10 beste gratis TFTP-servere for Windows, Linux og Mac

10 beste gratis TFTP-servere for Windows, Linux og Mac


Det er et bredt utvalg av Filoverføringsprotokoller (FTP) i bruk på internett i dag. En av de mest grunnleggende, og derfor mest brukte for å utføre overføringer av lite fil på lavt nivå, er Trivial FTP eller Trivial filoverføringsprotokoll (TFTP). I denne artikkelen vil vi dekke de 10 beste TFTP-serverne for både Windows og Linux-systemer.

TFTP er avgjørende for å opprettholde innebygde enhetsoppdateringer og konfigurasjoner og vil være i lang tid fremover. Protokollen finnes ofte på enheter som rutere, mediestreamere og mobiltelefoner. Det er den viktigste måten firmwarefiler skyves til disse enhetene for å oppgradere eller lappe dem. TFTP er ikke egnet for bruk over internett på grunn av mangel på sikkerhet. FTP er vanligere for bruk over internett, og desto mer sikker SFTP vokser i popularitet for sikre overføringer av internettfiler.

Det er rikelig med detaljer om hvert av verktøyene vi valgte for denne artikkelen nedenfor, men hvis du bare har tid til en rask oppsummering, her er de beste gratis TFTP-serverne:

 1. SolarWinds Free TFTP-server (GRATIS LAST NED) - Dette verktøyet kjører på Windows og inkluderer en IP-rekkevidde og kan overføre filer opp til 4 GB i størrelse.
 2. Windows TFTP-verktøy - Lett gratis TFTP-server med fordelen av å være rask til å overføre små filer.
 3. TFTPD32 - En pakke med nyttige nettverksmonitorer som inkluderer en DHCP-servermonitor, en DNS-skjerm og en Syslog-server samt en TFTP-server.
 4. WhatsUp Free TFTP-server - Smart utseende som grensesnitt til en effektiv TFTP-server.
 5. haneWIN TFTP-server - 32-biters og 64-biters TFTP-server for Windows-miljøer som kan begrenses i operasjoner til IP-adresse eller katalog.
 6. WinAgents - Liten TFTP-server for Windows med muligheten til å administrere virtuelle filmapper.
 7. Spiceworks TFTP - Spiceworks er et annonsestøttet nettverksadministrasjonssystem, og denne TFTP-serveren er en del av den.
 8. atftpd - Linux kommandolinjeverktøy som er raskt med å overføre filer, men har ingen sikkerhet.
 9. tftpd-hpa - Rett Linux-kommandolinje TFTP-system.
 10. macOS TFTP-server - Enkel kommandolinje TFTP-server for macOS.

Hva er TFTP?

Nåværende FTP-økter støtter mange forskjellige kommandoer. Når de er logget på en FTP-server, kan brukerne vanligvis liste, slette, endre navn, laste opp eller laste ned filer og endre kataloger. I kontrast tilbyr TFTP bare muligheten til å laste opp eller laste ned en fil og bruker UDP over IP i stedet for den mer standard TCP / IP-stabelen. Protokollen er ikke i stand til å tillate mer avansert funksjonalitet, men kompenserer ved å bruke låsestemp-metoden for feiltoleranse som gjør den ekstremt pålitelig. På grunn av denne begrensede funksjonaliteten kan TFTP-servere ha et ekstremt lite fotavtrykk på platen så vel som i minnet, noe som gjør den ideell for bruk i innebygde enheter.

Advarsel: TFTP har null sikkerhet. Det er ikke noe konsept med brukerkontoer, så noen vil kunne koble seg til TFTP-serveren. Forsikre deg om at servermaskinen er sikret på noen annen måte, for eksempel med en brannmur eller ved å begrense nettverksgrensesnittene serveren lytter på.

Linux er langt fra det vanligste operativsystemet på den typen enheter der du sannsynligvis vil møte en TFTP-server. Men det er også et rikt økosystem av Windows og macOS-enheter som kjører firmware (tenk Apple TV-er og Microsoft Surface for noen få eksempler).

Se også:

 • Beste SCP-servere
 • Beste SFTP-servere

Beste gratis Windows TFTP-servere

Noen av hensynene vi tok da vi valgte verktøy for denne listen, var pålitelighet, enkel installasjon og bruk, tilstrekkelig dokumentasjon og støtte og verktøyets robusthet i mangfoldig bransjebruk.

1. SolarWinds TFTP-server (GRATIS LAST NED)

TFTP-serveren som tilbys av SolarWinds er en 100% gratis versjon som kun kjøres på Windows. Det er ikke en utløpende rettssak. Hvis tilbyr grunnleggende funksjonalitet som for eksempel låsing av IP-området og kan overføre filer opp til 4 GB i størrelse. Den kjører som en Windows-tjeneste som gjør det enklere å administrere med originale Windows-verktøy.

