3 Beste tools voor traceroute en tracert

3 beste tools voor traceroute en tracert - geen grens

De behoefte aan traceroute- en tracerttools

Digitale netwerken zijn een voortdurend veranderend fenomeen, wat betekent dat ze constante monitoring en herconfiguratie vereisen om ze zo efficiënt mogelijk te houden. Dit betekent dat de beheerders die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van dergelijke netwerken tools nodig hebben die helpen om te begrijpen wat vandaag de dag een ingewikkelde mash-up is geworden van digitale snelwegen die een overvloed aan gadgets verbinden die communiceren via waanzinnig snel dataverkeer. Hun gebruikers daarentegen verwachten betrouwbare en snelle verbindingen wanneer ze zich aanmelden bij een netwerk (lokaal of anderszins).

Deze twee veel voorkomende scenario's hebben geleid tot een vraag naar hulpmiddelen die alle belanghebbenden blij maken. En van veel van dergelijke tools is er een die kan helpen bij het identificeren van verbindings- en latentieproblemen: de traceroute of tracert-opdracht.

We gaan dieper in op de onderstaande tools, maar als je alleen tijd hebt voor een samenvatting, hier is onze lijst van de 3 beste tools voor traceroute en tracert:


 1. SolarWinds Traceroute NG (GRATIS GEREEDSCHAP) Essentiële gratis tool voor het oplossen van problemen met netwerkverbindingen. Biedt een analytische weergave van bron tot doelhosts.
 2. VisualRoute Begunstigd voor de GUI-visualisaties (zie screenshots in mini-review hieronder), biedt ook goede rapportage en zelfs diagnostiek.
 3. Path Analyzer Pro Eenvoudig en efficiënt hulpmiddel voor zowel Mac- als Windows-gebruikers, met uitgebreide rapporten.

Wat is traceroute of tracert?

Traceroute en tracert zijn twee opdrachten die worden uitgevoerd gereedschap gebruikt voor netwerk diagnostiek en helpen bij het oplossen van verbindingsproblemen door de paden te traceren die datapakketten volgen tijdens het reizen van hun oorsprong naar hun bestemmingen.

De syntaxis

Op een ramen machine die een admin zou gebruiken tracert commando; terwijl op een Linux of Mac OS  die ze zouden gebruiken de "traceroute'In plaats daarvan. De syntaxis voor de opdrachten zijn:

tracert [-d] [-h maximum_hops] [-j host-lijst] [-w time-out] [-R] [-S srcaddr] [-4] [-6] doelnaam

traceroute [-46dFITUnreAV] [-f first_ttl] [-g gate, ...] [-i device] [-m max_ttl] [-p port] [-s src_addr] [-q nqueries] [-N squeries] [-t tos ] [-l flow_label] [-w wachttijden] [-z sendwait] [-UL] [-D] [-P proto] [–sport = poort] [-M methode] [-O mod_options] [–mtu] [ –Back] host [packet_len]

Hoewel de oorspronkelijke tools oorspronkelijk waren ontworpen om te worden uitgevoerd vanaf de CLI's (opdrachtregelinterfaces), zijn er nu meer "flitsendere" versies met opmerkelijke GUI's (grafische gebruikersinterfaces). In dit artikel zullen we onderzoeken drie van de beste tools voor traceroute en tracert.

Screenshots van traceroute en tracert

In de onderstaande afbeelding is de tracert-opdracht wordt uitgevoerd op een Windows-machine en traceert het pad datapakketten zouden moeten doorkruisen als het het www.yahoo.com-domein zou moeten bereiken.

Windows CMD-prompt - traceroute tracertOp een Linux-machine hetzelfde CLI-opdracht met de syntaxis van het traceroute-trefwoord om het pad naar google.com te volgen, ziet er als volgt uit:

Linux CMD-prompt - traceroute tracertZoals we aan de twee afbeeldingen kunnen zien, stuurt het programma na het uitvoeren van de opdracht een query over het netwerk. Dit is om te zien welke routes kunnen worden gebruikt om gegevenspakketten te transporteren tussen het netwerk van de oorspronkelijke machine en het netwerk van de bestemming.

Trivia: Een tracert-opdracht van een ramen besturingssysteem stuurt een ICMP (Internet Control Message Protocol) echo-verzoek, terwijl een traceroute-opdracht van een Linux (of Mac) machine het UDP (User Datagram Protocol) gebruikt. Het antwoord is echter altijd teruggestuurd in ICMP, ongeacht wat het besturingssysteem van de verzendende host is.

Hoe werken tracert of traceroute?

Om te zien hoe traceroute / tracert werkt, laten we een overzicht bekijken van wat er gebeurt nadat een tracert of traceroute-opdracht is verzonden:

 • De opdracht verzendt een pakket naar het doelapparaat of netwerk en start monitoring voor rapporten die worden teruggestuurd in de vorm van antwoorden van verbonden intermediaire apparaten zoals routers en switches.
 • De pakketten "springen" rond van het ene apparaat naar het volgende en sturen antwoorden terug die helpen bij het achterhalen van hun round-trip-tijden (RTT's). RTT is bepaald als de tijd die een pakket nodig heeft om te worden verzonden en vervolgens om een ​​antwoord terug te sturen waarin wordt bevestigd dat het zijn beoogde bestemming heeft bereikt.

Pakketten en antwoorden - traceroute tracert

 • Telkens wanneer de pakketten een apparaat raken en een antwoord terugkaatsen, krijgt de beheerder ook een beetje informatie over de bijbehorende IP-adres en apparaatnaam (als deze er is).
 • Elke keer dat een pakket wordt verzonden, krijgt het een TTL (Time to Live) waardeer dat standaard ingesteld op maximaal 30 hops (maar kan naar believen worden gewijzigd). We kunnen de voordelen van de TTL zien door te kijken naar wat er gebeurt als het pakket over het netwerk reist of springt:

Stap 1: Wanneer het eerste pakket wordt verzonden, krijgt het een TTL van 1 toegewezen. Wanneer het het eerste netwerkapparaat bereikt, wordt het TTL wordt verminderd met 1 (waardoor het 0 is en dus het pakket laten vallen) en een antwoord wordt teruggestuurd naar de bron. Dit terugkerende bericht sluit een transportcyclus waardoor de RTT kan worden berekend. Als het antwoordende apparaat het beoogde doel was, eindigt het proces met een “Opgelost” bericht. Als niet…

Stap 2: Een tweede pakket wordt dan verzonden met een TTL van 2. Het gaat door het apparaat dat is geïdentificeerd in stap 1 (waar het een TTL-waarde verliest) en gaat verder naar het volgende verbonden apparaat daarachter. Wanneer het een tweede apparaat bereikt, laat het een TTL vallen (waardoor het 0) en wordt een antwoord teruggestuurd naar de oorspronkelijke host.

Stap ... n: De pakketten blijven uitgaan met toenemende TTL-waarden (totdat het maximum is bereikt) en de antwoorden blijven terugkomen met een beetje meer informatie over het netwerk dat de oorspronkelijke en bestemmingshosts verbindt.

Stap “maximum nr. van hop ”: Ten slotte, wanneer het pakket met het maximale aantal hops wordt verzonden, kan een van twee dingen worden verwacht:

 1. Ofwel, de bestemmingshost is bereikt en het netwerkpad is opgelost of,
 2. Het laatste pakket verliest zijn TTL-waarde, wordt verwijderd en eindigt met een “Maximum aantal hops bereikt” foutmelding dat de host niet kon worden bereikt.

Pakket-TTL en ICMP-tijd - traceroute tracert

Een beetje meer over de TTL

De TTL-waarde bepaalt het aantal tussenliggende routers of andere verbindende apparaten die zullen worden doorkruist terwijl het pakket naar de bestemmingshost reist. De opdracht traceroute / tracert start pakketten met TTL-waarden die beginnen bij 1 en geleidelijk toenemen met elk volgend uitgaand pakket.

De TTL-waarden nemen af ​​telkens wanneer het pakket naar een apparaat springt. Elk pakket waarvan de TTL-waarde nul bereikt, wordt verwijderd en een "Tijd overschreden" ICMP foutmelding wordt gegenereerd en teruggestuurd naar de oorspronkelijke host.

Door op deze manier te werk te gaan, gebruikt de tool de pakketten en antwoordberichten om een ​​lijst met routers te bouwen waar gegevens doorheen moeten lopen, totdat de bestemming is bereikt en een “ICMP Echo-antwoord” bericht.

Hoe helpt traceroute of tracert beheerders?

Nadat het netwerkpad in kaart is gebracht, kan een netwerkbeheerder er eenvoudig naar kijken en de paden volgen die door opeenvolgende pakketten zijn genomen. Ze kunnen zelf zien waar het probleem is (in geval van niet-levering van de pakketten) of dat alles net zo goed werkt als zou moeten.

Dan is het enige dat overblijft om verbroken routers te repareren en degenen die een high hebben aan te passen latency of pakketverliespercentage.

De 3 beste tools voor traceroute en tracert

Nu we een idee hebben van hoe ze werken, laten we eens kijken naar de drie meest efficiënte tracert- of traceroute-tools die elke beheerder kan gebruiken om ervoor te zorgen dat ze een goed presterend netwerk hebben.

1. SolarWinds Traceroute NG (GRATIS GEREEDSCHAP)

SolarWinds Traceroute NG (gratis tool) - traceroute tracert

SolarWinds is een van de grootste spelers op de markt voor monitoring van netwerkprestaties. Ze zijn de makers van enkele indrukwekkende tools, waaronder de Traceroute NG - een eenvoudig te gebruiken, maar toch efficiënt hulpmiddel voor het bewaken van de netwerkverbinding.

Traceroute NG - de tool die alles duidelijk maakt

Met Traceroute NG, een beheerder zou toegang hebben tot nauwkeurige zichtbaarheid van analyses via één pad via CLI van de bron naar de doelhosts. Het zou effectief het aantal hops, respectieve IP-adressen, hostnamen, pakketverlies en latentie identificeren.

SolarWinds Traceroute NG (Free Tool) beeldschermafdruk - traceroute tracertAndere geweldige functies die beheerders kunnen verwachten Traceroute NG zijn onder andere:

 • Het detecteert padveranderingen en geeft gepaste kennisgeving
 • De tool zorgt voor continu sonderen dat levert een iteratienummer op voor de gebruiker
 • Beide IPv4 en IPv6 netwerken worden ondersteund en kan worden geanalyseerd
 • Het padnummer en trace informatie kan worden opgeslagen in een .txt-logboek het dossier
 • Het is eenvoudig gegevens van de GUI van het hulpprogramma naar het klembord kopiëren
 • De "schakelaar" commando staat beheerders toe wissel het sondetype af tussen ICMP en TCP
 • Het staat gelijktijdig toe logging (via het logcommando) evenals indringend
 • DNS-zoekopdracht kan worden in- of uitgeschakeld

SolarWinds Traceroute NG is een GRATIS GEREEDSCHAP en kan worden gedownload op Solarwinds.com

SolarWinds Traceroute NGDownload GRATIS GEREEDSCHAP op Solarwinds.com

2. VisualRoute

VisualRoute - traceroute tracert

Voor netwerkbeheerders die op zoek zijn een opwindend klein hulpmiddel die net zo goed kunnen presteren als alle complexere traceroute-tools die er zijn, ze zullen het zeker allemaal vinden in VisualRoute. Deze netwerktool is een genot om te gebruiken, omdat de GUI het werk erg leuk maakt.

VisualRoute - rapportage en diagnostiek op zijn best

Beheerders kunnen krijgen analyseresultaten en rapporten die advies geven zoals: 'Over het algemeen biedt deze route een goede doorvoer, waarbij hop gemiddeld binnen 68 ms reageert. Alle hops na hop 12 in netwerk ‘[Network for 130.117.50.246]’ reageren echter iets langzamer dan gemiddeld.”

VisualRoute-schermafbeelding - traceroute tracertAls we echter naar meer functies kijken, wordt dat vrij duidelijk VisualRoute is inderdaad een serieus hulpmiddel:

 • EEN grafische kaart van het traceroute-resultaat maakt het gemakkelijk om de gegevens te begrijpen en te consumeren.
 • Hoewel VisualRoute's hoofddoel is om netwerkpaden in kaart te brengen, het gaat boven en buiten om verschillende andere uit te voeren essentiële netwerkdiagnostiek met meer tools zoals:
  • Achteruit traceren met externe agenten, zodat beheerders een reverse trace tussen twee locaties uitvoeren zonder daadwerkelijk op een van de locaties te zijn.
  • Reverse DNS lookup maakt het mogelijk IP-adressen achter een domeinnaam te ontdekken.
  • Ping plotten om responstijden van IP-adressen gedurende een bepaalde tijd te meten en vast te leggen en de gegevens beschikbaar te houden in informatieve grafieken.
  • Opslag van tracertgegevens voor toekomstige referentie en prestatievergelijking.
  • Verzenden vanuit continue tracert-opdrachten over gemeten tijdsintervallen maakt het gemakkelijk voor beheerders om prestatieverminderingen die in de loop van de tijd kunnen optreden, te volgen.

3. Path Analyzer Pro

Path analyzer Pro - traceroute tracertPath Analyzer Pro is een traceroute-tool waarmee beheerders werken Mac-machines kunnen gebruiken naast hun ramen broeders omdat het op beide platforms werkt. Het is een samensmelting van tools die, afgezien van het hoofddoel van de traceroute, functies biedt die helpen prestatie testen, DNS, Wie is, en adres resolutie Kenmerken.

3 Beste tools voor traceroute en tracert

Path Analyzer Pro - eenvoudig maar toch indrukwekkend efficiënt

Sommige functies die beheerders van hun kunnen verwachten Path Analyzer Pro zijn onder andere:

 • EEN beknopte en to-the-point GUI die zelfs beginners gemakkelijk kunnen beheersen.
 • Uitstekende tijdprestaties die beheerders zien krijgen resultaten 20 keer sneller terug.
 • Uitgebreide, maar begrijpelijke rapporten die op het platform kunnen worden gebruikt of voor andere externe gebruikers kunnen worden geëxporteerd. Ze hebben een indrukwekkende grafische weergave van elk aspect van een netwerk.
 • Op kaarten gebaseerde locatie van IP-adressen met zoom, pan en details.
 • E-mailadres traceren die kunnen worden gebruikt door misdaadstoppers en -jagers om meer informatie te verzamelen over spammers of afzenders van ongevraagde e-mailberichten

Traceroute en tracert zullen het netwerk voor u tekenen

Als u een netwerkbeheerder bent, zult u de mogelijkheden van de drie beste traceroute- en tracerttools die we zojuist hebben gezien echt waarderen. Met behulp van een of meer van deze methoden kunt u een nauwkeurig beeld krijgen van uw netwerk en de connectiviteit die daarachter ligt. Maak gebruik van de tools en u hebt altijd een duidelijk beeld van hoe uw netwerk eruit ziet.

Afbeelding credits:

SolarWinds Traceroute NG beeldschermafdruk
Linux traceroute screenshot
Screenshot van routedemonstratie
Voorbeeld van hop en antwoorden screenshot

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 89