Wat is IIS / Windows Web Server? Hoe het te gebruiken, Top Tools & bronnen

Wat is IIS_Windows Web Server_ Plus Hoe het te gebruiken


Internet Information Services (IIS, voorheen Internet Information Server) is een Microsoft-webserver die is gemaakt voor gebruik met de Windows NT-familie.

Windows Web Server verscheen voor het eerst in 1995 en sindsdien is er een andere versie van IIS beschikbaar voor bijna elk Windows-besturingssysteem op de markt.

We gaan diep in op dit bericht, maar voor het geval je alleen tijd hebt om de hieronder genoemde tools te bekijken, hier is onze lijst met de beste tools van derden voor gebruik met IIS:

 1. SolarWinds-server & Toepassingsmonitor (GRATIS PROEF)
 2. Paessler PRTG-netwerkmonitor (GRATIS PROEF)
 3. dynaTrace
 4. AppDynamics
 5. IIS Crypto
 6. orka
 7. eG Enterprise

Versiegeschiedenis

Over het algemeen is de laatste versie van IIS die geschikt is voor een bedrijfsomgeving IIS 6 of Microsoft Windows Server 2003. Als u een latere versie van het product probeert te gebruiken, zult u moeite hebben om in een snelle omgeving te functioneren. Hieronder hebben we een korte samenvatting van de versiegeschiedenis opgenomen:

Versie
Informatie / aanvullende functies
IIS 6 (Windows Server 2003) Ondersteuning voor IPV6 maar geen toekomstige updates
IIS 7 Beschikbaar met Windows Vista met meer beveiliging en ondersteuning voor .NET Framework
IIS 7.5 Beschikbaar met Windows 7 met ondersteuning voor TLS 1.1 en 1.2
IIS 8 (Windows Web Server 2012) Ondersteuning voor SNI en biedt algemene ondersteuning tot 2023
IIS 8.5 Beschikbaar voor Windows 8.1 met meer inlogmogelijkheden en dynamische siteactivering
IIS 10 Beta met ondersteuning voor HTTP / 2 en PowerShell 5.0

In zijn huidige vorm is IIS 8.5 de beste versie op het gebied van beveiliging en functies. Nadat de bèta is voltooid voor IIS 10, raden we u aan de overstap te maken.

IIS installeren en configureren

Het zal je misschien verbazen om te weten dat hoewel IIS met Windows wordt geleverd, het alleen toegankelijk is als je het installeert. Het installatie- en configuratieproces is echter relatief eenvoudig.

 1. Open om te beginnen Controlepaneel en klik Voeg toe of verwijder programma's.
 2. Volgende klik Windows-componenten toevoegen / verwijderen.
 3. Controleer de Internet Informatie Services (IIS) en klik op De volgende.
 4. Klik Af hebben.

Zoals u ziet, is het basisinstallatieproces erg snel. Nadat u IIS hebt geïnstalleerd, is het tijd om het te configureren.

Als u PowerShell wilt gebruiken om IIS te installeren, kunt u dit doen door de volgende opdracht in te voeren:

< PS C: \> Install-WindowsFeature -Name Web-Server -IncludeManagementTools >

Zie ook: Powershell Cheatsheet

Hoe werkt IIS ?: IIS-verwerkingsmodel

Microsoft IIS

Als een webserver IIS heeft zijn eigen Process Engine die alle aanvragen van client tot server afhandelt. In wezen stuurt een client een verzoek naar de server en vervolgens verwerkt IIS dat verzoek en stuurt een antwoord naar de client. De verwerkingsarchitectuur van IIS kan in twee afzonderlijke lagen worden gescheiden:

 • Kernelmodus - De uitgevoerde code is voltooid eentoegang tot verbonden hardware en kan elk commando uitvoeren. De kernelmodus wordt voornamelijk gebruikt voor vertrouwde processen. Crashes in de kernelmodus zijn verwoestend voor het totale systeem. U kunt HTTP.SYS vinden in de kernelmodus.
 • Gebruikersmodus - In deze modus kunt u elke code invoeren uitvoeren zijn opdrachten die geen toegang hebben tot hardware of referentiegeheugen. Dit biedt een extra beschermingslaag tegen fouten en kan veel gemakkelijker worden hersteld. Wanneer u code uitvoert in gebruikersmodus, worden API's gedelegeerd om in plaats daarvan te communiceren met hardware en referentiegeheugen. In de gebruikersmodus vindt u Webbeheerservice, Virtuele map, en Toepassing pool.

Kernelmodus heeft de taak om te gebruiken HTTP.SYS om aanvragen van een klant te accepteren en door te sturen naar een groep van toepassingen. Dit wordt gestart wanneer de client op de site-URL klikt of deze invoert en toegang tot de pagina vraagt. HTTP.SYS legt deze verzoeken vast en voegt een wachtrij toe voor elke afzonderlijke groep van toepassingen.

Zodra een aanvraag is doorgestuurd naar de groep van toepassingen, de Werkproces of w3wp.exe (hieronder beschreven) laadt het ISAPI-filter. Afhankelijk van de aanvraag wordt het werkproces geopend HttpRuntime.ProcessRequest en als het een is APSX-pagina laadt "aspnet_isapi.dll" ook.

De lancering van Http.Runtime.ProcessRequest laat zien dat de verwerking is begonnen. De httpRuntime proces bouwt een pool van HttpApplication objecten die vervolgens worden doorgegeven via HTTP. HTTP-modules blijven geactiveerd totdat het verzoek de bereikt HTTP-handler van ASP.NET bladzijde. Nadat het verzoek via de HTTP-route is doorgegeven, wordt de pagina gestart.

Zoals je kunt zien Werknemer proces en de Toepassing pool zijn twee zeer belangrijke concepten in de wereld van IIS. Hieronder gaan we verder kijken naar wat deze twee concepten eigenlijk betekenen:

Toepassing pool

IIS-toepassingsgroepen

Aan de andere kant, de Application Pool fungeert als een container. Het bevat het Worker Process en scheidt meerdere applicaties van elkaar. Dit geldt ongeacht of ze op een of meerdere servers worden uitgevoerd. Eén groep van toepassingen kan meerdere websites bevatten. Anders gezegd, een applicatiegroep is in feite een groep URL's die zijn bediend door werkprocessen. Het scheiden van applicaties van elkaar vereenvoudigt het beheer en zorgt ervoor dat als een applicatiepool een fout ervaart, de anderen dat niet doen.

IIS configureren

 1. Zoek de Mijn computer pictogram op uw bureaublad en klik Beheren.
 2. Klik op de Services en toepassingen optie in de Computer management doos.
 3. Klik op Internet Informatie Services en toen Websites.
 4. Als uw standaardknooppunt niet is gestart, klikt u met de rechtermuisknop op de Standaard website knooppunt.

IIS-websites en actieve mappen configureren

Microsoft IIS-schermafbeelding

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen IIS gebruiken, is het implementeren van webtoepassingen. Met IIS en het hulpprogramma Advanced Installer kunt u webtoepassingen zeer snel op meerdere servers implementeren. Dit heeft ook het voordeel dat het niet langer nodig is om nieuwe configuraties voor elke machine toe te voegen.

De eerste stap bij het configureren van websites is het openen van bestanden en folders visie. Vanaf hier kunt u uw huidige toepassingsbestanden onderzoeken en nieuwe toevoegen. U wilt ervoor zorgen dat uw applicatiebestanden worden in hun eigen individuele map geplaatst (De Administratie Paneel van de website waarmee u verbinding maakt, zullen deze later gebruiken).

Zodra u deze hebt gedaan, schakelt u over naar de IIS Server-weergave en voer de naam van uw nieuwe website in met behulp van de Nieuwe website werkbalk.

Op dit punt moet u uw website-instellingen configureren voor HTTP en HTTPS. U hebt ook nieuwe SSL-opties voor uw website nodig. In het onderstaande gedeelte laten we u zien hoe u een website of map configureert met SSL en HTTPS:

 1. Meld u aan op uw computer als een Beheerder.
 2. druk op Begin en ga naar instellingen. Klik Controle Paneel.
 3. Dubbelklik op Administratieve hulpmiddelen en Internet Services Manager.
 4. Selecteer in het linkerdeelvenster de website die u wilt configureren.
 5. Klik met de rechtermuisknop op uw website (of map of bestand) waarvoor u SSL wilt configureren en klik Eigendommen.
 6. Klik op de Directorybeveiliging tab.
 7. kiezen Bewerk.
 8. Klik op om SSL als vereiste toe te voegen Vereisen Secure-Channel (SSL).
 9. Volgende klik Vereist 128-bits codering.
 10. (Optioneel) Klik op als u wilt dat gebruikers verbinding kunnen maken, ongeacht of ze een certificaat hebben Negeer clientcertificaten. Selecteer als u gebruikers zonder certificaat wilt blokkeren Accepteer clientcertificaten.

IIS beveiligen met Secure Sockets Layer (SSL)

De meeste zakelijke gebruikers zullen hun gegevens natuurlijk willen beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang. Dit kan worden gedaan met behulp van SSL. Met SSL kunt u alle gegevens die u verzendt coderen. Dit voorkomt dat externe entiteiten toegang krijgen tot gegevens waarvoor ze geen toestemming hebben. Om SSL te gebruiken om uw server te beveiligen, moet u een servercertificering op de server installeren. De eerste stap om SSL in te schakelen, is het maken van een certificaat. Dit kan worden bereikt door de onderstaande stappen te volgen:

 1. Installeren Windows Server 2003.
 2. Zorg ervoor dat IIS is geïnstalleerd en geconfigureerd.
 3. Installeren Microsoft Certificate Services (hiermee kunt u authenticatiecertificaten maken).
 4. Open Internet verkennenr en Bladeren voor Microsoft Certificate Services (Http: // MyCA / certsrv).
 5. Klik Vraag een certificaat aan en klik De volgende.
 6. Volgende klik Geavanceerd verzoek.
 7. Klik De volgende, dien vervolgens een certificaataanvraag in bij deze CA met behulp van een formulier. Klik De volgende. Dit zal het certificaataanvraagformulier verhogen en de domeinnaam van uw servermachine toevoegen.
 8. Klik nu Serververificatiecertificaat in de Beoogde doel of Type certificaat vereist veld-.
 9. Selecteer een van beide  Microsoft RSA SChannel Cryptographic Provider, Microsoft Base Crypto Provider versie 1.0 of Microsoft Enhanced Cryptographic Provider. (Let op dat u niet selecteert Microsoft Strong Cryptographic Provider).
 10. Selecteer de Gebruik lokale machine opbergdoos en verifieer dat Sterke beveiliging van persoonlijke sleutels inschakelen is uitgeschakeld.
 11. Klik voorleggen. Nu moet u het certificaat onmiddellijk installeren of moet u wachten tot het door de CA-beheerder wordt beheerd.

Een SSL-servercertificaat toewijzen aan een website

Een SSL-servercertificaat toevoegen aan een website:

 1. Open IIS Manager, Klik op Lokale computer,  en toen Websites map.
 2. Zoek naar de website waaraan u het certificaat wilt toewijzen en klik met de rechtermuisknop Eigendommen.
 3. Klik vervolgens op de Directorybeveiliging sectie en klik Server certificaat. (Je vindt dit onder Veilige communicatie).
 4. Verhoog de Wizard webservercertificaat en druk op Wijs een bestaand certificaat toe.
 5. Voltooi de Wizard webservercertificaat werkwijze. Eenmaal voltooid, ga naar de Eigendommen pagina, selecteer de Directorybeveiliging en druk op Bekijk certificaat knop (hier kunt u meer informatie over het certificaat bekijken).

Virtuele mappen

Schermafbeelding van IIS-directory

Met IIS kunt u niet alleen sites en applicaties maken, maar kunt u ook virtuele mappen maken. In IIS geeft u een naam op die wordt toegewezen aan een fysieke map. De directe naam biedt gebruikers een manier om snel toegang te krijgen tot de inhoud die op een server wordt gehost. In veel gevallen is dit een andere website, maar het kunnen ook kleinere media-elementen zijn, zoals foto's en video's.

In de oudere IIS 6.0 werden virtuele mappen en toepassingen als afzonderlijke objecten beschouwd. Een applicatie bestond uit de volgende metabase-componenten:

 • AppFriendlyName
 • AppRoot
 • AppIsolated
 • AppPoolID

Vanaf IIS 7.0 en daarna worden virtuele mappen en toepassingen nog steeds als afzonderlijke objecten beschouwd, maar ze bestaan ​​ook in een hiërarchie. Bijvoorbeeld, één website kan meerdere applicaties bevatten. Op zijn beurt kan een website meerdere virtuele mappen bevatten die naar een fysieke map op een computer leiden.

Logboek bestanden

Logbestanden worden gebruikt om verschillende acties op uw server vast te leggen. Door het laden van de logbestanden ziet u alles van de datum en tijd van de gebeurtenis, het betrokken IP-adres en de hoeveelheid verzonden gegevens. Meestal zijn uw logbestanden hier te vinden:

< % SystemRoot% \ system32 \ Logfiles \ >

In de meeste moderne versies van IIS kunt u uw IIS-logboekbestanden vinden door de volgende acties uit te voeren:

 1. Klik Begin en Controlepaneel.
 2. Klik Administratieve hulpmiddelen en loop Internet Informatie Services (IIS).
 3. Zoek naar uw website aan de linkerkant van de boom en selecteer deze.
 4. Klik vervolgens op de logging icoon.
 5. Zoek naar het dialoogvenster onder aan het scherm dat zegt directory, en klik Bladeren.

Als u gebruikt IIS 6 vervolgens:

 1. Ga terug naar stap 3 van de bovenstaande instructies.
 2. Klik met de rechtermuisknop op uw website en klik Eigendommen.
 3. Vind de Website en zoek naar de Actief logboekformaat sectie.
 4. Klik op de Eigendommen en kijk onderaan het vak waar de logboekmap en de logbestandsnaam worden weergegeven.

ports

Over het algemeen gebruikt uw server poort 80 voor al uw HTTP-verkeer. Als dit echter niet geschikt is voor uw behoeften, kunt u het desgewenst wijzigen. U kunt dit doen door de onderstaande stappen te volgen:

 1. Open Internet Informatie Services (IIS Manager).
 2. Klik met de rechtermuisknop op uw website en druk vervolgens op Eigendommen.
 3. In de Eigendommen venster zoek de TCP poort en verander het in een poort naar keuze.

Let op: als u de poort wijzigt vanuit de standaardinstelling wanneer u uw website opent, moet u uw domeinnaam en de nieuwe poort invoeren. Bijvoorbeeld: domeinnaam: 80 (typ het nummer van de poort die u wilt gebruiken in plaats van 80).

Windows 8 en 8.1

Op Windows 8.1 zijn er een paar verschillen:

 1. Type IIS Manager in de Zoekvak op de startpagina.
 2. kiezen Beheer van Internet Information Services in de zoekresultaten.
 3. Aan de linkerkant van het scherm ziet u een navigatiestructuur; Klik Standaard website.
 4. Ga vervolgens naar de zijbalk aan de rechterkant van het scherm en klik Bindingen.
 5. highlight http vanuit de hoofdweergave en klik Bewerk.
 6. Voer de nieuwe poort in die u wilt gebruiken in de Haven tekstveld.
 7. druk op OK en klik Dichtbij.
 8. Ga terug naar de linker structuur en selecteer het relevante serverknooppunt.
 9. Klik ten slotte op Start Server opnieuw vanuit de zijbalk aan de rechterkant.

IIS-hulpprogramma's van derden

1. SolarWinds-server & Toepassingsmonitor (GRATIS PROEF)

SolarWinds Server en applicatiemonitor

SolarWinds-server & Toepassingsmonitor is een applicatiebewakingsplatform dat IIS-sites kan bewaken. Met SolarWinds-server & Toepassingsmonitor u kunt de beschikbaarheid van IIS-servers en websites zien.

Belangrijke statistieken zoals CPU gebruikgeheugengebruik, reactietijd, en schijfgebruik kunnen allemaal worden gevolgd met deze tool. Als er een probleem is met een site, kunt u deze automatisch opnieuw opstarten om het probleem te verhelpen.

De monitoringervaring wordt aangedreven door grafieken en statusknoppen. Grafieken tonen details over het gebruik van bronnen en andere informatie, zodat u kunt zien hoe een IIS-website of -server presteert.

Er zijn bijvoorbeeld grafieken die schetsen IIS Gemiddelde CPU en Geheugengebruik om te laten zien hoeveel bronnen je beschikbaar hebt. Dit helpt u om te weten of u meer middelen moet kopen of niet.

Wat betreft beveiliging, SolarWinds-server & Toepassingsmonitor kan houd het verloop van het SSL-certificaat in de gaten. De tool kan u de datums vertellen waarop uw SSL-certificaten verlopen en het aantal dagen dat u nog voor dat tijdstip over bent. Als u deze informatie bij de hand hebt, kunt u eenvoudig SSL-certificaten voor meerdere sites of servers beheren zonder het risico te lopen dat ze verlopen.

Als een prestatiebewakingsoplossing voor IIS, SolarWinds-server & Toepassingsmonitor heeft alles wat u nodig hebt om IIS-bronnen efficiënt te beheren. Het is ook scherp geprijsd, beginnend bij $ 2.995 (£ 2.308). Er is een 30 dagen gratis uitproberen beschikbaar.

SolarWinds-server & Toepassing Monitor Download 30-dagen GRATIS proefversie

2. Paessler PRTG-netwerkmonitor (GRATIS PROEF)

Screenshot van PRTG-netwerkmonitor

PRTG-netwerkmonitor is een gratis netwerkbewakingsprogramma dat kan worden gebruikt om IIS-services te bewaken. Met PRTG-netwerkmonitor u kunt de toegewijde gebruiken Windows IIS-toepassingssensor om verzonden en ontvangen bytes per seconde, aantal verzonden en te controleren ontvangen bestanden per seconde, aantal anonieme en bekende gebruikers per seconde, aantal gemeenschappelijke gateway-interface-aanvragen per seconde, en meer.

Hoewel het bewaken van IIS-prestaties een uitdaging kan zijn, PRTG-netwerkmonitor analyseert prestaties tot aan de broncode van de toepassing. Bijvoorbeeld, PRTG-netwerkmonitor meet de laadtijd van de broncode om problemen zo vroeg mogelijk te herkennen.

Evenzo kunnen waarschuwingen worden geconfigureerd om u te waarschuwen zodra een vooraf gedefinieerde drempel is overschreden. Waarschuwingen worden naar uw verzonden e-mail, sms, of mobiel apparaat (via pushmeldingen) om ervoor te zorgen dat u altijd up-to-date bent.

PRTG-netwerkmonitor kan ook fysieke hardwareprestaties bewaken. In veel gevallen hebben de prestaties van fysieke hardware een enorme impact op de prestaties van IIS-services. Als zodanig gebruiken PRTG Network Monitor's infrastructuur monitoring mogelijkheden om hardware CPU bijhouden en geheugen kunnen prestatieproblemen in de kinderschoenen vangen.

De prestatiebewakingservaring aangeboden door PRTG-netwerkmonitor is perfect voor bedrijven met een klein budget. PRTG-netwerkmonitor is gratis tot de eerste 100 sensoren.

Er zijn echter een aantal betaalde versies beschikbaar voor grotere organisaties. Betaalde versies van PRTG-netwerkmonitor start bij $ 1600 (£ 1,233) voor 500 sensoren. U kunt een 30-daagse downloaden gratis proefversie.

Download 30-dagen GRATIS proefversiePaessler PRTG netwerkmonitor

3. Dynatrace

Dynatrace beeldschermafdruk

dynaTrace is een applicatiebewakingsplatform dat de prestaties van de IIS-server kan volgen. Via het dashboard kunt u de bekijken beschikbaarheid van webservers en duiken in webserver procesgroepen.

U kunt bijvoorbeeld actieve services en afhankelijke applicaties zien met informatie zoals de applicatieversie die onmiddellijk zichtbaar is. Nadat u de Dynatrace Agent je kunt ook zien Alle verzoeken, Reactietijden, Antwoordgroottes, Actieve threads, CPU gebruik, en geheugengebruik.

De fast-track configuratiemogelijkheden van dynaTrace maak er een indrukwekkend hulpmiddel van. Er is een autodiscovery functie die kan detecteert automatisch IIS-webservers in uw netwerk. Het enige dat u hoeft te doen is één agent installeren en dynaTrace zal de rest van het werk voor je doen. Deze services worden vervolgens weergegeven op een interactieve kaart zodat u uw IIS-architectuur in meer detail kunt bekijken.

Een andere geweldige functie is de mogelijkheid om IIS-serviceaanvragen visualiseren. Op de Servicestroom scherm kunt u een IIS-service van begin tot einde bekijken. Hier ziet u een grafiek met elk serviceaanvraagtype. Met deze functie kunt u zien welke processen bijdragen aan de responstijd van IIS.

Voor end-to-end IIS-monitoring, dynaTrace is een van de topprestatiemonitors op de markt. Om de prijs van Dynatrace te kennen, moet u rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf. Er is echter een Gratis proefperiode van 15 dagen beschikbaar Hier.

4. AppDynamics

Schermafbeelding van AppDynamics

AppDynamics is een applicatie monitoring oplossing die een vlekkeloze IIS monitoring ervaring biedt. AppDynamics bewaakt het doorvoer, geheugengebruik, Schijf I / O, en CPU-gebruik van IIS-webservers. Het platform is eenvoudig te implementeren en kan in slechts enkele minuten worden geïnstalleerd.

De gebruikersinterface is uiterst gebruiksvriendelijk. IIS-toepassingen worden automatisch ontdekt en weergegeven als onderdeel van een stroomkaart. De stroomkaart toont de transacties die plaatsvinden met een webserver of applicatie.

Als u geheugeninformatie wilt bekijken, klikt u op geheugen tabblad zal je de tonen realtime geheugengebruik van uw middelen. Deze informatie wordt weergegeven als lijngrafieken zodat u de wijziging in de loop van de tijd kunt bekijken.

Waar AppDynamics blinkt uit als een IIS-monitoringoplossing in zijn diagnostische mogelijkheden zit. De tool biedt u automatisch gegevens op codeniveau als een toepassing traag is of een knelpunt wordt gedetecteerd. Door de uitvoering van de code te bekijken, kunt u zien waar het probleem is ontstaan ​​en een oplossing vinden.

De oorzaak van vaardigheden AppDynamics zijn essentieel voor diegenen die een oplossing voor prestatiecontrole willen. AppDynamics ondersteuningen Microsoft IIS Express 7.x, Microsoft IIS 6.0, Microsoft 7.0, Microsoft 7.5, en Visual Studio-ontwikkelingsserver. Via deze link kunt u de 15-daagse SaaS-proefversie hier downloaden.

5. IIS Crypto

IIS Crypto

IIS Crypto is een IIS-extensie die protocollen, hashes en sleuteluitwisselingsalgoritmen kan in- of uitschakelen. De gebruikersinterface is eenvoudig te gebruiken, met zes hoofdtabbladen: Schannel, Cipher Suites, Geavanceerd, Sjablonen, Site Scanner, en Over.

Op de Schannel scherm kunt u verschillende functies en protocollen in- of uitschakelen. Er zijn vijf lijsten waarmee u kunt communiceren: Serverprotocollen, cijfers, hashes, Sleuteluitwisselingen, en Client protocollen. Op de pagina Cipher-suites kunt u cipher-suites opnieuw ordenen.

De volgende meest opvallende functie is die van sjablonen. Jij kan maak aangepaste protocolsjablonen die op meerdere servers kan worden uitgevoerd. Dit helpt om het beheer van meerdere sites of applicaties gemakkelijker te maken. Het is echter belangrijk op te merken dat u over beheerdersrechten moet beschikken om te kunnen gebruiken IIS crypto.

Een van de grootste voordelen van IIS Crypto is dat het helemaal gratis is. IIS Crypto is beschikbaar voor Windows Server 2008, Windows Server 2012, Windows Server 2016, en Windows Server 2019. De software is beschikbaar als een GUI of een opdrachtregelinterface. Je kan downloaden IIS Crypto hier gratis.

6. Orca

Orca screenshot

orka is een oplossing voor configuratiebeheer voor IIS. Tijdens gebruik orka u kunt de verschillen tussen verschillende IIS-configuraties automatisch vergelijken. Configuraties kunnen worden vergeleken tussen omgevingen en verschillende tijdstippen.

Zodra u klaar bent om wijzigingen aan te brengen, kunt u dat doen implementeer configuratiewijzigingen tot honderden servers. Niet-conforme configuratiewijzigingen kunnen onmiddellijk worden verwijderd.

De beveiligingsdocumentatiefuncties die worden aangeboden door orka zijn ook erg handig. Orca rapporteert automatisch configuratiewijzigingen zodat u kunt bijhouden welke wijzigingen zijn aangebracht. Het beschikbaar hebben van deze rapporten is niet alleen nuttig voor naleving van de regelgeving, maar verbetert ook de zichtbaarheid.

orka is een van de gemakkelijkere oplossingen voor configuratiebeheer op de markt. Als u configuraties op meerdere IIS-sites wilt beheren, dan orka wordt sterk aanbevolen. De prijsopties voor orka is alleen beschikbaar als u rechtstreeks contact opneemt met het bedrijf. Er is ook een gratis proefversie beschikbaar hier.

7. eG Enterprise

screenshot van eG enterprise

eG Enterprise is een prestatiebewakingsplatform met IIS-bewaking. eG Enterprise bewaakt de beschikbaarheid en reactietijd van transacties tussen IIS-websites en gebruikers. Monitoring van de gebruikerservaring is eG Enterprise's primaire zorg bij IIS-monitoring. De externe agent test de kwaliteit van de gebruikerservaring op verschillende locaties met behulp van aanvraag emulatie en het meten van de reactietijd gebruikers ervaren.

De interne transactiebewaking van eG Enterprise breekt de verzoekpercentage van individuele webtransacties, gemiddelde reactietijden, en de aantal abortussen door webtransacties. Met deze informatie kunt u vaststellen of uw site aan de verwachtingen voldoet of verder moet worden aangepast.

eG Enterprise kan worden ingezet op locatie of in de cloud als een licentie of abonnement. U moet echter contact opnemen met het verkoopteam om een ​​offerte te bekijken. Er is een gratis evaluatieversie die maximaal vijf servers ondersteunt als een platform in de cloud. U kunt een gratis proefversie van downloaden eG Enterprise hier.

Tools voor het bewaken van IIS

Nadat u IIS hebt ingesteld, moet u eventuele problemen voor blijven. Het monitoren van een complexe applicatie, zoals IIS kost veel middelen en u kunt de hoeveelheid personeel verminderen die u aan de taak moet wijden door geautomatiseerde tools te introduceren.

SolarWinds Microsoft Management Tools (GRATIS PROEF)

SolarWinds-server en toepassingsmonitor

SolarWinds Microsoft Management Tools kan uitkijken voor belangrijke kenmerken bij de uitvoering van IIS. Je hebt vooral de Webprestatiemeter en de Server- en toepassingsmonitor om IIS soepel te laten werken. Beide hulpmiddelen zijn geschreven naar een gemeenschappelijk platform, Orion genaamd. Hierdoor kunnen ze verbinding maken tot een aaneengesloten hulpmiddel. Beide hulpprogramma's helpen u ook bij het beheren van andere Microsoft-producten, waaronder Exchange Server, Sharepoint en Office 365. Deze bewakingssystemen zijn niet gratis te gebruiken. Je kunt ze echter allebei 30 dagen gratis proberen.

SolarWinds Microsoft Management Tools Download 30 dagen GRATIS proefversie

Microsoft-extensies

1. UrlScan 3.1

UrlScan 3.1 is een beveiligingshulpprogramma dat helpt IIS te beschermen tegen cyberaanvallen. Er zijn een aantal toegevoegde beveiligingen die u krijgt bij het gebruik UrlScan 3.1 die u niet van de standaardversie van IIS krijgt.

Ten eerste kan deze tool HTTP-verzoeken beperken die worden verwerkt door IIS. Het blokkeren van sommige HTTP-aanvragen is voordelig omdat het beschermt tegen aanvragen die onderdeel kunnen zijn van een cyberaanval.

Daarnaast, UrlScan 3.1 kan ook filter HTTP-waarden en headers om het risico van te elimineren SQL injectie aanvallen. Dit wordt gedaan door te creëren ontkennen regels die bepaalde verzoeken die schadelijk kunnen zijn verbieden. Om ervoor te zorgen dat je legitieme verbindingen niet blokkeert, is er ook een AlwaysAllowedUrls gedeelte waar je kunt Geef URL's op die altijd moeten worden toegestaan.

Voor meer informatie, UrlScan 3.1 biedt ook logboekbestanden die u kunt gebruiken voor geavanceerdere analyses. In de praktijk helpen logbestanden om aanvullende informatie te verstrekken over fouten en andere problematische activiteiten op IIS. Met deze informatie kunt u wijzigingen aanbrengen en een betrouwbaardere service leveren.

Vanwege de beveiligingsfuncties, UrlScan 3.1 is een essentiële download. Het helpt een aantal beveiligingsbeperkingen aan te vullen die bij een ongewijzigde versie van IIS horen. UrlScan 3.1 ondersteuningen IIS 5.1, IIS, 6.0, en IIS 7.0 voor Windows Vista en Windows Server 2008. Je kan downloaden UrlScan 3.1 hier gratis.

2. URL herschrijven 2.1

URL herschrijven is een andere IIS-extensie waarmee de gebruiker regels kan maken gedrag voor het herschrijven van URL's wijzigen. Door URL-regels te configureren, kan de gebruiker wijzigen hoe HTTP-headers, responsen of request-headers worden herschreven.

In de context van een organisatie is het configureren van URL-regels handig omdat een beheerder een regel kan configureren. Er kunnen URL's worden gemaakt die gebruikers gemakkelijk kunnen onthouden en eenvoudig kunnen indexeren voor zoekmachines.

Het hebben van URL's die gemakkelijk kunnen worden geïndexeerd in zoekmachines is een waardevolle stap om uw site of applicatie beschikbaar te maken voor klanten. URL's die zoekmachine vriendelijk zijn, vergroten de zichtbaarheid van uw site. Je hoeft hiervoor ook geen eigen regels te schrijven. Er zijn een aantal regelsjablonen out-of-the-box inbegrepen om u op weg te helpen.

URL herschrijven is ook een goed hulpmiddel omdat het de gebruikersinterface in update IIS Manager. Met een geïntegreerde tool waarmee u nieuwe regels kunt maken, kunt u URL's veel effectiever beheren. Als een uitbreiding voor IIS, URL herschrijven 2.1 is gratis beschikbaar. U kunt deze tool hier downloaden.

3. IIS Manager voor extern beheer 1.2

IIS Manager voor extern beheer 1.2 is van vitaal belang voor elke onderneming die ernaar op zoek is IIS op afstand beheren. U kunt IIS op afstand beheren op apparaten met Windows XP en hoger.

U kunt de meeste functies op de oorspronkelijke IIS uitvoeren zonder dat u ter plaatse bent. Administratie rechten kan worden gebruikt om de toegang te beperken tot die werknemers die toegang nodig hebben.

Beheer op afstand met IIS Manager voor extern beheer 1.2 is ook veilig, met behulp van HTTP via SSL. Er zijn ook automatische downloads waarbij functies worden gedownload op de lokale IIS Manager die al op de webserver zijn geïnstalleerd. Dit vereenvoudigt de handmatige administratieve problemen die gepaard gaan met externe updates.

Voor teams die op afstand werken of op zoek zijn naar controle over webapplicaties over meerdere sites, IIS Manager voor extern beheer 1.2 is een absolute must. IIS Manager voor extern beheer 1.2 is beschikbaar voor IIS 7, IIS 7.5, IIS 8, en IIS 8.5. U kunt de tool gratis downloaden via deze link hier.

4. Web-implementatie 3.6

Web-implementatie 3.6 of msdeploy is een tool die kan worden geïntegreerd met IIS IISsites synchroniseren, servers, en toepassingen. Bij het synchroniseren kan Web Deploy 3.6 het verschil tussen twee locaties detecteren en alleen de nodige wijzigingen aanbrengen om servers te synchroniseren. Het gebruik van deze tool is efficiënter omdat het identificeert welke gegevens moeten worden gesynchroniseerd in plaats van te proberen alles vanaf nul te doen.

Nog een use case waar Web-implementatie 3.6 is zeer waardevol bij het inzetten van webapplicaties. De gebruiker heeft geen beheerdersrechten nodig om updates te implementeren. De serverbeheerder heeft echter nog steeds de controle om taken te delegeren aan lagere gebruikers zonder beheerdersrechten. Met andere woorden, het implementeren van webapplicaties is veel eenvoudiger en minder beperkend dan in de standaardversie van IIS.

Voor bedrijven die IIS-sites willen synchroniseren en webtoepassingen willen implementeren, Web-implementatie 3.6 is een must. Web-implementatie 3.6 is beschikbaar voor IIS 7, IIS 7.5, IIS 8, IIS 8.5, en IIS 10. Je kan downloaden Web-implementatie 3.6 hier gratis.

IIS-bronnen die u moet kennen

Er zijn veel verschillende bronnen met waardevolle IIS-informatie. We hebben enkele van de beste hieronder opgesomd, zodat u meer kunt leren over IIS-werken:

1. iis.net
2. microsoft.com
3. Kanaal 9.msdn.com 
4. stackify.com
5. tecadmin.net
6. Accelebrates.com 
7. forums.iis.net

1. IIS.net

Als u op zoek bent naar informatie over IIS, zou deze site bovenaan uw lijst moeten staan. Dit is de officiële Microsoft IIS-site met downloads-nieuws, updates en handleidingen voor het gebruik Microsoft IIS.

Er zijn bijna 30 verschillende door Microsoft ondersteunde downloads van de site. Waaronder IIS-compressie, Web Platform Installer, ikIS CORS-module, HttpPlatformHandler v1.2, IIS Manager voor extern beheer 1.2, WinCache-extensie voor PHPAdministratie Pack, Geavanceerd loggen, en Module voor initialisatie van toepassingen voor IIS 7.5.

Blogberichten op deze website zijn onder andere IIS PowerShell Cmdlets, Aan de slag met de IIS CORS-module en Azure Activity Log gebruiken om de voortgang van implementatieslots te controleren Wisselbewerking.