Solarwinds-TFTP-serveren

MER INFORMASJON PÅ DEN OFFICIELLE SOLARWINDS-SIDEN:

www.solarwinds.com/free-tools/free-tftp-server/

REDAKTØRENS VALG

Oppsettet er enkelt, og SolarWinds TFTP-server støtter samtidig overføring og muligheten til å autorisere bare spesifikke IP-er. Det er en helt gratis nedlasting.

Nedlasting: GRATIS nedlasting på SolarWinds.com

Offisiell side: www.solarwinds.com/free-tools/free-tftp-server/

OS: Windows

2. Windows TFTP-verktøy

Windows TFTP-verktøyet er en TFTP-server med bare bein for Windows. Den er ekstremt liten og har nesten ingen konfigurasjonsalternativer. På den ene siden gjør det at verktøyet kan være veldig lite og raskt. På den annen side betyr det at du ikke kan spesifisere noen grunnleggende konfigurasjoner, for eksempel hvilket nettverksgrensesnitt som skal bindes. Den lille størrelsen kommer fra avhengighet av .NET-rammeverket. Men hvis du ikke allerede har .NET-rammeverket installert for en annen applikasjon, kan det føre til et tungt fotavtrykk for installasjonen, slik at dette verktøyet kanskje ikke er optimalt for alle bruksområder.

I tillegg kommer det med en .NET-klasse som utviklere kan bruke til å integrere TFTP i sine egne applikasjoner.

WindowsTFTPUtility

3. TFTPD32

Tftpd32 er en utrolig populær TFTP-server med åpen kildekode for Windows. Det er ikke bare en slank TFTP-server, men også bolter på noen andre funksjoner. Listen over tilleggsfunksjoner inkluderer en DHCP-server, en DNS-server, SNTP (tid) -server og en syslog-server, så den vil hjelpe deg med å administrere IP-adressene dine også. Det er ganske vanskelig å komme med et scenario der du trenger det spesielle settet med funksjoner i en enkelt applikasjon, men å bruke en eller to i tillegg til en TFTP-server kan oppfylle et behov.

Og ikke bekymre deg, det er en 64-biters versjon også.

working_tftpd32

4. WhatsUp Free TFTP-server

WhatsUP TFTP-server er et produkt fra IPSwitch. TFTP-serveren er rettet mot nettverksingeniører som bare trenger å skaffe filer der de hører hjemme med så lite bry som mulig. WhatsUp er et gratis verktøy, ikke en prøve. Det er nesten ingen dokumentasjon tilgjengelig på den gratis WhatsUp TFTP-serveren, så det er vanskelig å avgjøre hvilke brukssaker den best kan adressere.

whatsupfree

5. haneWIN TFTP-server

HaneWIN TFTP-serveren er fullfunksjons 32- og 64-biters TFTP-server som kjører på Windows XP / VISTA / 20xx (servere) / 7/8/10. Den bryter litt fra TFTP-modellen ved å støtte tilgangskontroller, som ikke er en del av TFTP. Denne TFTP-serveren kan begrense IP-adresser til bare å tillate nedlasting eller opplasting og tilgang til serverkataloger. En interessant funksjon er at den også kan kjøres fullstendig på kommandolinjen, noe som gjør det veldig nyttig for skriptede handlinger. Det inkluderer også en TFTP-klient som kjører som en DLL. HaneWIN Software produserer også en DHCP-server som har en integrert TFTP-server.

hanewin-TFTP

6. WinAGents

WinAgents-programvareprogrammet inkluderer en robust TFTP-server som kjører på plattformen: Windows 2000 (server), XP, 2003 (server), Vista, Windows 7 og 2008 (server). Den støtter 64-biters plattformer også, selv om den gjør det ved å kjøre en 32-biters tjeneste. Den har noen begrensede tilgangskontroller som IP-basert filtilgang og bruker bare en enkelt UDP-port som gjør implementeringen bak en brannmur enklere å håndtere. En veldig nyttig funksjon i WinAgents er støtten for virtuelle filmapper. Dette betyr at du kan opprette mapper som ser ut til å eksistere for TFTP-brukere, men ikke trenger å eksistere på serverens disk. Denne funksjonen kan gjøre filorganisasjonen enklere, noe som er noe vondt med tradisjonell TFTP.

WinAgents-TFTP

7. Spiceworks TFTP-server

Spiceworks TFTP-serveren fokuserer på nettverksadministrasjon. Det kan være vanskelig å holde alle enhetene dine oppdaterte, samt sikre at alle konfigurasjonene er standard i hele organisasjonen for alle rutere og brytere. Spiceworks TFTP-server kan hjelpe deg med å holde alle enhetene dine med gjeldende firmware og konfigurasjoner med minimal innsats. En av tilleggsfunksjonene i Spiceworks er muligheten til å sammenligne nettverkskonfigurasjoner side om side med eksisterende sikkerhetskopier for raskt å se enheter som kjører utdatert programvare. Liten innsikt som dette kan hjelpe deg med å finne rogue atferd i nettverkssegmenter.

Spiceworks-TFTP

Linux TFTP-servere

Det er en rekke TFTP-servere tilgjengelig for de fleste Linux-distribusjoner. En populær en er den avanserte TFTP-serveren som kommer i en pakke som heter atftpd. ‘D’ på slutten av mange Linux-pakker står for daemon, som er et Unix-aktig begrep for et program som kjører i bakgrunnen. En Linux-demon er lik en Window-tjeneste. ATFTP-serveren støtter multicast og er multitrådd, noe som gjør den litt mer fleksibel å distribuere i ikke-standardiserte nettverksinstallasjoner. Bruk apt-get eller yum for å installere det, avhengig av Linux-distribusjonen din.

8. atftpd

$ sudo apt-get install atftpd
Lesepakker lister ... Ferdig
Byggeavhengighetstre
Leser informasjon om staten ... Ferdig
Følgende NYE pakker blir installert:
atftpd

Du finner den sparsomme konfigurasjonsfilen for atftpd i `/ etc / default / atftpd. Sett opp noen raske alternativer, for eksempel hvilke porter du skal høre på, og om du vil kjøre som en demon eller via inet.d, og du er klar til å gå.

$ katt atftpd
USE_INETD = sant
ALTERNATIVER ="--tftpd-timeout 300 - retry-timeout 5 --mcast-port 1758 --mcast-addr 239.239.239.0-255 --mcast-ttl 1 --maxthread 100 - verbose = 5 / srv / tftp"

Du trenger en TFTP-klient. Det er mange, men atftp-klienten er en rask og enkel kommandolinjeløsning. Å installere er å bruke apt-get install atftp. Koble deretter til og last opp en fil:

$ atftp 192.168.2.146
TFTP> legg tomfil
TFTP> slutte

Vi kan se at tømmefilen er lastet opp til banen som er spesifisert i konfigurasjonsfilen / srv / tftp

$ ls -l / srv / tftp
-rw-rw-r-- 1 jdw jdw 0 5. nov 10:44 emptyfile

9. tftpd-hpa

En annen populær TFTP-server for Linux er tftpd-hpa. Siden TFTP-protokollen er så enkel, er det ingen virkelig åpenbare fordeler ved å velge en TFTP-server fremfor en annen. På grunn av avhengigheter og dokumentasjonsmangel, vil noen ganger imidlertid en server fungere bedre enn en annen. Hvis du ikke kan få atftpd til å fungere, kan du prøve tftpd-hpa.

$ sudo apt-get install tftpd-hpa
Lesepakker lister ... Ferdig
Byggeavhengighetstre
Leser informasjon om staten ... Ferdig
Følgende pakke ble automatisk installert og er ikke lenger nødvendig:
xinetd
Bruk 'sudo apt autoremove' for å fjerne den.
Foreslåtte pakker:
pxelinux
Følgende NYE pakker blir installert:
tftpd-hpa

Konfigurasjonsfilen finner du i / etc / default / tftpd-hpa:

$ cat / etc / default / tftpd-hpa
# / Etc / default / TFTP-hpa

TFTP_USERNAME ="TFTP"
TFTP_DIRECTORY ="/ Var / lib / tftpboot"
TFTP_ADDRESS =": 69"
TFTP_OPTIONS ="--sikre"

Endre innstillingene som ønsket, og start deretter serveren ved å starte sudo service tftpd-hpa omstart.

10. macOS TFTP-server

macOS har en innebygd TFTP-server som ikke blir lastet som standard. Den enkleste måten å få den til å kjøre er å ganske enkelt skrive inn sudo launchctl load -F / System / Library / LaunchDaemons / tftp.plist` og oppgi passordet ditt når du blir bedt om det. Du kan bruke noe som netstat for å bekrefte at det kjører:

$ netstat -n | grep * .69
udp4 0 .69. *
udp6 0 .69. *

TFTP-serveren kjører nå på port 69 og venter på tilkoblinger. Du kan bruke hvilken som helst TFTP-klient til å koble til serveren og laste opp eller laste ned filer. For å slå av TFTP-serveren, bruk ganske enkelt unload-kommandoen:

sudo launchctl unload -F /System/Library/LaunchDaemons/tftp.plist

Avsluttende ord

Selv om TFTP ikke inneholder noen sikkerhetsprosedyrer, er denne mangelen på sikkerhet ikke unik blant administrasjonssystemer for nettverk. DHCP og den mye implementerte SNMPv2 inkluderer ikke sikkerhetstiltak. Forsikre deg om at du bare implementerer TFTP i et sikret privat nettverk.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 17