Hva er nettverksgjennomstrømning? Pluss de 7 beste verktøyene for å overvåke gjennomstrømning

7 beste verktøy for å overvåke nettverksgjennomstrømning


Nettverksgjennomstrømning er datamengden som overføres gjennom et gitt nettverksmedium over en gitt tidsperiode. For eksempel overfører en Ethernet-tilkobling som har en gjennomstrømning på 30 Mbps 30 Megabits per sekund.

Her er de beste verktøyene for ytelsestesting for å måle gjennomstrømning:

 1. SolarWinds Network Bandwidth Analyzer Pack (GRATIS PRØVEPERIODE) - enkelt overvåke nettverkstrafikk, identifisere de beste snakerne på nettverket og prioritere båndbreddebruk.
 2. SolarWinds båndbreddemåler i sanntid (GRATIS VERKTØY) - overvåke bruken av båndbredde i sanntid; tilbyr enkle å forstå grafer.
 3. ExtraHop - bedriftsløsning med muligheten til automatisk å oppdage og korrelere nettverksproblemer
 4. Comparitech Speed ​​Test - gratis og enkel test som er perfekt hvis du bare trenger å sjekke en eller en håndfull enheter.
 5. Iperf - åpen kildekodeverktøy som brukes til å ta aktive målinger av gjennomstrømning i et nettverk.
 6. NetCPS - gratis båndbreddeovervåkning. NetCPS er et Windows Command Line-verktøy.
 7. Netperf - gratis å bruke og et ganske populært verktøy for å måle gjennomstrømning og benchmarking nettverkshastigheter.

I resten av dette stykket vil vi gå inn i det grunnleggende om gjennomstrømning og deretter gi en oversikt over noen av de mer populære overvåkingsløsningene som er tilgjengelige på markedet i dag.

Basert på definisjonen over, kan vi se at gjennomstrømning hjelper oss å forstå og kvantifisere nettverksytelse. Nettverksytelse er ofte forskjellen mellom en produktiv dag og en uproduktiv. Med tanke på det blir behovet for å måle og overvåke gjennomstrømning klart. Overvåking gjennomstrømming kan hjelpe deg med å forstå hvordan nettverket ditt fungerer, gjøre det mulig for deg å reagere bedre på flaskehalser, bidra til å forbedre nettverksplanleggingen og føre til mer effektiv nettverksfeilsøk.

Hva er forskjellen mellom gjennomstrømning og båndbredde?

Forskjellene mellom nettverk gjennomstrømning og båndbredde kan være forvirrende for mange. Dette er forståelig gitt hvordan begrepene vanligvis brukes, og at de omhandler samme emne (datamengde overført over et gitt medium). Kort oppsummert, båndbredde er den maksimale datamengden som kan gå gjennom et gitt medium og gjennomstrømning er datamengden som faktisk går gjennom det mediet. Hvis du handler etter internettjeneste, må du huske at du betaler Internett-leverandøren (ISP) for båndbredde og får gjennomstrømning.

I praksis vil gjennomstrømningen alltid være mindre enn båndbredden din. I tillegg vil gjennomstrømningen på et gitt tidspunkt normalt ikke være din maksimale gjennomstrømning. For eksempel, hvis alle på kontoret streamer HD-video, overføres mye mer data enn om alle bare sendte ren tekst-e-post.

En av de mest nyttige måtene å konseptualisere båndbredde og gjennomstrømning er motorvei-analogien. Båndbredde er antall baner på en motorvei, mens gjennomstrømningen er bilene som kjører på den motorveien. Å legge til baner (båndbredde) kan forbedre trafikkhastigheten, men det ville ikke løse alle hastighetsproblemene dine. På en motorvei kan kollisjoner og saktegående kjøretøy bremse ting. På samme måte kan på kollisjon, latens og overhead føre til forsinkelser som ikke nødvendigvis løses ved å legge til båndbredde.

Måling av gjennomstrømning (MB vs Mb, Gigabit-hastigheter osv.)

