3 Beste verktøy for traceroute og tracert

3 beste verktøy for traceroute og tracert - ingen grense


Behovet for traceroute og tracert verktøy

Digitale nettverk er et fenomen som er i stadig endring, noe som betyr at de krever kontinuerlig overvåking og rekonfigurasjon for å holde dem så effektive som mulig. Dette betyr at administratorene som er ansvarlige for vedlikeholdet av slike nettverk, trenger verktøy som hjelper dem med å forstå hva som er i dag, har blitt et komplisert sammensurium av digitale motorveier som forbinder et overflødighetshorn av dingser som kommuniserer ved hjelp av sinnsykt rask dataoverføringstrafikk. Deres brukere har derimot forventet pålitelige og raske tilkoblinger når de logger seg på et nettverk (lokalt eller på annen måte).

Disse to vanlige scenariene har skapt etterspørsel etter verktøy som kan gjøre alle interessenter glade. Og blant mange slike verktøy er det et som kan hjelpe med å identifisere tilkoblings- og forsinkelsesproblemer: traceroute eller tracert-kommandoen.

Vi kommer i dybden på verktøyene som er omtalt nedenfor, men hvis du bare har tid til en oppsummering, er her vårt liste over de tre beste verktøyene for traceroute og tracert:

 1. SolarWinds Traceroute NG (GRATIS VERKTØY) Vital gratis verktøy for feilsøking av nettverkstilkoblingsproblemer. Gir en analytisk oversikt fra kilden til destinasjonsvertene.
 2. Visual Foretrukket for GUI-visualiseringene (se skjermbilder i mini-gjennomgang nedenfor), og tilbyr også god rapportering og til og med diagnostikk.
 3. Path Analyzer Pro Enkelt og effektivt verktøy for både Mac- og Windows-brukere, med omfattende rapporter.

Hva er traceroute eller tracert?

Traceroute og tracert er to kommandoer som kjøres verktøy som brukes til nettverksdiagnostikk og hjelp med å løse tilkoblingsproblemer ved å spore stiene datapakker tar når du reiser fra deres opprinnelse til deres destinasjoner.

Syntaksene

På en Windows maskin en administrator vil bruke tracert kommando; mens du er på en Linux eller Mac os  en de ville bruke "tracerouteI stedet. Syntaksene for kommandoene er:

tracert [-d] [-h maksimum_works] [-j vertsliste] [-w timeout] [-R] [-S srcaddr] [-4] [-6] målnavn

traceroute [-46dFITUnreAV] [-f first_ttl] [-g gate, ...] [-i enhet] [-m max_ttl] [-p port] [-s src_addr] [-q spørsmål] [-N spørringer] [-t tos ] [-l flow_label] [-w waittimes] [-z sendwait] [-UL] [-D] [-P proto] [–sport = port] [-M metode] [-O mod_options] [–mtu] [ –Back] host [packet_len]

Selv om de originale verktøyene opprinnelig ble tenkt å kjøre fra CLI-er (Command Line Interfaces), er det nå flere "flashier" -versjoner med bemerkelsesverdige GUI-er (grafiske brukergrensesnitt). I denne artikkelen skal vi utforske tre av de beste verktøyene for traceroute og tracert.

Skjermbilder av traceroute og tracert

På bildet nedenfor viser tracert-kommando kjører på en Windows-maskin og sporer stien datapakker må krysse hvis de måtte nå www.yahoo.com-domenet.

Windows CMD-ledetekst - traceroute tracertPå en Linux-maskin det samme CLI-kommando ved hjelp av syntaks for traceroute-nøkkelord Å spore banen til google.com ser ut som:

Linux CMD-ledetekst - traceroute tracertSom vi ser av de to bildene, sender kommandoen en spørring over nettverket når kommandoen er utført. Dette for å se hvilke ruter som kan brukes til å transportere datapakker mellom opprinnelsesmaskinens nettverk og destinasjonens nettverk.

trivia: En tracert-kommando fra a Windows operativsystemmaskin sender ut en ICMP (Internet Control Message Protocol) ekko-forespørsel, mens en traceroute-kommando fra en Linux (eller Mac) maskin bruker UDP (User Datagram Protocol). Responsen er imidlertid alltid sendt tilbake i ICMP, uavhengig av hva den sendende vertens operativsystem er.

Hvordan fungerer tracert eller traceroute?

For å se hvordan traceroute / tracert fungerer, la oss se på en oversikt over hva som skjer når en tracert- eller traceroute-kommando er sendt:

 • Kommandoen sender en pakke ut til målenheten eller nettverket og starter overvåking for rapporter som blir sendt tilbake i form av svar fra tilkoblede mellomliggende enheter som rutere og brytere.
 • Pakkene “hopper” rundt fra den ene enheten til den neste og sender svar tilbake som hjelper til med å finne ut av deres tur-retur-tider (RTT-er). RTT er definert som det tok tid for en pakke å bli sendt ut og deretter komme tilbake til et svar for å bekrefte at den har nådd det tiltenkte målet.

Pakker og svar - traceroute tracert

 • Hver gang pakkene treffer en enhet og spretter tilbake et svar, får administratoren også litt informasjon som detaljerer dets IP-adresse og enhetsnavn (hvis den har en).
 • Hver gang en pakke sendes ut tildeles den en TTL (Time to Live) verdsetter det standard til maksimalt 30 humle (men kan endres etter ønske). Vi kan se fordelene med TTL ved å se på hva som skjer når pakken reiser eller humler over nettverket:

Trinn 1: Når den første pakken sendes ut tildeles den en TTL på 1. Når den når den første nettverksenheten, vil TTL reduseres med 1 (gjør det 0 og derav slipper pakken) og svar sendes tilbake til kilden. Denne returnerende meldingen vil lukke en transportsyklus slik at RTT kan beregnes. Hvis svarapparatet var det tiltenkte målet, avsluttes prosessen med a "Løst" beskjed. Hvis ikke…

Steg 2: En annen pakke vil da bli sendt med en TTL på 2. Den går gjennom enheten identifisert i trinn 1 (hvor den mister en TTL-verdi) og går videre til neste tilkoblede enhet utover den. Når den når en annen enhet, slipper den en TTL (gjør det til 0) og et svar sendes tilbake til den opprinnelige verten.

Trinn… n: Pakkene fortsetter å øke med økende TTL-verdier (til det maksimale er nådd) og svarene kommer tilbake med litt mer detalj om nettverket som kobler opprinnelses- og destinasjonsvertene.

Trinn “maks. Nr. av humle ”: Til slutt, når pakken med det maksimale antallet humle blir sendt ut, kan en av to ting forventes:

 1. Enten, destinasjonsverten er nådd og nettverksstien er løst eller,
 2. Den siste pakken mister TTL-verdien, slippes og slutter med en “Maksimalt antall humle nådd” feilmelding som indikerer at verten ikke kunne nås.

Packet TTL og ICMP Time - traceroute tracert

Litt mer om TTL

TTL-verdien bestemmer antall mellomrutere eller andre tilkoblingsenheter som skal krysse når pakken beveger seg mot destinasjonsverten. Traceroute / tracert-kommandoen lanserer pakker med TTL-verdier som starter på 1 og øker gradvis med hver påfølgende utgående pakke..

De TTL-verdiene reduseres hver gang pakken humper til en enhet. Enhver pakke med TTL-verdi når null, blir kastet og a “Tiden gikk over” ICMP feilmelding blir generert og sendt tilbake til den opprinnelige verten.

Fortsetter på denne måten bruker verktøyet pakkene og svarmeldingene for å lage en liste over rutere som data må krysse gjennom, til målet er nådd og returnerer en “ICMP Echo Answer” beskjed.

Hvordan hjelper traceroute eller tracert administratorer?

Når nettverksstien er kartlagt, kan en nettverksadministrator ganske enkelt se på den, følge stiene som ble tatt av påfølgende pakker. De kan selv se hvor problemet er (i tilfelle manglende levering av pakkene) eller at alt fungerer så bra som det skal.

Deretter er alt som gjenstår å fikse frakoblede rutere og finjustere de som har en høy ventetid eller pakkehastighetsrate.

De 3 beste verktøyene for traceroute og tracert

Nå som vi har en ide om hvordan de fungerer, la oss ta en titt på de tre mest effektive tracert- eller traceroute-verktøyene som enhver administrator kan bruke for å sikre at de har et godt ytelsesnettverk.

1. SolarWinds Traceroute NG (GRATIS VERKTØY)

SolarWinds Traceroute NG (Gratis verktøy) - traceroute tracert

SolarWinds er en av de største aktørene i markedet for overvåking av nettverksytelse. De er produsenter av imponerende verktøy, inkludert Traceroute NG - et brukervennlig, men effektivt overvåkingsverktøy for nettverkstilkoblinger.

Traceroute NG - verktøyet som gjør det hele klart

Med Traceroute NG, en administrator vil ha tilgang til nøyaktig enkeltsideanalysesynlighet via CLI fra kilden til destinasjonsvertene. Det vil effektivt identifisere antall humle, respektive IP-adresser, vertsnavn, pakke-tap og forsinkelse.

SolarWinds Traceroute NG (gratis verktøy) skjermbilde - traceroute tracertAndre flotte funksjoner administratorer kan forvente av Traceroute NG inkludere:

 • Den oppdager baneendringer og gir rettidig varsel
 • Verktøyet gir mulighet for kontinuerlig sondering som gir et iterasjonsnummer for brukeren
 • Både IPv4 og IPv6 nettverk støttes og kan analyseres
 • Stienummer og spor informasjon kan lagres i en .txt-logg fil
 • Det er enkelt å kopiere data fra verktøyets GUI til utklippstavlen
 • De "bytte om" kommando tillater administratorer å veksle sondetypen mellom ICMP og TCP
 • Det gir mulighet for samtidig hogst (via loggkommandoen) samt sondering
 • DNS-oppslag kan aktiveres eller deaktiveres

SolarWinds Traceroute NG er en GRATIS VERKTØY og kan lastes ned på Solarwinds.com

SolarWinds Traceroute NGDownload FREE TOOL at Solarwinds.com

2. VisualRoute

VisualRoute - traceroute tracert

For nettverksadministratorer som leter etter et spennende lite verktøy som kan fungere så godt som alle de mer komplekse sporingsverktøyene der ute, de vil helt sikkert finne alt i VisualRoute. Dette nettverksverktøyet er en glede å bruke ettersom det brukergrensesnittet som gjør arbeidet mye moro.

VisualRoute - rapportering og diagnostikk på sitt beste

Administratorer kan få analyseresultater og rapporter som gir råd som, “Generelt gir denne ruten en god gjennomstrømning, med humle som svarer i gjennomsnitt innen 68ms. Imidlertid svarer alle humle etter hop 12 i nettverk ‘[Network for 130.117.50.246]’ litt tregere enn gjennomsnittet.”

VisualRoute-skjermdump - traceroute tracertTa en titt på flere funksjoner, men det blir ganske tydelig det Visual er virkelig et alvorlig verktøy:

 • EN grafisk kart av resultatet av traceroute gjør det enkelt å forstå og konsumere dataene.
 • Selv om Visual s hovedformålet er å kartlegge nettverksstier, det går utover å utføre flere andre viktig nettverksdiagnostikk med flere verktøy som:
  • Omvendt sporing med eksterne agenter slik at administratorer utfører en omvendt spor mellom to lokasjoner uten å være på noen av stedene.
  • Omvendt DNS-oppslag gir mulighet for å oppdage IP-adresser bak et domenenavn.
  • Ping plotte å måle og fange responstider for IP-adresser over en gitt tid og ha dataene tilgjengelige i informative grafer.
  • Lagring av tracert-data for fremtidig referanse og ytelsessammenligning.
  • Sender ut av kontinuerlige tracert-kommandoer over målte tidsintervaller gjør det enkelt for administratorer å overvåke ytelsesforringelser som kan oppstå over tid.

3. Path Analyzer Pro

Stieanalysator Pro - traceroute tracertPath Analyzer Pro er et sporingsverktøy som administratorer har Mac-maskiner kan bruke sammen med deres Windows brødre som det fungerer på begge plattformer. Det er en sammenslåing av verktøy som bortsett fra hovedformålet med traceroute tilbyr funksjoner som hjelper med ytelsestesting, DNS, Hvem er, og adresseoppløsning funksjoner.

3 Beste verktøy for traceroute og tracert

Path Analyzer Pro - enkel, men imponerende effektiv

Noen av funksjonene som administratorer kan forvente av deres Path Analyzer Pro inkludere:

 • EN kortfattet og til det rette GUI som selv nybegynnere lett kan mestre.
 • Utmerket tid ytelse som ser admins få resultater tilbake 20 ganger raskere.
 • Omfattende, men likevel forståelige, rapporter som enten kan konsumeres på plattformen eller eksporteres for andre eksterne brukere. De har imponerende grafikk som detaljiserer alle aspekter av et nettverk.
 • Kartbasert plassering av IP-adresser med zoom, panorering og detaljer.
 • Sporing av e-postadresse som kan brukes av kriminelle stoppere og krigere til å grave opp mer informasjon om spammere eller avsendere av uønskede e-postmeldinger

Traceroute og tracert tegner nettverket for deg

Hvis du er en nettverksadministrator, vil du virkelig sette pris på funksjonene til de tre beste traceroute- og tracert-verktøyene vi nettopp har sett. Hvis du bruker en eller alle av dem, kan du tegne et nøyaktig bilde av nettverket og tilkoblingen som ligger utenfor det. Benytt deg av verktøyene, og du vil alltid ha et klart bilde av hvordan nettverket ditt ser ut.

Bildepoeng:

SolarWinds Traceroute NG-skjermbilde
Linux traceroute-skjermbilde
Rute demonstrasjon skjermbilde
Eksempel på skjermbilde av humle og svar

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5