10 beste tools voor Oracle Database

10 beste tools voor Oracle Database

Oracle-databases zijn veel ontwikkelaars die databases bezoeken vanwege hun vermaarde hoge prestaties en het vermogen om veeleisende taken uit te voeren. Oracle heeft een reputatie opgebouwd voor het leveren van betrouwbare prestaties voor gebruikers met hoge gebruiksvereisten.

Als je geen tijd hebt om het hele bericht te lezen, hier is onze lijst van de 10 beste tools voor Oracle-database:

  1. SolarWinds Database Performance Analyzer voor Oracle (GRATIS PROEF) Database- en queryprestatiemonitor.
  2. RedGate Deployment Suite voor Oracle Hulpmiddel voor databasebeheer met wijzigingsbeheer en schema-vergelijking / synchronisatie.
  3. Quest Toad voor Oracle Een databasebeheertool voor beheerders met ondersteuning voor Oracle, SQL Server, DB2, SAP en MySQL.
  4. Aqua Data Studio Een IDE voor databases met datavisualisatie en -integratie, met Oracle, Microsoft SQL Server, IBM Db2, MySQL, PostgreSQL en MongoDB.
  5. dbForge Studio voor Oracle IDE-tool voor Oracle-ontwikkelaars die de PL / SQL-coderingssnelheid willen verhogen.
  6. Navicat voor Oracle Oracle-ontwikkeltool met SQL-bewerking en gegevensmigratie. Compatibel met Amazon RDS en Oracle Cloud.
  7. RazorSQL SQL-querytool en databasebrowser voor Windows, Mac OS, Linux en Solaris.
  8. Myora Gratis databasebewakingsprogramma met een SQL-queryfunctie waarvoor geen installatie of internetverbinding vereist is.
  9. tora Open-source IDE voor Oracle-, MySQL- en PostgreSQL-databases. Beschikbaar op Windows, Mac OS, Linux en Unix.
  10. Altova DatabaseSpy Databasequery en ontwerptool die wordt gebruikt voor SQL-bewerking met een grafische ontwerpeditor.

De 10 beste tools voor Oracle-database

We baseren onze selectiecriteria op prestaties, gebruiksgemak, kosten en algehele betrouwbaarheid.

1. SolarWinds Database Performance Analyzer voor Oracle (GRATIS PROEF)

SolarWInds Database Prestatie Analyzer


SolarWinds Database Performance Analyzer voor Oracle is een prestatiemonitor die biedt 24/7 monitoring voor Oracle-databases. De tool biedt een top-down perspectief dat de gebruiker kan gebruiken om de oorzaak van slechte databaseprestaties te achterhalen. Factoren die u kunt meten, zijn onder meer wacht gebeurtenissen, client machines, gebruikers, blocking, en meer.

Het waarschuwingssysteem dat wordt meegeleverd SolarWinds Database Performance Analyzer wordt aangedreven door onregelmatigheidsdetectie. Afwijkingsdetectie maakt gebruik van machine learning om afwijkingen van normale prestatieomstandigheden te identificeren. Als het wachtgedrag bijvoorbeeld vertraagt, stuurt het platform u een waarschuwing. U kunt kiezen tussen de vooraf geconfigureerde waarschuwingen beschikbaar out-of-the-box of u kunt in plaats daarvan uw eigen aangepaste maken.

Voor het beheer van uw databaseomgeving is er een Management API. Via de Management API kunt u taken uitvoeren zoals een monitor opstarten, annoteren, registreren en licentie. Voor verdere beheeractiviteiten kunt u de webinterface gebruiken om de impact van de code (inclusief de impact van wijzigingen) te controleren.

SolarWinds Database Performance Analyzer is een betrouwbaar hulpmiddel voor het monitoren van databaseprestaties. SolarWinds Database Performance Analyzer begint bij een prijs van $ 2.045 (£ 1.579). U kunt de gratis proefperiode van 14 dagen downloaden.

SolarWinds Database Performance Analyzer voor OracleDownload 14-daagse GRATIS proefversie

2. RedGate Deployment Suite voor Oracle

Deployment Suite voor Oracle

RedGate Deployment Suite voor Oracle is een tool ontworpen voor databasebeheer, ontwikkeling, en deployment. De software kan in enkele minuten worden geïmplementeerd, waarna u databaseschema's en tabellen kunt vergelijken. De gebruikersinterface geeft gegevens in een rij-indeling weer, zodat u gemakkelijk niet-gesynchroniseerde gegevens kunt lokaliseren.

Via de opdrachtregelfunctie kunt u implementaties automatiseren. U hoeft echter geen kennis van code te hebben om scripts bij te werken. Er is een geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) waar u de implementatiescripts kunt aanpassen en gebruiken.

meldingen u vertellen wanneer het schema verandert of nadat problemen zoals afhankelijkheden zijn ontdekt. Na een melding te hebben ontvangen, kunt u dit nader onderzoeken en meer gedetailleerde informatie bekijken, zoals de toegangsgeschiedenis van de database.

De prijs van RedGate Deployment Suite voor Oracle hangt af van het aantal gebruikers dat u wilt ondersteunen. Tussen 1-4 gebruikers is de prijs $ 1,755 (£ 1,355) per gebruiker, maar dit daalt naar $ 1,509 voor 5-9 gebruikers en $ 1,420 (£ 1,096) per gebruiker voor 10 plus gebruikers. U kunt een gratis proefversie van 28 dagen downloaden.

3. Quest Toad voor Oracle

Quest Toad

Quest Toad is een tool voor databasebeheer en code-optimalisatie voor Oracle. Het platform maakt gebruik van automatisering om administratieve taken zoals te elimineren testing, scriptuitvoering, schema vergelijkingen, en rapportering.

De SQL-optimalisatiefunctie gebruikt bijvoorbeeld een algoritme, dat schrijft automatisch SQL-instructies zodat ze sneller lopen. Evenzo geeft PL / SQL-codeprofilering knelpunten in de prestaties weer, zodat ontwikkelaars deze kunnen elimineren.

Teamcodering biedt meerdere werknemers tegelijkertijd toegang tot schemaobjecten. Samenwerken aan codewijzigingen maakt het eenvoudiger om een ​​krachtige database te ontwikkelen. Er zijn er ook meer 200 code review regels om ervoor te zorgen dat werknemers tijdens het ontwikkelingsproces code van hoge kwaliteit invoeren.

Er zijn vijf versies van Quest Toad te koop: Base Edition, Pro Edition, Xpert Edition, Dev Edition en DBA Edition. Prijzen variëren van $ 1.023,75 (£ 790,74) tot $ 5,925 (£ 4,576) en zijn afhankelijk van de extra functies die u nodig hebt, waaronder controles van codekwaliteit, geautomatiseerde SQL-optimalisatie en diagnostische databaseprestaties. U kunt een gratis proefversie van 30 dagen downloaden.

4. Aqua Data Studio

Aqua Data Studio

Aqua Data Studio is een hulpmiddel voor databasebeheer en IDE voor Oracle met een on-board query-tool. Er is een interface met slepen en neerzetten die u kunt gebruiken om queryresultaten naar werkbladen te verplaatsen om ze te visualiseren. Deze kunnen vervolgens naar een dashboard worden gesleept om een ​​aangepaste database-monitoringervaring op te bouwen. Visualisaties kunnen worden gedeeld met andere gebruikers om de samenwerking te verbeteren.

De Visual Query Builder in Aqua Data Studio Hiermee kunt u SQL-instructies genereren uit databasetabellen. Statements kunnen binnen één venster worden gegenereerd. Als u de algemene prestaties wilt verbeteren, kunt u deze gebruiken Visuele uitleg plannen, die u een plan voor het uitvoeren van zoekopdrachten tonen zodat u het kunt afstemmen. Er zijn plannen voor Orakel, Microsoft SQL Server, MySQL, PostgreSQL, Redshift, MariaDB, en meer.

De scripting-functies aangeboden door Aqua Data Studio zijn enorm. Er is een scripting-ontwikkelomgeving met open API's die u kunt gebruiken automatiseer administratieve taken en debug-scripts. Dankzij de scriptomgeving kan uw team productiever werken en wordt de implementatietijd verkort. Er zijn ook SQL-foutopsporingen voor Orakel, SQL Server, ASE, en DB2 LUW om productieproblemen snel op te lossen.

