10 beste verktøyene for Oracle-databasen

10 beste verktøyene for Oracle-databasen


Oracle-databaser er mange utviklere som går til databaser for sin anerkjente høye ytelse og evne til å håndtere krevende oppgaver. Oracle har utviklet et rykte for å levere pålitelig ytelse for brukere med store krav til bruk.

Hvis du ikke har tid til å lese hele innlegget, her er listen over de 10 beste verktøyene for Oracle-databasen:

  1. SolarWinds Database Performance Analyzer for Oracle (GRATIS prøve) Database og spørring ytelsesmonitor.
  2. RedGate Deployment Suite for Oracle Databaseadministrasjonsverktøy med endringshåndtering og skjema sammenligning / synkronisering.
  3. Quest Toad for Oracle Et databasehåndteringsverktøy for administratorer med støtte for Oracle, SQL Server, DB2, SAP og MySQL.
  4. Aqua Data Studio En IDE for databaser med datavisualisering og integrasjon, med Oracle, Microsoft SQL Server, IBM Db2, MySQL, PostgreSQL og MongoDB.
  5. dbForge Studio for Oracle IDE-verktøy for Oracle-utviklere som ønsker å øke PL / SQL-kodingshastigheten.
  6. Navicat for Oracle Oracle Development verktøy med SQL-redigering og migrering av data. Kompatibel med Amazon RDS og Oracle Cloud.
  7. RazorSQL SQL spørringsverktøy og databaseleser for Windows, Mac OS, Linux og Solaris.
  8. Myora Gratis databaseovervåkningsverktøy med en SQL-spørringsfunksjon som ikke krever installasjon eller internettforbindelse.
  9. Tora Open source IDE for Oracle, MySQL og PostgreSQL databaser. Tilgjengelig på Windows, Mac OS, Linux og Unix.
  10. Altova DatabaseSpy Databaseforespørsel og designverktøy som brukes til SQL-redigering med en grafisk designredigerer.

De 10 beste verktøyene for Oracle-databasen

Vi baserer utvalgskriteriene våre på ytelse, brukervennlighet, kostnader og generell pålitelighet.

1. SolarWinds Database Performance Analyzer for Oracle (GRATIS PRØVE)

SolarWInds Database Performance Analyzer

SolarWinds Database Performance Analyzer for Oracle er en ytelsesmonitor som gir 24/7 overvåking til Oracle-databaser. Verktøyet gir et perspektiv ovenfra og ned som brukeren kan bruke til å oppdage grunnårsaken til dårlig databaseytelse. Faktorer du kan måle inkluderer vent hendelser, klientmaskiner, brukere, blokkering, og mer.

Varslingssystemet som følger med SolarWinds Database Performance Analyzer drives av anomali påvisning. Anomalideteksjon bruker maskinlæring for å identifisere avvik fra normale ytelsesforhold. For eksempel, hvis venteatferden bremses, sender plattformen deg et varsel. Du kan velge mellom forhåndsinnstilt varsler tilgjengelig utenfor boksen eller du kan opprette dine egne tilpassede i stedet.

For administrering av databasemiljøet er det en Management API. Gjennom Management API kan du fullføre oppgaver som f.eks starte opp en monitor, kommentere, registrering og lisensiering. For ytterligere administrasjonsaktiviteter kan du bruke webgrensesnittet til å overvåke innvirkningen av kode (inkludert effekten av endringer).

SolarWinds Database Performance Analyzer er et pålitelig verktøy for å overvåke databasens ytelse. SolarWinds Database Performance Analyzer starter til en pris av $ 2.045 (£ 1.579). Du kan laste ned den 14-dagers gratis prøveperioden.

SolarWinds Database Performance Analyzer for OracleDownload 14-dagers GRATIS prøveversjon

2. RedGate Deployment Suite for Oracle

Deployment Suite for Oracle

RedGate Deployment Suite for Oracle er et verktøy designet for databaseadministrasjon, utvikling, og utplassering. Programvaren kan distribueres på få minutter, hvoretter du kan sammenligne databaseskjemaer og tabeller. Brukergrensesnittet viser data i radformat, slik at du enkelt kan finne utenfor synkroniseringsdata.

Gjennom kommandolinjefunksjonen kan du gjøre det automatisere distribusjoner. Du trenger imidlertid ikke å ha kodekunnskap for å oppdatere skript. Det er en integrert utviklingsmiljø (IDE) der du kan finpusse og samhandle med distribusjonsskript.

Varsler fortelle deg når skjemaet endres eller etter å ha oppdaget problemer som avhengigheter. Etter å ha mottatt et varsel kan du deretter undersøke nærmere og se mer detaljert informasjon, for eksempel databasens tilgangshistorikk.

Prisen på RedGate Deployment Suite for Oracle avhenger av antall brukere du ønsker å støtte. Mellom 1-4 brukere er prisen $ 1.755 (£ 1.355) per bruker, men dette synker til $ 1.509 for 5-9 brukere, og $ 1.420 (£ 1.096) per bruker for 10 pluss brukere. Du kan laste ned en 28-dagers gratis prøveperiode.

3. Quest Toad for Oracle

Quest Toad

Quest Toad er et databasehåndteringsverktøy og kodeoptimaliseringsverktøy for Oracle. Plattformen bruker automatisering for å eliminere administrative oppgaver som testing, utførelse av manus, skjema sammenligninger, og rapportering.

For eksempel bruker SQL-optimaliseringsfunksjonen en algoritme, som skriver automatisk SQL-setninger slik at de løper raskere. På samme måte viser PL / SQL-kodeprofilering ytelse på flaskehalser slik at utviklere kan eliminere dem.

Teamkoding gjør det mulig for flere ansatte å få tilgang til skjemaobjekter samtidig. Å samarbeide om kodeendringer gjør det lettere å utvikle en høyytelsesdatabase. Det er også over 200 kodevurderingsregler å sørge for at ansatte legger inn kode av høy kvalitet gjennom hele utviklingsprosessen.

Det er fem versjoner av Quest Toad tilgjengelig for kjøp: Base Edition, Pro Edition, Xpert Edition, Dev Edition og DBA Edition. Prisene varierer fra $ 1,023,75 (790,74 £) til 5 925 dollar (4,576 £) og avhenger av tilleggsfunksjonene du trenger, inkludert kodekvalitetskontroller, automatisert SQL-optimalisering og diagnostikk av databaseytelse. Du kan laste ned en 30-dagers gratis prøveperiode.

4. Aqua Data Studio

Aqua Data Studio

Aqua Data Studio er en databasehåndteringsverktøy og IDE for Oracle med et spørringsverktøy ombord. Det er en dra-og-slipp-grensesnitt som du kan bruke til å flytte spørreresultater til arbeidsark for å visualisere dem. Disse kan deretter dras inn i et dashbord for å bygge en tilpasset databaseovervåkingsopplevelse. Visualiseringer kan deles med andre brukere for å forbedre samarbeidet.

De Visual Query Builder i Aqua Data Studio lar deg generere SQL-setninger fra databasetabeller. Uttalelser kan genereres i ett vindu. Hvis du vil forbedre den generelle ytelsen, kan du bruke den Visuelle forklaringsplaner, som viser deg en utførelsesplan for spørsmål slik at du kan stille inn den. Det er planer om Oracle, Microsoft SQL Server, MySQL, PostgreSQL, rødforskyvning, mariadb, og mer.

Skriptfunksjonene som tilbys av Aqua Data Studio er enorme. Det er et skriptutviklingsmiljø med åpne API-er du kan bruke til automatisere administrative oppgaver og feilsøk skript. Skriptmiljøet gjør at teamet ditt kan jobbe mer produktivt og reduserer tiden det tar å distribuere. Det er også SQL-feilsøkere til Oracle, SQL Server, ASE, og DB2 LUW for å eliminere produksjonsproblemer raskt.

Aqua Data Studio er en løsning som integreres godt med selskaper som ønsker å administrere Oracle-databaser effektivt. Du kan kjøpe et 1-års abonnement på programmet for $ 499,00 (£ 385,30). Du kan laste ned den 14-dagers gratis prøveperioden.

5. dbForge Studio for Oracle

dbForge Studio for Oracle

devart dbForge Studio for Oracle er en IDE som hjelper kodere å produsere PL / SQL-koding mer effektivt. Brukeren kan skrive og formatere kode med automatisk kodeutfylling. Den "smarte formateren" lar brukeren formatere PL / SQL-syntaks og Språk. Det er også en innebygd feil ombord for å eliminere kodingsproblemer.

En annen funksjon som hjelper til med å spare tid under redigering er kode refactoring. Hver gang du gir nytt navn til databaseobjekter, erstatter koden refactoring automatisk alle referanser til objektene.

For å støtte databaseadministrasjon finnes det datasammenligning og synkronisering. Med Veiledning for skjema-sammenligning, Du kan sammenligne databaser og øyeblikksbilder før du synkroniserer dem. Da kan du bruke Veiledning for datapar sammenligning for å sammenligne forskjellige datasett sammen.

Det er tre versjoner av dbForge Studio for Oracle tilgjengelig for kjøp: Standard, Professional og Enterprise. Standardversjonen koster 199,95 dollar (£ 154,39) med en PL / SQL-feilsøking og en spørringsprofil. Profesjonell versjon koster $ 449,95 (£ 347,42) med en kommandolinjegrensesnitt og skjema / data sammenligne og synkronisere.

Enterprise-versjonen koster $ 649,95 (£ 501,85) med alle funksjoner fra de andre versjonene pluss en datagenerator og DB-dokumenter. Her er nedlastingslenken.

6. Navicat for Oracle

Navicat for Oracle

Navicat for Oracle er et databasehåndterings- og utviklingsverktøy. Med den intelligente databasedesigneren kan brukeren opprette og redigere databaseobjekter. De Visual SQL Builder gjør det mulig for deg skape og kjør SQL-setninger Enkelt. Funksjonene for fullføring av kode og kodebit hjelper brukeren med å kode mer effektivt og rette feil når de går.

Plattformen er kompatibel med Amazon RDS og Oracle Cloud med støtte for lokale / eksterne servere. Databasesynkronisering gjør det mulig for brukeren å oppdatere databaser. Du kan da generere rapporter på automatisert basis.

Navicat for Oracle er tilgjengelig på Windows, Mac os, og Linux. En evigvarende lisens for Navicat for Oracle koster $ 699 (£ 539,63). Det er 15% avslag for 5-9 lisenser og 20% ​​avslag for 10 pluss lisenser. Du kan laste ned den 14-dagers gratis prøveperioden.

7. RazorSQL

RazorSQL

RazorSQL er en database spørringsverktøy for Oracle med syntaks utheving og administrasjonsevner. SQL-redaktøren gjør det mulig for brukeren å kjøre spørsmål, redigere SQL- og PL / SQL-skript. Det er støtte for over 20 forskjellige språk, inkludert SQL, PHP, Java, XML, og mer.

Oracle Create Index kan brukes til å lage indekser i et visuelt format. Brukeren velger Indeksnavn, Tabellnavn, og kolonner de vil ha i indeksen og deretter trykker du på Generer SQL knapp.

For administrasjon av databaser har plattformen en nettleser hvor du kan se databaseelementer som tabeller, skjemaer, og funksjoner. Tilsvarende er det et tabellskapingsverktøy som du kan bruke til å generere SQL for tabeller. Funksjonen er nyttig fordi den gir raskere opprettelse av SQL-kode. Programvaren genererer også SQL for Oracle-sekvenser, prosedyrer, funksjoner og utløsere.

RazorSQL er tilgjengelig for å bli med Windows, Mac os, og Linux. Du kan kjøpe en lisens for $ 99,95 (£ 79,95) per bruker, $ 96,95 (£ 76,95) for 2-9 brukere, $ 94,95 (£ 74,95) for 10-19 brukere og 20 eller mer for $ 92,95 (£ 72,95) per bruker. Du kan laste ned den 30-dagers gratis prøveperioden.

8. MyOra

Myora

Myora er en gratis databaseovervåkningsverktøy for Oracle som måler ytelse i sanntid. Med Myora du kan overvåke beregninger som Vent analyse, System venter, DB-aktivitet, Topp 5 SQL-er, og Topp 5 ressurser ved bruk av økter. Systemet viser ytelsesdata i en rekke visuelle formater, inkludert søylediagrammer, grafer og kakediagrammer.

Programvaren har en rekke databaseadministrasjonsfunksjoner. For eksempel er det en Schema Explorer hvor du kan administrere databaseobjekter inkludert indekser, tabeller, funksjoner, Triggers, pakker, og mer.

Det er også en SQL Editor hvor du kan skrive og utføre SQL-setninger. Når du har kjørt et segment, kan du se utførelsesstatistikker for å feilsøke ytelsesproblemer. Syntaksutheving hjelper deg også å navigere i kode.

Myora krever ikke installasjon eller Oracle Client for å fungere. Den lave kostnaden for freeware gjør det ideelt for bedrifter som ønsker å overvåke en Oracle-database på et budsjett. Du kan laste ned programvaren gratis.

9. TOra

Tora

Tora er en løsning med åpen kildekode for databaser som støtter Oracle, MySQL, og PostgreSQL-databaser. Tora kommer med en SQL-editor og debugger for å hjelpe deg med å håndtere databaser. I tillegg er det fullført kode og SQL syntax-utheving for å gjøre SQL-generering mer effektiv. Du kan til og med bruke en meny for å velge ofte brukt SQL-kode.

TOra er tilgjengelig for Windows, Mac os, Linux, og UNIX. TOra er en kostnadseffektiv databasehåndteringsløsning for Oracle-utviklere som vil bruke et open source-verktøy. Du kan laste ned programvaren gratis.

10. Altova DatabaseSpy

Altova DatabaseSpy

Altova DatabaseSpy er et databaseforespørsel og designverktøy for databaser som f.eks Oracle, PostgreSQL, MySQL, SQLite, mariadb, og SQL Server. Det er en SQL Editor som lar deg utføre SQL-kode og overvåke utdataene. SQL-setninger er fargekodet slik at du kan lese gjennom kommandoer uten å gå deg vill.

Design Editor lar deg redigere databasestrukturer. Nedtrekkslister justeres automatisk mens du jobber. Du kan opprette tabeller og definere forhold til andre tabeller. Når du designer databasen din, kan du automatisk generere SQL-setninger.

For å gi deg et bedre perspektiv av databaseendringer og spørringsresultater har Altova DatabaseSpy visualiseringsfunksjoner som diagrammer, grafer og kakediagrammer. Visuelle elementer oppdateres i sanntid, slik at du kan overvåke spørsmål. Du kan lagre diagrammer i .jpg, png, .gif og mer.

Det er to utgaver av Altova Database Design som kan kjøpes: Altova DatabaseSpy 2020 Professional Edition og Altova DatabaseSpy 2020 Enterprise Edition. Profesjonell utgave starter på $ 139,00. Enterprise-utgaven koster 189 dollar med tilleggsfunksjoner som grafiske skjermer. Du laster ned den 30-dagers gratis prøveperioden.

Å velge en tilol for Oracle Database 

For overvåking anbefaler vi SolarWinds Database Performance Analyzer for Oracle. Hvis du vil ha et verktøy som gjør utviklingsprosessen mer effektiv da RedGate Deployment Suite for Oracle er et pålitelig alternativ. I miljøer der budsjettet er en viktig bekymring, er det rimelige og gratis alternativer som Tora.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =