De 7 beste hulpmiddelen voor het bewaken van Apache Cassandra

Beste Apache Cassandra-monitoringtools


Wat is Apache Cassandra? 

Apache Cassandra is een open-source databasebeheersysteem. Apache Cassandra is gebruikt door bedrijven zoals Apple, Spotify, Netflix en Uber. Het systeem wordt veel gebruikt omdat het een fouttolerante, schaalbare en gedecentraliseerde databaseoplossing is. Cassandra kan hier gratis worden gedownload van de Apache-website.

Hoewel Cassandra wordt geleverd met functies zoals ingebouwde fouttolerantie, moet het nog steeds effectief worden beheerd. Het gebruik van een netwerkbewakingsprogramma om de prestaties en de gezondheid van databases te meten is noodzakelijk om de beste prestaties te leveren en beveiligingsgebeurtenissen te voorkomen.

Er is veel informatie over de onderstaande hulpprogramma's, maar hier is een korte samenvatting onze lijst van de 7 beste tools om Apache Casandra te controleren:

  1. SolarWinds-server & Applicatiemonitor (GRATIS PROEF) Onze topkeuze voor Apache Cassandra-monitoring. Geweldig voor het bewaken van Linux of Unix, inclusief knooppuntenstatistieken, tracking en netwerkstatus.
  2. ManageEngine Applications Manager Ook compatibel met MongoDB, heeft een geweldig dashboard dat clusters en meer kan controleren.
  3. dynaTrace Detecteert automatisch Apache Cassandra-databases, kan dieper ingaan op de gegevens die het verzamelt.
  4. AppDynamics Detecteert ook automatisch Apache Cassandra-databases en biedt goede monitoring- en trackingopties.
  5. SignalFx Vergelijkbaar met bovenstaande opties, maar is cloudgebaseerd. Goed voor het instellen van waarschuwingen.
  6. Instaclustr Netwerkmonitor met een aangepaste Cassandra-monitoring-API. Biedt updates van 20 seconden en een goed overzicht van de clusters.
  7. Instana Deze monitor is goed in het leveren van statistieken tot op het knooppuntniveau.

De beste hulpmiddelen voor het bewaken van Apache Casandra

1. SolarWinds-server & Applicatiemonitor (GRATIS PROEF)

De 7 beste hulpmiddelen voor het bewaken van Apache Cassandra

SolarWinds-server en toepassingsmonitor is een netwerkbewakingsprogramma dat Apache Cassandra kan controleren. De tool is ontworpen om de prestaties en beschikbaarheid van Apache Cassandra-servers op te volgen Linux of Unix. Details over service gezondheid, knooppuntstatistieken, en netwerk volgen kunnen allemaal worden bekeken via één uniform dashboard.

U kunt ook instellen aangepaste waarschuwingen Aan SolarWinds-server & Toepassingsmonitor. Bewaakte factoren zijn onder meer verhoogde latentie of voortdurende hintactiviteit. Waarschuwingen kunnen worden bekeken via de Alle actieve meldingen pagina met een lijst met alle huidige meldingen, inclusief de oorzaak van de melding en hoe lang deze actief is geweest.

Als een bewakingsoplossing van Apache Cassandra, SolarWinds-server & Toepassingsmonitor is een uitstekend product vanwege het waarschuwingssysteem en het veelzijdige dashboard. SolarWinds-server & Toepassingsmonitor begint bij $ 2.995 (£ 2.397). U kunt een 30 dagen gratis uitproberen.

SolarWinds-server & Toepassing Monitor Download 30-dagen GRATIS proefversie

2. Beheer Engine Applications Manager 

De 7 beste hulpmiddelen voor het bewaken van Apache Cassandra

ManageEngine Applications Manager is een applicatiebewakingsprogramma dat compatibel is met Apache Cassandra en MongoDB. Prestatiestatistieken waarmee u kunt controleren ManageEngine Applications Manager omvatten CPU gebruik, operationele prestatie, latency, in afwachting van taken, en geheugengebruik. Het dashboard is speciaal ontworpen om u te helpen bij het bewaken van clusters en geeft de gezondheidsstatus van afzonderlijke clusters weer in een lijstindeling.

Naast het dashboard zijn er veel verschillende prestatiegrafieken die u laten zien hoe Cassandra presteert. Er zijn grafieken voor geheugengebruik, CPU gebruik, en opslagstatistieken. De grafiek voor geheugengebruik laat bijvoorbeeld zien hoe gebruikt geheugen, vrij geheugen, en totaal geheugen is in de loop van de tijd veranderd.

Er zijn drie versies van ManageEngine Applications Manager: Vrij, professioneel en Onderneming. De gratis versie ondersteunt maximaal vijf applicaties of servers gratis. De Professional-versie begint bij 25 monitoren voor $ 945 (£ 756) tot 250 monitoren voor $ 7.195 (£ 5.759).

De Enterprise-versie kost $ 9.595 (£ 7.680) voor 250 monitoren tot $ 83.995 (£ 67.238) voor 5000 monitoren. U kunt in totaal maximaal 10.000 monitoren toevoegen. U kunt de gratis proefversie van 30 dagen downloaden.

3. Dynatrace 

De 7 beste hulpmiddelen voor het bewaken van Apache Cassandra

dynaTrace is een applicatie-monitoring tool die Apache Cassandra kan monitoren. dynaTrace detecteert automatisch Cassandra-databases in minder dan vijf minuten, zodat u kunt beginnen met het volgen van hun prestaties. Prestatiestatistieken die u kunt controleren, zijn onder meer CPU, connectiviteit, garbage collection time, suspensie, en heruitzendingen. Op de Verdere details kunt u beginnen met het bekijken van diepere statistieken zoals schijfgebruik, Cache, hints, Laden, Thread Pools, en Java beheerd geheugen.

Oorzaakanalyse is er een van dynaTrace's sterkste kenmerken. dynaTrace zal kunnen de oorzaak van prestatieproblemen markeren op afzonderlijke knooppunten. Door de oorzaakanalyse te automatiseren, kunt u veel sneller op serverproblemen reageren door alle benodigde informatie bij de hand te hebben om een ​​geïnformeerde reactie te geven.

Als u een Cassandra-monitoringtool nodig hebt die eenvoudig te configureren is en zichtbaarheid heeft die zich tot het knooppuntniveau uitstrekt dynaTrace is een hulpmiddel dat u zeker moet overwegen. Als u de prijs van wilt weten dynaTrace moet u rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf. Er is ook een gratis proefperiode van 15 dagen.

4. AppDynamics 

De 7 beste hulpmiddelen voor het bewaken van Apache Cassandra

AppDynamics is een ander toonaangevend applicatiebeheerprogramma dat Cassandra-databases kan monitoren. Met AppDynamics, u kunt tot in de details van zakelijke transacties kijken. Het product ontdekt automatisch Apache Cassandra-databases en voegt ze toe aan uw monitoringomgeving.

Er zijn veel verschillende statistieken waarmee u kunt controleren AppDynamics. Door bijvoorbeeld back-endcommunicatie van Cassandra te monitoren, kunt u gegevens vastleggen gemiddelde responstijd, fouten per minuut, en oproepen per minuut. Deze informatie geeft u een overzicht van hoe de service presteert.

Er zijn drie versies van AppDynamics beschikbaar om te kopen; APM Pro, APM Geavanceerd, en APM-piek. APM Pro omvat monitoring van zakelijke transacties als basispakket, maar u hebt APM Advanced nodig om ook gebruik te maken van serverzichtbaarheid en netwerkzichtbaarheid.

APM Peak is het premium pakket dat monitoring van bedrijfsprestaties, transactieanalyses en zakelijke reizen omvat. Om de prijs van deze pakketten te bekijken, moet u contact opnemen met het verkoopteam. U kunt de gratis proefperiode van 15 dagen downloaden.

5. SignalFx 

De 7 beste hulpmiddelen voor het bewaken van Apache Cassandra

SignalFx is een cloudbewakingsproduct ontworpen voor het bewaken van infrastructuur zoals Cassandra. SignalFX toepassingen collectd en JMX om prestatiegegevens van Cassandra te verzamelen. Metrieken die u kunt volgen met deze tool zijn onder meer latency, doorvoerverzoeken, fouten, verdichtingsactiviteit, en hint activiteit. Al deze gegevens kunnen worden bekeken via monitoringdashboards.

Je kan ook configureer waarschuwingsregels om te bepalen welke activiteit een waarschuwing activeert. Waarschuwingen zijn gecategoriseerd als kritisch, groot, mineur, Waarschuwing, en info. Waarschuwingsregels kunnen worden beheerd in de Waarschuwingen bekijken waar u de Regelnaam en bron, opsporenNaam, en Looptijd. Er is ook de optie om realtime analyses te gebruiken om belangrijke gebruikstrends te detecteren (die op andere prestatieproblemen kunnen wijzen).

SignalFx is beschikbaar in twee versies; Monitoring van SignalFx-infrastructuur en SignalFx Microservices APM. Monitoring van SignalFx infrastructuurkosten tussen $ 15 (£ 12) tot $ 25 (£ 20) per host per maand. SignalFx Microservices APM varieert van $ 45 (£ 36) tot $ 65 (£ 52) per host per maand. Een gratis proefversie is beschikbaar.

6. Instaclustr 

De 7 beste hulpmiddelen voor het bewaken van Apache Cassandra

Instaclustr is een netwerkbewakingsplatform met een Cassandra Monitoring API. De Cassandra Monitoring API bewaakt de schijfgebruik, CPU-gebruik, leest en schrijft, latentietaken, in afwachting van samenstellingen, taakstatistieken, levende cellen en grafstenen per lezing. Elke statistiek wordt elke 20 seconden bijgewerkt, zodat alle informatie die u ziet, actueel is. Voor een overheadperspectief, de Cluster Samenvatting view geeft u voldoende informatie om de gezondheid van een cluster vast te stellen.

De visualisatie inbegrepen bij Instaclustr helpt u de veranderingen in de statistieken in de loop van de tijd te volgen. U kunt bijvoorbeeld bekijk een grafiek die u de schommelingen in ‘Read Latency’ in de tijd laat zien. Met deze grafieken kunt u gemakkelijk trends identificeren die u mogelijk mist als u het dashboard gebruikt.

Er zijn vier versies van Instaclustr beschikbaar om te kopen: Ontwikkelaar - Starter, Ontwikkelaar - Professional, Productie, en Onderneming. Ontwikkelaar - Starter kost $ 20 (£ 16) per knooppunt per maand met een opslagcapaciteit van 5 GB en 2000 MB geheugen. De professionele versie kost $ 79 (£ 63) per knooppunt per maand voor 30 GB opslag en 3750-4000 MB geheugen.

De productieversie begint bij $ 250 (£ 200) voor 250-3200 GB opslag en 8000-122000 MB geheugen. De Enterprise-versie begint bij $ 2.500 (£ 2.000) en is bedoeld voor bedrijven die meer dan 30 knooppunten willen controleren. U kunt de gratis proefversie downloaden.

7. Instana 

De 7 beste hulpmiddelen voor het bewaken van Apache Cassandra

Instana is een applicatie monitoring tool met een reeks ondersteuning voor Cassandra. Zodra Instana is geïmplementeerd, zal het dat doen herkent Cassandra automatisch. Met de autodiscovery-functies kunt u snel instellen zonder veel handmatige configuraties te hoeven beheren. Wat de zichtbaarheid betreft, toont de software gegevens tot op node-niveau zoals verzoeken, Latenties voor lezen / schrijven van clients en openstaande verzoeken. Er zijn ook statistieken op clusterniveau die u laten zien keyspace-details, replicatiefactoren, en schijfgroottes.

U kunt ook de gezondheid van Cassandra volgen via de Dynamische grafiek. De dynamische grafiek toont infrastructuurgebeurtenissen naast een tijdlijn, zodat u kunt zien hoe de prestaties in de loop van de tijd veranderen. Als u deze informatie voor u heeft, krijgt u een duidelijk beeld van de prestatietrends die van invloed zijn op de service.

Er zijn twee versies van Instana beschikbaar om te kopen: Infrastructuurbewaking en Beheer van applicatieprestaties. Infrastructure Monitoring kost $ 11 (£ 8) per host per maand met onbeperkte gebruikers en meer dan 100 sensoren. Het Application Performance Management-pakket kost $ 75 (£ 60) per host, per maand en omvat infrastructuurmonitoring, eindgebruikersmonitoring en analyse. U kunt de gratis proefversie downloaden.

Welk hulpmiddel moet ik gebruiken om Apache Cassandra te controleren? 

Als u momenteel Apache Cassandra gebruikt om uw databases te beheren, is een monitoringoplossing essentieel. Een goede infrastructuur monitoring tool zal helpen om ervoor te zorgen dat uw database presteert. Hulpmiddelen zoals SolarWinds-server & Toepassingsmonitor en dynaTrace staan ​​erom bekend diep inzicht te bieden in de fysieke en virtuele infrastructuur.

Qua configuratie en diepte, dynaTrace is een van de beste op deze lijst (vooral vanwege de mogelijkheid om Cassandra automatisch te detecteren!). Als u echter meer van de dashboardgebaseerde benadering van monitoring wilt, SolarWinds-server & Toepassingsmonitor is een topkeuze.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − 21 =