Det er flere forkortelser som kastes rundt når vi diskuterer gjennomstrømning. Alle de forskjellige målingene refererer på en eller annen måte til en datamengde (vanligvis biter eller byte) over en periode (vanligvis sekunder). Å forstå hva de mest populære målingene faktisk betyr, kan hjelpe deg med å forstå gjennomstrømning. Nedenfor er en rask oversikt over noen av de vanlige målingene og terminologiene relatert til gjennomstrømning.

 • Bit - Den minste størrelsen på binær informasjon som brukes av datamaskiner. Det vil si de enkelte og nuller i binær matematikk.
 • byte - 8 biter
 • megabit - 1 million biter
 • Megabyte - 1 million byte
 • Gigabit - 1 milliard biter
 • Gigabyte - 1 milliard byte
 • Mbps - Megabits per sekund
 • MBps - Megabyte per sekund
 • Gbps - Gigabits per sekund
 • GBps - Gigabyte per sekund

En av de viktigste takeawayene her er: 1 MB er åtte ganger mer enn 1 Mb. Det samme gjelder GB vs Gb. Husk det når du sammenligner gjennomstrømningsstatistikk og ISP-serviceplaner.

Effekt av latenstid på gjennomstrømning

Ventetid kan ha stor innvirkning på gjennomstrømningen. Latency er hvor lang tid det tar data å krysse en gitt bane. Hvis vi tenker tilbake på motorvei-analogien vår, er tiden det tar å reise over motorveien latenstid. Det ville ikke spille for mye hvis all trafikk var en måte, men når du begynner å tenke på, begynner du å forstå hvordan det kan påvirke gjennomstrømningen. TCP er veldig avhengige av bekreftelser, som betyr at en mottaker må bekrefte en avsender for at sendingene skal fortsette. Hvis det tar lang tid for pakkene å komme tilbake til avsenderen, vil det være mye bortkastet tid og lavere gjennomstrømning.

Høy latens kan oppstå av forskjellige årsaker, fra flaskehalser til antall humle mellom destinasjoner til fysisk avstand mellom nettsteder.

Effekt av pakketap på gjennomstrømning

Hvis en TCP-pakke blir droppet, må den sendes på nytt. Denne overflødigheten påvirker gjennomstrømningen negativt. En avsender vil vite at en pakke må sendes på nytt basert på tidsavbrudd eller mangel på godkjenning for en eller flere gitte pakker. Pakketap kan oppstå av flere årsaker, inkludert høy latenstid, jitter (inkonsekvente hastigheter på en tilkobling), maskinvare- og tilkoblingsproblemer eller programvarebugs.

Hvilken gjennomstrømning skal jeg forvente for en gitt båndbredde?

Det er ingen svar på alle størrelser som passer til dette spørsmålet. Flere bevegelige deler påvirker gjennomstrømningen, så alle situasjoner er unike. Med nåværende teknologi, latenstid og pakke overhead å være det de er, får du ikke hastigheter som samsvarer med båndbredden du kjøper fra Internett-leverandøren din.

Som en "best case scenario" referanse, dette Kabelfri artikkel tok et dypt dykk i maksimal gjennomstrømning, og bestemte at en Ethernet-tilkobling på 1 Gbps har et potensial for 94% effektivitet (dvs. 940 Mbps). Aktivering Jumbo-rammer støter potensialet opp til 99% (990 Mbps).

Hva kan måle gjennomstrømning hjelpe deg?

I et ord: måling av gjennomstrømning hjelper deg med å løse klager på at nettverket er "tregt". Dette fordi gjennomstrømningsmålinger hjelper deg med å bedre forstå en nettverkstilkobling og dens virkelige verden. Gjennomføringsovervåkning kan hjelpe med:

 • Identifisere flaskehalser
 • Sammenligning av ekte verden med SLA-er
 • Nettverksdesign og planlegging
 • Opprette baselinjer
 • Feilsøking

Kan du spå gjennomstrømning?

Å få en basislinje av din eksisterende gjennomstrømning vil hjelpe deg å gjøre det spottopper og renner i volum. Hvis du ikke har tenkt å legge til noen nye tjenester til nettverket, vil din neste oppgave være å sikre at det er tilstrekkelig tilgjengelig kapasitet for trendvekst i trafikkmengder. Hvis du setter i gang et utvidelsesprosjekt, bør du forvente økt etterspørsel etter nettverksinfrastrukturen din.

I begge tilfeller hjelper det å bruke et verktøy som kan spille av reelle trafikkdata på nytt og også generere ekstra trafikkmengder for å sjekke at båndbredden du har, vil være i stand til å takle den nye etterspørselen.

Verktøy for kapasitetsplanlegging som SolarWinds Flow Tool Bundle komme godt med i disse testscenariene. Pakken inneholder tre verktøy som fungerer med Cisco-oppfunnet NetFlow v5 system. Når du slår på NetFlow-funksjonene på Cisco-ruteren, vil den videresende alle pakkeoverskrifter til en samler. Du kan også bruke NetFlow til å spørre ruteren og få samlet data ut av den.

Bundle inneholder et grensesnitt for å slå NetFlow-funksjonene på ruterne dine på og av. Et annet verktøy vil spille av fanget trafikk rundt nettverket ditt, og et tredje verktøy i pakken vil generere falsk trafikk for å sende rundt nettverket, og teste båndbreddekapasiteten til alt utstyret ditt og nettverksprogramvaren i tillegg..

SolarWinds Flow Tool BundleLast ned 100% GRATIS Tool Bundle

Hvordan kan du forbedre gjennomstrømningen?

Med en ide om hva gjennomstrømning er og hva som påvirker det, skal vi nå snakke om ting som kan gjøres for å forbedre gjennomstrømningen. Igjen, det er ingen svar på størrelse; er det viktig å forstå årsaken til gjennomstrømningsproblemene dine for å adressere dem effektivt. Nedenfor er noen vanlige metoder som brukes for å forbedre gjennomstrømningen.

 • Øk båndbredden - Noen ganger er det bare å legge baner til motorveien det du trenger. Dette er en av de mest åpenbare løsningene, men husk at båndbredden kan være dyr og kanskje ikke er årsaken til problemene dine. Sørg også for å ha nettverksinfrastrukturen på plass for å støtte båndbreddeoppdateringene dine hvis du går den ruten. Tross alt betyr ikke en 10 Gbps-tilkobling mye på et nettverk fullt av 100 Mbps brytere.
 • Fjern flaskehalser - Flaskehalser i nettverket er punkter i et nettverk som får trafikken til å avta. Hvis du for eksempel oppdaterer hele nettverket til en hastighet på 1 GB, kan en gammel server med 10 Mbps nettverksgrensesnitt lage en flaskehals.
 • Oppdatering til fiber - Data om fiberforbindelser beveger seg nær eller med lysets hastighet. Data om kobberforbindelser beveger seg betydelig saktere (for de av dere inn i vitenskapen er det fotonhastighet vs elektronhastighet). Kobber maksimerer rundt 10 Gbps mens fiber kan nå terabit-hastigheter eller høyere (sjekk ut denne Engadget-artikkelen for eksempel). Selv om 10 Gbps er bra for de fleste nettverk, er fiber mye mindre utsatt for støy og kan dekke mer bakken enn et sammenlignbart kobberløp, og legge til flere fordeler som kan bidra til å øke gjennomstrømningen.
 • Juster MTU - Justering MTU (Maksimal overføringsenhet) størrelser på en ruter kan føre til forbedret gjennomstrømning. For eksempel kan større MTU-er minimere overhead og øke gjennomstrømningen. For mer, sjekk ut denne NetGear-artikkelen designet for å hjelpe deg med å optimalisere MTU-størrelsen på en ruter.
 • Bruk QoS - Konfigurering av QoS (Quality of Service) på rutere og brytere er en annen måte å forbedre gjennomstrømningen. QoS kan brukes til å dedikere båndbredde, håndtere overbelastning, forme nettverkstrafikk og sette prioriteringer for nettverkstrafikk. For en dypere dykk om emnet, sjekk ut dette Cisco-dokumentet. QoS forbedrer ikke nødvendigvis gjennomstrømningen, det kan hjelpe deg med å sikre at latensfølsomme applikasjoner (VOIP, videostreaming, etc.) blir mindre påvirket når ting går tregere.
 • Bruk en CDN - Et CDN (Content Delivery Network) kan bidra til å bringe innholdet ditt nærmere brukerne hvis du har å gjøre med en situasjon der mange av brukerne dine er langt fra serverne dine (f.eks. Et nettsted). Derfor kan et CDN være en fin måte å forbedre gjennomstrømningen på. På Human Health Project, vi bruker CloudFlare som en CDN.

Topp verktøy for å måle gjennomstrømning

1. SolarWinds Network Bandwidth Analyzer Pack (GRATIS PRØVE)

SolarWinds NetFlow Analyzer

SolarWinds Network Bandwidth Analyzer Pack er en premium overvåkningsløsning som gjør det mulig for IT-team i organisasjoner som strekker seg i størrelse fra SMB (Small and Medium-sized Business) til enterprise for å effektivt overvåke gjennomstrømning. De Network Bandwidth Analyzer Pack er faktisk to SolarWinds-produkter samlet: Network Performance Monitor (NPM) og NetFlow Traffic Analyzer (NTA). Du kan lære mer om hver av disse modulene i vår NPM og NTA anmeldelser.

Kort oppsummert, NPM er en av de mest populære stykkene av bedriftsovervåking programvare tilbys av SolarWinds og gjør mye av det Simple Network Management Protocol (SNMP) og opp / ned overvåking du forventer av a Network Management System (NMS). legge NTA til miksen muliggjør støtte for overvåking av forskjellige strømningsprotokoller som NetFlow, sFlow, jFlow, etc. Kombinert blir disse to verktøyene en helhetlig, funksjonsrik overvåkningsløsning.

Du kan demonstrere NTA direkte fra nettleseren din her. Du kan også laste ned en 30-dagers gratis prøveversjon av Network Bandwidth Analyzer Pack som inkluderer begge verktøyene.

SolarWinds Network Bandwidth Analyzer PackLast ned 30-dagers GRATIS prøveversjon

2. SolarWinds båndbreddemåler i sanntid (GRATIS VERKTØY)

SolarWinds båndbredde Monitor

Hvis du leter etter et gratis verktøy som kan hjelpe deg med å overvåke individuelle enheter og bestemme hvor mye båndbredde de bruker, SolarWinds båndbreddemåler i sanntid kan være riktig for deg. Dette Windows båndbredde overvåkingsverktøy bruker SNMP (v1, v2C og v3 støttes) trafikk inn og ut av gitte grensesnitt. skalerbarhet vil sannsynligvis bli et problem hvis du ønsker å overvåke alle enhetene i et nettverk. Hvis du bare trenger å overvåke en håndfull enheter for å finne ut om du har en båndbreddeskjegg i nettverket ditt som skaper nettverksgjennomstrømningsproblemer, kan dette være akkurat det du trenger.

Du kan laste ned SolarWinds båndbreddemåler i sanntid gratis.

SolarWinds Real-Time båndbredde MonitorLast ned 100% GRATIS verktøy

3. ExtraHop

ExtraHop

ExtraHop er en overvåkingsløsning på bedriftsnivå med støtte for avanserte funksjoner som kontekstuell intelligens, rettsmedisinske undersøkelser, sanntidsanalyse, og mer. ExtraHop tilbyr overvåkningsløsninger for sikkerhet, nettverksytelse og nettskyen. Delen av denne bedriftsprogramvaren vi har fokusert på her, er dens overvåkingskapasitet for nettverk. Et av de største salgsargumentene for ExtraHop s nettverksytelsesløsning er muligheten til automatisk å oppdage og korrelere nettverksproblemer, noe som skal bidra til å redusere gjennomsnittlig tid til oppløsning. Deler løsningen inkluderer detaljerte beregninger og diagrammer som dekker gjennomsnittlig båndbreddebruk, gjennomsnittlig gjennomstrømning, gjennomstrømming etter protokoll, “Topp snakkere” (sluttpunkter med høyest gjennomsnittlig gjennomstrømning) og mer. Hvis du leter etter en bedriftsnivåløsning på dine overvåkningsproblemer, kan det være lurt å ta en titt på ExtraHop. Du kan demonstrere ExtraHop direkte fra nettleseren din (kontaktinformasjon blir bedt om, men demotilgang gis umiddelbart etter).

4. Comparitech hastighetstest

Comparitech hastighetstest

Hvis du må sjekke gjennomstrømningen fra en gitt datamaskin eller mobil enhet med en nettleser, vår helt egen hastighetstest er en flott måte å gjøre det og bidra til å skaffe penger til veldedighet. Vår hastighetstest vil sjekke gjeldende nedlastingshastighet, opplastingshastighet og svartid for ping. Jeg har funnet at hastighetstester på nettet også er en god måte å finne ut om problemer du har med en gitt app er relatert til nettverkshastighetene dine eller ikke (for eksempel å sjekke om du oppfyller Netflix Anbefalinger for hastighet på internett). I tillegg vil Comparitech donere en cent til veldedighet for hver test (maks en per bruker).

 5. Iperf

Iperf er et gratis open source-verktøy som brukes til å ta aktive målinger av gjennomstrømning i et nettverk. Det støttes offisielt på CentOS, FreeBSD, og Mac os. I følge Github-siden er det rapportert om en rekke andre * nix-baserte operativsystemer Iperf, og jeg kunne få det kjørt på Linux Mint 17.1 uten problemer. Iperf kan måle TCP (Protokoll for overføringskontroll, UDP (Bruker Datagram-protokoll), og SCTP (Protokoll for strømkontrolloverføring) gjennomstrømning.

Iperf 1

Iperf bruker en klient / server-konfigurasjon, noe som betyr at programvaren må installeres på begge endepunktene for å måle gjennomstrømning. Du kan laste ned og installere Iperf her (Merk: Jeg var i stand til å bruke apt-get install iperf på Mint 17.1).

I eksemplet nedenfor løp jeg Iperf i servermodus ved å utføre kommandoen iperf –s, koblet deretter til serveren for å måle TCP-gjennomstrømning ved å utføre kommandoen iperf –c 10.0.2.15 (10.0.2.15 var IP-adressen til Iperf server). For mer informasjon om Iperf, sjekk ut den Github-side.

iperf 2

6. NetCPS

NetCPS er et Windows Command Line-verktøy som også følger klient / server-paradigmet for å måle gjennomstrømning. Det har eksistert i lang tid, men kan fremdeles være nyttig på mange moderne Windows-operativsystemer (det fungerte bra på Windows 10 for meg).

NetCPS er freeware, med det ene unntaket at det IKKE er tillatt for statlig eller militær bruk. Du kan laste ned, lære mer om og se kildekoden til NetCPS her.

I eksemplet nedenfor brukte jeg NetCPS for å måle gjennomstrømning på en lokal PC's loopback-adresse. Først utførte jeg kommandoen fra katalogen der NetCPS.exe-filen ble lastet NetCPS.exe –s for å plassere NetCPS i servermodus, utførte jeg kommandoen i et eget cmd.exe-vindu NetCPS.exe 127.0.0.1 for å teste loopback-IP-adressen.

NETCPS1

NETCPS2

7. Netperf

NetPerf er et CLI-verktøy som brukes på * nix-operativsystemer (det samles også på Windows) som ligner på Iperf som opprinnelig ble utviklet av Hewlett Packard. Selv om det ikke er teknisk åpen kildekode, er det gratis å bruke og et ganske populært verktøy for å måle gjennomstrømning og benchmarking nettverkshastigheter.

For mer informasjon om Netperf, Sjekk ut manualen og Netperf Github.

Som NetCPS og Iperf, Netperf bruker en klient / servermodell. Du kan starte serveren ved å bruke kommandoen netserver –p og koble til fra en klient ved å bruke kommandoen netperf –H -p . I eksemplet nedenfor startet vi serveren på port 15222 fra en vert med IP-adresse 10.0.2.15.

Netserver for netperfNetperf

Gi oss beskjed om tilbakemeldingene dine!

Det var krasjekurset vårt om gjennomstrømning og liste over verktøy for måling av gjennomstrømning. La vi noe være ute? Har du noen spørsmål om verktøyene vi nevnte her? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5