5 beste Wake-on-LAN-verktøy

5 beste Wake-on-LAN-verktøy

Hva er et Wake-on-LAN-verktøy?

Wake-on-LAN (forkortet WoL) er en bransjestandard nettverksprotokoll som brukes til eksternt å bringe en datamaskin ut av laveffektmodus - det vil si, Sov eller dvale moduser.

Et Wake-On-LAN-verktøy er derfor et nettverksadministrasjonsverktøy som brukes til å vekke maskiner på et lokalt nettverk (LAN) av sende WoL-protokollen eller "magisk pakke" til å velge maskiner som har Wake-On-LAN-funksjonen aktivert i BIOS-konfigurasjonene. Som vi akkurat skal se, bør selvfølgelig Network Interface Card (NIC) også støtte funksjonen og ha den aktivert.

Se også: 11 beste LAN-skjermer

i mellomtiden, de magisk pakke er en enkel, lett kringkastet ramme som holder nyttelasten på 102B: 6 byte med alt-255 undernettmaske (FF FF FF FF FF FF FF i heksadesimal) og måldatamaskinens 48-biters MAC-adresse gjentatt seksten ganger.


5 beste Wake-on-LAN-verktøy

Bildet over er et diagram som representerer en WoL-magi-pakke som blir sendt fra 192.168.2.26 til 255.255.255.255:9.

Hvis du bare vil ha en rask oversikt, er her sammendraget vårt liste over de 5 beste Wake-on-LAN-verktøyene:

 1. SolarWinds Wake-on-LAN med Engineers Toolset (GRATIS PRØVE) Genererer magiske pakker for å vekke eksterne nettverkstilkoblede datamaskiner fra hvilemodus eller dvalemodus. Et av 60 nettverksverktøy i settet.
 2. Aquila Technology Wake-on-LAN Gir tilgang til WoL-funksjonen i en intuitiv GUI som viser nettverkstilkoblede PC-er og status etter MAC-adresse.
 3. EMCO WakeOnLan Bra for nettverksfunn kan oppdage datamaskiner i domener og arbeidsgrupper ved å utføre en omfattende nettverksskanning.
 4. NirSoft WakeMeOnLan Kan skanne deler av et nettverk og oppdage datamaskiner med WoL-funksjonen aktivert og vise MAC- og IP-adresser.
 5. Våkn på LAN X Inkluderer batch-omstartfunksjoner som er utmerket for å jobbe med oppdateringer.

Sette opp Wake-on-LAN på en PC

La oss se på hvordan du kan aktivere WoL på en PC-datamaskin og gjøre den tilgjengelig for ekstern oppstart:

 1. Gå inn i BIOS - noen ganger kjent som konfigurasjonsmenyen - ved å bruke metoden som er spesifikk for datamaskinen din.

5 beste Wake-on-LAN-verktøy

 1. Aktiver WoL- du må sannsynligvis grave litt dypere for å finne den eksakte undermenyen som inneholder alternativene (det er vanligvis under avanserte strømalternativer og standardinnstillingen er “Deaktivert”).

5 beste Wake-on-LAN-verktøy

 1. Deretter aktiverer du NICs ekstern vekkealternativer - gå til Enhetsbehandler, utvid “Nettverkskort”, høyreklikk på NIC, gå til Egenskaper, klikk på “Avansert” -fanen og aktiver “Wake on Magic Packet”.

5 beste Wake-on-LAN-verktøy

5 beste Wake-on-LAN-verktøy

 1. OS bør også konfigureres slik at det bare tillater WoL - På "Power Management" -fanen aktiverer du "Tillat denne enheten å vekke datamaskinen" og "Bare la en magisk pakke vekke datamaskinen."

5 beste Wake-on-LAN-verktøy

Og det er det; PCen din er nå klar til å godta WoL-pakker og slå på eller av, avhengig av instruksjonene. Ikke glem, innstillingene på MAC- eller Linux-maskiner er litt forskjellige fra det vi har sett her. Husk også å aktivere kringkasting av pakkehåndtering på ruterne dine.

MERK: Du kan installere en tredjeparts WoL-pakkesniffer på datamaskinene dine for å holde oversikt over WoL-pakker.

Hvorfor trenger du Wake-on-LAN-verktøy?

Her er to scenarier som vil kreve tjenestene til et WoL-verktøy:

 • Kanskje du ikke kan komme inn på kontoret, men trenger noen data fra datamaskinen din; den enkleste måten å løse dette problemet på ville være å slå den på ved hjelp av et WoL-verktøy, og deretter få tilgang til det eksternt.
 • Administratorer kan jobbe på en datamaskin eller server som er på et annet sted som om de var ved siden av den - selv om de var på et annet kontinent.

Alt som trengs i begge tilfeller er å vekke datamaskinene med noen få klikk på et godt WoL-verktøy.

Så, hva er de beste Wake-on-LAN-verktøyene?

Nedenfor har vi de 5 verktøyene vi har funnet å være de beste i klassen WoL-verktøy som er effektive, enkle å bruke og har et lett fotavtrykk.

1. SolarWinds Wake-on-LAN med Engineers Toolset (GRATIS PRØVE)

SolarWinds - WoL-meny

SolarWinds Wake-on-LAN er et av de mest populære WoL-verktøyene der ute og får stadig gode anmeldelser av fornøyde nettverksadministratorer. Det som kanskje gjør det tiltalende for de fleste av fansen, er det faktum at den leverer på det den skal gjøre - eksternt strøm på en nettverks-PC; ingen muss, ingen oppstyr.

Men en ting er sikkert, verktøyet tar jobben sin på alvor: det sender ut flere WoL-pakker - med intervaller - for å sikre at de når målet. Dette kan forstås i større nettverk eller de med stor trafikk der administratoren til og med kan lage batch-filer som automatiserer jobben.

SolarWinds Wake-On-LAN er et behagelig verktøy å bruke med et enkelt å navigere grensesnitt som kan brukes til å kontrollere datamaskiner som er på samme LAN som administratorens datamaskin. Det kan fungere så vel som eksterne som det er ekstern tilgang til - også over Internett.

Dette WoL-verktøyet kan lastes ned som et frittstående verktøy eller kan skaffes som en del av SolarWinds kraftige premium-pakkeverktøy: Ingeniørens verktøysett og er tilgjengelig på en 14-dagers gratis prøveperiode for nedlasting og evaluering.

SolarWinds Wake-on-LAN med Engineers ToolsetLast ned 14-dagers GRATIS prøveversjon

2. Aquila Technology Wake-on-LAN

AquilaWOL WoL-meny

Fra Aquila Technology vi får et WoL-verktøy som er rik på funksjoner som virkelig kan hjelpe administratorer ved for eksempel å pinge datamaskiner og utføre ekstern skrivebordstilgang, og nødstans.

Ved hjelp av sitt enkle GUI kan administratorer også sende ut WoL-pakker til MAC-adresser via kringkasting IP eller til et fullt kvalifisert domenenavn. Svaret som mottas kan da hjelpe til med å oppdage og legge til datamaskiner i verktøyets katalog, og det kan også lytte etter WoL-pakker - noe som betyr at det ikke er behov for ekstra programvare for å holde oversikt over pakkene.

Konfigurasjonen kan eksporteres og lagres offline for fremtidig bruk, mens Aquilas hendelseslogger kan hjelpe deg med feilsøking av problemer.

Aquilas WoL tillater både CLI (Command Line Interface) og GUI-grensesnitt og kan brukes på både DHCP og statiske IP-adressenettverk, og kan til og med brukes til å slå av Linux-maskiner.

3. EMCO WakeOnLan

emco WoL-meny

Selv om EMCO tilbyr gratis og førsteklasses versjoner av deres WoL-verktøy, den tidligere skuffer ikke administratorer. Som et spørsmål om faktum, var dette verktøyet med hensikt designet for å være et kraftig verktøy rettet mot større eller bedriftsnettverk med stor trafikkstrøm gjennom.

Et unikt salgsargument for EMCO WoL er at nettverksadministratorer kan vekke flere eksterne datamaskiner samtidig og etter en plan. dette sparer tid.

Du kan bruke nettverksskanneverktøyet til å oppdage datamaskiner i domener og arbeidsgrupper. Når den er funnet, kan den finne MAC-adressene deres ved hjelp av en av fire metoder - Neighbour Discovery (ND), NetBIOS, WinAPI eller WMI.

En annen eksepsjonell funksjon dette verktøyet bringer til bordet er dets evne til å overvåke nettverk i sanntid og dets velbeskrivende e-postvarsler. Og det vurderer ikke engang dets nettbaserte rapporterings-API og korrelasjoner av sikkerhetshendelser.

4. NirSoft WakeMeOnLan

NirSoft WoL-meny

Med NirSofts WoL, administratorer har makt til å velge hvilken del - eller delnett - av et nettverk de vil skanne og deretter jobbe med. Dette er fordi verktøyet gjør det mulig å stille inn områder med IP-adresser før skanning begynner.

Når det er gjort, kan resultatet av det skannede nettverket lagres i en liste som inneholder relevant informasjon som MAC- og IP-adresser. Det er ved hjelp av denne listen at verktøyet sender ut WoL-pakker neste gang det kreves tjenester - alt som trengs for å vekke datamaskiner er et klikk på en knapp. Selvfølgelig er det også muligheten til å kjøre den fra en CLI.

NirSoft sørger for at den regelmessig oppdaterer verktøyet sitt som er tilgjengelig for Windows 8 og Windows 10 og også er helt gratis.

5. Våkn på LAN X

WakeOnLANx WoL-meny

Wake On LAN X er et verktøy designet med tanke på administratorer og er ganske robust med funksjoner som lar deg utføre oppgaver som å slå PCer av eller på, og til og med starte dem på nytt om nødvendig..

Dette er et WoL-verktøy som kan kjøres ved hjelp av GUI- og CLI-modus, som enkelt kan konfigureres for bedre ytelse og dyptgående resultater.

En unik funksjon som følger med høflighet av dette verktøyet er at det kan fortelle administratorer forrige gang en datamaskin ble startet opp. Hvis det ikke imponerer deg, hva med det at det kan fortelle hvor mye diskplass som er tilgjengelig på en datamaskin og også hvilke systemtjenester på den som er satt til "Automatisk" eller bare er inaktiv.

Fortsatt ikke imponert? Vel, hva med det faktum at det kan brukes til ekstern tilgang? Alt dette gratis, og du får bilde av hvorfor det er på denne listen.

Selv om vi lovet å gi deg fem av de beste Wake-On-LAN-verktøyene, har vi et par "godbiter" til deg:

Beste CLI WoL

For oss som foretrekker å gjøre ting ved å bruke kommandolinjegrensesnitt, har vi:

 • MatCode MC-WOL - denne er for administratorer som ønsker et WoL-verktøy uten tull som kan slå på PCer selv om de er på samme eller forskjellige LAN-segmenter.
 • Gammadyne WOL - dette WoL-verktøyet kan brukes på datamaskiner som krever passord før de kan slås på og kan nås via en spesifikk port.

Våkn opp på LAN fra smarttelefonen

Bortsett fra å bruke en datamaskin eller bærbar PC for å sende ut WoL-pakker, kan administratorer også bruke telefonene sine til å kontrollere maskinene i nettverket. Følgende video viser hvordan det er mulig, og viser hvordan du konfigurerer en datamaskin til å fungere med WoL-pakker.

Ting du må ta i betraktning med de beste Wake on LAN-verktøyene

Før vi lar deg velge vårt beste Wake On LAN-verktøy, la oss gå over noen viktige punkter du må tenke på før du begynner å bruke dem:

 • En WoL-pakke er unikt "adressert" til hver datamaskin og kan bare vekke en enkelt maskin. Nyttelasten til pakken holdes bevisst lett med korte instruksjoner, slik at den enkelt kan utføres av kretsene som er til stede på NIC - som vanligvis kjører på minimale strømbehov. Dette betyr at du kanskje må sende ut mer enn en pakke for å sikre at den blir levert og utført.
 • Minimumskravet for å sende en WoL-pakke er målet MAC-adresse. Faktisk er ikke IP-adresser og DNS-navn like viktige da pakken fungerer på et nivå som er uavhengig av protokollag.
 • Siden WoL-pakken i utgangspunktet er en UDP-pakke, er det ingen leveringsbekreftelser sendt tilbake etter levering; faktisk er det ingen garanti for at pakken blir levert i det hele tatt. Dette krever derfor at flere pakker (ved hjelp av batchfiler) sendes ut for å sikre at måldatamaskinen faktisk er oppe - av, kanskje, ved å bruke ping-kommandoen.
 • WoL magiske pakker er kringkastingspakker (på grunn av ‘FFFFFFFFFFFF’ nodenummer) som vanligvis blir rynket på et LAN. I større, dirigerte nettverk er det derfor konfigurasjoner som må gjøres for at UDP-pakker skal krysse over rutere og vekke datamaskiner i andre segmenter.

Når disse punktene er tatt i betraktning, er det bare å velge et av de beste Wake on LAN-verktøyene som er oppført ovenfor og implementere det.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =