Direktiv ruting av Plex gjennom VPN-en din

Plexs alt-i-ett-streaming og enkle oppsett har gjort det til den mediaserveren du velger for mange brukere, men å ha alle filmene og musikken din på ett sted betyr ikke så mye hvis du ikke kan koble til.


Plex VPN - Slik fungerer Plex
Private og krypterte tilkoblinger er mer populære enn noen gang, men hvis Plex-serveren din kommer på nettet gjennom et VPN, vil du ikke kunne få tilgang til den gjennom lagene med sikkerhet.

Her er alt du trenger for å få Plex-serveren til å strømme gjennom VPN uten å ofre noen beskyttelse.

Komme i gang med å rute Plex gjennom VPN-en

Det tar noen få skritt for å få Plex-streaming over en VPN. Her er hva du kan forvente:

  • Gi Plex-serveren din en statisk IP-adresse
  • Noter noen få Plex-innstillinger
  • Aktiver portvideresending i ruteren din
  • Konfigurer VPN slik at du får ubegrenset tilgang til plex.tv

Etter det kan du sømløst koble deg til din private Plex-server fra hvor som helst i verden ved å bruke appen eller en nettleser, uansett hvor sikker din internettforbindelse er.

Hele prosessen kalles selektiv ruting, og det er et kraftig nettverksverktøy å vite. Hvis du vil vite hvilken VPN vi anbefaler, vil vi dekke dette litt senere i artikkelen.

Sette opp Plex-server

Det er noen få ting du trenger å gjøre før du begynner å gjøre endringer i nettverket ditt. Vær oppmerksom på at alle disse trinnene skal finne sted på din Plex-streamingmediaserver.

Gi Plex-serveren din en statisk IP-adresse

Hvis du ikke allerede har gjort det, sørg for å gi Plex-serveren en statisk IP-adresse. Dette lar deg konfigurere portvideresending riktig, og sikre at endringer du gjør i VPN-konfigurasjonen eller ruteren din vil fortsette å fungere etter en omstart.

For å angi en statisk IP-adresse, åpner du først Kontrollpanel.

Plex VPN - Kontrollpanel 1
Klikk deretter Vis nettverksstatus og oppgaver i Nettverk og Internett kategori.

Plex VPN - Kontrollpanel 2
Klikk på Endre adapterinnstillinger link.

Plex VPN - Kontrollpanel 3
Høyreklikk den primære nettverkstilkoblingen for datamaskinen din, og klikk på Eiendommer menypost.

Plex VPN - Adapterinnstillinger 1
Fremheve Internettprotokoll versjon 4 (TCP / IP 4) og klikk på Eiendommer knapp.

Plex VPN - Adapterinnstillinger 2
Til slutt, velg en statisk IP-adresse for Plex-serveren din, fyll ut inngangsport og DNS informasjon, og klikk på OK knapp. Legg merke til IP-adressen, du trenger den senere for å konfigurere VPN-en.

Merk at en god statisk IP-adresse vil være utenfor routerens DHCP-område. I dette tilfellet deler ruteren min ut adresser fra 192.168.1.150 til 192.168.1.254, så velge 192.168.1.100 er trygg.

Når en ruter tilordner en IP-adresse som allerede er i bruk i nettverket, forårsaker den en konflikt, så dobbeltsjekke ruterenes DHCP-innstillinger før du tilordner en statisk adresse.

Plex VPN - Google DNS
Når du velger statiske DNS-servere, er det lurt å bruke en miks. I denne konfigurasjonen bruker jeg ruteren min først, 192.168.1.1, som videresender DNS-oppslag til internettleverandøren min. Som sikkerhetskopi valgte jeg en gratis og sikker Google-server hos 8.8.4.4 eller 8.8.8.8

Du er ferdig med å angi en statisk IP.

Noter Plex-innstillingene

Før du konfigurerer VPN-en slik at den gir Plex-trafikk direkte til serveren, må du koble deg til Plex gjennom webgrensesnittet for å bekrefte innstillingene dine.

Plex-webklienten er tilgjengelig via denne lenken, eller ved å høyreklikke på ikonet for magasin og velge Åpne Plex ... menypost.

Plex VPN - Plex Settings 1
Når konsollen er åpen, klikker du på innstillinger lenke på venstre sidefelt.

Plex VPN - Plex Settings 2
Klikk Fjerntilgang på venstre sidefelt.

Plex VPN - Plex Settings 3
Noter porten som Plex bruker for ekstern tilgang slik at du kan bruke den sammen med din statiske IP-adresse til å konfigurere ruteren i neste trinn. I de fleste tilfeller vil dette være port 32400.

Nå som din Plex-server har en statisk IP-adresse, OpenVPN er installert, og du er sikker på de riktige portinnstillingene, kan du gå videre til å konfigurere det lokale nettverket.

Sette opp ditt lokale nettverk

Neste trinn er å fortelle ruteren din hvor du skal sende innkommende Plex-tilkoblinger. I dette tilfellet vil det være til den statiske IP-adressen til Plex-serveren.

Aktiver portvideresending i ruteren din

Koble først til nettgrensesnittet til ruteren din. Denne lenken eller denne lenken fungerer for de fleste leserne. Du må logge inn med riktig brukernavn og passord.

Plex VPN - Ruterinnstillinger 1
Når du har logget deg på ruteren din, må du finne innstillingene for portvideresending. I denne Linksys-ruteren finner du den under Sikkerhet på venstre sidefelt og deretter på Apper og spill fane. Ruteren din kan være en annen.

Plex VPN - Ruterinnstillinger 2
Når du har funnet portvideresendingsinnstillingene for ruteren din, fyller du den ut med Plex-serverinformasjonen.

Programnavn er meningsløs, og gjør det bare enkelt å identifisere hvilken applikasjon vi jobber med. Du kan stille det til hva som helst, men Plex er fornuftig.

Ekstern port forteller ruteren nøyaktig hvor de skal lete etter Plex-trafikk på internett. Det kan settes til alt bortsett fra en håndfull reserverte tall. Det er praktisk å bruke 32401.

Intern port forteller ruteren nøyaktig hvor han skal sende Plex-trafikk på LAN. Du noterte denne porten mens du konfigurerte Plex-serveren. Standardinnstillingen er 32400.

protokoll dikterer hva slags trafikk som er tillatt å videresendes. Sett det til ‘TCP’ eller ‘Begge’, men bare TCP er nødvendig.

Enhets IP spesifiserer Plex-serverens statiske IP-adresse. Du noterte dette nummeret mens du konfigurerte Plex-serveren.

De aktivert avkrysningsruten lar deg slå port forwarding for Plex av og på. Forsikre deg om at den er på.

Når du er ferdig, klikker du på OK -knappen og avslutt webgrensesnittet for ruteren din.

Sette opp VPN

Nå som ruteren er satt til å videresende riktig port, kan du konfigurere VPN.
IPVanish er en betalt VPN-tjeneste med serverplasser over hele verden.

Plex VPN - IPVanish Protection
Vi anbefaler det på det sterkeste for alle som trenger å kunne surfe på nettet anonymt, og gjøre det uten avmatninger eller kompliserte konfigurasjonsfiler tilknyttet mange VPN-er. IPVanish er en av få VPN-er som ikke holder noen form for loggfiler slik at aktiviteten din er virkelig privat og du trenger ikke å bekymre deg for Internett-leverandøren din eller andre som spionerer på nettaktiviteten din..

Leseravtale: Spar opptil 60% på IPVanish-planer

Hvis du har konfigurasjonsfiler for en annen VPN-server, kan du koble til ved hjelp av OpenVPN. Vi viser deg hvordan du konfigurerer Plex over VPN ved bruk av både IPVanish og OpenVPN.

Installer og konfigurer IPVanish

IPVanish er mye enklere enn OpenVPN å installere og konfigurere.

Hvis den allerede er installert på Plex-serveren din, kan du hoppe over installasjonsguiden og laste ned Comparitechs redigerte versjon av IPVanish.config her. Bare sørg for å lagre det på riktig sted, vanligvis C: \ Programfiler \ IPVanish \ OpenVPN \

Plex VPN - IPVanish Splash
For å installere IPVanish, besøk denne lenken og klikk på Last ned nå knapp. Du må være logget inn på kontoen din for å laste ned IPVanish-installasjonen.

Plex VPN - IPVanish Install 1
Legg merke til banen, fordi du må redigere en konfigurasjonsfil der du velger å installere IPVanish. Standardstien i Windows er C: \ Programfiler \ IPVanish og det er her du bør installere den.

Plex VPN - IPVanish Setup 2
Deretter må datamaskinen startes på nytt etter at du har installert IPVanish.

Plex VPN - IPVanish Config 1
Etter å ha startet datamaskinen på nytt, åpner du et utforskervindu til banen du installerte IPVanish. Hvis du følger trinn for trinn, vil det være det C: \ Programfiler \ IPVanish og du må finne OpenVPN-katalogen for å redigere en fil.

Plex VPN - IPVanish Config 2
Nå åpner du OpenVPN-katalogen og høyreklikker på IPVanish.config og velg deretter Åpen menypost.

Plex VPN - IPVanish Config 3
Du må fortelle Windows om å åpne IPVanish.config ved å bruke Notisblokk.

Plex VPN - IPVanish Config 4
Når IPVanish.config er åpen for redigering, legger du til rute plex.tv 255.255.255.0 192.168.1.1 til slutten av konfigurasjonsfilen, lagre deretter endringene.

Plex VPN - IPVanish Config 5
Start deretter IPVanish ved å bruke snarveien på skrivebordet ditt, og koble til en VPN-server som vanlig. Skriptet du lagret i IPVanish.config-filen, forteller VPN-tilkoblingen din om å ignorere Plex-trafikk og rute den som vanlig.

Hvis du bruker IPVanish som VPN-leverandør, kan du hoppe til det siste trinnet.

Installer og konfigurer OpenVPN

Å installere OpenVPN er ganske greit. Du vil laste ned Windows-installasjonsprogrammet her. Hopp over denne delen hvis du bruker IPVanish eller en annen VPN-leverandørs app.

Plex VPN - OpenVPN nedlasting
Forsikre deg om at du får installert OpenVPN Windows-installasjonsprogrammet fra nettstedet, og ikke kildekoden.

Etter nedlasting, åpne filen og gi den tillatelse til å kjøre. Installasjonsveiviseren starter, og det er greit å klikke seg frem med standardalternativene. Når OpenVPN-installasjonsprogrammet er ferdig, klikker du Bli ferdig og gå videre til neste trinn.

Plex VPN - OpenVPN Install
Når OpenVPN er installert, kan du konfigurere det. Prosessen kan være komplisert, så vi har laget en sikker konfigurasjonsfil som skal importeres og brukes med en gang. Den vil automatisk koble deg til en gratis OpenVPN-tunnel i USA.

Plex VPN - OpenVPN Config 1
OpenVPN-konfigurasjonsfilen vår kan lastes ned her. Om nødvendig kan konfigurasjonsfilen redigeres i Notisblokk. Når du har lastet ned konfigurasjonsfilen, må du gjøre noen raske endringer i OpenVPN, og deretter kan du importere den.

Plex VPN - OpenVPN Config 2
Se etter OpenVPN-ikonet i systemstatusfeltet.

Plex VPN - OpenVPN Config 3
Høyreklikk på ikonet og velg Innstillinger ... menypost.

Plex VPN - OpenVPN Config 4
Klikk deretter på Avansert tab.

Plex VPN - OpenVPN Config 5
Neste, sjekk Bare service , og klikk på OK knappen for å avslutte.

Plex VPN - OpenVPN Config 6
Høyreklikk på skuffikonet igjen, men velg denne gangen Importer fil ... menypost.

Plex VPN - OpenVPN Config 7
Velg deretter Comparitech-konfigurasjonsfilen du nettopp lastet ned, og trykk på Åpen for å importere den.

Plex VPN - OpenVPN Config 8
Du ser denne meldingen når filen er importert.

Plex VPN - OpenVPN Config 9
Nå, høyreklikk på OpenVPN-ikonet igjen, og velg denne gangen Koble menypost.

Plex VPN - OpenVPN Config 10
Så vises en melding og forteller deg at du har opprettet en VPN-tunnel og din offentlige IP-adresse har endret seg.

Plex VPN - OpenVPN Config 11Skuffikonet blir også grønt når du er tilkoblet vellykket.

Sette opp mobilenheten din

Det beste med denne metoden er at det absolutt ikke er noe oppsett å gjøre på enheten din. Plex-serveren din kan surfe på resten av internett anonymt, men når det kommer til streamingmedier, vil ting fungere som vanlig.

Plex VPN - Device Setup
Nå kan hver eneste Plex-klient - enten det er et Android-nettbrett, en iPhone, XBox, Smart TV eller streaming-pinne - koble seg sømløst til serveren din, selv om du bruker en VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 4 = 6