10 yleistä huijausta, jotka kohdistuvat freelancereihin (ja miten niitä voidaan välttää)

10 yleistä huijausta, jotka kohdistuvat freelancereihin


Jos olet osa keikkataloutta, et ole yksin. Upworkin vuoden 2017 kyselyn mukaan yksin Yhdysvalloissa asuu yli 57 miljoonaa freelance-työntekijää. Nämä määrät kasvavat vuosi vuodelta. Ja vaikka freelance-työ voi olla uskomattoman voimaannuttava, se voi myös aiheuttaa merkittäviä kustannuksia, jos et ole varovainen. Tämä johtuu siitä, että monet täysin vihreät freelancerit joutuvat usein liian usein petoksille huijauksille, joiden tarkoituksena on houkutella heidät helposti ansaitsemaan vain saada heidät repimään.

Itse freelance-kirjoittajana olen nähnyt suuren osuuteni freelancereihin kohdistuvista huijauksista. Työskenteleen selvästi vilpillisissä työpaikoissa jokaiselle, joka todella yritti vakuuttaa minut jakamaan Upwork-tilini hänen kanssaan, minun on pitänyt navigoida toisinaan riskialtista freelancer-maailmaa, jotta voin elää keikkataloudessa.

Miksi freelancereita putoaa huijauksia?

Jos et ole koskaan pudonnut huijauksen takia, saatat ihmetellä, kuinka ja miksi freelancerit ovat helppo saalis taiteilijoille ja rikollisille.

On olemassa kaksi suurta syytä, miksi jotkut freelancerit jäävät huijausten puoleen. Nämä molemmat tunnistetaan Upworkin 2017 Freelancing in America -raportissa: tulojen ennustettavuus ja työn löytäminen. Monilla freelance-aloilla, kuten kirjoittaminen, niillä, joilla on enemmän kokemusta, on paljon helpompaa löytää työtä. Uusien freelancereiden on usein vaadittava itsensä hankkimaan työtä, kokemusta ja portfolion arvoista materiaalia. Kohtuullisen palkkaisen työn puute voi johtaa huomattavasti pienempiin tuloihin tai tuloeroihin.

Tämä taistelu tien päästämiseksi pohjalta voi helposti johtaa ymmärrettävään epätoivoon. Ja kun monille freelancereille tarjotaan mahdollisuuksia siirtyä ylöspäin, huijaustutkat saatetaan virittää tai sammuttaa, kun heille tarjotaan helppoa, nopeaa ja korkean tulotason työmahdollisuuksia..

Tätä silmällä pitäen, jos olet uusi freelancereihin minkä tahansa Tässä on hyödyllinen luettelo 10 huijauksesta, joita voit kohdata matkallasi alkuun ja välttääkseen joitain yleisiä huijareita, jotka kohdistuvat freelancereihin..

1. Work-from-home-huijaukset

Vaikka freelance-kirjoittaminen, muokkaaminen ja graafinen suunnittelu ovat tunnetuimpia freelancerityyppejä, ”kotona työskentelevät” -mallit ovat olleet olemassa vuosikymmenien ajan ja todellakin kuuluvat keikkatalouden luokkaan. Huolimatta lukuisista laillisista tavoista ansaita tuloja kotoa, myös freelance-alustojen, kuten Upwork, Freelancer, Toptal ja Guru, kautta, jotkut ihmiset ovat edelleen salakkeina ei-kuvailevia kotona tehtäviä huijauksia..

freelance-huijaukset

Monet näistä huijauksista vaikuttavat houkuttelevilta, koska ne eivät yleensä vaadi erityisiä taitoja, toisin kuin useimmat viralliset ja lailliset freelancer-alustat. Monet kotona toimivat huijarit mainostavat itseään väitetyn korkean ansaintapotentiaalin perusteella, mutta älä anna mitään yksityiskohtia siitä, mitä työtä tehdään, ennen kuin olet soittanut heidän numeroonsa tai aloittanut digitaalisen viestinnän vaihdon huijareiden kanssa.

Kuinka välttää kotona tapahtuvaa huijausta

Helpoin tapa välttää tämäntyyppisiä huijauksia on käyttää vain laillisia freelance-alustoja. Näillä sivustoilla voi olla huijareita, jotka työskentelevät niiden sisällä, mutta useimmissa on raportointi- ja valvontamenetelmät, jotka vähentävät mahdollisesti lähetettyjen huijauskoodien määrää.

