8 Beste FTP- og SFTP-klienter for Windows og Linux

Beste FTP- og SFTP-klienter


FTP og SFTP spille en stor rolle i administrasjonen av WordPress-servere, styring av systemer i et nettverk og fildeling. Det finnes et bredt utvalg av gratis og premium FTP- og SFTP-klientprogramvareløsninger der ute for deg å prøve, så i dette stykket vil vi hjelpe deg med å begrense valgene dine og finne en løsning som fungerer best for deg.

Vi får inn mange detaljer om hvert av verktøyene nedenfor, men i tilfelle du har kort tid, er her vårt liste over de beste FTP- og SFTP-klientene:

 1. SolarWinds Solar-PuTTY (GRATIS VERKTØY) Gratis filoverføringsverktøy som inkluderer SFTP FTP og SCP alternativer
 2. WinSCP Mye brukt gratis sikker filoverføringsverktøy
 3. FileZilla Gratis sikker filoverføringsanlegg for Windows, Mac OS X og Linux
 4. Cyberduck Gratis sikker filoverføringsverktøy som kjører på Windows og Mac OS og integrerer støtte for mange populære skylagringssystemer
 5. MonstaFTP Online-tjeneste som går gjennom nettleseren din. Den distribuerer FTP, FTPS, SFTP og SCP. Det er tilgjengelig i gratis og betalte versjoner
 6. Kaffekopp gratis FTP Gratis filoverføringsverktøy for Windows som inkluderer FTP, FTPS og SFTP
 7. Ipswitch WS_FTP-implementering for Windows

Merk: Vi dekker klientprogramvare her. Hvis du er en administrator leter etter SFTP-serverprogramvare, Sjekk ut De 20 beste gratis SFTP- og FTPS-serverne for Windows og Linux.

Hva er FTP?

File Transfer Protocol (FTP) er, som navnet antyder, en protokoll som brukes til å overføre filer mellom datamaskiner i et nettverk. FTP bruker TCP-portene Transmission Control Protocol (20) & 21 som standard. FTP gjør det mulig for brukere å laste ned, laste opp, vise, gi nytt navn, slette filer og mer.

FTP er en relativt gammel protokoll. Selv om dette hjelper til med å forklare noen av de rare tingene som å bruke to porter, snakker det også til modenheten til protokollen. Den opprinnelige standarden for FTP, RFC 114, ble utgitt i 1971. Gjeldende standard, RFC 959, ble utgitt i 1985.

Tilkoblingsmodus: Aktiv vs passiv FTP

Det er to separate FTP-tilkoblingsmodus: aktiv FTP og passiv FTP. Med aktiv FTP-modus brukes port 21 til å sende kontrollkommandoene som dikterer hva som skjer under en FTP-økt. Port 20 brukes til faktisk overføring av data. I passiv FTP-modus brukes en vilkårlig port større enn 1023 i stedet for port 20. Slacksite tar et godt dypdykk i emnet aktiv vs passiv FTP hvis du er interessert i å lære mer.

Overføringsmodus: Binær vs ASCII

Det er også to forskjellige FTP-overføringsmodus: binær og ASCII.

For tekstfiler (dvs. en fil som er menneskelig lesbar med et program som Notepad, vi eller nano), ASCII anbefales. Dette er fordi ASCII overføringsmodus støtter tegnoversettelse mellom forskjellige systemer (f.eks. konvertering av slutten av linjetegnene). Dette kan være viktig når du overfører skript.

For ikke-tekstfiler, som JPEG-bilder, binær overføringsmodus anbefales. Dette er fordi tegnoversettelsen i ASCII-modus kan ødelegge ikke-tekstfiler. Hvis du noen gang har overført et bilde mellom to datamaskiner og det ikke var synlig på mottakermaskinen, kan årsaken ha vært bruken av ASCII-overføringsmodus.

Hvis dette blir litt vanskelig å følge med, ikke bekymre deg for mye. I de fleste tilfeller kan du bare bruke binær overføringsmodus og ikke tenke videre.