Aqua Data Studio is een oplossing die goed integreert met bedrijven die Oracle-databases efficiënt willen beheren. U kunt een abonnement van 1 jaar op het programma kopen voor $ 499,00 (£ 385,30). U kunt de gratis proefperiode van 14 dagen downloaden.

5. dbForge Studio voor Oracle

dbForge Studio voor Oracle

devart dbForge Studio voor Oracle is een IDE dat helpt codeerders om PL / SQL-codering efficiënter te produceren. De gebruiker kan code schrijven en opmaken met automatische code-voltooiing. Met de 'slimme formatter' kan de gebruiker de PL / SQL-syntaxis en taal. Er is ook een ingebouwde debugger om coderingsproblemen op te lossen.

Een andere functie die helpt tijd te besparen tijdens het bewerken is code refactoring. Telkens wanneer u de naam van databaseobjecten wijzigt, vervangt code refactoring automatisch alle verwijzingen naar de objecten.

Om databasebeheer te ondersteunen is er data vergelijking en synchronisatie. Met de Schema Vergelijkingswizard, u kunt databases en snapshots vergelijken voordat u ze synchroniseert. Dan kunt u de gebruiken Wizard gegevensvergelijking om verschillende datasets samen te vergelijken.

Er zijn drie versies van dbForge Studio voor Oracle te koop: Standard, Professional en Enterprise. De standaardversie kost $ 199,95 (£ 154,39) met een PL / SQL-debugger en een query-profiler. De Professional-versie kost $ 449,95 (£ 347,42) met een opdrachtregelinterface en schema / gegevens vergelijken en synchroniseren.

De Enterprise-versie kost $ 649,95 (£ 501,85) met alle functies van de andere versies plus een gegevensgenerator en DB-documenter. Hier is de downloadlink.

6. Navicat voor Oracle

Navicat voor Oracle

Navicat voor Oracle is een tool voor databasebeheer en -ontwikkeling. Met de intelligente database-ontwerper kan de gebruiker databaseobjecten maken en bewerken. De Visual SQL Builder stelt u in staat om creëren en voer SQL-instructies uit gemakkelijk. De functies Code-aanvullen en codefragment helpen de gebruiker vervolgens efficiënter te coderen en fouten te corrigeren.

Het platform is compatibel met Amazon RDS en Oracle Cloud met ondersteuning voor lokale / externe servers. Met databasesynchronisatie kan de gebruiker databases bijwerken. U kunt dan rapporten genereren op geautomatiseerde basis.

Navicat voor Oracle is beschikbaar op ramen, Mac OS, en Linux. Een eeuwigdurende licentie voor Navicat voor Oracle kost $ 699 (£ 539,63). Er is 15% korting voor 5-9 licenties en 20% korting voor 10 plus licenties. U kunt de gratis proefperiode van 14 dagen downloaden.

7. RazorSQL

RazorSQL

RazorSQL is een databasequery-tool voor Oracle met syntaxis markeren en beheermogelijkheden. Met de SQL-editor kan de gebruiker query's uitvoeren, SQL- en PL / SQL-scripts bewerken. Er is ondersteuning voor meer dan 20 verschillende talen, waaronder SQL, PHP, Java, XML, en meer.

Oracle Index maken kan worden gebruikt om indexen in een visueel formaat te maken. De gebruiker selecteert de Index naam, Tafel naam, en columns ze willen in de Index en drukken op de Genereer SQL knop.

Voor het beheer van databases heeft het platform een browser waar u database-elementen zoals kunt bekijken tafels, schema, en functies. Evenzo is er een hulpmiddel voor het maken van tabellen dat u kunt gebruiken om SQL voor tabellen te genereren. De functie is handig omdat deze het maken van SQL-codes versnelt. De software genereert ook SQL voor Oracle-sequenties, procedures, functies en triggers.