Haluat myös välttää napsauttamasta mitään yllä olevien kaltaisten linkkien tai verkkomainosten napsautusta. Jos ”kotona-työstä” -mainoksessa ei ilmoiteta, millaista työtä tehdään, se on todennäköisesti huijaus tai vähintäänkin ansaintapotentiaalin yliarviointi..

Jos et ole varma sivuston tai palvelun laillisuudesta, tee nopea Google-haku, kuten ”[sivuston nimi] arvostelut” tai “on [sivuston nimi] huijaus”. Jos verkkosivustolla on huonoja arvosteluja tai jos useita lähteitä väittää, että se on huijaus, etsi muualta työmahdollisuuksia.

2. Vääriä ilmoituksia

Siellä on kymmeniä työtehtäviä, jokaisella on erilaiset sisällön suodatustasot huijausten poistamiseksi järjestelmistä. Jotkut tarjoavat parempaa suojausta freelancereille kuin toiset. Esimerkiksi, jos käytät Craigslistin “Keikat” -osaa, ei ole mitään todellista tapaa kertoa, onko työ todellinen sopimus vai huijaus. Koska Craigslistissä ei ole mitään ominaisuuksia työhön lähettäneiden henkilöiden arvioimiseksi, sinulla ei ole jatkettavia tietoja, jotka auttavat sinua selvittämään, onko työpaikkailmoitus laillinen yritys vai joku, joka toivoo huijaavan sinut kotoa ja kotia.

Esimerkiksi tämä Craigslistissa ilmoitettu työpaikka ei anna keinoa kertoa, onko työ juliste riittävän luotettava maksamaan suoritetusta työstä. Ei voida myöskään kertoa, onko hän vain tietojenkalastelu ja toivovansa varastaakseen tietoja hakijoilta.

Freelance-huijauksetLähde: Craigslist

Kuinka välttää vääriä ilmoituksia

Paras vaihtoehto on etsiä työtä vain virallisten työnvälityssivustojen ja freelance-alustojen kautta. Vääriä työpaikkailmoituksia ja huijauksia on kuitenkin myös näillä alustoilla ja sivustoilla, joten kannattaa tehdä muutama ylimääräinen vaihe.

 1. Ota työtä vain työnantajilta, joilla on varmennettu työhistoria ja hyvät arvosanat. Useimmat freelance-alustat sallivat nyt freelancereiden arvioida asiakkaita projektien valmistuttua ja antavat asiakkaiden arvioida freelancereitaan. Tämä luo niin sanotun paperipolun, jonka avulla on helpompi määrittää, onko asiakas todellinen sopimus.
 2. Toisinaan voi kuitenkin esiintyä mielenkiintoista työpaikkaa uudelta asiakkaalta tai potentiaaliselta työnantajalta, jolla ei ole aiempaa historiaa. Ole tällaisessa tapauksessa erityisen varovainen ennen työn hyväksymistä. Jos haet, varmista, että asiakas ei tee asioita, kuten pyydä sinua maksamaan rahaa työhön ottamista varten tai pyytää poistamaan viestinnän viralliselta freelance-alustalta.
 3. Tarkista asiakkaan palautepisteet ja arvostelut. Huonot arvostelut eivät välttämättä tarkoita, että asiakas on huijari. Itse asiassa useimmilla huijausviestejä lähettävillä henkilöillä ei ole aikaisempaa työhistoriaa alustalla. Huonot arvostelut ovat usein osoitus asiakkaasta, jonka kanssa on vaikea työskennellä. Silti on olemassa mahdollisuus, että asiakkaalla on taipumus pyytää enemmän työtä kuin on sovittu tai yrittää alimaksaa, viivyttää maksuja tai jättää maksamatta ollenkaan. Se voidaan ilmoittaa alustan arvosteluissa.

3. Pyynnöt lähettää maksu ennen palkkaamista (palkka työhön)

Hienoa useimmissa freelancerityöissä on, että sinulla on usein jo aloittamiseen tarvittavat laitteet. Jos olet esimerkiksi freelance-kirjailija tai taiteilija, sinulla on todennäköisesti tarvitsemasi ohjelmistot, jotta voit aloittaa työn heti. Ja jos olet Uber- tai Lyft-yhtiön työntekijä, omista oma auto, joka ylittää jommankumman palvelun tarkastusstandardit, tarkoittaa, että olet valmis rullaamaan (kirjaimellisesti).

Jotkut freelance-huijaukset kuitenkin vaativat sinua maksamaan tietyntyyppisen maksun tai ostamaan asiakkaan tuotteen, jotta he voivat aloittaa työskentelyn heidän puolestaan. Tällaiset huijaukset lupaavat sinulle joko pääsyn paljon töihin osallistumismaksua vastaan ​​tai lupaavat valtavia palkkioita yrityksen tuotteen jälleenmyynnistä sen jälkeen kun olet ostanut sen.

Kummallakaan tyyppisillä huijauksilla ei yleensä ole takuuta. Useimmiten yritys tai asiakas, joka saa yksityishenkilöt maksamaan etukäteen heidän hyväkseen työskentelemällä, ansaitsee voittoa kirjaamalla ihmisiä ja / tai pakottamalla heidät ostamaan tuotteen, jonka he haluavat sinun myyvän.

Kuinka välttää "palkka töihin" -huijauksia

Tässä olevat neuvot ovat yksinkertaisia: jos sinun on maksettava pääsy työskentelyyn yksittäisen asiakkaan kanssa, älä työskentele sen kanssa. Huomaa, että tämä on ei sama kuin palvelumaksu alustan käytöstä.

Esimerkiksi sivustot, kuten Freelancer.com ja Upwork, tarjoavat ilmaisia ​​ilmoittautumisia ja rajoitetun määrän ilmaisia ​​ehdotuksia, mutta veloittavat lisämaksusta mahdollisuuden lähettää lisää ehdotuksia. Tämä ei olisi huijaus, mutta heidän palvelunsa käytön kustannukset työn löytämiseksi - ja se ei ole myöskään pakollista. Mutta jos löydät palvelun, joka edellyttää kirjautumista ja maksamista tai ostettavaa tuotetta ennen kuin voit tehdä heille työtä, etsi työtä muualta. Et todennäköisesti ansaitse tuottoa sijoituksesta.

4. Pyramidijärjestelmät (tai monitasoinen markkinointi / suoramyyjät)

Pyramidijärjestelmät (tunnetaan myös nimellä monitasoinen markkinointi tai suoramyynti) ovat nykyään kaikkialla. Hiukan off-shoot-palkka-huijauksia, monitasoiset markkinointihuijaukset toimivat tällä tavalla:

 1. Kirjaudut palveluun / yritykseen ja sinusta tulee ”tuotemerkin suurlähettiläs” tai jokin muu siihen liittyvä termi.
 2. Sinun on pakko ostaa yrityksen tuotteet etukäteen, yleensä "alennuksella".
 3. Sitten sinulle on annettu tehtäväksi myydä ne tuotteet yritykselle, jotka saattavat vähentää tai vähentää ansaitsemasi voittoa.
 4. Sinun on pakko saada ystäviä, perheitä ja tuttavia myös ilmoittautumaan "tuotemerkkien lähettiläiksi", ja yritys tarjoaa usein bonuksia, jos saat enemmän ihmisiä ilmoittautumaan auttamaan tuotteen myymisessä..

Valitettavasti monitasoinen markkinointi on täysin laillista monissa paikoissa, myös Yhdysvalloissa, mutta tuskin niin. Suuret MLM-tuotemerkit, kuten Amway ja Mary Kay, ovat olleet olemassa jo vuosikymmenien ajan, ja kaikki ovat kohdanneet lukuisia oikeudellisia haasteita (yleensä petoksista tai väärinkäytöksistä). Toiset, kuten LulaRoe, Herbalife ja Plexus, ovat saavuttaneet vahvan jalansijan kotitalouksissa ympäri maata luonnollisista alkuperätarinoista ja meneillään olevista oikeudenkäynneistä huolimatta. Vielä pahempaa on, että monilla näistä MLM-järjestelmistä on melko innokkaita kannattajia, mutta aivan kuten monilla ihmisillä, jotka raportoivat MLM: n kauhujuttuja, jotka osoittavat voimakkaasti huijauksia.

freelacne-huijauksetLähde: Babylon Bee

MLM: t ovat kaukana yhdestä yleisimmistä huijauksista, ja saalistavat useimmiten kotona olleita äitejä epätoivoisesti myötävaikuttaakseen kotitalouksien tuloihin tai löytääkseen taloudellisen vapauden. Yritykset lupaavat yleensä helpon tien rikkauteen, mutta jättävät ihmiset usein polttamaan ja kuluttaen paljon enemmän kuin ansaitsivat, tai vain tuskin vastasivat yrityksen tuotteiden hankintakustannuksia. Siellä on jopa verkkosivustoja, joiden tarkoituksena ei ole pelkästään poistua MLM: stä siitä, millaiset he ovat, vaan myös tarjota tukea henkilöille, jotka ovat kärsineet tällaisista huijauksista..

Kuinka välttää monitasoiset markkinointipetokset ja pyramidi-järjestelmät

Monet ihmiset imevät MLM-huijauksia ennen kuin ymmärtävät, mihin he ovat joutuneet. Siihen mennessä, kun on liian myöhäistä, monet niistä, jotka alkavat työskennellä suoramyymäläyrityksen palveluksessa, ovat tuhansia dollareita samoin kuin ystäviä. Tämä johtuu siitä, että MLM-yritykset ajavat yksilöitä usein yrittämään myydä melkein kaikille mitä he voivat, mukaan lukien läheiset ystävät ja sukulaiset, joista monet lopulta väsyvät, kun heitä pidetään liiketoimintamahdollisuutena..

Paras tapa välttää MLM-huijaukset on hylätä kaikki tarjoukset tehdä yhteistyötä yrityksen kanssa, joka haluaa sinun ostavan ja myyvän heidän tuotteensa heille. Lisäksi, jos yritys lupaa sinun rikastua menetelmänsä avulla, hän on todennäköisesti huijaus.

Hyödyllisissä verkkosivustoissa on luettelo MLM-huijauksista, joten yritysten tunteminen nimen mukaan voi auttaa. Tämän Reddit-ryhmän MLM-luettelon / r / AntiMLM: n pitäisi olla hyvä lähtökohta. Etsi luettelosta vain yrityksen nimi, jonka epäilet olevan pyramidi. Tärkeää on, että jos olet epävarma, etsi ensin yritystä verkossa.

5. Tilitietoja koskevat pyynnöt

Sinulla on todennäköisesti erilaisia ​​tilejä freelancerina. Sinulla on todennäköisesti PayPal-tili, joka on määritetty esimerkiksi nopeita tapahtumia varten, ja on suuri mahdollisuus, että olet tai olet osa eri freelance-alustoja..

Kaikki tilisi, joka sinulla on sidoksissa yritykseesi, on erittäin tärkeä. Itse asiassa on niin tärkeää, että huijarit voivat yrittää päästä niihin pääsyksi joko varastaaksesi pääsyn tilillesi omaan tarkoitukseensa, varastaaksesi rahaa tililtäsi tai pitääksesi tilisi panttivankina vastineeksi lunastusmaksusta.

Tämä on huijausyritys, johon olen henkilökohtaisesti joutunut liian kauan sitten LinkedInissä. Teen suurimman osan freelance-töistä Upwork-palvelun kautta, jossa ylläpidän vakaata arviota ja hyviä arvosteluja. Vaikka Upworkin hyvän aseman rakentamiseen kului paljon aikaa ja vaivaa, se voi olla arvokas myös jokaiselle, jolla on pääsy siihen.

Tätä mitä yksi huijari toivoi tekevänsä ottaessaan minuun yhteyttä LinkedInissä.

freelance-huijaukset

Huijarin ehdotus näytti aluksi riittävän viattomalta. Hän halusi auttaa minua ansaitsemaan enemmän rahaa. Ja freelancerina, no, se on aina ehdotus, jonka olen valmis viihdyttämään. Loppujen lopuksi monet freelancerit, joilla on erilaiset taidot, yhdistävät voimansa ja auttavat toisiaan. Kirjailija saattaa ryhtyä esimerkiksi graafikkoon. Se on usein molemminpuolista hyötyä.

Se ei kuitenkaan ollut hänen tavoite, ja punaiset liput nousivat melko nopeasti.