Er FTP sikker?

Med et ord, nei. FTP sender filer og legitimasjon over hele nettverket i klartekst. Det betyr data sendt med FTP er IKKE kryptert.

Av denne grunn er det ofte bedre å bruke en kryptert overføringsmetode som FTPS (FTP Secure) eller SFTP (SSH File Transfer Protocol).

Hva er FTPS?

FTPS er effektivt FTP med støtte for TLS (Transport Layer Security) -kryptering. I det siste brukte FTPS også SSL (Secure Sockets Layer). SSL er mye mindre vanlig med FTPS i dag på grunn av en rekke sikkerhetsproblemer. Ved å bruke FTPS i stedet for standard FTP kan du få funksjonaliteten til FTP, pluss fordelene med kryptering og sertifikater.

Det er to hovedtyper av FTPS-tilkoblinger, implisitte og eksplisitte. Servere som bruker implisitte FTP-lytter for tilkoblinger på port 990 i stedet for port 21. Som nevnt av FileZilla, implisitt FTPS er en arvsprotokoll på dette tidspunktet. Dette betyr at du ikke vil se implisitte FTPS brukt like mye som eksplisitte FTPS i disse dager. Eksplisitt FTPS (f.eks. FTPES) bruker port 21 som standard FTP og gjør det mulig for klienten å eksplisitt be om en kryptert tilkobling.

Hva er SFTP?

SFTP, heller ikke er intuitivt bare en kryptert versjon av FTP-protokollen. Mens det tjener samme formål å overføre og administrere filer, under panseret SFTP er betydelig annerledes enn FTP og FTPS. Mange av disse forskjellene stammer fra det faktum at SFTP sitter på toppen av SSH (Secure Shell) -protokollen.

En stor forskjell er bruken av porter. I motsetning til å bruke to diskrete porter, bruker SFTP bare en. Som standard er denne porten TCP-port 22 (standard SSH-port). Å bruke SSH-porten har den ekstra fordelen ved å gjøre SFTP generelt mer "brannmurvennlig" og mindre sannsynlig å bli blokkert som standard.

I tillegg gir SFTP brukere muligheten til å dra nytte av bruk av SSH-nøkler. Hvis du ikke er kjent med fordelene med SSH-nøkler og asymmetrisk kryptografi, sjekk ut denne artikkelen fra Digital Ocean. Kort sagt, SSH-nøkler legger til et ekstra lag med sikkerhet i godkjenningsprosessen.

Personlig foretrekker jeg SFTP fremfor FTP / FTPS / FTPES, men det er bruk-argument for begge. SFTPs nesten allestedsnærværende på de fleste Linux / Unix-servere, brannmurfordelene ved å bruke den ene porten og sikkerhetsfordelene ved å utnytte SSH er årsakene til min preferanse. Noen kan imidlertid argumentere for FTPS basert på detaljene i et gitt miljø (f.eks. Hvis det allerede er FTP-servere som kjører), støtte for X.509 sertifikater, eller støtte for filoverføring fra server til server.

Hva med SCP og FISH?

Hvis du forsker på filoverføringsprotokoller, kan det hende du har kommet over SCP (Secure Copy) og FISK (Filer overført over Shell-protokoll). Disse to protokollene ligner på SFTP ved at de bruker SSH for å lette tilkoblingen (FISH kan også bruke rsh).

SCP er en populær løsning som kan være nyttig hvis du bare trenger å overføre filer. Imidlertid, hvis du trenger å liste eksterne kataloger, opprette nye kataloger, fjerne filer eller utføre andre administrative oppgaver, må du bruke SFTP eller FTP.

FISH er ikke så mye brukt som SCP eller SFTP, men kan være nyttig der ressurser og muligheten til å installere programvare på serversiden er svært begrenset.

Hvor er FTP & SFTP brukt?

Du kan finne FTP og SFTP brukt i en rekke brukssaker. Når som helst du trenger å overføre filer fra datamaskin A til datamaskin B eller administrere filer på et eksternt system, er en potensiell brukssak for SFTP og FTP. Noen av de mest populære brukssakene inkluderer:

 • Laste opp filer til Content Management Systems (CMS) som WordPress.
 • * nix serveradministrasjon. SFTP er ‘det’ populære valget her.
 • Fildeling. Å bruke en protokoll som SFTP kan være spesielt nyttig for å oppfylle kravene til samsvar (f.eks. For SOX, hippa, eller FIPS).
 • Firmware-oppgraderinger. Mange enheter støtter firmwareoppgraderinger via FTP eller SFTP.

Hva du skal se etter i en FTP / SFTP-klient?

Svaret på dette spørsmålet er virkelig “det kommer an”. Hvis du er en hjemmebruker eller bare administrerer et WordPress-nettsted eller to, kan det hende du kan slippe unna med en veldig enkel filoverføringsklient. Alt du trenger er et enkelt grafisk brukergrensesnitt (GUI) og støtte for en protokoll eller to. På den annen side, hvis du er en avansert bruker eller underlagt spesifikke krav til overholdelse, kan du ha en mye mer omfattende liste over behov når det kommer til dine FTP / SFTP-klientprogramvarebehov. Nedenfor er en rask oversikt over noen av funksjonene du kanskje ønsker å holde øye med:

 • protokoller & støtte for krypteringsmetode - Vet du at du bare trenger SFTP-støtte? Er du i en rolle der en server bruker SFTP, en annen FTPS, en annen HTTPS og en annen FTP? På samme måte bryr du deg (av overholdelsesgrunner eller på annen måte) om sikkerheten til krypteringsmetodene din klientprogramvare bruker? Du må vurdere disse punktene når du velger klientprogramvare.
 • Dra & miste - Dette er virkelig en bekvemmelighetsfunksjon, men dra og slipp med brukergrensesnitt for klientprogramvare kan virkelig effektivisere filoverføringsprosessen.
 • Sikkerhet for filintegritet - Hvordan vet du om filen du flyttet fra sted A til sted B, ble den der uten korrupsjon? Sammenligning av hasj eller sjekksum kan hjelpe deg med å gjøre dette. Noe klientprogramvare vil ta seg av dette for deg.
 • Planlegging av handlinger - Hvor mye tid vil du spare hvis du eller teamet ditt kan automatisere filoverføringene dine? Hvis du er i en mellomstor eller større bedrift, kan automatisering av de enkle tingene hjelpe deg med å spare på Opex.
 • Tilkoblingsgrenser - Må du være i stand til å opprette ubegrensede tilkoblinger, eller kan du slippe unna med bare en eller to?
 • Hogst - For revisjon, samsvar og feilsøking kan detaljerte logger være veldig viktige. Har logging noe å si for deg?
 • synkronisering & sikkerhetskopier - Må du kunne synkronisere filer automatisk på to forskjellige steder? Ville automatisering av en backup-prosess spart teamet ditt massevis av tid? Hvis ja, se etter disse funksjonene i klientprogramvaren.

De beste FTP- og SFTP-klientene

1. SolarWinds Solar-PuTTY (GRATIS VERKTØY)

8 Beste FTP- og SFTP-klienter for Windows og Linux

Solarwinds nylig utgitt Solar-PuTTY, en programvare som tar det populære PuTTY programvare og bygger den ut litt lenger for å legge til en mer moderne GUI og en rekke tilleggsfunksjoner. Jeg vil dekke denne programvaren mer detaljert i en kort fremtid, så vi vil fokusere på FTP-, SCP- og SFTP-funksjonene til SolarPutty her.

Kort sagt, denne bærbare programvaren er et nyttig verktøy for ad-hoc filoverføring. Det er gratis, støtter dra-og-slipp-overføringer, logging, lagring av legitimasjon og økter med mer. Jeg har brukt Solar-PuTTY i stedet for PuTTY som min go-to SSH-klient litt, og SFTP-klienten har vært et fint pluss.

