10 beste verktøy for penetrasjonstesting

Beste verktøy for penetrasjonstesting


Penetrasjonstester, eller pennetester som de kjent er, består først og fremst av hacking eller cyber-angripe ditt eget system, slik at du kan finne ut om det er noen sårbarheter som kan utnyttes av tredjeparter.

Denne prosessen brukes til å styrke en nettapplikasjonsbrannmur, og den gir mye innsikt som kan brukes til å forbedre systemets sikkerhet, som er avgjørende for enhver form for organisasjon. Pennetester er ganske enkelt mye mer effektive og effektive ved hjelp av spesialiserte verktøy, og det er grunnen til at vi i dag skal utforske de beste der ute.

Vi får detaljert informasjon om hvert av verktøyene nedenfor, men i tilfelle du bare har tid til en rask oppsummering, her er vår liste over de beste verktøyene for penetrasjonstesting:

 1. Netsparker Security Scanner (GET DEMO) Kan håndtere operasjoner i stor skala, bruker automatisering for å se etter falske positiver.
 2. Acunetix-skanner (GET DEMO) Glatt verktøy med mye automatisering, kan oppdage og fikse problemer før de oppstår.
 3. Network Mapper (NMAP) Gratis og åpen kildekodeverktøy for nettverksoppdagelse og sikkerhetsrevisjon.
 4. Metasploit Llettvekts kommandolinjeverktøy, pålitelig for å vurdere og holde deg oppdatert på trusler.
 5. Storfekjøtt Solid kommandolinjeverktøy, flott for å overvåke nettverkets 'åpne dør' - nettleseren - for uvanlig oppførsel.
 6. Wireshark En pålitelig nettverksprotokollanalysator med et kjent brukergrensesnitt, pakker mye strøm.
 7. w3af Python-basert nettverksprotokollanalysator med lignende funksjoner som Wireshark, men likevel veldig utvidbar.
 8. Acunetix-skanner Glatt verktøy med mye automatisering, kan oppdage og fikse problemer før de oppstår.
 9. John the Ripper Stor passord Cracker for kommandolinjen for å teste hvor sikre brukerpassordene i nettverket ditt er.
 10. Aircrack fokuserer hovedsakelig på wifi-sikkerhet og kjente sårbarheter.
 11. Burp Suite Pen Tester Omfattende sett med verktøy, bra for å analysere og spore trafikk mellom servere og klientlesere.

Målet med en pennprøve er ikke bare å finne sårbare elementer i sikkerhetssystemet ditt, men også å sjekk overholdelsen av sikkerhetsreglene dine i organisasjonen din, måle bevisstheten og omfanget av eventuelle sikkerhetsproblemer, og se på muligheten for hvilke katastrofer som kan ramme nettverket ditt i tilfelle et ekte cyberangrep med utenlandsk enhet.

Se også: Kurs for å lære etisk hacking på nettet

I hovedsak lar penetrasjonstesting deg avsløre svakhetsområder som du kanskje ikke har vurdert annet. Ofte er organisasjoner fast på sine måter (eller blir ganske enkelt apatiske), men pennetestere tilbyr et objektivt og friskt perspektiv som vil resultere i sterke forbedringer og implementeringen av en mer proaktiv tilnærming.

De 10 beste verktøyene for testing av pennene

Gitt at en penetrasjonstest er ment å gi så viktig informasjon, avhenger suksessen av å bruke de riktige verktøyene. Dette er en kompleks oppgave, så automatiserte verktøy gjør det enklere og mer effektivt for testere å identifisere feilene. Så uten videre, her er de 10 beste verktøyene for pennetesting (i ingen spesiell rekkefølge), i henhold til vår dyptgående analyse:

1. Netsparker Security Scanner (GET DEMO)

Netsparker sikkerhetsskanner

De Netsparker webapplikasjon for pennetesting er helt automatisk. Det har blitt veldig populært på grunn av det faktum at utviklere kan bruke dette på mange forskjellige plattformer for hele nettsteder, inkludert webtjenester og webapplikasjoner. Den kan identifisere alt pennetestere trenger å vite for å stille en informert diagnose - fra SQL-injeksjon til scripting på andre steder.

En annen egenskap som gjør dette verktøyet så populært, er at det lar pennetestere skanne opptil 1000 webapper samtidig, samtidig som brukerne også kan tilpasse sikkerhetsskanninger for å gjøre prosessen robust og mer effektiv. Den potensielle effekten av sårbarheter er umiddelbart tilgjengelig; den utnytter svake punkter på en skrivebeskyttet måte. Denne bevisbaserte skanningen er garantert effektiv, inkludert produksjon av samsvarsrapporter blant andre gode funksjoner, inkludert muligheten til å samarbeide med flere medlemmer for samarbeid, noe som gjør det enkelt å dele funn; det er ikke nødvendig å konfigurere noe ekstra på grunn av at skanning er automatisk. Du kan registrere deg på deres hjemmeside for en gratis demo.

Netsparker Security ScannerRegistrer deg for en GRATIS demonstrasjon

2. Acunetix-skanner (GET DEMO)

skjermbilde av acunetix skanner

Dette er et annet automatisert verktøy som lar deg gjennomføre pennprøver uten noen ulemper. Verktøyet kan revidere kompliserte styringsrapporter og problemer, og det kan håndtere mange av nettverkets sårbarheter. Det er også i stand til å inkludere sårbarheter utenfor båndet. De Acunetix-skanner integrerer også utgiftssporere og WAF-er; det er definitivt den typen verktøy du kan stole på fordi det er et av de mest avanserte verktøyene i bransjen. En av dens kroningsresultater er dens eksepsjonelt høye deteksjonshastighet.

Dette verktøyet er fantastisk, og dekker mer enn 4500 svakheter. Innloggingssekvensopptakeren er enkel å bruke; den skanner områder som er beskyttet av passord. Verktøyet inneholder AcuSensor-teknologi, manuelle penetrasjonsverktøy og innebygd sårbarhetstesting. Den kan gjennomsøke tusenvis av nettsider raskt og også kjøre lokalt eller gjennom skyløsninger. Du kan registrere deg for en gratis demo på deres hjemmeside.

Acunetix ScannerRegister for en GRATIS demonstrasjon

3. Network Mapper (NMAP)

Skjermbilde som viser nmap-rapportering om hvilke verter den har funnet

NMAP er et flott verktøy for å oppdage enhver type svakhet eller hull i nettverket til en organisasjon. I tillegg er det også et flott verktøy for revisjonsformål. Hva dette verktøyet gjør er å ta rå datapakker og bestemme hvilke verter som er tilgjengelige i et bestemt segment av nettverket, hvilket operativsystem som er i bruk (aka fingeravtrykk), og identifisere de forskjellige typene og versjonene av datapakken brannmurer eller filtre som en bestemt vert bruker.

Akkurat som navnet tilsier, lager dette verktøyet et omfattende virtuelt kart over nettverket, og det bruker det til å kartlegge alle de store svakhetene som kan bli utnyttet av en cyber-angriper. NMAP er nyttig i alle faser av penetrasjonstesting. Det beste av alt er at det er gratis.

4. Metasploit

10 beste verktøy for penetrasjonstesting

Metasploit er et eksepsjonelt verktøy fordi det faktisk er en pakke med mange pennetestingverktøy, og det som er flott er at det fortsetter å utvikle seg og vokse for å følge med på endringene som stadig kommer opp. Dette verktøyet er å foretrekke av både fagpersoner innen cybersikkerhet og sertifiserte etiske hackere, og de bidrar med sin kunnskap til plattformen for å hjelpe det med å vokse, noe som er flott. Metasploit drives av PERL, og den kan brukes til å simulere alle slags penetrasjonstesting du trenger. I tillegg er Metasploit tilpassbar og har bare en prosess på fire trinn, så den er super rask.

Funksjonene som er tilgjengelige, hjelper deg med å bestemme de ferdigpakkede utnyttingene du skal bruke, og det lar deg også tilpasse dem; Du kan også konfigurere dem med en IP-adresse og eksternt portnummer. I tillegg kan du også konfigurere nyttelasten med IP-adressen og det lokale portnummeret. Du kan deretter bestemme hvilken nyttelast du vil bruke før du starter utnyttelsen til det tiltenkte målet.

Metasploit integrerer også et verktøy kalt Meterpreter, som viser alle resultater når en exploit oppstår, noe som betyr at du kan analysere og tolke resultatene enkelt og formulere strategiene mye mer effektivt.

Relatert: Metasploit Cheat Sheet

5. BEEF

beEF-skjermbilde

Denne typen pennetestverktøy er best egnet til å sjekke nettlesere fordi det er designet for å bekjempe nettbaserte angrep. Det er derfor det har en tendens til å være mest fordelaktig for mobilklienter. Dette verktøyet bruker GitHub for å finne sårbarheter, og det beste med dette verktøyet er at det utforsker svakheter utover nettverkets omkrets og klientsystemet. Bare husk at dette er spesifikt for nettlesere fordi det vil se på sårbarheter i sammenheng med en enkelt kilde. Den kobles til med flere nettlesere og lar deg starte rettede kommandomoduler.

6. Wireshark

Wireshark-skjermbilde

Wireshark er en nettverksprotokoll og datapakkeanalysator som kan fiske ut sikkerhetssvakheter i sanntid. Live-dataene kan samles inn fra Bluetooth, Frame Relay, Ipsec, Kerberos, IEEE 802.11, hvilken som helst tilkobling basert på Ethernet og mer.

Den største fordelen dette verktøyet har å tilby er at resultatene fra analysen blir produsert på en slik måte at selv klienter kan forstå dem ved første øyekast. Pennetestere kan gjøre så mange forskjellige ting med dette verktøyet, inkludert fargekoding, for å muliggjøre en dypere undersøkelse og for å isolere individuelle datapakker som er av høyeste prioritet. Dette verktøyet kommer godt med når det gjelder å analysere sikkerhetsrisikoer som ligger til grunn for informasjon og data som er lagt ut på skjemaer på nettbaserte apper.

Relatert: Wireshark Cheat Sheet

7. w3af (Web Application Attack and Audit Framework)

w3af-skjermbilde

Denne penetrasjonstesting-pakken ble opprettet av de samme utviklerne av Metasploit, og har som mål å finne, analysere og utnytte enhver sikkerhetssvakhet som kan være til stede i nettbaserte applikasjoner. Pakken er komplett og inneholder mange verktøy, inkludert falsking av brukeragenter, tilpassede overskrifter til forespørsler, DNS-cache-forgiftning eller DNS-forfalskning, og mange andre angrepstyper.

Det som gjør W3AF til et så komplett verktøy er at parametrene og variablene raskt kan lagres i en Session Manager-fil. Dette betyr at de raskt kan konfigureres og brukes på nytt for andre pennetester på nettapper, og dermed sparer du mye tid fordi du ikke trenger å legge inn alle parametrene og variablene på nytt hver gang du trenger dem. I tillegg vises resultatene av testen i grafiske og tekstformater som gjør det enkelt å forstå.

Enda en flott ting med appen er at databasen inkluderer de mest kjente trusselvektorene og tilpassbare utnyttelsesadministratoren, slik at du kan utføre angrep og utnytte dem maksimalt.

8. John Ripper

john ripper

Dette er et kjent verktøy og er en ekstremt elegant og enkel passordkraker. Dette verktøyet lar deg bestemme eventuelle ukjente svakheter i databasen, og det gjør dette ved å ta tekststrengprøver fra en ordliste med komplekse og populære ord som finnes i den tradisjonelle ordboken og kryptere dem i samme format som passordet som blir tuklet med. Enkel og effektiv, John the Ripper er et sterkt anbefalt tillegg til verktøysettet til enhver godt forberedt pennetester.

9. Aircrack

airckrack

Aircrack er et må-ha verktøy for å oppdage feil i trådløse tilkoblinger. Aircrack gjør sin magi ved å fange datapakker slik at protokollen er effektiv i å eksportere gjennom tekstfiler for analyse. Den støttes av forskjellige operativsystemer og plattformer, og den tilbyr et stort utvalg av verktøy som lar deg fange pakker og eksportere data, teste WiFi-enheter og driverfunksjoner og mange andre ting.

10. Burp Suite Pen Tester

Burp Suite

Dette verktøyet inneholder alle nødvendigheter for å utføre skanneaktiviteter og avansert penetrasjonstesting. Det er dette som gjør det ideelt å sjekke nettbaserte apper, fordi den inneholder verktøy for å kartlegge takflaten og analysere forespørsler mellom destinasjonsservere og nettleseren. Det gjør det ved å bruke nettpenetrasjonstesting på en Java-plattform. Det er tilgjengelig på mange forskjellige operativsystemer, inkludert Windows, Linux og OS X.

Konklusjon

Testing av penn er ekstremt viktig for integriteten til sikkerhetssystemer i alle slags organisasjoner, så det er viktig å velge riktig verktøy for hver enkelt jobb. De ti verktøyene som presenteres her i dag, er alle effektive og effektive for det de var designet for å gjøre, noe som betyr at de vil la pennetestere gjøre en best mulig jobb for å gi organisasjoner den informasjonen og advarselen de trenger. Målet her er å styrke systemer og eliminere all sårbarhet som vil kompromittere systemintegriteten og sikkerheten.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 20 = 21