Hän yritti näyttää minulle Upwork-profiilinsa esimerkiksi kuolleella linkillä huolimatta väitteistään, että hänellä oli vankka profiili. Jos sitä olisi ollut olemassa jossain vaiheessa aiemmin, se ei varmasti ollut enää aktiivista. Ei kulunut kauan ennen kuin hän pudotti minulle ilmeisen huijauspommin.

freelance-huijaukset

En edes vaivautunut vastaamaan hänen viimeiseen pyyntöönsä. Ei ollut tarvetta. Oli selvää, mikä hänen peli täällä oli. Antamalla tilitietoni annan hänelle pääsyn:

 • Nykyiset tuloni odottavat siirtämistä henkilökohtaiselle tililleni
 • Pankkitietoni
 • Muut henkilötiedot
 • Koko Upwork-tilini

Vaikka hänen pyyntö oli laillinen (sitä ei selvästikään ollut), tilin jakaminen on Upworkin palvelusehtojen vastaista ja myös useimpien freelance-alustojen käytäntöjen vastaista. Näin toimiminen ei olisi vain aiheuttanut minua huijausriskille, vaan myös suurta riskiä menettää keskeinen osa freelancer-liiketoimintaani..

Kuinka välttää tilinjakohuijauksia

Yritykset saada sinut jakamaan freelance-alustatilisi ovat yleisempiä, kun sinusta tulee menestyvä ja sinulla on hyvä ennätys vankasta työstä. Kun tämä tapahtuu, sinun on oltava ahkera, jotta et anna ylimääräisten ansiotulojen houkutella sinut pois järkeä. Jokainen, joka pyytää jakamaan tilisi, todennäköisesti varastaisi tilisi tai pahempaa. Sitä paitsi freelance-alustan tai PayPal-tilitietojen jakaminen on myös valtava tietosuojariski, koska tilisi sisältää todennäköisesti melkoisen määrän henkilökohtaisia ​​tietoja ja taloudellisia tietoja.

Jos joku pyytää jakamaan jonkin freelance-tilisi, sano vain ei.

6. Henkilökohtaisten tietojen kalastelu veroasiakirjojen kautta

Kaikista luettelon huijausyrityksistä veroasiakirjahuijaus oli ainoa, joka melkein vei minut, ennen kuin sain viisaan siihen. Onneksi epäilyttävä luonne otti käsiinsä ja näin kaikki varoitusmerkit ennen luopumista tiedoista.

Tekemämme työn luonteen vuoksi on helppo olettaa, että verolomakkeiden lähettäminen on vain osa liiketoimintaa. Ei niin nopeasti. Useimmissa tapauksissa sinun ei koskaan tarvitse antaa asiakkaalle W2-muotoa tai muuta veroasiakirjaa.

Ole varovainen asiakkaille, jotka yrittävät saada sinut lähettämään veroasiakirjat heille. Yhdysvalloissa asiakkaiden tulee vaatia sinua lähettämään W2-koodi vain, jos he maksavat sinulle shekillä tai suorilla talletuksilla pankkitilillesi, ja he odottavat maksavan sinulle enemmän kuin liittovaltion määräämän vähimmäisarvon riippumattomille urakoitsijoille, jotka voivat jättää ilmoittamatta. veroista (tällä hetkellä 600 dollaria). Jos saat maksua digitaalisten maksujen käsittelypalveluiden kautta, asiakkaat ei tarvitse antaa 1099-MISC-koodia etkä tarvitse siksi W2-tunnusta tai sosiaaliturvatunnustasi.

Kuinka välttää veroasiakirjahuijaukset

Jos asiakkaasi aikovat maksaa sinulle freelancer-alustan tai sähköisen maksupalvelun, kuten PayPalin tai jopa luottokortin kautta, sinun ei tarvitse lähettää heille veroasiakirjoja. Freelancer-alusta tai digitaalinen maksupalvelu vaaditaan lähettämään sinulle 1099-MISC, jos ansaitset yli 20 000 dollaria kyseisen alustan kautta tai saat kyseisen summan tai enemmän kyseisen maksujärjestelmän kautta ja sinulla on todennäköisesti jo SSN-tunnuksesi ja muut tietosi tiedostossa.

Freelancing-alustojen kautta työskentelevien asiakkaiden ei tule pyytää W2-asiakirjaa tai muita veroasiakirjoja. Jos he tekevät niin, se on todennäköisesti huijaus tai asiakkaalle annetaan väärin tietoja verovelvollisuuksistaan. Jos asiakas painaa sinua, älä anna periksi.

Jos työskentelet asiakkaan kanssa freelancer-alustan ulkopuolella etkä halua luopua SSN-tiedostasi tai muista tiedoista, joita voidaan käyttää henkilöllisyytesi varastamiseen, pyydä, että kaikki maksut menevät PayPalin kautta, ainakin kunnes olet varma voit luottaa asiakkaasi tietoihin.

Lopuksi, jos saat veroasiakirjan, tiedä ero väärennettyjen oikeiden veroasiakirjojen välillä. Oikea W2 ei tule koskaan esimerkiksi Microsoft Word -dokumentiksi (mitä se teki, kun sain tämän huijausyrityksen). Asiakirjassa pitäisi olla myös viimeisin käytettävissä oleva verovuode. Jos saat W2-tiedoston, tarkista se viimeisimmän saatavilla olevan asiakirjan perusteella täältä.

7. Epäilyttävät tai epätavalliset maksutavat

Freelancerina suurin osa maksutavoistasi on digitaalista. Jotkut asiakkaat voivat kuitenkin maksaa sekillä, kun taas toiset voivat käyttää suoraa talletusta tai luottokorttia. Nämä ovat kaikki tavallisia maksutapoja ja tyypillisesti luotettavia.

Jotkut asiakkaat yrittävät huijata freelancereita tarjoamalla maksaa epätavallisilla tavoilla. Tähän voi kuulua freelancereiden pyytäminen hyväksymään vaihtoehtoisia maksutapoja (tavarat ja palvelut rahan sijasta) tai maksun hyväksyminen esimerkiksi lahjakorteilla.

Kuinka välttää maksutapahuijauksia

Sinun tulisi hyväksyä vain muutama maksutapa freelancerina. Näitä ovat suoraan käyttämäsi freelance-alustan kautta, joka vastaanottaa maksut, perii maksun, tai yleisten maksuvaihtoehtojen, kuten PayPalin, luottokortin, suoran talletuksen tai sekillä, kautta. On joitain muita, pieniä maksujärjestelmiä, kuten Square, joita voit käyttää, jos olet freelancer-tyyppi, joka myy esineensä fyysisin keinoin..

Älä kuitenkaan koskaan pidä hyväksyä maksuja, jotka ovat täysin epätyypillisiä tai täysin epätavallisia. Esimerkiksi, jos asiakas pyytää maksamaan sinulle tavaroina palvelujen sijasta, älä hyväksy sitä (kyllä, näin tapahtuu ja minulla on ollut asiakas aiemmin pyytänyt tällaista epätavallista maksutapaa)..

Asiakkaat, jotka pyytävät maksamaan epätavallisilla tavoilla, haluavat usein muuttaa sinua lyhytaikaisesti tai kiertää verovelvoitteita. Jotta oma tuloraportointi olisi turvallista ja vältettäisiin asiakkaiden epäilyttävää maksukäyttäytymistä, hyväksy maksu vain tarkistettujen ja hyväksyttävien keinojen kautta.

8. Testaa projekteja

Tämä on huijaus, jonka monet freelancerit, erityisesti kirjoittajat, kokevat ainakin kerran ennen oppituntinsa oppimista. Se menee näin:

 • Lähetät ehdotuksen
 • Asiakas vastaa ja sanoo pitävän ehdotuksestaan ​​ja haluavan sinun tekevän testiprojektin. Jos kaikki menee hyvin, he palkkaavat sinut lisää työtä varten
 • Suoritat testiprojektin etkä koskaan kuule asiakasta uudelleen tai asiakas kertoo, että työ on hienoa, mutta hän valitsi toisen freelancerin

freelance-huijaukset

Monissa tapauksissa asiakas ei todellakaan halua palkata. Sen sijaan asiakas käyttää testiprojekteja kerätäkseen laadukasta työtä freelancereilta maksamatta penniäkään tai maksamalla huomattavasti pienemmän summan kuin mitä tällainen projekti yleensä maksaa.

