8 Beste FTP- en SFTP-clients voor Windows en Linux

Beste FTP- en SFTP-clients


FTP en SFTP spelen een grote rol in het beheer van WordPress-servers, het beheer van systemen op een netwerk en het delen van bestanden. Er is een breed scala aan gratis en premium FTP- en SFTP-clientsoftwareoplossingen die je kunt proberen, dus in dit stuk helpen we je om je keuzes te beperken en een oplossing te vinden die het beste voor je werkt.

We gaan in op veel details over elk van de onderstaande tools, maar voor het geval u tijd tekort komt, volgt hier onze lijst van de beste FTP- en SFTP-clients:

 1. SolarWinds Solar-PuTTY (GRATIS GEREEDSCHAP) Gratis hulpprogramma voor bestandsoverdracht met SFTP FTP en SCP-opties
 2. WinSCP Veel gebruikt gratis veilig hulpprogramma voor bestandsoverdracht
 3. FileZilla Gratis beveiligde bestandsoverdracht faciliteit voor Windows, Mac OS X en Linux
 4. CyberDuck Gratis veilig hulpprogramma voor bestandsoverdracht dat op Windows en Mac OS draait en ondersteuning voor veel populaire cloudopslagsystemen integreert
 5. MonstaFTP Online service die via uw browser wordt uitgevoerd. Het implementeert FTP, FTPS, SFTP en SCP. Het is beschikbaar in gratis en betaalde versies
 6. Koffiekopje Gratis FTP Gratis bestandsoverdrachthulpprogramma voor Windows met FTP, FTPS en SFTP
 7. Ipswitch WS_FTP-implementatie voor Windows

Opmerking: we behandelen hier clientsoftware. Als je een bent beheerder op zoek naar SFTP-serversoftware, uitchecken De 20 beste gratis SFTP- en FTPS-servers voor Windows en Linux.

Wat is FTP??

Het File Transfer Protocol (FTP) is, zoals de naam al doet vermoeden, een protocol dat wordt gebruikt voor het overbrengen van bestanden tussen computers op een netwerk. FTP gebruikt TCP-poorten (Transmission Control Protocol) 20 & 21 standaard. Met FTP kunnen gebruikers bestanden downloaden, uploaden, bekijken, hernoemen, verwijderen en meer.

FTP is een relatief oud protocol. Hoewel dit enkele van de eigenaardigheden helpt, zoals het gebruik van twee poorten, spreekt het ook tot de volwassenheid van het protocol. De originele standaard voor FTP, RFC 114, werd gepubliceerd in 1971. De huidige standaard, RFC 959, werd gepubliceerd in 1985.

Verbindingsmodi: Actief versus passieve FTP

Er zijn twee afzonderlijke FTP-verbindingsmodi: actieve FTP en passieve FTP. Met de actieve FTP-modus wordt poort 21 gebruikt om de besturingsopdrachten te verzenden die dicteren wat er tijdens een FTP-sessie gebeurt. Poort 20 wordt gebruikt voor de feitelijke gegevensoverdracht. In de passieve FTP-modus wordt een willekeurige poort groter dan 1023 gebruikt in plaats van poort 20. Slacksite neemt een diepe duik in het onderwerp van actieve versus passieve FTP als u geïnteresseerd bent in meer informatie.

Overdrachtsmodi: Binair versus ASCII

Er zijn ook twee verschillende FTP-overdrachtsmodi: binair en ASCII.

Voor tekstbestanden (d.w.z. een bestand dat door mensen kan worden gelezen met een programma zoals Kladblok, vi of nano), ASCII wordt aanbevolen. Dit komt omdat de ASCII-overdrachtsmodus ondersteunt karaktervertaling tussen verschillende systemen (bijvoorbeeld conversie van einde regel tekens). Dit kan belangrijk zijn bij het overbrengen scripts.

Voor niet-tekstbestanden, zoals JPEG-afbeeldingen, binaire overdrachtsmodus wordt aanbevolen. Dit komt omdat de vertaling van tekens in de ASCII-modus niet-tekstbestanden kan beschadigen. Als u ooit een afbeelding tussen twee computers hebt overgebracht en deze niet op de ontvangende machine kon worden bekeken, was de oorzaak mogelijk het gebruik van de ASCII-overdrachtsmodus.

Als dit een beetje moeilijk wordt om bij te houden, maak je geen zorgen. In de meeste gevallen kunt u gewoon de binaire overdrachtsmodus gebruiken en er niet verder over nadenken.

Is FTP veilig?

Kortom, nee. FTP verzendt bestanden en referenties via het netwerk naar duidelijke tekst. Dat betekent dat gegevens worden verzonden met behulp van FTP is NIET gecodeerd.

Om deze reden is het vaak beter om een ​​gecodeerde overdrachtsmethode zoals te gebruiken FTPS (FTP beveiligd) of SFTP (SSH File Transfer Protocol).

Wat is FTPS?

FTPS is effectief FTP met ondersteuning voor TLS (Transport Layer Security) codering. In het verleden gebruikte FTPS ook SSL (Secure Sockets Layer). SSL komt tegenwoordig veel minder voor bij FTPS vanwege verschillende beveiligingsproblemen. Met FTPS in plaats van standaard FTP kunt u de functionaliteit van FTP krijgen, plus de voordelen van codering en certificaten.

Er zijn twee hoofdtypen FTPS-verbindingen, impliciet en expliciet. Servers die impliciete FTP gebruiken, luisteren naar verbindingen op poort 990 in plaats van poort 21. As impliciete FTPS wordt op dit moment genoemd door FileZilla. Dit betekent dat u tegenwoordig niet meer impliciete FTPS zoveel als expliciete FTPS gebruikt. Expliciete FTPS (ook bekend als FTPES) gebruikt poort 21 zoals standaard FTP en stelt de client in staat om expliciet om een ​​gecodeerde verbinding te vragen.

Wat is SFTP?

SFTP, eerder contra-intuïtief is NIET alleen een gecodeerde versie van het FTP-protocol. Hoewel dit hetzelfde doel dient voor het overbrengen en beheren van bestanden, onder de motorkap SFTP is aanzienlijk anders dan FTP en FTPS. Veel van deze verschillen komen voort uit het feit dat SFTP bovenop het SSH-protocol (Secure Shell) zit.

Een groot verschil is het gebruik van poorten. In tegenstelling tot het gebruik van twee afzonderlijke poorten, gebruikt SFTP slechts één. Standaard is deze poort TCP-poort 22 (de standaard SSH-poort). Het gebruik van de SSH-poort heeft als bijkomend voordeel dat SFTP over het algemeen "firewallvriendelijker" wordt en minder standaard wordt geblokkeerd.

Bovendien kunnen gebruikers met SFTP profiteren van het gebruik van SSH-sleutels. Bekijk de voordelen als u niet bekend bent met de voordelen van SSH-sleutels en asymmetrische cryptografie Dit artikel van Digital Ocean. Kortom, SSH-sleutels voegen een extra beveiligingslaag toe aan het authenticatieproces.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan SFTP boven FTP / FTPS / FTPES, maar er zijn use case-argumenten voor beide. De bijna alomtegenwoordigheid van SFTP op de meeste Linux / Unix-servers, firewall-voordelen van het gebruik van de enkele poort en de beveiligingsvoordelen van het gebruik van SSH zijn de redenen voor mijn voorkeur. Sommigen kunnen echter een argument voor FTPS maken op basis van de specifieke kenmerken van een bepaalde omgeving (bijvoorbeeld als er al FTP-servers actief zijn), ondersteuning voor X.509-certificaten, of ondersteuning voor bestandsoverdracht van server naar server.

Hoe zit het met SCP en FISH?

Als u onderzoek doet naar bestandsoverdrachtprotocollen, bent u misschien SCP (Secure Copy) en tegengekomen VIS (Bestanden overgedragen via Shell-protocol). Deze twee protocollen zijn vergelijkbaar met SFTP omdat ze SSH gebruiken om de verbinding te vergemakkelijken (FISH kan ook gebruiken rsh).

SCP is een populaire oplossing die nuttig kan zijn als u eenvoudig bestanden moet overzetten. Als u echter externe mappen wilt weergeven, nieuwe mappen wilt maken, bestanden wilt verwijderen of andere beheertaken wilt uitvoeren, moet u SFTP of FTP gebruiken.

FISH wordt niet zo veel gebruikt als SCP of SFTP, maar kan nuttig zijn wanneer bronnen en de mogelijkheid om software op de server te installeren zeer beperkt is.

Waar zijn FTP & SFTP gebruikt?

U kunt FTP en SFTP vinden die in een groot aantal gebruiksgevallen worden gebruikt. Elke keer dat u bestanden van computer A naar computer B moet overbrengen of bestanden op een extern systeem moet beheren, is dit een potentieel geval voor SFTP en FTP. Enkele van de meest populaire use cases zijn:

 • Bestanden uploaden naar Content Management Systemen (CMS) zoals WordPress.
 • * nix serverbeheer. SFTP is hier de populaire keuze.
 • Bestanden delen. Het gebruik van een protocol zoals SFTP kan met name handig zijn om te voldoen aan compliancevereisten (bijvoorbeeld voor SOX, HIPPA, of FIPS).
 • Firmware-upgrades. Veel apparaten ondersteunen firmware-upgrades via FTP of SFTP.

Waarop moet worden gelet in een FTP / SFTP-client?

Het antwoord op deze vraag is echt "het hangt ervan af". Als u een thuisgebruiker bent of gewoon een WordPress-site of twee beheert, kunt u mogelijk wegkomen met een zeer eenvoudige client voor bestandsoverdracht. Het enige dat u nodig heeft, is een eenvoudige grafische gebruikersinterface (GUI) en ondersteuning voor een protocol of twee. Aan de andere kant, als u een geavanceerde gebruiker bent of onderworpen bent aan specifieke compliancevereisten, heeft u wellicht een veel uitgebreidere lijst met behoeften als het gaat om de behoeften van uw FTP / SFTP-clientsoftware. Hieronder vindt u een kort overzicht van enkele functies die u mogelijk in de gaten wilt houden:

 • protocollen & coderingsmethode ondersteuning - Weet je dat je alleen SFTP-ondersteuning nodig hebt? Ben je in een rol waarbij de ene server SFTP, een andere FTPS, een andere HTTPS en een andere FTP gebruikt? Op dezelfde manier bekommert u zich (om compliance-redenen of anderszins) om de beveiliging van de coderingsmethoden die uw clientsoftware gebruikt? U moet met deze punten rekening houden bij het kiezen van clientsoftware.
 • Slepen & laten vallen - Dit is echt een handige functie, maar slepen en neerzetten met GUI's van clientsoftware kan het bestandsoverdrachtsproces echt stroomlijnen.
 • Controle van bestandsintegriteit - Hoe weet je of het bestand dat je van locatie A naar locatie B hebt verplaatst het daar zonder corruptie heeft gehaald? Het vergelijken van de hash of controlesom kan je hierbij helpen. Sommige clientsoftware zorgt hiervoor voor u.
 • Planning van acties - Hoeveel tijd bespaart u als u of uw team uw bestandsoverdrachten kan automatiseren? Als u in een middelgrote of grotere onderneming werkt, kan het automatiseren van de eenvoudige dingen u helpen besparen Opex.
 • Verbindingslimieten - Moet u onbeperkte verbindingen kunnen maken of kunt u met slechts een of twee ontsnappen?
 • logging - Voor controle, compliance en probleemoplossing kunnen gedetailleerde logboeken erg belangrijk zijn. Is logging belangrijk voor u?
 • Synchronisatie & backups - Moet u automatisch bestanden op twee verschillende locaties kunnen synchroniseren? Zou het automatiseren van een back-upproces uw team een ​​hoop tijd besparen? Zo ja, zoek dan naar deze functies in uw clientsoftware.

De beste FTP- en SFTP-clients

1. SolarWinds Solar-PuTTY (GRATIS GEREEDSCHAP)

8 Beste FTP- en SFTP-clients voor Windows en Linux

SolarWinds onlangs vrijgegeven Solar-PuTTY, een software die populair is Stopverf software en bouwt het een beetje verder uit om een ​​modernere GUI en een verscheidenheid aan extra functies toe te voegen. Ik zal deze software in de nabije toekomst in meer detail bespreken, dus we zullen ons hier concentreren op de FTP-, SCP- en SFTP-functies van SolarPutty.

Kortom, deze draagbare software is een handig hulpmiddel voor ad-hoc bestandsoverdracht. Het is gratis, ondersteunt drag-and-drop transfers, loggen, opslaan van inloggegevens en sessies, en meer. Ik gebruik Solar-PuTTY in plaats van PuTTY als mijn go-to SSH-client voor een beetje, en de SFTP-client is een leuke plus geweest.

Hoewel ik niet kan zeggen dat ik de interface van Solar-PuTTY meer leuk vind dan WinSCP voor SFTP / SCP-overdrachten, is het feit dat het ook een SSH-client is een groot pluspunt. Dat en het opslaan van sessies maakt het voor mij gemakkelijk genoeg om Solar-PuTTY regelmatig te gebruiken. Als u op zoek bent naar een stuk gratis Windows-software die kan dienen als een clienttype van het type 'Swiss Army Knife', probeer Solar-PuTTY dan eens gratis.

SolarWinds Solar-PuTTY Download 100% GRATIS tool

2. WinSCP

8 Beste FTP- en SFTP-clients voor Windows en Linux

WinSCP is een populaire client voor bestandsoverdracht voor Windows, met meer dan 114 miljoen downloads. Het is gratis, uitbreidbaar en ondersteunt SFTP, FTP (S), SCP, en WebDav (een uitbreiding van HTTP). WinSCP ondersteunt slepen en neerzetten, verschillende talen, scripting en bevat een geïntegreerde teksteditor.

Deze software was al geruime tijd mijn favoriete SFTP- en SCP-software. De CLI (Command Line Interface), PuTTY-integraties en een groot gebruikersbestand dragen allemaal bij aan een groter bedrag dat u uit deze gratis software kunt halen. U kunt WinSCP downloaden hier.

3. FileZilla

8 Beste FTP- en SFTP-clients voor Windows en Linux

FileZilla is een gratis en open-source (uitgebracht onder de GNU General Public License) FTP-clientsoftware voor Windows, Mac OS X en Linux.

FileZilla is een populaire en volwassen FTP-clientsoftware die FTP, FTPS en SFTP ondersteunt. De "pro" -versie van FileZilla voegt ook ondersteuning toe voor WebDav en verschillende cloudopslagproviders (Amazon S3, Dropbox, enz.). FileZilla ondersteunt slepen en neerzetten, overdracht van bestanden groter dan 4 GB, configureerbare overdrachtsnelheidsbeperkingen en meer. Een van de grootste voordelen van FileZilla is zijn grote gebruikersgemeenschap. Als je vastzit om zelf dingen uit te zoeken en problemen tegenkomt, kan dit een zeer nuttige gratis bron zijn. U kunt de FileZilla-client gratis downloaden hier.

Een van de kritieken van FileZilla is dat het tijdens de installatie "bloatware" probeert toe te voegen. Hoewel dit begrijpelijk is, aangezien ze wat geld proberen te verdienen, kan het voor veel gebruikers onaangenaam zijn. FileZilla biedt je in ieder geval de mogelijkheid om tijdens het installatieproces af te zien van de extra software. Het is iets dat u moet weten voordat u blindelings door de installatie van deze software klikt.

4. CyberDuck

8 Beste FTP- en SFTP-clients voor Windows en Linux

CyberDuck is een gratis en open-source client voor bestandsoverdracht met ondersteuning voor een breed scala aan protocollen en cloudopslagproviders. CyberDuck is een solide alternatief voor gebruikers die willen overstappen van FileZilla omdat het veel van dezelfde functies biedt en de mogelijkheid om bladwijzers uit FileZilla te importeren (evenals een aantal andere apps).

Hoewel CyberDuck een respectabele set functies heeft als het gaat om protocolondersteuning (FTP, FTPS, SFTP en WebDAV worden allemaal ondersteund) en beveiliging, viel mij de ondersteuning voor een breed scala aan cloudopslagproviders op. CyberDuck biedt ondersteuning voor Amazon S3, OpenStack Swift, Backblaze B2, Microsoft Azure & OneDrive, Google Drive, DRACOON en Dropbox.

De GUI is niet standaard ingesteld op een weergave met twee vensters zoals slepen en neerzetten, net als veel andere clients, maar ik had geen probleem om vanuit Windows Explorer de GUI van CyberDuck te slepen. U kunt CyberDuck voor Windows of Mac rechtstreeks downloaden vanaf de startpagina hier.

5. MonstaFTP

8 Beste FTP- en SFTP-clients voor Windows en Linux

MonstaFTP is een nieuwe benadering van FTP. Het is een op PHP en Javascript gebaseerde app die draait op een website en effectief maakt van uw browser de FTP-client. Hoewel dit betekent dat de serverbeheerder het zou moeten instellen en daarom niet de ideale oplossing voor iedereen is, vonden we het idee de moeite waard om hier ook op te merken.

MonstaFTP ondersteunt FTP, FTPS, SFTP, en SCP. Hiermee kunnen gebruikers .zip-bestanden uploaden en uitpakken op de server, bestanden op het scherm bewerken, de gebruikersinterface aanpassen en de software rebranded. Dit kan een interessante oplossing zijn als u een beheerder bent die het leven van uw gebruikers gemakkelijker wil maken. In plaats van ze zelf een client te laten kiezen (wat voor u een niet-triviale ondersteuningslast met zich meebrengt), kunt u de client aan de serverzijde bieden. De mogelijkheid om vanuit Windows Verkenner te slepen en neer te zetten is ook een leuke plus.

Er zijn vanaf dit schrijven lite (gratis), zakelijke ($ 49 / jaar) en host ($ 149 / jaar) versies van MonstaFTP beschikbaar. U kunt de gratis versie downloaden of een licentie kopen hier. Je kunt ook een gratis proefversie van 45 dagen Hosteditie toevoegen wanneer je de lite-versie downloadt. Als u het voor een testrit wilt nemen voordat u het installeert, kunt u MonstaFTP vanuit uw browser demonstreren hier.

6. Koffiekopje Gratis FTP

8 Beste FTP- en SFTP-clients voor Windows en Linux

Koffiekop Gratis FTP is een gratis FTP, FTPS, en SFTP klant voor ramen besturingssystemen. Naast deze bestandsoverdrachtprotocollen kan het ook HTTP ondersteunen. De grafische gebruikersinterface ondersteunt slepen en neerzetten, en als u de advertenties onderaan het venster goed vindt, is het vrij eenvoudig te gebruiken.

De gratis versie van Coffee Cup FTP ondersteunt archivering, combo-bladwijzers, historische bestandsinformatie en meer. De betaalde versie van deze software, Direct FTP voegt functies toe zoals een ingebouwde code-editor met code-aanvulfunctionaliteit. U kunt Coffee Cup Free FTP downloaden hier. U kunt Direct FTP kopen hier.

7. IP-schakelaar

8 Beste FTP- en SFTP-clients voor Windows en Linux

IPswitch biedt een robuuste WS_FTP Professional Client voor Windows met een verscheidenheid aan geavanceerde functies. Volgens IPswitch wordt deze populaire client voor bestandsoverdracht vertrouwd door meer dan 40 miljoen gebruikers.

De WS_FTP Professional Client biedt ondersteuning voor verschillende overdrachtsprotocollen, waaronder FTP, FTPS, SFTP, HTTP en HTTPS. Dit maakt de clientsoftware van IPswitch zeer uitbreidbaar. Als het ene protocol niet werkt, hoeft u niet onmiddellijk naar een andere software te springen om de klus te klaren. Met veel use cases die de voorkeur geven aan HTTP- of HTTPS-overdrachten naar FTP of SFTP, is de toevoeging van die twee protocollen een groot pluspunt.

WS_FTP Professional Client neemt beveiliging ook zeer serieus. Bestandsoverdracht kan worden beveiligd met 256-bit AES Transport Encryption, bestandsintegriteit wordt gevalideerd met behulp van verschillende methoden, waaronder SHA512, PGP bestandscodering wordt ondersteund en de cryptografie is FIPS 140-2 gevalideerd. Deze functies zijn een groot pluspunt, niet alleen voor zakelijke gebruikers die compliant willen blijven, maar ook voor gebruikers die een premium op veiligheid stellen.

Een ander voordeel van WS_FTP Professional Client is de mogelijkheid om taken te automatiseren en een back-up van gegevens te maken. Als u bijvoorbeeld een bestand van locatie A wilt verwijderen nadat het is overgedragen naar locatie B, kunt u dat proces samen met de overdracht automatiseren. Op dezelfde manier kunt u back-ups van belangrijke gegevens plannen en comprimeren naar verschillende locaties, waaronder harde schijven, netwerkshares, bestandsservers of internethostingservices. Met de synchronisatiefunctie kunt u verschillende mappen met elkaar synchroniseren en het beheer stroomlijnen.

Bovendien bevat deze software van IPswitch een aantal andere premiumfuncties die dit tot een holistische clientoplossing voor bestandsoverdracht maken. Deze functies omvatten: e-mailmeldingen, onbeperkte verbindingen, proxyserverondersteuning, logboekregistratie, de mogelijkheid om thumbnails te maken en te bekijken (denk aan WordPress), en meer.

Hoewel het boordevol functies zit, vond ik WS_FTP Professional Client eenvoudig genoeg om mee te beginnen. De GUI met slepen en neerzetten is tamelijk intuïtief en helpt je om meteen de bestanden over te zetten. U kunt een gratis proefversie van de IPswitch FTP-client downloaden hier.

8. Ingebouwde Linux-, Windows- en macOS CLI-programma's

Als u geen programma's kunt of niet wilt installeren, kunt u mogelijk wegkomen met de verschillende opdrachtregelopties die beschikbaar zijn op de meeste moderne besturingssystemen. Hier geven we een snel overzicht van wat beschikbaar is op Linux, macOS en Windows.

Voor degenen onder u die vertrouwd zijn met de Linux CLI, de ingebouwde SFTP en FTP programma's kunnen alles zijn wat je nodig hebt. Als u vertrouwd bent met het gebruik van SSH vanaf een opdrachtregel, moet het gebruik van deze twee programma's eenvoudig genoeg zijn. Bekijk voor een inleiding over SFTP van de Linux CLI dit artikel in Digital Ocean.

8 Beste FTP- en SFTP-clients voor Windows en Linux

8 Beste FTP- en SFTP-clients voor Windows en Linux

Gezien het feit dat ze allebei zijn * op nix gebaseerde besturingssystemen, het opdrachtregelprogramma macOS SFTP is vergelijkbaar met het hierboven beschreven Linux SFTP-programma. Vanaf High Sierra heeft macOS echter de ondersteuning voor platte tekst FTP van de opdrachtregel weggehaald (bekijk dit Apple discussie voor details). Als u ondersteuning voor CLI platte tekst FTP nodig hebt en een nieuwere macOS gebruikt, installeert u de open-source inetutils misschien wel de weg te gaan. De opdracht brew install inetutils kan worden gebruikt om de inetutils-suite met tools te installeren. Opmerking: inetutils bevat een verscheidenheid aan client- en serverprogramma's, waarvan vele gegevens in platte tekst overbrengen. Overweeg een gecodeerde bestandsoverdrachtmethode zoals SFTP of FTPS te gebruiken in plaats van inetutils te installeren.

Windows biedt ook een ingebouwd opdrachtregel-FTP-programma dat u eenvoudig kunt oproepen door "ftp" te typen bij de opdrachtprompt. Er is echter geen dergelijk programma voor SFTP, dus u moet een tool van derden installeren zoals PSFTP (van de makers van Putty).

8 Beste FTP- en SFTP-clients voor Windows en Linux

Eervolle vermeldingen

Er waren twee clientsoftwareproducten die zojuist onze lijst hebben gemist (als u denkt dat we dit moeten heroverwegen, laat het ons weten in het gedeelte Opmerkingen hieronder).

Klassieke FTP is een software die u misschien wilt overwegen als u een Windows Home-gebruiker bent die alleen ondersteuning nodig heeft voor FTP en FTPS (SFTP wordt niet ondersteund). Gezien de context van onze lijst, hebben we besloten deze weg te laten, omdat de freeware-versie alleen beschikbaar is voor niet-commercieel gebruik.

FireFTP is een populaire browser die we aan onze lijst hadden toegevoegd als FireFox de ondersteuning niet had laten vallen. Nu beveelt FireFTP gebruikers aan om de minder populaire WaterFox-browser te gebruiken, dus hebben we besloten ze weg te laten. De redenering achter deze beslissing was niet dat FireFTP of WaterFox onvoldoende is, alleen dat het veranderen van browsers alleen voor FTP-ondersteuning misschien niet ideaal is, gezien de beschikbaarheid van alternatieven.

Laat ons weten wat je denkt!

Dat was onze lijst met de acht beste FTP- en SFTP-clients voor Windows en Linux. Heb je een van de softwareproducten geprobeerd die in dit artikel worden genoemd? Denk je dat er iets is dat we hebben weggelaten? Heb je een vraag over één FTP of SFTP? Laat het ons weten in het gedeelte Opmerkingen hieronder.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =