5 Beste Wake-on-LAN-tools

5 Beste Wake-on-LAN-tools


Wat is een Wake-on-LAN-tool?

Wake-on-LAN (afgekort als WoL) is een industrieel standaardprotocol dat wordt gebruikt om een ​​computer op afstand uit de energiebesparende modus te halen - dat wil zeggen, Slaap of slaapstand modes.

Een Wake-On-LAN-tool is daarom een ​​netwerkbeheertool die wordt gebruikt om machines op een Local Area Network (LAN) te wekken door verzenden van het WoL-protocol of "magisch pakket" naar machines die de Wake-On-LAN-functie hebben ingeschakeld in hun BIOS-configuraties. Zoals we net gaan zien, moet de netwerkinterfacekaart (NIC) natuurlijk ook de functie ondersteunen en ingeschakeld hebben.

Zie ook: 11 beste LAN-monitoren

Ondertussen, de magisch pakket is een eenvoudig, licht uitzendframe met een laadvermogen van 102B: 6 bytes all-255 subnetmasker (FF FF FF FF FF FF FF in hexadecimaal) en het 48-bits MAC-adres van de doelcomputer zestien keer herhaald.

5 Beste Wake-on-LAN-tools

De bovenstaande afbeelding is een diagramweergave van een WoL magisch pakket dat wordt verzonden van 192.168.2.26 tot 255.255.255.255:9.

Als u alleen een snel overzicht wilt, is hier onze samenvatting lijst van de 5 beste Wake-on-LAN-tools:

 1. SolarWinds Wake-on-LAN met Engineer's Toolset (GRATIS PROEF) Genereert magische pakketten voor het wekken van op afstand aangesloten computers uit de slaap- of sluimerstand. Een van de 60 netwerkhulpmiddelen in de set.
 2. Aquila Technology Wake-on-LAN Biedt toegang tot de WoL-functie in een intuïtieve GUI die op het netwerk aangesloten pc's en de status op MAC-adres weergeeft.
 3. EMCO WakeOnLan Goed voor netwerkdetectie kan computers in domeinen en werkgroepen detecteren door een uitgebreide netwerkscan uit te voeren.
 4. NirSoft WakeMeOnLan Kan secties van een netwerk scannen en computers detecteren met de WoL-functie ingeschakeld en MAC- en IP-adressen weergeven.
 5. Wakker worden via LAN X Bevat batch reboot-mogelijkheden, wat geweldig is voor het werken met updates.

Wake-on-LAN instellen op een pc

Laten we eens kijken hoe u WoL op een pc-computer kunt inschakelen en beschikbaar kunt maken voor extern opstarten:

 1. Voer het BIOS in - soms bekend als het setup-menu - met behulp van de methode die specifiek is voor uw computer.

5 Beste Wake-on-LAN-tools

 1. Schakel WoL in- je zult waarschijnlijk een beetje dieper moeten graven om het exacte submenu te vinden dat de opties bevat (het bevindt zich meestal onder geavanceerde energie-opties en de standaardinstelling is "Uitgeschakeld").

5 Beste Wake-on-LAN-tools

 1. Schakel vervolgens de remote wake-opties van de NIC in - ga naar Apparaatbeheer, vouw "Netwerkadapters" uit, klik met de rechtermuisknop op uw netwerkkaart, ga naar Eigenschappen, klik op het tabblad "Geavanceerd" en schakel "Wake on Magic Packet" in.

5 Beste Wake-on-LAN-tools

5 Beste Wake-on-LAN-tools

 1. Het besturingssysteem moet ook worden geconfigureerd om alleen WoL toe te staan - Schakel op het tabblad "Energiebeheer" in "Sta toe dat dit apparaat de computer wekt" en "Sta alleen toe dat een magisch pakket de computer wekt."

5 Beste Wake-on-LAN-tools

En dat is het; uw pc is nu gereed om WoL-pakketten te accepteren en aan of uit te schakelen, afhankelijk van de instructies. Vergeet niet dat de instellingen op MAC- of Linux-machines enigszins verschillen van wat we hier hebben gezien. En vergeet ook niet om broadcast-pakketafhandeling op uw routers in te schakelen.

NOTITIE: U kunt een WoL-pakket-sniffer van derden op uw computers installeren om WoL-pakketten bij te houden.

Waarom zou u Wake-on-LAN-tools nodig hebben??

Hier zijn twee scenario's waarvoor de services van een WoL-tool nodig zijn:

 • Misschien kunt u niet naar kantoor komen, maar heeft u gegevens nodig van uw computer; de eenvoudigste manier om dit probleem te omzeilen is om het in te schakelen met een WoL-tool en het vervolgens op afstand te openen.
 • Beheerders kunnen op een computer of server op een andere locatie werken alsof ze ernaast zijn - zelfs als ze zich op een ander continent bevinden.

In beide gevallen is het nodig om de computers met een paar klikken op een goede WoL-tool te wekken.

Wat zijn de beste Wake-on-LAN-tools??

Hieronder hebben we de 5 tools die we hebben gevonden als de beste WoL-tools in hun klasse die effectief, gemakkelijk te gebruiken en een lichte voetafdruk hebben.

1. SolarWinds Wake-on-LAN met Engineer's Toolset (GRATIS PROEF)

SolarWinds - WoL-menu

SolarWinds Wake-on-LAN is een van de populairste WoL-tools die er zijn en wordt voortdurend door goede netwerkbeheerders geweldige beoordelingen gegeven. Misschien wat het aantrekkelijk maakt voor de meeste fans, is het feit dat het levert wat het moet doen - op afstand inschakelen op een netwerk-pc; geen gedoe, geen gedoe.

Maar één ding is zeker, het hulpprogramma neemt zijn taak serieus: het verzendt meerdere WoL-pakketten - met tussenpozen - om ervoor te zorgen dat ze hun bestemming bereiken. Dit kan worden gewaardeerd op grotere netwerken of netwerken met veel verkeer, waar de beheerder zelfs batchbestanden kan maken die de taak automatiseren.

SolarWinds Wake-On-LAN is een prettige tool om te gebruiken met een eenvoudig te navigeren interface die kan worden gebruikt om de computers te bedienen die zich op hetzelfde LAN bevinden als de computer van de beheerder. Het kan zowel werken als op afstand die op afstand toegankelijk zijn - zelfs via internet.

Deze WoL-tool kan worden gedownload als een standalone tool of kan worden gekocht als onderdeel van de krachtige premium suite van SolarWinds: de Engineer's Toolset en is beschikbaar op a 14 dagen gratis op proef voor download en evaluatie.

SolarWinds Wake-on-LAN met Engineer's Toolset Download 14-daagse GRATIS proefversie

2. Aquila Technology Wake-on-LAN

AquilaWOL WoL-menu

Van Aquila technologie we krijgen een WoL-tool die rijk is aan functies die beheerders echt kunnen helpen, bijvoorbeeld door computers te pingen en externe bureaubladtoegang uit te voeren en noodafsluitingen.

Met behulp van de eenvoudige GUI kunnen beheerders ook WoL-pakketten naar MAC-adressen verzenden via broadcast IP of een volledig gekwalificeerde domeinnaam. Het ontvangen antwoord kan vervolgens helpen computers te vinden en toe te voegen aan de directory van de tool, en het kan ook luisteren naar WoL-pakketten - wat betekent dat er geen extra software nodig is om de pakketten bij te houden.

De configuratie kan worden geëxporteerd en offline worden opgeslagen voor toekomstig gebruik, terwijl de gebeurtenislogboeken van Aquila kunnen helpen bij het oplossen van problemen.

Aquila's WoL maakt zowel CLI (Command Line Interface) als GUI-interfaces mogelijk en kan worden gebruikt op zowel DHCP- als statische IP-adresnetwerken, en kan zelfs worden gebruikt om Linux-machines af te sluiten.

3. EMCO WakeOnLan

emco WoL-menu

Hoewel EMCO biedt gratis en premium-versies van hun WoL-tool, de eerste zal beheerders niet teleurstellen. In feite is deze tool met opzet ontworpen als een heavy-duty tool gericht op grotere of bedrijfsnetwerken met veel verkeer.

Een uniek verkoopargument voor de EMCO WoL is dat netwerkbeheerders meerdere externe computers tegelijk en volgens een schema kunnen activeren; dit bespaart tijd.

U kunt het hulpprogramma voor netwerkscannen gebruiken om computers in domeinen en werkgroepen te detecteren. Eenmaal gevonden, kan het hun MAC-adressen vinden met behulp van een van de vier methoden - Neighbor Discovery (ND), NetBIOS, WinAPI of WMI.

Een ander uitzonderlijk kenmerk dat deze tool met zich meebrengt, is zijn vermogen om netwerken in realtime te volgen en zijn goed beschrijvende e-mailmeldingen. En dat houdt niet eens rekening met de webgebaseerde rapportage-API en de correlaties van beveiligingsgebeurtenissen.

4. NirSoft WakeMeOnLan

NirSoft WoL-menu

Met NLSoft's WoL, beheerders kunnen kiezen met welk gedeelte - of subnet - van een netwerk ze willen scannen en vervolgens werken. Dit komt omdat de tool het mogelijk maakt om IP-adressen in te stellen voordat het scannen begint.

Eenmaal gedaan, kan het resultaat van het gescande netwerk worden opgeslagen in een lijst met relevante informatie zoals MAC- en IP-adressen. Het is met behulp van deze lijst dat de tool WoL-pakketten verzendt de volgende keer dat zijn diensten nodig zijn - het volstaat om computers wakker te maken met een klik op een knop. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om het vanuit een CLI te gebruiken.

NirSoft zorgt ervoor dat het regelmatig zijn tool bijwerkt die beschikbaar is voor Windows 8 en Windows 10 en ook helemaal gratis is.

5. Wakker worden via LAN X

WakeOnLANx WoL-menu

Wake On LAN X is een tool ontworpen met beheerders in gedachten en is een behoorlijk robuust pakket functies waarmee u taken kunt uitvoeren, zoals het in- of uitschakelen van pc's, en deze indien nodig zelfs opnieuw opstarten.

Dit is een WoL-tool die kan worden uitgevoerd met behulp van GUI- en CLI-modi die eenvoudig kunnen worden geconfigureerd voor betere prestaties en diepgaande resultaten.

Een unieke functie die met deze tool wordt meegeleverd, is dat het beheerders kan vertellen wanneer een computer voor het laatst is opgestart. Als u niet onder de indruk bent, hoe zit het dan met het feit dat het kan vertellen hoeveel schijfruimte beschikbaar is op een computer en ook welke systeemservices erop zijn ingesteld op "Automatisch" of gewoon niet actief zijn.

Nog steeds niet onder de indruk? Hoe zit het met het feit dat het kan worden gebruikt voor externe toegang? Dit alles gratis en je krijgt een beeld van waarom het op deze lijst staat.

Hoewel we hebben beloofd je vijf van de beste Wake-On-LAN-tools te geven, hebben we nog een paar "goodies" voor je:

Beste CLI WoL

Voor degenen onder ons die dingen liever doen door uitsluitend opdrachtregelinterfaces te gebruiken, hebben we:

 • MatCode MC-WOL - deze is voor beheerders die een no-nonsense WoL-tool willen die pc's kan inschakelen, zelfs als ze zich op dezelfde of verschillende LAN-segmenten bevinden.
 • Gammadyne WOL - deze WoL-tool kan worden gebruikt op computers die wachtwoorden vereisen voordat ze kunnen worden ingeschakeld en toegankelijk zijn via een specifieke poort.

Wake-on-LAN vanaf uw smartphone

Behalve een computer of laptop om WoL-pakketten te verzenden, kunnen beheerders ook hun telefoons gebruiken om de machines in hun netwerk te bedienen. De volgende video laat zien hoe dat mogelijk is en laat ook zien hoe een computer kan worden geconfigureerd om met WoL-pakketten te werken.

Dingen waarmee u rekening moet houden met de beste Wake on LAN-tools

Voordat we u laten kiezen met de beste Wake On LAN-tools, laten we enkele belangrijke punten bespreken voordat u ze gaat gebruiken:

 • Een WoL-pakket is uniek "geadresseerd" aan elke computer en kan slechts één machine activeren. De nuttige lading van het pakket wordt opzettelijk licht gehouden met korte instructies, zodat het gemakkelijk kan worden uitgevoerd door de circuits die aanwezig zijn op de NIC - die meestal op minimale stroomvereisten werkt. Dit betekent dat u mogelijk meer dan één pakket moet verzenden om ervoor te zorgen dat het wordt afgeleverd en uitgevoerd.
 • De minimale vereiste voor het verzenden van een WoL-pakket is het doel-MAC-adres. In feite zijn IP-adressen en DNS-namen niet zo belangrijk als het pakket op een niveau werkt dat onafhankelijk is van protocollagen.
 • Aangezien het WoL-pakket in feite een UDP-pakket is, worden er geen leveringsbevestigingen teruggestuurd na levering; er is zelfs geen enkele garantie dat het pakket wordt afgeleverd. Dit vereist daarom dat meerdere pakketten (met behulp van batchbestanden) worden verzonden om ervoor te zorgen dat de doelcomputer inderdaad actief is - misschien met behulp van de opdracht ping.
 • WoL magische pakketten zijn uitzendpakketten (vanwege het ‘FFFFFFFFFFFF’ knooppuntnummer) die meestal op een LAN worden afgekeurd. In grotere, gerouteerde netwerken zijn het daarom configuraties die moeten worden gemaakt om UDP-pakketten toe te staan ​​routers over te steken en computers in andere segmenten te wekken.

Zodra deze punten in overweging zijn genomen, is het gewoon een kwestie van het kiezen van een van de beste Wake on LAN-tools hierboven vermeld en deze te implementeren.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 26