RazorSQL is beschikbaar om deel te nemen ramen, Mac OS, en Linux. U kunt een licentie kopen voor $ 99,95 (£ 79,95) per gebruiker, $ 96,95 (£ 76,95) voor 2-9 gebruikers, $ 94,95 (£ 74,95) voor 10-19 gebruikers en 20 of meer voor $ 92,95 (£ 72,95) per gebruiker. U kunt de gratis proefperiode van 30 dagen downloaden.

8. MyOra

Myora

Myora is een gratis database monitoring tool voor Oracle dat de prestaties in realtime meet. Met Myora u kunt statistieken bijhouden zoals Wacht analyse, Systeem wacht, DB-activiteit, Top 5 SQL's, en Top 5 van bronnen die sessies gebruiken. Het systeem geeft prestatiegegevens weer in verschillende visuele indelingen, waaronder staafdiagrammen, grafieken en cirkeldiagrammen.

De software heeft een aantal functies voor databasebeheer. Er is bijvoorbeeld een Schema Explorer waar u databaseobjecten kunt beheren, waaronder Indexes, tabellen, functies, triggers, Pakketjes, en meer.

Er is ook een SQL-editor waar je kan schrijven en SQL-instructies uitvoeren. Nadat u een segment hebt uitgevoerd, kunt u uitvoeringsstatistieken bekijken om problemen met de prestaties op te lossen. Syntax highlighting helpt je ook om door code te navigeren.

Myora vereist geen installatie of een Oracle Client om te functioneren. De lage kosten van de freeware maken het ideaal voor bedrijven die een Oracle-database met een beperkt budget willen bewaken. U kunt de software gratis downloaden.

9. TOra

tora

tora is een open-source database management oplossing dat ondersteunt Orakel, MySQL, en PostgreSQL-databases. tora wordt geleverd met een SQL-editor en debugger om te helpen bij het beheren van databases. Daarnaast is er code-aanvulling en SQL-syntaxisaccentuering om het genereren van SQL efficiënter te maken. U kunt zelfs een menu gebruiken om veelgebruikte SQL-code te selecteren.

TOra is beschikbaar voor ramen, Mac OS, Linux, en UNIX. TOra is een kosteneffectieve oplossing voor databasebeheer voor Oracle-ontwikkelaars die een open source-tool willen gebruiken. U kunt de software gratis downloaden.

10. Altova DatabaseSpy

Altova DatabaseSpy

Altova DatabaseSpy is een databasequery en ontwerptool voor databases zoals Orakel, PostgreSQL, MySQL, SQLite, MariaDB, en SQL Server. Er is een SQL-editor waarmee u SQL-code kunt uitvoeren en de uitvoer kunt controleren. SQL-instructies hebben een kleurcode, zodat u opdrachten kunt doorlezen zonder te verdwalen.

Met de Design Editor kunt u databasestructuren bewerken. Vervolgkeuzelijsten worden automatisch aangepast terwijl u werkt. U kunt tabellen maken en relaties met andere tabellen definiëren. Bij het ontwerpen van uw database kunt u automatisch SQL-instructies genereren.

Om u een beter inzicht te geven in databasewijzigingen en queryresultaten, heeft Altova DatabaseSpy visualisatiefuncties zoals grafieken, grafieken en cirkeldiagrammen. Visuele elementen worden in realtime bijgewerkt, zodat u zoekopdrachten kunt volgen. U kunt grafieken opslaan in .jpg, png, .gif en meer.

Er zijn twee edities van Altova Database Design verkrijgbaar: Altova DatabaseSpy 2020 Professional Edition en Altova DatabaseSpy 2020 Enterprise Edition. De Professional-editie begint bij $ 139,00. De Enterprise-editie kost $ 189 met extra functies zoals grafische weergaven. U downloadt de gratis proefversie van 30 dagen.

Een kiezen voorol voor Oracle Database 

Voor monitoring bevelen wij aan SolarWinds Database Performance Analyzer voor Oracle. Als u een tool wilt die het ontwikkelingsproces dan efficiënter maakt RedGate Deployment Suite voor Oracle is een betrouwbare optie. In omgevingen waar budget een eerste zorg is, zijn er goedkope en gratis alternatieven zoals tora.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 44