivinen tili suoraan sosiaalisen median, kuten Facebookin tai LinkedInin, kautta.

Aktiivisena Upwork-käyttäjänä tämä on tapahtunut minulle kahdesti viimeksi kuluneiden kuukausien aikana.

Upwork myyntiä

Yhdessä tapauksessa Upwork-käyttäjä Venäjältä, jolla on jo varmennettu tili, yritti ottaa minuun yhteyttä saadakseni minua jakamaan tilini hänen kanssaan, koska Upwork ja Upwork ovat valinneet markkinat, jotka on luotu vain yhdysvaltalaisille asiakkaille ja freelancereille. Miljoonalla Upwork-käyttäjillä on maailmanlaajuisesti ihmisiä, joista monet ovat ”ensisijaisissa” maissa, ja todennäköisesti myös lukuisiin muihin foorumin freelancereihin on otettu yhteyttä tällä tavoin..

Kuinka paljon etätyötä tekevien freelance-alustojen tilit ovat?

Etä freelancer-tilien etäisyyden ja myyjien kysymien välillä on hyvin suuri ero. PlayerUpin tilimyyjät voivat ilmoittaa haluamansa kysyntähinnan, ja he voivat merkitä viestit myydyiksi, kun onnistunut kauppa on tapahtunut. Ostajat voivat luoda viestejä, jotka haluavat ostaa tilejä mistä tahansa summasta, ja voivat merkitä viestinsä "Myytyyn", jos he tekevät ostoksen. Tämä tekee tilin kysyntätilistä luotettavan tilimyyntiin liittyvät tiedot.

Perustuen yli 280 PlayerUp-viestin tarkistukseen (kirjoittamishetkellä), Upwork-tilin keskimääräinen kysyntähinta on hieman yli 1 330 dollaria. Myytyjen tilien keskimääräinen hinta on kuitenkin noin 610 dollaria.

upwork tili myy keskimääräinen hinta

Tilin tarjoamat palvelutyypit, kuten ohjelmointi, kääntäminen tai kirjoittaminen, eivät vaikuttaneet olevan tarpeeksi merkityksellisiä sisällyttämään useimpiin tilimyyjiin tai niillä oli paljon vaikutusta siihen, kuinka monta potentiaalista ostajaa vastasi viestiin. Huijarit voivat ostaa vahvistettuja tilejä ja muuttaa sitten tilin rekisteröityjä taitoja ja liiketoimintamallia, vaikka tämä toiminta voi estää Upwork-tilin.

Monet Upwork-tilin myyjät eivät pystyneet tunnistamaan, missä tili on rekisteröity ja varmennettu. Havaitsimme kuitenkin enimmäkseen viestejä, jotka on todettu luotuiksi ja todennetuiksi Yhdysvalloissa sekä monilla Euroopan markkinoilla, myös Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Henkilöllisyyspetokset Upworkissa ja muissa freelance-sivustoissa uhkaavat keikkatalouden eheyttä var divElement = document.getElementById ('viz1563296445437'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('objekti') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.maxWidth = '1250px'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; vizElement.style.maxHeight = '887px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Liian vähän maakohtaisia ​​tietoja tarkoittaa, että emme voi tehdä johtopäätöksiä eri tilialueiden suosioista. Useimmat viestit saivat vähintään muutaman vastauksen, kun taas jotkut viestit eivät saaneet vastauksia ollenkaan. Havaitsimme myös, että useat samat käyttäjätilit saivat vastauksia useisiin viesteihin, mikä saattaa viitata joihinkin loppukäyttäjien ostoihin ja myynteihin.

Viestit voivat pysyä jopa kuukausia, vaikka useimmat vanhemmat viestit lukitaankin tietyn ajan kuluttua. Emme kuitenkaan huomanneet, että viestin ikä olisi vaikuttanut paljon vastaanotettujen vastausten määrään.

Suurin osa vastauksista viesteihin tapahtui muutaman päivän kuluessa sen lähettämisestä. Moniin viesteihin saatiin vain vähän vastauksia tai ei lainkaan annettu vastauksia suhteellisen alhaisesta kysyntähinnasta huolimatta, kun taas toiset (kuten yksi Makedoniaan perustuvaa tiliä mainostava viesti) saivat muutaman päivän sisällä suuren määrän vastauksia..

Upwork tili myy pelaajapelinLähde: PlayerUp

Koska PlayerUp-palvelu on suunniteltu ja tapa, jolla mustien markkinoiden tilimyynti pyrkii toimimaan, tiedonkeruu kysynnän ulkopuolelle oli yleisesti epäjohdonmukaista. Monet myyjät eivät esimerkiksi ilmoittaneet hintaa viesteissään, vaan pyysivät sen sijaan potentiaalisia ostajia tekemään tarjous yksityisviestin (yleensä Skype) kautta. Jotkut myyjät mainostivat myös myyvänsä useita kymmeniä tilejä erissä samalla hinnalla, mikä tarkoittaa, että mainostettujen tilien lukumäärään liittyvissä tiedoissa saattaa olla aliarvio..

Melko paljon toimintaa menee myös tilien vuokraukseen, alueeseen, johon emme kaivanneet liian pitkälle rajoitetun tiedon vuoksi. Monet viestit kuitenkin keskustelevat tilien vuokraamisesta useita satoja dollareita kuukaudessa alkuperäisen osallistumismaksun kanssa. On vaikea määrittää, kuinka myyjät kehittävät vuokramaksujärjestelmää pettämättä itseään.

Lisäksi tilien myyntiä on lähes mahdotonta tarkistaa, jolloin listahinta on tarkin numero tämän tyyppisillä markkinoilla. Kuka tahansa PlayerUp-ohjelmaa käyttävä voi merkitä viestin myydyksi, kun taas monia freelance-tilien myyntejä tapahtuu todennäköisesti lisäämättä viestiin merkintää "Myyty"..

Kuka ostaa freelance-alustan tilejä?

Ostajat ympäri maailmaa ostavat todennäköisesti freelance-alustatilejä, mutta PlayerUp-viestejä ja vastauksia koskeva tutkimus sekä muut tutkimukset näyttävät osoittavan, että suurin osa ostajista on vain muutamalta alueelta:

 • Kiina
 • Venäjä
 • Afrikka (eri maat)
 • Intia
 • Pakistan

Kiinalaiset ja venäläiset ostajat näyttävät olevan erityisen kiinnostuneita Upwork-tilien vuokraamisesta ja myyjien tietokoneiden käytöstä VPN: n ja Teamviewerin tai muun työpöydänjako-ohjelmiston kautta. Tämä viesti Upwork-yhteisöfoorumeilla, joka on peräisin suuria kuluttavia Upwork-asiakkaita, näyttää korostavan ongelmaa:

upwork tilin myyntiLähde: Upwork

Huomattakoon, että Upworkia ei ole kielletty Kiinassa tai Venäjällä. Upwork kuitenkin toteuttaa sijaintitodistusmenetelmiä, joita se ei avoimesti mainosta. Näyttää siltä, ​​että nämä menetelmät voidaan ohittaa VPN: ien ja työpöydän jakamisohjelmien avulla.

Monet kiinalaiset ja venäläiset ostajat saattavat myös käyttää tätä menetelmää huijatakseen Upwork-asiakkaita Time Tracker -sovelluksen avulla, joka ottaa kuvia freelancereiden työasemilta säännöllisin väliajoin. Asiakkaat voivat helpommin havaita petokset, jos Kiinassa tai Venäjällä ostajat käyttävät omia tietokoneitaan tuntiprojektien toteuttamiseen. Etäyhteyksien käyttäminen toiseen tietokoneeseen voi siten tehdä petosten havaitsemisen vaikeammaksi.

Tilien ostaminen näyttää myös olevan suosittua Keniassa ja muissa Afrikan maissa. Kenialaisen Standard Digital -lehden vuoden 2017 artikkelissa selvitettiin, kuinka monta nuorta kenialaista on kääntymässä verkon etätyöympäristöihin ansaitakseen elantonsa. Vaikka artikkelissa ei määritelty, mitä alustoja nuoret työntekijät Keniassa käyttävät, rajoitettu määrä tällaisia ​​sivustoja tarkoittaa todennäköisesti, että he kääntyvät ensisijaisesti Upwork- ja Freelancer-palveluihin..

Artikkelissa tuodaan esiin suuntaus, joka paljastaa monet nuoret kenialaiset ostamaan tilit sen sijaan, että yrittäisivät käydä läpi vahvistusprosessin. ”Online-kirjoitustilit voidaan hankkia joko ostamalla tai avaamalla. Useimmat ihmiset haluavat ostaa [tilejä], koska avaaminen on erittäin tiukka ja kilpailukykyinen ”, kirjoittaja kirjoitti.

Vaikka PlayerUp oli lähde, jonka löysimme ja tutkimme, Upwork: n ja muiden keikkatalouden verkkosivustojen tilipetoksia on todennäköisesti paljon laajempi. Meillä on syytä uskoa, että on olemassa enemmän peiteltyjä markkinoita, todennäköisesti pimeässä verkossa tai muilla yksityisillä sivustoilla, ja monet todennäköisesti isännöidään maissa, joissa tilien ostaminen on suosituinta.

Etäympäristön identiteettipetosten seuraukset

On epäselvää, kuinka suuri osa identiteettipetoksista on Upwork-kaltaisissa etätyöympäristöissä. Pyysimme Upworkia kommentoimaan, miten se käsittelee henkilöllisyyspetoksia, mutta emme saaneet vastausta julkaisupäivään mennessä. On kuitenkin erityisen helppoa löytää Upworkin asiakkaita ja ostajia, jotka valittavat vääriä profiileja ja tilien väärinkäyttöä ajatellen useita vuosia.

Lisäksi PlayerUpin käyttö välineenä Upwork-tilien ostossa ja myynnissä on kasvussa. PlayerUpin verkkosivusto julkaistiin vuonna 2015, kun taas ensimmäinen Upwork-aiheinen viesti ilmestyi vasta vuonna 2016. Vuonna 2017 oli vain pieni määrä viestejä..

Vuonna 2018 Upwork-tilien ostoon ja myyntiin liittyi keskimäärin 5,5 viestiä kuukaudessa.

Vuoden 2019 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana Upwork-tilin osto- ja myyntitekstejä oli keskimäärin 36 kuukaudessa (tammi-kesäkuussa yhteensä 217 viestiä). Sitä vastoin vuoden 2018 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana oli vain neljä virkaa, ja kasvu oli yli 5 300 prosenttia.

upwork tilin myynti

Upwork-tilin henkilöllisyyspetoksiin liittyvä kasvava PlayerUp-viestien lukumäärä näyttää osoittavan vakaita ja kasvavia markkinoita vakaasti paikoillaan, huolimatta Upwork: n tilin vahvistusmenetelmistä. Tämä asettaa Upwork-asiakkaat vaaraan ja luo Upwork-palvelun eheysongelmat. Se on myös varoitusmerkki muille avoimille freelance-markkinoille: Mitä suositumpi palvelu tulee, sitä enemmän sen on otettava huomioon henkilöllisyyspetos järjestelmässään..

Jotkut postitse annetut vastaukset viittaavat siihen, että ostajille liittyy myös luontaisia ​​riskejä, jotka itse voivat huijata yrittäessään salaa ostaa tai vuokrata tilejä..

Upwork tili myy huijauksiaLähde: PlayerUp

Myyjät asettavat myös itsensä vaaraan, varsinkin jos he aikovat vuokrata tilejä. Tilitiedot saavat ostajat voivat ehkä ottaa tilit kokonaan haltuunsa vaihtamalla salasanat ja muut rekisteröintitiedot ja lukitsemalla alkuperäisen tilinomistajan..

Kuinka Upwork ja kauko-keikkaalustat voivat suojata ostajia

Upwork-taistelulla henkilöllisyyspetoksilla ei näytä olevan selkeää loppua, ainakaan ilman merkittävää muutosta, miten palvelu varmistaa freelancerin henkilöllisyyden. Se on myös kysymys, joka oli olemassa jo ennen kuin oDesk ja Elance yhdistyivät Upwork-brändiksi vuonna 2015. Nyt kun Upwork on julkisesti noteerattu yritys, se voi kuitenkin joutua tutkimaan ylimääräisiä tarkastuksia ja saamaan ankarammat seuraukset, jos se jatkaa vaikeuksia hillitäkseen. tilipetoksista.

Yrityksen samoin kuin muiden keikkatalousalustojen, kuten Fiverr ja Freelancer, on ehkä toteutettava ID-tietoturvatoimenpiteet, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Uberin tällä hetkellä käyttämä järjestelmä. Siirtyminen kohti vahvempaa ja säännöllisempää henkilöllisyysvahvistuksen prosessia voi vihata joitakin freelancereita, samalla kun vaaditaan myös yritystä myöntämään pitkäaikaiset ongelmansa tilipetoksilla (jotain Upwork ei ole halunnut tehdä julkisesti). Se tulee todennäköisesti ylimääräisillä kustannuksilla, jotka Upwork joko joutuu maksamaan itsensä tai siirtämään sen käyttöjärjestelmän käyttäjille.

Tästä huolimatta tiukemmat henkilöllisyyden todentamismenetelmät voivat mennä pitkälle luotettavan palvelun luomiseksi asiakkaille ja voivat auttaa estämään ostajia pakenemasta Upworkin kilpailijoihin..

Metodologia

Keräsimme tietoja PlayerUp.com-sivustolta sen Upwork-tilit-osion ja Freelancer.com-tilien osion kautta. Tietoja kerättiin ja päivitettiin useiden päivien aikana heinäkuussa 2019. Keräsimme tietoja yli 280 Upwork-osion viestiä ja yli 90 viestiä Freelancer.com-osiossa, mukaan lukien postituspäivämäärät, vastaukset ja tilin sijainti. myydään, tililtä kysytään hintaa, tilimyynnin tila (myydään / ei myyty) ja tilien ostamis- ja myyntitilaisuuksien kokonaismäärä.

Freelancer.com-viestejä ei ollut erotettu oikein sivustossa mainitusta videopelistä, mistä johtuen Freelancer.com-myyntiin liittyviä viestejä oli paljon vähemmän kuin alun perin näytti. Seurauksena on, että jäimme Freelancer.com-sivuston pois useimmista artikkelin tietoanalyyseistä ja keskusteluista.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 50 = 52