Titta på ditt Plex-bibliotek i Kodi med Plex Kodi-tillägget

Kodi och Plex låter dig båda strömma videor och musik till din TV och enheter, men de är väldigt olika applikationer. Du kanske beslutar att den enda lösningen är att kunna använda båda. Det officiella Plex Kodi-tillägget gör att du kan komma åt din Plex-server via internet som vanligt och effektivt kombinera de två tjänsterna. Om du behöver kunna komma till Plex-innehåll från Kodi, så gör du det.


Vad är Kodi och Plex?

Kodi är en mediehanterare som är byggd för att köras på din TV. Det låter dig titta på innehåll du har laddat ner eller strömma show, musik och filmer från webben med tillägg. Kodi är känd för sin flexibilitet och enkla anpassning.

Plex är en streamingmediaserver som låter dig titta på och lyssna på innehållet du har laddat ner. Det har klienter för telefoner, smarta tv-apparater, strömningsenheter och till och med Kodi själv. Plex är känt för att ha ett polerat gränssnitt och massor av officiellt onlineinnehåll.

Se till att du strömmar på ett säkert sätt

Om du är intresserad av hemmastreaming kan du verkligen dra nytta av att använda ett VPN. Piratströmningssidor är infekterade med skuggiga annonser som kan bryta din dator eller ännu värre. Ibland används dessa sajter för att starta attacker mellan mitten och mitten, vilket gör det möjligt för hackare att samla in din personliga information från varje webbplats du besöker.

En VPN kommer att kryptera din anslutning till webben, och rätt VPN kommer att stoppa attacker från mitten av mitten. Vi försökte nästan varje VPN runt och rekommenderar IPVanish.

Den största nackdelen med ett VPN är att det kan bromsa din anslutning. IPVanish har servrar i större städer över hela världen, så det finns alltid en snabb anslutning tillgänglig. Vi uppskattar också att IPVanish inte loggar något om sina användare och aldrig har överlämnat kundinformation.

Om du är intresserad av IPVanish får Comparitech-läsare 60% rabatt.

Varför köra Plex på Kodi?

Den största fördelen med att driva Plex Kodi-tillägget är att inte behöva lämna Kodi för att titta på innehåll från ditt Plex-bibliotek. De flesta enheter kommer att köra både Kodi och Plex, men att stänga av en app och starta en annan bara för att se en show är frustrerande, särskilt om du använder en set-top box eller mobil enhet.

Plex Kodi Addon - Plex på Kodi

Plex och Kodi har olika styrkor och svagheter. Plexs mobila åtkomst är till exempel mycket bättre. Att kombinera båda mediaströmningsappar innebär att du inte behöver välja varandra.

Komma igång

Innan du börjar, se till att du har en Plex-server igång. Plex Kodi-tillägget fungerar med vilken Plex-server som är kopplad till ditt konto. Om den inte finns i samma nätverk som din Kodi-enhet, se till att fjärråtkomst är aktiverad och konfigurerad korrekt. Du behöver inte ett premium-Plex-konto; en gratis fungerar lika bra.

Läs vår nybörjarguide till Plex för mer information om hur du installerar och konfigurerar en Plex-server.

Installera Plex Kodi-tillägget

Eftersom Plex Kodi-tillägget är en del av det huvudsakliga Kodi-lagret, är det ganska enkelt att få tillägget installerat så länge du vet var du ska titta. Så här gjorde jag det.

Plex Kodi Addon - Installation

Börja med att öppna Kodi och bläddra till addons menyn på huvudskärmen. Det är som standard längst ner på listan till vänster.

Plex Kodi Addon - Installation

Klicka sedan på Ladda ner menypost.

Plex Kodi Addon - Installation

Bläddra sedan ner och klicka på Videotillägg menypost för att öppna addons-webbläsaren.

Plex Kodi Addon - Installation

Bläddra igenom listan över tillgängliga videotillägg tills du hittar Plex menypost och klicka på det för att öppna installationsskärmen.

Plex Kodi Addon - Installation

Klicka sedan på Installera -knappen i det nedre högra hörnet.

Plex Kodi Addon - Installation

Nu kommer du tillbaka till addon-webbläsaren och Plex ikonen kommer att ändras för att visa att installationsprocessen har börjat.

Plex Kodi Addon - Installation

Sedan Plex ikonen kommer att ändras till en kontroll när installationen är klar. När du är klar, avsluta addon-webbläsaren och gå tillbaka till Kodis huvudskärm för att starta Plex Kodi-tillägget.

Plex Kodi Addon - Installation

Nu kan du starta Plex Kodi-tillägget från addons meny.

Ställa in Plex på Kodi

Plex Kodi-tillägget behöver bara lite konfiguration innan du kan börja strömma mediet på din Plex-server till din Kodi-enhet. Du måste länka ditt Plex-konto innan du kan bläddra i dina mediebibliotek.

Plex Kodi Addon - Konfiguration

Välj Plex Kodi-tillägget från addons menyn och klicka sedan på den för att starta tillägget.

Plex Kodi Addon - Konfiguration

Klicka sedan på Logga in för att börja koppla ditt Plex-konto till den här enheten.

Plex Kodi Addon - Konfiguration

Notera koden som visas på skärmen och öppna sedan webbläsaren och gå till https://plex.tv/link.

Plex Kodi Addon - Konfiguration

Logga sedan in på Plex men du föredrar det.

Plex Kodi Addon - Konfiguration

Skriv sedan in koden som du fick av Plex Kodi-tillägget och klicka på Länk för att koppla enheten till ditt konto.

Plex Kodi Addon - Konfiguration

Du ser en grön kontroll om din enhet har anslutits korrekt.

Plex Kodi Addon - Konfiguration

Öppna nu Kodi så ser du ditt Plex-innehåll visas på skärmen. Tillägget är konfigurerat och redo att användas.

Streaming med Plex Kodi Addon

Streaming med Plex Kodi-tillägget är verkligen enkelt. Plexs bibliotekswebbläsare liknar mycket Kodis. Du kan ändra layouten och blanda ditt bibliotek, bläddra och spela innehåll.

Plex Kodi Addon - Uppspelning

Alla Plex-metadata och omslagsbilder visas korrekt. Plex Kodi-tillägget stöder spellistor, sökning och förslag.

Plex Kodi Addon - Uppspelning

Klicka nu på en show med flera säsonger. Du kan bläddra mellan säsonger och avsnitt, komplett med skärmdumpar och sammanfattningar.

Plex Kodi Addon - Uppspelning

Tillägget har en fullständig videouppspelningsmeny och kan blanda eller slinga genom en spellista.

Plex Kodi Addon - Uppspelning

Plex Kodi-tillägget har en avsnittsläsare och markerar oövervakade videor så det är lätt att hitta din plats om du bingar en show.

Plexs inställningsmeny dyker upp i stället för Kodis om du öppnar den under uppspelning. Det är lätt att slå på och stänga av undertexter. Du kan också justera manuellt Kvalitet om din anslutning är dålig eller bekräfta att du tittar på en video med sin ursprungliga upplösning.

Plex Kodi Addon - Uppspelning

Kodi videoinställningar visar Kodis standardmeny för videoinställningar.

Förutom några små förändringar är det bara lika enkelt att titta på videor med Plex Kodi-tillägget som att titta på videor från ditt bibliotek i Kodi.

Plex och Kodi gör ett fantastiskt lag

Det officiella Plex Kodi-tillägget är verkligen polerat och enkelt att använda. Kodi-tillägget aktiverades precis som alla andra mobila enheter, och du kan hantera det på Plex-server precis som alla andra klienter. Om du behöver spela dina Plex-bibliotek i Kodi, finns det inget lättare sätt att göra det.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 74