Kuinka välttää koehankkeita

On helppoa ja ymmärrettävää, miksi monet freelancerit hylkäävät tämän huijauksen. Vastauksen saaminen testiprojektia pyytävältä asiakkaalta on usein osoitus siitä, että he pitivät ehdotuksestasi ja että olet lähellä sopimuksen tekoa. Mutta on joitain asiakkaita, jotka väärinkäyttävät tätä luottamusta omaksi edukseen.

9. Pyytää ottamaan yhteyttä virallisten kanavien ulkopuolelle

Kaikissa parhaissa freelance-alustoissa on integroitu viestintäjärjestelmä. Tämä järjestelmä tarjoaa joitain yksityisyydensuojaa freelancereille, jolloin on mahdollista kommunikoida liiketoiminnasta antamatta henkilökohtaisia ​​tietoja, paitsi jos haluat tai tarvitset sitä varten.

Freelance-alustan viestintäjärjestelmät antavat mahdollisuuden tehdä helposti valituksia asiakkaita vastaan ​​väärinkäytöksistä ja petoksista. Siksi jotkut asiakkaat voivat yrittää siirtää viestinnän pois virallisista, integroiduista kanavista. Jos freelance-alustan keskustelujärjestelmässä ei ole paperipolkua, freelance-alustaa ei välttämättä tarvitse velvoittaa auttamaan sinua toipumisessa petosten kielteisistä vaikutuksista.

Kuinka välttää huijauksia ulkoisten viestintäkanavien kautta

Jos käytät freelance-alustaa, käytä vain virallisia viestintäkanavia, kunnes olet luonut vahvan työsuhteen asiakkaan kanssa. Silloinkin saatat haluta pysyä näiden palvelujen mukana toimitetuissa virallisissa chat-järjestelmissä, koska ne voivat auttaa suojaamaan sekä sinua että asiakasta mahdolliselta väärinkäytöltä.

Niille, jotka työskentelevät freelancerina virallisten alustojen ulkopuolella, paras vaihtoehto on luoda erillinen sähköpostiosoite ja puhelinnumero yritystarkoituksiin. Voit käyttää jotain Google Voicen kaltaista luodaksesi VoIP-numeron, joka on irrotettu henkilökohtaisesta numerostasi, ja saada nämä viestit matkapuhelimeesi, joten sinun ei tarvitse ostaa kahta erillisillä numeroilla varustettua puhelinta. Voit myös luoda erillisen Skype-tilin myös yrityskäyttöön.

Kaikissa tapauksissa on parasta olla antamatta asiakkaille pääsyä sosiaalisen median tiliisi, jos voit välttää sen. Ainoa poikkeus voi olla LinkedIn, jossa asiakkaidesi lisääminen voi auttaa lisäämään liiketoimintamahdollisuuksiasi ja antaa sinulle mahdollisuuden tutkia asiakkaan luotettavuutta ja historiaa..

10. Haamukirjoittaminen viranomaissivustoille

Tämä ei ole aina huijaus, mutta on huomattavasti epäeettinen kysy usein kohdistuvia erityisesti freelance-kirjoittajiin.

Jos sinulla on kirjoitus- ja julkaisuoikeuksia joihinkin tärkeimpiin verkkosivustoihin, kuten Mashable, Forbes tai Huffington Post, jotkut potentiaaliset asiakkaat voivat pyytää sinua lähettämään töitä kyseisiin sivustoihin vastineeksi rahalle. Itse asiassa nämä asiakkaat pyytävät sinua käyttämään etuoikeutettuja oikeuksiasi mainostamaan salaa heidän tuotteensa tai palvelunsa.

freelance-huijaukset

Toisinaan tämäntyyppinen pyyntö voi kuitenkin olla myös huijaus. Freelancerilla on riski menettää meneillään oleva sopimus ja suhteensa kyseisiin verkkosivustoihin, mutta se ei myöskään saa palkkaa, jos heidän kirjoittamansa ja säveltämää sisältöä ei julkaista..

Kuinka välttää auktorisointisivustohuijauksia

Yksinkertaisin tapa välttää nämä huijaukset on koskaan vastata niihin. Jos saat kutsuja tai pyyntöjä käyttää etuoikeutettuasi käyttöoikeutesi tai suhteitasi viranomaissivustoon tuotteen tai palvelun erilliseksi mainostamiseksi, älä tee sitä.

Oletko nähnyt muita freelancereihin kohdistuvia huijauksia? Kerro meille niistä kommentteissa!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =