SolarWinds Traceroute Tools Beoordeling

SolarWinds Traceroute Tools Beoordeling


De producten van SolarWinds variëren in grootte en reikwijdte van complete netwerkbeheersystemen tot kleine opdrachtregelprogramma's. Onder de lijst met tools van het bedrijf vindt u twee Traceroute-hulpprogramma's. In deze gids zullen we beide bekijken. Dit zijn:

  • SolarWinds Traceroute (GRATIS PROEF)
  • Traceroute NG (GRATIS DOWNLOAD)

De eerste hiervan is een geavanceerd hulpmiddel met een grafische gebruikersinterface (GUI). De tweede is een gratis op tekst gebaseerd hulpprogramma. Alle SolarWinds-producten zijn geschreven om te worden uitgevoerd op de Windows Server omgeving en beide hulpprogramma's zijn bedoeld om op dat besturingssysteem te worden uitgevoerd.

SolarWinds Traceroute (GRATIS PROEF)

Solarwinds Traceroute

De implementatie van SolarWinds Traceroute plaatst een GUI front-end in het hulpprogramma Traceroute. De implementatie van de trace is iets geavanceerder dan de opdrachtregel Traceroute die u gewend bent omdat het is geïmplementeerd met TCP in plaats van UDP. Het hulpprogramma voegt ook velden toe rapportage over routerstatus en make. Deze stukjes informatie worden verzameld via het SNMP-berichtensysteem. Niet alle routers staan ​​buitenstaanders echter toe om deze informatie op te vragen, dus die kolommen zullen eerder worden gevuld door interne apparatuur dan door routers op internet.

SolarWinds Traceroute is niet beschikbaar als zelfstandige aankoop. Het maakt deel uit van de Engineer's Toolset, welke is een bundel van meer dan 60 netwerkbeheertools. Dit pakket bevat een netwerkprestatiemonitor en een adresbeheersysteem. De opname van de SolarWinds Traceroute-faciliteit in deze bundel geeft u een hulpmiddel om te maken snelle controle op de gezondheid van de links op uw netwerk. De opname van SNMP-velden in de uitvoer van deze Traceroute-implementatie impliceert dat dit hulpprogramma dat is bedoeld voor gebruik op grote particuliere netwerken in plaats van als een methode om routes op internet te onderzoeken. U kunt de Engineer's Toolset inschakelen een gratis proefperiode van 14 dagen

SolarWinds Engineer's Toolset Download 14 dagen GRATIS proefversie

Traceroute NG (GRATIS DOWNLOAD)

Solarwinds Traceroute NG

In tegenstelling tot SolarWinds Traceroute, u kunt Traceroute NG afzonderlijk downloaden. Deze gratis tool is een verbetering op de standaard opdrachtregel Traceroute die u waarschijnlijk nu gebruikt. Het opent een omgeving, in plaats van het uitvoeren naar de opdrachtregel en het heeft een rudimentair menu. Dit is echter een op tekst gebaseerde omgeving en herkent geen muisacties. De "NG"In de naam van deze tool staat voor"volgende generatie,”Wat aangeeft dat deze tool een stap verder is dan de klassieke Traceroute.

Een ander voordeel van Traceroute NG ten opzichte van standaard Traceroute is dat het geeft u een optie om TCP- of ICMP-tests (UDP) uit te voeren. De foutrapportage is afkomstig van ICMP, maar de opname van TCP-pakketten zal de rapportage van de zendtijd nauwkeuriger weergeven voor de reis van uw TCP-verbindingen. Traceroute NG kan worden ingesteld om continu te worden bijgewerkt en het zal eventuele padveranderingen markeren en u een melding geven wanneer eventuele downstream-problemen hebben geleid tot omleiding. Deze tool is geschikt voor het testen van internetverbindingen evenals netwerklinkstatussen.

SolarWinds Traceroute NGDownload 100% GRATIS tool

Over Traceroute

Traceroute is een bekende netwerkfunctie die het meest waarschijnlijke pad toont dat verbindingen met een opgegeven bestemming zullen volgen. De techniek verzendt een reeks UDP-pakketten die allemaal aan dezelfde bestemming zijn geadresseerd. De faciliteit gebruikt de 'tijd om te leven”Veld in de pakketkop om elk pakket bij een router in het pad te stoppen. Het TTL-veld geeft het maximale aantal routers aan dat het pakket moet passeren. Elke router die het pakket ontvangt, verlaagt het TTL-nummer met één. Als een router een pakket ontvangt met een TTL van nul, laat het het pakket vallen en rapporteert het terug aan de afzender in ICMP-indeling dat de verzending is mislukt.

In een Traceroute-test, een computer verzendt een pakket met een TTL van 1 en dit veroorzaakt de eerste router in het pad om het pakket te laten vallen en terug te rapporteren. Het volgende pakket dat naar dezelfde bestemming gaat, heeft een TTL van 2, dus de tweede router in het pad laat het pakket vallen en rapporteert. De Traceroute-routine blijft pakketten verzenden met steeds hogere TTL-waarden totdat het een ontvangstbevestiging van de bestemming ontvangt.

Alle foutmeldingen die Traceroute terug ontvangt, worden verzameld in een lijst met routers in het pad naar de bestemming. Een ander stukje informatie dat een Traceroute-sonde kan afleiden, is de tijd die een pakket nodig had om elke router in het pad te bereiken en die router antwoordde met een foutmelding. Met deze eenvoudige methode kan een netwerkbeheerder detecteren waar links een verbinding vertragen. Traceroute eigenlijk verzendt meerdere pakketten voor elke hop en dus tonen de teruggemelde resultaten de gemiddelde snelheden en registreren ze ook pakketverlies tijdens de test.

Traceroute-beperkingen

Traceroute kan niet analyseren wat er is gebeurd bij een vorige verbinding en kan niet de routes instellen die toekomstige verbindingen zullen nemen. Elke router in een pad maakt zijn eigen berekeningen op naar welke van de aangrenzende apparaten hij een pakket moet doorsturen. Deze beslissing is gebaseerd op een database met de snelste routes om een ​​bepaalde bestemming te bereiken. Beschadigde of overbelaste routers stroomafwaarts zullen die berekeningen wijzigen. Echter, meldingen van routerproblemen hebben tijd nodig om zich over internet te verspreiden, dus het meest efficiënte pad zal uiteindelijk opnieuw worden berekend door een router zodra informatie over downstream-problemen is ontvangen. Routers dichter bij het punt van mislukking zullen die informatie eerder ontvangen en dus zullen ze pakketten doorsturen naar een andere router, die zich misschien niet in het kortste pad bevindt.

Dat routeberekeningen constant veranderen, betekent dat het rapport van Traceroute geeft mogelijk niet de exacte route weer die een eerdere verbinding heeft genomen. Het is met name handig als het parallel kan worden gebruikt met een langdurige problematische verbinding. In een dergelijk geval krijgt de netwerkbeheerder een rapport terug op dezelfde route die de trage verbinding volgt. Traceroute NG kan worden ingesteld om constant te worden uitgevoerd, waardoor u een live-status krijgt op het pad van een essentiële link en u kunt zien wanneer die route verandert vanwege een apparaatstoring op de oorspronkelijk voorkeursroute.

Traceroute-interfacetypen

Doorgewinterde netwerkbeheerders zijn gewend om opdrachtregelprogramma's te gebruiken bij het onderzoeken van prestatieproblemen. Het uitvoerformaat van standaard Traceroute is zeer eenvoudig te volgen omdat de velden voor elke record, binnen een of twee tekens, altijd dezelfde breedte hebben, dus een opeenstapeling van records, wordt op het scherm weergegeven in een tabel-achtige indeling.

Traceroute NG opent een omgeving, dus het werkt een beetje als een Windows GUI-faciliteit. Het reageert echter niet op de muis en een beperkte menustructuur wordt geïmplementeerd via toetsaanslagen. Traceroute NG legt elk veld in de uitvoer vast waardoor een perfecte tafel ontstaat.  Dit formaat is zeer eenvoudig te volgen en de gratis tool kan u alle informatie geven die u nodig hebt om een ​​snelle test over de verbindingsprestaties te maken.

Het gebruik van een grafische gebruikersinterface voor SolarWinds Traceroute brengt de velden in elk record samen in een perfecte tabel. Het voegt kleur toe en commando's worden geïmplementeerd door knoppen in plaats van getypte tekst. Sommige netwerkbeheerders vinden dat dit type interface hen in staat stelt om sneller een trace uit te voeren dan een opdrachtregelprogramma waar typefouten de succesvolle uitvoering van Traceroute kunnen vertragen. In zowel SolarWinds Traceroute als Traceroute NG kan uitvoer worden opgeslagen in een bestand. Met SolarWinds Traceroute wordt het opslaan van uitvoer naar een bestand bereikt met een muisaanwijzer en menu-opties, in Traceroute NG is de opslagfunctie beschikbaar op een toetsenbordgestuurd menu.

Traceroute-opties

Welke Traceroute-implementatie is beter, SolarWinds Traceroute of Traceroute NG? Beide bieden verbeteringen op het standaard Traceroute-commando. Uiteindelijk zal uw keuze van gereedschap afhangen van uw eigen persoonlijke voorkeuren, gewoonten en werkstijl. Het feit dat Traceroute NG gratis is, betekent dat je niets te verliezen hebt door het te downloaden en te installeren. Als u geen budget hebt voor netwerkbeheerprogramma's, is dit hulpprogramma uw enige optie.

SolarWinds Traceroute maakt deel uit van een zeer groot pakket van meer dan 60 netwerkhulpmiddelen, dus als u op zoek bent naar een reeks hulpmiddelen voor netwerkbeheer, dan de Engineer's Toolset vertegenwoordigt een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en SolarWinds Traceroute zit in die bundel, dus u zult het bezitten, of u ervoor kiest om het te gebruiken of niet. SolarWinds biedt een 14-daagse gratis proefversie van de Engineer's Toolset.

SolarWinds Engineer's Toolset Download 14 dagen GRATIS proefversie

Afbeelding: Europa netwerk van PXHere. Publiek domein

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 + = 69