Selv om jeg ikke kan si at jeg liker grensesnittet til Solar-PuTTY mer enn WinSCP for SFTP / SCP-overføringer, er det faktum at det også er en SSH-klient, et stort pluss. Det og lagring av økter gjør det enkelt for meg å bruke Solar-PuTTY regelmessig. Hvis du leter etter et stykke gratis Windows-programvare som kan tjene som en "Swiss Army Knife" -type klientprogramvare, kan du prøve Solar-PuTTY gratis.

SolarWinds Solar-PuTTYDownload 100% GRATIS verktøy

2. WinSCP

8 Beste FTP- og SFTP-klienter for Windows og Linux

WinSCP er en populær filoverføringsklient for Windows, med over 114 millioner nedlastinger. Det er gratis, utvidbart og støtter SFTP, FTP (S), SCP, og WebDav (en utvidelse av HTTP). WinSCP støtter dra og slipp, en rekke språk, skripting og inkluderer en integrert tekstredigerer.

Denne programvaren var min go-to SFTP og SCP programvare i ganske lang tid. CLI (Command Line Interface), PuTTY-integrasjoner og stor brukerbase er med på å utvide hvor mye du kan få ut av denne gratis programvaren. Du kan laste ned WinSCP her.

3. FileZilla

8 Beste FTP- og SFTP-klienter for Windows og Linux

FileZilla er en gratis og åpen kildekode (utgitt under GNU General Public License) FTP-klientprogramvare for Windows, Mac OS X og Linux.

FileZilla er en populær og moden FTP-klientprogramvare som støtter FTP, FTPS og SFTP. Den "pro" versjonen av FileZilla legger til støtte for WebDav og en rekke leverandører av skylagring (Amazon S3, Dropbox, etc.) også. FileZilla støtter dra og slipp, overføring av filer som er større enn 4 GB, konfigurerbare overføringshastighetsgrenser og mer. En av de største fordelene med FileZilla er det store brukerfellesskapet. Hvis du sitter fast og prøver å finne ut av ting på egen hånd og får problemer, kan dette være en veldig nyttig gratis ressurs. Du kan laste ned FileZilla-klienten gratis her.

En av kritikkene av FileZilla har vært at den prøver å legge til "bloatware" under installasjonen. Selv om dette er forståelig, gitt at de prøver å tjene penger, kan det være en ulempe for mange brukere. FileZilla gir deg i det minste muligheten til å velge bort den ekstra programvaren under installasjonsprosessen. Det er noe du bør være klar over før du blindt klikker på installasjonen av denne programvaren.

4. CyberDuck

8 Beste FTP- og SFTP-klienter for Windows og Linux

Cyberduck er en gratis og åpen kildekode for filoverføring med støtte for et bredt utvalg av protokoller og leverandører av skylagring. CyberDuck er et solid alternativ for brukere som ønsker å bevege seg bort fra FileZilla, da det tilbyr mange av de samme funksjonene og muligheten til å importere bokmerker fra FileZilla (i tillegg til en rekke andre apper).

Mens CyberDuck har et respektabelt funksjonssett når det gjelder protokollstøtte (FTP, FTPS, SFTP og WebDAV støttes alle) og sikkerhet, var det som virkelig skilte meg ut støtten til et bredt utvalg av skylagringsleverandører. CyberDuck kan skryte av støtte for Amazon S3, OpenStack Swift, Backblaze B2, Microsoft Azure & OneDrive, Google Drive, DRACOON og Dropbox.

GUI standardiserer ikke en dra-og-slipp-to-rute-visning som mange andre klienter, men jeg hadde ingen problemer med å dra fra Windows Utforsker til CyberDuck GUI. Du kan laste ned CyberDuck for Windows eller Mac direkte fra hjemmesiden her.

5. MonstaFTP

8 Beste FTP- og SFTP-klienter for Windows og Linux

MonstaFTP er en ny tilnærming til FTP. Det er en PHP og Javascript-basert app det kjører på en nettside og effektivt gjør nettleseren din til FTP-klienten. Selv om dette betyr at serveradministratoren trenger å konfigurere den, og at den derfor ikke er den ideelle løsningen for alle, tenkte vi at ideen var verdt å merke seg her også.

MonstaFTP støtter FTP, FTPS, SFTP, og SCP. Det gjør det mulig for brukere å laste opp .zip-filer og trekke dem ut på serversiden, redigere filer på skjermen, tilpasse brukergrensesnittet og omdirigere programvaren. Dette kan være en interessant løsning hvis du er en administrator som ønsker å gjøre livet enklere for brukerne dine. I motsetning til å få dem til å velge en klient på egen hånd (som kan komme med en ikke-triviell støttebelastning for deg), kan du tilby klienten på serversiden. Muligheten til å dra og slippe fra Windows Utforsker er også et fint pluss.

Det er lite (gratis), forretningsvirksomhet ($ 49 / år) og vert ($ 149 / år) av MonstaFTP tilgjengelig fra og med dette skrivet. Du kan laste ned gratisversjonen eller kjøpe en lisens her. Du kan også legge til en gratis 45-dagers prøveversjon av Host Edition når du laster ned lite-versjonen. Hvis du ønsker å ta den til en prøvekjøring før du installerer, kan du demonstrere MonstaFTP fra nettleseren din her.

6. Kaffekopp gratis FTP

8 Beste FTP- og SFTP-klienter for Windows og Linux

Kaffe kopp Gratis FTP er en gratis FTP, FTPS, og SFTP klient for Windows operativsystemer. I tillegg til disse filoverføringsprotokollene, kan den også støtte HTTP. GUI støtter dra og slipp, og hvis du har det bra med annonsene over bunnen av vinduet, er det ganske enkelt å bruke.

Den gratis versjonen av Coffee Cup FTP støtter arkivering, kombinasjonsbokmerker, historisk filinformasjon og mer. Den betalte versjonen av denne programvaren, Direct FTP, legger til funksjoner som en innebygd kodeditor med kodekonfigurasjonsfunksjonalitet. Du kan laste ned Coffee Cup Free FTP her. Du kan kjøpe Direct FTP her.

7. IPswitch

8 Beste FTP- og SFTP-klienter for Windows og Linux

IPswitch tilbyr en robust WS_FTP Professional Client for Windows med en rekke avanserte funksjoner. I følge IPswitch er denne populære filoverføringsklienten klarert av over 40 millioner brukere.

WS_FTP Professional Client kan skryte av støtte for en rekke overføringsprotokoller, inkludert FTP, FTPS, SFTP, HTTP og HTTPS. Dette gjør IPswitchs klientprogramvare svært utvidbar. Hvis en protokoll ikke fungerer, trenger du ikke å hoppe til en annen programvare for å få jobben gjort. Med mange brukssaker som foretrekker HTTP- eller HTTPS-overføringer til FTP eller SFTP, er tillegg av disse to protokollene et stort pluss.

WS_FTP Professional Client tar også sikkerhet veldig alvorlig. Filoverføringer kan sikres med 256-biters AES transportkryptering, filintegritet blir validert ved hjelp av en rekke metoder inkludert SHA512, PGP filkryptering støttes, og kryptografien er FIPS 140-2 validert. Disse funksjonene er et stort pluss, ikke bare for forretningsbrukere som ønsker å være kompatible, men også brukere som gir en premie på sikkerhet.

En annen fordel med WS_FTP Professional Client er muligheten til å automatisere oppgaver og sikkerhetskopiere data. Hvis du for eksempel vil slette en fil fra plassering A etter at den er overført til sted B, kan du automatisere prosessen sammen med overføringen. På samme måte kan du planlegge og komprimere sikkerhetskopier av viktige data til en rekke steder, inkludert harddisker, nettverksandeler, filservere eller Internett-hosting-tjenester. Synkroniseringsfunksjonen hjelper deg å holde forskjellige kataloger synkronisert med hverandre og kan bidra til å effektivisere administrasjonen.

I tillegg inkluderer denne programvaren fra IPswitch en rekke andre premiumfunksjoner som gjør dette til en helhetlig klientløsning for filoverføring. Disse funksjonene inkluderer: e-postvarsler, ubegrensede tilkoblinger, støtte for proxy-server, logging, muligheten til å opprette og se på miniatyrbilder (tenk WordPress) og mer.

Selv om den er full av funksjoner, fant jeg WS_FTP Professional Client lett nok til å komme i gang med. Dra og slipp-GUI er ganske intuitivt og hjelper deg å dykke rett i å overføre filer. Du kan laste ned en gratis prøveversjon av IPswitch FTP-klienten her.

8. Innebygde Linux-, Windows- og macOS CLI-programmer

Hvis du ikke kan eller ikke vil installere noen programmer, kan det hende du kan slippe unna med de forskjellige kommandolinjealternativene som er tilgjengelige på de fleste moderne operativsystemer. Her vil vi gi en rask oversikt over hva som er tilgjengelig på Linux, macOS og Windows.

For de av dere som er komfortable med Linux CLI, den innebygde SFTP og FTP programmer kan være alt du trenger. Hvis du er komfortabel med å bruke SSH fra en kommandolinje, bør det være enkelt å bruke disse to programmene. For en primer på SFTP fra Linux CLI, sjekk ut denne Digital Ocean-artikkelen.

8 Beste FTP- og SFTP-klienter for Windows og Linux

8 Beste FTP- og SFTP-klienter for Windows og Linux

Gitt at de er begge deler * nix-baserte operativsystemer, macOS SFTP-kommandolinjeprogrammet ligner på Linux SFTP-programmet som er beskrevet ovenfor. Fra og med High Sierra droppet imidlertid macOS støtte for ren tekst FTP fra kommandolinjen (sjekk ut dette Apple-diskusjon for detaljer). Hvis du trenger CLI-standard FTP-støtte og kjører en nyere macOS, installerer du åpen kildekode inetutils kan være veien å gå. Kommandoen brygge installere inetutils kan brukes til å installere inetutils-pakken med verktøy. Merk: inetutils inkluderer en rekke klient- og serverprogrammer, hvorav mange overfører data i klartekst. Vurder å bruke en kryptert filoverføringsmetode som SFTP eller FTPS i stedet for å installere inetutils.

Windows tilbyr også et innebygd FTP-program for kommandolinjen du bare kan påberope ved å skrive “ftp” ved ledeteksten. Imidlertid er det ikke noe slikt program for SFTP, så du må installere et tredjepartsverktøy som PSFTP (fra skaperne av Putty).

8 Beste FTP- og SFTP-klienter for Windows og Linux

Ærverdige omtaler

Det var to klientprogramvareprodukter som bare gikk glipp av å lage listen vår (hvis du tror vi burde vurdere på nytt, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor).

Klassisk FTP er en programvare du kanskje vil vurdere om du er en Windows Home-bruker som bare trenger støtte for FTP og FTPS (SFTP støttes ikke). Med tanke på konteksten på listen vår, bestemte vi oss for å la den være av siden freeware-versjonen bare er tilgjengelig for ikke-kommersiell bruk.

FireFTP er en populær nettleser som vi ville lagt til i listen vår hvis FireFox ikke droppet støtte. Nå anbefaler FireFTP brukere å utnytte den mindre populære WaterFox-nettleseren, så vi bestemte oss for å la dem være av. Begrunnelsen bak denne avgjørelsen var ikke at FireFTP eller WaterFox er subpar, bare at det å bytte nettlesere bare for FTP-støtte kanskje ikke er ideelt gitt tilgjengeligheten av alternativer.

La oss få vite hva du synes!

Det var listen over de åtte beste FTP- og SFTP-klientene for Windows og Linux. Har du prøvd noen av programvareproduktene som er nevnt i denne artikkelen? Tror du det er noe vi utelatt? Har du et spørsmål om en FTP eller SFTP? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 53 =