2. Microsoft

Een andere uitstekende bron voor IIS-downloads is de Microsoft website zelf. De Microsoft website heeft een reeks IIS-downloads en een IIS-specifieke cursus die u kunt opnemen om uw IIS-ervaring te verbeteren. Enkele van de nuttigste downloads zijn hieronder opgesomd:

 • IIS Database Manager - Hiermee kunt u lokale en externe databases beheren via IIS Manager
 • IIS PowerShell Snap-in - Hiermee kunt u het beheer van het maken en configureren van websites automatiseren
 • Beheerpakket voor IIS 7.0 - Biedt een reeks hulpmiddelen en uitbreidingen met extra beheermogelijkheden
 • IIS geavanceerde logboekregistratie - voegt realtime logboekregistratie toe aan client- en serverzijde, evenals meer mogelijkheden voor gegevensverzameling

Helaas konden we slechts één cursus met betrekking tot IIS vinden, maar het is nog steeds een waardevolle bron voor als u begint met IIS. De cursustitel is 10972B Beheer van de Web Server (IIS) -rol van Windows Server. De cursus is beschikbaar gedurende vijf dagen in een klaslokaal of biedt u voor drie maanden online toegang als u ervoor kiest om het online te doen

3. Kanaal 9

Kanaal 9 is een door Microsoft aangedreven website die wordt geleid door een groep ontwikkelaars die verschillende technologieën bespreken. Er is een aanzienlijke hoeveelheid video-inhoud op deze site met betrekking tot IIS, inclusief de IIS-show. De site bevat echter ook zelfstudie-gestuurde inhoud, zoals de video Extending IIS Configuration. Deze site wordt aanbevolen als u een idee wilt krijgen van IIS en oudere versies van IIS (IIS-inhoud is al enige tijd niet bijgewerkt, dus dit is niet geschikt voor latere versies van IIS).

4. Stapelen

Als het gaat om technische inhoud op IIS, ben je moeilijk te verslaan Stackify. Stackify is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van op maat gemaakte tools en content voor ontwikkelaars en andere IT-professionals. Er zijn momenteel meer dan 100 artikelen en tutorials over IIS. Live artikelen omvatten:

 • Wat is IIS Express: hoe het werkt, zelfstudies en meer
 • IIS-logboekbestanden lezen en aanpassen
 • Hoe IIS-prestaties te bewaken: van de basis tot geavanceerde IIS-prestatiebewaking

5. tecadmin

Techadmin is een technisch blog dat was gestart in 2013 door Rahul Kumar. De site is speciaal ontworpen om te helpen ramen en Linux Netwerkbeheerders om het meeste uit hun tools te halen. Er zijn een aantal verschillende IIS-artikelen op de site die enkele van de meest toegankelijke handleidingen bieden die u online zult vinden. Eerdere artikelen over IIS zijn onder meer:

 • Hoe IIS op Windows 8 en Windows 10 te installeren
 • Het standaarddocument instellen in IIS
 • Hoe een website te maken in IIS op Windows
 • Hoe IIS opnieuw te starten via de opdrachtregel

6. Accelebrates

Een andere uitstekende bron is Accelebrates IIS training. De Accelebrate-website heeft een aantal IIS-cursussen met een gemiddelde beoordeling van 4,66 op 5. Deze cursussen zijn gebaseerd op 60% labs en 40% lezingen zodat u de juiste balans vindt tussen het opbouwen van uw theoretische en praktische kennis. Dit zijn betaalde cursussen, dus u moet rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf om een ​​prijs aan te vragen. Accelebrate's IIS-cursussen zijn als volgt:

 • IIS 10-beheer
 • IIS 8-beheer

In de IIS 10 Beheercursus studenten zullen leren hoe een IIS-installatie te plannen en te installeren, evenals het opbouwen van hun kennis van de algemene architectuur van IIS. U leert ook hoe u dagelijkse beheertaken kunt uitvoeren met behulp van IIS Manager, PowerShell, en appcmd.

 7. forums.iis.net

Hoewel dit technisch onderdeel is van de IIS-site, verdient het forum een ​​eigen sectie op basis van hoe nuttig het op zichzelf is. Hier vindt u een breed scala aan informatie over IIS en verschillende functies. Het forum biedt informatie over algemene IIS-problemen, extensies, veiligheid, configuraties, web boerderijen, prestatie, en probleemoplossen. Dus als u een vraag hebt waarop u een antwoord nodig heeft, zal een reis naar de IIS-forums waarschijnlijk bevatten wat u nodig hebt.

Wat is IIS: een Windows-webserver bovenaan het spel

Dat is onze gids voor het gebruik van IIS. IIS kan soms onnodig complex zijn, maar als u eenmaal de basis begrijpt, zoals hoe u uw website configureert, bent u goed op weg om de leercurve te bepalen. De sleutel is om eraan vast te houden, omdat het leren gebruiken van de op een na grootste Windows-webserver ter wereld meer dan de moeite waard is om in eerste instantie moeite mee te doen als het hulpprogramma nieuw is.

Onthoud dat IIS aanzienlijk kan verschillen, afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt. Als de versie van IIS die u gebruikt niet in dit artikel wordt ondersteund, zijn er tal van andere online bronnen die alle facetten omvatten die u kunt bedenken. U zult moeten mixen en matchen, maar u kunt meer specifieke begeleiding voor uw systeem samenstellen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =